Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-03, 13:07   #3391
lelowa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Ja też lubię prostotę z ikei i mamy np.regal kallax (albo jakoś tak, taki otwarty) od 8 lat...syn regularnie po nim sie na łóżko wspinał. Ja często z jego pomocą okna mylam tj stojąc na nim i trzyma się, chociaż to "mebel z papieru" a co do serii Malm- mam 2 komody i nie zamienię ich na inne

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
Wlasnie na kallax sie czaje do pokoju mlodej, bardzo mi sie podoba
Malm tez sliczne
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:10   #3392
Pannkaka
Rozeznanie

Fajne macie paznokcie, ja tak nie umiem Sama mam zawsze krotkie i w jednym kolorze, a teraz i tak najczesciej gole, choc nie lubie Powiedzcie (pewnie to glupie pytanie), nie przeszkadzaja wam takie dlugie w pisaniu na klawiaturze? Te pare razy kiedy probowalam z dluzszymi to glownie to mi przeszkadzalo

A co do pajakow, to u mnie w domu to ja jestem ich pogromca, maz sie strasznie brzydzi. Mnie zupelnie nie ruszaja
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:19   #3393
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
MAM DOŚĆ. Nie mam ochoty nigdzie wychodzić, nic robić, zrobiłam się taka jakaś nijaka... pisać też mi się nie chce...

Podziwiam was, że macie na cokolwiek siłę przy takim samopoczuciu! Jeszcze macie starsze dzieci

Wymioty i mdłości precz:
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:34   #3394
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Fajne macie paznokcie, ja tak nie umiem Sama mam zawsze krotkie i w jednym kolorze, a teraz i tak najczesciej gole, choc nie lubie Powiedzcie (pewnie to glupie pytanie), nie przeszkadzaja wam takie dlugie w pisaniu na klawiaturze? Te pare razy kiedy probowalam z dluzszymi to glownie to mi przeszkadzalo

A co do pajakow, to u mnie w domu to ja jestem ich pogromca, maz sie strasznie brzydzi. Mnie zupelnie nie ruszaja
Ja mam długie od jakichś 18 lat. Wiadomo, że raz na jakiś czas są krótsze, ale przeważnie mam dłuższe. Kwestia przyzwyczajenia, jak mam świeżo spiłowanie, takie najkrótsze jakie mogę, to nic nie umiem zrobić

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:44   #3395
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Biedna, wspolczuje
Biorę to na klate! ale bywają sytuacje kryzysowe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

Ja mam ten sam problem. Bardzo paznokcie długie mi się podobają, ale moja praca to głównie praca przy komputerze, a wtedy to dostaję kota jak muszę pazurami stukac po klawiaturze

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 13:53   #3396
lelowa
Zakorzenienie

Ja kiedys mialam dlugie i moglam wszystko w nich robic Teraz jakos mi to przeszkadza i juz dlugo mam krotkie.
Stary 2017-09-03, 14:28   #3397
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Biorę to na klate! ale bywają sytuacje kryzysowe

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ja mam ten sam problem. Bardzo paznokcie długie mi się podobają, ale moja praca to głównie praca przy komputerze, a wtedy to dostaję kota jak muszę pazurami stukac po klawiaturze

Mnie paznokcie w ogóle nie przeszkadzają mimo, że też praca przy komputerze śmieję się, że przy dziecku też w krótkich nie będę umiała nic zrobić.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Stary 2017-09-03, 14:32   #3398
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm, nie mam dostepu do polskiej telewizji, ale czasem tesknie. Ten program to zaczal sie juz po moim wyjezdzie, fajne to?
Ja tam go lubię bo mimo że to jest program randkowy to nie ma tam nic gorszącego Nie przepadam tylko za prowadzącą, która się wszystkim zachwyca i ekscytuje A program jest ogólnie na formacie więc może i u Ciebie się kiedyś pojawi szwedzka wersja

Odwiozłam Męża na lotnisko a wracając kupiłam sobie pierogi ruskie Farsz bym zrobiła lepszy ale pytanie kiedy bym się za to zabrała

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 14:39   #3399
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja tam go lubię bo mimo że to jest program randkowy to nie ma tam nic gorszącego Nie przepadam tylko za prowadzącą, która się wszystkim zachwyca i ekscytuje A program jest ogólnie na formacie więc może i u Ciebie się kiedyś pojawi szwedzka wersja

Odwiozłam Męża na lotnisko a wracając kupiłam sobie pierogi ruskie Farsz bym zrobiła lepszy ale pytanie kiedy bym się za to zabrała
Ooo pierogi ruskie to moje marzenie od 3 dni. We wtorek wracam do pracy, a niedaleko jest mój ulubiony bar, gdzie pierogi są naprawdę dobre 😊 chyba mam obiad na wtorek

Stary 2017-09-03, 14:51   #3400
alleyezonme
Zakorzenienie

Mąż kupił mi szpinak i zrobiłam te naleśniki ale się najadlam jestem usatysfakcjonowana i jeszcze zrobiłam więcej żeby były na jutro

Dziękuję za opinie o meblach Ikea, jedziemy za tydzień obejrzeć i kupić w takim razie
Jeszcze łóżko wypatrzylam więc może też kupimy.
Też mi się podoba prosta stylistyka tych mebli. W ogóle lubię minimalizm

A u nas dalej leje, nawet nie ma jak z psem wyjść - on nie lubi deszczu ucieka do domu od razu jak pada.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 14:53   #3401
Torrence
Wtajemniczenie

Pierogi ruskie - come back To jest chyba danie marcówek

I znowu szkoda, że nie można przesyłać żarcia netem - ta która ma aktualnie siły i chęci by nalepiła i pół wątku było by szczęśliwe

Odnośnie ikea - to ja mam w sypialni białe mebelki z serii BRIMNES i też jestem bardzo zadowolona

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2017-09-03 o 14:57
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 15:06   #3402
_Selina_
Zakorzenienie

Ja wcinam pizzę

Stary 2017-09-03, 15:44   #3403
parapet
Zadomowienie

Zawstydziłyście mnie tymi paznokciami i nawet opiłowałam swoje Lubię mieć pałki

Rozkoszuję się, że w końcu mogę jeść i tak poszalałam, że pękam. Nawet przesłanych pierogów bym nie dopchnęła
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 16:07   #3404
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Selina natchnęłaś mnie kobieto tym pyłkiem z semilaca. Aż pojechała do galerii i kupilam nr 667 Galaxy Brown Gold i właśnie piłuje szpony , żeby go nałożyć 😂😂😂
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 16:14   #3405
Torrence
Wtajemniczenie

AAAA! Mam męża w domu! Zatem chyba powiem: do jutra
Stary 2017-09-03, 16:41   #3406
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
wpadłam się pożegnać, niestety znowu poroniłam. Jutro mam zabieg. Ciąża przestała się rozwijać w 7 tygodniu. Na razie nie znamy przyczyny, ale będziemy robić badania, nie poddajemy się jeszcze.

Życzę Wam wszystkiego dobrego, trzymajcie się ciepło!

L.
Strasznie mi przykro Trzymaj się

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 17:01   #3407
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Selina natchnęłaś mnie kobieto tym pyłkiem z semilaca. Aż pojechała do galerii i kupilam nr 667 Galaxy Brown Gold i właśnie piłuje szpony , żeby go nałożyć 😂😂😂
Pokaż, pokaż

Stary 2017-09-03, 17:29   #3408
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

I znowu szkoda, że nie można przesyłać żarcia netem - ta która ma aktualnie siły i chęci by nalepiła i pół wątku było by szczęśliwe

Odnośnie ikea - to ja mam w sypialni białe mebelki z serii BRIMNES i też jestem bardzo zadowolona
Ja w tym tygodniu specjalnie dymałam po pierogi ruskie na wagę. Kupłam kilogram i zjedliśmy na raz

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja wcinam pizzę

Wczoraj miałam pizzę

A dzisiaj zamówiłam jedzenie z dostawą do domu i jak już przyszła godzina dostarczenia to zobaczyłam że mi napisali że zamówienie zostało anulowane i dostanę zwrot pieniędzy w ciągu 10 dni. No co za chamstwo. Hajs zamrożony na prawie dwa tygodnie, jedzenia nie ma i ostatecznie pojechaliśmy do restauracji i zjedliśmy na miejscu i znów wydaliśmy pieniądze... Dzisiaj była chińszczyzna- weszła jak woda

Dzisiaj czuję przypływ energii, mam dobry nastrój za to cycki znów zaczynają boleć. Ale wolę ból cycków niż mdłości

A w ogóle przypomniało mi się- jak byłam na ip za pierwszym razem to miałam do czynienia z ordynatorem który potraktował mnie strasznie. Dowiedziałam się od teściowej kilka dni temu że albo go wywalili albo zawiesili a na pewno zdjęli z funkcji ordynatora I faktycznie, na stronie szpitala nie widnieje jego nazwisko. Jest szansa że będę mogła rodzić w tym szpitalu (póki on by tam był to choćbym miała skisnąć to moja noga tam nie postanie). To byłby najlepszy wybór bo raz że mam super blisko z domu a dwa że mają w pełni wyposażony oddział i jeśli z noworodkiem coś się dzieje to zawożą tam

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2017-09-03 o 17:38
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 17:38   #3409
lelowa
Zakorzenienie

Szalejecie z jedzeniem Ja sie ciesze, ze obiad wcisnelam i nie bylo zwrotu
Stary 2017-09-03, 17:48   #3410
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż, pokaż

Trochę się rozczarowałam szczerzeIMG_20170903_174108.jpg mówiąc. Bardzo podobny efekt daje cameleon z indigo, tylko jest taki jednolity, a ten z semilaca ma takie drobinki jakby. No ale ogólnie ok
On zmienia kolor w zależności od światła.

Teraz się zastanawiam czy zostawić tak jak jest, czy wszystkie pazury machnąć tym pyłkiem, hmmmm.
Doradźcie
Stary 2017-09-03, 17:49   #3411
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
AAAA! Mam męża w domu! Zatem chyba powiem: do jutra
No! 😙😘😚

Stary 2017-09-03, 17:56   #3412
motyllek90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
świetne zdobycze
Dziewczyny, nie macie wrażenia, ze jak coś jest "ciążowe" to cena automatycznie idzie w górę?
Weszłam ostatnio na jakiś sklep internetowy, a tam zwykła bluzka 40 zł, a już taka sama ciążowa 70 zł. Że co? Że więcej materiału idzie?

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Ja raczej nie ma problemów ze snem. Nie jest mi niewygodnie, nic mnie nie ciśnie.
Ja na szczęście należę do osób, które jak są zmęczone to zasypiają w minutę
Jak będę w potrzebie, to myślę, że po prostu kupię poduchę

Ja, ja
Jejku, to już?
Jak ten czas leci...

wiesz od kiedy zaczyna się rodzinka.pl?

Ja z mężem (a raczej ja, bo mąż się tylko dołącza z braku wyboru ) uwielbiam te wszystkie reality show
Czekam na Rolnika, na modelki Plus Size, na Wyprawę Robinson (nie jestem pewna czy tak to się dokładnie nazywa... ) i pewnie milion innych programów, które się zaczynają, a ja jeszsze nie wiem
No i pozycja obowiązkowa - Rodzinka.pl

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

dzień dobry wszystkim w niedzielę i ostatni dzień weekendu
Ja tak samo i nazywa sie wyspa przetrwania. Rusza od najbliższego piatku ja jeszcze lubię Królowe Zycia Dagmara jest niewyjeta;P

motyllek90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 21:31   #3413
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

To widze ze fanek "na wspolnej" tu nie ma :p
Poki co ja mecze siatkowke facetow

Pisalyscie o pazurkach, tez lubie dlugie ale sama je sobie robie. Na szczescie z nimi nie mam problemu wiec sam lakier, top i gotowe i duzo czasu mi to nie zajmuje. A pomimo tego ze mam dziecko to nie lubie wygladac niechludnie i bez makijazu nie wyjde z domu. Nie dla innych ale dla siebie bo wiem ze sobie tez poswiecam ta chwile w ciagu dnia
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 21:36   #3414
lelowa
Zakorzenienie

Ja kiedys ogladalam na wspolnej ale to bylo wieki temu, teraz jakos mnie to nie inrersuje juz. W sumie nie ogladam zadnego polskiego serialu
Stary 2017-09-03, 21:53   #3415
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Trochę się rozczarowałam szczerzeZałącznik 7219351 mówiąc. Bardzo podobny efekt daje cameleon z indigo, tylko jest taki jednolity, a ten z semilaca ma takie drobinki jakby. No ale ogólnie ok
On zmienia kolor w zależności od światła.

Teraz się zastanawiam czy zostawić tak jak jest, czy wszystkie pazury machnąć tym pyłkiem, hmmmm.
Doradźcie
Hmm, ale ja miałam takie jakby płatki.
Pewnie wybrałaś kolor podobny do cameleona

Stary 2017-09-03, 21:59   #3416
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Witam,

czy znajdują się u nas jakieś mamusie które mieszkają w Anglii?
W pierwszej ciąży (przepraszam że marudzę tak za każdym razem ) używałam genialnego serum do biustu dla kobiet w ciąży bardzo podobno popularny tam tylko za chiny ludowe znaleźć nie mogę a o przypomnieniu nazwy mogę zapomnieć w przeliczenia na pln kosztował koło 200 zł ale był mega! i na długo wystarczał

Dziękuję za ewentualną pomoc

Mi palmers w pierwszej ciąży śmierdział tak że kupiłam i raz się posmarowałam katorga to dla mnie była - tak to jedyne mnie odrzucało.
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 22:00   #3417
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mi palmers w pierwszej ciąży śmierdział tak że kupiłam i raz się posmarowałam katorga to dla mnie była - tak to jedyne mnie odrzucało.
Tak samo mialam
Stary 2017-09-03, 22:08   #3418
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Ok dziewczyny zanalazłam zazwyczaj tak jest - jak się człowiek spyta od razu znajduje odpowiedź - dwa dni szukałam myślałam (nie przyszło mi do głowy że przez ten czas mogli zmienić opakowania) tak mi się wydaje że to jest to
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-03, 22:32   #3419
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Hmm, ale ja miałam takie jakby płatki.
Pewnie wybrałaś kolor podobny do cameleona

Tam te płatki widać, ale tak minimalnie Zobaczę jeszcze w słońcu jak wygląda
Stary 2017-09-04, 00:29   #3420
la'Mbria
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym zjadła ruskich (tylko na mące bezglutenowej żeby sie nie pochorować).
Dziś byliśmy ze znajomymi w burgerowni- ogólnie jestem kiepskim towarzystwem do chodzenia po knajpach z powodu nietolerancji pokarmowych...no i znów wszyscy jedli, a ja się patrzyłam w ich talerze. I wiecie- mniej mi wstyd przed znajomymi bo wiedzą, że nie księżniczkuję a po prostu bym zdychała po takim jedzeniu....ale boshe jak Ci pracownicy na mnie patrzyli normalnie foch i obraza majestatu.
Miałam potem taką straszną chęć na makaron z pesto( ostatnio jadłam to chyba z 6 lat temu), no ale nic to- zachcianka to zachcianka. Wpadamy do domu o 20 (od śniadania nic nie jadlam) ugotowałam sobie swój makaron, mąż pobiegł specjalnie dla mnie po słoiczek pesto do sklepu...no i już miałam go dodać do makaronu, jak przeczytałam skład! Fu.ck! Oczywiście mąka pszenna wysoko w skladzie! Eh...w pesto?! Ma-sa-kra! Mąż się wściekł do tego stopnia, że napisał na fb do producenta, że są oszustami bo sprzedają produkt pesto- podobny jako sos pesto i pojechał im ostro...ciekawe czy zareagują jakoś, ale kurde jakbym nie spojrzała to bym nockę miałam spędzoną z wielkim białym uchem przy twarzy a i pewnie parę najbliższych dni z bólem brzucha
To sie wyzaliłam na noc a w ramach pocieszenia mąż drugi raz pobiegł do sklepu i kupił mi ulubione lody (które zjadł sam bo mi się chciało peeeeeesto a nie jakichś tam lodzików!) Nie wymiotuję, ale strasznie ciężka ta ciąża
Dobranoc Laski

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości