Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-24, 09:15   #1501
Jolinko
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cześć laseczki 😀

Kciuki mocne za dzisiejsze wizyty! Przynosić to szybko dobre wieści. ☺ raz raz

Też najpierw miałam usg a potem majty w dół i badanie dopochwowe. I dziewczyny, wysikajcie się porządnie przed usg. Bo ja miałam pęcherz na wpół pełny i lekarka kazała wysikac się. Dobrze że wc był w gabinecie zaraz za drzwiami, to nie musiałam nigdzie lecieć.

Zazdroszczę wam. Te polowkowe badania tak poprawiają samopoczucie... będziecie się uśmiechać po tym cały dzień 😁

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:16   #1502
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Tak, taką:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393993002.html
Według mnie na żywo jest ładniejsza. Kupiłam granatową, byłam ciekawa beżowej ale nie było w sklepie. Fajnym rozwiązaniem jest ściągacz pod biustem bo nieco wyszczupla . No i zapłaciłam za nią 200 z małym hakiem po pan kasjer był tak miły, że pomógł mi na szybko zapisać się do clubu i dostałam 10% rabatu. A 10% przy takiej kwocie to już całkiem-całkiem
Bardzo fajna Ja co prawda nie lubię granatu ale krój mi się bardzo podoba No i nie jest jakaś bardzo droga w sumie jak na kurtkę zimową i to jeszcze ciążową

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:16   #1503
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Dzisiaj tyle wizyt za wszystkie trzymam kciuki

Aktualnie zastanawiam się czy na śniadanie zjeść tosty czy jogurt z owocami. Hmmm idę na tosty

Też bym wybrała tosty
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:17   #1504
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ale łazanki to chyba tylko makaron z kiszoną kapustą z grzybami W sklepach sprzedają ten makaron jako takie kwadraciki ale to w sumie nie ma znaczenia
U nas łazanki to makaron ze zwykłą kapustą i cebulką podsmażaną Żadnych grzybów, żadnego mięsa itd

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:17   #1505
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Ale M zrobiła sobie imprezę wieczorem 😍 nawet nagraliśmy te kopniaki, bo tak dawała czadu, że z daleka było widać 😀
Wasze dzieciaczki też wykazują aktywność szczególnie wieczorem? Rano zdarzy jej się kopnąć, ale to rzadko. A to było takie bailando przez jakieś dwie godziny, że aż mi się brzuch zmęczył 😁
Ja już czuję o różnych porach dnia, ale wieczorem jak się położę najmocniej. Bardzo lubię te nasze wieczorne "rozmowy" Wczoraj wykonała jakiś ruch, że poczułam na połowie podbrzusza aż się wzdrygnęłam! Tak mocno jeszcze nie czułam ruchów
Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Dostałam od mamy wczoraj fasolkę po bretońsku także będę zajadać ! I czytałam Was wczoraj, to narobiłyście mi ochoty na łazanki. U mnie też się robi z kiszonej kapusty. Jadłabym.
A ja dziś gotuję fasolkę, już mam namoczoną
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Mąż pamiętał o rocznicy
Cieszę się że mąż stanął na wysokości zadania
Cytat:
o kurczę, właśnie dziewczyny, jak to jest? W sumie nastawiłam się, że dzisiaj czeka mnie tylko usg przez brzuch! Ale by była niespodzianka
Ja na połówkowym miałam tylko przez brzuch, szyjkę też miałam mierzoną. Ja tej lekarce co mnie badała ufam i skoro zmierzyła przez to widocznie tak też można. Zapewne to zależy od lekarza i tego jakie techniki badania mu odpowiadają
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Leci ci siara? U mnie jeszcze nic, suchutko. Stosujesz wkładki laktacyjne?
To już?! U mnie nic a nic na razie ale warto wiedzieć, że to może nastąpić w każdej chwili
Stary 2017-10-24, 09:18   #1506
Ilsa Lund
Zakorzenienie

No i nie poszłam do internisty bo chciałam złożyć wyprane łóżeczko psa i zauważyłam że odpadł zamek i siłowałam się z wężykiem spustowym w pralce żeby móc go znaleźć w filtrze Ale nie potrafię, Mąż zrobi jak wróci

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:18   #1507
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Hej, może wreszcie i ja dołączę? Czaję się już od testu, ale ciągle na coś czekam, na usg, na kolejną wizytę, na prenatalne..
Witamy wśród mamusiek

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:20   #1508
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, czy na polowkowym mierzą szyjkę macicy usg dopochwowym? Wyczytałam o tym u mamyginekolog, z jednej strony super, niech sprawdzą co się da, ale z drugiej nie wiem w co się ubrać idę do tej samej przychodni co na prenatalne, a tam w gabinecie nie było żadnej łazienki, żadnych spodniczek.. Wolałabym nie skończyć jak ostatnio u swojej gin, z bluzką podwinieta do cycków, a reszta goła może chociaż lekarz pozwoli się ubrac po dopochwowym
Mi na połówkowych nie badał dopochwowo w sumie nie wiem czemu nie zbadał tej szyjki. Ale dwa dni wcześniej mój gin po badaniu na samolocie kazał przejść na leżanke bez ubierania (zostalam w szoku) ale właśnie badał tylko szyjkę. Potem się ubrałam i normalne USG przez brzucha

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Mnie ba prenatalnych nie kazał się rozbierać zsunęłam tylko spodnie z pupy, że miałam na wysokości ud, nie leżałam nago i uważam, że świetnie to rozwiązał.

Nawet nie wiem co to łazanki

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

W ogóle to dzień dobry. Obudziłam się rano z całą zalaną koszulką... miałam chyba z 4 plamy, partner zachwycony, bo coraz bardziej widzi, że organizm się przygotowuje na przyjście na świat jego córeczki, a ja nie umiem sobie z tym poradzić. Śpię bez stanika, ale chyba muszę kupić jakieś na noc...
W dzień aż tak źle nie jest, bo na stanikach mam małe plamki, ale dzisiaj rano się załamałam... któraś też ma taki problem? Jak sobie radzicie?

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Kurczę kiepsko może faktycznie kup sobie takie wkładki ? Mi jeszcze nic nie leci z biustu

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:21   #1509
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
ja poszłam kiedyś do koleżanki "dziecko obejrzeć" zaraz po urodzeniu No i wzięłam dzieciaczka na ręce, on coś się tam skrzywił jakby miał zacząć płakać, więc ja z automatu zaczęłam go bujać na rękach aby go uspokoić. Koleżanka szybko mi zwróciła uwagę, żebym nie bujała go, bo nie chce go tego uczyć.
Podobno wytrzymała 1,5 miesiąca
Dlatego mam tylko taki plan a czy się uda to zobaczymy bo wiem, że dziecko weryfikuje przeróżne rzeczy
Chociaż jak mojej mamie się udało, to wiem, że się da

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:21   #1510
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Też bym wybrała tosty
Jogurt z owocami zjem na drugie śniadanie

Stary 2017-10-24, 09:22   #1511
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
LUNAK, mąż mnie dziś zabrał tutaj w mojej okolicy do takiego centrum niemowlecego "Mieszko " no po prostu wszystko tam było, od wózków kolysek fotelików do samocjodu zabawek każdego formatu po ciuszki i biustonosze do karmienia dla mam. Mój mąż stwierdził że oczy mi się świeciły jak latarnie, to chyba z ekscytacji. 😁 No ten wózek to bajka... już chyba się na niego zdecydowalam. I cudne łóżeczko też widziałam, takie nie bujane a na takim zawieszeniu że się tak lekko kolebocze. Chyba fajne żeby dziecko tak uśpić jak się przebudzi w nocy.
Te rzeczy dla dzieci są takie słodkie, nawet pieluszki tetrowe mnie zachwycaja😀

A tak z ciekawości, gdzie mieszkasz ? Bo u nas też jest to centrum dla dzieci

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:22   #1512
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Bardzo fajna Ja co prawda nie lubię granatu ale krój mi się bardzo podoba No i nie jest jakaś bardzo droga w sumie jak na kurtkę zimową i to jeszcze ciążową
No właśnie ta cena taka bardzo zaporowa nie jest, dostałam jeszcze -10% rabatu. I całe szczęście bo jeśli chodzi o kurtkę to już byłam podparta do muru, nie miałam w czym chodzić

Właśnie! Ważny dzień wątkowy! Ja też trzymam kciuki za wszystkie wizyty, czekam na dobre wieści!!!
Stary 2017-10-24, 09:23   #1513
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
To wkładka która wkładasz do biustonosza i wchłania mleko. Coś takiego jak wkładka "majtkowa" jeżeli w ciągu dnia tez ci wycieka mleko to warto kupić żebyś miała trochę więcej komfortu
Dziękuję :-* dopisałam do listy zakupów na dzisiaj.

Wczoraj kupiłam sobie sukienkę, wyglądam w niej jak przed rozwiązaniem jak ubrania potrafią zmienić wielkość brzuszka

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:27   #1514
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, może wreszcie i ja dołączę? Czaję się już od testu, ale ciągle na coś czekam, na usg, na kolejną wizytę, na prenatalne..
Coś o mnie - to moje pierwsze dziecko, płeć to jeszcze tajemnica, dziecko się ukrywało na prenatalnych i kolejnym usg Ciąża druga - przeszłam przez poronienie zatrzymane i zabieg na początku maja tego roku - to był 12tc. Teraz termin mam na 19 marca, w czwartek wybieram się na usg połówkowe i z każdym dniem stresuję się coraz bardziej Póki co jadę na lekach, bo stwierdzono u mnie mutacje.
Z drugiej strony czekam na ten czwartek z utęsknieniem, bo chciałabym poznać płeć i rozpocząć zakupy Co prawda mnóstwo rzeczy dostanę w spadku po siostrzeńcu (teraz ma prawie 4 miesiące, ubranka na pewno będą super, bo sama sporo kupiłam ), ale już cokolwiek wypadałoby mieć. Póki co zaszalałam trochę w szmateksach i lidlu - mam kombinezon akurat na wyjście ze szpitala, 3 body na długi rękaw i 2 pary skarpetek W czwartek jedziemy też na pierwszy prawdziwy przegląd wózków - do tej pory byłam w jednym sklepie i wpadł mi w oko Cosatto Ooba, ale nie wiem czy jest sens wydawać tyle pieniędzy na wózek na rok, no bo potem na pewno trzeba będzie dokupić typową spacerówkę. Chętnie poczytam co Wy kupujecie i jak się szykujecie na powitanie maluszka
Hej

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Mam jeszcze 16 stron w aplikacji do nadrabiania ale już napisze ....
Witam się z Wami po krótkiej przerwie.
Jesteśmy już na nowym mieszkaniu, jeszcze nie jako właściciele bo notariusz namieszał z aktem, ale mamy już wszystko ogarnięte. Jeszcze tylko zdać tamto mieszkanie.
Tutaj czeka nas na pewno odświeżenie ale to powoli z czasem bo już się fundusze skończyły

W piątek miałam taka migrenę .... nażarłam się przez cały dzień apapu Max, a dziś się okazało ze nie można go brać
A ja od piątku praktycznie w ogole nie czułam ruchów....
Przeprosiłam się z położną, przyszła dziś do mnie do domu, pomyślałam ze mnie zbada i uspokoi... nawet na sekundę nie znalazla tętna dziecka ....

Najgorsze chyba pol godziny w moim życiu kiedy już myślałam ze moje dziecko nie żyje....
Pojechałam od razu do szpitala nie szlam nawet na IP tylko na oddział.
Lekarz był mało chętny i powiedział ze powinnam przejść przez sor, ale zrobił usg , a tam serce jak dzwon .... normalnie masakra.... myślałam ze umrę wcześniej ze zmartwienia a później ze szczęścia....
maz tez się bardzo zmartwił ale na szczęście jest wszystko Ok ....

Ale sie strachu najadłas dobrze ze wszystko okej oby sie wiecej nie powtórzyła taka sytuacja

Cytat:
Wg mnie zostawiac wszystko na koniec to nie najlepszy pomysl. Takie rzeczy dla maluszka sa naprawdę bardzo drogie a trzeba tego spoooro. Dziś kupiłam ręcznik kąpielowy ż kapturkiem 100×100 i kosztował 50zl. Hmmm, jak dla mnie dużo no ale potrzebne. A 1 to przecież nie wystarczy. Wyłóż potem w jednym miesiącu kasę na całą wyprawkę. Dla mnie nierealne. Dlatego mojemu mężowi przedstawiłem taki argument i już nie mówi że za szybko. Dziś to nawet sam foteliki do samochodu przegladal. Na razie twierdzi że za 1000 zł już dobry kupi. No zobzczymy... Ja się na razie nie orientuje w tym

No cena wyprawki w całości jakby sie podliczyli to ładne tysiące wyjdą

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Oj szkoda ze maz Ci nie pomaga. Ja znajac siebie to uszykowalabym sie do sklepu i pow ze albo jedzie ze mna albo jade sama :p a jak by dalej sie nie opieral to zamawialabym bez patrzenia na jego gadanie i to jeszcze to co mi by pasowalo. W sumie to i tak Ty glownie bedziesz jezdzic wozkiem wiec bardziej do Ciebie model musi przemawiac
Tez bym tak zrobiła, na szczęście mój jest w te tematy dosc mocno zaangażowany, takze nie narzekam w weekend chyba do ikei pojedziemy, zobaczyć materca do łóżeczek, przewijak na łóżko itp

Lunak, mocne za połówkowe
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:29   #1515
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Czy któraś z Was ma już wózek? tz mnie tak denerwuje, wg niego na wszystko jest jeszcze kupa czasu i nawet na głupie oglądanie w sklepie muszę go zaciągnąć siłą, nawet jak pokazywałam mu tę piękną pościel co ma być w Lidlu to już jęczybuła że po co tak wcześnie kupować
My chcemy kupić gdzieś na przełomie grudnia/stycznia ale ja mam termin na 8 kwietnia więc jest jeszcze trochę czasu Ale nie byliśmy jeszcze nawet oglądać

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:29   #1516
karolka_boroweczka
Raczkowanie

U mnie na śniadanie też były tosty 😝 a jogurt już czeka 😝
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:34   #1517
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczyny! Wczorajszy dzień był ciężki i bardzo intensywny, wieczorem padłam, nawet nie wiem kiedy. W nocy oczywiście chodziłam siku, ale tak jak dzisiaj, to nie pamiętam, kiedy ostatnio się tak wyspałam. Już siedzę w pracy i spijam kawę. Dziś znów maraton, wychodzę z pracy po 16, szybko do domu się ogarnąć, w samochód, godzinka drogi i wizyta na 18. Stresuję się, ale cieszę się, że to połówkowe, bo zobaczymy dokładnie naszego Bąbla Znów wrócimy wieczorem i pewnie od razu padnę spać.

Dostałam od mamy wczoraj fasolkę po bretońsku także będę zajadać ! I czytałam Was wczoraj, to narobiłyście mi ochoty na łazanki. U mnie też się robi z kiszonej kapusty. Jadłabym.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty dajcie znać o której macie?

no i oczywiście czytałam Twoją wiadomość Fiole trzymam kciuki ogromnie za Ciebie, za Was
Trzymam
Badanie połówkowe przyjemne, długie można sie naoglądać dzidziusia

Cytat:
Dziewczyny, czy na polowkowym mierzą szyjkę macicy usg dopochwowym? Wyczytałam o tym u mamyginekolog, z jednej strony super, niech sprawdzą co się da, ale z drugiej nie wiem w co się ubrać idę do tej samej przychodni co na prenatalne, a tam w gabinecie nie było żadnej łazienki, żadnych spodniczek.. Wolałabym nie skończyć jak ostatnio u swojej gin, z bluzką podwinieta do cycków, a reszta goła może chociaż lekarz pozwoli się ubrac po dopochwowym
Mnie nie badal usg tv, zbadał tylko ręcznie, ale wszystko ok. No oprocz tego ze mam infekcje

Dzien dovry
Ja juz po jednym lekarzu dzis, ortodoncie i mam zdjęty dolny aparat jutro retencj. Dzis jeszcze dentysta na odbudowę zębów i ginekolog wieczorem.

Badania krwi i moczu wyszły mi raczej dobre, mam hemoglobinę nieco poniżej normy (10,9 przy normie 11), ale tak to glukoza super 76, próby wątrobowe i krzepliwość krwi tez, żelazo tez mam samo w sobie wysokie... mocz ma dobre parametry oprocz bakterii, No ale ro wiedziałam bo infekcja. Ale pH 6 takze nie wiem czym było spowodowane moje zasłabnięcie... przez to chyba pójdę szybciej na l4 bo bede sie bała żebym znów tak nie zasłabła, a nie daj podczas podróży służbowej... a zdarza mi sie jezdzic po województwie
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:35   #1518
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie zostawiac wszystko na koniec to nie najlepszy pomysl. Takie rzeczy dla maluszka sa naprawdę bardzo drogie a trzeba tego spoooro. Dziś kupiłam ręcznik kąpielowy ż kapturkiem 100×100 i kosztował 50zl. Hmmm, jak dla mnie dużo no ale potrzebne. A 1 to przecież nie wystarczy. Wyłóż potem w jednym miesiącu kasę na całą wyprawkę. Dla mnie nierealne. Dlatego mojemu mężowi przedstawiłem taki argument i już nie mówi że za szybko. Dziś to nawet sam foteliki do samochodu przegladal. Na razie twierdzi że za 1000 zł już dobry kupi. No zobzczymy... Ja się na razie nie orientuje w tym 😉
Gdzie kupowałaś ? Ja się ostatnio rozglądałam ale trafiałam na same takie za 100, 150 zł

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:37   #1519
Ojoanna29
Zakorzenienie

2 tygodnie temu moja gin badała szyjkę i na szczęście była ok 3,74cm, ale po zabiegu mam ciągle jakieś schizy, że nagle zacznie się skracać, że infekcje coś zepsują, więc niech lepiej bada też na połówkowym Moja lekarka robi usg tak na szybko szybko i nie ma czasu na ubieranie się, leży się tak na golasa w trakcie usg
W sumie co ja się zastanawiam w co się ubrać, skoro i tak nie mam za dużego wyboru, tylko ciążowe ubrania na mnie pasują, a mam tylko spodnie i koszulki
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:39   #1520
dustinthewind
Rozeznanie

Czyli jak widać to usg dopochwowe nie jest regułą, zobaczymy
Jak byłam na tym pierwszym usg genetycznym, to uprzedziłam Męża, że być może okaże się, że będzie dopochwowo, to powiedział, że mowy nie ma żeby mi coś ten facet tam wkładał i lepiej żeby ręce trzymał przy sobie Akurat lekarz, do którego się umówiłam na te genetyczne, jest w wieku mojego Męża, czyli ma 32 lata i szczerze powiedziawszy jest przystojny ale to przecież tylko badanie, wiadomo, mi to bez różnicy czy kobieta, czy mężczyzna, chociaż bardziej komfortowo czuję się przy mojej gin. A ten mój Mąż nie wiem co sobie wyobrażał, jakby mi to miało jakąś przyjemność sprawiać Dzisiaj mu nawet nic nie będę mówić
Stary 2017-10-24, 09:39   #1521
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak zawsze leże Ostatnio dopiero miałam usg tylko przez brzuch ale gin zawsze bada mnie najpierw na fotelu a później karze położyć się na usg więc się już nie ubieram. Zakrywa tylko ręcznikiem jednorazowym to co trzeba

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:39   #1522
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:

W ogóle to dzień dobry. Obudziłam się rano z całą zalaną koszulką... miałam chyba z 4 plamy, partner zachwycony, bo coraz bardziej widzi, że organizm się przygotowuje na przyjście na świat jego córeczki, a ja nie umiem sobie z tym poradzić. Śpię bez stanika, ale chyba muszę kupić jakieś na noc...
W dzień aż tak źle nie jest, bo na stanikach mam małe plamki, ale dzisiaj rano się załamałam... któraś też ma taki problem? Jak sobie radzicie?

No to mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się że ten problem może pojawić się tak wcześnie...

Dziś bez kawy ani rusz. Praktycznie odstawiłam kawę w ciąży, ale 1-2 w tygodniu z taką pogodą.

Dziś chciałabym wybrać się do Ikei zobaczyć na żywo ich łóżeczka i materace. Lateksowy mają za 250zl i widziałam że można taniej dorwać na allegro ale też pewnie się czymś różnią.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:42   #1523
julietta83
Zakorzenienie

wiecie już jaki materac do łóżeczka kupujecie?
czytałam trochę ostatnio i lateksowy chyba jest za miękki, podobno najlepszy piankowy o dwóch stopniach twardości
myślę o takim:
http://allegro.pl/materac-hevea-120x...667146758.html
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:44   #1524
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
No to mnie zaskoczyłaś, nie spodziewałam się że ten problem może pojawić się tak wcześnie...

Dziś bez kawy ani rusz. Praktycznie odstawiłam kawę w ciąży, ale 1-2 w tygodniu z taką pogodą.

Dziś chciałabym wybrać się do Ikei zobaczyć na żywo ich łóżeczka i materace. Lateksowy mają za 250zl i widziałam że można taniej dorwać na allegro ale też pewnie się czymś różnią.

Wcześniej miałam milimetrowe ślady na staniku, więc spoko, ale po dzisiejszej nocy się przeraziłam, ale czytałam, że nawet od 17-18 tygodnia, może się pojawić, więc chyba już nic mnie nie zdziwi..

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:45   #1525
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Gdzie kupowałaś ? Ja się ostatnio rozglądałam ale trafiałam na same takie za 100, 150 zł
W lidlu były fajne przy tej kolekcji w chmurki i kosztowal 34,90 bardzo żałuję że go nie wzięłam. W ikea też widzialam chyba za 49,90
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
czytałam trochę ostatnio i lateksowy chyba jest za miękki, podobno najlepszy piankowy o dwóch stopniach twardości
myślę o takim:
Mamy lateksowy ale używany. Ten z ikea

Stary 2017-10-24, 09:47   #1526
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat lekarz, do którego się umówiłam na te genetyczne, jest w wieku mojego Męża, czyli ma 32 lata i szczerze powiedziawszy jest przystojny
Mój jest jakoś tuż po 40 i gra dla przeciwnej drużyny Jak miałam punkcję jajeczek to już na głupim jasiu gadałam że ma mi "nie wkładać" (igły ) zanim mnie nie znieczulą na co anestezjolog do mnie że spokojnie bo doktor żadnej kobiecie jeszcze nie włożył

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-24, 09:49   #1527
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój jest jakoś tuż po 40 i gra dla przeciwnej drużyny Jak miałam punkcję jajeczek to już na głupim jasiu gadałam że ma mi "nie wkładać" (igły ) zanim mnie nie znieczulą na co anestezjolog do mnie że spokojnie bo doktor żadnej kobiecie jeszcze nie włożył
Stary 2017-10-24, 09:50   #1528
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
hahaha

Stary 2017-10-24, 09:51   #1529
muszkaaa8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
myślę o takim:
Ja się jeszcze nie rozglądałam ale pewnie jak z wszystkim, będą różne opinie i ciężko się będzie zdecydować, który jest najlepszy

Cytat:
Wcześniej miałam milimetrowe ślady na staniku, więc spoko, ale po dzisiejszej nocy się przeraziłam, ale czytałam, że nawet od 17-18 tygodnia, może się pojawić, więc chyba już nic mnie nie zdziwi..

Mi się gin ostatnio na wizycie pytał, czy nic nie wycieka więc myślę, że to już normalne i może się pojawić

20.05.2017
Stary 2017-10-24, 09:51   #1530
dustinthewind
Rozeznanie

Cytat:
hahahah no to było wesoło
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości