LIPCÓWKI część 5. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-10, 19:56   #1741
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Hehe Chili moze tak być
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:08   #1742
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja soki piję codziennie, najbardziej lubie burak, marchew, jabłko, seler naciowy i trochę daje szpinaku lub jarmuż ostatnio do tego dodaliśmy grapefruita- genualbie podnosi smak i dodaje lekkości i codziennie taki piję przed obiadem (lub podobny) od kad mamy wyciskarkę, ciekawi mnie więc czy syn będzie lubił np buraka

Samantha
Fajnie, że dzidzia ma się ok, wytłumacz mężowi, jak sie czujesz... Ciekawe czy gdyby on nagle musial nosić tyle dodatkowych kg, codziennie mierzyć sie z bólem i wyczerpaniem i wieeelkim brzuchem... czy miałby ochotę tak.bawić sie z synem i jeździć po parkach... wkurza mnie czasami, że oni nie kumają i nie potrafią postawić się w naszej sytuacji...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
a jaką masz wyciskarkę?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:20   #1743
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Kusze
Morelle ja też chcę.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:28   #1744
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
no to powiem Ci ,że za jakieś 3 tyg to będzie prawie wyczyn hehe
oo to dokładnie mamy 4tygodnie różnicy ja mam 34tc właśnie

dobrze ,że nic nie pokazało więcej ale właśnie kurde myślałam ,że twardnienia to zawsze skurcze ,a u mnie ostatnio też ktg nie wykazało a brzuch mi twardniał cały dzień to już nie wiem o co kaman
ooo to super a rodziła ze znieczuleniem?

no to kolejne dobre wieści ja muszę przećwiczyć metodę kociego grzbietu w takim razie może mały się odwróci bo boje się cesarki jak diabeł święconej wody....

Zajęcia z rehabilitantką fajne oczywiście odradzała nosidełka bujaczki co do chusty mówiła, że można ale to raczej moda i trzeba zmieniać stronę trzymania dziecka regularnie no i oczywiście stosować wiązania odpowiednie do wieku, pokazywała nam filmiki jak dzieci się rozwijają w różnych miesiącach jaką mają postawę na przykładzie prawidłowo i nieprawidłowo rozwijającego się dziecka.Mówiła ,żeby nie sadzać dzieci na siłę opatulonych poduchami i nie wymuszać pozycji na dziecku bo jest teraz najwięcej wad postawy od lat już u malutkich dzieci.Ogólnie Bardzo fajne zajęcia poszłam do pepco kupiłam kolejny pojemnik niebieski z liskiem na pierdoły dla małego i klapki do szpitala pod prysznic spakowałam walizkę do szpitala ostatnio mam tylko problem co zabrać dla małego do ubrania i w jakich ilościach ,co Wy bierzecie?4

Morelle super ,że wszystko w porządku to jak Twoja mała ma mieć 3700 to mój klocek będzie miał ze 4200 masakraaa

Ja koci grzbiet robię codziennie co do szkoły rodzenia - sporo przydatnych info u ciebie. Z ubrankami na wyjście to myślałam o pajacu, ale moze jeszcze mi sie zmieni.

My na ostatnich zajęciach mieliśmy m.in. o kąpieli, położna pokazywała jak wkładać maluszka do wanienki i uświadomiło mi to potrzebę wanienki ze stelażem. Bardzo polecała tez kanał na yt Pawla Zawitkowskiegp - fizjoterapeuty, który pokazuje jak nosić maluszka. Obejrzałam na razie film o kąpieli.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:35   #1745
darietta
Zakorzenienie

Ja na wyjscie wybrałam pajac lub body do tego czapeczka i jeśli body to skarpetki i niedrapki. A do przykrycia flanelke.
Stary 2017-05-10, 20:36   #1746
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne kolory!

Na urlop jest super. Wrzucasz mokre klapki, ręczniki i zero problemu.

Ładnie!

Przepięknie! !!!

Myślę, że czarny spod lepszy

Bardzo ładnie wyglądasz!

Cytat:
Ja juz po usg. Wszystko ok. Dziecko względnie duże. Główka i brzuszek tydzień starsze. Noga odp wiekowi ciąży. Śmiała się, że nogę ma po mnie. Resztę po mężu.
1800g 33t. Na koniec ma być 3700g.

Masaż był ok. Ale pod koniec zrobiło mi się słabo. W głowie mi się kręciło i niedobrze mi było.

Niestety raczej już mnie to nie puści do porodu. Dziecko jest względnie duże. Brzuch mały i naciska.

Dow się, że mój kuzyn będzie miał dziecko. W listopadzie

Byłam w chince kupić sobie jakąś sukienkę do adidasów. Wyszłam z zupełnie inna.

U mnie 33 t. +7.5 kg.
Super że wszystko okej
Pięknie wyglądasz w tej sukience ale adidasó do niej nie ubieraj!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
no i piekny brzuszek
mnie wlasnie palce u rąk schudły, nie nosze obrączki bo bym zgubiła..

dobrze robi taki relaks u kosmetyczki

od razu sie pewnie lepiej czujesz jak wiadać że prace idą do przodu

świetne są te fotele

ja bym wolala czarny ale jak bardzo wam sie podoba to bierz biały, wiadomo że bedzie sie bardziej brudzić, ale tez wiadomo że nie bedziesz nim szurać po asfalcie żeby mocno zniszczyc, poporotu bedziesz musiala nieco bardziej uwazać.

nie przemeczaj sie, dobrze że dzis lepiej sie czujesz

nie zamierzam kupować, ja mam bardzo wyczulony węch wiec wynosilam każdą pieluche od razu do kubla na podworku, albo chociaż wystawialam za drzwi.
to jest dobre jak ktos mieszka w bloku na wyzszym pietrze i nie ma mozliwosci z kazda pielucha biegać.

co do twojej alergii to jesli dawka dziecięca leku nie pomoże to poczytaj sobie o olejku z czarnuszki - dziala jak leki na alergie a jest naturalny. dawalm synowi i efekt był taki sam jak po lekach!

malutki masz ten brzuszek! super!

oo to dziś! poprosimy o relacje z ciekawszych informacji

urósł Ci brzuszek to i dziecko urosło
ja dzis bylam w chinku poszukac jakiejś koszulki rozpinanej. nie zlalazlam. kupilam za to mate silikonową dla kota pod kuwete
ja nie widzę tego że mi palce spuchły ale czuję

Cytat:
Poprostu -
masz śliczny i nie duży brzuszek

Morelle
Super ze po wizycie ok wymiary i waga małej zacne

Bylam.na tym KTG - oczywiście żadnego twardnienia nie.miałam, jakieś tam mini skurcze były na 25 % z dwa i tyle... no.ale lezalam z 15 min... a skurcze mam.co godzinę... :/ coś też ktg było wąskie, ale lekarz mówił, że może mały zasnął :/ ogolbie wszystko ok. Dziś ich mało, ale skoro mogę to wolałam sprawdzić i posłuchać mojego serduszka.

Dobrze że poszłaś i że się uspokoiło ja moje serduszko słyszę co tydzień na szkole rodzenia

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Hejo!

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku. Młody leży główka w dół, położna mnie wymacala i tak stwierdziła. Dostałam skierowanie ma usg wiec w następnym tyg.bede wiedzieć ile ten indyk wazy mój .
Kazała brać magnez żebym lepiej spała w nocy. Mówiła ze mam jesc dużo zielonego. Zawsze miałam problem z jedzeniem trawy Kupiłam sobie sok ze spirulina i zielonymi warzywami na początek
Anemia mnie wykańcza bo czuje się bardzo słabo. Jestem ciagle ospała.
Wkurza mnie jak Tz mi mówi weź Małego i pojedź z nim do parku. A ja nie mam siły poprostu . Ledwo go ze szkoły odebrałam . Świat mi wiruje. Wiem ze to 4latek i jest ładna pogoda i powinien być na dworzu , ale ja nie mam siły i nie chce się zmuszać żeby ryzykować.

Położna tez mówiła żeby nie siedzieć dużo na kanapie . Mówiła ze dobrym ćwiczeniem dla dziecka żeby było główka w dół jest robienie kociego grzbietu przez mamę. Mówiła żebym tak z 10 razy na dzień robiła koci grzbiet .
Dostałam tez receptę na laktator i muszę pojechać i odebrać
A i powiedziała, ze powinnam nosić pas suportujacy brzuch dla ciężarnych wtedy mój kręgosłup tak nie będzie obciążony. Muszę sobie go zakupić .
I to chyba tyle. Idę nadrabiać Was

Gratki za wizytę na tżta się nie wkurzaj oni nie wiedzą jak to jest z takim ciężarem chodzić
Cytat:
Kusze
osz Tyy.. Teraz bym coś zjadła

Stary 2017-05-10, 20:48   #1747
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!

Jestem po wizycie. Wszystko w porządku. Młody leży główka w dół, położna mnie wymacala i tak stwierdziła. Dostałam skierowanie ma usg wiec w następnym tyg.bede wiedzieć ile ten indyk wazy mój .
Kazała brać magnez żebym lepiej spała w nocy. Mówiła ze mam jesc dużo zielonego. Zawsze miałam problem z jedzeniem trawy Kupiłam sobie sok ze spirulina i zielonymi warzywami na początek
Wkurza mnie jak Tz mi mówi weź Małego i pojedź z nim do parku. A ja nie mam siły poprostu . Ledwo go ze szkoły odebrałam . Świat mi wiruje. Wiem ze to 4latek i jest ładna pogoda i powinien być na dworzu , ale ja nie mam siły i nie chce się zmuszać żeby ryzykować.

Położna tez mówiła żeby nie siedzieć dużo na kanapie . Mówiła ze dobrym ćwiczeniem dla dziecka żeby było główka w dół jest robienie kociego grzbietu przez mamę. Mówiła żebym tak z 10 razy na dzień robiła koci grzbiet .
A i powiedziała, ze powinnam nosić pas suportujacy brzuch dla ciężarnych wtedy mój kręgosłup tak nie będzie obciążony. Muszę sobie go zakupić .

Super że wizyta udana! A jak to u Was działa z laktatorem? Masz receptę i dostajesz go za darmo?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 20:56   #1748
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Ja koci grzbiet robię codziennie co do szkoły rodzenia - sporo przydatnych info u ciebie. Z ubrankami na wyjście to myślałam o pajacu, ale moze jeszcze mi sie zmieni.

My na ostatnich zajęciach mieliśmy m.in. o kąpieli, położna pokazywała jak wkładać maluszka do wanienki i uświadomiło mi to potrzebę wanienki ze stelażem. Bardzo polecała tez kanał na yt Pawla Zawitkowskiegp - fizjoterapeuty, który pokazuje jak nosić maluszka. Obejrzałam na razie film o kąpieli.

o to muszę obejrzeć ja wanienkę na pralce albo na przewijaku jak ściągnę tapicerkę chyba ,że znajdę na grupie stelaż co będzie pasował pod moją to faktycznie przydatna rzecz

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja na wyjscie wybrałam pajac lub body do tego czapeczka i jeśli body to skarpetki i niedrapki. A do przykrycia flanelke.
czyli w szpitalu będziecie mieć ubranka szpitalne dla dzieciaczków a tylko na wyjście bierzecie?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Morelle to jakaś tarta czy coś? wygląda super !
ja kupiłam znowu truskawki i rabarbar i jutro chcę zrobić to ciach z kruszonką bo zawiozłam połowę dzieciakom i się nie najadłam
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 21:03   #1749
cashmere
Zakorzenienie

Ja na wyjście spakuje ze dwa zestawy, na różne warunki pogodowe Chociaż jeśli będę rodzić w prywatnej klinice, to tam na wyjście też ubierają.

jestem mamą
Stary 2017-05-10, 21:04   #1750
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo!

Ciszę się, że po wizycie wszystko ok. Ja na kanapie za dużo leżeć właśnie nie mogę, muszę wstać i przejść się co jakiś czas, bo od leżakowania mi jeszcze gorzej. A jak byłam z Tż na warsztatach z bezpiecznego malucha to prowadzący zakładali facetom takie wielkie brzuchy na szelkach i oni dopiero wtedy zobaczyli jak to fajnie z takim obciążeniem się śmiga.

Mnie dziś zgaga chce wykończyć. Nawet po pomidorze mam ognisko w przełyku
Stary 2017-05-10, 21:07   #1751
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość

Super że wszystko okej
Pięknie wyglądasz w tej sukience ale adidasó do niej nie ubieraj!

ja nie widzę tego że mi palce spuchły ale czuję

Dobrze że poszłaś i że się uspokoiło ja moje serduszko słyszę co tydzień na szkole rodzenia

Gratki za wizytę na tżta się nie wkurzaj oni nie wiedzą jak to jest z takim ciężarem chodzić

osz Tyy.. Teraz bym coś zjadła

Cytat:
o to muszę obejrzeć ja wanienkę na pralce albo na przewijaku jak ściągnę tapicerkę chyba ,że znajdę na grupie stelaż co będzie pasował pod moją to faktycznie przydatna rzecz

czyli w szpitalu będziecie mieć ubranka szpitalne dla dzieciaczków a tylko na wyjście bierzecie?

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

ja kupiłam znowu truskawki i rabarbar i jutro chcę zrobić to ciach z kruszonką bo zawiozłam połowę dzieciakom i się nie najadłam
Kruche ciasto - z biedronki dobre!
Stary 2017-05-10, 21:10   #1752
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Zajęcia z rehabilitantką fajne oczywiście odradzała nosidełka bujaczki co do chusty mówiła, że można ale to raczej moda i trzeba zmieniać stronę trzymania dziecka regularnie no i oczywiście stosować wiązania odpowiednie do wieku, pokazywała nam filmiki jak dzieci się rozwijają w różnych miesiącach jaką mają postawę na przykładzie prawidłowo i nieprawidłowo rozwijającego się dziecka.Mówiła ,żeby nie sadzać dzieci na siłę opatulonych poduchami i nie wymuszać pozycji na dziecku bo jest teraz najwięcej wad postawy od lat już u malutkich dzieci.Ogólnie Bardzo fajne zajęcia poszłam do pepco kupiłam kolejny pojemnik niebieski z liskiem na pierdoły dla małego i klapki do szpitala pod prysznic spakowałam walizkę do szpitala ostatnio mam tylko problem co zabrać dla małego do ubrania i w jakich ilościach ,co Wy bierzecie?4
Ciekawe zajęcia

U mnie w szpitalu potrzebujemy ubranka tylko na wyjście a jak ubrać na wyjście zdecyduję jak urodzę

My już w domu
Ogólnie warsztaty super zorganizowane, w fajnym hotelu w centrum Kato Był poczęstunek kawa/herbata/lemoniada/woda i jakieś rogaliki/ciastka/galaretki a po drugim wykładzie bułeczki (4 rodzaje) jakieś zawijasy z tortilli i takie roladki z kurczaka.
Wykłady jak dla mnie ciekawe Tzn no dużo rzeczy wiedziałam bo siedzę na tym wizazu dużo ale mój Tż np wsłuchany mega i zadawał dużo pytań
Pawła Zawitkowskiego to wgl mogłabym słuchać i słuchać dużo wiedzy i super ją przekazuje
Jedyny wykład, który mnie nie przekonał to o kąpieli bo tu było mega lokowanie produktu no ale zapamiętałam sobie sam rytuał snu a kosmetyków użyję innych po prostu Chociaż babeczka mówiła bardzo przekonująco o kosmetykach Johnsons

Zastanawiam się czy któraś z Was ma lub ma zamiar kupić książkę Pawła Zawitkowskiego?
Wiem, że ma filmiki na yt ale przy książce jest płyta dvd z 4 godzinnym filmem, to co jest na yt to minimum..
Stary 2017-05-10, 21:14   #1753
morelle_
Zakorzenienie

Chilli nie przeszło mi przez myśl, żeby adidasy do niej ubrać

Szukam czegoś na to wesele. Podobają mi się ołówki, ale po cc to chyba lepszy będzie krój typu klosz. Zwłaszcza, że brzuchu może wisieć. A nie chciałabym ludzi straszyć :P
Stary 2017-05-10, 21:31   #1754
pestycyda
Zakorzenienie

Emmos, dobry sposób na chłopów żeby w końcu poczuli jak to jest!

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 21:43   #1755
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Tak u nas w każdym szpitalu dają ciuszki dla maluszka położna nawet mowiła zeby nie brać bo już się nie odzyska.

Właśnie skonczylam sie ogarniac troszke mama mi pomogła sie umyc bo do wanny nie wejde. A z racji że jutro wizyta u gina postanowiłam o niższe partie też troszke zadbać oczywiscie sama. Nawet nie chce wiedzieć jak tam wyglądam. A zsapałam się tak że musiała mi pomoc wrócić do wyrka i leżę. Kto by pomyslał ja kiedyś taka aktywna i lubiąca sport a teraz bejc nawet mycie mnie męczy.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:

Szukam czegoś na to wesele. Podobają mi się ołówki, ale po cc to chyba lepszy będzie krój typu klosz. Zwłaszcza, że brzuchu może wisieć. A nie chciałabym ludzi straszyć :P
Zawsze możesz kupić pas poporodowy tylko nie wiem jak po cesarce. Chociaż na studiach miałam koleżankę też taka chudzina jak ty i po tygodniu od cc wrociła na zajecia rana troszke bolała jak wchodziła po schodach dlatego zawsze torebke i co tam miała jej nosiłam ale brzucha nic nie było widać.
Stary 2017-05-10, 21:56   #1756
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Tak u nas w każdym szpitalu dają ciuszki dla maluszka położna nawet mowiła zeby nie brać bo już się nie odzyska.

Właśnie skonczylam sie ogarniac troszke mama mi pomogła sie umyc bo do wanny nie wejde. A z racji że jutro wizyta u gina postanowiłam o niższe partie też troszke zadbać oczywiscie sama. Nawet nie chce wiedzieć jak tam wyglądam. A zsapałam się tak że musiała mi pomoc wrócić do wyrka i leżę. Kto by pomyslał ja kiedyś taka aktywna i lubiąca sport a teraz bejc nawet mycie mnie męczy.

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Zawsze możesz kupić pas poporodowy tylko nie wiem jak po cesarce. Chociaż na studiach miałam koleżankę też taka chudzina jak ty i po tygodniu od cc wrociła na zajecia rana troszke bolała jak wchodziła po schodach dlatego zawsze torebke i co tam miała jej nosiłam ale brzucha nic nie było widać.

Zobaczę jak to będzie. Z tym pasem to tez mi gin mówiła, ale że teraz. Nie wiem jak po cc. Powinny pomoc te plastry sutricon. Położna polecała i mają pozytywne opinie.
Narazie wpadły mi w oko 2 sukienki. Ale chyba kloszowaną będę szukać.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-05-10-21-02-45.jpg (43,1 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-05-10-21-02-24.jpg (63,7 KB, 58 załadowań)
Stary 2017-05-10, 22:02   #1757
Mała!
Zakorzenienie

Chilli
My.mamy wyciskarkę model Sana 707 firma to chyba Omega- ogólnie wypasiona!
Jak robisz ciasto to przyjeżdżam na kawe! 😜☕

Dziś mały mocniej kopie, ogólnie ruchy bardziej bolą, w ogóle zapomniałam, że ciąża boli pod koniec...
Wierci się jak szalony, az mi niedobrze.

Przyszło moje zamowienie z Gemini i jutro odbieram z Hubi. I az dziwnie, że to.prawie wszystko... zapoluję tylko na pieluchy gdzieś w promocji i kupie kocyk i z dwa małe pajace do spania, bo mam tylko 2 w rozmiarze 56.

Morelle
Śliczna ta sukienka, kolor mega droga była? Szukam czegoś na komunię...
A o brzuch sie nie martw, wisieć nie będzie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 22:04   #1758
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Chilli
My.mamy wyciskarkę model Sana 707 firma to chyba Omega- ogólnie wypasiona!
Jak robisz ciasto to przyjeżdżam na kawe! 😜☕

Dziś mały mocniej kopie, ogólnie ruchy bardziej bolą, w ogóle zapomniałam, że ciąża boli pod koniec...
Wierci się jak szalony, az mi niedobrze.

Przyszło moje zamowienie z Gemini i jutro odbieram z Hubi. I az dziwnie, że to.prawie wszystko... zapoluję tylko na pieluchy gdzieś w promocji i kupie kocyk i z dwa małe pajace do spania, bo mam tylko 2 w rozmiarze 56.

Morelle
Śliczna ta sukienka, kolor mega droga była? Szukam czegoś na komunię...
A o brzuch sie nie martw, wisieć nie będzie

Ja też się średnio czuje.
Jeszcze nie kliknęłam. Myślę która
Falbanki 65f
Klosz 62f
Stary 2017-05-10, 22:05   #1759
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Poprostu, morelle, macie piękne, zgrabne brzuszki 😍😍😍

Wiecie mi mój gin w ogóle nie robi USG... Także wagę znam tylko, gdy mam prenatalne. Ostatnie jutro. Mam nadzieję, że później już będzie sprawdzal na usg czy wszystko ok...
Stary 2017-05-10, 22:06   #1760
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Poprostu, morelle, macie piękne, zgrabne brzuszki 😍😍😍

Wiecie mi mój gin w ogóle nie robi USG... Także wagę znam tylko, gdy mam prenatalne. Ostatnie jutro. Mam nadzieję, że później już będzie sprawdzal na usg czy wszystko ok...
Mi gin w luxmedzie też nie robi bo uważa, że to szkodzi.

Stary 2017-05-10, 22:12   #1761
emmos
Zakorzenienie

Dziewczyny czy Was tez bolą żebra? Kryzys mam

Stary 2017-05-10, 22:16   #1762
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość

Mnie bolą z prawej strony bo młody ma tam nogi i kopie
Stary 2017-05-10, 22:32   #1763
cashmere
Zakorzenienie

Mnie zebra nie bolą.

jestem mamą
Stary 2017-05-10, 22:34   #1764
morelle_
Zakorzenienie

Mnie w ogóle wszystko boli. Mam już dość.
Stary 2017-05-10, 22:58   #1765
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczę jak to będzie. Z tym pasem to tez mi gin mówiła, ale że teraz. Nie wiem jak po cc. Powinny pomoc te plastry sutricon. Położna polecała i mają pozytywne opinie.
Obie ładne ale jakoś ta pierwsza mi się z tobą skojarzyła

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:

A dlaczego teraz pas poporodowy masz nosić?
Stary 2017-05-10, 23:01   #1766
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle mi się ta druga kiecka podoba bardziej ale ja nie lubię falbanek.

Darietta, jeszcze trochę i odzyskasz kondycję

Chyba dziś padnę spać dla odmiany. Dobrej nocy ciężarówki

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 23:06   #1767
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ciekawe zajęcia

U mnie w szpitalu potrzebujemy ubranka tylko na wyjście a jak ubrać na wyjście zdecyduję jak urodzę

My już w domu
Ogólnie warsztaty super zorganizowane, w fajnym hotelu w centrum Kato Był poczęstunek kawa/herbata/lemoniada/woda i jakieś rogaliki/ciastka/galaretki a po drugim wykładzie bułeczki (4 rodzaje) jakieś zawijasy z tortilli i takie roladki z kurczaka.
Wykłady jak dla mnie ciekawe Tzn no dużo rzeczy wiedziałam bo siedzę na tym wizazu dużo ale mój Tż np wsłuchany mega i zadawał dużo pytań
Pawła Zawitkowskiego to wgl mogłabym słuchać i słuchać dużo wiedzy i super ją przekazuje
Jedyny wykład, który mnie nie przekonał to o kąpieli bo tu było mega lokowanie produktu no ale zapamiętałam sobie sam rytuał snu a kosmetyków użyję innych po prostu Chociaż babeczka mówiła bardzo przekonująco o kosmetykach Johnsons

Zastanawiam się czy któraś z Was ma lub ma zamiar kupić książkę Pawła Zawitkowskiego?
Wiem, że ma filmiki na yt ale przy książce jest płyta dvd z 4 godzinnym filmem, to co jest na yt to minimum..
eeee to pojadłaś na zajeciach
ja mam książke zawitkowskiego, pisalam kiedys o niej. przeczytalam 3/4 gdzies. ogolnie dla kogos zielonego super bo bardzo duzo przydatnych info. ja juz przy drugim dziecku i ciągle czytam o dzieciach to w sumie nie zaskoczyła mnie niczym nowym ta książka ale polecam bardzo. same konkrety, żadnego zbednego pisania o niczym
chociaz rozdział o psychologii taki średnio ciekawy.

Cytat:

Ty ludzi straszyć? w życiu nie uwierze! pewnie ze szpitala to w szpilkach wrócisz

Cytat:

czerwona super, chociaż ja bym w tej falbanie nie wyglądała dobrze.

Cytat:

w momentach kiedy jest obrocony główką w dół to kopie w żebra i wtedy bolą, ale moje dziecko zmienia pozycje 100 razy w ciągu dnia, wiec nie jest to jakieś uciążliwe jeszcze

Cytat:
Mnie w ogóle wszystko boli. Mam już dość.
mnie moze nie boli, ale brzuch uwiera, plecy męczą sie szybko, nogi mam słabe, orientacje i równowage zaburzoną, cala jestem nieporadna... takze tez mam dość juz... ale najgorszy - ostatni miesiąc - jeszcze przed nami! haha

moje ciasto z rabarbarem stygnie przygotowalam wszystko i okazalo sie że korki wybiło i musialam czekać z upieczeniem aż mąż wróci...
ale oczywiście przed snem jeszcze zjem kawałek

pytala ktoras z was o moj blender. to bosch mixo quatro 750W MSM7700. orzechy mieli, ziarna też, lodu nigdy nie kruszyłam ale mrożone owoce no. truskawki z jogurtem miksuje bez problemu
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-10, 23:49   #1768
poprostu
Zakorzenienie

Taedio a co konkretnie tam bylo?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 00:15   #1769
siilmariien
Wtajemniczenie

Powodzenia z wszystkimi remontami!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Wczoraj też przyszło moje zamówienie torebki Obag, którą od dawna już chciałam.
Przepięknie wyglądasz Torebka super! No i bardzo praktyczny rozmiar przy dziecku Jestem nieźle zacofana bo pierwsze słyszę o tych torbach i nie zwróciłam na nie nigdy uwagi na mieście
Cudny kolor, taki letni i świeży

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A propos toreb, ja się kocham w Bag Me by Smola, pierwszy raz mnie obce osoby zaczepialy z pytaniem gdzie kupiłam
Też fajne

Cytat:
W tempie ekspresowym dostałam bujak z tiny love. Nie byłabym sobą gdybym od razu nie złożyła Załącznik 7059966
Prezentuje się kusząco

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Dzisiaj ja uaktualniam swój brzuchol i moje +8kg (29t5d u mnie)
Nie wiem gdzie masz to +8, na pewno nigdzie poza brzuszkiem, wyglądasz super!

Cytat:
Chwalę się! Fotel przyszedł wczoraj wieczorem. Od dziś tu śpięZałącznik 7060191
Wypasiony pokoik!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
no to i ja uaktualniam, powoli ubieranie skarpetek to już nie taka komfortowa sprawa :P
Malutki masz brzuszek, super figura!

Cytat:
Ja juz po usg. Wszystko ok. Dziecko względnie duże. Główka i brzuszek tydzień starsze. Noga odp wiekowi ciąży. Śmiała się, że nogę ma po mnie. Resztę po mężu.
1800g 33t. Na koniec ma być 3700g.
Gratuluję usg! Też pięknie wyglądasz!

Cytat:
Hejo!

Gratuluję wizyty!
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-11, 00:54   #1770
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Chwalę się! Fotel przyszedł wczoraj wieczorem. Od dziś tu śpięZałącznik 7060191

Idę trochę popracować później Was ponadrabiam

Cudny pokoik księżniczki ❤️ wprowadzam się do Ciebie
Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja od dwóch dni szukam inspiracji do pokoju małej i nic.. jestem tak niezdecydowana w tej ciąży ze az żal.. Dziewczyny jak urzadzacie pokoje dla dziewczynek?

Piękne brzuszki dziewczyny!

Czekam na wieści z wizyt

Ja mam neutralne kolory czyli bez, szarość i mięta. Białe meble

Echo serca dzisiaj miałam i z mała wszystko wporządku i mogę spać spokojnie

Zrobiłam nalot na Tesco i są przeceny ok 50% i kupiłam pełno rzeczy IMG_1494456812.937197.jpgIMG_1494456823.021973.jpgIMG_1494456834.314889.jpgIMG_1494456842.906858.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości