|
|
#2551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
Cytat:
!Muszę zawieźć babcię do szpitala 70km i mój Tż się bulwersuje że ja po takiej ruchliwej trasie nie mam jechać i ktoś inny ma to zrobić :/ wkurza mnie.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2552 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- A co do ud to ja juz nie mogę na swoje patrzeć. ..
|
|
#2553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2554 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Długa szyja Komentarz koleżanki ... Popieram ![]() ![]() SteveS za wizytę. Ciekawe kiedy się rozpakujesz
|
|
|
|
|
#2555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha już widzę jak Ci poszło w uda przy tych 6 kg śmieszna ta koleżanka faktycznie ból d... a z małym dobrze ze wszystko ok
|
|
|
|
|
#2556 |
|
MerDer 4ever
|
Byliśmy na chwile u teściów. Teściowa odebrała kosz Mojżesza w końcu
ale duży sie wydaje! baldachim raczej ściągniemy IMG_1494874863.739999.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2557 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny pasował by mi taki kosz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2558 | |||
|
Wtajemniczenie
|
no powiem Ci ,że jak zaznaczałam te wszystkie opcje to też mam wątpliwości
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja właśnie przygotowałam plan porodu i wnioski o becikowe i kosiniakowe. Chciałabym jeszcze przed porodem do urzędu się zgłosić po oświadczenie zarobkowe do becikowego.Któraś jeszcze załatwia te dwa zasiłki?
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę załatwiać becikowe, ale jeszcze nie wiem co i jak...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-15 o 21:37 |
|
|
|
#2560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżankę zal chyba ścisnął Cytat:
Baldachim też bym ściągnęła
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
Ja becikowe bede zalatwiala ale pewnie po porodzie dopiero. Muszę ogarnąć co jest potrzebne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2562 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Steve, AnnaPaula, poprostu gratuluję udanych wizyt Cytat:
Po wizycie mam mieszane uczucia. Ginka powiedziała, że szyjka jest długa, ale trochę się rozwarła...mam bardzo dużo odpoczywać i uważać na siebie, to jej słowa. Usg nie miałam, bo kazał mi zrobić III trym. w najbliższym czasie i już zapisałam się na piątek. Po badaniu bolał mnie brzuch. Ważyłam dokładnie 1kg mniej niż na poprzedniej wizycie, ale powiedziała, żeby się nie martwić, bo to na pewno efekt diety. Posłuchałam bicia serduszka. Mam zrobić krew, mocz i tsh na kolejną wizytę. Dziewczyny czy wszystkie macie zalecenia/karty ruchów płodu? Moja nic mi o tym nie mówiła. Nie wiem czy ja wymagam od niej tak dużo, bo czytam wizaż i dużo wiem czy może ona nie do końca się ostatnio przykłada...Ogólnie nie mogę doczekać się piątku, bo nie miałam usg od połówkowego.
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś posegregowalam i poukladalam ubranka małego w komodzie. Już mi zostały drobiazgi typu skarpetki, czapeczki. Muszę też poprac kocyki, pieluszki itp. Od razu się lepiej czuję
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Obyś z piątkowej wizyty była bardziej zadowolona
|
|
#2564 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To odpoczywaj kochana jak Ci lekarz tak kazał ja nie mam karty ruchów płodu i nie kazała nic liczyć. Powiedziała tylko ze jak ruchów będzie mniej to mam przyjechać na oddział na ktg.
|
||
|
|
|
#2565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2567 |
|
MerDer 4ever
|
Dzięki dziewczyny
cieszę sie, że Wam sie podoba Narazie został u teściów zeby sie nie zakurzył/zniszczył w czasie remontu ![]() Emmos ja tez nie mam zaleconego liczenia ruchów W piątek zobaczysz swoje dzieciątko Odpoczywaj ile wlezie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2568 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kartą bym się nie martwiła. Ja nie mam liczyć żadnych ruchów dziecka. Mojej sis koleżanka urodziła w pt synka. Biedny maluszek ma rozszczepiona górną warge i podniebienie a dziewczyna młodsza ode mnie i drugie dziecko. Na drugim usg lekarz im pow, że może tak być.
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do odpowiedzi które dostałam to też mnie nie satysfakcjonują ale od początku wiedziałam że to nic nie da. Bardzo mnie rozbawila odpowiedź że nie podałam imienia i nazwiska oraz daty jakby to miało jakieś znaczenie. A faktycznie kobieta odpowiedziała że kobiety w ciąży nie są obsługiwane poza kolejnością. Tłumaczenie że były inne to też nie odpowiedź jeśli nie chciały skorzystać z przysługującego im prawa to ja już wpływu nie mam. Musze poszukać info o tym że przyjadą do domu jak to zalatwic i pogadam z lekarką A dziewczyny mam takie pytanie czy dyskopatia może być przeciwskazaniem do zzo? |
|
|
|
|
#2570 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może też się pokuszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja gin tez nie mowila nic na temat karty ruchów, a mi też tak głupio się wymądrzać. Pyta tylko na każdej wizycie czy czuję ruchy Czytałam na stronie gdzierodzic że w moim szpitalu plan porodu opracowuje się podczas przyjęcia .. A ja bym wolała przyjść już z gotowym i chyba sama sobie przygotuję i im dam przy porodzie, bo nie wyobrażam sobie o tym myśleć pomiędzy skurczami :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję wizyt!
Mała! z tymi zastojami masz na myśli takie twarde gulki w piersi, z których może się zrobić zapalenie? Czy jakieś problemy z karmieniem? Jeśli to pierwsze to próbowałaś przy zastojach przy T. liści białej kapusty? Trzeba nimi obłożyć piersi (najlepiej włożyć w biustonosz) Wiem jak to brzmi, ale kapustę poleciła mi doradczyni laktacyjna i zawsze błyskawicznie u mnie pomagało, nawet na zapalenie. Tylko ważne jest żeby liście puszczały sok, można je np. zmiażdżyć, ja wolałam ponacinać i smarować piersi tym sokiem, a później obkładać piersi też takimi ponacinanymi liśćmi. Miałam raz zapalenie i kilka razy zastoje i nigdy kapusta mnie nie zawiodła
|
|
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli przypomnialas mi o tym becikowym. Ale patrzę na pit37 i juz mi słabo żeby to liczyć czy się łapię czy nie. ..
---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Z pit inne składki wychodzą. Policzyłam z przelewów na konto bo to powinno być adekwatne. Nie mam co składać.
|
#2573 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam ten fotelik. Używany ale brak jakichkolwiek śladów użytkowania. Jest to Cybex Aton Gold 4 wraz z bazą isofix plus adaptery do wózka.
Bardzo wygodne jest wpinanie i wypinanie fotelika z bazy. Sprzedający używali fotelik około pół roku przy jednym dziecku. Dostałam fakturę i mam jeszcze około roku gwarancji. Ja miałam sesję ostatnio 😊 Zdjęcia są bardzo osobiste/ intymne. Piękne są ❤ Moim zdaniem wspaniała pamiątka. Całe szczęście mam fotografa w rodzinie więc mniej krępacji było. Jutro czeka mnie pobranie krwii. Wizyta u lekarza za tydzień. Dziś też odebrałam leżaczek Tiny Love. Kupiłam używany za 170 złotych. Moim zdaniem meeegaaa okazja. Stan bardzo dobry 😊😊 1494881435825.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2574 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedny maluszek ![]() Cytat:
mama się nie przejmuj przejdzie jej ![]() U nas na SR położna dała nam plan porodu bo mowila ze jak nie zrobimy teraz to bedziemy pisać przy przyjęciu ze skurczami a jak nie będzie czasu to po porodzie bo musza to mieć w papierach.
|
||
|
|
|
#2575 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2577 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżeli wnioskuje się o jednorazowe becikowe w 2017 roku do końca października to brane są dochody za rok 2015. Jeżeli jednak wniosek zostanie złożony już 1 listopada 2017 roku to brane są dochody za rok 2016.
http://smakimacierzynstwa.pl/jednora...becikowe-2016/
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio super ten kosz
Jak liczy się becikowe to jest 1920zl dochód na osobę ale jako osobę liczymy też dziecko? |
|
|
|
#2579 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, ze na wizycie wszystko dobrze, gratuluje pochwał! Dobrze, ze o tej karcie ruchów napisałaś - ja na początku wpisywałam, a potem juz w pamięci notowałam czy z ruchami ok i nie mam uzupełnionej. Muszę podopisywać, zeby nie było ![]() Co do koleżanki - komentarz Vadi idealny! Karolinuuusia - fajne zamowienie od Hubi. Vadi - super ta koszulka z arbuzem, te z szefem tez fajne ![]() Do mnie wczoraj przyszedł fotelik - muszę poczytać instrukcje i nauczyć sie go zapinać. Z koloru jestem zadowolona. Byliśmy tez na szkole rodzenia i było o karmieniu piersią. Położna pokazywała film i juz chyba wiem, jak przystawiać dziecko (a wydawało mi sie, ze inaczej sie to robi). Do tego było o problemach z nadmiarem, zastojami i kurcze, laktator w takich sytuacjach sie przydaje. Koleżanka mówiła zeby nie kupować i ze da mi ręczny, a chyba dla komfortu wolałabym kupić elektryczny.... Mam jeszcze w domu książkę Sztuka Karmienia Piersią - muszę poczytać i moze bardziej mi rozjaśni. Na następnych zajęciach w SR mamy uczyć sie przystawiania, położna ma pokazywać jak odciągać mleko zeby nie poranić sutków - takie trochę zajęcia z obnażaniem się, ale powiedziała, ze panowie są zaproszeni. Dziwne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

Wg korygowanego terminu porodu dziś 32t0d, wg USG - 33t6d, gin uważa, że jak tak dalej pójdzie, to możemy szykować się na wcześniejszy poród. Płyn owodniowy w normie, waga chłopaka (to też znów potwierdzone, nawet mamy zdjęcie!
) ok. 2150 g. Ułożony główkowo, wszystkie parametry prawidłowe, szyjka póki co krótsza, ale zamknięta i twarda - odpowiednia do tego etapu ciąży.

śmieszna ta koleżanka
faktycznie ból d...

ja nie mam karty ruchów płodu i nie kazała nic liczyć. Powiedziała tylko ze jak ruchów będzie mniej to mam przyjechać na oddział na ktg.
a dziewczyna młodsza ode mnie i drugie dziecko. Na drugim usg lekarz im pow, że może tak być.
może też się pokuszę
01 sierpnia 2015