![]() |
#3091 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Dzięki dziewczyny, teściowa powiedziała to samo, siostra, szwagierka i jej facet też. I doskonale wiem że macie wszyscy rację ale ciężko mi jeszcze przestawić myślenie.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do świątecznego jedzenia to powiem wam, że ja kulinarnie jestem w siódmym niebie ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3092 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zadomowienie
|
Ja to wczoraj mega się wymeczylam przy stole cały dzien.. ale dzis juz lepiej
![]() Marta, jaka z Ciebie zgrabna mamuśka ![]() Ja jutro wybieram się do lidla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny przepraszam że tak wpadam ni stąd ni z owąd ale przeżyłam chwilę grozy.Wczoraj nie bardzo się czułam bo ciągle przy stole i brzuch mnie ciągnął.Wróciliśmy do domu i miałam mega zaparcie od żelaza no i żarcia.Podcierając się zauważyłam przepraszam za wyrażenie podbarwione glutki.Nie jestem pewna czy to resztka globulki mężowi podejrzanie to nie wyglądało a ja nie byłam pewna czy to róż czy beż.Położyłam się i czekałam.Mieliśmy już jechać na ip ale nic się nie działo.Brzuch mialam jakiś dziwny nie bolał ale jakiś twardy.Czekaliśmy nic się nie wydarzyło.Pomyślałam że może przy zaparciu pękło jakieś naczynko.W końcu poszliśmy spać.Obudziłam się w nocy i wpadłam w panikę że nie czuje malej.A nie codziennie ja czuje z tym ze wczoraj cały dzien byla aktywna.Poszłam do łazienki czysto.Zasnęłam.Obudziłam się rano i na szczęście mala kopała.Potem poczułam dziwny ucisk w brzuchu.Położyłam rękę na brzuchu i poczułam ze tak jakby rośnie do góry i twardnieje ale tylko w tym miejscu gdzie jest mala.Za chwile już kopała w innym miejscu.Rozmawiałam z siostra i mama co robić.Mowily żeby nie panikowac skoro nic się nie dzieje nie boli nie plamie.Poleżałam uspokoiłam się i zasnęłam bo zostaliśmy w domu.Obudziłam się i wszystko jest ok.Zastanawiam się czy to bylo to slynne twardnienie?Czy po prostu mala obracając sie sprawila ze tak to poczułam.Teraz juz znowu czuje ja tam gdzie zawsze.Moj lekarz na urlopie.Zastanawiam się czy isc do innego?Czy obserwować i jesli nic się nie będzie działo to po prostu wiecej odpoczywać?Troche sie przeciazylam w sobote ale dobrze sie czulam.Dopiero wczoraj dziwnie.Ale tez opilam sie gazowanego i to wszystko w brzuchu mi tak siedziało..Biorę caly czas luteine i magnez.Dzisiaj caly dzien jest dobrze.Przepraszam dziewczyny ze smece..Milej końcówki Świat 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#3095 |
Magda ;)
|
Juka ja bym pewnie poszła do innego lekarza albo pojechała na IP, ale ja jestem panikara. Kiedy masz wizytę u swojego lekarza?
Marta ja nie wiem gdzie Ty chowasz te kilogramy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnidzienlata- ja mam wyrzuty jak piję piwo 0%, takie 0,5% nie wchodzą w grę, o tym że karmi ma tyle też dowiedziałam się dopiero w ciąży ![]() Dziękuję dziewczyny ![]() blond - ale słodki brzuszek ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-04-17 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3097 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny.Pojechalismy jednak.Lekarz odrazu powiedzial ze zobaczy jak szyjka.Ma 32mm powiedzial ze nie jest jwszcze zle jesli chodzi o długość ale ze bardzo bardzo szczelnie trzyma i nie ma bata żeby puścila za wcześnie.Brzuch macal mowi ze miekki.Dzidzia żyje.A co do tego co czulam to mowil ze byc może dziecko tak poczułam a byc moze tez od zaparc bo pytal czy mam.Ogolnie bardzo sie uspokoiłam😊 Marta Ty brzucha nic nie masz.Blond śliczny.A moj jest jeszcze wiekszy mimo ze pól kg przytylam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3098 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczny maleńki brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
Brzuszek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Rozeznanie
|
A to mój brzuszek 18 tydzień
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Wtajemniczenie
|
1492455436240.jpg
To ja wrześniowa Pazdziernikowka 17tc ....moj brzunio |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 |
Zakorzenienie
|
U Was wszystkich już widać że to ciąża
![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 |
Rozeznanie
|
Śliczne brzuszki macie dziewczyny
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzieciaki rosną. Ja w piątek poczulam coś, jakby ruchy, a dalej cisza... Więc pewnie to nie było to. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Magda ;)
|
Śliczne brzuszki dziewczyny
![]() ![]() W lidlu byłyście/wygrałyście walkę? ![]() Ja się zastanawiam czy iść. Ciuszków dziecięcych mam już pełno, a przez te kilka miesięcy i tak pewnie nakupuję, a z tych ciążowych rzeczy w sumie nic mi się nie podoba, wzięłabym stanik ale nie wiem jaki rozmiar będę miała więc też bezsensu ![]() Chyba dla kompromisu pójdę do lumpka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle stoi przede mną jakaś stara flądra i sobie koleżankę woła żeby ją puścić przede mną ![]() ![]() ![]() Ja nie chcę kupować ciuszków dopóki nie ogarnę tych co mam, a dostałam naprawdę sporo i bez sensu kupować skoro później nie będzie kiedy założyć tego. Do tego siostra męża pisała do mnie i mówiła że kupi szumisia i jakieś ciuszki, mojej siostry córka jak tylko wejdą do sklepu gdzie są ciuchy dla niemowlaków to się drze że muszą kupić coś dla Zosii, ostatnio kupiły skarpetki i spodnie, do tego rodzice nasi rodzice też lubią poszaleć. Fajnie kupować takie małe ciuszki, ale nie wszytskim jest dane skompletować sobie wszystko po swojemu ![]() poli - to mogło być to, ale od pierwszego kopniaka potrzeba dużo czasu żeby one stały się odczuwalne codziennie i takie pewne, że to właśnie to.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-04-18 o 08:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3106 | |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w lidlu
![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
U mnie w kolejce też sam ciężarówki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak zaczęłam czytać na internetach o niskim położeniu łożyska i szyjce to potem nagadałam mężowi o tym co wyczytałam i tylko problemy z tego, upewniłam się na ostatniej wizycie u lekarza i wszystko jest okej i z jednym i z drugim, nie ma na razie co siać paniki ![]() Właśnie wszyscy chwalą ich jakość ciuchów, no ale ja pierwszy raz coś od nich mam ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- A tak swoją drogą ja z tych pechowców co u lekarza wszystkie możliwe sposoby badania zaliczam i się zastanawiam którym sposobem bada długość szyjki, przez badanie ginekologiczne na fotelu? usg dopochwowe ? usg brzucha? Bo mam dzisiaj prenatalne i z ciekawości bym spytała lekarza o długość, ale on mi tylko przez brzuch będzie robił, a wydaje mi się że to przez usg dopochwowe się sprawdza.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3108 | |
Magda ;)
|
A te leginsy w jakich kolorach są? Ja mam jedne czarne legi plus zamówiłam teraz jeansy ciążowe więc nie wiem czy jest sens kupować coś jeszcze.
Marta a Ty wzięłaś Skę z tych leginsów? Oni mają ciuchy dobrej jakości, ale zazwyczaj wielkie ![]() Babie w kolejce należało się ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://twoja-gazetka.pl/gimg/3/5/0/3...900-100000.jpg sa te kolory i ja bym chciała ten niebieski właśnie, jest jeszcze jeden kolor, ale nie pamiętam jaki, te dwa zapadły mi w pamięć, bo oba mi sie podobały, ale uznałam że czarne bardziej uniwersalne. U mnie w kurtce brzuszka nie widać co prawda, ale miałam leginsy ciążowe w ręce ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | ||
Rozeznanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
W lidlu nie byłam. Odpoczywam po świętach ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A oto moje lidlowskie zdobycze (staniki do karmienia są świetne, rozmiar wzięłam taki jaki miałam w końcówce poprzedniej ciąży) i brzucholek w 20 tc. Jak patrzę na Wasze brzuchy to jestem przerażona, że mój już taki duży. W ogóle cała się duża robię. I dupsko, i uda, plecy, ramiona. Ach, w pierwszej ciąży było to samo.
![]() |
#3112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3113 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak poszłam po jeszcze jedne ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Ja niebardzo chciałąm jechać ale mąż się uparł że lepiej sprawdzić bo dzisiaj zostaje sama i po co mam się denerwować niepotrzebnie.Też się bałam że weźmie mnie za wariatkę bo myślałam że to było twardnienie a na nie przecież za wcześnie.Ale powiedział że macica miękka i nic się nie dzieje.Z tych emocji to zasnęłam snem kamiennym i nawet na siku tylko raz wstałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3114 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mieliśmy dziś pracowity poranek, najpierw wizyta u lekarza, a później obowiązkowy lidl. ![]() U lekarza wszystko dobrze, łożysko mi się ładnie podniosło i nie jest już przodujące. Jeszcze miesiąc i podobno będę mogła zacząć trochę bardziej żyć i nie uważać na wszystko. ![]() ![]() A legginsy są fajne, wydaje mi się, że dobre gatunkowo, ale kupiłam za małe. Teraz nie wiem czy mi wymienią.. Za tydzień usg połówkowe! ![]()
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że łożysko poszło do góry! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Magda ;)
|
No i polazlam do tego Lidla
![]() Do lumpa oczywiście też i stowa poszła ![]() A chciałam Wam jeszcze pokazać porównanie cebuszki i poduchy z kauflandu ![]() 1492509872861.jpg1492509883575.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3117 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() macałam te staniki, ale u mnie były tylko 85b i 85 c, a ja musiałabym mieć z 75e lub f. A brzuszek śliczny i wcale nie jest taki duży ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj jest narodowy dzień kupowania w lidlu ![]() ![]() Czekam w kolejce, mam wizytę na 15:15, ale ja zawsze muszę być szybciej, a później zawsze opóźnienia. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- matka wariatka https://m.aliexpress.com/s/item/3279....html#autostay
|
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Rozeznanie
|
Ja tez się obkupilam ale było już trochę przebrane. Kupiłam 2 bluzki S i sukienkę i legginsy- chyba dokupie drugie bo są fajnej jakości. Dla Jasia mało kupiłam ale kilka rzeczy było ślicznych wiec się niw mogłam powstrzymać
![]() Staniki były przebrane a chciałam usztywniany i już nie było. Super staniki są firmy Alles ale są dość drogie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#3120 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale do siedzenia w dzień jest super, do opierania się, bo zazwyczaj jak siedzę taka rozwalona to najbardziej mnie plecy bolą. Sukienusia śliczna ![]() Trzymam kciuki za wizytę, daj znać po jak to wszystko wygląda, bo to te połówkowe, tak? ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.