LIPCÓWKI część 5. - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-11, 23:32   #1981
siilmariien
Wtajemniczenie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Dziewczyny, odebraliśmy psa dopiero po 20. Wygląda jakby wpadł do rzeźni. Cały jest we krwi, leci mu z noska wszystko spływa. Wetka nawet myślała czy go na noc nie zostawić bo podobno miał aż kość zgniłą w dziąśle. W końcu nam go wydała bo i tak w nocy w lecznicy sam by został i jutro z rana jedziemy na kontrolę. Kicha, prycha i nie śpi. A my razem z nim... Dobrze że się wybudził w ogóle. Masakra
Biedny Dobrze, że już po Mam nadzieję, że noc będziecie mieli w miarę spokojną i że piesek szybko dojdzie do siebie po tym wszystkim
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 00:00   #1982
Agg_s
Wtajemniczenie

LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Darietta, piękny brzydko

Poprostu, sówka mnie rozbroiła.

Precious, oby przegroda się źrósła i serduszko było zdrowe.

Dziewczyny, odebraliśmy psa dopiero po 20. Wygląda jakby wpadł do rzeźni. Cały jest we krwi, leci mu z noska wszystko spływa. Wetka nawet myślała czy go na noc nie zostawić bo podobno miał aż kość zgniłą w dziąśle. W końcu nam go wydała bo i tak w nocy w lecznicy sam by został i jutro z rana jedziemy na kontrolę. Kicha, prycha i nie śpi. A my razem z nim... Dobrze że się wybudził w ogóle. Masakra

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Biedaczek trzymam kciuki żeby szybciutko doszedł do siebie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość

kurcze to jak mąż kategorycznie nie chce Hugo to chyba nie ma co go na siłe przekonywać... to takze jego dziecko i choć troche musialoby mu to imie pasować. spróbuj pare dni go pomeczyć anjak serio nie da rady to chyba bedziesz szukala na nowo..

upieklam dzis karkowke, 1,5 kg, w marynacie musztardowej. myslalam ze mąz bedzie mial tak na 3 dni do obiadu to mieso. dzis zjadł połowe! nie wiem gdzie to mieści??? wasi też tak mięsożerni?

Co do imienia - zgadzam się.. postawiłam się w jego sytuacji i zdecydowanie byłabym wściekła jakby TŻ uparł się na imię którego ja nie chce na 100% i próbował mnie do niego jakoś zmusić ja wiem ze ciężko czasami jest znaleźć coś co obu stronom się podoba, bo u mnie było to samo... ale w końcu znaleźliśmy

A z tym mięsem to wiesz... mój TŻ mówi ze z ciast to najbardziej lubi mięso
Aaa i zrobiłam dzisiaj gulasz z szynki, tez myślałam ze będzie na dłużej a dzisiaj wszystko zniknęło .....

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki

Edytowane przez Agg_s
Czas edycji: 2017-05-12 o 00:01
Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 00:26   #1983
Samantha7
Zakorzenienie

Pestycyda - biedny piesek oby szybko doszedł do siebie 🏻
Moja kotka 3dni była w klinice żeby ja ogarneli z tym krwawieniem do końca

Minini- mój Tz jest słabo mięsny , ale do bycia wege mu daleko. On uważa ze powinna być równowaga i ze trzeba jesc mięso , ale nie żreć.
Mój Tz woli kluski , placki a najbardziej zupy dlatego ja dużo zup gotuje
Mój syn za to żyje energia z kosmosu
Jego niejadkowosc mnie wkurza na maxa. Mam dość wydziwiania

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 02:00   #1984
pestycyda
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Jest 2 a my oka nie zmrużylismy cała rodzina. Piesek już trochę mniej prycha ale i tak na baczność stawia każdy jego ruch- mam przedsmak pierwszych nocy przy dziecku. Jeszcze mi się zatoki zapchały chyba się udusze zaraz:/

Samantha, rozbawiło mnie że Twój syn żyje energia z komisu ale wiem że ciężko musi być dogodzić takiemu niejadkowi.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 05:42   #1985
taedio
MerDer 4ever

Darietta może uda Ci sie trafić na anestezjologa

Sill ja o Klarze mówiłam od dawna mam tak na bierzmowanie nawet :p to Lewandowska zgapila ode mnie

Pestycyda szkoda psiaka mam nadzieje, że mu sie szybko poprawi!

Minini tzw kalafior/budyń zamiast mózgu
Trzeba sobie radzić w życiu
Ja tez zawsze staram sie gotować na 2 dni... nigdy mi to nie wyszło obojętnie ile bym nie zrobiła

Obudził mnie w mocy mega ból w plecach raczej nie skurcz tylko "po prostu" ból w krzyżu. Nie wiem czy to od niewygodnej pozycji czy co. Teraz tez go "czuje" :/
No i standardowo zaczynamy dzień

Stary 2017-05-12, 06:44   #1986
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Jestem taka zła

poszłam do sklepu z wózkami zapytać co z tymi póbnikami z roan bass soft - nie ma i nie wiadomo, kiedy będą producent miał wysłać, zwodzi itd itp a czas oczekiwania na wózek to 4t! prześpię się z tym i chyba zamówię w ciemno bo nim dojdzie, to połowa czerwca, a co jak cos okaże się nie tak

Dodatkowo przyszło łóżeczko, ale bez faktury o którą prosiłam! jest to dla mnie bardzo ważne, a oni sobie w kulki lecą. Wysłałam maila, a babka do mnie, żebym pocztą wysłała im paragon! po pierwsze to go nie dołączyli, a po drugie to ich błąd to czemu mam się jeszcze bawić w jakąś wysyłkę paragonów. Wysłałam kolejnego maila i cisza!

odebrałam wyniki i znowu mam zły mocz, a na dodatek w nim pojawiła się krew i liczne szczawiany wapnia co może świadczyć o kamicy nerkowej, którą miałam kiedyś i wiele lat leczyłam. To może wyjaśniać moje bóle, ale wkurze się jak mnie odeśle gin do urologa i znowu kolejna prywatna wizyta będzie

Jedynie z dobrych wiadomości to mam hemoglobinę 13,3 i też kupiłam arbuza i był bardzo smaczny
Dzis nowy dzień i będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
My już po badaniu Emilka pozostała Emilka (Mała! my dopisać ) dzisiaj mamy 28t+6d mała waży 1237g , powiedział że łapie się jeszcze na 50 centyl więc się niczym nie martwić szyjka ładna długa ,trzyma teraz mam u swojej pani ginekolog wizytę 22.05

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Mała! - Co do wózka mam Jedo Fyn

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie nadal leżę do 37 tygodnia później będę mogła chodzić.
Szyjka jakby trochę więcej wyszła mimo pełnego pęcherza i ma ok 2 cm rozwarcie sie nie powieksza.
Kluska ma 1745 dziś 31+4 i ma długie girki, solidaryzowała się ze mną i też pełny pęcherz miała. Fotki twarzy nie da się zrobić bo wklejona w mój kręgosłup. Lekarka probowała mi choć troszkę pokazać oczka i nosek i minimalnie sie udało i rączkę pokazała. Ale nie chciała naciskać co by skurczy nie wywołać.
Na razie sterydy odraczamy. Zalecenia lekarki jak jest ciepło mają mnie werandować tzn. mam przykryć się kocem i okno mają mi otworzyć.

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Też mam kolejną wizytę 22.05
Brawo

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Właśnie się śmiałam że z mężem po szpitalnych schodach bedziemy chodzić żeby ją wykurzyć. Ale jeszcze trzymajcie kciuki zeby do tego 37 tygodnia siedziała.

Dzis przed wizytą pstryknęłam fotkę tyjemy. Pamietam jak przyjechałam do rodziców w tej tunice w 21 tygodniu i brzuszka jeszcze dobrze nie było widć.
Zgrabnie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Dlatego ja sobie robię hybrydy rak. U stop zwyklaki.
Teraz odpoczywam od moich szponów i pewnie już długo ich nie będę miała.
Normalnie mam takie naturalne paznokcie, a teraz mam łyse niemalże Załącznik 7062271

Jezu ja niecierpie buraków zbytnio. Jak byłam mała to mama mówiła, ze jadłam w koło buraki i "jybke wegozyka"
A teraz nie przepadam za burakami. Jedyna opcja to jakiś smootie z burakami

Gratki za złożenie łóżka 🏻 fotka fotka

Bardzo ładny 🏻

Króciutkie ja mam teraz takie.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Hihi moi rodzice mają ciemno pomarańczowe. Burdello bum bum 😸

Zazdraszczam i trzymam kciuki! My już rok szukamy działki i nic...

Ja też dziś śpię na stojąco!

Gratki udanych wizyt! Też dziś miałam USG. Mała pozostaje małą, nie chciała pokazać buzi, za to cipkę chętnie 😁 lekarz dopatrzył się drobnej przerwy w przegrodzie serduszka powiedział że Pewnie się zrośnie a nawet jeśli nie to nie stanowi zagrożenia dla zdrowia i życia. Oby tak było!!!

Arbuz? Jem po kilogramie dziennie. Uwielbiam!!!
Wszystko będzie ok. Dużo dzieci to ma.

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja nie lubie sushi wgl nie lubie ryb

Sweet Haha tez musi byc ciekawa poświata
Gratki wizyty
Często słyszę o małych "niedociągnięciach" w serduszkach u maluszków, po porodzie na pewno sie zrośnie

Witaj w klubie. Ryby lubię, ale nie sushi.

Cytat:
Darietta, piękny brzydko

Oj biedaczek

Cytat:

Sill ja o Klarze mówiłam od dawna mam tak na bierzmowanie nawet :p to Lewandowska zgapila ode mnie

Ja tez zawsze staram sie gotować na 2 dni... nigdy mi to nie wyszło obojętnie ile bym nie zrobiła

Obudził mnie w mocy mega ból w plecach raczej nie skurcz tylko "po prostu" ból w krzyżu. Nie wiem czy to od niewygodnej pozycji czy co. Teraz tez go "czuje" :/

Mnie na szczęście nic nie boli dziś.

Ubranka wypraNe i wyprasowane do 74 cm włącznie.
Pościel i ręczniki też.

Zostały mi pieluchy, ubranko na wyjście ze szpitala i zestaw ubranek, który mam w podręcznym pudelku w sypialni. Żeby w nocy nie biegać na dół.

Ta pseudo wiosna załatwiła mi gardło. Od rana dusi mnie astma. Ja chce 30 st!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-05-08 07.16.09.jpg (48,4 KB, 61 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 07:08   #1987
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Jest 2 a my oka nie zmrużylismy cała rodzina. Piesek już trochę mniej prycha ale i tak na baczność stawia każdy jego ruch- mam przedsmak pierwszych nocy przy dziecku. Jeszcze mi się zatoki zapchały chyba się udusze zaraz:/

Samantha, rozbawiło mnie że Twój syn żyje energia z komisu ale wiem że ciężko musi być dogodzić takiemu niejadkowi.

Biedna

Mi codziennie wieczorem zatoki zapycha. Mam dość już tego w nocy budzę się z zatkanym nosem. Mam już stracha w oczach i fobie z tego powodu bo w pierwszym trym ciąży przeszłam mega zapalenie zatok, które mi rzuciło się na oskrzela i zapalenie ucha. 6tyg walczyłam naturalnymi metodami a skończyłam w szpitalu antybiotykiem
Antybiotyk mi pomógł ale tylko na 2tyg. w dodatku dostałam reakcji alergicznej na niego i drapałam się jak opętana w nocy plus miałam płytki oddech, ale dałam radę przetrwać.
Potem mi wróciło zapalenie zatok i jak poszłam na krew do szpitala to mi powiedzieli , ze to wirus i antybol nic nie da. Zwalczyłam sama tym razem. Jak teraz mam coś w nosie to już wpadam w panikę

Cytat:

Współczuje
Znam ból niestety .

Morelle- o wow tak tez miałam takie szpony, ale ja nie lubię aż takich bo nie mogę umyć syna porządnie wtedy i udrapnelam go już kilka razy aż płakał wiec moja długość max to taka jak na tamtej focie.
A ostatnio sobie spilowalam na coffin shape i fajnie się nawet czułam w takich.

Wczoraj mi ciotka napisała , ze do mnie wpadnie wiec złapałam za odkurzacz żeby kota klaki zebrać i poprostu to odkurzenie mnie zabiło prawie. Tak się zaczęłam zle czuć , ze masakra. Jak tak dalej pójdzie to ja nie wiem kto będzie sprzątał w tym domu
Czuje się jak niepełnosprawna jakaś

---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Morelle - zdrowia
Współczuje astmy

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 07:11   #1988
morelle_
Zakorzenienie

Samantha

Teraz to one są krótkie. Normalnie noszę dłuższe. Skrocilam, żeby wygodnej było przy dziecku.

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

U mnie też by się przydało odkurzanie. Jutro zrobi to mąż. Ja bym chciała dziś dokończyć pranie.
Stary 2017-05-12, 07:58   #1989
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry

Co do paznokci to ja w ogóle.nie lubię ... swoje mam miekkie i słabe wiec mam uciete przy samej d... pie hehe ale jak miałam zrobione to mi przeszkadzały przy trzymaniu sztangi czy hantli i w ogóle średnio mi w nich wygodnie, dodatkowo jak dorastają i widać, ze to nie moje to mnie nosi... nie lubię bardzo, więc nie robię.

Też sie budzę z zatkanym nosem... w dodatku od jakiegoś czasu meczy mnie gardło, jest suche i drapie mbie całą noc... czuje kluche w nocy a juz rano jest ok... :/ wkurza mnie to i męczy.

Pestycyda kciuki za psiaka aby szybko wydobrzał

Minimi i dziewczyny...
no właśnie ja już używam tego imienia jak mówię do brzuszka, zreszta Tymin tez uparł sie na Hugo...
Ale tak.jak piszecie nie chcę żeby mąż musiał isc na taki."kwaśny" kompromis i godzić sie tylko dla mnie... bo to imie na całe nasze życie, jak nie będzie go czuł to lipa... to tak jakby on uparł sie np na Błażeja też bym się nie zgodziła... Chcę żeby albo mu się spodobało ( może jakoś ) albo wybierzemy inne... i pewnie
najpopularniejsze czyli Kubę

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-12 o 08:50
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 08:01   #1990
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Ja niedlugo jadę do szkoły rodzenia na ćwiczenia a potem na spotkanie z fizjoterapeuta. Jestem go bardzo ciekawa

PESTYCYDA jak piesek? Mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 08:17   #1991
poprostu
Zakorzenienie

Ale dostałam na dzień dobry kopniaka w pęcherz, aż prawie usiadłam

Pestycyda jak piesek?
Moja koleżankę też dopadły zatoki, kaszel a ma na wczoraj TP

Morelle ładne kolory na paznokciach! Ja nie chce 30' nie jak jestem w ciąży
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 08:21   #1992
Agg_s
Wtajemniczenie

Mnie z kolei dzisiaj z łóżka pogoniła czkawka Mlodego
Jadę po 9 z kumpela do szpitala gdzie chciałabym rodzic (ona umawia się na cesarkę) wiec mam nadzieje ze rzucę okiem jak to tam wyglada i jakies pierwsze wrażenie zdobędę :P

Paznokcie tez mam długie, no może nie jakoś wybitnie ale będę musiała skrócić dziwnie mi tak z krótkimi, niewygodnie

Stary 2017-05-12, 08:34   #1993
vadi
*sportaddict*

Cytat:
kurcze to jak mąż kategorycznie nie chce Hugo to chyba nie ma co go na siłe przekonywać... to takze jego dziecko i choć troche musialoby mu to imie pasować. spróbuj pare dni go pomeczyć anjak serio nie da rady to chyba bedziesz szukala na nowo..
Też tak uważam, gdyby mnie ktoś tak próbował na siłę urabiać, to jedyne, co by osiągnął, to moją rosnącą niechęć i na pewno by to nie sprawiło, że bym zechciała nazwać tak dziecko

Pestycyda, jak piesek?

Gratuluję udanych wizyt
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 08:45   #1994
poprostu
Zakorzenienie

Dzisiaj chyba też będzie słoneczny dzień

Dzisiaj na śniadanko croissant z malinami i kawa
Stary 2017-05-12, 08:51   #1995
Mała!
Zakorzenienie

Chyba tak u.mnie na razie zapowiada się letni dzień

Stary 2017-05-12, 08:59   #1996
poprostu
Zakorzenienie

Łóżeczko - takie ani ładne ani brzydkie tak samo jak o nim myślałam przy zakupie tak samo myślę dalej a ze sklepem już wymieniłam z 10maili i dalej nie mam faktury.
Pomarańczowy kolor ścian nie jest moim ulubionym ale na razie tak musi być bo było kilka miesięcy temu malowane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20170512_085124459.jpg (88,8 KB, 64 załadowań)
Stary 2017-05-12, 09:03   #1997
Agg_s
Wtajemniczenie

A właśnie ze ładne łóżeczko proste, klasyczne, ja tez już za takim się rozglądam bo im więcej oglądam tych różnych konfiguracji tym bardziej nic mi się nie podoba a klasyka się obroni zawsze

Stary 2017-05-12, 09:07   #1998
pestycyda
Zakorzenienie

Morelle, jakie pazurki piękne.

Samantha, ja na początku ciąży miałam zapalenie zatok. Generalnie od początku też mi towarzyszy uczucie zapchania:/ płucze woda morska ale w nocy to niewiele daje.

Poprostu, ładne łóżeczko. Takie proste i bez udziwnień

Z moim pieskiem lepiej trochę. Do 3 nie spaliśmy wszyscy. W końcu zerzygal się skrzepami i krwią i chyba to mu pomogło bo zasnął. Ale wyglądało masakrycznie. Teraz mama pojechała z nim na zastrzyk. Nie mogę patrzeć jak zwierzątka cierpią.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 09:20   #1999
vadi
*sportaddict*

Biedna psina Cieszę się, że mu lepiej.

Poprostu - mi też się łóżeczko podoba Lubię proste meble.
Stary 2017-05-12, 09:20   #2000
poprostu
Zakorzenienie

No właśnie takie najprostsze i klasyczne ja też się naogladalam mnóstwa łóżeczek i już miałam dość, ma 3 wyjmowane szczebelki, 3p wysokości i zdejmowany bok.
Stary 2017-05-12, 09:24   #2001
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Co do paznokci to ja w ogóle.nie lubię ... swoje mam miekkie i słabe wiec mam uciete przy samej d... pie hehe ale jak miałam zrobione to mi przeszkadzały przy trzymaniu sztangi czy hantli i w ogóle średnio mi w nich wygodnie, dodatkowo jak dorastają i widać, ze to nie moje to mnie nosi... nie lubię bardzo, więc nie robię.

Też sie budzę z zatkanym nosem... w dodatku od jakiegoś czasu meczy mnie gardło, jest suche i drapie mbie całą noc... czuje kluche w nocy a juz rano jest ok... :/ wkurza mnie to i męczy.

Pestycyda kciuki za psiaka aby szybko wydobrzał

Minimi i dziewczyny...
no właśnie ja już używam tego imienia jak mówię do brzuszka, zreszta Tymin tez uparł sie na Hugo...
Ale tak.jak piszecie nie chcę żeby mąż musiał isc na taki."kwaśny" kompromis i godzić sie tylko dla mnie... bo to imie na całe nasze życie, jak nie będzie go czuł to lipa... to tak jakby on uparł sie np na Błażeja też bym się nie zgodziła... Chcę żeby albo mu się spodobało ( może jakoś ) albo wybierzemy inne... i pewnie
najpopularniejsze czyli Kubę

Mi się Kuba podoba ważne, żeby był kompromis!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Ja niedlugo jadę do szkoły rodzenia na ćwiczenia a potem na spotkanie z fizjoterapeuta. Jestem go bardzo ciekawa

PESTYCYDA jak piesek? Mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie!
Powodzenia!

Cytat:
Ale dostałam na dzień dobry kopniaka w pęcherz, aż prawie usiadłam

Pestycyda jak piesek?
Moja koleżankę też dopadły zatoki, kaszel a ma na wczoraj TP

Morelle ładne kolory na paznokciach! Ja nie chce 30' nie jak jestem w ciąży
Hehe no trochę konflikt interesów , ale odbijesz sobie jeszcze

Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Mnie z kolei dzisiaj z łóżka pogoniła czkawka Mlodego
Jadę po 9 z kumpela do szpitala gdzie chciałabym rodzic (ona umawia się na cesarkę) wiec mam nadzieje ze rzucę okiem jak to tam wyglada i jakies pierwsze wrażenie zdobędę :P

Paznokcie tez mam długie, no może nie jakoś wybitnie ale będę musiała skrócić dziwnie mi tak z krótkimi, niewygodnie

Baw się dobrze

Cytat:
Łóżeczko - takie ani ładne ani brzydkie tak samo jak o nim myślałam przy zakupie tak samo myślę dalej a ze sklepem już wymieniłam z 10maili i dalej nie mam faktury.
Pomarańczowy kolor ścian nie jest moim ulubionym ale na razie tak musi być bo było kilka miesięcy temu malowane
Ładne jest! Nie marudź!

Cytat:
Morelle, jakie pazurki piękne.

Samantha, ja na początku ciąży miałam zapalenie zatok. Generalnie od początku też mi towarzyszy uczucie zapchania:/ płucze woda morska ale w nocy to niewiele daje.

Poprostu, ładne łóżeczko. Takie proste i bez udziwnień

Z moim pieskiem lepiej trochę. Do 3 nie spaliśmy wszyscy. W końcu zerzygal się skrzepami i krwią i chyba to mu pomogło bo zasnął. Ale wyglądało masakrycznie. Teraz mama pojechała z nim na zastrzyk. Nie mogę patrzeć jak zwierzątka cierpią.

Dobrze, że już ciut lepiej! Trzymam kciuki!
Stary 2017-05-12, 09:31   #2002
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Pestycyda dobrze że z pieskiem lepiej, trzymam kciuki za dalszą rekonwalescencję

Poprostu mi również się podoba Twoje łóżeczko też będę kupować ten przewijak na łóżeczko więc fajnie że widać u Ciebie jakiej jest wielkości!

Ja byłam od rana u dentysty, niby wszystko w porządku ale za 6mc muszę przyjść jednego zęba leczyć
Zapisałam się też do położnej, która ma od 15 lipca urlop i jak w tym czasie urodzę to przyjdzie do mnie dopiero po urlopie, bo u mnie w mieście jest tylko jedna położna środowiskowa i nie ma zastępstwa. Super a moja gin też ma jakoś urlop pod koniec lipca, bo mi ostatnio mówiła że zdążę urodzić przed jej urlopem, a jak będę dłużej nosić?!
Mąż mi w końcu tę drożdżówkę kupił! Właśnie ją jem
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 09:35   #2003
baby2
Rozeznanie

Pestycyda zdrówka dla psiny

Poprostu ładne łóżeczko w moim stylu
A wózek bierz w ciemno, ten kolor co mi pokazywałaś jest fajny i myślę że na żywo wygląda bardzo podobnie. Ja brałam w ciemno jak wiesz i mam nadzieję że bedzie ok, a w razie czego zawsze możesz odstąpić od zakupu, chociaż mam nadzieję że ja nie będę musiała bo czasu coraz mniej.

A propo pazurków to idę dziś do kosmetyczki na stopy i dłonie Pazury u rąk mam już takie długaśne że o wszystko zahaczają i ten odrost...

Piękna pogoda u mnie w końcu i tak się zapowiada na najbliższe dni
Miłego dzionka wam życzę
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 09:50   #2004
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda, biedna psinka. Mam nadzieje, ze dzisiaj juz z nią lepiej.

Piszecie o hybrydach na moich lichych paznokciach niestety nie chcą sie trzymać są jeszcze tytanowe, moze kiedyś spróbuje.

Byłam u okulisty, z siatkówką wszystko dobrze. Pan był bardzo serdeczny, pytał czy jesteśmy we dwie czy dwoje, a na koniec życzył szczęśliwego rozwiązania.
Rano kot mi uciekł i juz myślałam, ze bede musiała wyjechać zostawiajac go na zewnątrz. Na szczęście jak wchodziłam to udało mi sie go namierzyć i złapać.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 09:56   #2005
morelle_
Zakorzenienie

Xzora to fajnie

Jon ja też muszę iść do dentysty. Ale na czas ciąży zrezygnowałam z pakietu dentystycznego. Pójdę po.

Smacznego
Stary 2017-05-12, 10:00   #2006
vadi
*sportaddict*

A propos dentystów - czy Wam też tak krwawią dziąsła?! Wiem, że tak bywa w ciąży ale bardzo mi się to nie podoba
Stary 2017-05-12, 10:09   #2007
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się bardzo podoba i reszta widoczna też będzie super pokoik

Cytat:
Chilli zazdro sushi jeszcze zupkę miso bym zjadła... bardzo lubię sushi, ale pamiętam jak pierwszy raz spróbowałam to nie mogłam zrozumieć jak ludzie mogą to uwielbiać
jadłam miso i jeszcze udong z krewetkami tylko szkoda ,że musiałam na wasabi oszczędzać hehe
Cytat:
Darietta, piękny brzydko

Bidulek ale dziś powinno być już lepiej trzymam kciuki!
Cytat:
to nie tycie! to zwyczajne ciążowe rośnięcie w przód

najadlas sie mmm super. przed ciążą dalabym sie pokroić za sushi. czesto do pracy zamawialam. nie wiem czemu teraz nie mam.ochoty? nawet dzis przechodzilam obok i mnie nie wciągnelo

fajnie że dostalas spacerowke, kolejna rzecz z głowy

a no wlasnie wczoraj to te ze snu zajecia. juz myslalam ze cos mi sie miesza. wogole to gdzies mi uciekł wtorek, dzis myslalam że jest dopiero środa. mózg mi to dziecko odbiera

a to ty sie przestrzenią nie masz co martwić jak wokół sami architekci! niezle sie obstawiłaś

takie drobne zmiany w sercu są częste i zazwyczaj znikają po porodzie i kilku tygodniach życia.
ale kusicie tymi arbuzami!!!

a te skurcze to ciężka sprawa u ciebie. ja mialam te dwa wtedy ale tez kazdy trwał minutę. od tamtej pory spokoj.
kiedy masz wizyte?

Stanley - takie typowo amerykanskie faktycznie Maks bardziej uniwersalne

no my też czekamy na info o wadze twojego "maluszka"

upieklam dzis karkowke, 1,5 kg, w marynacie musztardowej. myslalam ze mąz bedzie mial tak na 3 dni do obiadu to mieso. dzis zjadł połowe! nie wiem gdzie to mieści??? wasi też tak mięsożerni?
ja z obiadami mam to samo tż pracuję po 12h więc jak idzie na cały dzień to dzień wcześniej robię mu obiad do pracy i oczywiście zawsze tak mu pachnie ,że muszę mu chociaż trochę dać na kolacje hehe czasami się wkurzam ale cieszę się ,że tak uwielbia moją kuchnie

Samantha ja miałam shellac ale nie lubiłam Go , moim zdaniem cena nie adekwatna do jakości a na gelishu nie pracowałam nigdy.Ja wczoraj spiłowałam pazury na krótko i dziś chyba ściągnę hybrydę bo nie wyobrażam sobie myć albo przebierać dziecka w szponach a trochę dojdą do siebie.

hurra jest pogoda idę się ogarnąć mam klientkę na 12 a później lecę się opalać i lenić hihi ,udanego słonecznego dnia wszystkim mamusiom!!

Edytowane przez Chilli Pepper
Czas edycji: 2017-05-12 o 10:15
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 10:20   #2008
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
A propos dentystów - czy Wam też tak krwawią dziąsła?! Wiem, że tak bywa w ciąży ale bardzo mi się to nie podoba
Mi zawsze krwawią podczas mycia. Nie zwracam na to uwagi.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Chilli moja mama ma całe życie długie paznokcie i bez problemu dała radę ze mną i SIS. Kwestia przyzwyczajenia. Ja nie wyobrażam sobie miec krótkich.
Stary 2017-05-12, 10:26   #2009
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Xzora to fajnie

Jon ja też muszę iść do dentysty. Ale na czas ciąży zrezygnowałam z pakietu dentystycznego. Pójdę po.

Smacznego
Dziękuję bardzo smaczna była

Piszecie o tych paznokciach i mi się znowu złamał jeden!

Idę sprzątać, bo przez te deszcze mi pies strasznie do domu piachu nanosił! Ale dzisiaj u mnie też pięknie
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-12, 10:32   #2010
Mała!
Zakorzenienie

Z dentysta to mnie czeka całkiem niezła przeprawa po porodzie :/

Poprostu
mi się też podoba łóżeczko i komoda, ładnie i klasycznie

Xzora - ja się często do szkoły spóźniałam przez moje uciekające zwierzaki... dobrze, że się złapał.

Chilli
Robisz smaka tym sushi
Z mężem.mam.to samo, uwielbia moją kuchnię... ale.mieska ostatnio jemy mniej, ale jak robie obiad na dwa dni to zazwyczaj jest na jeden

Ja właśnie miałam niezłą gimnastykę... mierzyłam sukienki od siostry, dwie dlugoe na lato ( całkiem ok -do biegania) i dwie na komunię, ale mi nie pasują, zwłaszcza ta biało-czarna :/. Zmierzylam swoją czerwoną, niebieską i w kwiatki... i było by ok, gdyby.nie odsłaniały UD! Tak sie podnoszą na brzuszku, że mam z nich mini - to nie dla mnie niestety...

Podpowiedzcie mi proszę... bo moja sis uważa, że ta biało czarna jest ok ? A mi się nie podoba... jak dla ciotki...

Pokazuje też te dwie długie na lato

1494577904792.jpg
1494577939249.jpg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości