|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.II
Cytat:
toverek83 jaki ten świat mały myśl pozytywnie, ranek jest zawsze mądrzejszy od wieczorka ![]() pomyśl jakie będzie miała przeprawy z przyszłą teściową Narzeczona najmłodszego brata Twojego TŻ-nawet sobie nie chcę wyobrazić- myślę , że powinnaś wziąść swojego chłopa na długi spacer i na spokojnie pogadać, powiedzieć o swoich zmartwieniach, smutkach i obawach.na pewno zrozumie bo przecież się kochacie.wiem, że czasem to trudne bo mamy swoją kobiecą dumę ale czasem warto. poza tym powiedz Mu, że przykro Ci że mówi iż Jego rodzina i to co dzieje się w Jego domu Cię nie obchodzi- przecież to także prawie Twoja rodzina i jak tam przebywasz to starasz się pomóc- nie zachowujesz się jakbyś była w odwiedzinach i jak Damulka-niech sobie przyupomni wykopki, wyrywanie chwastów itp Facetowi czasem trzeba jak krowie na rowie Fajna z Ciebie Kobietka także dasz radę
|
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziwi mnie tylko stwierdzenie, że Ty się NIMI nie interesujesz. Wychodzisz za mąż za niego, więc to chyba nim powinnaś się interesować (co zresztą robisz). Poza tym to co piszesz jest , tak brutalnie mówiąc nie wychowałaś ich sobie (w przeciwieństwie do wspomnianej bratowej). Pokazałaś, że jesteś dobra a oni to teraz wykorzystują. Chyba musisz troszeczkę postawić na swoim, inaczej nic się nie zmieni. TŻ musi zrozumieć, że wychodzisz za niego a nie za jego mamusię. Może porozmawiajcie, ale tak w cztery oczy, nie przez sms-y, tego się raczej na sms-y nie da załatwić.W każdym razie trzymaj się |
|
|
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje LilStar i tobie gosiu
katey ale mialas przygode z samochodem....a proboszcz to pewnie taki jak moj...moj tato 2 lata temu pracowal w firmie ukladajacej kostke brukowa i pracowali na plebani w naszej parafi przy 40 stopniach goraca i poprosil proboszcza o wode dla siebie i kolegow a on powiedzial ze w tej chwili nie ma na stanie moj tato zglupial.....ksieza sie zmienili to nie to samo co kiedys...dziewczynki odezwe sie jutro co i jak... ide przypomniec TZ o chwastach..dobranoc moje kochane wstreciuszki ![]() |
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat od początku związku wyznaję taką zasadę: jeśli jesteśmy u mnie, ja robię wszystko (chyba, że jesteśmy sami w domu i razem np. coś pichcimy), a jeśli u TŻ - to on też traktuje mnie jak gościa. Znam pary, gdzie dziewczyna i u siebie w domu, i u swojego narzeczonego (!) robiła dla nich kolację. Szczerze, to nie wyszło jej to na dobre Przyniosła już mężowi rybę z puszki, rozdrobnioną widelcem, na co on wykrzyknął: "Co to, k..., jest!?" ![]() Trzymam kciuki, Toverku, żeby wszystko się ułożyło |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też się kładę-nie doczekam się na telefon od mojego TŻ-nocne manewry na poligonie czy jakoś tak =jeszcze 15 dnidobrej nocki Kochane ale porażka z tym you can dansem szubi dubi dubi
|
|
|
|
|
#3936 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha widzę, że nie tylko ja oglądam you can dance i szubi dubi
, chociaż mój faworyt odpadł i już teraz tak średnio mi się ogląda, ale... jestem ciekawa kto wygra (babska ciekawość). Zobaczymy dzisiaj
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bruzdzila tak do ostatniego dnia, nawet w dzien slubu dzwonila do mojej mamy i swoje racje wykladala, co za typ na szczescie po slubie sie zmienila i teraz juz normalnie sie dogaduja z siostra, ale swoje musiala zrobic i z tego, co mowily siostry i brat meza siostry, to juz nie pierwszy raz jak takie szopki odstawiala mam nadzieje, ze u Ciebie bedzie inaczej i szybko skoncza sie te spory |
||
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
ale piękny poranek-tylko szkoda że znów do pracyRano obudził mnie TŻ, a potem zadzwoniła Przyjaciółka że wpadnie z jeszcze Jedną weekend-babskie party się szykuje i maraton filmowy-pogaduchy do poduchy.już sięnie mogę doczekaćCytat:
TVN teraz 5x tyle na głosowaniu zarobi ale Kinga miała fajną sukniusię moja faworytka Anetka też poległa-niestety[quote=kina2807;7780897]piekna bizuteria Dziękuję
|
|
|
|
|
#3940 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ech dziewczynki wczorajszy wieczor byl cudowny...KOlacja potem romatyczne tanczenie przy muzyce...Polozylismy synka spac...POtem bylo winko i wiecej tanczenia...Do starych kawalkow boysbendow...Ech cudownie szkoda ze muselismy osc spac o 12 ja z mila checia przetanczylabym tak cala noc...Ale wiecie Moj Tz mnie zaskoczyl...Myslalam ze na kwiatch w poludnie sie skonczy...A on wieczorem dal mi jeszce 4 prezenty...Pierwszy to zloty lancuszek z serduszkiem,Drugo kolczyki z bialego zlota,trzeci,Zloty pierscionek,a czwarty to szepnal do ucha ze w podroz posluna jedziemy do paryza na 2 tygodnie...juz wszystko zalatwic...Wyjezdzamy w poniedzialek zaraz po slubie z dzieckiem...Cudowny prawda...Ale z tym zlotem od niego to sie usmialam bo dawal wszytko sobno po jakis godznnych odsteoach i za kazdym razem mowil ze zapomnial cos z samochodu...
KOCHAM GO
|
|
|
|
#3941 |
|
|
i jak sie czojesz?? jzu masz jaies nerwowki...Bede trzymalaza ciebie kciuki i bede sie denerwowala za ciebie zeby tobie lzej bylo :d buziaczki
|
|
|
|
#3942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejku ![]() |
|
|
|
|
#3943 |
|
Rozeznanie
|
Biricchina wszystko się uda tak jak sobie zaplanowałaś
![]() 3mam kciuki
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
asiuk masz absolutna racje!ale wiecie chodzi o to ze ja myslalam ze jak pomagam to zostane to odebrane w pozytywny sposob ze docenia moja pomoc ze pomysla ze nie jestem taka zla ale jak sie mozna pomylic???'
TZ juz wymieka pomalu pisze mi jakies takie smsiki milutkie ale ja nie ulegne...nie chodzi tu o dume,honor.chodzi o szacunek dla mnie-mojej osoby-nie pozwole zeby jego mamusia miala ostatnie zdaanie w kazdej sprawie... a wspominalyscie film,,Mamuski"..ogladam go i powiem Wam ze jest tak samo....rownie dobrze moja tesciowa moglaby tam zagrac... od dzis obiecalam sobie ze staje sie krolewna ktora nie moze dotykac ziemi bo ma na nia uczulenie ![]() LilStar-perwsze moje skojarzenia do Twojej osoby bylo takie ze jestes moja najlepsza przyjaciolka ktora ma na imie Lilka...ale jak zobacyzlam ze jestes z Nysy to wycofalam sie z tych zalozen bo ona jest tez z Jasla... asiuk!!od dzis jestem egoistka i asertywna dziewczyna nie wiem czy mi sie uda bo mam mieciutkie serce...a wiecie co???zadzwonilam do niegho wczotaj powiedzialam ze jesli bedzie ciagle stawal po stronie mamy a nie po mojej stronie i jesli sie nie zmieni to ja si ezastanowie powaznie nad tym wszytskim co planujemy bo nie moge byc z kims kto zaklada rodzine a nie odcial pepowiny od mamusi.powiedzialam mu ze nie bedzie sie tulil do mamusi cale zycie ze nie ona bedzie mu gotowala ze nie ona da mu na swiat dzieci tylko ja i jesli chce zyc ze mna w zgodzie to musi sie zmienic.a jego chyba zatkalo kakao i powiedzial ale ja zawsze staje po twojej stronie tylko tymnie zle odbierasz....akurat annakacka alez mialas piekny wieczor....TZ stanal na wysokosci zadania...a tWOJ synek to MAKSYMILIAN??? Birchina na mysl o tych 2 dniach....ide do lazienki
|
|
|
|
#3945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty Toverku nie daj się teściówce, postaw się czasem i nie daj się tak wykorzystywać. Niestety nie wiem co to w ludziach jest, że tego co nic nie robi się szanuje, a tego kto daje z siebie wiele wręcz odwrotnie. Dziwne to jest, ale prawdziwe niestety. Musisz więc czasem się zbuntować i koniec! A mamie TŻ i jemu samemu powiedz to co nam na naukach ksiądz powiedział: "nie wychowujemy dzieci dla siebie, a dla obcej osoby. Syn będzie tworzył jedność ze swoją żoną a nie mamą, i mama musi to zrozumieć i się z tym pogodzić, chociaż to bolesne. Po ślubie najważniejszą osobą w życiu syna jest i ma być żona, bo to z nią tworzy jedno"
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Toverku, byleby nie przesadzić w drugą stronę
Ale na pewno nie zaszkodzi, jeśli nie zawsze będziesz miała czas pomagać, bo sama widzisz, jak to potem jest... Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#3947 |
|
Wtajemniczenie
|
Toverek nooo brawo
Toverku jestem z Ciebie dumna... jeszcze żeby tylko wszystko udało się w życie wcielić ![]() takie przyzwyczajanie teściowych do dobroci jest niedopuszczalne... mojej siostry szwagierka (czyli żona brata męża mojej siostry ) też tak rozpuściła swoją "mamusię" z wożeniem samochodem... były takie sytuacje jeszcze kiedyś, że wracała z zajęć i musiała ją wieźć do miasta na zakupy, bo jej się akurat zachciało, albo jakieś sprawy pozałatwiać, a później jak była w ciąży sytuacje były takie same, dopiero jak już była "końcówka" to dała jej żyć. Teraz trochę odpuściła, ale są sytuacje, że dziecko w samochód i jazda, bo teściowa chce ![]() Biricchina ![]()
|
|
#3948 |
|
BAN stały
|
Tak dziewczynki dzisiaj moj wielki dzien ide przywmiezac suknie
|
|
|
|
#3949 |
|
|
toverek83 moj synek to dokaldnie massiomo oleksandr ale po polsku max...
Dziewczyny wiecie co...Tak niby romantycznie bylo ale jakos zawsze brakoje kogos zeby w tak romantycznych chwilach robil zdjecia...Przez te 3 lata mamy tylko 3 wpolne zdjecia... ![]() Troszke zla na to jestem ale coz moze kiedys...Na slubie to chyba na kazdym zdjeciu bedziemy razem....Anna20061 ty kurcze zamiast miezyc suknie bys ten telefon odebrala bo od dwoch godzin dzwonie do ciebie... ![]() Ech dziewczyny za miesiac jade do polski i az sie boej czy uda mi sie znalezc suknie w rozmiaze 44 ktore bede mogla kupic od razu albo chociaz czekac ale tylko 2 miesiace...Ratunku oszaleje... |
|
|
|
#3950 |
|
BAN stały
|
annakacka sorki telefon mi zdech...Przepraszam zadzwon za godzinke...teraz jestem w zakladzie...na 10.40mam pania do fryzory probnej...Pokaze jej co i jak i zaraz pobiegne do domu...
|
|
|
|
#3951 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lecimy robić winietki na stoły, miłego dnia!! Buziaki |
||
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dołączam do grona... mój ślub -30 sierpnia tego roku, punkt 16;00 Nie mogę się już doczekać tego dnia -tej chwili Oh... rozmarzyłam się Cytat:
Cytat:
![]() Wiem ,że protokół trochę późno spisujemy ale... mamy już wszystkie dokumenty1 ![]() Chyba naaaajgorsze z przygotowań ślubnych to właśnie to latanie po urzędach etc. ![]() Myślałam że już nigdy nie zbierzemy wszystkiego..brr Ale się udało
|
|
#3953 |
|
Wtajemniczenie
|
i mieszkam w Nysie od urodzenia-tylko niedługo bo po śłubie czeka mnie przeprowadzka do TŻa poza tym bravo za asertywność asiuk zazdroszczę Ci mocnego charakterku annakacka ale Tym masz romantyka w domku ![]() anna20061 powodzenia z sukienką
|
|
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sweet_Jelly witaj ![]() Śłubujemy tego samego dnia i otej samej godzince
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3956 |
|
|
Witaj Sweet_Jelly tu ci ten czas jescze szybciej minie...
LilStar wiesz romantyk to on jest raz na jakis czas...Zwlaszcza kiedy sa jakies rocznice urodziny...POd warunkiem ze niema zbyt duzo pracy...Bo on jedzie na dwa etaty teraz...W hotelu i normalnie na magazynie i powiem ci ze przed otwarciem sezony zapomnial prawie o walentynkach...Kapnal sie ze walentynki bo bylismy z skelpie i wszytki pary ktore tam byly dostawalt w prezencie miski...
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
30Sierpnia górą
![]() Witam Koleżanki ![]() Kobitki jakbyście mogły wypisać mi jakie dokumenty są potrzebne do ślubu konkordatowego? Bo już mi się miesza! i przed chwilą zwątpiłam czy rzeczywiście mam wszystko !
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
odpis aktu urodzenia jeśli ślub poza Twoim rodzinnym miastem- to potrzebne do USC, do kościoła dokumenty konkordatowe z USC gdzie będzie ślub, metryka chrztu z adnotacją o bierzmowaniu, świadectwo ukończeniu religii z klasy maturalnej (lub świadectwo z klasy maturalnej z wpisaną oceną z religii). I to chyba wszystko. Poza tym oczywiście zaświadczenie o ukończeniu nauk przedmałżeńskich i poradni rodzinnej. Ale to można donieść później.
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
metryki urodzenia za 22 zł zaświadczenie z usc- musicie byźć po nie oboje-całkowity koszt 84 w kosciele potrzebujesz dowody świadectwa z religii zaśw z usc zaśw z poradni o przebyciu nauk św chrztu z adnotacją o bierzmowaniu
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poźno?? wg mnie nie. Ja mam slub o tydzien wczesniej a protokoł idziemy spisywac za 2 tygodnie równe
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

)ze nie maluje garazu itd...kiedy powiedzialam jej ze chce wyjechac do Angli jeszcze na chwile przed weselem to mi powiedziala/:jedz ale Tomek musi zostac w domu bo kto to wszytsko zrobi????????????przypomn e tylko ze TZ ma jeszcze brata mlodszefo ma 21 lat i starszego ma 30 lat ale mieszka z zona....

, tak brutalnie mówiąc nie wychowałaś ich sobie (w przeciwieństwie do wspomnianej bratowej). Pokazałaś, że jesteś dobra a oni to teraz wykorzystują. Chyba musisz troszeczkę postawić na swoim, inaczej nic się nie zmieni. TŻ musi zrozumieć, że wychodzisz za niego a nie za jego mamusię. Może porozmawiajcie, ale tak w cztery oczy, nie przez sms-y, tego się raczej na sms-y nie da załatwić.

i maraton filmowy-pogaduchy do poduchy.już sięnie mogę doczekać
moja faworytka Anetka też poległa-niestety

Toverku jestem z Ciebie dumna... jeszcze żeby tylko wszystko udało się w życie wcielić