Listopadówki 2017 ❤ cz. 1 - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-12, 20:23   #1771
Molise
Zakorzenienie

Dot.: Listopadówki 2017 ❤ cz. 1

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Kolejna leżąca mama. Jak znosisz leżenie?

U mnie też nie znaleźli przyczyny krwawienia. Twoja poprzednia ciąża faktycznie z przygodami ale daje nadzieje bo szczęśliwie zakończona.

Mój starszak to faktyczny starszak- 14 lat. Ale i przy takim dziecku ciężko leżęć- obiady, lekcje, wywiadówki. Ale można jak się okazuje
No to faktycznie już starszak
Ja tez sporo leżałam, przy moich mdlosciach nie miałam na nic siły. Junior się grzecznie bawił, ale wiadomo... trzeba podnieść na przewijak czy do łóżeczka, albo zdjąć z parapetu zaczął odkrywać dziwne zakamarki mieszkania

Cytat:
Napisane przez Nemmireth_ Pokaż wiadomość
Hej
Zaglądnę do Was czasem poczytać

Od wczoraj byłam w szpitalu, najpierw tabletki, a dziś zabieg. I już w domu. Za 2-3 cykle wracamy do starań

Jesteś super dzielna. Trzymaj się i powodzenia !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 20:24   #1772
dwakolory1
Wtajemniczenie

Nem dobrze ze już po wszystkim. Odpowiednie podejście. zregeneruj sie i wracajcie do walki. Jak to mój syn mówi- mamo to jest jak z egzaminem na prawo jazdy, nie zawsze udaje sie za pierwszym razem. Ale sie udaje. I uda sie. Zobaczysz. Kciuki.

Nadzieja- czyli prowadzisz taki sam tryb życia jak ja. Leżysz, oglądasz, męczysz sie przy leżeniu i boisz sie o dzidzie. A dom żyje swoim życiem. to tak jak u mnie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 20:26   #1773
whenee
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Od wczoraj byłam w szpitalu, najpierw tabletki, a dziś zabieg. I już w domu. Za 2-3 cykle wracamy do starań
Hej hej podczytuj nas i odezwij się czasem trzymamy kciuki za was
Stary 2017-04-12, 20:26   #1774
dwakolory1
Wtajemniczenie

Molise- ja już swojego z parapetu nie muszę zaciągać . Za to na wezwania nauczycielki do szkoły latać.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-12, 20:27   #1775
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Nem dobrze ze już po wszystkim. Odpowiednie podejście. zregeneruj sie i wracajcie do walki. Jak to mój syn mówi- mamo to jest jak z egzaminem na prawo jazdy, nie zawsze udaje sie za pierwszym razem. Ale sie udaje. I uda sie. Zobaczysz. Kciuki.

Nadzieja- czyli prowadzisz taki sam tryb życia jak ja. Leżysz, oglądasz, męczysz sie przy leżeniu i boisz sie o dzidzie. A dom żyje swoim życiem. to tak jak u mnie.

U mnie to samo Fajne takie wakacje
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 20:27   #1776
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Molise- ja już swojego z parapetu nie muszę zaciągać . Za to na wezwania nauczycielki do szkoły latać.

Czyli obie mamy przekichane

Leon
Stary 2017-04-12, 20:37   #1777
Helgi607
Rozeznanie

Nem Trzymaj się dzielna jesteś!
Helgi607 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-12, 21:24   #1778
catiedove
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Można w ciąży pasztet? Też czasem za mną chodzi, ale jak zwykle coś gdzieś przeczytałam, że nie powinno się jeść, bo może być w środku wątróbka

Wysłane telepatycznie ;-)
Nawet nie straszcie. Pasztet to jedna z niewielu rzeczy, które przyswajam...

Cytat:
Napisane przez eemmaa Pokaż wiadomość
Ja bardziej mogę wymienić rzeczy od których mnie odrzuciło niż o posiadaniu zachcianek (...) i nie mogę pić herbaty.
Dokładnie. Praktycznie większość rzeczy powoduje u mnie odrzut

Cytat:
Napisane przez dziobun Pokaż wiadomość
Ja mówię znajomym, że syn bedzie Brajanusz- trochę tradycji, trochę nowoczesności 😂

dobrzeeeee

Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Nieśmiało pragnę do Was dołączyć. Jestem obecnie w 9 tygodniu ciąży według usg, według ostatniej miesiączki to 10 tydzień, ale wiadomo różnie to bywa. Mam nadzieję, że zostanę z Wami tu do końca. To moja pierwsza ciąża, mam 25 lat i planowany termin porodu to 14 listopada.
siemka

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Mnie odrzuciło od kawy. Najczęściej pije wodę, ale czasami nawet niej mam odruch wymiotny.

Od kawy mnie chyba (?) nie odrzuciło. Aczkolwiek nie wiem, bo dawno nie wypiłam całego kubka sama. Po prostu tak jakoś z dnia na dzień przestało raczej do niej ciągnąc. Wcześniej piłam kilka kaw na dzień. Teraz ani niemam tego uczucia, że muszę, że mi się chce ani też nie odrzuca, kiedy zrobię łyka od ukochanego.

Jutro mam wizytę, ciekawe co nowego u mojego maluszka .
Stary 2017-04-12, 21:30   #1779
Nadezhda
Zadomowienie

Nem

Nadezhda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-12, 22:51   #1780
mademoiselle_m
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez majkas Pokaż wiadomość
To tylko ja herbaciara? Przed ciążą to prawie 2 litry czarnej piłam. W ciąży ograniczam do dwóch małych kubeczków dziennie, bo kofeina, ale tak tęsknię... Muszę obczaic temat herbaty bezkofeinowej
Ja jestem herbaciany nałóg ale lubie tylko czarna. Żadne białe , zielone , czerwone. Myśle ze spokojnie 2 litry dziennie wypijam zarówno teraz jak przed ciaza i w poprzedniej ciazy tez. Mogę ze wszystkiego zrezygnować ale z herbaty nie ma szans.

Cytat:
Hej

Trzymam kciuki. Dobre podejście jest najważniejsze Wiem co mowie

Cytat:
Napisane przez annic Pokaż wiadomość
Kawy nigdy nie piłam bo nie lubiłam smaku, zapach uwielbiałam. Teraz od zapachu kawy mam mega mdłości
Ja nigdy w zyciu nie wypiłam ani jednej kawy. Pare łyczków to tak ale to nie moj smak.

Moja ciąża nadal bezobjawowa 🤔 Nawet tym razem jadłowstręt mnie omija co wcale mnie nie cieszy bo ciagle cos podjadam. Jednak siedzenie w domu sprzyja tyciu. W poprzedniej ciąży do 5 miesiąca pracowałam i jak szlam na zwolnienie to nikt w pracy nie wiedział dlaczego znikam ( poza oficjalnie wtajemniczonymi) bo nic nie było po mnie widac. Teraz ledwo test zrobiłam a juz wygladam jak 5 miesiąc..
mademoiselle_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 06:28   #1781
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
U mnie w mieście jest prywatny żłobek, gdzie grupy mają max 5 dzieci Dlatego ja tak optymistycznie podchodzę do żłobków
u nas w państwowym były grupy po 5 maluszków jedna pani i jej pomoc a starszaki czyli od 2 lat to grupa 10 maluszków i juz dwie panie i pomoc.

matko co za dzień rano nie mogłam zwlec się z łózka do pracy a jeszcze młodego musiałam odstawić do przedszkola.

u nas zimno mokro i nie fajnie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 06:44   #1782
Ojoanna29
Zakorzenienie

Miałam jechać do tego lekarza w końcu i zaspałam.. Przez wstawanie w nocy na siku i przekąskę teraz już za późno, może jutro się uda..
Jakie zioła można pić w ciąży? Pijecie coś? Zawsze uwielbiałam herbatę, potrafiłam nawet z 10 dziennie wypić, teraz ograniczam się do 2 czarnych z cytryną i cukrem, owocowe ble, zielone i białe też, to może jakieś ziółka wejdą

41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 06:51   #1783
aerien83
Zadomowienie

Bry
U nas też mokro i wieje, ale od dziś mam kilka dni wolnego w pracy, więc . W planach sprzątanie już się czuję zmęczona - na samą myśl

dwakolory1 mój starszak ma 11

Nem

Leżącym współczuję, w poprzedniej ciąży miałam krwiaka, też parę ładnych tygodni leżałam, wchłonął się ale pamiętam swoją frustrację wtedy taki odpoczynek na siłę to żaden odpoczynek. Dużo siły Wam życzę no i ciekawych seriali polecam z całego serca "Belfra" I pamiętajcie, że warto
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 07:18   #1784
stypi_89
Wtajemniczenie

a ja w pracy nie dosyć, że za oknem szaro, buro i ponuro to jeszcze te mdłości i jak ja mam się w te święta u jednej i u drugiej mamuśki najeść, jak nic nie wchodzi?
23.03.2017
stypi_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 07:40   #1785
madera123
Raczkowanie

Mnie męczą mdłości co rano dziś obyło się bez wymiotów. Herbatę mogę pić litrami zawsze byłam herbaciana w 1 ciąży też piłam sporo ale w lato więcej wody. Ja w domu tydz wolnego przed świętami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 08:00   #1786
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Miałam jechać do tego lekarza w końcu i zaspałam.. Przez wstawanie w nocy na siku i przekąskę teraz już za późno, może jutro się uda..
Jakie zioła można pić w ciąży? Pijecie coś? Zawsze uwielbiałam herbatę, potrafiłam nawet z 10 dziennie wypić, teraz ograniczam się do 2 czarnych z cytryną i cukrem, owocowe ble, zielone i białe też, to może jakieś ziółka wejdą

Ja popijam mięte
a tutaj co wolno a czego nie
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_41087.html

Ja dziś nie mogłam się zwlec z łóżka wczorajszy dzień mnie wykończył, jak wyszłam z domu o 7.10 to wróciłam przed 19 a tu w pracy trzeba siedzieć
Stary 2017-04-13, 08:51   #1787
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Bry
U nas też mokro i wieje, ale od dziś mam kilka dni wolnego w pracy, więc . W planach sprzątanie już się czuję zmęczona - na samą myśl

dwakolory1 mój starszak ma 11

Nem

Leżącym współczuję, w poprzedniej ciąży miałam krwiaka, też parę ładnych tygodni leżałam, wchłonął się ale pamiętam swoją frustrację wtedy taki odpoczynek na siłę to żaden odpoczynek. Dużo siły Wam życzę no i ciekawych seriali polecam z całego serca "Belfra" I pamiętajcie, że warto
Też polecam Belfra

Ja ledwo oczy otworzyłam i przytuliłam się do kibelka a tak z rana to nawet nie ma czym wymiotować. A jeszcze dzisiaj i jutro do pracy. W sumie oprócz mdłości nic mi nie dolega. Ale już ważę mniej niż przed ciąża.

Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 08:56   #1788
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
Ja popijam mięte
a tutaj co wolno a czego nie
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...azy_41087.html

Ja dziś nie mogłam się zwlec z łóżka wczorajszy dzień mnie wykończył, jak wyszłam z domu o 7.10 to wróciłam przed 19 a tu w pracy trzeba siedzieć
Może też spróbuję miętę, boję się teraz jeść i pić, nigdy nie wiem jak zareaguje żołądek

My święta spędzamy sami, nikogo nie zapraszamy i nigdzie nie jedziemy, nie mam ochoty na siedzenie przy stole, tz jest wszystko jedno

41/2018
Stary 2017-04-13, 08:57   #1789
dziobun
Zadomowienie

Ojoanna pokrzywę też można. Byłam rano na pobraniu krwi, chyba z 6 ampułek mi upuścili. Najgorzej, że na czczo a potem jeszcze euthyrox i kolejne pół h na głodnego... chyba nawet zielona lekko byłam 😉 Dzisiaj czeka mnie podróż na drugi koniec Polski, mam nadzieję, że dobrze drogę zniosę. Trzymam kciuki, żeby nam wszystkim na święta mdłości przeszły, żebyśmy pojadły

dziobun jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-13, 09:01   #1790
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helgi607 Pokaż wiadomość
mamaginekolog to bardzo fajnie opisała:
https://mamaginekolog.pl/czy-ciaza-trwa-9-miesiecy/

ja bym z kolei ciągle słodkie jadła
i też co chwile jestem głodna :/ co jest dziwne, bo ponoć w 1 trymestrze powinno się schudnąć....
ale (odpukać) póki co waga stoi w miejscu. Nawet specjalnie wage TŻ zakupił, żeby sprawdzać
Ja na początku miałam straszny odrzut od słodkiego, ja, slodyczoholiczka! Ale powoli wszystko wraca do normy ;-)

Cytat:
Ja w rodzinie będę pierwsza. Siostra była w ciąży 2 lata temu, ale się nie udało. Spośród najbliższych mi koleżanek żadna nie ma dzieci, te trochę dalsze mają, ale nie sądzę, żeby to zacieśniło nasze kontakty. Ja się niedługo wyprowadzam kawałek dalej ,,na wieś". Odległość na tyle mała, że latem pewnie będą weekendowe grille i relaksik, ale zimą, jak sie dziecko urodzi, to pewnie będę tam sama siedziała.
U mnie poczęcie łatwo ustalić, bo mąż wyjeżdżał w 15 dniu cyklu i wtedy było ostatnie przytulanie. To by chyba na chłopca pasowało? Ja nie mam żadnego pomysłu na imię dla chłopca 😣

U mnie wszystkie najbliższe koleżanki mają już dzieci, drugie w drodze.. jak dowiedziałam się o drugiej ciazy mojej przyjaciółki to nie mogłam tego dźwignac, bo ona w pierwszą ciążę zaszła już wtedy, kiedy my rozpoczęliśmy starania, zdążyła urodzić i znowu zajść. I po 6 tygodniach się okazało że i ja jestem w ciąży.

Cytat:
Napisane przez ila1000 Pokaż wiadomość
My będziemy decydować jak dowiemy się płci, jakieś tam pomysły są. Na dziewczynkę mam kilka typów, na chłopca takie niepewne, nie na 100% mi się podobają... U nas rodzice powstrzymują się od jakichkolwiek komentarzy na razie, wszystko jest bardzo wcześnie Mam nadzieję, że tak już zostanie
Jeżeli chodzi o wagę - też stoję w miejscu.
Od wielu rzeczy mnie odrzuca, mam okropną ochotę na jajka, a nie mogę jeść bo mnie cofa po prostu. Kiedyś nie wyobrażałam sobie herbaty bez cukru, teraz tylko bez cukru mi wchodzi. Muszę jeść często, ale małe porcje. Grejpruty, jablka, gruszki i kiwi mogę jeść cały czas. Na początku ciąży codziennie piłam kakao, teraz już mi się żygać chce.
Wszystko się zmienia jak w kalejdoskopie^^
Tylko zaparcia i częstomocz się nie zmienia.
Dziewczyny, czy uważacie, że USG jest szkodliwe dla dzidziusia? Ostatnio w najbliższej rodzinie spotkałam się z taką opinią, w necie różne opinie. Co myślicie/ wasi lekarze myślą? Mój twierdzi, że nieszkodliwe.
Moim zdaniem nie jest szkodliwe, mamaginekolog o tym kiedyś nakręciła filmik.
Co do wagi to u mnie śmiesznie. Ja od stycznia się odchudzalam i do momentu zrobienia testu (22.02) nie schudłam nic. A od zrobienia testu schudłam już 4 kg.
Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
Do 3 rż najważniejszy jest kontakt z rodzicami, dziecko więcej zyskuje zostając w domu, ale żłobek to niestety dla wielu koniecznosc.

My wracamy do Polski, bo tutaj żłobek kosztuje tyle, że to co bym zarobiła to wszystko musiałabym oddać na żłobek :-D
Cytat:
Napisane przez ewcia1368 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny! Nieśmiało pragnę do Was dołączyć. Jestem obecnie w 9 tygodniu ciąży według usg, według ostatniej miesiączki to 10 tydzień, ale wiadomo różnie to bywa. Mam nadzieję, że zostanę z Wami tu do końca. To moja pierwsza ciąża, mam 25 lat i planowany termin porodu to 14 listopada.
Witaj kochana

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja sie dzisiaj najadlam swiezo wedzonej kielbasy i szynki i zagryzlam cukierkami

Ja tez uwazam ze zlobek to tylko w razie koniecznosci i chce zeby dzieci przynajmniej do 3r.z. byly w domu. Niee po to sie decyduje na dzieci zeby je od razu obcym ludziom oddac.

Przed ciaza tez bylam antychustowa, ale trafil mi sie taki przytulas, ze chusta to najlepszy wynalazek na swiecie. Do tej pory czasami korzystamy, syn 16 mcy

Co do nosidel wszedlkiego typu - one nadaja sie tylko dla samodzielnie siadajacych dzieci, warto pamietac
Też mi się marzy noszenie maleństwa w chuście, żeby był jak najblizej mnie.. zwłaszcza że po powrocie będę mieszkac u tesciow to muszę go bronić :-D

Cytat:

Od poniedziałku (od wizyty) trochę się dołuję, i trochę nie chce mi się pisać. 6t0d i nie było serduszka, zarodek niby gdzieś tam z tyłu (echo zarodka), ale niemożliwy do zbadania. A co, jak nie będzie?
Będzie, będzie :-* pozytywne myślenie najważniejsze!

Cytat:
A zimowe dzieci lepiej chustować czy w wózku okryć kołderką? Nie znam się na tym. Jak wtedy kurtkę zapiąc czy na kurtce?
Ja mam dość elastyczną pracę i w ogole dość niecny plan żeby tak szybko jak się da wziąć 2 popołudnia w pracy, żeby nie wypaść z obiegu. Ale ja mam mamę blisko i liczę, że sie trochę zajmie wnukiem.

Ja to najchętniej nawet po domu bym chustowala. A jeśli chodzi o powrót do pracy to mi się marzy praca tam, gdzie pracowałam zanim wyjechałam do UK. Pracowałam w hotelu na recepcji. Pracowałam 24 h, a później miałam wolne 3 dni. To by była dobra opcja, bo uruchamialibyśmy kogos do dziecka tylko raz na cztery dni, kiedy TŻ też idzie do pracy. Ale w naszym hotelu rotacja jest taka słaba że nie wiem czy to będzie możliwe..
Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Ale napisalyscie juz nadrabiam.

Właśnie wróciłam z IP, zaczęłam krwawić. Na badaniu było już czysto, ciąża żywa, maluch nawet mi "pomachał". wypuścili mnie do domu z duphastonem i nakazem leżenia.

Ale wy się najecie strachu z tymi krwawieniami dobrze że z dzidzia wszystko w porządku :-*

Cytat:
Napisane przez nadzieja2017 Pokaż wiadomość
Ja tez leżę od dwóch tygodni ponad. Nawet zaliczyłam szpital :-/ Krwiak podkosmówkowy jest winowajcom mojego krwawienia. Nie odzywalam się bo te 2 tygodnie były dla mnie okropne. Ale codziennie podczytuje. Tak się balam ;-( teraz już nie plamie biorę leki i mamy się oszczędzać. Dobrze ze jesteście wy i to forum

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Madziunusia proszę o dopisanie na początku listy pierwsza ciąża 25 lat

Kochana dopisz mi twój TP

Cytat:
dwakolory1, Helgi 607 - dziękuję a kolejną wizytę mam 2 maja, postaram się być dobrej myśli - lekarz był i nawet mówił, żeby się nie niepokoić. Ale co poradzić

Molise odpoczywaj

Nadhezda ano właśnie

Jak u Was z pogodą? U mnie leje od rana -szczęśliwie nie zdążyłam umyć okien polecicie jakiś film? mam dziś wolny wieczór, a i jutro wolne

I totalnie, ale to totalnie odrzuciło mnie od kawy i herbaty, od inki, od zielonej, czarnej, owocowej. Właściwie piję już tylko wodę. Któraś ma podobnie?
Ja od kawy mam odrzut. Herbatka chętnie, ale bez szału. No i woda mi gorzej wchodzi. Mój mąż byl ze mną na wizycie i dr powiedziala że mam pić 2 l wody dziennie. Jak nie wypije tyle to mąż sie na mnie drze, że jak nie dla siebie, to chociaż dla dziecka mam pić i on mi to każe bo to jest też jego dziecko! O!

Cytat:
Napisane przez stypi_89 Pokaż wiadomość
Mnie od wszystkiego odrzuca 😞 ostatnio wchodziła tylko czarna herbata, od mojej ulubionej kawy to coraz częściej mi źle 😞 chociaż dzisiaj wypiłam niezdrowy i niedozwolony żurek z proszku i był taaaaaki dobry 😁 pierwszy raz nie czułam mdłości po zjedzeniu czegokolwiek 😁
Ja wczoraj zjadłam zupkę chińska.. a ja przed ciążą w ogóle takich rzeczy nie jadłam...
Cytat:
Hej

Witaj kochana.. jak się czujesz? Pozdrawiam Cię serdecznie :-*

No, odpisałam. Ja to jak jestem w pracy to was podczytuje, ale nie mam weny żeby odpisać dzisiaj mam "wolne"- posprzątać, zrobić zakupy na święta, na 18 przychodzi dziewczyna na pazurki i dzień zleci :-D

Stary 2017-04-13, 09:03   #1791
Helgi607
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Też polecam Belfra

Ja ledwo oczy otworzyłam i przytuliłam się do kibelka a tak z rana to nawet nie ma czym wymiotować. A jeszcze dzisiaj i jutro do pracy. W sumie oprócz mdłości nic mi nie dolega. Ale już ważę mniej niż przed ciąża.

i prawidłowo w 1 trymestrze spadek wagi jest ok
Stary 2017-04-13, 09:04   #1792
nadzieja2017
Raczkowanie

TP 25.11 pierwsza ciąża 25 lat

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

nadzieja2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 09:27   #1793
Nemmireth_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whenee Pokaż wiadomość
Hej hej podczytuj nas i odezwij się czasem trzymamy kciuki za was
Dzięki dziewczyny

Wysłane z Samsunga Galaxy J3

1 + 1 = 3
Nasza Księżniczka

Starania od listopada 2019
Tyle zmienił mały człowiek, niemal lżejszy od powietrza.
11tc[*] 11.04.2017
6tc[*] 5.12.2017
Nemmireth_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-13, 10:11   #1794
dwakolory1
Wtajemniczenie

Kto dziś wizytuje? Kciuki zaciskam !

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-13, 10:21   #1795
Nadezhda
Zadomowienie

Wczoraj zaczęlam 12 tc...
I dopadła mnie zgaga. A od poniedziałku wywaliło mi brzuch- nie wyglądam po prostu grubo tylko już... ciężarnie?

Stary 2017-04-13, 10:22   #1796
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
I dopadła mnie zgaga. A od poniedziałku wywaliło mi brzuch- nie wyglądam po prostu grubo tylko już... ciężarnie?
Już taki brzuszek? Jak słodko!!!

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-13, 10:26   #1797
Nadezhda
Zadomowienie

Cytat:
Już taki brzuszek? Jak słodko!!!
No właśnie dziwnie to wygląda... ale nawet mój mąż powiedział, że wyglądam jak kulka, a nie jak bałwanek

Stary 2017-04-13, 10:31   #1798
Molise
Zakorzenienie

Moje dziecko wynagradza mi leżenie brakiem mdlosci ❤️

Leon
Stary 2017-04-13, 10:32   #1799
dwakolory1
Wtajemniczenie

No widzisz jakie wdzięczne

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2017-04-13, 10:46   #1800
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nadezhda Pokaż wiadomość
Ooo Codziennie się przeglądam i patrzę czy coś rośnie Z jednej strony już bym chciała, żeby było widać kulkę, ale z drugiej pewnie co do czego to nie będę mogła się doczekać powrotu do płaskiego brzucha
41/2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości