Mamusie marcowe 2018 cz. 2 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-09-04, 19:25   #3631
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 2

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie nadrobię dzisiejszych postów.
Meldujemy się po badaniach.
Wydaje nam się, że między głową, a tułowiem jest rączka.
Wasze zdjęcia są o wiele wyraźniejsze
Teoretycznie na ten moment jest lepiej, więc dalej dbamy o siebie
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Super maluch

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Moim zdaniem jako teściowa powinna tylko przyjść pogratulować córki mimo że w głębi duszy nawet się nie cieszy ale nie kurde ciezarnej gadać takie coś po co mi o tym mówi ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Dokładnie, po co ona takie rzeczy gada
Nie przejmuj się

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:26   #3632
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość

A czy tesciowa ma córkę? Może w taki sposob przejawia zazdrość o córeczkę, która zawsze chciała mieć a nie wyszło

ma tylko mojego tżta. Za to jej mąż chciał mieć bardzo córkę to będzie wnuczka dziadka a nie babci

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:28   #3633
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Moja apka mówi że mogę już czuć pierwsze ruchy nic nie czuje a za dwa dni 16tydzień :brawo:

Jeju jak ten czas leci, już 16 tydzień zaraz zaczynacie

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:29   #3634
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty wszystko jest ok. Mały tak się kręcił że ciężko było usłyszeć serduszko. No i moja ginka potwierdziła że chłopak więc u nas już raczej pewne na 100%. Tylko okazało się ze od ostatniego ważenia schudłam i trochę ją to zaniepokoiło. A mi się cały czas wydawało że jem więcej niż przed ciążą.

Następna wizyta 25.09
.

Super, ze wszystko ok.

Juana myślę, ze Twoja gin asekuracyjnie Cię ostrzegała. Mój lekarz też nie lubi jak jego pacjentki wyjeżdżają itd, wiec ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu.

mecassie brak słów na teściową...
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:37   #3635
Mecassie
Zakorzenienie

Masakra.... przeczytałam właśnie na portalu miasta że moim znajomym zmarło dziecko 4letnie i bo szpital nic nie robił i długo czekali na przyjecie

Stary 2017-09-04, 19:40   #3636
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Asia! Trochę mnie uspokoilas
Też mi się wydaje że może trochę przesadzam... Czułam się tak dobrze po prenatalnych. Wiedziałam że wszystko będzie dobrze i chcielismy wykorzystać ostatnie wakacje we dwoje, bo skoro mała urodzi się w marcu to za rok pewnie poza Polskę nie wyjedziemy. Ja ogólnie myślałam o południu Włoch. Znaleźliśmy nawet loty i hotel. Mieliśmy rezerwować po dzisiejszej wizycie. Ale teraz zastanawiam się nad Balatonem i żeby podjechać samochodem. Dodatkowo na pazdziernik mamy oplacone bilety ze znajomymi na wyjazd do Hiszpanii. Z tym że do tej pory będę mieć jeszcze 1 wizyte wiec wtedy jeszcze raz podpytam czy widzi jakieś przeciwwskazania. Może będzie inaczej to wyglądać

Kochana, ja jutro ruszam nad Balaton samochodem zmieniliśmy kierunek z Chorwacji bo jednak trasa byłaby dużo dłuższa i tam jest gorąco a nad Balatonem tak jak w Polsce. No i nawet gdyby (tfu, tfu) coś się miało stać to w kilka godzin jesteśmy z powrotem. Ode mnie to niecałe 600km- prawie jak nad morze. Także jedź. Zabierz ze sobą kartę ciąży i leki jeśli bierzesz i w drogę Kiedy planujecie wyjechać? Ja wracam za 10 dni to mogę zdać relację
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:54   #3637
parapet
Zadomowienie

Mecassie, ja się do ruchów nie spieszę. Trzeba będzie liczyć i oceniać aktywność. Kolejny powód do paniki
Póki co spokój, brzunio rośnie, cyc się trzyma. Nie ma czym się zajmować
Lenka, w II trymestrze rośnie już zapotrzebowanie kaloryczne. Ja w ogóle nie przytyłam jeszcze, gin pytał, czy apetyt mam lepszy, bo już czas przyrastać. Co za nowa presja, na tycie, czuję się nieswojo
Juana, leciałam w 7-8 tygodniu i powiem ci, że niestety latanie niesie ze sobą ryzyko, ale istnieje ono także dla nieciężarnej. W ciąży rośnie skłonność do zakrzepic, a w samolocie są nietypowe warunki: jest zmiana ciśnienia i jesteś w tej samej pozycji dłuższy czas. Ale to samo ryzyko dotyczy osób z chorobami serca. Na dłuższe podróże podaje się heparynę.
Ale takie samo ryzyko będziesz miała w dłuższej podróży samochodem. Więc koniec końców może się okazać, że lepszy krótki lot do Włoch niż przejazd nad Balaton.
Z rzeczy, które możesz zrobić, to ruszać się i pić wodę. Co pół godzinki się przejść do toalety, wstać, pomajtać nogami, pospinać łydki tzn. pobudzić krążenia.
Zobacz czy masz jakieś odstępstwa w badaniach krwi np. podwyższone płytki. Lecisz pierwszy raz w życiu? Czy już latałaś?
Jeśli chodzi o infekcję to przypuszczam, że sprawdziła ci tylko ph. Nie brałabym antybiotyku bez wymazu, bo może być nietrafiony. Powinna ci go pobrać. Globułki chyba nie są jakieś inwazyjne w ciąży, ale przeczytaj ulotkę.
I rozumiem, że włączyła ci się ostrożność. Dziwny przebieg wizyty. Przypuszczam, ze lekarka jest cięta na latanie, bo którejś pacjentce się coś stało (a mogło nawet nie mieć związku z lotem) i miała nieprzyjemności. Można latać w prawidłowej ciąży, ale pewnie ma asekuracyjne podejście, bo ciąża to trochę niewiadomo, nie da się wszystkiego przewidzieć.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:54   #3638
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
ma tylko mojego tżta. Za to jej mąż chciał mieć bardzo córkę to będzie wnuczka dziadka a nie babci

To może mamy powod?

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
.

Super, ze wszystko ok.

Juana myślę, ze Twoja gin asekuracyjnie Cię ostrzegała. Mój lekarz też nie lubi jak jego pacjentki wyjeżdżają itd, wiec ja bym się nie martwiła na Twoim miejscu.

Teraz jak tak piszecie to chyba macie racje. Tylko niepotrzebnie sie stresuje. Dobrze Was mieć! Dziękuję!

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Kochana, ja jutro ruszam nad Balaton samochodem zmieniliśmy kierunek z Chorwacji bo jednak trasa byłaby dużo dłuższa i tam jest gorąco a nad Balatonem tak jak w Polsce. No i nawet gdyby (tfu, tfu) coś się miało stać to w kilka godzin jesteśmy z powrotem. Ode mnie to niecałe 600km- prawie jak nad morze. Także jedź. Zabierz ze sobą kartę ciąży i leki jeśli bierzesz i w drogę Kiedy planujecie wyjechać? Ja wracam za 10 dni to mogę zdać relację
Ja mam nad Balaton 100 km więcej wiec nie ma tragedii. Właśnie TŻ wrócił z pracy, porozmawialam z nim chwile i postanowilismy że nie lecimy. Niby ryzyko, że coś może się stać jest niewielkie, ale gdyby czasem to chyba nie wybaczylibysmy sobie, że mogliśmy tego uniknac i lekarz ostrzegal. Z południa Włoch tez nie tak łatwo wrócić do kraju jakby coś się działo. Będzie albo Balaton albo wschodnia Polska, zależnie od Pogody. My planujemy jechać za tydzień. Także będę czekać na relacje Dziękuję ogromnie! Jesteście niezastapione. Dobrze mieć wizazowe mamusie, które zrozumieją

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 19:55   #3639
parapet
Zadomowienie

Asiula, to generalnie w samochodzie tak samo jak w samolocie plus postoje. Bierzesz acard?
Selina, jaki człowieczek słodki Co z krwiakiem?
Stary 2017-09-04, 19:56   #3640
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
6 cm to już kawał bąbla Zazdroszczę Wam, że już tak dokładnie macie pomierzone i wiecie, że wszystko dobrze. Stresuję się przed jutrzejszymi wizytami strasznie. Małż będzie do domu wracał to ja się na dziś pożegnam spokojnego popołudnia i wieczoru
spokojnie!
ja jutro też wizytuję, więc trzymamy się razem
Stary 2017-09-04, 19:57   #3641
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Gratuluje udanych wizyt
Ciężko jest Was nadrobić, tyle stron
Jestem wsciekla.na teściowa... gada wszystkim że ja w ciąży jestem
Mąż kiedyś jej powiedział bo nie chciała jechac do szpitala (miala za wysokie ciśnienie). Tylko ubić... z pierwszą ciążą było identycznie, też wszystkim wygadala.
Cos czuje że wojna będzie
Chcę jak najszybciej się wyprowadzić..

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:04   #3642
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Meccasie - teraz tesciowa tak gada a jak juz urodzisz to oszaleje na punkcie malej. A tymczasem jak bym olala i nie odwiedzala jej. Dalabym jej odczuc ze mnie zranila.

Gratuluje tez udanych wszystkich wizyt

Juana - szkoda ze lekarka tak Cie potraktowala. Kobieta kobiete juz w ogole powinna rozumiec a tu fochy jakies :p
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:09   #3643
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Mecassie, ja się do ruchów nie spieszę. Trzeba będzie liczyć i oceniać aktywność. Kolejny powód do paniki
Póki co spokój, brzunio rośnie, cyc się trzyma. Nie ma czym się zajmować
Lenka, w II trymestrze rośnie już zapotrzebowanie kaloryczne. Ja w ogóle nie przytyłam jeszcze, gin pytał, czy apetyt mam lepszy, bo już czas przyrastać. Co za nowa presja, na tycie, czuję się nieswojo
Juana, leciałam w 7-8 tygodniu i powiem ci, że niestety latanie niesie ze sobą ryzyko, ale istnieje ono także dla nieciężarnej. W ciąży rośnie skłonność do zakrzepic, a w samolocie są nietypowe warunki: jest zmiana ciśnienia i jesteś w tej samej pozycji dłuższy czas. Ale to samo ryzyko dotyczy osób z chorobami serca. Na dłuższe podróże podaje się heparynę.
Ale takie samo ryzyko będziesz miała w dłuższej podróży samochodem. Więc koniec końców może się okazać, że lepszy krótki lot do Włoch niż przejazd nad Balaton.
Z rzeczy, które możesz zrobić, to ruszać się i pić wodę. Co pół godzinki się przejść do toalety, wstać, pomajtać nogami, pospinać łydki tzn. pobudzić krążenia.
Zobacz czy masz jakieś odstępstwa w badaniach krwi np. podwyższone płytki. Lecisz pierwszy raz w życiu? Czy już latałaś?
Jeśli chodzi o infekcję to przypuszczam, że sprawdziła ci tylko ph. Nie brałabym antybiotyku bez wymazu, bo może być nietrafiony. Powinna ci go pobrać. Globułki chyba nie są jakieś inwazyjne w ciąży, ale przeczytaj ulotkę.
I rozumiem, że włączyła ci się ostrożność. Dziwny przebieg wizyty. Przypuszczam, ze lekarka jest cięta na latanie, bo którejś pacjentce się coś stało (a mogło nawet nie mieć związku z lotem) i miała nieprzyjemności. Można latać w prawidłowej ciąży, ale pewnie ma asekuracyjne podejście, bo ciąża to trochę niewiadomo, nie da się wszystkiego przewidzieć.
Dziękuję za pomoc! Co do latania - 4 razy lecialam samolotem i było ok. Ale trochę mnie nastraszyla lekarka. Tez się zastanawiałam czy nie miała jakichs problemow z pacjentka, która leciała samolotem albo z kimś z rodziny bo ewidentnie wizyta zmieniła się od momentu w którym powiedzialam o locie.
Co do wyjazdu - nad Balaton mam tyle samochodem co nad Polskie morze. Nad morze trasę znioslam spoko wiec w sumie podróży samochodem mniej się boje

Co do antybiotyku - to bylo na takiej zasadzie, że na podstawie badania czystosci pochwy, cytokogii i badania na fotelu przepisala mi lactovaginal. Powiedziala, żebym brala go zapobiegawczo i że przepisze mi antybiotyk. Jakby coś zaczęło mnie swedziec to mam zacząć brać i po powrocie z urlopu przyjść pobrac wymaz. Po czym po chwili dodala, ze przecież wybieram się w ciepłe, zagraniczne rejony wiec żebym nystvagin brała juz od dzisiaj bo w takich warunkach jest ogromna szansa, że coś się rozwinie dalej a jak na wakacjach zacznie się pieczenie to będę miec wakacje zmarnowane i nie bede mieć gdzie szukac pomocy... Już sama zglupialam po tym wszystkim. A taka byłam z niej zadowolona do tej pory... Dam jej chyba jeszcze 1 szanse a najwyżej zmienię lekarza.
Dziękuję Ci przeogromnie za wszystkie rady! Naprawdę jesteście wielkim wsparciem! Dobrze mieć kogoś, na kogo zawsze można liczyć!

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Meccasie - teraz tesciowa tak gada a jak juz urodzisz to oszaleje na punkcie malej. A tymczasem jak bym olala i nie odwiedzala jej. Dalabym jej odczuc ze mnie zranila.

Gratuluje tez udanych wszystkich wizyt

Juana - szkoda ze lekarka tak Cie potraktowala. Kobieta kobiete juz w ogole powinna rozumiec a tu fochy jakies :p
No wlasnie nie wiem co ja ugryzlo... Zawsze byla taka "do rany przyłoż". A USG u niej uwielbialam - tak dokładnie pokazywała Maluszka z każdej strony, opowiadala co i jak, rozmawiała z nim, strasznie pozytywne były wszystkie wcześniejsze wizyty

Stary 2017-09-04, 20:13   #3644
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Parapet to fakt ale już co do płci to na 100% prawda ?
U nas wczoraj znów nieprzyjemna dla mnie sytuacja. Bylismy u teściowej pokazać zdjecia z USG i to jedno w różowej ramce ale ona od razu powiedziala ze nie Bedzie na to patrzeć (w sensie na kolor ramki) bo ma się zmienić na syna i koniec kropka. I jeszcze do męża z tekstami że ma się nie przejmować że to na pewno bedzie syn. I się podsmiewali... Ku**a tak się zdenerwowalam ze az potem wyrzalilam się mężowi że jest mi przykro ze tak mówią ze odnosze wrażenie ze dla nich córeczka to coś gorszego... no masakra. Ja jako jedyna chce zeby to była córeczka i się z tego cieszę.

I sobie dzisiaj pomyslalam że teściowa za te smianie się wczoraj to ma za swoje z tymi wakacjami !
jejku, jak mnie to denerwuje co niektóre piszecie! Normalnie czuję się jakby to dotyczyło mnie!
Jak można rzucić takim tekstem?!
Ja (znając mnie) normalnie obraziłabym się chyba do końca życia za takie coś.
Straszcie współczuję Tobie i kilku innym dziewczynom, że musicie słuchać takich rzeczy Ja jeszcze ani razu nic niemiłego nie usłyszałam.

Cytat:
Dziewczyny próbuje Was nadrabiac, ale powoli mi to idzie
Asiula, parapet - gratuluję udanych wizyt. Bardzo się ciesze że wszystko ok!

U mnie z imionami niestety identycznie. To będzie ciężka przeprawa.

Moje drogie... Mogę się wyżalic? Ostrzegam, że będzie długo

Starasznie wkurzylam się dzisiaj na moją ginekolog... Może miała słabszy dzień... Do tej pory byłam z niej bardzo zadowolona. Badała wszystko bardzo dokładnie, pokazywała wszystko co i jak, wszystko omawiala. Miałam mieć u niej kolejna wizyte za 2 tygodnie ale wybieramy się z mężem na urlop i chciałam podpytac czy mogę latać samolotem. Standardowo weszlam do gabinetu, odpowiedzialam na pytania odnośnie samopoczucia i pokazalam aktualne wyniki badań. Po zerknieciu na badanie czystości pochwy powiedziała że mam lekko podwyzszone cos tam i zebym kupila sobie lactovaginal.
Potem zapytalam jej jak to jest z lataniem w ciąży. Powiedziala, że linie lotnicze zezwalają ale ona jako ginekolog ma obowiązek mi powiedzieć, że nikt nie zagwarantuje mi że wszystko będzie dobrze. Że jedne kobiety mogą pracować fizycznie całą ciążę i maja 5 dzieci a inne huhają i dmuchają na wszystko i nie mogą donosic nawet jednej ciąży więc ona gwarancji mi nie da że nic się nie stanie i decyzja nalezy do mnie. Trochę mnie zbila ta odpowiedź z tropu... Potem miałam krótkie badanie na fotelu (może minute) i usg. Jak zwykle usg trwa co najmniej 5-10 minut i babka sprawdza wszystko dokladnie i drukuje foto tak teraz trwało 20 sekund. Powiedziala tylko "popatrz, tu jest glowka, tu serduszko, bije ladnie". Koniec usg... Strasznie mnie to zawiodlo... Może przesadzam ale liczyłam że dłużej popatrzę na moja Kruszynke Potem mi powiedziała że skoro wybieram się w ciepłe rejony to od razu przepisze mi antybiotyk, bo mam zwiekszona ilość sluzu podobno i lepiej ogarnąć temat teraz, żeby nie rozwinął się grzybek na wakacjach. Wyszlam z wizyty z mieszanymi uczuciami. Ale najważniejsze było, że wszystko z Malutką ok. Natomiast po powrocie do domu wchodzę na stronę zeby zarezerwować wizyty i weszlam sobie w karte zalecen, zeby spradzić jaki to antybiotyk mi przepisala i nagle szok... w zaleceniach oprocz anttbiotyku widze "polegiwanie, dieta,nawadnianie". Na wizycie nie było o tym mowy!!! Rozumiem nawadnianie, rozumiem że dieta to pewnie ograniczyc słodycze żeby się jakis syfek nie rozwinal ale polegiwanie! Teraz nie mam pojecia co to znaczy. Na wizycie tylko babka zapytala czy dalej pracuje na stanowisku biurowym. powiedziałam że czaly czas Nie proponowala nie zaproponowala L4... Nic nie mówią żebym więcej odpoczywala albo że coś jest nie tak. I teraz nie wiem co robić... Czy pisac do niej żeby mi wyjasnila co to wedlug niej znaczy czy próbować się umówić na kolejną wizytę w tym tygodniu i wyjaśnić z nią to osobiście. Zastanawiam się też czy ona tego polegieania nie wpisala żeby mieć zabezpieczenie jakbym poleciala samolotem i coś by się stało - tym bardziej że zawsze mi drukowala tą karte z zaleceniami a tym razem nie wydrukowala... Wkrecam sobie ze liczyła na to ze tego nie zobaczę. Nie wiem co o tym myśleć... Chyba za bardzo kombinuje... Pomocy!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Jaki cudowny!

Też dziś robie ogórkowa!

Co za zołza... Nie przejmuj sie... Jak zobaczy Twoja córeczkę to zmiekna jej kolana...

Hehehe rewelacja!

Kochana, głupio mi to pisać, ale chyba troszkę przesadzasz ale nie martw się absolutnie, bo jakbym była na Twoim miejscu to bym zareagowała na 99% tak samo
Piszę z obiektywnego punktu jako osoby, której to nie dotyczy

Któraś z dziewczyn pisała, że zalecenia napisała w standardzie i ja też tak myślę. Masz nie skakać po palmach tylko spokojnie spacerować i odpoczywać jak będzie potrzeba masz pracę biurową, więc jeśli nie czujesz potrzeby to L4 Ci sama nie zaproponowała.

Same badanie jak badanie, za 2 tygodnie założę się, ze zrobi dokładniejsze jeśli jest wszystko ok, to widocznie nie czuła potrzeby przetrzymywać Cię dłużej

Na Twoim miejscu, dla Twojego świętego spokoju, napisałabym do niej że masz wątpliwości. Nie zaszkodzi, a Ty będziesz spokojniejsza

I nie martw się! Wszystko jest ok!

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Wróciłam z wizyty wszystko jest ok. Mały tak się kręcił że ciężko było usłyszeć serduszko. No i moja ginka potwierdziła że chłopak więc u nas już raczej pewne na 100%. Tylko okazało się ze od ostatniego ważenia schudłam i trochę ją to zaniepokoiło. A mi się cały czas wydawało że jem więcej niż przed ciążą.

Następna wizyta 25.09
super

Cytat:
Moja apka mówi że mogę już czuć pierwsze ruchy nic nie czuje a za dwa dni 16tydzień :brawo:

jejku, jak to leci!

a mi apka dzisiaj powiedziała, że wkroczyłam w II trymestr i zacznę czuć przypływ energii
Stary 2017-09-04, 20:14   #3645
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
.

Super, ze wszystko ok.

Dobrze powiedziane, asekuracyjnie. Mi też tak powiedział przed wyjazdem, pamiętacie? Tylko ja się wystraszylam i zostałam. W ten sposób cały urlop grzecznie spędziłam w domu

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:14   #3646
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula, to generalnie w samochodzie tak samo jak w samolocie plus postoje. Bierzesz acard?
Teoretycznie się zmniejsza

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:14   #3647
parapet
Zadomowienie

Juana, skoro już macie decyzję, to powiem ci uczciwie, że ja postanowiłam, że w ciąży już nie polecę, chociaż lubię latać Przypuszczam, że bardziej mnie obciążył stres niż sam lot
Nawet jeśli lekarka miała jakieś przeżycia, to nie powinna cię obciążać. Mało profesjonalne. Zobaczysz jak cię przyjmie na kolejnej wizycie

Kiwi, kochana teściowa Już kolejna u nas na wątku
Stary 2017-09-04, 20:43   #3648
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Acardu nie ale heparyne biore mamy zaplanowane postoje co godzinę a ja jade na tylnej kanapie zeby miec wiecej miejsca i rozprostowac nogi

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 20:44   #3649
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Kasia - teraz jak poczytalam Wasze rady i poroznawialam na spokojnie z mężem to wiem, że podeszlam do tematu za bardzo emocjonalnie... W sumie w swojej pracy też do wielu tematów podchodzę asekuracyjnie chroniąc własny tylek a nie mam na szali ludzkiego życia. Dziękuję raz jeszcze za wszystkie rady! U mnie wsrod znajomych sporo osób ma teraz problemy z zajściem w ciążę i chyba to tez trochę odbija się na moim podejściu, że wszystko musi być dobrze. I będzie dobrze! Za pół roku wszystkie zdajemy relacje z porodowki!

parapet - po Twoich słowach jestem przekonana już w 200% że nie lecę. Wole samochód. Znając siebie to zamiast dobrze się bawić to przez pół wakacji zastanawiałabym się czy z Robaczkiem wszystko ok Za 2 lata polecimy tam we 3, z nasza coreczka Dziękuję raz jeszcze!

Stary 2017-09-04, 20:55   #3650
la'Mbria
Zakorzenienie

No to masz już wyjaśnienie. Babsztyl może zazdrosny o uwagę męża będzie. Naprawdę niektóre tak mają chociaż to śmieszno-straszne

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Masakra.... przeczytałam właśnie na portalu miasta że moim znajomym zmarło dziecko 4letnie i bo szpital nic nie robił i długo czekali na przyjecie

O borze! Nie mam słów!
Wiecie mi sie zawsze wydawało, że takie historie to tylko w Fakcie albo internetach...a nie w "normalnym" życiu.
Nie wyobrazam sobie stracić dziecka w takim wieku.

Wysłane z mojego SM-J710F przy użyciu Tapatalka

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 21:17   #3651
FallenAnn
Rozeznanie

Dziewczyny nie mam czasu nadrobić postów, ale chwale się po dzisiejszych prenatalnych:
Wszystko w porzadku, ryzyka małe.
No i....
Będzie SYN! Fistaszek na pół ekranu ;-)

Stary 2017-09-04, 21:22   #3652
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mam czasu nadrobić postów, ale chwale się po dzisiejszych prenatalnych:
No i....

Super! To mamy kolejnego chłopca!!!

Wczoraj bratowa męża zaproponowala nam łóżeczko po swoich dzieciach, musielibyśmy tylko dokupić materac. Bardzo milo z jej strony. Co prawda myślałam o nieco innym łóżeczku, ale to też jest ok . Chyba skorzystamy - wyczysci się i będzie ok. I będzie więcej kasy na wózek

Stary 2017-09-04, 21:24   #3653
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Super! To mamy kolejnego chłopca!!!

Wczoraj bratowa męża zaproponowala nam łóżeczko po swoich dzieciach, musielibyśmy tylko dokupić materac. Bardzo milo z jej strony. Co prawda myślałam o nieco innym łóżeczku, ale to też jest ok . Chyba skorzystamy - wyczysci się i będzie ok. I będzie więcej kasy na wózek

Świetnie my też będziemy mieli łóżeczko, przewijak i wanienkę od mojej bratowej

Stary 2017-09-04, 21:33   #3654
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

odnosnie wanienki - to moja siostra ma malutką i większą. Chyba też będziemy od nich pożyczać. Bo w marcu oni beda korzystać juz z tej większej A przewijak będziemy musieli kupić. Za to dostaniemy mega dużo ubranek-niektóre założone tylni raz lub dwa Będziemy mieć pół dnia przeglądania co chcemy wykorzystać

Stary 2017-09-04, 21:38   #3655
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
No i....

O kurczaki! Nie nadazam gratulowac chlopcow
Super, ze wszystko ok
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 22:00   #3656
Koma1002
Zadomowienie

Ooo gratulacje! Witamy kolejnego dziedzica

Stary 2017-09-04, 22:24   #3657
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
Cudowne przedszkole też bym chciała, żeby moje młode codziennie wychodziło. U nas w drugą stronę- nawet jak przy 27 stopniach zaczęło dżdżyć to dzieci nie puścili na dwór
Nie narzekam, ale po tym jak zobaczylam jak dzieci przy 5 stopniach taplaja sie w kaluzach (siadaja i pluskaja raczkami) nie oszczedzam na ubraniach. Wydaje na jej kurtki, spodnie i kombinezony znacznie wiecej niz na kurtki dla siebie

Cytat:
Dzięki Asia! Trochę mnie uspokoilas
Też mi się wydaje że może trochę przesadzam... Czułam się tak dobrze po prenatalnych. Wiedziałam że wszystko będzie dobrze i chcielismy wykorzystać ostatnie wakacje we dwoje, bo skoro mała urodzi się w marcu to za rok pewnie poza Polskę nie wyjedziemy. Ja ogólnie myślałam o południu Włoch. Znaleźliśmy nawet loty i hotel. Mieliśmy rezerwować po dzisiejszej wizycie. Ale teraz zastanawiam się nad Balatonem i żeby podjechać samochodem. Dodatkowo na pazdziernik mamy oplacone bilety ze znajomymi na wyjazd do Hiszpanii. Z tym że do tej pory będę mieć jeszcze 1 wizyte wiec wtedy jeszcze raz podpytam czy widzi jakieś przeciwwskazania. Może będzie inaczej to wyglądać

Ja bym pewnie poleciala... i na pewno jeszcze choc raz polece, z tym, ze moj lot to tylko 1,5h. Wiadomo, zawsze jest jakies ryzyko, ale przy w miare krotkim locie pewnie mniejsze niz przy dlugiej podrozy samochodem. Wydaje mi sie, ze lekarka miala zly dzien, albo jakies zle doswiadczenia z kims, kto ja obwinial, kiedy mu nie zabronila leciec...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 22:27   #3658
Wilanka
Rozeznanie

I ja gratuluję dzisiejszych odkrytych dzieciaczkow

Więcej chyba nie napisze, bo mi tak muli Wizaz, że tak średnio co dziesiąty raz udaje mi się wejść...

Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-04, 22:28   #3659
Pannkaka
Rozeznanie

Gratuluje po kolejnych wizytach!

W glowie mi sie nie miesci jak ludzie moga twierdzic, ze uznaja tylko wnuka, a nie wnuczke, czy na odwrot. Gdyby mi tak ktokolwiek powiedzial to bym zrobila awanture i chyba ograniczyla kontakt, to jest tak zle, ze nie mam na to slow. Strasznie wspolczuje, ze macie takie sytuacje...
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-09-05, 06:24   #3660
Koma1002
Zadomowienie

Dzień dobry Wam we wtorek. Dzień mojego powrotu do pracy. Wtorek rozpoczął się spektakularnie- bliskim, niepohamowanym i bardzo intensywnym spotkaniem z klozetem. Odbieram to jako sygnały od wewnątrz- daj spokój, zostań w chacie ! No nic, Dziewczyny trzymajcie i za mnie kciuki 😏 w pracy raczej będę mogła się Wam przyglądać 😐 spokojnego dnia!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości