LIPCÓWKI część 5. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-03, 23:10   #391
emmos
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Devileek ja to się chyba na temat ikei wypowiadać nie powinnam, bo mam od nich wiele od talerzy, szklanek do latte, desek do krojenia, tacek na owoce, ostrzałek do noży, wazówek i pokrewnych, misek, patelni, poduszek ozdobnych czy kieliszków do wina

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-05-03, 23:16   #392
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

z ikei jeszcze właśnie zawsze kupuję duże szklanki na sztuki z grubego szkła za chyba 2 zeta,świeczki, lubię ich tekstylia koce za grosze przybory kuchenne wszystkie deski kuchenne najgorsze jest to ,że to jest za grosze i ja sie rzucam jak szczerbaty na suchary a później wychodzi parę stów więcej niż planowałam...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 23:18   #393
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Wybieram się w tym.tygodniu jak dobrze pójdzie do ikei
Podpowiedzcie mi co.moge kupić i na co.zwrocic uwagę bo sama nie wiem ...

Na pewno chce komodę i recznik kąpielowy no i organizery

Polecacie coś z ikei ? Już nawet nie z dzieckiem związane ?

Z dzieciowych rzeczy polecam szary bawełniany kocyk

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
haha mnie też chyba zmienię nick na Chilli Lepper jakoś tak bardziej swojsko

Calineczka super we wszystkich wyglądasz!

poza tym zawsze jak jestem to kupuję małą patelnie teflonową za dychę bardzo ją lubię i akurat raz na rok wymieniam , kapy na kanapy są spoko i tanie dywaniki , spoko są lampki dla dzieci np. księżyć albo serduszko czy gwiazdka... większość ikei bym wykupiła ogólnie rzecz biorąc

dziękuję
Uwielbiałam tę petelnię! Żałuję, że nie pasuje na indukcję
Za lampkami sami się rozglądam, muszę sprawdzić ikeę

Taedio nie wiemy jeszcze

Powodzenia jutro na wizytach!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
1!

Niestety też. Porażka :/

Mi też było niewygodnie się dziś golić. Mąż robi to za delikatnie i wolę sama. Ale chyba już niedługo.

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
No niestety, u mnie krwawienie jakoś z 4tyg trwało...
Co do sukienek to nie będę oryginalna - też mi się w 1 najbardziej podobasz Choć rozumiem, że na żywo mogą prezentować się trochę inaczej niż na zdjęciach.
Dla mnie te szpilki do ostatniej kiecki spoko wyglądają.

Hahaha mój mąż też wielki kibic Juve, jeszcze od podstawówki A teraz oglądał mecz i jednocześnie zmywał, bidulek

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Calineczka mi.sie podobasz w 1, najlepiej.podkresla Twoją śliczną sylwetkę

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja jestem za 1 albo za 3 - postawiłabym przede wszystkim na wygodę.

Tak, mrożone owoce (nie rozmrażam wcześniej, wyciągam tylko jak zaczynam robić piankę), a pianka wychodzi zawsze - naprawdę bardzo fajny i prosty przepis. Potrzebowałam tylko pomocy przy ugniataniu i tarciu ciasta bo wymaga trochę więcej siły.

Dziękuję, muszę zrobić koniecznie bo wygląda na idealne
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 23:21   #394
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
chciałam sie jeszcze podpytać czy kupujecie
- podkłady poporodowe na łóżko do szpitala - coś dziewczyny na fb pisały ze trzeba
- jaka maść na sutki kupić i czy już teraz czy poczekać
- i na kolki

co do prania ja sie jeszcze waham czy używać tych specyfików dla dzieci czytałam różne wypowiedzi niektórzy używają zwykłych płynów i podwójne płukanie

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

na pewno do zniesienia poród jest gorszy hehe
podkłady na łóżko kupuje do szpitala 10 szt. wystarczy.
masc na sutki zrobie sama - pisalam kiedys juz o tym. jak znajde skład to nalisze jeszcze raz. wiekszosc masci aptecznych trzeba zmywac przed karmieniem..

na kolki ogolnie wszystkie krople mają ten sam skład. różnią sie tylko dawką tej substancji aktywnej. najwiecej jest jej wlasnie w tych niemieckich sabsimplex - dlatego wszysxy uwazają że jest najlepsza. a tu poprostu o dawke chodzi.

Cytat:
ja kupiłam te rossmannowe 60X60 do szpitala trzeba.Nie wiem jak przy cc ale przy sn na pewno żeby sobie chociażby na tą piłkę podłożyć później pewnie też po porodzie ale tego już nie wiem.
na sutki kupiłam lanno maść z ziajki ma świetne opinie 100 % lanolina i jest tania.
i ja na kolki nie kupuję póki co niczego oprócz probiotyku w kropelkach i chcę dawać prewencyjnie floractin albo dicoflor.

Muszę jeszcze pokrowiec z materaca wyprać ale to już na koniec maja bo na razie zafoliowany i nie chcę żeby się kurzył i muszę wózek odebrać od mamy i też tą gondolę wyczyścić.

ja piorę w loveli mam też bobini można spróbować ale dla mnie np.persil w którym piorę b.mocno pachnie i wydaje mi się ,że za mocno dla malucha ale może po tym płukaniu x2 nie czuć
dla mnie te podklady 60x60 cm nadają sie do przewijania dziecka, ale jako podkład na łóżko szpitalne to są za małe i podwijają sie na bokach. ja kupie te 60x90 cm

Cytat:
Darietta takie cuś :https://www.google.pl/search?q=podk%...C9RRWuseWbCoM:

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

mnie tak bratowa nastraszyła tym ile trwa krwawienie po porodzie ,że mam całą półkę podkladów i podpasek bella takich wielkich.
Właśnie mam zgagę masakra...
te duze podklady poporodowe to przez kilma dni po porodzie trzeba tylko uzywac bo wtedy najmocniejsze sa te krwawienia. pamietam ze ja jakos po tygodniu uzywalam juz zwykłych podpasek. a po 3 tyg. juz tylko wkładek.

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Wieszm moja tak samo robi.
Przychodzi do tz i sie pyta czy byl w kosciele czy byl u spowiedzi itp (ja to sie smieje ze niedlugo przyjdzie sie zapytac czy majtki zmienil)
Ostatnio na swieta do mnie sie doczepila ale ja tylko zrobilam oczy jak 5zl i nic sie nie odezwalam.
Jadlam zupe a ta do mnie podchodzi i zabiera mi talerz i mowi ze juz mi wystarczy 😅😂😂.
No coz. Skoro wiedziala lepiej ...

no przeciez duzy brzuch masz to oznacza ze sie juz najadłaś!

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Samantha współczuję...

Jejku, ja myślałam, że to się nazywa połóg, ale krwawienie to kilka dni Masakra!

Z odpiętymi kółkami u nas też Mąż mówi, że gondola wejdzie na stelaż, ale nie sprawdzaliśmy... Mam nadzieję, że nie będzie musiała jeździć na przednim siedzeniu
Musi, inaczej będę miała marudę w domu!

Też tak słyszałam
Ale to nie zawsze, nie u każdego.
I podobno ta lanolina z Ziaji ma zapach co może dziecku przeszkadzać. Ja kupuję jakąś inną.

Poprostu zdjęcie sukienki dla Ciebie

Czy któraś się nadaje na wesele?
1 to ta z Asosa, może będzie na poprawiny. Dziwnie trochę się marszczy między udami, ale nie jest za wąska
2 kupiona w Kappahl za 12 zł Kosztowała 200, ale połączyły się 3 promocje Musiałabym skrócić ramiączka, żeby ten pasek był nad brzuchem i przed to, że jest taka fruwajkowa czuję, że robi ze mnie trochę słonia
3 stara, znaleziona w szafie, mąż chce żebym w niej szła. To taka czarna tuba (widać na ostatnim zdjęciu jak chwyciłam górną warstwę) z taką wierzchnią kolorową luźną warstwą. W niej nawet nie widać, że jestem w ciąży
Tylko nie wiem czy pasują do niej beżowe szpilki, czarnych za bardzo nie chcę bo mam bardzo wysokie...
rowniez jestwm za pierwszą sukienką! jesli mowosz ze jest bawelniana to poprostu dodatki dopierz bardziej eleganckie i bedzie ok!

Cytat:
Dziękuję, wygląda super
Robiłaś z mrożonymi owocami?
Pianka wychodzi bez problemu?
u mnie z tego przepisu:
http://poprostupycha.com.pl/malinowa...yniowa-pianka/
pieke max 30min. ale zostawiam aż całkowicie ostygnie zeby ta pianka zastygła inaczej ciężko pokroić.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ta baza do samochodu to super sprawa. Przymierzalismy do naszego samochodu i weszła za jednym kliknięciem mąż z początku uważał to za zbędny gadżet, a po przymiarce zmienił zdanie

o taaak! baza cudna rzecz!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Samantha rozumiem Cię ja też mam często kiepskie noce :/ jeszcze trochę

Morelle ja też już chciałabym wrócić do dawnej sylwetki i mialam właśnie ostatnio Was pytać, czy zauważyłyscie przyrost w udach :/

Calineczka najlepiej się nadaje pierwsza tak, rzeczywiście w czarnej nie widać ciąży szczególnie jak podniosłas kolorowy materiał
tak na moich udach od wewnetrznej strony wyrosły jakieś "bułki"...

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Wybieram się w tym.tygodniu jak dobrze pójdzie do ikei
Podpowiedzcie mi co.moge kupić i na co.zwrocic uwagę bo sama nie wiem ...

Na pewno chce komodę i recznik kąpielowy no i organizery

Polecacie coś z ikei ? Już nawet nie z dzieckiem związane ?

haha prawie wszystko ja lubie reczniki za 15zl 30x90 cm suoer jakosc.
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 23:27   #395
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
z ikei jeszcze właśnie zawsze kupuję duże szklanki na sztuki z grubego szkła za chyba 2 zeta,świeczki, lubię ich tekstylia koce za grosze przybory kuchenne wszystkie deski kuchenne najgorsze jest to ,że to jest za grosze i ja sie rzucam jak szczerbaty na suchary a później wychodzi parę stów więcej niż planowałam...

Mam jedną deskę taka duża z ikei rewelacja
Co do pościeli to też się zastanawiam ale mam rozmiar 220 więc ograniczony wybór mam

Stary 2017-05-03, 23:50   #396
poprostu
Zakorzenienie

Te podkłady na łóżko szpitalne są obowiązkowe?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-03, 23:55   #397
minini
Zadomowienie

Cytat:
posciel w szpitalu wymieniają co kilka dni. jesli ją zakrwawisz przypadkowo to bedziesz na niej te kilka dni leżeć.. po to te podkłady. ja wymienialam rano i wieczorem. i to nawet nie dlatego że byly brudne tylko juz takie wymiętolone od leżenia na nich

Edytowane przez minini
Czas edycji: 2017-05-03 o 23:57
Stary 2017-05-04, 00:02   #398
darietta
Zakorzenienie

Ja polecam pościel z lidla mamy polarowa na zimę i bawełne satynową chyba i super się pod nią śpi

Calineczka mi tez 1 sie podoba

A co do lanoliny jak byłam na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia to położna mówiła że jest dogadana z apteką i jak się powie że jest sie od nich to sprzedadzą czystą lanoline.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 00:32   #399
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.mojewypieki.com/post/kruc...dyniowa-pianka o to to! polecam, u mnie ostatki zostały

Współczuję

Wniosek prosty: możesz jeść naleśniki

Podziwiam, że tak ładnie dajesz radę z tym jedzeniem!

Idęęęęę poleżeć w wannie, też mi coś dzisiaj brzuszek ciąży - twardawy taki jest... No i trzeba na jutrzejszą wizytę trochę się ogarnąć..

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Maść to może Maltan?

a gula konkretna! myślałam, że moje są bardzo widoczne, ale do Twojej im daleko

O właśnie Maltan ta maść się nazywała

Ja już się co kilka dni gole tam żebym nie obrosła jak małpa bo potem jest dramat żeby to wszystko zgolić
A na nogach jakoś mi włosy przestały rosnąć . Dopiero po 5dniach czuje ze mam już kolce.

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Wstyd się przyznać ale mnie mąż ostatnio tam golil jeszcze dawalam radę sama ale zaproponował że może mi pomóc i skorzystałam, wyszło mu perfekcyjnie, sama już bym tego lepiej nie zrobila

Tz mnie w pierwszej ciąży raz chciał ogolić. To był pierwszy i ostatni raz. Byłam dość zarośnięta wiec Tz powiedział ze musi maszynka elektr.najpierw i niechcący ta maszynka moja wargę zaciął
Myślałam , ze go zabije z bólu . Hahahahaha.

Brawa dla Twojego za sprawność 🏻

Cytat:
Samantha współczuję...

Jejku, ja myślałam, że to się nazywa połóg, ale krwawienie to kilka dni Masakra!

Z odpiętymi kółkami u nas też Mąż mówi, że gondola wejdzie na stelaż, ale nie sprawdzaliśmy... Mam nadzieję, że nie będzie musiała jeździć na przednim siedzeniu

Też tak słyszałam

I podobno ta lanolina z Ziaji ma zapach co może dziecku przeszkadzać. Ja kupuję jakąś inną.

1 to ta z Asosa, może będzie na poprawiny. Dziwnie trochę się marszczy między udami, ale nie jest za wąska

2 kupiona w Kappahl za 12 zł Kosztowała 200, ale połączyły się 3 promocje Musiałabym skrócić ramiączka, żeby ten pasek był nad brzuchem i przed to, że jest taka fruwajkowa czuję, że robi ze mnie trochę słonia

3 stara, znaleziona w szafie, mąż chce żebym w niej szła. To taka czarna tuba (widać na ostatnim zdjęciu jak chwyciłam górną warstwę) z taką wierzchnią kolorową luźną warstwą. W niej nawet nie widać, że jestem w ciąży

Tylko nie wiem czy pasują do niej beżowe szpilki, czarnych za bardzo nie chcę bo mam bardzo wysokie...
Dla mnie pierwsza i jasne buty
Wyglądasz mega sexi.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Samantha jak masz aż takie bólu to jedz na IP bo się umeczysz a to chyba nie jest normalne na 2 miesiące przed porodem...

Następnym razem jadę. U mnie taki ból jest od nadmiaru moczu chyba.
Mam jakiś dramat bo w nocy mnie suszy i dużo pije. Potem budzę się z bólem pęcherza i to powoduje mi skurcze okropne . Mały do tego się wypycha w tym czasie i jest podwójna masakra.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Samantha współczuję nocki
W ogóle biedne jesteście z tymi skurczami! A te gule to nie jest dziecko wypychające się? Bo u mnie to jest synu właśnie tylko nie wyłazi aż tak mocno jak u Was, ale widać wybrzuszenie

Ja właśnie wyszłam z wanny, 30min siedziałam bo się próbowałam ogolić wszedzie przed jutrzejszą wizytą nawet nie wiem jak mi to wyszło, bo nie widzę

Wszystkie śliczne, ale w tej pierwszej wyglądasz moim zdaniem najlepiej

Apropo połogu to mi bratowa mówiła że czasem po cc to wszystko nie spływa tak jak powinno i można dostać sepsy

Tak to dziecko tak się wypycha. Dziecko mnie boli w brzuchu normalnie

Chyba bratowa żartuje sobie 🤦🏻☠♀️

Mi mama walnęła tekstem ze każda cesarka skraca życie o 5lat Hahahaha dobre dobre .

Chilli Pepper - nie właśnie nie wzielam nospe bo zapomniałam ze ja mam

Btw! Tez padłam z Leppera

Tz pojechał do pracy , a mój syn mnie tak meczy ze masakra. Mamusiu chodź pobawić się pociągiem , a ja nie mam siły na podłodze siedzieć. Jak usiądę na łóżku to on nie chodź na podłogę.
Zaczynam się frustrować bo siedzę na podłodze i boli mi wszystko i nie mam siły i przyjemności z tej zabawy.
A jak chce mu książkę poczytać to on nie i w płacz
Zrobiłam zupę brokulowo-serowa omnom nom.
Oczywiście mój syn ledwo zjadł i musiałam go karmić bo to straszny niejadek jest mi naprawdę czasem bardzo ciężko . Szkoda ze cierpliwości nie sprzedają w sklepie na wagę.
Jak robiłam zupę to odkurzylam i o Boże dramat. Ja już nawet odkurzyć nie mam siły
A spać mi się chce ze Omg.

Moja kotka wczoraj miala badania krwi i ma się lepiej z tarczyca, ale wychodzi jakby jej jedna nerka do końca dobrze nie pracowała.
Badali ja w jakimś zamkniętym pokoju.
Musi już brać leki na stałe do końca życia także mega cudownie czeka mnie kolejny obowiązek :/

Was wkurzają teściowe a mnie i teściowa i moja mama. Wczoraj mi mama zadzwonila i strzeliła wykład na temat tego , ze powinnam tuczyć dziecko bardziej ze się nie staram i mu żałuje miesa
Zaczęła mi dyktować przepisy jak zrobić indyka lub pierś z kury . Dobrze wiem jak się gotuje i jak się przyrządza mięso bo robię je dla Tz i dla syna od zawsze , a teraz sama zjadam czasami.
Nie żałuje mojemu synowi miesa bo mnie nie pogięło , a to ze on za nim nie przepada to co ja mam go jak kaczkę napchać . No bez jaj.
Moja mama już zapomniała jakie miała wojny z moim bratem i siostra którzy byli niejadkami. Moja sis to do tej pory wymyśla przy jedzeniu a ma już 18lat .
Ale już nic mamie nie chciałam mówić przez wzgląd na to ze zostałam dobrze wychowana i mam szacunek do starszych.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 00:45   #400
minini
Zadomowienie

Samanta ja po twoich dolegliwosciach mam wrazenie ze ty przynajmniej w ostatnim miesiącu ciąży jestes. ja sie tak czulam przez moze 10 dni przed porodem dopiero. Na kiedy masz termin? mnie tam tez cos boli czasem i męczy ale to takie chwilowe i do zniesienia. A Ty sie biedna naprawde meczysz..

z synem na podłodze to polecam na poduszkach leżąc na boku. mojemu czasem wystarcza sama moja obecnossc w jego pokoju, juz nawet nie angazuje mnie w zabawe tylko pokazuje co pare chwil co robi. choc dzis bawlilismy sie lego b. dlugo to byl przeszczesliwy
Stary 2017-05-04, 01:02   #401
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Ja polecam pościel z lidla mamy polarowa na zimę i bawełne satynową chyba i super się pod nią śpi

Calineczka mi tez 1 sie podoba

A co do lanoliny jak byłam na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia to położna mówiła że jest dogadana z apteką i jak się powie że jest sie od nich to sprzedadzą czystą lanoline.

Nie polecam żywej lanoliny bo śmierdzi jak cholera Jakby nie było jest to loj wyczesan z owczej wełny. No to tak jakby ktoś łojem z moich nieumytych włosów miał się smarować. Mnie takie rzeczy obrzydzają trochę :/

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
Samanta ja po twoich dolegliwosciach mam wrazenie ze ty przynajmniej w ostatnim miesiącu ciąży jestes. ja sie tak czulam przez moze 10 dni przed porodem dopiero. Na kiedy masz termin? mnie tam tez cos boli czasem i męczy ale to takie chwilowe i do zniesienia. A Ty sie biedna naprawde meczysz..

z synem na podłodze to polecam na poduszkach leżąc na boku. mojemu czasem wystarcza sama moja obecnossc w jego pokoju, juz nawet nie angazuje mnie w zabawe tylko pokazuje co pare chwil co robi. choc dzis bawlilismy sie lego b. dlugo to byl przeszczesliwy

Termin mam na 5 lipca dopiero.
Z moim pierwszym synem czułam się cudownie i dopiero tak w 38tc wymiekalam. Latałam po sklepach sama i miałam energię, a teraz ledwo żyje. Ciagle coś mnie boli i mam zero sił prawie.

Położyć się mogę na podłogę tylko kto mnie potem z niej podniesie. Z łóżka łatwiej zejść jakoś , a z podłogi ciężko wstać jest .
My z Tz mu poświęcamy dużo czasu naprawdę masę. Tz z nim się bawi tymi jego pociągami , jeździmy do parku lub oglądać jak jeżdżą pociągi .
Chcemy zjeść , a Misiek po 5min już nas pyta czy skończyliśmy bo musimy isc się bawić. Moim zdaniem Misiu stał się zbyt absorbujący jakby to nie brzmiało . Są tez jakieś obowiązki w domu i musi zrozumieć, ze jak zmywam naczynia to zmywam i kropka. Bo co będzie jak będzie drugie dziecko? Przeraża mnie to czasami :/

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 06:46   #402
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Nie polecam żywej lanoliny bo śmierdzi jak cholera Jakby nie było jest to loj wyczesan z owczej wełny. No to tak jakby ktoś łojem z moich nieumytych włosów miał się smarować. Mnie takie rzeczy obrzydzają trochę :/

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Termin mam na 5 lipca dopiero.
Z moim pierwszym synem czułam się cudownie i dopiero tak w 38tc wymiekalam. Latałam po sklepach sama i miałam energię, a teraz ledwo żyje. Ciagle coś mnie boli i mam zero sił prawie.

Położyć się mogę na podłogę tylko kto mnie potem z niej podniesie. Z łóżka łatwiej zejść jakoś , a z podłogi ciężko wstać jest .
My z Tz mu poświęcamy dużo czasu naprawdę masę. Tz z nim się bawi tymi jego pociągami , jeździmy do parku lub oglądać jak jeżdżą pociągi .
Chcemy zjeść , a Misiek po 5min już nas pyta czy skończyliśmy bo musimy isc się bawić. Moim zdaniem Misiu stał się zbyt absorbujący jakby to nie brzmiało . Są tez jakieś obowiązki w domu i musi zrozumieć, ze jak zmywam naczynia to zmywam i kropka. Bo co będzie jak będzie drugie dziecko? Przeraża mnie to czasami :/

Dzięki w takim razie nie kupie samej lanoliny.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 07:42   #403
morelle_
Zakorzenienie

Dzień dobry, jestem juz we wro. Wizyta dopiero na 17:20.

Niestety dziś kompletnie nie mogę chodzić. Na 4 piętro weszłam z zacisnietymi zębami. O 8 dzwonię, żeby zarejestrować się do ortopedy. Jest dramat.
Musi mi to przejść bo nie wyobrażam sobie tego aż do porodu!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 07:42   #404
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
co myslicie o tym kocyku i okryciu kąpielowym

http://www.arus.pl/bobas-kocyk-plusz...mowa-sowa.html

http://www.arus.pl/bobas-okrycie-kap...y-mis-pel.html

A jeszcze muszę dodać że jak kiedyś rozmawiałam z babcią tz to mi powiedziała że żadna synowa nie lubi mojej teściowej bo lubi dyrygować tylko tamte pewnie się poddają a ja jestem jak skała nie pozwolę sobie wejść na głowę
Ręcznik fajny, a kocyka z poliestru bym nie kupiła.

Cytat:
Samantha współczuję...

Też tak słyszałam

Pierwsza najlepsza, a nikt raczej nie będzie macał tkaniny

Myszowata - zachowanie teściowej z tą zupą nie do ogarnięcia. Ja bym chyba na każdej kolejnej imprezie mówiła jej, zeby mi nakładała jedzenie, bo wie lepiej ile powinnam zjeść.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 08:04   #405
taedio
MerDer 4ever

LIPCÓWKI część 5.

Hej
Ostatnie nocki były super a dzisiaj znowu masakra. Od 2 nie śpię wiecie jak cieżko nie iść siku przez tyle godzin?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Stoję w kolejce do labu choćby cos za darmo rozdawali a za mną stała babka i akurat szła pielęgniarka i do niej cichaczem "czemu do nas od tylu nie przyszłaś?" To sie zebrała i poszła. A ja dalej stoję

Stary 2017-05-04, 08:17   #406
morelle_
Zakorzenienie

Miło

A ja mam dziś ortopedę 19:45. Mam nadzieję, że zdążę. U Bala są duże opóźnienia.
Stary 2017-05-04, 08:23   #407
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
To miłe! Witaj w klubie! Ja też nie wiem jak mi do końca poszło, a pomoc lusterka to żadna pomoc.
Lusterko zaparowało! A myślałam że pomoże
Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej
Ostatnie nocki były super a dzisiaj znowu masakra. Od 2 nie śpię wiecie jak cieżko nie iść siku przez tyle godzin?

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Stoję w kolejce do labu choćby cos za darmo rozdawali a za mną stała babka i akurat szła pielęgniarka i do niej cichaczem "czemu do nas od tylu nie przyszłaś?" To sie zebrała i poszła. A ja dalej stoję

Ja dzisiaj w nocy byłam tylko dwa razy siku

Cytat:

Niestety dziś kompletnie nie mogę chodzić. Na 4 piętro weszłam z zacisnietymi zębami. O 8 dzwonię, żeby zarejestrować się do ortopedy. Jest dramat.
Oby ortopeda szybko Cię przyjął i pomógł, chyba bym zwariowała z takim bólem cały czas

Edit: widzę właśnie że już dzisiaj masz wizytę, super!

Leje deszcz u mnie... Nie śpię od 5, bo TŻ mnie rozbudził :/ i nie chce mi się wyjść spod koca.

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-05-04 o 08:24
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 08:28   #408
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba zależy od szpitala... Ja nie miałam ani w szpitalu ani w domu i nie przydałyby mi się. Teraz raczej też nie kupię.
W szpitalu salowe codziennie rano pytały czy może ktoś chce zmienić pościel, prześcieradło, zachęcały wręcz do tego. Widać było że jest odgórnie duży nacisk że ma być czysto i żadnej zakrwawionej pościeli, więc nie byłoby problemu. Ale ja akurat nie miałam przecieków.
W domu nie miałam już takiego dużego krwawienia, tylko jak intensywny okres.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A na nogach jakoś mi włosy przestały rosnąć . Dopiero po 5dniach czuje ze mam już kolce.
U mnie tak samo Coś wolniej wszystko rośnie - nie żebym narzekała

Cytat:

Cytat:
A ja mam dziś ortopedę 19:45. Mam nadzieję, że zdążę. U Bala są duże opóźnienia.
Kciuki za obydwie wizyty! Mam nadzieję że ortopeda doradzi coś sensownego z tą nogą

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dno
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 08:40   #409
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Morelle trzymaj się mam nadzieję ze ortopeda coś zaradzi

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ręcznik fajny, a kocyka z poliestru bym nie kupiła.

Pierwsza najlepsza, a nikt raczej nie będzie macał tkaniny

Myszowata - zachowanie teściowej z tą zupą nie do ogarnięcia. Ja bym chyba na każdej kolejnej imprezie mówiła jej, zeby mi nakładała jedzenie, bo wie lepiej ile powinnam zjeść.

Jaki kocyk kupowałas?

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Chyba zależy od szpitala... Ja nie miałam ani w szpitalu ani w domu i nie przydałyby mi się. Teraz raczej też nie kupię.
W szpitalu salowe codziennie rano pytały czy może ktoś chce zmienić pościel, prześcieradło, zachęcały wręcz do tego. Widać było że jest odgórnie duży nacisk że ma być czysto i żadnej zakrwawionej pościeli, więc nie byłoby problemu. Ale ja akurat nie miałam przecieków.
W domu nie miałam już takiego dużego krwawienia, tylko jak intensywny okres.

U mnie tak samo Coś wolniej wszystko rośnie - nie żebym narzekała

Mi szybko rosną paznokcie

Czekam na usg

Kciuki za obydwie wizyty! Mam nadzieję że ortopeda doradzi coś sensownego z tą nogą

Dno
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 08:45   #410
taedio
MerDer 4ever

Morelle mam nadzieje, że ortopeda Ci pomoże

Jon ja zazwyczaj nie chodzę w nocy, jak juz to gdzies 5/6 rano i to jak mnie mąż obudzi. No ale dzisiaj jak na złość oczywiście

Sill No cóż..

Jestem juz w domu, usiadłam sobie na chwile bo tam tak duszo, że nigdy nie miałam problemów z oddawaniem krwi No ale teraz czekanie + duchota + 3 duże fiolki to zle połączenie

Stary 2017-05-04, 09:06   #411
pestycyda
Zakorzenienie

Ja śniadanko jem i Zara się wybieram do lumpka dzieciowego

Taedio, mam nadzieję że nabierzesz mocy;*

Morelle, kciuki żeby przestało boleć!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:07   #412
poprostu
Zakorzenienie

W końcu skończył się ten weekend majowy :P a zaraz znowu weekend myślałam że dzisiaj coś pochodzę po sklepach ale od rana pada umrę siedzac tak w domu. Wczoraj kierowniczka dzwoniła przegadalysmy 1,5h aż mi się zachciało wrócić do pracy, ale wygląda na to ze chyba ood koniec macierzyńskiego będę szukac innej pracy bo co tam sie porobilo no i szkoda takiego Malucha zostawiać na tyle h bo mialabym 60km

Morelle pozdrow go
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:07   #413
Mała!
Zakorzenienie

Taedio
Dobrze ze już po

Morelle
Współczuję, oby coś zaradzili ja miałam tak z Tymciem z dwa tyg potem.dalej czułam ale chodzić mogłam, tez dramat u mnie bo 4-pietro.

Samantha
Ja też z trudem wstaję z podłogi, i ciężko juz ogólnie... zazdroszczę mężowi, że wszystko tak sprawnie robi i ćwiczy i w ogóle... a ja kombinuję jak skarpetkę założyć jeszcze mam te kolana chore i biodro (-nie mogę założyć nogi na nogę) i te blokady jeszcze bardziej mnie ograniczają.
Ale chyba, tak ciężko jak tobie to.miałam gdzieś w 37 tyg dopiero

Ja też wczoraj siedziałam z synem.i.klockami, zbudowaliśmy cały plac zabaw dla ludzików cieszył się bardzo ... Tymcio tez jest bardzo absorbujacy 5 min po wstaniu już wola : kto sie ze mną pobawi? nie cierpię mu odmawiać, alemusi znać kolejność dnia... i wiedzieć, że mamy mnóstwo obowiązków. Chociaż uważam, że on jest priorytetem i jego wychowanie i.poczucie miłości, ale jeść przecież musi...a.my to musimy przygotować np.
I tak też mu to przedstawiam

Cgyba wyciagnę męża na targ po jajka i owoce i do sklepu ze,zdrową żywnością bo skończyła mi się pokrzywa, lipa i rumianek... ale najpierw KAWA

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-04 o 09:09
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:32   #414
taedio
MerDer 4ever

Pestycyda dzięki zjadłam śniadanko i od razu lepiej

Mała

Stary 2017-05-04, 09:33   #415
morelle_
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Poszłabym na masaż, ale chcę żeby ortopeda mi pow dokładnie jaki.

Tadieo powodzenia!

Pestycyda udanych łowów!

Mała samo przeszło?
Stary 2017-05-04, 09:33   #416
taedio
MerDer 4ever

W ddtvn mówią o zusie i zasiłku macierzyńskim

Stary 2017-05-04, 09:35   #417
Agg_s
Wtajemniczenie

Morelle, powodzenia na wizytach, daj znać co ciekawego powiedział ortopeda, mam nadzieję, że coś zaradzi

Taedio, powodzenia także Tobie na wizycie o której masz?

Któraś jeszcze dzisiaj wizytuje?
Ja mam na 12:00, trzymajta kciuki

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:36   #418
morelle_
Zakorzenienie

Hehe poprostu

Muszę spytać gin o kolejne urocze badanie. Moja SIS ciągle miała chore zatoki. W końcu trafiła na rzetelnego laryngologa. Dostała skierowanie na wymaz z gardła. Dziś odebrała wynik chlamydia w gardle wynik dodatni :/
Zarazić się można drogą kropelkową. Nie wiem czy też nie muszę zrobić tego badania :/
Stary 2017-05-04, 09:36   #419
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Lusterko zaparowało! A myślałam że pomoże
Haha a nie mówiłam?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja śniadanko jem i Zara się wybieram do lumpka dzieciowego
Czekamy na fotorealcję!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-04, 09:36   #420
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Morelle, powodzenia na wizytach, daj znać co ciekawego powiedział ortopeda, mam nadzieję, że coś zaradzi

Taedio, powodzenia także Tobie na wizycie o której masz?

Któraś jeszcze dzisiaj wizytuje?
Ja mam na 12:00, trzymajta kciuki
Dziękuję trzymam kciuki za Twoją!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości