|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: LIPCÓWKI część 5.
Cytat:
|
|
#4202 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4204 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dzis sie dowiem co z moja hemoglobina... razem bedzie wam łatwiej sie zmotywowac moze ![]() a wczorajszego chłoodnika nie przeżyje że wchłoneliscie cały sami ![]() Cytat:
nasza jest niska, gorna krawedz jest na wysokosci naszej krawedzi łóżka wiec wystarczy że sie odwroce i bede widziala co maluszek robi. ale nasz za to wizualnie szału nie robi.. jest stara, po ponad 15 dzieciach. krąży tak po rodzinie od wielu lat. Cytat:
Cytat:
Cytat:
na cellulit typowych kosmetykow nienuzywam. smaruje sie codziennie oliwkami albo maslem shea i robie przy tym taki intensywniejszy masaż na udach i posladkach. poki co oprob i rozmiarow, masy i bladości nic sie nie porobiło niedobrego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wbrew pozorom calkiem niezle podtrzymuja biust te nieusztywnione! wez taki i taki, wyprobujesz i bedziesz wiedziala ktory lepiej sie sprawdza u Ciebie
|
|
|
#4205 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Piękna jest ☺ Cytat:
Po porodzie przez jakis czas będę używać miękkich i sportowych, ale ogólnie mam zamiar kupić sobie jakiś fajny dość sztywny np z Alles Mama ☺ Zamówiłam sobie torbę na Było sobie szycie, realizacja ok 20.06 😊 Taką, ale zamiast mięty będzie róż 😀 |
||
|
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
Z konikiem super!
|
#4207 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Koniecznie!
Cytat:
Brawa dla Ciebie, że chcesz być tandemową mamą! Ty masz córeczkę jeszcze poniżej dwóch lat, nie? To w ogóle nie powinno być żadnych komentarzy, że nadal karmisz ![]() Ale no właśnie - karmienie powyżej roku wzbudza zwykle wielkie zdziwienie To niesamowite, jak się to zmienia: do 1 urodzin "super, że karmisz", a zaraz po 1 urodzinach "to mleko ma jeszcze jakąś wartość??" Przynajmniej ja mam takie doświadczenie niestety Cytat:
Masaż Shantala jest super! Tutaj jest bardzo fajny filmik instruktażowy https://youtu.be/KGEhBDkZgEU Cytat:
Ja chcę Cytat:
Na pewno trwało to ułamek sekundy, położna włożyła coś szybkim ruchem w tyłek i koniec. Nie poczułam nawet żadnego dyskomfortu.Minini kciuki za wizytę! Cytat:
Super! Cytat:
Cytat:
A kakao przejdzie też takie zwykłe czy tylko 100% jak deco morreno? Nie dotarłam na chłodnik do Taedio, to zamówiłam na sobotę u mamy Bo mi taki pyszny nie wyjdzie
|
|||||||
|
|
|
#4208 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i miałam Ci pisać ,że jutro robię rzęsy musimy być gotowe na wszystko![]() trzymam kciuki za wizyty pewnie przepowiadające się zaczęły ![]() Cytat:
bardzo ładna !! Cytat:
Cytat:
Cashmere gratulacje z okazji rocznicy !! która? ja zawijam po mamę i jedziemy na cmentarz do babci muszę jeszcze przed porodem iść i się pomodlić i pogadać z babunią żeby czuwała nad nami i mamusia mi barszczyk ukraiński ugotowała a robi najlepsiejszy na świecie ![]() miłego dnia !!
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro zdecyduję czy przesunąć
|
|
#4210 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Śliczna!
Motywuj! Cytat:
Moją siostrę cioteczną jeszcze szybciej uczuliło. Może to kwestia ciąży, bo nawet kilka kosmetyków, których od dawna używam, zaczęło mnie niedawno uczulać lekko.Co do biustonoszy, to ja nie planuję na razie, chodzę w swoich. W 1 ciąży średnio mi się sprawdziły takie do karmienia i wywaliłam. Teraz myślę bardziej o kupieniu jakiegoś u brafitterki. Choć z tego co pamiętam Canpola chyba były spoko te do karmienia, tylko ciężko mi było dobrać rozmiar. Cytat:
|
||
|
|
|
#4211 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Mąż głodny po 13h w pracy był :P Cytat:
![]() Cytat:
Ja dzisiaj nie robię obiadu Jadę do taty na żur
|
|||
|
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
"Jak wyglądają skurcze przepowiadające? Są to skurcze macicy, które pojawiają się co 20-30 sekund, a samo napięcie nie trwa dłużej niż 2 minuty. Im bliżej terminu porodu, tym są silniejsze. Przeważnie wyraźnie występują na dwa tygodnie przed terminem porodu i przechodzą po jednej lub dwóch godzinach.
Różnią się od porodowych tym, że nie powodują rozwierania szyjki macicy. To jakby ârozgrzewkaâ macicy przed porodem. Ale każdy przypadek jest inny i skurcze przepowiadające u każdej kobiety pojawiają się w nieco innym terminie i z innym nasileniem. Zdarzają się nawet bolesne skurcze przepowiadające. Nie należy wpadać w panikę. Przed porodem, najczęściej na dwa dni, odchodzi czop śluzowy. Podobny jest do białka jajka kurzego. Jego odejście może zwiastować rychły termin porodu. Ale czasem tuż po odejściu czopa śluzowego nadal boli brzuch, wtedy należy podejrzewać, że to już nie bóle przepowiadające, ale porodowe. Są one rytmiczne i coraz częstsze, towarzyszy im przeważnie ból w okolicy krzyża. Zdarza się jednak i tak, że ból przepowiadający łagodnieje i mija, mimo że odchodzi czop śluzowy. Dopiero po paru dniach rozpoczynają się prawdziwe bóle porodowe." 2 tyg przed. Ciekawe czy to się sprawdza. Lepiej żeby nie!
|
#4213 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam -10% i DD i tylko darmową dostawę robi, a cena normalna. Myślałam, że może ubrań w promocji nie obejmuje, więc to sprawdziłam i też lipaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
tylko ja będę mieć miętę Od rana przed drzwiami siedzi u mnie malutki kotek i miauczy.. Nie wiem co z nim zrobić, jak wychodzę to się ze mną bawi, a jak wracam do domu to tak zawodzi, że aż serce boli ... w dodatku włazi mi do domu jak otwieram drzwi i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
|
|||||
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Jaki słodziak!
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zadowolona kupiłam go jakoś koło marca, nic mi się nie dzieje więc może rzeczywiście przez ciaze. Ja nigdy nie miałam reakcji alergicznych na kosmetyki a teraz też mi się zdarzyło Mam w domu ten satynowy zestaw rzeczywiście jest super dłonie są delikatne i mięciutkie szkoda że ceny nie są trochę mniejsze miałam tusz ale jakoś nie byłam zachwycona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No słodziak, ale co z nim zrobić? Cały czas tam siedzi i nie chce iść |
|
|
|
|
#4217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak chce się bawić i nie jest wygłodzony, to może ma gdzieś mamę niedaleko, tylko się zagubił...
|
|
|
|
|
#4219 |
|
Zakorzenienie
|
Też bym przygarnęła i ewentualnie poszukała domu. Daj mu trochę mleka.
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kotek śliczny |
|
|
|
|
#4221 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a normalnie po jednym myciu mam masakrę, bo strasznie wysuszone są teraz... Fakt, ceny niezłe ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Jon może popytaj sąsiadów czy komuś nie zginął? |
|
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle zdj zakupów z hm
ta bluzeczka jest prześliczna A co do opisów skurczy i tego jak rozpoczyna sie poród to im więcej czytam tym mniej wiem. Jon chyba musisz go pokochać i wychować jak swojego
|
|
|
|
#4223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kot słodziak 🐈 Do mojego męża do pracy przychodzi na pasiekę i do jego biura Shih Tzu - wygrzewa się na słońcu, leży pod grzejnikiem. I tak 2h dziennie i znika
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj z tym podkladem po ciąży jest dość wydajny no i wydaje się trwaly Co prawda nie maluje się teraz codziennie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- A kotek ladniutki mój tz chciałby z domu od teściów zabrac rudego bo są akurat malutkie ale ja nie jestem przekonana bo nie wiem czy ktoś będzie miał czas uczyć go wychodzenia na dwór w potrzebie tym bardziej jak się malutki urodzi ... A też mieszkam przy ruchliwej drodze i też bym się bała jak taki nie nauczony wystarczajaco boję się o jednego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4225 |
|
MerDer 4ever
|
Ogarnęłam ciuszki!
Teraz powiedzcie czego mi brakuje Body na 62? Idą do mnie jeszcze 3 rampersy z krótkim rękawem roz. 56. Chciałam jeszcze dokupić pajacy na 56 ale nie wiem ![]() Półspiochów chyba nie będę dokupować bo mam spodnie/leginsy ![]() Body krótki rękaw 56 - 10 Body długi rękaw 56 - 10 Body na ramiączkach 56 - 3 Rampers na ramiączkach 56 - 1 Pajace 56 - 1 Spodnie/leginsy 56 - 9 Półśpiochy 50/56 - 1 Body krótki rękaw 62 - 3 Body długi rękaw 62 - 8 Koszulki z krótkim rękawem 62 - 3 Rampersy z długim rękawem 62 - 1 Spodnie/leginsy 62 - 1 Półśpiochy 62 - 1 "Krótkie spodenki" 62 - 1 Pajace 62 - 3 Czapeczki - 7 ( )Skarpetki - 1 Niedrapki - 1 |
|
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyjdą wrzucę foto ![]() Nie mogę wysiedzieć w domu! Idę do lumpka i do biedronki
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam zakupy, sok i barszcz
i odpoczywam na kanapie oglądając durne reality show Chilli Tez muszę w końcu coś ze sobą zrobić, włosy bym zmieniła... i uda A dziś mam konsultację z innym lekarzem, ciekawe czy w ogóle się czegoś dowiem czy mnie zbyje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-05-25 o 12:36 |
|
|
|
#4228 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
już bym przygarnela Ja mam już takiego malucha też u tż 1495708393781.jpg
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4230 |
|
Wtajemniczenie
|
Biustonosz do karmienia polecam z esotiq. Miałam 2 albo 3 sztuki przy corci. Cena 99zl. Ja brałam od spodu lekko usztywniany i od góry koronką. Miałam biust ogromny wiec bez push up chodzilam😊 byłam bardzo zadowolona. Teraz kupiłam 2 w lidlu to będą takie w domu a w esotiq kupie na wyjścia. 😊
Byłam wczoraj w hm juz nic nie kupuje czekam na wyprzedaż teraz😊 dka corci będę brać na przyszły rok i dla synka na bieżąco i na przyszły rok tez😊 zawsze tak robię i udaje mi się trafić z rozmiarami buty kupuje na bieżąco bo tutaj nie przewidze rozmiaru. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

czekam na foty :-D

ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć!
juz ostatnio miałam komentarz od znajomej z pracy ze w życiu by mnie nie podejrzewała ze taka ze mnie matka Polka ubędzie, i w ogóle jestem biedna, karmię w ciąży, dałam się uwiązać i cieżko mi bedzie dziecko starsze odstawić... oczywiście uświadomiłam ją ze nie mam zamiaru odstawiać
Brawa dla Ciebie, że chcesz być tandemową mamą!
Ty masz córeczkę jeszcze poniżej dwóch lat, nie? To w ogóle nie powinno być żadnych komentarzy, że nadal karmisz 
Przynajmniej ja mam takie doświadczenie niestety 

i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka

ale ja mam miękkie serce do zwierzaków a szczególnie kociaków