LIPCÓWKI część 5. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-22, 13:41   #3661
darietta
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Dziewczyny a podpowiedzcie mi co kupujecie dla maluszka z takich aptecznych rzeczy.
Na pewno wiem że coś do pępka i na tym moja wiedza się kończy.

A tak w ogóle jestem zła bo miała do mnie przychodzić położna i była tylko raz w kwietniu i cisza a obiecała 4 wizyty. Myslałam że jakoś w moim przypadku zrobi to szybciej żeby mi taki przyspieszony kurs zrobić a tu cisza. A najlepsze jest to że w nfz rozliczyli sobie 8 zajęć w szkole. Glupia byłam bo na pierwszym spotkaniu podpisałam jej tematy do omówienia ale bez dat.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 13:44   #3662
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Z toreb, które wrzucałyście najbardziej mi się podobają te z linka Taedio

Dam znać
Z materacem nam się bardzo nie spieszy, pewno za jakiś miesiąc będziemy to ogarniać. Na początek chcemy łóżeczko dostawne, a tam chyba nie mamy wyboru z materacem. Zwykłe będzie służyło jako podstawka pod przewijak
Dzisiaj już odpoczywam
Właśnie jestem dopiero po wizycie, następna za 3 tygodnie. W tym tyg. mam USG 3 trym. ale u lekarza, który nie sprawdza szyjki itd., ale może gdyby coś było nie tak to na usg też wyjdzie...
Strach się bać co mi się jeszcze odmieni

U mnie też nie ma dnia maturzysty. Może to jakiś śląski zwyczaj?

Ja w ogóle nie wiem co wy tak szalejecie tym wstawaniem. Ja wstaję chyba w okolicach Waszego obiadu
Będę chyba musiała załatwić do dziecka kogoś na pierwszą zmianę

Generalnie nam z łóżeczkiem i materacem też się nie spieszy bo mamy kosz Mojżesza Może być tak, że kliknę to nawet po porodzie Zobaczymy jak z kasą
A masz możliwość napisać sms/zadzownić do swojego gin? Albo zapytaj tego z usg III trym. Może nie sprawdzi ale powie czy trzeba iść wcześniej do lekarza

Może Śląsk rządzi się swoimi prawami

Ja wcześniej też tak wstawałam.. Teraz za szybko robię się głodna a jak juz mnie obudzi budzik męża to ciężko mi ponownie zasnąć.
Stary 2017-05-22, 13:46   #3663
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a podpowiedzcie mi co kupujecie dla maluszka z takich aptecznych rzeczy.

A tak w ogóle jestem zła bo miała do mnie przychodzić położna i była tylko raz w kwietniu i cisza a obiecała 4 wizyty. Myslałam że jakoś w moim przypadku zrobi to szybciej żeby mi taki przyspieszony kurs zrobić a tu cisza. A najlepsze jest to że w nfz rozliczyli sobie 8 zajęć w szkole. Glupia byłam bo na pierwszym spotkaniu podpisałam jej tematy do omówienia ale bez dat.
ja kupiłam dużą butle octeniseptu, wodę morską do noska, aspirator do noska fridę, czopki glicerynowe i przeciwgorączkowe , d-vitum kapsułki i probiotyk floractin bo chcę podawać prewencyjnie ,no i w sumie to wszystko resztę kupowałam sobie typu gacie siatkowe itp albo maści do pupy.
A co do położnej no to nieładnie zadzwoń i się zapytaj co jest.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 13:46   #3664
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Ja czytałam żeby absolutnie nie przykrywać gondoli żadną pieluchą

Baby super zakupy
jejku całej gondoli nie zasłanialam podczas speceru wieszalam tylko w miejscu gdzie akurat swiecilo dziecku prosto na buzie
nie jestem wariatką
chyba
jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
A ja czytając was... przegapilam dwa przestanki i muszę sie kawał wracać... na szczęście dzwoniłam i jest opóźnienie...

Sill
Nie mam rogala tylko poduchę, nie jest źle ale dobrze też nie

Chilli
Dzieks muszę więc zerknąć może na kremy dla 50-tki

Bebe
Super zakupy i super weekend i kciuki za jutro

Dzieki dziewczyny za opinię o kremach...

Minini
Gdzie kupujesz kwas?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
hah biedna musialas sie wracac... ale przynajmniej jak zrobisz spacer to na badaniu wyjdzie czy one ci faktycznie przyczyniają sie do tych skurczy

kwas kupuje ten:

https://www.zrobsobiekrem.pl/mobile/...ronowy-1.5/378
kropelka do kazdej porcji kremu, mieszam na dłoni i jest super

Cytat:
Morelle super w tych kieckach!

Emmos dla Ciebie.
Fotelik bardzo ładny

Ja też dzisiaj nie moglam spać. Od kilku dni budzę się ok. 4-5 do toalety i potem z 2 godziny nie mogę zasnąć

A parasol chyba dostanę z wózkiem. Chciałam kupić bo podobno w upały lepiej używać parasolki niż grzać dziecko pod gondolą

Dam znać
Z materacem nam się bardzo nie spieszy, pewno za jakiś miesiąc będziemy to ogarniać. Na początek chcemy łóżeczko dostawne, a tam chyba nie mamy wyboru z materacem. Zwykłe będzie służyło jako podstawka pod przewijak
Dzisiaj już odpoczywam
Właśnie jestem dopiero po wizycie, następna za 3 tygodnie. W tym tyg. mam USG 3 trym. ale u lekarza, który nie sprawdza szyjki itd., ale może gdyby coś było nie tak to na usg też wyjdzie...

Ja w ogóle nie wiem co wy tak szalejecie tym wstawaniem. Ja wstaję chyba w okolicach Waszego obiadu

Grey/white
Dziękuję
Masakra z tym listem! Gdzie ochrona danych...

Napiszę jak zamówię, żeby nie było czasem jak z łóżeczkiem
Dziękuję!
Mała, podobno ten lewy bok to mit i można (a nawet dobrze jest) zmieniać pozycję jak się dobrze czujemy. Ja śpię przeważnie na boku, ale na plecach trochę też. Na prawym boku za długo nie mogę bo mnie ostatnio biodro boli..
Kremu pod oczy używam co 10 tygodni

A łóżeczko kupiliście w końcu w Ikea?
My tam planowaliśmy na początku, ale okazało się, że potrzebujemy szuflady, ten model akurat nie miał.

pięknie!

Wiele wózków ma kiepskie torby. Ta w Roanie wydaje mi się sensowna, więc na razie nie kupuję innej.
Za to czaję się na nową torebkę dla siebie
Mam nadzieję, że będę miała kiedy ją nosić.

Co do łóżeczka ja miała bardzo podobne wymagania do soboty

O całkiem proste w rozsądnej cenie (nie za 1000 zł) ciężko.
Z tych co znalazłam: Misza Piętrus, Ada Krak-Wit, Michaś (?) Wisad, Aruś chyba też coś miał I Ikea ma takie proste z szufladą, ale nie wiem jak tam z poziomkami i listwami.

Nie wszystko chyba pocytowało znowu...
Jak komuś nie odpisałam to dajcie znać

Powodzenia na wizytach!
Ja mam jutro badanie dna oka. Miałyście może?
ja mialam, dostajesz kropelki do oczu i zaglada ci do oczu tym urzadzeniem. nic nadzywczajnego powodzenia!

wczoraj do teściow z góry przyjechala babcia mojego meza. babcia z niemiec. matko jak oni tutaj skaczą dookola niej! i wszystko na pokaz... kazdy dla siebie miły, wczoraj tesciowa pytala czy przyjdziemy na obiad nawet a dzis oficjalne powitanie babci i zjadą sie wszyscy na ogródek do nas.. masakra. taka sztuczna atmosfera ze nie moge patrzec na to. jak babci nie ma to jeden na drugiego gada a teraz wielką cudowna rodzine udają.. conja tu robie??
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 13:47   #3665
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
Morelle super w tych kieckach!

Emmos dla Ciebie.

Fotelik bardzo ładny

Ja też dzisiaj nie moglam spać. Od kilku dni budzę się ok. 4-5 do toalety i potem z 2 godziny nie mogę zasnąć

A parasol chyba dostanę z wózkiem. Chciałam kupić bo podobno w upały lepiej używać parasolki niż grzać dziecko pod gondolą

Dam znać

Dzisiaj już odpoczywam

Grey/white

Dziękuję

Masakra z tym listem! Gdzie ochrona danych...

Napiszę jak zamówię, żeby nie było czasem jak z łóżeczkiem

Dziękuję!

Mała, podobno ten lewy bok to mit i można (a nawet dobrze jest) zmieniać pozycję jak się dobrze czujemy. Ja śpię przeważnie na boku, ale na plecach trochę też. Na prawym boku za długo nie mogę bo mnie ostatnio biodro boli..

Kremu pod oczy używam co 10 tygodni

A łóżeczko kupiliście w końcu w Ikea?

My tam planowaliśmy na początku, ale okazało się, że potrzebujemy szuflady, ten model akurat nie miał.

pięknie!

Wiele wózków ma kiepskie torby. Ta w Roanie wydaje mi się sensowna, więc na razie nie kupuję innej.

Za to czaję się na nową torebkę dla siebie

Mam nadzieję, że będę miała kiedy ją nosić.

Co do łóżeczka ja miała bardzo podobne wymagania do soboty

O całkiem proste w rozsądnej cenie (nie za 1000 zł) ciężko.

Z tych co znalazłam: Misza Piętrus, Ada Krak-Wit, Michaś (?) Wisad, Aruś chyba też coś miał I Ikea ma takie proste z szufladą, ale nie wiem jak tam z poziomkami i listwami.

Nie wszystko chyba pocytowało znowu...

Jak komuś nie odpisałam to dajcie znać

Powodzenia na wizytach!

Zawsze mam badane dno oka u okulisty weź kogoś zeby Cię odwiózł do domu chociaż w okularach przeciwsłonecznych nie było tak zle
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 13:47   #3666
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Ja jestem z Wielkopolski i też się przebierają :p w ogóle robią grile na terenie szkoły , czasem sami koncerty itp

Co.do pępka to chyba za dużo nie trzeba tym bardziej że teraz zalecają pielęgnację na sucho

Calineczka jaki materac będziecie mieć do łóżeczka mniejszego ? Piankowy zwykły ? Ja cały czas zastanawiam czy kupić zwykły czy jednak szukać stacjonarnie z kokosem

Stary 2017-05-22, 13:48   #3667
poprostu
Zakorzenienie

Morelka ślicznie wyglądasz! Laska z Ciebie jak nie wiem

Ja jestem mocno nie zdecydowana jak nie było materiału na który patrzyłam od kilku tygodni to kilka dni zastanawiałam sie nad innym wybrałam takie szare gwiazdki a minky miętowy, zamówilam w pt a w sb popołudniu uznałam że nie chce mięty tylko niebieski :-D napisałam maila a pani że już mi uszyli ale ok uszyja na nowo :-D

Zamówilam dwie sukienki z Mohito różowa i oliwkowa mam nadzieję ze będzie okej
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 13:49   #3668
darietta
Zakorzenienie

A i łóżeczko już skręcone na razie robi za magazyn ale przy okazji sprawdzamy wytrzymałość.
Na razie stoi tak ale chyba jednak obrócę na ścianę z komodą żebym widziała moją glizde z wyrka co wyprawia.

Dziewczyn na fb napisała że w 33 tygodniu lekarz powiedział że bedzie chłopak a do tej pory mówili jej że dziewczynka i ma wszystko dla dziewczynki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170522_134331.jpg (62,6 KB, 66 załadowań)

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2017-05-22 o 13:52
Stary 2017-05-22, 13:55   #3669
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jejku całej gondoli nie zasłanialam podczas speceru wieszalam tylko w miejscu gdzie akurat swiecilo dziecku prosto na buzie
nie jestem wariatką
chyba
jeszcze nie

wczoraj do teściow z góry przyjechala babcia mojego meza. babcia z niemiec. matko jak oni tutaj skaczą dookola niej! i wszystko na pokaz... kazdy dla siebie miły, wczoraj tesciowa pytala czy przyjdziemy na obiad nawet a dzis oficjalne powitanie babci i zjadą sie wszyscy na ogródek do nas.. masakra. taka sztuczna atmosfera ze nie moge patrzec na to. jak babci nie ma to jeden na drugiego gada a teraz wielką cudowna rodzine udają.. conja tu robie??
O nic Cię nie oskarżam, broń Boże!
Co do stanu psychicznego to się nie wypowiadam

Uuu uwielbiam takie przedstawienia
Stary 2017-05-22, 13:56   #3670
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:
A i łóżeczko już skręcone na razie robi za magazyn ale przy okazji sprawdzamy wytrzymałość.
Na razie stoi tak ale chyba jednak obrócę na ścianę z komodą żebym widziała moją glizde z wyrka co wyprawia.

Dziewczyn na fb napisała że w 33 tygodniu lekarz powiedział że bedzie chłopak a do tej pory mówili jej że dziewczynka i ma wszystko dla dziewczynki.

Fajne łóżeczko i faktycznie przestaw bo zawsze coś możesz postawić na komodzie. Ja mam przewijak na łóżeczku a obok w komodzie pampersy itp
A ta dziewczyna z fb nawet nie była na prenetalnych.

Dziewczyny a taki daszek na wózek to praktyczny będzie?IMG_1495454212.006819.jpg
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 13:59   #3671
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a taki daszek na wózek to praktyczny będzie?Załącznik 7077521
Ciężko będzie się schylić do dziecka czy je np. wyciągnąć Albo mi się tak tylko wydaje
Stary 2017-05-22, 14:05   #3672
emmos
Zakorzenienie

Cytat:

A nie możesz zadzwonić i zapytać co z tymi wizytami? Skąd wiesz, że tak to zostało rozliczone? Podejrzałaś w necie tak?

Stary 2017-05-22, 14:05   #3673
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne łóżeczko i faktycznie przestaw bo zawsze coś możesz postawić na komodzie. Ja mam przewijak na łóżeczku a obok w komodzie pampersy itp

Pisała że nie była. Ale ja też nie. Ale porównując zdjecie usg z tym w książce wypisz wymaluj dziewczynka.
Stary 2017-05-22, 14:05   #3674
minini
Zadomowienie

Cytat:
O nic Cię nie oskarżam, broń Boże!
Co do stanu psychicznego to się nie wypowiadam

Uuu uwielbiam takie przedstawienia
psychicznie chyba nienajgorzej jeszcze ze mna. ale jakby co to badzcie czujne w razie czego prosze o przywrocenie do pionu

Cytat:

no chyba wygodniej bdzie jak obrocisz i bedziesz widziala maluszka

Cytat:

od slonca napewno ochroni, ale podczas spaceru nie bedziesz widziala dziecka

zbieram sie po synka do przedszkola. i moze na jakies lody? nie jedlismy w wekend zadnych
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:05   #3675
emmos
Zakorzenienie

AnnaPaula jakoś nie przekonuje mnie taki baldachim

Stary 2017-05-22, 14:07   #3676
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Nie mogę nadrobić, ciągle coś piszecie

Cytat:
Będziemy raczej jechać nocą

Ok :d
buuu

Te starsze babki zazwyczaj takie są
Zobaczymy :d Narazie muszę urodzić i się ogarnąć

Oglądam Chirurgów i jedna lekarka powiedziała zdanie po polsku i będzie robić pierogi! Uwielbiam ten serial
dzisiaj obejrzałam ostatni odcinek najnowszego sezonu Chirurgów teraz tyle czekać na następne

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Coś było chyba dziś na rzeczy z tym spaniem bo też miałam kiepską noc

Ale za to weekend był przyjemny, w sobotę byliśmy nad zalewem, było tak gorąco że wytrzymaliśmy ledwo 1,5 godziny, tnz. ja pod parasolem dawałam radę ale mąż roztapiał się na słońcu, pózniej pyszna pizzunia na obiad i dzinek zleciał.
Wczoraj miałam kryzys, wstałam zła na cały świat, że wyglądam jak słoń nie mam w czym chodzić i ogólnie że mam już dość Kochany mężulek dał parę groszy i kazał mi jechać na zakupy
Jestem mega zadowolona bo w Carry była promocja weekendowa -50% na wszystko. Za 2 stówki kupiłam 5 koszulek,2 sukienki, spódniczkę i spodenki. Hura mam w czym chodzić i przydadzą się też po ciąży jak brzuszek będzie jeszcze odstawał
Przyszła dziś paczka ze smyka z ostatnimi ciuszkami do wyprawki, chwalę się wszystkim poniżej

Darietta, Mała powodzenia na wizytach, ja wizytuję jutro
Śliczne ciuszki ja nadal nie mam w czym chodzić

Cytat:
Ja czytałam żeby absolutnie nie przykrywać gondoli żadną pieluchą

Baby super zakupy
Też czytałam żeby nie przykrywać!

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Super zakupy

A ja wrzucam obiecane zdjęcia sukienek.
Obie mają za duży dekolt bo moja SIS ma większy biust. Obie kupiłam kiedyś ja i dałam jej bo ja nigdzie prócz urlopu bym ich nie założyła.

Zieloną ubrałam tył na przód a fioletową potraktuje agrafką. Będzie git ale i tak się przejdę po lumpeksach.
Mam jeszcze swoje trzy. Szara z falbanką. Kiedyś wyrzucałam. I taką białą z zary za 29 zł
I czarną, którą kupiłam na pogrzeby. ..

Edit: 35 tydzień + 7.5 kg
No i super w nich wyglądasz

Cytat:
Miałam, nie boli
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:07   #3677
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
A nie możesz zadzwonić i zapytać co z tymi wizytami? Skąd wiesz, że tak to zostało rozliczone? Podejrzałaś w necie tak?

Mam konto w nfz i sobie podejrzałam. A za mój pobyt w szpitalu wyszło prawie 1500 zl. Ciekawe za co skoro nic nie zrobili a ja tylko lezałam.
Stary 2017-05-22, 14:08   #3678
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

super wygląda ! aaa co do aptecznych rzeczy to jeszcze sól fizjologiczna może się przydać.

MAŁA -jest super krem evree https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...warzy-30-.html i myślę ,że by się u Ciebie świetnie sprawdził ale jest duże prawdopodobieństwo ,że już wykupili w rossie Go.I polecam Ci olejek z tej samej serii do mycia twarzy ulga niesamowita i buźka bardzo promienna zero ściągnięcia.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:16   #3679
emmos
Zakorzenienie

Dziewczyny podczytuje taką książkę i tam jest napisane, że mleko odciągnięte raz wyjęte z lodówki nie może już tam powrócić i jak dziecko wszystkiego nie wypije to należy je wyrzucić. Czy też macie taką wiedzę?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Mam konto w nfz i sobie podejrzałam. A za mój pobyt w szpitalu wyszło prawie 1500 zl. Ciekawe za co skoro nic nie zrobili a ja tylko lezałam.

Zawsze możesz to zgłosić na stronie, że byłaś tylko raz. Mojej koleżanki mąż też miał cuda niewidy powypisywane od stomatologa, a tylko 8 usuwał i poszedł do babki zapytać ją co to ma być to chciała się "dogadać",aby był zadowolony...

Stary 2017-05-22, 14:19   #3680
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
psychicznie chyba nienajgorzej jeszcze ze mna. ale jakby co to badzcie czujne w razie czego prosze o przywrocenie do pionu

zbieram sie po synka do przedszkola. i moze na jakies lody? nie jedlismy w wekend zadnych
Masz to jak w banku
Looody wczoraj wyjadłam zapas z zamrażarki

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Nie mogę nadrobić, ciągle coś piszecie

dzisiaj obejrzałam ostatni odcinek najnowszego sezonu Chirurgów teraz tyle czekać na następne

Też czytałam żeby nie przykrywać!

Ja oglądam 5 sezon stare, dobre chirury
Z nowymi odcinkami nie jestem nie jestem na bieżąco

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Emmos nie mam pojęcia co z tym mlekiem, zabieram sie za czytanie bloga hafiji ale jeszcze nie zaczęłam

Stary 2017-05-22, 14:19   #3681
calineczka3
Zadomowienie

Ania tak średnio ten daszek. Jak słonce będzie świeciło z góry to ochroni (ale wtedy buda też chroni), a jak z boku to chyba nie da się tego przestawić.

Cytat:
Calineczka ja miałam badanie dna oka nie raz. Jest bezbolesne, tylko oczy miałam zakrapiane, więc nie mogłam po badaniu prowadzić auta.

Dziękuję. Właśnie tak myślałam, że nie mogę jechać autem. Muszę wrócić sama komunikacją w takim razie.

Cytat:

Generalnie nam z łóżeczkiem i materacem też się nie spieszy bo mamy kosz Mojżesza Może być tak, że kliknę to nawet po porodzie Zobaczymy jak z kasą
A masz możliwość napisać sms/zadzownić do swojego gin? Albo zapytaj tego z usg III trym. Może nie sprawdzi ale powie czy trzeba iść wcześniej do lekarza

Może Śląsk rządzi się swoimi prawami

Ja wcześniej też tak wstawałam.. Teraz za szybko robię się głodna a jak juz mnie obudzi budzik męża to ciężko mi ponownie zasnąć.
Mam możliwość, ale zapytam chyba tego od usg. Rozmawiałam z położną bo akurat do mnie dzowniła i mówi, żeby odpoczywać i obserwować, ale jak w środę szyjka była długa to powinno być ok.
Ja dzisiaj zjadłam płatki i poszłam znowu spać
A często jem w łóżku orzechy brazylijskie jak się budzę głodna

Minini, AnnaPaula, Jon Snow
Dobrze, że przypomniałaś mi o okularach!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość

Calineczka jaki materac będziecie mieć do łóżeczka mniejszego ? Piankowy zwykły ? Ja cały czas zastanawiam czy kupić zwykły czy jednak szukać stacjonarnie z kokosem

Tak
W tym łóżeczku oprócz materaca 40x90 jest taki wąski żeby dostawić do łóżka, nie wiem gdzie miałabym tego szukać, więc chyba zostanie to co w tym komplecie
http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-...787258385.html
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:21   #3682
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja dostałam czerwoną od bratowej jakąś taką najzwyklejszą z askota widziałam ,że normalnie chyba 4 dychy kosztują i myślę ,że będę użytkować a wózek mam czarny więc pasuje.

dobre hehe

super zakupy a te dla malutkiej cudowne

no i tak właśnie wygląda nasz naczelny grubas
pięknie i chudoooooooooooooooo!!!!: roza:

Calineczka

Cytat:

Ja wrzucałam koszyki dużo tego było.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelka ślicznie wyglądasz! Laska z Ciebie jak nie wiem

Ja jestem mocno nie zdecydowana jak nie było materiału na który patrzyłam od kilku tygodni to kilka dni zastanawiałam sie nad innym wybrałam takie szare gwiazdki a minky miętowy, zamówilam w pt a w sb popołudniu uznałam że nie chce mięty tylko niebieski :-D napisałam maila a pani że już mi uszyli ale ok uszyja na nowo :-D

Zamówilam dwie sukienki z Mohito różowa i oliwkowa mam nadzieję ze będzie okej

A ja właśnie wylicytowalam biała. Myślicie, że będzie ok?

Jaka oliwkowa?

Cytat:

Ładne!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2017-05-22-13-48-44.jpg (34,3 KB, 50 załadowań)
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:30   #3683
Carolles
Zadomowienie

Kciuki za wizyty!

Taedio godzina 6 a Ty po śniadaniu mnie sie udało usnąć jeszcze na dwie godzinki wiec od razu lepiej funkcjonuje 

Calineczka swietne łóżeczko!

Poprostu ale historia z ta koperta, masakra! A ten listonosz bezczelny naprawdę.

Mala ja sie czesto budze na plecach i od razu sie ukladam na boku. Zazwyczaj spie na lewym, w prawym ciagle mam jakis ucisk i ciężko mi wylezec.
Jak tam wizyta?

Xzora my kupilimy Malmy  i komode Malma dla małej.

Pestycyda ja piore i plucze w Loveli.

Nulka pięknie wyglądasz!

Baby ale Ci sie udało z zakupami, super!

Morelle swietnie wyglądasz! Jeszcze raz niech usłyszę że jesteś gruba czy coś to sie zabierzemy i wszystkie skopiemy Ci ten chudy tylek!
Fajna ta biala sukienka!

Ja zamówiłam fotoksiazki dla mam. Mam nadzieję ze dojdą do piątku Chcialam jeszcze łóżeczko zamówić dziś ale kasa mi sie na koncie kończy a gdzie tam do przelewu.

Szukam poscieli do łóżeczka,najlepiej jakies odcienie szarości z miętą i przewijaka na łóżeczko.

Miałam jechać do jakiegos lumpka ale zalegam na kanapie i chyba sobie dzis odpuszczę.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:30   #3684
emmos
Zakorzenienie

Morelle ra biała, ktora wrzuciłas jest piękna

Cytat:
[/COLOR]Emmos nie mam pojęcia co z tym mlekiem, zabieram sie za czytanie bloga hafiji ale jeszcze nie zaczęłam

Jeśli faktycznie tak jest to lepiej odciągnąć mniejsze ilości do kilku butelek. Muszę zapytać położną o to.

Stary 2017-05-22, 14:33   #3685
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podczytuje taką książkę i tam jest napisane, że mleko odciągnięte raz wyjęte z lodówki nie może już tam powrócić i jak dziecko wszystkiego nie wypije to należy je wyrzucić. Czy też macie taką wiedzę?

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Zawsze możesz to zgłosić na stronie, że byłaś tylko raz. Mojej koleżanki mąż też miał cuda niewidy powypisywane od stomatologa, a tylko 8 usuwał i poszedł do babki zapytać ją co to ma być to chciała się "dogadać",aby był zadowolony...

U mnie w książce też jest ze raz wyjete mleko należy wylać.
Stary 2017-05-22, 14:33   #3686
taedio
MerDer 4ever

Calineczka dobrze, że masz kontakt z położna
Ja tez zjadłam i poszłam spać :p

Carolles kiedys to nie do pomyślenia ale zjadłam i poszłam dalej spać :p

Stary 2017-05-22, 14:37   #3687
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość

Calineczka

Ja wrzucałam koszyki dużo tego było.

A ja właśnie wylicytowalam biała. Myślicie, że będzie ok?

Jaka oliwkowa?

Ładne!
Super kiecka. Ja dziewczyny chyba sie zglosze do was na szkolenie jak i gdzie wyszukiwać takie piękności nie wiem tylko co na to mąż powie i nasz budżet.
Stary 2017-05-22, 14:40   #3688
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:

Jest też fajna grupa na FB od ciąży po macierzyństwo tam też możesz znaleźć dużo fajnych porad od specjalistek

Co.do. stomatologa to.u nas w mieście był taki przypadek z ginekologiem i miał duże problemy przez to :p

Stary 2017-05-22, 14:46   #3689
poprostu
Zakorzenienie

Morelle piękna jest ta biała
Oliwkowa wzięłam ta sama co różowa juz mam maila ze wysłali więc super

Ja sobie właśnie przygotowałam deserek lody advocat i wkroilam truskawki jak synu będzie po tym szalał i znowu łamał mi zebra to zrobię mu karę na słodycze
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-22, 14:56   #3690
darietta
Zakorzenienie

Kusicie lodami a za mną chodza te z magdonalda mąż miał mi kupić jednak moja mama zrobiła dla nas tortownice sernika na zimno i nie mam miejsca bo prawie połowę chyba ja zjadłam. A u rodziców na loda z maka nie ma szans bo nie ma w pobliżu. I muszę czekać fo nastepnego weekendu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości