Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-19, 19:42   #811
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Parapet - o płci nie rozmawiałam bo to telefonicznie mi podali wyniki. Ale na ostatniej wizycie byly klejnoty meskosci wiec dziewczynka eaczej nie bedzie

Koma -potwierdzam, osteopata czyni cuda mojej corce i mi tez pomogl bardzo, wlasnie na plecy

Lunak -mi nieraz tak bąbli ze masakra... I sie dziwie jak maly moze tyle halasu narobic...

Mam dylemat z kolorem wozka biala rama jest praktyczna bo malo brudu na niej widac, ale mi sie opatrzyla i myslalam o czarnej. Ale maz mowi ze bedzie widac rysy. W sumie na kazdym bedzie widac. Ale ze chcialam ciemnoszare siedziska to z czarna rama tak ponuro mi sie bedzie wydawalo... A z kolei podoba mi sie na czarnej ramie jasny szary no i nie wiem co zrobic. a tak juz mam ze jak nie jestem pewna to co nie wybiore to mnie nie usatysfakcjonuje do konca. Najlepiej jak wiem od razu co chce to nie ma dyskusji...
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 19:44   #812
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Polecam odwiedzić osteopate , który zajmuje się kobietami w ciąży 😍 mnie ratuje życie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Daleko nie musiałam szukać, moja dobra koleżanka jest fizjoterapeutka i juz się Umówiłam ze będzie mnie rozmasowywac
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 19:52   #813
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Łopatka już dawno wstawiona, pies już wyprowadzony, kurier od H&M z dziecięcymi ciuszkami przyszedł... muszę się wreszcie zabrać do urzędu na przerejestrowanie auta, co mnie stresuje bo muszę jechać tym autem Jest 10cm szersze
Pochwal się ciuszkami z H&m

Asiula a Ty wstaw proszę swoje lupy że smyka

Powoli nadrabiam bo ostatnie dwa dni mnie książka wciągnęła, odkurzylam w końcu czytnik

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 19:55   #814
Lunak
Wtajemniczenie

Brilliant ja bym brała ciemna ramę i jasny szary. Tylko pytanie jak jasny to jest, bo za bardzo bym nie chciała.

Pierwszy raz takie bąble mam. Wczesniej (do wczoraj, bo dzis cisza była) przez tydzien tak mi pukało pod pępkiem. A teraz pływanie i bąble nad pępkiem. Dziwne uczucie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 19:57   #815
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość

Tak, niby nieduże i zrozumiałe, ale wiadomo fajniej jak ich nie ma. Mocz mam dobry.
Ja też mam kilka odchyłów w morfo, też do tej pory było wszystko ok. Zobaczymy co lekarze na to.

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
AAA, Kappahl ma przecenioną część rzeczy, dla dzieci też. Rozmiary jeszcze całkiem dostępne. Czaro_dziejka zajrzyj sobie
Wczoraj oglądałam Dla klubowiczów jest 3 za 2 na całą kolekcję
Stary 2017-10-19, 20:10   #816
Ilsa Lund
Zakorzenienie

20171019_200609.jpg20171019_200603.jpg

Pretty Wydaje nam się z Mężem że 56 wypadło wieksze w H&M Pies od razu chciał lizać buciki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 20:23   #817
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Brilliant ja bym brała ciemna ramę i jasny szary. Tylko pytanie jak jasny to jest, bo za bardzo bym nie chciała.

Pierwszy raz takie bąble mam. Wczesniej (do wczoraj, bo dzis cisza była) przez tydzien tak mi pukało pod pępkiem. A teraz pływanie i bąble nad pępkiem. Dziwne uczucie

To jest jasny szary:
Screenshot_2017-10-19-20-18-23.jpg
Stary 2017-10-19, 20:24   #818
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
To jest jasny szary:

Załącznik 7280521

Brałabym

Stary 2017-10-19, 20:24   #819
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

A to ciemny na bialej:
Screenshot_2017-10-19-20-17-57.jpg

Ie wiem co wybrac
Stary 2017-10-19, 20:24   #820
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Pochwal się ciuszkami z H&m

Asiula a Ty wstaw proszę swoje lupy że smyka

Powoli nadrabiam bo ostatnie dwa dni mnie książka wciągnęła, odkurzylam w końcu czytnik

Wstawialam parę (raczej paręnaście) stron wcześniej ale zanim się dogrzebiesz to ja szybciej wrzucę je ponownie

A jutro jadę oddać siku do badania i robie morfologie. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok.

Powiedzcie mi, czy Wy czujecie regularnie ruchy? Bo ja niestety nie i mam schize. Dzisiaj np w ogóle nie czulam, może raz coś delikatnie a przedwczoraj cały dzień było bulgotanie. Nie ma znaczenia czy zjem słodkie, czy leżę. I nie wiem czy jak ruchy się zaczynają to powinnam je czuć jakoś w miarę regularnie albo przynajmniej codziennie? Gdyby nie to to w ogóle bym się nie martwila
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1508437276791.jpg (25,5 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1508437294079.jpg (29,1 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1508437303948.jpg (54,1 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1508437312806.jpg (30,1 KB, 41 załadowań)
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 20:32   #821
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Jasny to jednak bardziej brudzacy... Dobrze ze mam jeszcze czas do namyslu...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Wstawialam parę (raczej paręnaście) stron wcześniej ale zanim się dogrzebiesz to ja szybciej wrzucę je ponownie

A jutro jadę oddać siku do badania i robie morfologie. Mam nadzieje ze wszystko będzie ok.

Powiedzcie mi, czy Wy czujecie regularnie ruchy? Bo ja niestety nie i mam schize. Dzisiaj np w ogóle nie czulam, może raz coś delikatnie a przedwczoraj cały dzień było bulgotanie. Nie ma znaczenia czy zjem słodkie, czy leżę. I nie wiem czy jak ruchy się zaczynają to powinnam je czuć jakoś w miarę regularnie albo przynajmniej codziennie? Gdyby nie to to w ogóle bym się nie martwila
Lisek the best!
Ja bulgotanie mam przewaznie jak leze i to wieczorami. Podobno regularnie to podobno okolo 26tc kiedy sa to faktycznie uderzenia raczka badz glowka. Teraz malce maja jeszcze troche miejsca do plywania i ciezko je wyczuc a jak odwroci sie pleckami do naszego brzucha to podobno juz calkiem trudno :p
Stary 2017-10-19, 20:44   #822
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Jasny to jednak bardziej brudzacy... Dobrze ze mam jeszcze czas do namyslu...

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Lisek the best!
Ja bulgotanie mam przewaznie jak leze i to wieczorami. Podobno regularnie to podobno okolo 26tc kiedy sa to faktycznie uderzenia raczka badz glowka. Teraz malce maja jeszcze troche miejsca do plywania i ciezko je wyczuc a jak odwroci sie pleckami do naszego brzucha to podobno juz calkiem trudno :p
Ja ogólnie go czuję. Dziś na zajęciach tak mocno mnie kopnął, że aż się wystraszylam. Aczkolwiek tak jak mówisz, mają te Maluchy jeszcze miejsce na fikanie ☺za chwilę będzie już regularnie 😆😆

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 21:00   #823
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Brilliant, jednak ten na białej ramie bardziej do mnie przemówił ale dla mnie lepsze zdjecie tego ze sklepu a nie katalogowego. kurczaczek nie myslalam o tym, ze czarna rama i ciemny wózek bedą wyglądać ponuro. Musze jeszcze raz jechać zobaczyc mój wybór

Koma, w ogóle to jak na zajęciach?

Stary 2017-10-19, 21:16   #824
Pannkaka
Rozeznanie

Za wami nie da sie nadazyc Cos tam rano zaczelam odpisywac o tej przypince, ze mam taka, ciagle zapominam przypiac, ale tez nie wierze, ze cos da. Po mnie juz naprawde widac, jeszcze specjalnie zdejmuje kurtke, zeby nikt nie mial watpliwosci i nic, ludzie patrza, widza mnie i siedza. Ale przypne jutro, zobaczymy.

Cytat:
Dziewczyny przepraszam że tak o sobie, ale mam wyniki: mały jest zdrowy
Ale swietne wiesci, gratuluje Az sie wzruszylam jak to przeczytalam

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ps. Prosze tez o kciuki za moje malutkie, jutro wizyta ale za tydzien w piatek polowkowe i wtedy wszystkiego sie dowiem, cos czuje, ze nie bedzie dobrze i nie wiem skad to glupie przeczucie, caly czas mam w glowie poczatek ciazy i ze narobilam dziecku cos zlego tymi antybiotykami co sie odbilo na jego zdrowiu
Beda kciuki, ale ty sie nie stresuj tyle Z takich rozmyslan nic dobrego nie wynika

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Mam pytanie z serii głupich: czy takie bąbelki pływające pod żołądkiem to moze byc Dziec? Pierwszy raz takie uczucie mam i to takie głupie trochę
Brzmi jak wlasnie to

A jak juz jestesmy przy tym temacie, czy ktoras z was tez czuje ruchy glownie bardzo, bardzo nisko? No skrobie mi na samym dole, wrazenie jakby juz chcial wylazic... Te ruchy wyzej sa jak najbardziej mile, ale te na dole strasznie mnie draznia, sa niezbyt przyjemne. Oczywiscie ciesze sie, ze czuje malucha, ale nie moglby sie jakos przekrecic?
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 21:27   #825
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Potwierdzonych dwóch chłopców wszystko ok. Waga 506 i 434 gram. Szkoda że zestawienia u nas nie ma bo bym porównała.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Jeszcze bieluch jako serek ma super skład i serek twój Wieluń w Lidlu u mnie jest.

Super, gratuluję chłopców

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ilsa do mnie też dojechała dziś paczka z H&M, oczywiście cała dla małej Czekała na mnie jak wróciłam z przychodni, miałam taką małą nagrodę
Też się pochwal zakupami lubię oglądać dziecięce ciuszki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 21:29   #826
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. czy któraś też sie wybiera?
Stary 2017-10-19, 21:29   #827
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Lunak - znieczulenie jest miejscowe, nie zrobi krzywdy dzieciątku I proszę się nie nastawiać źle! Ja np w 4 tygodniu miałam robione zdjęcie rentgenowskie zęba czego w ciąży nie powinno się robić. Nie wiedziałam wtedy jeszcze o ciąży. Na początku się tym martwilam ale teraz czuję, że będzie dobrze. Do polowkowego zostało... 10 godzin! I czuje że będzie dobrze. Mąż mówi że mała jest silna po tatusiu wiec wiem że wszystko będzie ok!

asiula- u mnie jeszcze nie sa rwgularne ruchy ale czuje coraz częściej . Choć zdarzają się dni, że czuje mała tylko raz czy dwa razy w ciągu dnia

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 21:49   #828
marcia45
Zadomowienie

Ja już ruchy czuje codziennie, a córkę poczułam dopiero koło 20 tyg i nieregularnie, więc bez stresu dziewczyny.

Gratuluję wszystkim dobrych wyników!

Mi się wózek jasny na ciemnej bardziej podoba.

Mnie zastanawia najbardziej co kupować pojedynczo na co razy 2.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 21:57   #829
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Też się pochwal zakupami lubię oglądać dziecięce ciuszki
Akurat wczoraj to przyszły same bodziaki, takie gładkie, jednokolorowe i skarpetki bo zamawiałam w weekend jak jeszcze nie miałam potwierdzonej płci. Więc w sumie nie było czego fotografować. Jutro wyjmę torbę i porobię kilka fotek z tego, co kupiłam ja i teściowa wcześniej
Stary 2017-10-19, 22:14   #830
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Ja już ruchy czuje codziennie, a córkę poczułam dopiero koło 20 tyg i nieregularnie, więc bez stresu dziewczyny.

Gratuluję wszystkim dobrych wyników!

Mi się wózek jasny na ciemnej bardziej podoba.

Mnie zastanawia najbardziej co kupować pojedynczo na co razy 2.

No Ty to masz podwójną wyprawkę do skompletowania. O rany... 😜 a jesteś za tym by ubierać bliźniaków tak samo?

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 22:33   #831
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. czy któraś też sie wybiera?
Ja ide we wtorek na 1 zajecia

Marcia - a jak z blizniakami z ruchami, czujesz je "szerzej" niz w pojedynczej ciazy? tez mi sie podoba ten jasny

Ogladala moze ktoras kuchenne rewolucje? Ja dawno nie, ale dzisiaj trafilam na odcinek. Wlascicielka jakas tak pelna dumy i pychy ze slow braknie
Stary 2017-10-19, 22:35   #832
marcia45
Zadomowienie

Chyba raczej nie, choć na ciuszki u znalazłam druga czapeczkę jak miałam dla córeczki z newbie. Plus dwie te same bluzki i pajace z next. Albo spodenki te same co z hm córce kupiłam więc pojedyncze egzemplarze będą podwójne. Kombinezon po młodej z newbie mi się strasznie podobał ale nie wiem czy za dziewczęcy nie jest

Bo np lezaczki przy córce nie używałam ale tu zapewne się sprawdzi. I czy kupić dwa czy jeden albo szumisia? Jak myślicie?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 22:48   #833
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba raczej nie, choć na ciuszki u znalazłam druga czapeczkę jak miałam dla córeczki z newbie. Plus dwie te same bluzki i pajace z next. Albo spodenki te same co z hm córce kupiłam więc pojedyncze egzemplarze będą podwójne. Kombinezon po młodej z newbie mi się strasznie podobał ale nie wiem czy za dziewczęcy nie jest

Bo np lezaczki przy córce nie używałam ale tu zapewne się sprawdzi. I czy kupić dwa czy jeden albo szumisia? Jak myślicie?

Już dyskutowalysmy o szumisiach. Kazda robi inaczej, ale moze warto poczekac z zakupem, czy w ogole bedzie potrzebny a bujaczki? Hmmm nie wiem ile bedziesz potrzebowala
Stary 2017-10-19, 22:54   #834
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

A przypomnisz ile latek ma Twoja córeczka? Będziesz musiała mieć trójkę pod opieka. Jeśli chodzi o bujaczki to chyba bym na 2 postawiła.

Stary 2017-10-19, 23:08   #835
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Szybka jesteś 😁 tu gadu gadu o pizzy a Twoja już w piecu dochodzi. Brawo Ty! Ja ost robiłam bułeczki drożdżowe wypelniane takim "pizzowym farszem" i wyszło 12 z porcji i nie zdążyłam zjeść ani jednej. Uwierzyłam na oko że były smaczne.

Ja mam pizze moment ogarnieta Ale tak sie najadlam, ze masakra, na miesiac mi starczy

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
A to ciemny na bialej:
Załącznik 7280541

Ie wiem co wybrac
Mi sie ten bardziej widzi

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:

Lezaczki bralabym dwa na pewno Co do szumisia to ja nie kupowalam i nie kupuje. Wystarczyl mi na telefonie, szum wodospadu lub szum suszarki Ale nie uzywalam tego do usypiania bo moja za nic miala takie nowosci tylko do wyciszenia przy karmieniu bo u nas bylo hardkorowo i histerycznie przez dlugi czas i jedynie te szumy pomagaly jakakolwiek dziecko nakarmic.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 23:10   #836
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
A inhalatorów w wyprawach nie macie dla mnie to must have. Chociaż przy pierwszej córce przydał się późno ale nie wiadomo co może nas zaskoczyc
Ja właśnie się zastanawiałam nad inhalatorem, bo choć sama nigdy nie używałam, to wszędzie słyszę pozytywne opinie Dziewczyny polecacie coś konkretnie?

Cytat:
Dziewczyny przepraszam że tak o sobie, ale mam wyniki: mały jest zdrowy
aż się wzruszyłam
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Ps. Prosze tez o kciuki za moje malutkie, jutro wizyta ale za tydzien w piatek polowkowe i wtedy wszystkiego sie dowiem, cos czuje, ze nie bedzie dobrze i nie wiem skad to glupie przeczucie, caly czas mam w glowie poczatek ciazy i ze narobilam dziecku cos zlego tymi antybiotykami co sie odbilo na jego zdrowiu
Matka!

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
A jak juz jestesmy przy tym temacie, czy ktoras z was tez czuje ruchy glownie bardzo, bardzo nisko? No skrobie mi na samym dole, wrazenie jakby juz chcial wylazic... Te ruchy wyzej sa jak najbardziej mile, ale te na dole strasznie mnie draznia, sa niezbyt przyjemne. Oczywiscie ciesze sie, ze czuje malucha, ale nie moglby sie jakos przekrecic?
Ja najmocniejsze ruchy czuję poniżej i na prawo od pępka, takie kopniaki wtedy A tak to głównie takie bąbelki pod pępkiem Jakby się kręciła tam Dwa razy zdarzyło mi się, że czułam ruchy i nagle jakby mnie ktoś dźgał w pęcherz (domyślam się kto ) I fakt, nie było to przyjemne

Swoją drogą wczoraj miała tak aktywny dzień Dzisiaj udało mi się nawet pokazać tż, bo aż było widać przez brzuch
Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Ja też miałam mieć dzisiaj, ale niby ze względu na pełną refundację powinnam zacząć później. Chyba jakoś na 07.11 mi przełożyli
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 23:13   #837
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zastanawiałam nad inhalatorem, bo choć sama nigdy nie używałam, to wszędzie słyszę pozytywne opinie Dziewczyny polecacie coś konkretnie?

aż się wzruszyłam
Matka!

Ja najmocniejsze ruchy czuję poniżej i na prawo od pępka, takie kopniaki wtedy A tak to głównie takie bąbelki pod pępkiem Jakby się kręciła tam Dwa razy zdarzyło mi się, że czułam ruchy i nagle jakby mnie ktoś dźgał w pęcherz (domyślam się kto ) I fakt, nie było to przyjemne

Swoją drogą wczoraj miała tak aktywny dzień Dzisiaj udało mi się nawet pokazać tż, bo aż było widać przez brzuch
Ja też miałam mieć dzisiaj, ale niby ze względu na pełną refundację powinnam zacząć później. Chyba jakoś na 07.11 mi przełożyli
Moge polecic ten co mam, microlife neb 50a
https://www.aptekagemini.pl/inhalato...e-neb-50a.html
Szybko inhaluje, dziecko sie nie nudzi i daje rade do konca.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-19, 23:22   #838
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Dolly - ja mam z lidla i fajnie sie sprawdza zwroc uwage zeby mial koncowki dla dzieci
Stary 2017-10-19, 23:30   #839
Jolinko
Zadomowienie

Ja głównie też czuję maluszka po prawej stronie od pępka w dół. Może z tej strony jest więcej miejsca tam dla nich? Wczoraj to się tak wypial że wyglądałam jakbym piłkę zjadła, smiesznie wygląda taki krzywy brzuch 😎

Stary 2017-10-19, 23:45   #840
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Ja głównie też czuję maluszka po prawej stronie od pępka w dół.
Ja też w tym miejscu czuję tak powiedzmy 90 % ruchów A jak byliśmy na usg to akurat w tym miejscu była... główka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości