LIPCÓWKI część 5. - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-05-25, 11:19   #4201
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: LIPCÓWKI część 5.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle nie widziałam wczoraj zdj czekam na foty :-D

Baby śliczna kołyska

Taedio nikt, sama licz

Mała ooo tak możesz być naszm motywatorem

A ja uważam ze te siłownie plenerowe to strata czasu, słabe obciążenie to dla dziadków dobre :P to już lepiej poćwiczyć z obciążeniem własnego ciała lub zrobić porządny spacer z wózkiem
Jakie foty>?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 11:20   #4202
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Wlaanie też oglądam w hm . Te jeden jest bardziej usztywniany a drugi miękki .. w moim hm pewnie nie będzie żeby je przymierzyć ... A boję się że teraz będą pasować a później będą za duże lub za małe ...Jeszcze oglądałem w bon prix ale też miękkie Załącznik 7081151Załącznik 7081156

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U mnie w h&m chyba są stacjonarnie. Ale i tak chcę kupić jak najpóźniej. Niby już nie rosną ale nie wiadomo jak będzie
Stary 2017-05-25, 11:21   #4203
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
morelle dzięki to ja nie wiem jak patrzyłam chyba ślepa byłam bo nie widziałam
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage...001.html#Biały
Stary 2017-05-25, 11:28   #4204
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ale jaja dziewczyny:p mam poklikane w hubiworld koszyk na 350 zł ale tak się zbieram żeby w końcu zamówić.
Dzisiaj mój tata przychodzi i mówi że robi interesy z jakąś miłą babeczką w ciąży która prowadzi sklep internetowy z rzeczami dzieciowymi i jak wyśle jej na maila co chce to jakiś rabacik rzuci. Daje mi namiar, ja patrzę a tu nasz stary dobry Hubi:p

oo super! pochwal sie co kupilas jak przesylka dotrze!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Xzora pytałaś o hemoglobinę. Mam zalecone żelazo w tabletkach (sorbifer), miałam brać 2 tab.dziennie, ale w związku z tym, że pojawiły się zaparcia biorę jedną. Popijam ją wodą z cytryną, bo moja diab.powiedziała, że aż 5krotnie zwiększa się wtedy przyswajanie żalaza (broń boże nie popijamy herbatą, bo spowalnia cały proces). Poza tym często piję jednodniowe soki z buraka, jem łososia (też skrapiam cytryną). Żadnych wątróbek nie jem, ponoć nie sa w ciąży wskazane. Jem też cytrusy, jajka, brokuły, natkę pietruszki tam gdzie mogę. Dużo żelaza ma kakao, ale ja w ciąży mam wstręt. Kupiłam sok z pokrzywy, ale na butelce jest info.że kobiety w ciąży za zgodą lekarza i sama nie wiem czy pić. Mam nadzieję, że przy następnym badaniu hemo już będzie z 12 z przodu

trzymam kciuki za 12 przy hemo. dodaj do diety też amarantus, ma duuuzo zelaza i jest zdrowszy od innych weglowodanowych dodatkow do obiadu.
ja dzis sie dowiem co z moja hemoglobina...

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mój też dlatego potem mamy chudnąć razem
razem bedzie wam łatwiej sie zmotywowac moze
a wczorajszego chłoodnika nie przeżyje że wchłoneliscie cały sami

Cytat:
Napisane przez baby2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki zapowiada się piękny ciepły dzień. U mnie w planach dziś prasowania ciąg dalszy

Powodzenia na wizytach

A tak w ogóle dwa dni temu przyszła kołyska, mąż złożył, prezentuje się super, pózniej się pochwalę Czekam jeszcze na mebelki może dziś dotrą i weekend składanie. Mąż już się umówił z moim bratem, ma mu pomóc, dobrze bo raz że mój brat kiedyś pracował przy składaniu mebli więc ma do tego rękę, a dwa że do złożenia mają w sumie 25 elementów mebli bo zamówiliśmy do wszystkich pokoi na górze. Biedny by chyba jajo zniósł jakby miał to sam składać
slicznakołyska!
nasza jest niska, gorna krawedz jest na wysokosci naszej krawedzi łóżka wiec wystarczy że sie odwroce i bede widziala co maluszek robi. ale nasz za to wizualnie szału nie robi.. jest stara, po ponad 15 dzieciach. krąży tak po rodzinie od wielu lat.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Hejka!

Kciuki za wszystkie dzis wizytujące!

U mnie brzydko dzis znowu. Biore sie za prasowanie.

Taedio piona tez dzis męża o 5 rano odprawialam tylko ja zrezygnowałam ze śniadania, posiedzialam z nim i poszlam spac 

Samantha ja wlasnie sie boję sytuacji ktora opisujesz, ze przyjdzie jakas nawiedzona doradczyni laktacyjna i zamiast pomagac to będzie stresować mnie i dziecko.
Jestem przygotowana na to ze z karmieniem moga byc problemy i boje sie ze sobie psychicznie nie poradze a bardzo bym chciala karmić.

dlatego taka doradca laktacyjna musi byc sprawdzona i zaufana. jakas taka z przypadku to narobi wiecej szkody niz pożytku. jest b.duzo ofert w internecie szkół rodzenia wktorych sa porady laktacyjne - mozna przed porodem umowic sie z taka a potsm poszukac opinii w internecie jesli nie mamy od znajomych zadnej poleconej.

Cytat:
Dzięki za info. u mnie nogi to najgorsze do zrzucenia też chodziłam na siłownie ale bardziej na step albo inne zajęcia kardio 2-3 x w tygodniu i nie widziałam zbytnio różnicy a przynajmniej takiej jak oczekiwałam. przyznam że z dietą to u mnie kiepsko ale po porodzie będę musiała pomyśleć. fakt siłownia odpada bo nie będę miała z kim młodej zostawić ale u nas przed blokiem robią park i tam siłownie więc połącze spacer dla maluszka z ćwiczeniami dla mie
widocznie to nie byly cwiczenia dla twojego ciala, zmien na inny rodzaj cwiczen. napewno zobaczysz roznice.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Właśnie nie, czasami tylko przy dmuchaniu nosa widzę, ze jakieś naczynka pękają... ale nie leciało nigdy. Muszę brać mniej magnezu a wit C tez biorę ciągle. Może to osłabienie po prostu.

Miałam Was pytać właśnie czy stosujecie teraz coś anty cellulitowi?

Ja mam jakiś tam balsam ujędrniający, zdecydowanie widzę, że jest gorzej bo brak sportu i chyba ciut wiecej cukru... ale tak jak Emmos mam ambitne plany co do powrotu do formy. Daje sobie rok! Pamiętam że przez 3 miesiące było ciężko... dużo stało w miejscu...np brzuch, ale po 5-6 miesiacach już wróciłam do siebie, potem dodałam sport i było super!
Teraz będzie mi ciężko, bo pewnie będę chciała jak najszybszej wrócić do biegania.i treningu a.tu.na poczatku.nie można

Taedio
To dobrze, że sam sie odprawia, myślałam, że po prostu ciut za bardzo go rozpieszczasz

Ale nakupowałam owoców... ananasa wielkiego ( cały za 3 zl ) morele, brzoskwinie, jabłka... kilka truskawek, ale tez botwinkę na obiad

mniam owoce. ja wczoraj mialam kolacje owocową: winogrona, arbuz, nektarynki, jablko, kiwi i banan.

na cellulit typowych kosmetykow nienuzywam. smaruje sie codziennie oliwkami albo maslem shea i robie przy tym taki intensywniejszy masaż na udach i posladkach. poki co oprob i rozmiarow, masy i bladości nic sie nie porobiło niedobrego

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Tegoroczny dzień dziecka może być naprawdę wyjątkowy dzięki rabatom, jakie empik.com przygotował specjalnie dla użytkowników PayPal.

Najpopularniejsze gry i zabawki znane z reklam telewizyjnych – z kodem paypalDD teraz o 15%* taniej!

Kultowe klocki LEGO, które ucieszą dziecko w każdym wieku – z kodem paypal5 teraz o 5%* taniej!

A dla maluszków – łóżeczka, wózki, foteliki i krzesełka do karmienia – z kodem paypal15 teraz o 15%* taniej!
oo super! syn ma 3 czerwca urodziny, dziadkowie nie wiedzą co z prezentem to poradzilam zeby jeszcze lego kupili. zaraz dostaną też kody

Cytat:
To tak jak ja :p moja też go rozpiescila ale jest co raz lepiej :p

Ja używam podkłady z mary kay obecnie i mam kilka innych produktów a raczej mama

Super będę mieć podobna tylko cała biała i ma szczebelki cała

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Dziewczyny jakie kupujecue biustonosze ? I gdzieś stacjonarnie czy przez internet ? Miękkie czy lekko usztywniane . Zawsze mam lekko usztywniane i ciężko mi jakoś się przełamać do tych miekkich ...

tez zawsze mialam usztywniane, ale do karmienia dwa mam bez usztywnien a jeden z usztywnieniem. pomyśl sobie że karmisz na leżąco a te usztywnienie wbija ci sie w pachwine... brrr
wbrew pozorom calkiem niezle podtrzymuja biust te nieusztywnione! wez taki i taki, wyprobujesz i bedziesz wiedziala ktory lepiej sie sprawdza u Ciebie
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 11:30   #4205
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Mama wie co lubię

Załącznik 7081106

Zazdroszczę 😃 Nie ma mi kto kupić, ale za to teściowa przyniosła wczoraj garnek pysznej zupy pieczarkowej 😆

Cytat:
Nasza kołyska

Piękna jest ☺

Cytat:
Dziewczyny jakie kupujecue biustonosze ? I gdzieś stacjonarnie czy przez internet ? Miękkie czy lekko usztywniane . Zawsze mam lekko usztywniane i ciężko mi jakoś się przełamać do tych miekkich ...

Mi zostało do porodu teoretycznie 40 dni i od jakiegoś czasu chodzę w miękkich sportowych stanikach. Jest mi w nich najwygodniej, nic mnie nie uwiera. Na wyjścia z domu zakładam usztywniany, ale jest mi mega niewygodnie.
Po porodzie przez jakis czas będę używać miękkich i sportowych, ale ogólnie mam zamiar kupić sobie jakiś fajny dość sztywny np z Alles Mama ☺

Zamówiłam sobie torbę na Było sobie szycie, realizacja ok 20.06 😊 Taką, ale zamiast mięty będzie róż 😀
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1495704599215.jpg (46,3 KB, 51 załadowań)
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 11:35   #4206
morelle_
Zakorzenienie

Z konikiem super!
Stary 2017-05-25, 11:37   #4207
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Chyba zapisze się na dodatkowe USG...
Koniecznie!

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Siil, mi możesz napisać ja to matka tandemowa będę, też hardkor dla co niektórych, kto to widział z dwójka dzieci przy cyckach siedzieć! juz ostatnio miałam komentarz od znajomej z pracy ze w życiu by mnie nie podejrzewała ze taka ze mnie matka Polka ubędzie, i w ogóle jestem biedna, karmię w ciąży, dałam się uwiązać i cieżko mi bedzie dziecko starsze odstawić... oczywiście uświadomiłam ją ze nie mam zamiaru odstawiać
Hahaha ok, napiszę na priv Brawa dla Ciebie, że chcesz być tandemową mamą! Ty masz córeczkę jeszcze poniżej dwóch lat, nie? To w ogóle nie powinno być żadnych komentarzy, że nadal karmisz
Ale no właśnie - karmienie powyżej roku wzbudza zwykle wielkie zdziwienie To niesamowite, jak się to zmienia: do 1 urodzin "super, że karmisz", a zaraz po 1 urodzinach "to mleko ma jeszcze jakąś wartość??" Przynajmniej ja mam takie doświadczenie niestety

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Tłumaczyła też dlaczego nacięcie krocza (za każdym razem jak używała tego zwrotu Tż się mimowolnie wzdrygał ) nie jest bardzo bolesne - porównała to do uszczypnięcia - bo tkanka jest tak napięta, że nie dopływa do niej krew i nerwy są uciśnięte. To też było pocieszające.

Za to części o rzadkich powikłaniach, bakteriach gnilnych i zielonych, śmierdzących upławach słuchałam lekko blada
A na fizjoterapii uczyli nas też masażu shantala dla maluchów Na youtube też trochę tego jest
U mnie dokładnie tak właśnie wyglądało nacięcie krocza.

Masaż Shantala jest super!
Tutaj jest bardzo fajny filmik instruktażowy
https://youtu.be/KGEhBDkZgEU

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Wlasnie jestem po wizycie u gin z Luxmedu. Powiem wam, ze jestem miło zaskoczona przebiegiem - nie było splawiania, skierowania na badania dostałam bez problemu (powiedzialam tez od razu, ze ja mam abonament w Enelmedzie, wiec Luxmedu to nie obciąża). Odnośnie hemoglobiny lekarz powiedział, ze według niego jest ok i norma u kobiet w ciazy to 11, a nie 12 (ja mam 11,5).
W aptece kupiłam zły sok z pokrzywy - potem zobaczyłam, ze ma alkohol w składzie moze dam babci albo mężowi do picia
Super, brawo za wizytę

Cytat:
Dziewczyny a wy nie chcecie lewatywy?
Ja chcę

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Siilmariien pisała, ze u niej był to czopek w tyłek. Jakby tak miało wyglądać to ja jestem za.
No właśnie tak mi się wydaje, choć jak czytam że Nonie miała jakąś wlewkę, a Chilli pisze coś o rurce, to już zgłupiałam Na pewno trwało to ułamek sekundy, położna włożyła coś szybkim ruchem w tyłek i koniec. Nie poczułam nawet żadnego dyskomfortu.

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
jutro wizyta u gin. na 17.00.
Minini kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ale jaja dziewczyny:p mam poklikane w hubiworld koszyk na 350 zł ale tak się zbieram żeby w końcu zamówić.
Dzisiaj mój tata przychodzi i mówi że robi interesy z jakąś miłą babeczką w ciąży która prowadzi sklep internetowy z rzeczami dzieciowymi i jak wyśle jej na maila co chce to jakiś rabacik rzuci. Daje mi namiar, ja patrzę a tu nasz stary dobry Hubi:p
Hahaha nieźle Super!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Świętujemy dziś z mężem rocznicę ślubu, jest na urlopie więc fajnie cały dzień razem aktywnie
Wszystkiego dobrego dla Was, kolejnych wspólnych lat w szczęściu i zdrowiu!

Cytat:
Xzora pytałaś o hemoglobinę. Mam zalecone żelazo w tabletkach (sorbifer), miałam brać 2 tab.dziennie, ale w związku z tym, że pojawiły się zaparcia biorę jedną. Popijam ją wodą z cytryną, bo moja diab.powiedziała, że aż 5krotnie zwiększa się wtedy przyswajanie żalaza (broń boże nie popijamy herbatą, bo spowalnia cały proces). Poza tym często piję jednodniowe soki z buraka, jem łososia (też skrapiam cytryną). Żadnych wątróbek nie jem, ponoć nie sa w ciąży wskazane. Jem też cytrusy, jajka, brokuły, natkę pietruszki tam gdzie mogę. Dużo żelaza ma kakao, ale ja w ciąży mam wstręt. Kupiłam sok z pokrzywy, ale na butelce jest info.że kobiety w ciąży za zgodą lekarza i sama nie wiem czy pić. Mam nadzieję, że przy następnym badaniu hemo już będzie z 12 z przodu
Ooo dzięki, super że to napisałaś, zwłaszcza z tą wodą z cytryną
A kakao przejdzie też takie zwykłe czy tylko 100% jak deco morreno?

Nie dotarłam na chłodnik do Taedio, to zamówiłam na sobotę u mamy Bo mi taki pyszny nie wyjdzie
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 11:43   #4208
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja już przytyłam 24kg osiągnęłam wagę taka z jaka rodziłam mojego starszaka. Jak to się dzieje nie wiem poprostu nie wiem. Nie żre jak świnia , ale postanowiłam już isc na dietę i nie jesc chleba chociaż i jest więcej warzyw.
Moje żelazo już chyba lepiej tak myśle bo krew mi ustala z nosa i tylko czasem z zębów mi leci jak myje zeby.
Ale narazie biorę dalej bo mam takie niezatwardzajace .
Zaczęłam tez jesc więcej miesa i myśle , ze narazie tak zostanie .
Oprócz tego ze mam celulit teraz gdzie przez całe życie nie wiedziałam co to jest to mam malutkie rozstępy na brzuchu. Do tego jestem blada jak ściana i wszystkie żyły mi widać tak mi powychodziły.

damy radę Samcia i z cellulitem i kg i na pewno się opalisz w wakacje to też zawsze szczuplej się wygląda
Cytat:
Sukienkę i top:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1630

Ja mam żelazo i hemoglobinę w normie, a co dziennie mi krew leci. PRzez całą ciąże.

Dzień dobry!
Mój mąż za to schudł 5 kg. Zrobił sobie dietę + ćwiczenia.

Wstałam dziś rano i brzuch twardy. Mama mówi, że się obniżył
Jutro pierwszy raz mam wizyty u gin w inny dzień. Jutro luxmed, a za tydzień mam swojego gin. Zobaczymy co powiedzą. Wtedy podejmę decyzję co z kosmetyczką.
Na razie zdecydowałam dopakować kosmetyki do torby do szpitala. Kury, laktatora, butelki i smoczka nie biorę. Butelki i tak nie pozwalają mieć swojej, nie będę się z nimi szarpać.
super zakupy, hihi mówię Ci uroki 9 msca ja też raczej nie cierpiałam wcześniej a teraz...no i miałam Ci pisać ,że jutro robię rzęsy też przełożyłam na wcześniej i muszę dziś odświeżyć moje ombre i hennę walnąć porządną i krem do depilacji bikini poszedł w ruch musimy być gotowe na wszystko
trzymam kciuki za wizyty pewnie przepowiadające się zaczęły

Cytat:
Ja mam 20min spacerem od domu zewnętrzną siłownię właśnie i widzę to tak, że biorę wózek, psa na smyczy przy wózku i śmigam tam poćwiczyć. Tym samym zaliczam: trening, spacer z dzieciem i wyjście z psem, 3 in 1

Piękny jest ten top Mam nadzieję, że po wizycie będziesz spokojniejsza o brzuszek, Tobie już została naprawdę końcówka, więc pewnie takie sytuacje są normą.

Ja obecnie na cellulit nic nie stosuje. Myślę sobie, że na wątku Lipcówek tak się wszystkie pięknie wspieramy to i na jakimś powracającym do formy będzie podobnie. Na mnie w ogóle wizaż działa rewelacyjnie i motywująco

no i bardzo dobrze napisane na pewno będziemy się wspierać i rzucać pomysłami, co do cellulitu to w domu najlepiej sprawdza się wrapping czyli krem chłodzący lub rozgrzewający te z eveline są super i owijanie się folią zresztą w salonach też jest to super metoda, ja robiłam w zimie zeszłego roku owijałam uda ,tyłek i brzuch i jeszcze kocem się okrywałam i czasami się już gotowałam ale skóra była cudowna i naprawdę cm schodziły... z tym ,że muszę poczytać w notatkach ze szkoły jak to u kobiet po porodzie od kiedy można zacząć dam znać.

Cytat:
Nasza kołyska
bardzo ładna !!
Cytat:
To tak jak ja :p moja też go rozpiescila ale jest co raz lepiej :p

Ja używam podkłady z mary kay obecnie i mam kilka innych produktów a raczej mama

Super będę mieć podobna tylko cała biała i ma szczebelki cała

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

ja chcę usztywniane mam spore cycki i lubię jak ładnie się prezentują i te do karmienia też kupię usztywniane oczywiście nie noszę żadnych poduszek i wkładek i nie są to te muszle twarde tylko takie z grubszego materiału wyprofilowanego.

Cytat:
Wlaanie też oglądam w hm . Te jeden jest bardziej usztywniany a drugi miękki .. w moim hm pewnie nie będzie żeby je przymierzyć ... A boję się że teraz będą pasować a później będą za duże lub za małe ...Jeszcze oglądałem w bon prix ale też miękkie Załącznik 7081151Załącznik 7081156

mierzyłam dwa na małe cycki może fajne ale na większe nie ,strasznie mi spłaszczały biust w ogóle nie modelują piersi.

Cashmere gratulacje z okazji rocznicy !! która?

ja zawijam po mamę i jedziemy na cmentarz do babci muszę jeszcze przed porodem iść i się pomodlić i pogadać z babunią żeby czuwała nad nami
i mamusia mi barszczyk ukraiński ugotowała a robi najlepsiejszy na świecie

miłego dnia
!!
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 11:46   #4209
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
damy radę Samcia i z cellulitem i kg i na pewno się opalisz w wakacje to też zawsze szczuplej się wygląda
super zakupy, hihi mówię Ci uroki 9 msca ja też raczej nie cierpiałam wcześniej a teraz...no i miałam Ci pisać ,że jutro robię rzęsy też przełożyłam na wcześniej i muszę dziś odświeżyć moje ombre i hennę walnąć porządną i krem do depilacji bikini poszedł w ruch musimy być gotowe na wszystko
trzymam kciuki za wizyty pewnie przepowiadające się zaczęły

no i bardzo dobrze napisane na pewno będziemy się wspierać i rzucać pomysłami, co do cellulitu to w domu najlepiej sprawdza się wrapping czyli krem chłodzący lub rozgrzewający te z eveline są super i owijanie się folią zresztą w salonach też jest to super metoda, ja robiłam w zimie zeszłego roku owijałam uda ,tyłek i brzuch i jeszcze kocem się okrywałam i czasami się już gotowałam ale skóra była cudowna i naprawdę cm schodziły... z tym ,że muszę poczytać w notatkach ze szkoły jak to u kobiet po porodzie od kiedy można zacząć dam znać.

bardzo ładna !!
ja chcę usztywniane mam spore cycki i lubię jak ładnie się prezentują i te do karmienia też kupię usztywniane oczywiście nie noszę żadnych poduszek i wkładek i nie są to te muszle twarde tylko takie z grubszego materiału wyprofilowanego.

mierzyłam dwa na małe cycki może fajne ale na większe nie ,strasznie mi spłaszczały biust w ogóle nie modelują piersi.

Cashmere gratulacje z okazji rocznicy !! która?

ja zawijam po mamę i jedziemy na cmentarz do babci muszę jeszcze przed porodem iść i się pomodlić i pogadać z babunią żeby czuwała nad nami
i mamusia mi barszczyk ukraiński ugotowała a robi najlepsiejszy na świecie

miłego dnia
!!
Miłego
Jutro zdecyduję czy przesunąć
Stary 2017-05-25, 11:52   #4210
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Nasza kołyska
Śliczna!

Cytat:
Ja kiedyś prowadziłam blog o tematyce fitness mogę Nas motywować
Motywuj!

Cytat:
I jak, jesteś zadowolona? Nie uczulają Cię w ciąży? Ja wczoraj miałam na tym spotkaniu, wrażenie super, zwłaszcza satynowy zestaw do rąk, żel do twarzy i kolorówka. Już byłam nastawiona że sobie kupię, ale po kilku godzinach zaczęła mnie twarz swędzieć, musiałam zmyć Moją siostrę cioteczną jeszcze szybciej uczuliło. Może to kwestia ciąży, bo nawet kilka kosmetyków, których od dawna używam, zaczęło mnie niedawno uczulać lekko.

Co do biustonoszy, to ja nie planuję na razie, chodzę w swoich. W 1 ciąży średnio mi się sprawdziły takie do karmienia i wywaliłam. Teraz myślę bardziej o kupieniu jakiegoś u brafitterki.
Choć z tego co pamiętam Canpola chyba były spoko te do karmienia, tylko ciężko mi było dobrać rozmiar.

Cytat:
dlatego taka doradca laktacyjna musi byc sprawdzona i zaufana. jakas taka z przypadku to narobi wiecej szkody niz pożytku. jest b.duzo ofert w internecie szkół rodzenia wktorych sa porady laktacyjne - mozna przed porodem umowic sie z taka a potsm poszukac opinii w internecie jesli nie mamy od znajomych zadnej poleconej.
Dokładnie, dobry doradca to co najmniej połowa sukcesu w karmieniu.
Stary 2017-05-25, 11:57   #4211
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
razem bedzie wam łatwiej sie zmotywowac moze
a wczorajszego chłoodnika nie przeżyje że wchłoneliscie cały sami
Mam nadzieję bo my oboje mamy słomiany zapał
Mąż głodny po 13h w pracy był :P

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie torbę na Było sobie szycie, realizacja ok 20.06 😊 Taką, ale zamiast mięty będzie róż 😀
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Nie dotarłam na chłodnik do Taedio, to zamówiłam na sobotę u mamy Bo mi taki pyszny nie wyjdzie
Haha
Ja dzisiaj nie robię obiadu Jadę do taty na żur
Stary 2017-05-25, 11:57   #4212
morelle_
Zakorzenienie

"Jak wyglądają skurcze przepowiadające? Są to skurcze macicy, które pojawiają się co 20-30 sekund, a samo napięcie nie trwa dłużej niż 2 minuty. Im bliżej terminu porodu, tym są silniejsze. Przeważnie wyraźnie występują na dwa tygodnie przed terminem porodu i przechodzą po jednej lub dwóch godzinach.
Różnią się od porodowych tym, że nie powodują rozwierania szyjki macicy. To jakby „rozgrzewka” macicy przed porodem. Ale każdy przypadek jest inny i skurcze przepowiadające u każdej kobiety pojawiają się w nieco innym terminie i z innym nasileniem. Zdarzają się nawet bolesne skurcze przepowiadające. Nie należy wpadać w panikę. Przed porodem, najczęściej na dwa dni, odchodzi czop śluzowy. Podobny jest do białka jajka kurzego. Jego odejście może zwiastować rychły termin porodu. Ale czasem tuż po odejściu czopa śluzowego nadal boli brzuch, wtedy należy podejrzewać, że to już nie bóle przepowiadające, ale porodowe. Są one rytmiczne i coraz częstsze, towarzyszy im przeważnie ból w okolicy krzyża.
Zdarza się jednak i tak, że ból przepowiadający łagodnieje i mija, mimo że odchodzi czop śluzowy. Dopiero po paru dniach rozpoczynają się prawdziwe bóle porodowe."

2 tyg przed. Ciekawe czy to się sprawdza. Lepiej żeby nie!
Stary 2017-05-25, 11:57   #4213
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Wczoraj położna mówiła, że najlepiej bez usztywnienia kupować, bez fiszbin, bo potem to się może gdzieś wbijać, coś uciskać i zastoje się porobią.

Cytat:
Ale on odejmuje pokazuje zero, ale odejmuje niecałe 10%.
Bardziej się opłaca kliknąć hm club 10% za 100 pkt. Przelogować się i wtedy nie pobiera tych 100 pkt. Niby przesyłka jest wtedy płatna, ale finalnie wyszło mi 3 zł mniej niż z ich kodem.
No właśnie mi nie odejmuje mam -10% i DD i tylko darmową dostawę robi, a cena normalna. Myślałam, że może ubrań w promocji nie obejmuje, więc to sprawdziłam i też lipa

Cytat:
super ciuszki. A dziewczyny bo właśnie szukam takich body z tym serduszkiem i żeby było tatę i mamę gdzie kupić można
HM ale nie ma rozmiarów ja też chciałam i upolować nie mogę

Cytat:
ndywidualny z darmową dostawą? Bo ja taki miałam w skrzynce i też nie wchodzi.

No właśnie dokładnie ten, kłamczuchy! Wydają kasę na wysłanie tego pocztą i nie działa :/

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
To ta, którą ja zamówiłam, piona! tylko ja będę mieć miętę

Od rana przed drzwiami siedzi u mnie malutki kotek i miauczy.. Nie wiem co z nim zrobić, jak wychodzę to się ze mną bawi, a jak wracam do domu to tak zawodzi, że aż serce boli ... w dodatku włazi mi do domu jak otwieram drzwi i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20170525_114432.jpg (197,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20170525_114508.jpg (149,3 KB, 48 załadowań)
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:03   #4214
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Wczoraj położna mówiła, że najlepiej bez usztywnienia kupować, bez fiszbin, bo potem to się może gdzieś wbijać, coś uciskać i zastoje się porobią.

No właśnie mi nie odejmuje mam -10% i DD i tylko darmową dostawę robi, a cena normalna. Myślałam, że może ubrań w promocji nie obejmuje, więc to sprawdziłam i też lipa

No właśnie dokładnie ten, kłamczuchy! Wydają kasę na wysłanie tego pocztą i nie działa :/

Od rana przed drzwiami siedzi u mnie malutki kotek i miauczy.. Nie wiem co z nim zrobić, jak wychodzę to się ze mną bawi, a jak wracam do domu to tak zawodzi, że aż serce boli ... w dodatku włazi mi do domu jak otwieram drzwi i nie chce iść, nawet jak mój pies na niego szczeka
w hm zawsze obejmuje %. Zrób jak Ci mówię to będziesz miała 10%

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Jaki słodziak!
Stary 2017-05-25, 12:12   #4215
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Śliczna!

Motywuj!

I jak, jesteś zadowolona? Nie uczulają Cię w ciąży? Ja wczoraj miałam na tym spotkaniu, wrażenie super, zwłaszcza satynowy zestaw do rąk, żel do twarzy i kolorówka. Już byłam nastawiona że sobie kupię, ale po kilku godzinach zaczęła mnie twarz swędzieć, musiałam zmyć Moją siostrę cioteczną jeszcze szybciej uczuliło. Może to kwestia ciąży, bo nawet kilka kosmetyków, których od dawna używam, zaczęło mnie niedawno uczulać lekko.

Co do biustonoszy, to ja nie planuję na razie, chodzę w swoich. W 1 ciąży średnio mi się sprawdziły takie do karmienia i wywaliłam. Teraz myślę bardziej o kupieniu jakiegoś u brafitterki.
Choć z tego co pamiętam Canpola chyba były spoko te do karmienia, tylko ciężko mi było dobrać rozmiar.

Dokładnie, dobry doradca to co najmniej połowa sukcesu w karmieniu.

Ja jestem zadowolona kupiłam go jakoś koło marca, nic mi się nie dzieje więc może rzeczywiście przez ciaze. Ja nigdy nie miałam reakcji alergicznych na kosmetyki a teraz też mi się zdarzyło

Mam w domu ten satynowy zestaw rzeczywiście jest super dłonie są delikatne i mięciutkie szkoda że ceny nie są trochę mniejsze miałam tusz ale jakoś nie byłam zachwycona

Stary 2017-05-25, 12:13   #4216
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
w hm zawsze obejmuje %. Zrób jak Ci mówię to będziesz miała 10%

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Jaki słodziak!
Tak zrobię, bo rzeczywiście się bardziej opłaca

No słodziak, ale co z nim zrobić? Cały czas tam siedzi i nie chce iść
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:13   #4217
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojoj, jaki cudny Jak chce się bawić i nie jest wygłodzony, to może ma gdzieś mamę niedaleko, tylko się zagubił...
Stary 2017-05-25, 12:14   #4218
taedio
MerDer 4ever

Jon ale słodziak ja bym już pewnie przygarnęła ale ja mam miękkie serce do zwierzaków a szczególnie kociaków
Stary 2017-05-25, 12:16   #4219
morelle_
Zakorzenienie

Też bym przygarnęła i ewentualnie poszukała domu. Daj mu trochę mleka.
Stary 2017-05-25, 12:17   #4220
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie widzę że nie ma rozmiarów może jeszcze uda się upolować i dołożą rozmiarówkę.

A kotek śliczny
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:18   #4221
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam w domu ten satynowy zestaw rzeczywiście jest super dłonie są delikatne i mięciutkie szkoda że ceny nie są trochę mniejsze miałam tusz ale jakoś nie byłam zachwycona
Tak czytałam, że tusze są średnie... No właśnie ja jeszcze dziś mam gładkie ręce, mimo że myłam już z milion razy a normalnie po jednym myciu mam masakrę, bo strasznie wysuszone są teraz... Fakt, ceny niezłe

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Jon może popytaj sąsiadów czy komuś nie zginął?
Stary 2017-05-25, 12:19   #4222
poprostu
Zakorzenienie

Morelle zdj zakupów z hm ta bluzeczka jest prześliczna
A co do opisów skurczy i tego jak rozpoczyna sie poród to im więcej czytam tym mniej wiem.

Jon chyba musisz go pokochać i wychować jak swojego
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:20   #4223
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:

Mąż mnie zamorduje jak się dowie, że zamówiłam torbę do wózka mimo iż przy wózku jest 😆 Chyba muszę się trochę poprzymilać do niego 😇

Kot słodziak 🐈 Do mojego męża do pracy przychodzi na pasiekę i do jego biura Shih Tzu - wygrzewa się na słońcu, leży pod grzejnikiem. I tak 2h dziennie i znika
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:22   #4224
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Tak czytałam, że tusze są średnie... No właśnie ja jeszcze dziś mam gładkie ręce, mimo że myłam już z milion razy a normalnie po jednym myciu mam masakrę, bo strasznie wysuszone są teraz... Fakt, ceny niezłe

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Jon może popytaj sąsiadów czy komuś nie zginął?

Spróbuj z tym podkladem po ciąży jest dość wydajny no i wydaje się trwaly
Co prawda nie maluje się teraz codziennie.

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

A kotek ladniutki mój tz chciałby z domu od teściów zabrac rudego bo są akurat malutkie ale ja nie jestem przekonana bo nie wiem czy ktoś będzie miał czas uczyć go wychodzenia na dwór w potrzebie tym bardziej jak się malutki urodzi ...

A też mieszkam przy ruchliwej drodze i też bym się bała jak taki nie nauczony wystarczajaco boję się o jednego

Stary 2017-05-25, 12:28   #4225
taedio
MerDer 4ever

Ogarnęłam ciuszki!
Teraz powiedzcie czego mi brakuje Body na 62? Idą do mnie jeszcze 3 rampersy z krótkim rękawem roz. 56. Chciałam jeszcze dokupić pajacy na 56 ale nie wiem
Półspiochów chyba nie będę dokupować bo mam spodnie/leginsy

Body krótki rękaw 56 - 10
Body długi rękaw 56 - 10
Body na ramiączkach 56 - 3
Rampers na ramiączkach 56 - 1
Pajace 56 - 1
Spodnie/leginsy 56 - 9
Półśpiochy 50/56 - 1

Body krótki rękaw 62 - 3
Body długi rękaw 62 - 8
Koszulki z krótkim rękawem 62 - 3
Rampersy z długim rękawem 62 - 1
Spodnie/leginsy 62 - 1
Półśpiochy 62 - 1
"Krótkie spodenki" 62 - 1
Pajace 62 - 3

Czapeczki - 7 ( większość z zestawu, nie zamierzam używać praktycznie )
Skarpetki - 1
Niedrapki - 1
Stary 2017-05-25, 12:29   #4226
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Morelle zdj zakupów z hm ta bluzeczka jest prześliczna
A co do opisów skurczy i tego jak rozpoczyna sie poród to im więcej czytam tym mniej wiem.

Jon chyba musisz go pokochać i wychować jak swojego
Dopiero wczoraj zamówiłam Jak przyjdą wrzucę foto

Nie mogę wysiedzieć w domu! Idę do lumpka i do biedronki
Stary 2017-05-25, 12:33   #4227
Mała!
Zakorzenienie

Ja zrobiłam zakupy, sok i barszcz i odpoczywam na kanapie oglądając durne reality show

Chilli
Tez muszę w końcu coś ze sobą zrobić, włosy bym zmieniła... i uda

A dziś mam konsultację z innym lekarzem, ciekawe czy w ogóle się czegoś dowiem czy mnie zbyje :/

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-05-25 o 12:36
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:33   #4228
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:

Śliczny już bym przygarnela
Ja mam już takiego malucha też u tż 1495708393781.jpg

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-05-25, 12:37   #4229
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zrobiłam zakupy, sok i barszcz i odpoczywam na kanapie oglądając durne reality show

Chilli
Tez muszę w końcu coś ze sobą zrobić, włosy bym zmieniła... i uda

A dziś mam konsultację z innym lekarzem, ciekawe czy w ogóle się czegoś dowiem czy mnie zbyje :/

Powodzenia!
Stary 2017-05-25, 12:42   #4230
etusiaaa
Wtajemniczenie

Biustonosz do karmienia polecam z esotiq. Miałam 2 albo 3 sztuki przy corci. Cena 99zl. Ja brałam od spodu lekko usztywniany i od góry koronką. Miałam biust ogromny wiec bez push up chodzilam😊 byłam bardzo zadowolona. Teraz kupiłam 2 w lidlu to będą takie w domu a w esotiq kupie na wyjścia. 😊

Byłam wczoraj w hm juz nic nie kupuje czekam na wyprzedaż teraz😊 dka corci będę brać na przyszły rok i dla synka na bieżąco i na przyszły rok tez😊 zawsze tak robię i udaje mi się trafić z rozmiarami buty kupuje na bieżąco bo tutaj nie przewidze rozmiaru.

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości