|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Życzę abyś jak najszybciej poczuła się lepiej Co do moich emocji, to chodzę jak podpięta pod bombę Ale taką z pozytywną siłą rażenia Nie wiem kiedy po to wrócę. Ale mniejsza o to. Najwaniejsze, że prezenty spakowane ![]() Cytat:
Rozumiem co to znaczy mieć wszystko pod kontrolą, bo cały czas tak żyję. Każdy posiłek jest zaplanowany. A jak Twoje wizyty u psychologa, bo z tego co pamiętam to postanowiłyście na jakiś czas przerwać terapię? Jak to teraz wygląda? Cytat:
To było okropne. Zasłabłam na dworcu (na szczęście byłam z siostrą), jakieś czarne plamy pojawiły mi się przed oczami. Na zmianę fale zimna i ciepła wędrowały po moim ciele. Do domu setki kilometrów... brrrr jak sobię to teraz przypominam to ciarki przechodzą mi po plecach! Wszystko dlatego, że przez ponad 2 dni cały czas siedziałam na palącym słońcu i piłam piwo. Teraz jak jadę na jakiś festiwal, czy w ogóle wychodzę choćby do ogrodu to nakładam czapkę lub chowam się do cienia. Ze słońcem nie ma żartów A jak teraz się czujesz? Głowa mnie rozbolała od tego pakowania. Miałam nadzieję, że wszystko uda mi się spakowac, ale niestety. No nic. Jutro o tej porze brat będzie mnie odwoził na lotnisko do Glasgow
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Przepraszam, że ostatnio mało się udzielam, ale mam tyle nauki, że to szok . Muszę w tym tygodniu pozaliczać mnóstwo rzeczy, mam test predyspozycji językowych do nowej szkoły i generalnie umieram . Wczoraj byłam na koncercie i było świetnie .Tak przeczytałam co się u Was dzieje i widzę, że mało pozytywnie ![]() Funkuś wiesz tak to jest. Nam się chyba tylko wydaje, że tyjemy, a pozatym to sprawa psychiki. Ja się dziś zważyłam i byłam pewna, że będzie więcej, bo czułam się ociężała i w ogóle tym się bardzo martwiłam, modliłam się, żeby nie było więcej, bo bym się załamała i okazało się, że jest 39, czyli tyle ile akceptuję. Mam nadzieję, że zmądrzejesz, proszę Wiosenko wysłałam Ci PW. Co u Ciebie słychać. ? A wiecie dziewczyny wysłałam wczoraj emaila do IŻŻ (Instytut Żywności i Żywienia) i dostałam odpwiedź, więc wkleję, bo to może być wskazówka nie tylko dla mnie "Dzień dobry Na stronie internetowej IŻŻ zamieszczone zostały opracowane przez IŻŻ zalecane normy żywienia, gdzie znaleźć można zakres norm na energię i składniki pokarmowe dla wszystkich grup ludności w zależności od wieku, masy ciała i aktywności fizycznej. http://www.izz.waw.pl/wwzz/normy.html IŻŻ jest placówką zajmującą sie leczeniem osób dorosłych. W celu konsultacji w Pani sprawie proponujemy skontaktować się przede wszystkim z Instytutem Matki i Dziecka, ul. Kasprzaka17 a, tel. 22 32 77 000 jak też z Instytutem "Pomnik zdrowia Dziecka", ul.Dzieci Polskich 20 , tel. 22 81 57 000 ( adresy mailowe zapewne dostępna są w internecie). Specjaliści z ww placówek mają największe doświadczenie w leczeniu osób w Pani wieku. Nie mniej jednak bardzo ważny jest fakt, iż podejmuje Pani działania umożliwiające utrzymanie masy ciała. Musi Pani wiedzieć, iż u nastolatków w okresie pokwitania w związku z intensywnym wzrostem i rozwojem organizmu wciąż zwiększa się zapotrzebowanie na energię i składniki pokarmowe. Oto wskazówki, które pomogą Pani prawidłowo skomponować pełnowartościowy codzienny jadłospis, który wspomoże wzrost i prawidłowy rozwój organizmu , wykluczając przy tym udział w diecie produktów wysokokalorycznych a jednocześnie ubogich w wartości odżywcze. Dieta powinna być urozmaicona. Ważne jest, aby każdego dnia znalazły się w niej produkty zbożowe, mleczne, wysokobiałkowe (ryby, drób, chude mięso lub nasiona roślin strączkowych), warzywa i owoce. 1.Należy jeść małe porcje, ale często, najlepiej 4-5 razy dziennie, w mniej więcej regularnych odstępach. 2.Największa ilość energii powinna pochodzić z produktów zbożowych (czyli z węglowodanów, a nie z tłuszczu), powinny być one podstawą każdego głównego posiłku. 3. Wypijanie codziennie 3 szklanek mleka, kefiru lub jogurtu (np- w postaci zupy mlecznej, budyniu, czy koktajlu) uzupełni niedobór białka (potrzebnego do odbudowy mięśni i wszystkich komórek i tkanek) oraz wapnia, który utrzymuje w dobrej kondycji kości, zęby i paznokcie. Dobrej jakości białka zawierają także sery, należy jednak wybierać chude produkty mleczne, ponieważ tłuszcz mleczny zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, które podwyższają poziom cholesterolu we krwi i sprzyjają rozwojowi miażdżycy. 4. Mięso i wędliny warto wybierać chude, gdyż każdy tłuszcz zwierzęcy zawiera dużo nasyconych kwasów tłuszczowych i cholesterolu, Wyjątek stanowią tłuste ryby morskie (śledź, makrela, łosoś), których tłuszcz jest bardzo cenny dla zdrowia (najlepiej 2-3 razy w tygodniu lub nawet częściej)* 5. Dużo warzyw i owoców wzbogaci dietę w witaminy, sole mineralne i kwasy które regulują równowagę kwasowo-zasadową a błonnik ułatwia trawienie. 6. Na deser lub między posiłkami, polecam orzechy i owoce suszone; śliwki, morele, rodzynki -zawierają wiele cennych składników odżywczych. 7. Polecane źródła tłuszczu to: -"oleje roślinne, głównie jako dodatek do surówek i do sałatek (najbardziej polecany jest olej rzepakowy i oliwa z oliwek) -oliwki, zawierają one 13% bardzo korzystnego dla zdrowia tłuszczu. - orzechy , migdały - ich tłuszcz, którego mają 60% to przede wszystkim zdrowe jedno-i wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Należy wypijać 1,5-2 litry napojów każdego dnia, ale unikać napojów słodzonych cukrem, lepiej pić soki owocowe i warzywne, które dostarczają wielu witamin i soli mineralnych." Fragmenty, które zaznaczyłam są moim zdaniem ważne, ponieważ ostatnio zdałam sobie sprawę, że jestem ofiarą tzw. kultu białka. To węglowodany są podstawą naszej diety i one powinny być w każdym posiłku, a nie białko. No i wreszcie przejdźmy do tego, że żeby uzupełnić zapotrzebowanie na białko nie musimy ciągle jeść tylko serków homo i wieśniaków, bo mleko i jogurty, które na wizażu uznawane są za produkty węglowodanowe, są również dobrym źródłem białka ![]() Pozdrawiam Was Może jeszcze dziś zajrzę jak znajdę czas
|
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Hypnotic, to bardzo ciekawe
Te węglowodany mnie bardzo zainteresowały
|
#2404 | |||
|
Zakorzenienie
|
Tak, ale moje niektóre posty mogły na to wskazywać.
Cytat:
ehhhCytat:
kolejna obsesja.Cytat:
nawet Sobie nie wyobrażasz ile kosztuje mnie to żeby zatrzymać się i nie isć za tym chorym głosem... A jeśli chodzi o jedzenie to tak jak pisałam , nie ograniczałam się bardzo, wszystko pod ścisłą kontrolą, zero luzu, tego co był kiedyś i jeszcze dochodzi rower, co dzienne jeżdżę co najmniej godzinę więc ta ilość kcal to wychodzi redukcyjna ![]() A co U Ciebie słychać??
|
|
#2405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Izka masz rację, to nie jest normalne na pewno. Ale naprawdę się staram, dzisiaj miałam dosyć mało ruchu (jedynie tyle co lekki wf i z 15 minut rolek-nie chciało mi sie,bo jestem jakaś zmęczona:P) a zjadłam więcej niż 'normalnie' cieszę się z każdego z moich małych sukcesów i nie ucięłam dzisiaj nawet kalorii ^^ Nie dam się w to wciąganie i chęć dalszego chudnięcia. nie nie nie. koniec. teraz zdrowe, śliczne U ![]() teraz uwaga! właśnie jem lody bakaliowe z truskawkami i posypką z otrębów i łyżeczki musli ![]() (sama nie wierzę w to, co robię )
|
||
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Funky - kochanie,tak mi przykro jak czytam co się z Tobą dzieje ... tak bardzo bym chciała,abyś napisała,że jest wszystko ok i w ogóle ... jesteś taka szczuplutka,jejku
a tak męczysz organizm ... Baby - no to musiałaś chyba więcej schudnąć niż te pół kilo,skoro Ci tak kostki zaczęły wystawać,chyba,że zawsze tak było ... Ja chyba nadal jestem niewolnicą rowerka. Zjadłam jakieś 1400 kcal dzisiaj,bardziej to przypomina U niż R,nie mam jakichś wyrzutów sumienia,ale mam wrażenie,że powinnam ćwiczyć i to sporo. To chore,ale jak nie ćwiczę to sobie myślę,że przytyję. I mimo,że z jedzeniem troszkę lepiej,nawet z postrzeganiem siebie ostatnio ciut lepiej,to ta potrzeba ruchu,spalania ciągle jest. Dzisiaj np. miałyśmy w-f na podwórku,było gorąco,upał jak nic i grałyśmy w tenisa ziemnego. I jak kiedyś się nasłuchałam,że to strasznie spala kalorie i szybko się przy tym chudnie,to latałam za tą piłką i grałam przez całą lekcję nawet się cieszyłam jak piłka leciała dalej,bo wiedziałam,że przynajmniej pobiegnę,to więcej spalę.Albo wczoraj na mieście kupiłam naleśnika,a potem od razu chciałam się przejść,aby spalać. I to nie z wyrzutów sumienia,a po prostu chęci spalania,bo wyrzutów jako tako żadnych nie było. To chyba nie jest normalne,z resztą sama już nie wiem co jest. Czuję,że jutro już na bank wsiądę na rowerek,mam wrażenie,że jak tak go odpuszczę to mimo tych wyczerpujących lekcji w-fu i w sumie dość sporego chodzenia przytyję,mimo,że jem sporo mniej niż wynosi moje zapotrzebowanie. I w głębi duszy zazdroszczę Baby tak naprawdę. Mi np. się podobają bardzo wystające kości itp. Może to nie jest normalne,wybaczcie za ten monolog.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#2408 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Bez niego byś czy tak czy tak nie tyłaCytat:
Cytat:
Mam nadzieje że oprócz nauki u ciebie dobrze Cytat:
(ale przyznam się też to mam)![]() ![]() ![]()
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dostalam Alpejskie Mleczko na Dzien Dziecka i cale zjadlam.. Nie bylo jednak kolacji i sniadanie male (nie zdazylam, bo zaspalam). Powinnam miec wyrzuty? A R zaczne od jutra
![]() (U mnie rodzice sie wkurzaja jak jem malo i jak jem duzo. A ja nie umiem normalnie, bez sensu.)
|
#2410 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I bardzo dobrze że zjadłaś, skoro miałaś ochotę. o!Co do jedzenia, to u mnie jest tak śmiesznie, bo jak jem mało, to jest źle, a jak jem 'normalniej' to 'ciągle łażę do tej kuchni' Nauczysz się jeść tak 'po środku', ja właśnie bym chciała teraz jeść tak 'normalnie'
|
|||
|
|
|
#2411 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie mogę się doczekać, kiedy nam tu napiszesz, że już jesteś w domku i w ogóle a jak jedzonko?Cytat:
![]() Cytat:
co z psychologiem?
|
|
|
#2412 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj
![]() ![]()
|
#2413 |
|
Zakorzenienie
|
co się stało
?
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj byłam na tej wycieczce całodniowej. rano było ok pełna optymizmu itp. Później chodziliśmy i chodziliśmy przez około 4godziny(albo 5) łącznie w ciągu dnia i jeszcze kilka w autokarze i stania itp.
Ale w ciągu przerw zjadłam coś i jak patrzyłam co jedzą moje koleżanki to ja jadłam choćbym 3 dni za nie jadła. I jeszcze na koniec palnęła każda że ona już kolacji jeść nie będzie, a ja jak przyszłam do domu to zjadłam 450ml lodów wiśniowo-jogurtowych z płatkami i jabłko![]() a jeszcze później wieśniaka. Czuje się zła niby zjadłam tylko 2300 kalorii ale one zjadły dużo mniej i nie jadły kolacji. Na dodatek wczoraj wkurzyłam się o ten strój kąpielowy i to mi zostało. I nawet później myślałam no będzie dobrze, przytyje pójdzie troche w nogi troche w ręce, trochę w kręgosłup i w piersi a dzisiaj myśle po co mam tyć przecież powinnam być na R(chore ) bo już waże tyyyle z 5 kg więcej niż przedtem. I znów sobie myśle jakby tu spalić to co zjadłam a tu to a tu tamt i tak samo dzisiaj z tym chodzeniem po skałkach(nie zjadłam jednej dużej kanapki którą spakowałam dla ucięcia kcal ). A oprócz tego strasznie boli mnie głowa(może od słońca?) A w środe ten głupi niemiecki i angielski Jedyna myśl mnie ratuje to to że za niedługo koniec roku. I to że kupiłam sobie specjalnie buty na tę okazję. Iza co u ciebie ?
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra, i tak wiem, ze grubo przesadzilam, ale nie przejmuje sie, bo od jutra nadal R, wiec zgubie
Ale czuje sie grubo, masakra. Krytio kochana, wiesz, ze nie mozesz i nie musisz byc na R, tylko koniecznie P, dla siebie i swojego zdrowia. Ile juz wazysz na swoj wzrost? Twoja waga pewnie nawet po tych drobnych 5 kg jest zbyt mala, czyz nie? I zapewne wygladasz o niebo lepiej
Edytowane przez plameczka Czas edycji: 2008-06-02 o 23:28 |
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
5000kcal
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn. nie ma napadów i jem zgodnie z zasadami R. Nawet okazało się, że schudłam trochę, bo wczoraj się zważyłam Wiem, miałam tego nie robić, ale nie mogłam wytrzymać. Jeszcze ze 3 kg. i osiągnę moją wymarzoną wagę A teraz uciekam. Większość z Was już pewnie śpi- także życzę wszystkim wspaniałego jutra!! A w szczególności Funky i Kryci, bo takie smutne dziś ![]() Trzymajcie się mocno Słoneczka
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia, a co Ty patrzysz na koleżanki? Mam kumpelkę w klasie, która na jednej lekcji wcina bułkę, dwa pączki, popija soczkiem i za 20 minut mówi, że jest głodna :P I naprawdę NIKT się tym nie przejmuje i nie zwraca uwagi. One się odchudzają? To ich problem i bolączka, że muszę odmawiać sobie pyszności. Ty już sobie na odmawiałaś w życiu. A jeśli one, hmmm... w jakiś sposób komentują Twoje jedzenie, to po pierwsze czy są normalne, a po drugie, to są dobrymi koleżankami? Ja kiedy zaczęłam jeść więcej, to moje koleżanki zaczęły się cieszyć, że już nie świruję. Może pora poszukać nowego towarzystwa? Nie chcą jeść kolacji, to niech nie jedzą- ich problem. Ty masz ochotę to szamiesz i niczym się nie przejmujesz!
Enex, kurcze Jeszcze tylko trygonometria, zaliczenie na 5 z matmy, genetyka i... KONIEC!
|
|
|
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny kochane
Asilos Magdalena: Jeej...Twoj udar tez nieciekawie wygladaal Dobrze ze wyszłąs z tego. No a teraz trzeba pamietac o czyms na glowe bo nie ma zartow z tym sloncem jak piszesz.garden: No to jasne ze schudłas skoro cwiczysz Ech a wczoraj kolo 19 znowu mialam nawrot. I znowu widziałam wszystko za mgla. Jutro ide na szczegolowe badania
|
|
|
|
#2420 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomimo tego że mam bilet, no ale zobaczymy co czas pokaże, za to Ty do domku wracasz ![]() Cytat:
Wiesz pamiętam dokładnie dni kiedy na śniadanie zjadłam o 1 łyżkę serka więcej, to potem cały dzień chodziłam jak szalona, koleżanka chciała podjechać busem a ja nie bo mam ochotę się przejść i nic że śnieg sypał tak że świata nie było widać, ja przecież musiałam spalić te nadprogramową łyżeczkę Aga robisz dokładnie to samo, jak zjesz tyle ile zaplanowalaś to jest ok, ale jak pojawi sie coś więcej to od razu rowerek. Dobrze napisałaś "stałam się niewolnica rowerka" A jeśli chodzi o psychologa to widzę ciszaaaaa ![]() Cytat:
Do niedawna czułam że pomagają , teraz to już sama nie wiem, tłumaczę Sobie ciągle to tym że pewnie taki etap w terapii, ale już coraz mniej w to wierzę. Cytat:
nie możesz patrzeć na koleżanki i na to co jedzą, Sama kiedyś pisałaś że Mama mówiła Ci jak to się ludzie zachowują gdy są z innymi,dużo mniej wtedy jedzą, a koleżanki pewnie tak samo , wstydziły się jeść więcej przy sobie nawzajem.Cytat:
|
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie zle zle i coraz gorzej
![]() Jestem w wiecznej depresji, mój TZ mówi ze nigdy sie nie usmiecham. Jest mi tak ciezko, a nie mam do kogo zwrócic sie po pomoc.Bardzo chciałabym schudnac szybko i drastycznie nie moge sie do tego zabrac. Miewam mysli samobójcze, wszytsko mnie drazni, najchetiej nie wychodziłabym z domu. Nawet tutaj do Was nie pasuje, bo jestem za gruba, a Wy wsyztskie jestescie chude . Jestem taka beznadziejna. Nie chce mi sie zyc. Dusze sie sama w sobie Wszytskim beze mnie byłoby lepiej. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Yesterday I was sad Today I am happy Yesterday I had a problem Today I still have a problem But today I changed the way I look at it Edytowane przez orzeszek01 Czas edycji: 2008-06-03 o 10:10 |
|
|
|
#2422 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Orzeszku, nie wiem czy czytałaś moją historię, jeśłi nie to przeczytaj, niech będzie ona dla Ciebie przestrogą. Musisz zacząć walczyć o życie!! Ja straciłam kilka lat, ale z Tobą może być inaczej. Jesteś w pewnym sensie świadoma tego, że dzieje się źle- ja nie byłam. Przyjmowałam życie takim jakie jest i żyłam w cichej rozpaczy. Depresja to straszna choroba, zaczyna się powoli, po cichu, a później nagle spada się na dno!! Jednak można ją leczyć i im szybciej tym lepiej!!
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, witam i o samopoczucie pytam
![]() Nie będę ukrywać, że u mnie lepiej, chociaż chwalić się też nie ma co, gdyż zapewne bym coś znów sama zepsuła (zresztą, jak zwykle gdy sie pochwale, że u mnie lepiej ) . Dziś w szkole z dziewczynami robiłyśmy takie ćwiczonko, w którym szczerze mówiłyśmy sobie nawzajem, co ja lubię np. w niej, a co ona we mnie, patrząc prosto w oczy (psycholog nas zabrała) . Dowiedziałam się wielu miłych rzeczy i nawet dziewczyna, z którą nie zadaje się za wiele powiedziała mi, że lubi mnie bo jestem chuda, ale nie lubi we mnie tego, że jestem za chuda. Druga z kolei powiedziała, że nie lubi, że mówię, że jestem gruba a tak naprawdę jestem chuda. No cóż, ucieszyło mnie to, szczególnie, że rano znów miałam myśli, że jestem gruba . Aa, no i oczywiście pytałam koleżanek czy nie przytyłam. No i ? Nie przytyłam. Chciałam zrezygnować ze słodyczy, bo idą wakacje, wszyscy je odstawiają, a ja zaczynam jeść (i to w jakich ilościach ) , ale myślę sobie, że skoro nie tyje, to przecież od czasu do czasu nie zaszkodzi słodkości. I nie myślę o R, jedynie zaczynam ćwiczyć więcej. Orzeszek- ![]() Krytia- nie sugeruj się koleżankami. Ja mam akurat taką sytuację, że moje koleżanki jedzą wiele, a są takie szczuplutkie, co motywuje mnie do jedzenia Baby- oby wszystko było dobrze ![]() Dziewczynki, to ja zaraz będę spadać, bo muszę napisać na jutro referat z chemii, a taka piękne pgoda, że chcę jeszcze skorzystać. 3majcie się
|
#2424 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiem jak Ci pomoc, nie wszystkie dziewczyny sa bardzo chude, ja jestem przy kości, kragła. Tez miewam takie stany jak Ty i zwrocilam sie o pomoc do psychologa. Mam isc na konsultacje do psychiatry, bo byc moze potrzebne beda leki antydepresyjne. Depresja to choroba tak, jak grypa, wiec nie lekcewaz objawow, tylko szybciutko do lekarza. Mozesz zmienic swoje zycie, mozemy obie, wiec postataj sie, bo ja sie staram
|
|
#2425 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ty do domku Cytat:
Niby nie komentują ale jak jem to niekiedy się na mnie patrzą itp. i już myśle: pewnie mówią ile ja jem";/ A nie wiem czy są dobrymi kol. raz się ze mnie śmieją a raz są normalne : też mam 5 z matmy ;p, mi został niemiecki i angielski Cytat:
Cytat:
. A teraz mówią że nigdy nigdy nie są głodne. A ja gdybym się nie powstrzymywałam to zjadłabym z 5 lodów![]() Cytat:
![]() Ewelka ciesze się że u ciebie dobrze ![]() Plameczko ![]() Iza nie odp. co u ciebie? Ide się uczyć i opalać
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytia milego opalania
![]() 3majcie dziewczyny za mnie kciuki az do piatku, bo mam egzamin na prawko, a nie idzie mi zbyt ostatnio jazda....
|
#2427 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaliczyłam matmę i fizykę!
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli, to średnią mam 5,4
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nieźle, u mnie w ogólniaku, w I klasie to cała klasa w sumie takiej nie miała
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a przez które mężczyźni wprost się ślinią ![]() Nie wiem, czy to pomoże, Twój problem siedzi już głęboko, ale taki przykład może coś Ci da. Cytat:
|
|
#2430 |
|
Raczkowanie
|
Cześc laski
![]() Ale dziś gorąco,u mnie z katarem trochę lepiej i byłam nawet na rolkach Ale tylko na godzinkę bo potem słońce mnie wygnało do domku ![]() Agatko ,miłej podróży Ci życzę ![]() Wszystkim laseczkom też przesyłam
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:22.

Ale taką z pozytywną siłą rażenia
Nie wiem kiedy po to wrócę. Ale mniejsza o to. Najwaniejsze, że prezenty spakowane 
jak kiedyś, tyle że teraz w rozsądnych ilościach ok 1800- 2000 kcal, niestety pojawiła sie obsesja na punkcie rowera, codziennie co najmniej godzinę więc w rezultacie jakieś 300kcal spalam i wychodzi dedukcyjnie
Rozumiem co to znaczy mieć wszystko pod kontrolą, bo cały czas tak żyję. Każdy posiłek jest zaplanowany.
I jaka terapia czy cos było?

.

Ale w ciągu przerw zjadłam coś i jak patrzyłam co jedzą moje koleżanki to ja jadłam choćbym 3 dni za nie jadła. I jeszcze na koniec palnęła każda że ona już kolacji jeść nie będzie, a ja jak przyszłam do domu to zjadłam 450ml lodów wiśniowo-jogurtowych z płatkami i jabłko
) bo już waże tyyyle z 5 kg więcej niż przedtem. I znów sobie myśle jakby tu spalić to co zjadłam a tu to a tu tamt i tak samo dzisiaj z tym chodzeniem po skałkach(nie zjadłam jednej dużej kanapki którą spakowałam dla ucięcia kcal
) . Dziś w szkole z dziewczynami robiłyśmy takie ćwiczonko, w którym szczerze mówiłyśmy sobie nawzajem, co ja lubię np. w niej, a co ona we mnie, patrząc prosto w oczy (psycholog nas zabrała) . Dowiedziałam się wielu miłych rzeczy i nawet dziewczyna, z którą nie zadaje się za wiele powiedziała mi, że lubi mnie bo jestem chuda, ale nie lubi we mnie tego, że jestem za chuda. Druga z kolei powiedziała, że nie lubi, że mówię, że jestem gruba a tak naprawdę jestem chuda. No cóż, ucieszyło mnie to, szczególnie, że rano znów miałam myśli, że jestem gruba . Aa, no i oczywiście pytałam koleżanek czy nie przytyłam. No i ? Nie przytyłam. Chciałam zrezygnować ze słodyczy, bo idą wakacje, wszyscy je odstawiają, a ja zaczynam jeść (i to w jakich ilościach