LIPCÓWKI część 5. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-15, 18:27   #2521
AnnaPaula87
Zadomowienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez SteveS Pokaż wiadomość
Ja po wizycie Wg korygowanego terminu porodu dziś 32t0d, wg USG - 33t6d, gin uważa, że jak tak dalej pójdzie, to możemy szykować się na wcześniejszy poród. Płyn owodniowy w normie, waga chłopaka (to też znów potwierdzone, nawet mamy zdjęcie! ) ok. 2150 g. Ułożony główkowo, wszystkie parametry prawidłowe, szyjka póki co krótsza, ale zamknięta i twarda - odpowiednia do tego etapu ciąży.

Ale różnica 2 tygodnie u mnie jest na plus tylko 3 dni.

U mnie na wizycie tez wszystko ok
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:31   #2522
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Ale różnica 2 tygodnie u mnie jest na plus tylko 3 dni.

U mnie na wizycie tez wszystko ok
A to i tak nic, bo wg daty z miesiączki mam dopiero 30t6d Ale jak mówię - ciąża od początku starsza, a do tego krótkie cykle i wczesna owulacja
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:32   #2523
morelle_
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że to zależy od podejścia lekarza. Bo u mnie jest 7 dni starsza i nic nie korygujemy.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:33   #2524
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
dobre z tym wetem

no standard masakra tak jak u mnie z tą sytuacją w biedrze
ale świetna

Karolinusia super zakupy ! ja za ostatni grosz zamówiłam sobie sandałki na deezee dorwałam ostatnią parę a myślałam,że już ich nie będzie a dziady miały mnie poinformować i nic dobrze ,że zajrzałam teraz czekam na kuriera
Pogoda dziś piękna jak widać bo mała aktywność na forum ale dziś momentami jak wyszłam to myślałam ,że się ugotuje dobrze ,że lipiec i sierpień już bez brzuchola bo to byłabym masakra...Ja dziś porządki na balkonie robię wypierniczam wszystko bo mnie wszystko wkurza ja nie wiem skąd się biorą te graty ciągle.Cały czas robię jakieś porządki to szafa to szafki i cały czas coś jeszcze gdzieś zalega a mam tylko 2 pokojowe mieszkanie i raczej w kwestii rzeczy jestem minimalistką

dziewczyny wszystkie piszecie plan porodu? czy któraś już ma gotowy?jest jakaś dobra ściąga w necie żeby niczego nie pominąć?
Ja juz mam napisane szablony zamieszczalam http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:43   #2525
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja po wizycie Wg korygowanego terminu porodu dziś 32t0d, wg USG - 33t6d, gin uważa, że jak tak dalej pójdzie, to możemy szykować się na wcześniejszy poród. Płyn owodniowy w normie, waga chłopaka (to też znów potwierdzone, nawet mamy zdjęcie! ) ok. 2150 g. Ułożony główkowo, wszystkie parametry prawidłowe, szyjka póki co krótsza, ale zamknięta i twarda - odpowiednia do tego etapu ciąży.
Gratuluję udanej wizyty ile cm masz szyjke?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:46   #2526
Samantha7
Zakorzenienie

Morelle - chodziło mi o ilość płatnego macierzyńskiego a nie o żłobki.

Poza tym nie uwazam ze wyglądałam po porodzie jak bezwstydna krowa
I zdjęcie , które mam z synem jest dla mnie bezcenne.

Ja odpadam nie dam rady nadrobić wszystkiego. Nie spałam cała noc. Dopiero nad ranem się zdrzemnęłam. Spałam w salonie na kanapie na siedząco bo jedynie wtedy mnie taki kaszel nie męczył.
Mam zatkane zatoki i wyschnięte gardło na wiór .
Mam wrażenie ze mały się szykuje do wyjścia .

Kciuki za wizyty! 🏻

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:47   #2527
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to zależy od podejścia lekarza. Bo u mnie jest 7 dni starsza i nic nie korygujemy.
U mnie też nic nie koryguje. Cały czas patrzy na datę z OM

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:51   #2528
vadi
*sportaddict*

Ja według usg mam ciążę 10 dni starszą i też nie korygowali
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:55   #2529
morelle_
Zakorzenienie

Vadi to bardzo dużo! Ciekawe czy wcześniej urodzisz.
Stary 2017-05-15, 18:56   #2530
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

dzięki za linki Morelle ,Darietta do cc to chyba i tak nie ma sensu pisać więc macie z głowy.

Wiem,że określa termin chyba z usg robionych do 15 tc czy jakoś tak i ja się tego trzymam tylko tak zrozumiałam post ,że może jak dziecko dużo większe niż wg wieku to coś się takiego dzieje ,że szybciej się rodzi czy coś nie wiem czy mnie rozumiecie hehe i mnie to zaciekawiło właśnie bo nie słyszałam o tym
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 18:59   #2531
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Vadi to bardzo dużo! Ciekawe czy wcześniej urodzisz.
Jak dla mnie może wyskakiwać już pod koniec czerwca, tylko żeby się remont skończył i żebym zdążyła ogarnąć wyprawkę i pokój młodego
Stary 2017-05-15, 19:06   #2532
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za linki Morelle ,Darietta do cc to chyba i tak nie ma sensu pisać więc macie z głowy.

Wiem,że określa termin chyba z usg robionych do 15 tc czy jakoś tak i ja się tego trzymam tylko tak zrozumiałam post ,że może jak dziecko dużo większe niż wg wieku to coś się takiego dzieje ,że szybciej się rodzi czy coś nie wiem czy mnie rozumiecie hehe i mnie to zaciekawiło właśnie bo nie słyszałam o tym
Niee, wtedy tylko to oznacza, że urodzi się... duże dziecko Natomiast i położne, i mój gin, i drugi gin, u którego byłam w trakcie podczas wyjazdy mówili o tej korekcji (wg usg pierwszego trymestru - około 12 tygodnia się je chyba robi?) w przypadku osób rodzących naturalnie. Ja sobie nie wyobrażam, żeby lekarz patrzył tylko na termin z OM, skoro byłam na USG z wysoką betą w okolicach 5 tygodnia (dość długo się staraliśmy) i już wtedy gin widział starszą ciążę, z bijącym sercem itd Ale mówił też, że jeśli różnica jest w trzecim trymestrze, to nie bierze się jej pod uwagę (o ile nie jest zauważalna wcześniej), bo dziecko rośnie skokowo i różnice są normalne
Stary 2017-05-15, 19:14   #2533
cashmere
Zakorzenienie

Hej!

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty. I może nie tylko ja będę mieć takie duże dziecko, bo Twój syncio też spory

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:15   #2534
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Jak dla mnie może wyskakiwać już pod koniec czerwca, tylko żeby się remont skończył i żebym zdążyła ogarnąć wyprawkę i pokój młodego
Hehe to jak ja

Chilli byłaś może na targach w askot?
Stary 2017-05-15, 19:16   #2535
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Hej!

Gratuluję udanej wizyty. I może nie tylko ja będę mieć takie duże dziecko, bo Twój syncio też spory
Moja mama rodziła mojego młodszego brata jak ważył 4200 Z kolei teściowa dwa razy lekko poniżej 4 kg. Chyba jestem na to skazana
Stary 2017-05-15, 19:28   #2536
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta - może te pobrania w domu to dobry pomysł?

Dostałam niespodziewaną paczkę z przezentami od moich 2 przyjaciółek a w środku między innymi...
Ale extra koszulka!

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze w dziecięcym proszku piore swoje koszule do szpitala i nasza pościel żeby mała bez obaw mogła z nami poleżeć

Ja tak samo
I kilka domowych bluzek swoich i TZ, bo do nich maluch tez często będzie przytulony

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
nie wiem czy pamiętacie ale ostatnio pisałam jak zostałam potraktowana w laboratorium. Mimo iż tata zgłosił że jestem w zagrożonej ciąży kobieta kazała mi siedzieć i czekać na swoją kolej zgłosiłam ten fakt i dostałam dwie odpowiedzi. jestem ciekawa jak będzie wyglądała sytuacja jak znowu pojadę na badanie.

Dzień dobry.
Bez podania swojego nazwiska i daty wizyty na pobraniu krwi, trudno nam weryfikować sytuację. Pani pobierająca jest osobą przyjazną pacjentom, jednak w niektórych sytuacjach musi być bezwzględna. Nie wiemy dokładnie co zadziało się w danej chwili, natomiast możemy przypuszczać, że danego dnia było kilka pań w ciąży, były też pacjentki w trakcie obciążenia glukozą , gdzie czas pobrania musi być dokładnie przestrzegany...Mogę też pani podpowiedzieć, że w sytuacjach gdzie pacjent nie może chodzić świadczymy usługi pobierania krwi w domu pacjenta, jednak musi być to wyraźnie zaznaczone przez lekarza na skierowaniu.
Pozdrawiam i życzę zdrowia

Dzień dobry,

Bardzo przepraszamy Panią za zaistniałą sytuację.

Pracownik punktu został pouczony o przestrzeganiu zasad obsługi i traktowania pacjentek w ciąży.

Dołożymy wszelkich starań, aby taka sytuacja się nie powtórzyła.
Łeeee czyli takie bla bla bla, nic z tego sobie pewnie nie zrobili :/

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Ja tak samo. Mam zamiar się za to zabrać w tym tygodniu. Mama już zaoferowała pomoc w prasowaniu.

Jutro mam warsztaty Mamo to ja! - jak się zapisywałam to źle spojrzałam w grafik i myślałam, że TŻ ma wolne i pojedziemy razem.. a tu bo jest jutro w pracy I nie wiem, czy jechać sama czy zrezygnować.
Pewnie że jedz!

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mam zamówienie od hubiword, jestem zadowolona
Załącznik 7067311

Super!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Hejjj Kciuki za dzisiejsze wizyty, też grzecznie o nie proszę o 16 Schudłam prawie 1kg od zeszłego tyg., mam nadzieję, że to efekt diety i że z dzidzią wszystko ok.

U mnie pada deszcz :/ A chciałam ruszyć z praniem i suszeniem na balkonie...

Widzę, że temat teściowych to temat rzeka i będzie się przewijał cały czas Moja teściowa jest tak zaabsorbowana mieszkaniem, że temat mojej ciązy nie jest w ogóle poruszany W sobotę chciała, żebym pojechała z nią i Tż pomóc jej wybrać płytki, ale Tż od razu powiedział, że ja już się dziś nachodziłam i mam odpoczywać i nie będzie mnie nigdzie ciągać Brawo On

Po porodzie nie wiem jak będzie. Też jest z tych co robią fotki wszędzie wokół, nie mam nic przeciwko, żeby wnuczkę pokazywała znajomym, ale też uważam, że jest granica. Gdy się urządziliśmy w mieszkaniu to nagrała film każdej ściany dosłownie i pokazywała wszystkim, co mi się nie podobało, bo średnio miałam ochotę, żeby obcy dla mnie ludzie wiedzieli jak ja mieszkam...no ale co, teściowych się nie wybiera, to mama mojego męża, muszę się jakoś z nią dogadywać przecież.

Ślicznie wyglądasz Chilli
Spoznilam się z kciukami, ale jak tam po wizycie słodka towarzyszko?

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Sprawdze dokładnie stan fotelika np pod tapicerka itp. Jest jeszcze na gwarancji. Kupiony we wrześniu 2016 roku. Po jednym dziecku. Dam znać jak zdecyduję 😊😊

I jak zdecydowałaś się?
Widzę że pytałaś o zakup używanego fotelika. Niestety nawet dokładnie go oglądając, nie się w stanie ocenić czy jest powypadkowy Ja od kogoś obcego bym się nie odważyła kupić...

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:31   #2537
Mała!
Zakorzenienie

Mój rosnie i idzie idealnie co do dnia z terminem om. Tak, że u mnie nic sie nie zmieni...

Co do zdjęć jeszcze chciałam sie odnieść... to ja tez Morelle nie czuję się jak krowa bez mózgu ale mniej wiecej wiem.o co Ci chodzi i jak do tego oodchodzisz, bo temat był poruszany, jednak KP a zdjecia z porodówki gdzieś udostępniane.to zupełnie co.innego. Ja.mam.piękne.zdjecia gdzie wygladam.okropnie, ale tp.pierwsze wspólne chwile i są dla mnie bezcenne, ale oczywiście oglądamy je tylko my, nawet moja mama chyba nie widziała i siostra chyba też nie. Po za tym u nas nagość nie jest tematem tabu... rozmawiamy.o tym.normalnie i mój syn widzi mnie nago ( do czasu oczywiście ). Popieram tez karmienie piersią w miejscach publicznych, ale to nie oznacza ze trzeba wywalać cycka.w tlumie ludzi, są dyskretniejsze sposoby. Pamiętam jak.na chrzcinach Tymona wszyscy wyszli na zdjecia, zostalam.naa sali wykorzystać moment ze sa na zewnątrz i.zaczęłam karmić i nagle wszyscy weszli i w dodatku ustawiają sie za mną do zdjęcia...ze będzie piekne i w ogóle... moj tato, bram.meza, szwagier...przyjaciele nie bylo to komfortowe - nie wiedzialam.co zrobić, ale ich podejście pokazało mi jak jest to naturalne wręcz zwyczajne prawie i zrobiłam to zdjecie, co prawda bez przekonania, ale miło mi.było jak zobaczyłam i poczułam się tak zupełnie swobodnie i dobrze wtedy, bo.moje sjrepowanie minęło. Więc dużo zależy od tego jak myślimy, ze odbierają nas inni...

I dla mnie np. juz bardziej podejscie matek, że ja nie będę karmić bo coś tam...coś tam, nie mam ochoty itp. Jest bezmyślne i.brak mi komentarza czasami.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 19:38   #2538
morelle_
Zakorzenienie

Mamy inne zdanie na ten temat i tyle
Stary 2017-05-15, 19:44   #2539
Mała!
Zakorzenienie

No tak to wiem , ale karmić będziesz a to ważne!

Stary 2017-05-15, 19:45   #2540
morelle_
Zakorzenienie

Mam nadzieję, że się uda.
Stary 2017-05-15, 19:50   #2541
Mała!
Zakorzenienie

Ja też mam taką nadzieję, z Tymkiem miałam zastoje w prawej piersi teraz będę ją do.końca opróżniać i uważać bardziej. I chciałabym dłużej karmić... zobaczymy... :kciuki

Stary 2017-05-15, 19:52   #2542
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja też mam taką nadzieję, z Tymkiem miałam zastoje w prawej piersi teraz będę ją do.końca opróżniać i uważać bardziej. I chciałabym dłużej karmić... zobaczymy... :kciuki

A ile karmilas?
Stary 2017-05-15, 19:57   #2543
Mała!
Zakorzenienie

Chyba 9-10 miesięcy, niby ok, ale jak.da się dłużej to będzie spoko. Muszę tylko jeszcze troche poczytać jak zapobiegać zastojom...bo.to była udreka :/

Stary 2017-05-15, 20:04   #2544
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Morelle - nie byłam bo już wszystko mam więc nie chce mi się łazić poza tym jestem spłukana hehe zastanawiam się nad targami w hali za tydzień ale nie wiem czy dam radę.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 20:15   #2545
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie zastanawiam czy oni w ogole biora to pod uwage
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 20:16   #2546
poprostu
Zakorzenienie

Ja z OM mam termin na 17.07, a USG z pierwszego trymestru 27.07, a dzisiaj z wizyty wyszło 19.07. Jednak na karcie na pierwszej stronie mam 27.07 i gin tego nie zmieniał. Wg USG z pierwszego trymestru mam teraz 30tc, a gin mi dzisiaj w kartę wpisał 31tc

wszystko ok, Mały krzyżował ręce na buzi i znowu nie udało się go zobaczyć. Pomierzył i nie widział nieprawidłowości. Mały waży 1632g. Mierzył też ilość wód płodowych i ok. Zostałam pochwalona za wagę i hemoglobinę. Szyjka zamknięta 4,2cm.

Dostałam plan porodu i kartę ruchów płodu. Powiedział, że będzie wymagał karty ruchów płodu i mam przynieść na następną wizytę uzupełnioną.

Byłam na szkole rodzenia z koleżanką, która jest już po terminie i przytyła 13kg, wiele razy mówiłam jej, że wygląda pięknie bo tak uważam, jest szczupła ma tylko piłkę. Mi nie powiedziała ani razu komplementu, ale to nic nie oczekuję i nie wymagam tego. Pytała mnie o wizytę i moją wagę. Jak jej powiedziałam, że przytyłam 6kg to spojrzała na mnie z poirytowaniem i powiedziała z poważną miną "ale w uda to ci poszło"

Edytowane przez poprostu
Czas edycji: 2017-05-15 o 20:19
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 20:17   #2547
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Pytała mnie o wizytę i moją wagę. Jak jej powiedziałam, że przytyłam 6kg to spojrzała na mnie z poirytowaniem i powiedziała "ale w uda to ci poszło"
Zalecam wiadomą maść oraz podwójną dawkę Niepierhdolu
Stary 2017-05-15, 20:19   #2548
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Zalecam wiadomą maść oraz podwójną dawkę Niepierhdolu
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-15, 20:23   #2549
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość

Ja z OM mam termin na 17.07, a USG z pierwszego trymestru 27.07, a dzisiaj z wizyty wyszło 19.07. Jednak na karcie ciąży gin nic nie zmieniał i na pierwszej stronie mam 27.07. Wg USG z pierwszego trymestru mam teraz 30tc, a gin mi dzisiaj w kartę wpisał 31tc

wszystko ok, Mały krzyżował ręce na buzi i znowu nie udało się go zobaczyć. Pomierzył i nie widział nieprawidłowości. Mały waży 1632g. Mierzył też ilość wód płodowych i ok. Zostałam pochwalona za wagę i hemoglobinę. Szyjka zamknięta 4,2cm.

Dostałam plan porodu i kartę ruchów płodu. Powiedział, że będzie wymagał karty ruchów płodu i mam przynieść na następną wizytę uzupełnioną.

Byłam na szkole rodzenia z koleżanką, która jest już po terminie i przytyła 13kg, wiele razy mówiłam jej, że wygląda pięknie bo tak uważam, jest szczupła ma tylko piłkę. Mi nie powiedziała ani razu komplementu, ale to nic nie oczekuję i nie wymagam tego. Pytała mnie o wizytę i moją wagę. Jak jej powiedziałam, że przytyłam 6kg to spojrzała na mnie z poirytowaniem i powiedziała "ale w uda to ci poszło"
Eeee, nieładnie Ci powiedziała :/ może taki charakter

Widziałam dyskusję o sesjach. Wymarzyłam sobie taką w sukience, w plenerze... Ale jak widzę siebie na zdjęciach to wiem, że byłabym niezadowolona z efektu, więc jak mam płacić kilka stów za coś co nie będzie mi się do końca podobać to już sama nie wiem...

Muszę się ogarnąć z tym jedzeniem.
Stary 2017-05-15, 20:27   #2550
Mała!
Zakorzenienie

Poprostu
Brawa za wizytę, a koleżanka to klimat ma dziwny widzę, no cóż ciężko jej się chyba pogodzić z faktem, że nie tylko.ona wygląda super w ciąży... :/ taki typ, nic nie zrobisz

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości