|
|
#3631 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2
Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się
|
||
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, ze wszystko ok. Juana myślę, ze Twoja gin asekuracyjnie Cię ostrzegała. Mój lekarz też nie lubi jak jego pacjentki wyjeżdżają itd, wiec ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu. mecassie brak słów na teściową... |
|
|
|
|
#3635 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra.... przeczytałam właśnie na portalu miasta że moim znajomym zmarło dziecko 4letnie i bo szpital nic nie robił i długo czekali na przyjecie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, ja jutro ruszam nad Balaton samochodem zmieniliśmy kierunek z Chorwacji bo jednak trasa byłaby dużo dłuższa i tam jest gorąco a nad Balatonem tak jak w Polsce. No i nawet gdyby (tfu, tfu) coś się miało stać to w kilka godzin jesteśmy z powrotem. Ode mnie to niecałe 600km- prawie jak nad morze. Także jedź. Zabierz ze sobą kartę ciąży i leki jeśli bierzesz i w drogę Kiedy planujecie wyjechać? Ja wracam za 10 dni to mogę zdać relację
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Mecassie, ja się do ruchów nie spieszę. Trzeba będzie liczyć i oceniać aktywność. Kolejny powód do paniki
Póki co spokój, brzunio rośnie, cyc się trzyma. Nie ma czym się zajmować ![]() Lenka, w II trymestrze rośnie już zapotrzebowanie kaloryczne. Ja w ogóle nie przytyłam jeszcze, gin pytał, czy apetyt mam lepszy, bo już czas przyrastać. Co za nowa presja, na tycie, czuję się nieswojo ![]() Juana, leciałam w 7-8 tygodniu i powiem ci, że niestety latanie niesie ze sobą ryzyko, ale istnieje ono także dla nieciężarnej. W ciąży rośnie skłonność do zakrzepic, a w samolocie są nietypowe warunki: jest zmiana ciśnienia i jesteś w tej samej pozycji dłuższy czas. Ale to samo ryzyko dotyczy osób z chorobami serca. Na dłuższe podróże podaje się heparynę. Ale takie samo ryzyko będziesz miała w dłuższej podróży samochodem. Więc koniec końców może się okazać, że lepszy krótki lot do Włoch niż przejazd nad Balaton. Z rzeczy, które możesz zrobić, to ruszać się i pić wodę. Co pół godzinki się przejść do toalety, wstać, pomajtać nogami, pospinać łydki tzn. pobudzić krążenia. Zobacz czy masz jakieś odstępstwa w badaniach krwi np. podwyższone płytki. Lecisz pierwszy raz w życiu? Czy już latałaś? Jeśli chodzi o infekcję to przypuszczam, że sprawdziła ci tylko ph. Nie brałabym antybiotyku bez wymazu, bo może być nietrafiony. Powinna ci go pobrać. Globułki chyba nie są jakieś inwazyjne w ciąży, ale przeczytaj ulotkę. I rozumiem, że włączyła ci się ostrożność. Dziwny przebieg wizyty. Przypuszczam, ze lekarka jest cięta na latanie, bo którejś pacjentce się coś stało (a mogło nawet nie mieć związku z lotem) i miała nieprzyjemności. Można latać w prawidłowej ciąży, ale pewnie ma asekuracyjne podejście, bo ciąża to trochę niewiadomo, nie da się wszystkiego przewidzieć. |
|
|
|
#3638 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dziękuję ogromnie! Jesteście niezastapione. Dobrze mieć wizazowe mamusie, które zrozumieją ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3639 |
|
Zadomowienie
|
Asiula, to generalnie w samochodzie tak samo jak w samolocie plus postoje. Bierzesz acard?
![]() Selina, jaki człowieczek słodki Co z krwiakiem?
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jutro też wizytuję, więc trzymamy się razem
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje udanych wizyt
Ciężko jest Was nadrobić, tyle stron Jestem wsciekla.na teściowa... gada wszystkim że ja w ciąży jestem Mąż kiedyś jej powiedział bo nie chciała jechac do szpitala (miala za wysokie ciśnienie). Tylko ubić... z pierwszą ciążą było identycznie, też wszystkim wygadala. Cos czuje że wojna będzie Chcę jak najszybciej się wyprowadzić.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3642 |
|
Wtajemniczenie
|
Meccasie - teraz tesciowa tak gada a jak juz urodzisz to oszaleje na punkcie malej. A tymczasem jak bym olala i nie odwiedzala jej. Dalabym jej odczuc ze mnie zranila.
Gratuluje tez udanych wszystkich wizyt ![]() Juana - szkoda ze lekarka tak Cie potraktowala. Kobieta kobiete juz w ogole powinna rozumiec a tu fochy jakies :p |
|
|
|
#3643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do latania - 4 razy lecialam samolotem i było ok. Ale trochę mnie nastraszyla lekarka. Tez się zastanawiałam czy nie miała jakichs problemow z pacjentka, która leciała samolotem albo z kimś z rodziny bo ewidentnie wizyta zmieniła się od momentu w którym powiedzialam o locie. Co do wyjazdu - nad Balaton mam tyle samochodem co nad Polskie morze. Nad morze trasę znioslam spoko wiec w sumie podróży samochodem mniej się boje Co do antybiotyku - to bylo na takiej zasadzie, że na podstawie badania czystosci pochwy, cytokogii i badania na fotelu przepisala mi lactovaginal. Powiedziala, żebym brala go zapobiegawczo i że przepisze mi antybiotyk. Jakby coś zaczęło mnie swedziec to mam zacząć brać i po powrocie z urlopu przyjść pobrac wymaz. Po czym po chwili dodala, ze przecież wybieram się w ciepłe, zagraniczne rejony wiec żebym nystvagin brała juz od dzisiaj bo w takich warunkach jest ogromna szansa, że coś się rozwinie dalej a jak na wakacjach zacznie się pieczenie to będę miec wakacje zmarnowane i nie bede mieć gdzie szukac pomocy... Już sama zglupialam po tym wszystkim. A taka byłam z niej zadowolona do tej pory... Dam jej chyba jeszcze 1 szanse a najwyżej zmienię lekarza. Dziękuję Ci przeogromnie za wszystkie rady! Naprawdę jesteście wielkim wsparciem! Dobrze mieć kogoś, na kogo zawsze można liczyć! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak można rzucić takim tekstem?! Ja (znając mnie) normalnie obraziłabym się chyba do końca życia za takie coś. Straszcie współczuję Tobie i kilku innym dziewczynom, że musicie słuchać takich rzeczy Cytat:
ale nie martw się absolutnie, bo jakbym była na Twoim miejscu to bym zareagowała na 99% tak samo Piszę z obiektywnego punktu jako osoby, której to nie dotyczy ![]() Któraś z dziewczyn pisała, że zalecenia napisała w standardzie i ja też tak myślę. Masz nie skakać po palmach tylko spokojnie spacerować i odpoczywać jak będzie potrzeba Same badanie jak badanie, za 2 tygodnie założę się, ze zrobi dokładniejsze jeśli jest wszystko ok, to widocznie nie czuła potrzeby przetrzymywać Cię dłużej ![]() Na Twoim miejscu, dla Twojego świętego spokoju, napisałabym do niej że masz wątpliwości. Nie zaszkodzi, a Ty będziesz spokojniejsza I nie martw się! Wszystko jest ok! Cytat:
![]() Cytat:
a mi apka dzisiaj powiedziała, że wkroczyłam w II trymestr i zacznę czuć przypływ energii
|
|
|
#3645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3646 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3647 |
|
Zadomowienie
|
Juana, skoro już macie decyzję, to powiem ci uczciwie, że ja postanowiłam, że w ciąży już nie polecę, chociaż lubię latać
Przypuszczam, że bardziej mnie obciążył stres niż sam lot Nawet jeśli lekarka miała jakieś przeżycia, to nie powinna cię obciążać. Mało profesjonalne. Zobaczysz jak cię przyjmie na kolejnej wizycie ![]() Kiwi, kochana teściowa
|
|
|
|
#3648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy zaplanowane postoje co godzinę a ja jade na tylnej kanapie zeby miec wiecej miejsca i rozprostowac nogi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3649 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia - teraz jak poczytalam Wasze rady i poroznawialam na spokojnie z mężem to wiem, że podeszlam do tematu za bardzo emocjonalnie... W sumie w swojej pracy też do wielu tematów podchodzę asekuracyjnie chroniąc własny tylek a nie mam na szali ludzkiego życia. Dziękuję raz jeszcze za wszystkie rady! U mnie wsrod znajomych sporo osób ma teraz problemy z zajściem w ciążę i chyba to tez trochę odbija się na moim podejściu, że wszystko musi być dobrze. I będzie dobrze! Za pół roku wszystkie zdajemy relacje z porodowki!
parapet - po Twoich słowach jestem przekonana już w 200% że nie lecę. Wole samochód. Znając siebie to zamiast dobrze się bawić to przez pół wakacji zastanawiałabym się czy z Robaczkiem wszystko ok Za 2 lata polecimy tam we 3, z nasza coreczka Dziękuję raz jeszcze! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
No to masz już wyjaśnienie. Babsztyl może zazdrosny o uwagę męża będzie. Naprawdę niektóre tak mają chociaż to śmieszno-straszne
Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
Wiecie mi sie zawsze wydawało, że takie historie to tylko w Fakcie albo internetach...a nie w "normalnym" życiu. Nie wyobrazam sobie stracić dziecka w takim wieku. Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3651 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie mam czasu nadrobić postów, ale chwale się po dzisiejszych prenatalnych:
Wszystko w porzadku, ryzyka małe. No i.... Będzie SYN! Fistaszek na pół ekranu ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj bratowa męża zaproponowala nam łóżeczko po swoich dzieciach, musielibyśmy tylko dokupić materac. Bardzo milo z jej strony. Co prawda myślałam o nieco innym łóżeczku, ale to też jest ok . Chyba skorzystamy - wyczysci się i będzie ok. I będzie więcej kasy na wózek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3654 |
|
Wtajemniczenie
|
odnosnie wanienki - to moja siostra ma malutką i większą. Chyba też będziemy od nich pożyczać. Bo w marcu oni beda korzystać juz z tej większej
A przewijak będziemy musieli kupić. Za to dostaniemy mega dużo ubranek-niektóre założone tylni raz lub dwa Będziemy mieć pół dnia przeglądania co chcemy wykorzystać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, ze wszystko ok
|
|
|
|
|
#3656 |
|
Zadomowienie
|
Ooo gratulacje! Witamy kolejnego dziedzica
|
|
|
#3657 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3658 |
|
Rozeznanie
|
I ja gratuluję dzisiejszych odkrytych dzieciaczkow
Więcej chyba nie napisze, bo mi tak muli Wizaz, że tak średnio co dziesiąty raz udaje mi się wejść... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3659 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluje po kolejnych wizytach!
![]() W glowie mi sie nie miesci jak ludzie moga twierdzic, ze uznaja tylko wnuka, a nie wnuczke, czy na odwrot. Gdyby mi tak ktokolwiek powiedzial to bym zrobila awanture i chyba ograniczyla kontakt, to jest tak zle, ze nie mam na to slow. Strasznie wspolczuje, ze macie takie sytuacje...
|
|
|
|
#3660 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Wam we wtorek. Dzień mojego powrotu do pracy. Wtorek rozpoczął się spektakularnie- bliskim, niepohamowanym i bardzo intensywnym spotkaniem z klozetem. Odbieram to jako sygnały od wewnątrz- daj spokój, zostań w chacie ! No nic, Dziewczyny trzymajcie i za mnie kciuki 😏 w pracy raczej będę mogła się Wam przyglądać 😐 spokojnego dnia!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:28.

___
po co mi o tym mówi ?

nic nie czuje
a za dwa dni 16tydzień :brawo: