Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 08:30   #1741
ScarlettO
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dwie komody białe z malm - jedna 4 szuflady a druga taka wąska i wyższa z lusterkiem u góry i do tego regał biały i 2 pudełka materiałowe do niego na jakieś zabawki itp, u góry będą książeczki jak już rozpakujemy to pokaże

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To czekam na zdjecia

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
dokładnie

ja mam takie 2 sukienki, w których mam brzuch 2 razy większy

a jak ubiorę normlany dopasowany t-shirt to wygląda jakbym się najadła
Moje zwykle t shirty juz sie podwijają, wiec wyglądam jakbym założyła za mały

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Alley dla Ciebie tez wielkie brawa, bo mi wczesniej umknęło

Jolinko, mąż mi już kakao robi, bo podobno po nim sie uspokajam

Tak mi tą głowicą wyjeździł, ze cały brzuch mnie boli. A podbrzusze to juz w ogóle. Jak serducho mierzył i sprawdzał to az mnie kłuło dobrze, ze juz po. Ulga wielka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja robię kakao w szejkerze i zawsze wychodzi bez grudek, najlepszy sposób

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

A ja się dziś dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży!! To już siódma ciężarna wśród moich koleżanek lub rodziny!
Ło, ale u Ciebie wysyp, to u mnie tylko jedna koleżanka jest w ciąży a w rodzinie tez jestem pierwsza od dłuższego czasu

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Super! My w niedzielę chyba jedziemy po przewijak póki mamy kaskę

Gratulacje kochaneeee ! Coraz wieksze maleństwa :brawo:

Właśnie wypiłam marchwiowy

Kolejne gratulacje! Wspaniały dzień tyle pozytywnych wieści od Was

My chyba tez w nd pojedziemy po przewijak. I ogólnie do ikei zobaczyć co byśmy chcieli dla Młodego
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:35   #1742
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
ScarlettO, tak płeć potwierdzona. Chociaż mogłam udać, ze dalej nie wiem i czekać co powie. Ale pozniej sam dopytał czy po prenatalnych było wiadomo to mu powiedziałam, ze nie, ale gin prowadząca dojrzała ostatnio to wiedziałam.
Koniecznie musisz dbać o siebie i dziecko w domu odpoczniesz. Dostałaś 2ke na zwolnieniu?

Przeczytałam te kartki co od niego dostałam. Szyjka 3,9 (na ostatniej wizycie gin mi mowila, ze 3,7) i zamknięta, wiec spokojna jestem.

Asiula tez mam te ksiazke, ale jeszcze jej nawet nie przeglądałam. Dopiero utknęłam na tej o ciąży i jakoś nie mam weny skończyć.

Chyba najgorsze są pomiary serduszka i pierwsze minuty badania jak jesteśmy zestresowane.

Wszystkim jeszcze raz gratuluje spokojnych wizyt i uciekam spac, bo mnie zmęczenie dopadło

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tak, chodzące w pracy średnio przyjęli, No ale coz, sa sprawy teraz ważniejsze niz praca zdecydowanie od jutra odpoczywam, bo dzis jeszcze na 8:30 do lekarza sie zerwać musiałam

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, super , ze wizyty udane, świetne wieści!!!
Gratuluję

Mój synek mnie dzisiaj zabił pytaniem: " Mamusiu, a gdzie idzie dzień jak się kończy? Gdzie on się unosi? Tak sam sobie idzie? Nie jest mu smutno? "
Mam ochotę go zacałować z miłości
dzieci sa urocze

Cytat:
O tak najgorsze są pierwsze 2minuty badania zawsze szukam tylko serduszka.

Z tym twardnieniem brzucha to ja mam i to prawie codziennie. Muszę powiedzieć o tym mojemu ginekologowi na następnej wizycie. Bo wtedy nawet stać nie mogę

Łykaj magnez, ja łykam 2x2 rano i wieczorem zazwyczaj i jest lepiej

Cytat:
Napisane przez muszkaaa8 Pokaż wiadomość
Kurczę tak mówicie o tej długości szyjki a mi nic takiego lekarz nie mówił Jak on wam to mierzy ?

Kochana ja takie kłucia mam często ale dopóki nie boli bardzo intensywnie i długo czy często to się nie przejmuje Zresztą moj gin tez mi mówił, ze to normalne. Macica się rozciąga, jednak mamy tam w środku żywego ludka wiec moze uciskać tu i ówdzie

Mi lekarz nie mowil jak długa mam szyjkę, za to zawsze mówi ze wszystko jest ok jak mnie bada ginekologicznie, wiec sie nie martwię

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkich wizyt dzisiejszych

Ja po spotkaniu z polozna, pozapisywane co zabrac do szpitala, co w moim sie przyda a co nie. To bylo dzisiaj glownie, ale kazda z nas na poczatku wziela na sluchanie serduszek i moglam posluchac w koncu jak bije bo moj gin dotychczasowy nie ma dzwieku no i dala nam po siatce gadzetow i ulotek, nawet buteleczke dostalam

Załącznik 7286561
To ze szkoły rodzenia czy takie zwykle spotkanie?

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Nasza panienka ma już, albo ulubioną piosenkę, albo bardzo jej się nie spodobała pierwszy raz szalała jak jechałam autem. Co jakiś czas leciała ta piosenka i powiedzmy, że na 5 razy 4 fikała. Przy żadnej innej nie, tylko przy tej jednej. Są dwie opcje poczuła mój zachwyt piosenką i go podzieliła, albo stwierdziła "matka wyłącz to".

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
Mój dziec to ogólnie bardziej aktywny w aucie, chybaooglnoe lubi muzykę :P

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Jak tak pieknie wam dziewczynki wizyty przebiegly to chyba i ja sie zalapie na cos dobrego w piatek

Szczerze nawet nie mam czasu o tym myslec i sie martwic bo corcia chora, kaszle okropnie, odrywa jej sie i taka flegma wychodzi. Dzis znowu u lekarza bylam, zdecydowal, ze jednak antybiotyk bo ten kaszel jest podejrzany, a tydzien leczenia syropami nic nie dal. Polozylam ja spac i prawie od razu zwymiotowala kolacje, cala do przebrania plus posciel. Umylam ja, przebralam, utulilam do snu i poki co spi, zdazylam sie wykapac i znowu kaszle ale na razie spi. I tak mysle, ze nocka bedzie z glowy.
Ojej zdrówka dla Małej kurde, sezon chorobowy w pełni
Stary 2017-10-25, 08:35   #1743
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Alley mamy następna wizytę znowu tego samego dnia :piona:

Wypoczniesz chwile od pracy i wyjazdu zazdroszczę tylko ubrania cieplejsze weź, bo wczoraj na Kasprowym było juz 30 cm śniegu! :szok: nie wiem w które góry jedziecie, ale trzeba sie przygotować

Nie rośniesz wszerz, tylko w przód - brzuchem
Piona I też połówkowe?

Właśnie wiem z tym śniegiem ! W ogóle to zapowiadają opady śniegu jak tam będziemy. Wezmę i kurtkę zimową i buty
Jedziemy do Zakopanego

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:40   #1744
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Piona I też połówkowe?

Właśnie wiem z tym śniegiem ! W ogóle to zapowiadają opady śniegu jak tam będziemy. Wezmę i kurtkę zimową i buty
Jedziemy do Zakopanego
Połówkowe miałam wczoraj zwykłą wizytę mam po 5 tygodniach od poprzedniej. Dobrze, że te połówkowe tak mi wypadły, że tylko 2 tygodnie czekania teraz będzie

Eee... to w Zakopcu to na pewno zimno będzie. Dziś w Krakowie słońce ładne, ale czuć na polu, że w górach śnieg, bo zimnica wielka. Chciałam mieszkanie przewietrzyć, ale nie dałam rady wysiedzieć.
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:43   #1745
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Połówkowe miałam wczoraj zwykłą wizytę mam po 5 tygodniach od poprzedniej. Dobrze, że te połówkowe tak mi wypadły, że tylko 2 tygodnie czekania teraz będzie

Eee... to w Zakopcu to na pewno zimno będzie. Dziś w Krakowie słońce ładne, ale czuć na polu, że w górach śnieg, bo zimnica wielka. Chciałam mieszkanie przewietrzyć, ale nie dałam rady wysiedzieć.
Tzn, my będziemy gdzieś pod Zakopanym ale i do Krakowa chcemy na 1 dzień może i na noc przyjechać Krakowa to chyba nigdy nie widziałam

Stary 2017-10-25, 08:44   #1746
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
asiula, dustin, alleyezonme, Lunak - ciesze się Waszym szczęściem! Aż mam banana na buzi jak czytam takie wieści!

ScarlettO - w pracy dadzą rade a Ty będziesz mieć więcej czasu żeby zadbać o Ciebie i maluszka I będziesz mieć więcej czasu na Wizaz

Lelowa -zdrowka dla córeczki

dobranoc!

Beda musieli dać rade, a ja troche odpocznę w końcu, ogarnę mieszkanie tylko na razie ocieplają nam blok, mamy rusztowani za oknem i codziennie od 7 do 17 sluchac wiercenie wiec bede sie ewakuować do rodziców pewnie. Choc liczę ze skończą za kilka dni bo to trwa juz 3 tygodnie

Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, raz uprać i uprasować i naprawdę będzie okej I faktycznie zostawcie to sobie na później, bo teraz to za wcześnie jeszcze Ja prasowałam ciuszki tylko w pierwszych tygodniach życia córy, później już nie. Ja myślę o tym prasowaniu znów to masakra
Tez nie lubię prasować ale mus to mus

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

gratuluję udanych wczorajszych wizyt i dobrych wieści o dzieciach

nastraszyłyście mnie tym kilkakrotnym praniem... i prasowaniem tak małych rzeczy...to jakby majtki prasować

zrobię podobnie...na początku będę tylko prasować... bo prasowanie to najgorsza rzecz ze wszystkiego :/

a to chodzi o jakieś wysterylizowanie tych ubranek? przez temperaturę?
Tak chodzi o sterylizacje.

Cytat:
Wszystkie wizyty udane, jak super
Szczerze, to nie mogę uwierzyć że już połowa za nami
Teraz będę miała trochę częściej wizyty bo za 2 tygodnie a później za 3 ale się cieszę że nie trzeba znowu miesiąc czekać

Witam się w środę a dla mnie to jak piątek bo od jutra urlop
Do następnego czwartku A jutro wyjeżdżamy w góry
Dziś nic i nikt mi humoru nie zepsuje

---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Nałożyłam dzisiaj starą sukienkę i tak ciasno mi w cyckach Poza tym krótsza się zrobiła chyba ja wszerz już rosnę
Super, udanego wyjazdu na cały tydzień jedziecie?

Witam sie z rana i czekam znów do ortodonty nie wyspałam sie w ogóle. O 12 jadę do pracy ogarnąć swoje biurko i komputer.. Eh. No ale jakos to bedzie
Stary 2017-10-25, 08:45   #1747
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Tzn, my będziemy gdzieś pod Zakopanym ale i do Krakowa chcemy na 1 dzień może i na noc przyjechać Krakowa to chyba nigdy nie widziałam
To Ci tutaj Krakuska reklamę może zaraz zrobić gdzie iść zjeść przecież to taki ogólnowątkowy przewodni temat nasz jest
Stary 2017-10-25, 08:47   #1748
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry, ale mi się nic nie chce....

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:47   #1749
ScarlettO
Wtajemniczenie

I znów mam pytanie juz do Mamuś, czy chodziliście do szkoły rodzenia i czy faktycznie sie przydała? Bo ja sie zastanawiać zaczęłam czy warto, zajęć o opiece nad noworodkiem sa chyba 2 na cały plan 10 spotkań wiec wydaje sie mało, A tak to dużo teorii No i nie wiem
Stary 2017-10-25, 08:50   #1750
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Scarlett - to ze spotkania z polozna. Nie chodze do szkoly rodzenia

Witam sie w deszczowy dzien :/ musze dzisiaj sienwybrac do lekarza bo mialam taka sucha czerwona plame na szyi i smarowalam co ktorys dzien clotrimazolem ale mi nie schodzi... Nigdy czegos takiego nie mialam i nie wiem co to jest...
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 08:58   #1751
Mecassie
Zakorzenienie

witam się w zimny dzień :zimno:
Niedawno wstałam teraz śniadanko a później kawa i zbieram się na miasto bo inaczej wrosnę w kanapę.
Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
I znów mam pytanie juz do Mamuś, czy chodziliście do szkoły rodzenia i czy faktycznie sie przydała? Bo ja sie zastanawiać zaczęłam czy warto, zajęć o opiece nad noworodkiem sa chyba 2 na cały plan 10 spotkań wiec wydaje sie mało, A tak to dużo teorii No i nie wiem
ScarlettO wczoraj rozmawiałam o tym z przyjaciółka i powiedziała że warto ale trzeba później umieć to zastosować (chodziło o oddychanie przy porodzie akurat) ona się zablokowała i nie umiała urodzic... ja mam jedną szkole rodzenia w mieście za darmo więc właśnie do niej się wybiorę. Bo inne 25-40zl za lekcje

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:03   #1752
dustinthewind
Rozeznanie

Dziewczyny, napisałam w Klubie...
dustinthewind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:04   #1753
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊
Są dziś jakieś wizyty?

Wy tu już prac i prasowac chcecie? Ja to jeszcze nie mam za bardzo co, te parę maleńkich sztuk ubranek zajeloby jakaś 1/50 pralki 😁

To gdzie w krk LUNAK można fajnie zjeść? Bo my to już mamy swoje ulubione i zawsze wpadamy w te same .miejsca jak już jesteśmy w Krakowie. Mi się znudziły...

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:07   #1754
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry,
Cytat:
Jak tak pieknie wam dziewczynki wizyty przebiegly to chyba i ja sie zalapie na cos dobrego w piatek

Szczerze nawet nie mam czasu o tym myslec i sie martwic bo corcia chora, kaszle okropnie, odrywa jej sie i taka flegma wychodzi. Dzis znowu u lekarza bylam, zdecydowal, ze jednak antybiotyk bo ten kaszel jest podejrzany, a tydzien leczenia syropami nic nie dal. Polozylam ja spac i prawie od razu zwymiotowala kolacje, cala do przebrania plus posciel. Umylam ja, przebralam, utulilam do snu i poki co spi, zdazylam sie wykapac i znowu kaszle ale na razie spi. I tak mysle, ze nocka bedzie z glowy.
Ojej, zdrowka dla córy. Mój młody tez mi coś w nocy zaczął kasłać, musialam z nim posiedzieć bo nie mógł usnąć, a jak już zasnął to ja nie mogłam. Od czwartej nie śpię. Masakra.
Cytat:
U nas udział w szkole rodzenia był warunkiem otrzymania sali rodzinnej, tej pojedynczej do porodu, więc chcąc nie chcąc musieliśmy chodzić
Oczywiście trzeba było zapłacić za szkolę
Ale ogólnie zajęcia były spoko.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:15   #1755
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry
Też się zastanawiałam nad szkołą rodzenia, ale nie wiem czy to mi się tak naprawdę przyda? O porodzie jeszcze nie myślę a z opieką nad maleństwem na pewno pomoże mama, no i liczę na jakiś swój instynkt

Dzisiaj na szczęście brzuch już nie boli, napiłam się herbaty z kopru na wieczór i widocznie się naprawiłam w nocy Zawsze miałam problemy z żołądkiem i jelitami, ale w ciąży to już przegięcie, kapusta staje się kolejnym produktem zakazanym.

W Warszawie pogoda tragiczna, pada i zimno, nigdzie nie wychodzę dzisiaj, po wczorajszych zakupach mam katar w mieszkaniu lodowato, wymienili nam kaloryfery i są ledwo ciepłe, chciałam wywietrzyc trochę, ale chyba musiałabym siedzieć w kurtce.

Lelowa, zdrówka dla małej
41/2018

Edytowane przez Ojoanna29
Czas edycji: 2017-10-25 o 09:16
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:18   #1756
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Super, udanego wyjazdu na cały tydzień jedziecie?
Cytat:
To Ci tutaj Krakuska reklamę może zaraz zrobić gdzie iść zjeść przecież to taki ogólnowątkowy przewodni temat nasz jest
Oczywiście że chcę ! Zapiszę sobie !
I jeszcze napisz co warto zobaczyć

Stary 2017-10-25, 09:19   #1757
_Dolly
Rozeznanie

Mecassie ja też prałam ciuszki używane przed wpakowaniem ich do szafki. Na jakiś krótki program, byle odświeżyć ☺️

Ja dziś mam połówkowe w Luxmedzie. Mała wczoraj była taka spokojna, że oczywiście zdążyłam sobie powkręcać to i owo...
Stary 2017-10-25, 09:22   #1758
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dustinthewind Pokaż wiadomość
Wczoraj na noc zjadłam fasolkę ! nie mogłam się powstrzymać, aaaale była pyszna!
Jednak się udało zmieścić

Spacer z psem jakoś mnie wybudził, muszę ogarnąć chatę bo Tata był z lekka zdziwiony jak mnie dziś rano odwiedził w drodze do pracy

Kupiłam tabletki prenatalne już na resztę ciąży, Żuravit i takie cacko https://www.strywald24.pl/omron-gent...-1-sztuka.html
niby można tym też mierzyć temperaturę wody Mam nadzieję że się sprawdzi, w jakimś rankingu był drugi

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:34   #1759
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Dzień dobry 😊
Są dziś jakieś wizyty?

Wy tu już prac i prasowac chcecie? Ja to jeszcze nie mam za bardzo co, te parę maleńkich sztuk ubranek zajeloby jakaś 1/50 pralki 😁

To gdzie w krk LUNAK można fajnie zjeść? Bo my to już mamy swoje ulubione i zawsze wpadamy w te same .miejsca jak już jesteśmy w Krakowie. Mi się znudziły...

Ostatnio mieliśmy fazę na gruzińską kuchnię i kilka razy byliśmy w Tibilisuri na Meiselsa. Nie jest tam drogo, a porcje są zacne zawsze zaczynamy od ich zapiekanych naleśników z mięskiem i pieczarek z serem. Zup nie mają rewelacyjnych, ale za to dania główne mniam mniam. Lepiej do nich zrobić rezerwację, bo weekendami miejsc nie ma.
Jeśli chcesz coś takiego bardziej wykwintnego i z przytupem, to polecam Białą Różę na Straszewskiego. Mieliśmy tam przyjęcie ślubne i od tamtego czasu staramy się chodzić przynajmniej na rocznicę ślubu.
Jak lubisz steki (no teraz to tak nie bardzo możemy jeść), to koniecznie trzeba iść do Ed Reda na Sławkowskiej.
Jak lubicie indyjską kuchnię to polecam Taste Of India na Dietla. Lokal malutki, trzeba robić rezerwacje, bo tłumy chcą tam jeść. Obsługa czysto z Indii, ledwo mówią po polsku, ale angielski u nich śmiga (aż wstyd było mi tam pierwszy raz cokolwiek się odezwać i zamówić ). Trzeba się nastawić, że po wizycie tam, ubrania przesiąkną zapachami ich przypraw.
Na burgery polecam BurgerTatę, na Rzeźniczej mają lokal, w którym można usiąść i spokojnie zjeść. Mają też inne miejscówki, gdzie można zjeść na szybko albo zabrać na wynos. Z burgerów kiedyś dobry był teś Streat Slow Food, ale wg mnie postawili na ilość miejsc, w których są i jakość spadła drastycznie.
Do tego jeszcze jak chcesz się mega najeść to polecam Kompanie Kuflową. Mają 2 lokale: na Świętej Gertrudy (pod Wawelem) i w Sukiennicach na Rynku).
A na pizzę prosto z pieca opalanego drewnem koniecznie trzeba iść do Pizza Garden na Konopnickiej (rezerwacja konieczna, bo inaczej żeby zjeść pizzę trzeba z godzinę w kolejce odstać. Można brać pizzę na wynos)
W sumie nie wiem co jeszcze. Kiedyś bardzo dużo po różnych knajpach chodziliśmy, a teraz jakoś nam się to "przejadło"
Stary 2017-10-25, 09:45   #1760
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
U mnie długo oglądała chyba ta aorte i juz miałam pytać czy coś nie tak bo się nic nie odzywala. Człowiek to sobie różne durne rzeczy wymyśla w głowie
Oni bardzo długo i dokładnie oglądają te serduszka, bo tam najczęściej są jakieś wady. U nas też napięcie sięgało zenitu

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Ja mam 3,7 cm i lekarze zwykle mi mówią że ładna i długa to Twoja to już wogóle

A ja się dziś dowiedziałam, że kolejna koleżanka jest w ciąży!! To już siódma ciężarna wśród moich koleżanek lub rodziny!
Ale macie przyrost naturalny!

U mnie szyjka jak szyja żyrafy, ponad 5 cm. Wydłużyła się mocno Zapytałam lekarza jak to możliwe, rzekomo może się tak dziać.

Muszka, pierwsze sprawdzenie szyjki miałam na prenatalnych w 12tc, potem dopiero w 18. Dopóki dziecko jest małe i nie naciska na szyjkę, to nie zawsze mierzą, bo nie powinna się skracać.

Cytat:
[
U mnie na kolacje parówki będzie mi się pewnie cały wieczór Nimi odbijało
Dobre parówki są w biedrze z serii nature. Nie odbija się nimi.
Ja zrobiłam te gołąbki i wsunęłam na kolację

Cytat:
To forum jest złe bo powoduje że myślę juz prawie obsesyjnie o serku z krówką chociaż nie mam pojęcia co to jest i zamierzam go jutro znaleźć, kupić i zjeść choćbym miała pół miasta zjechać....
Ja też Idę dziś przejrzeć osiedlowe sklepy, chciejstwo jeszcze nie jest duże, bo nie chce mi się jechać do tesco
Cytat:
Napisane przez Asiula
A poza tym to mama dzwoniła do mnie ze dotarła paczka z zalando dla dziecka i w niedziele jadę zobaczyć i zmacac jest tego dużo wiec nie wiem czy uda mi się wszystko sfotografować ale może zrobię jakimiś partiami kilka zdjęć
A te z alie przyszły?

Cytat:
Ja tez chce w pierwszej kolejności ta szkole przy szpitalu przy którym chce rodzic ale słyszałam od koleżanki ze tam przyjmują raptem 100 ciezarnych w ciągu roku... no cóż, zadzwonię i spróbuje. W najgorszym wypadku będę korzystała z tej położnej na nfz co przysługuje i niech uczy niestety, u nas wybór szkół jest marny. Tak naprawdę tylko jedna ma dobre opinie
Asiula w klubie znajdziesz info ode mnie o szkołach Zajrzyj sobie.

Cytat:
Trzymajcie się I zdrówka!

Cytat:
Asiula tak naprawdę to nie wiedziałam że trzeba kilka razy nawet chciałam Was zapytac czy prasowanie jest w ogole konieczne ale jak przeczytalam że kilka razy uprac i wyprasowac to mi się odechcialo pytać
Ja to musiałam ogarnąć trochę bo leżą te ciuszki w kartonie na ziemi i maja jeszcze zapach ciucholanu itp. Mąż codziennie się o ten karton potykał i poprosil zebym to poukladała do szafy a nie chcialam zeby nowe ciuszki przeszły tym zapachem
Na boboproszku piszą też o podwójnym płukaniu
I bierz magnez

Scarlett, witaj w klubie żelazistych

---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Torrence, podli w tym endo. Pełno kotków i królików
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:50   #1761
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Oczywiście że chcę ! Zapiszę sobie !
I jeszcze napisz co warto zobaczyć
Z miejscami, gdzie można chodzić to u mnie różnie, bo muzea i zabytki w środku omijam na każdym wyjeździe Na pewno trzeba obejść rynek, uliczki wokół niego i Wawel. Do tego jeszcze ciekawe miejsca kryją się na Plantach (różne pomniki), stare budynki UJtu są odnowione i już się prezentują. Z centrum więcej to nie wiem. Kazimierza nie polecam, bo wg mnie tam nie ma nic ciekawego i tylko na każdym kroku rozlatujące się kamienice. Nie pojmuję co ludzie tam widzą. Za to Stare Podgórze ma klimat: Rynek podgórski z Kościołem św. Józefa przypomina mi niektóre budowle w Pradze. Do tego jeszcze Getto i Park Bednarskiego. Albo Kopiec Krakusa z widokiem na Kamieniołom Liban (to już tak dalej od centrum jest). I oczywiście centrum Nowej Huty, ale tam nie każdy chce się zapuszczać ja już kolejny rok z rzędu przekonuję do huty męża i opornie mi idzie.

Z kawiarni jeszcze możesz sobie dopisać Choco cafe na Wiślnej - moim zdaniem najlepsza gorąca czekolada w mieście.

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Mecassie ja też prałam ciuszki używane przed wpakowaniem ich do szafki. Na jakiś krótki program, byle odświeżyć ☺️

Ja dziś mam połówkowe w Luxmedzie. Mała wczoraj była taka spokojna, że oczywiście zdążyłam sobie powkręcać to i owo...
zaciskam. Doskonale rozumiem to wkręcanie sobie wszystkiego. Spodziewam się samych najlepszych wieści po badaniach
Stary 2017-10-25, 09:53   #1762
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio mieliśmy fazę na gruzińską kuchnię i kilka razy byliśmy w Tibilisuri na Meiselsa. Nie jest tam drogo, a porcje są zacne zawsze zaczynamy od ich zapiekanych naleśników z mięskiem i pieczarek z serem. Zup nie mają rewelacyjnych, ale za to dania główne mniam mniam. Lepiej do nich zrobić rezerwację, bo weekendami miejsc nie ma.
Jeśli chcesz coś takiego bardziej wykwintnego i z przytupem, to polecam Białą Różę na Straszewskiego. Mieliśmy tam przyjęcie ślubne i od tamtego czasu staramy się chodzić przynajmniej na rocznicę ślubu.
Jak lubisz steki (no teraz to tak nie bardzo możemy jeść), to koniecznie trzeba iść do Ed Reda na Sławkowskiej.
Jak lubicie indyjską kuchnię to polecam Taste Of India na Dietla. Lokal malutki, trzeba robić rezerwacje, bo tłumy chcą tam jeść. Obsługa czysto z Indii, ledwo mówią po polsku, ale angielski u nich śmiga (aż wstyd było mi tam pierwszy raz cokolwiek się odezwać i zamówić ). Trzeba się nastawić, że po wizycie tam, ubrania przesiąkną zapachami ich przypraw.
Na burgery polecam BurgerTatę, na Rzeźniczej mają lokal, w którym można usiąść i spokojnie zjeść. Mają też inne miejscówki, gdzie można zjeść na szybko albo zabrać na wynos. Z burgerów kiedyś dobry był teś Streat Slow Food, ale wg mnie postawili na ilość miejsc, w których są i jakość spadła drastycznie.
Do tego jeszcze jak chcesz się mega najeść to polecam Kompanie Kuflową. Mają 2 lokale: na Świętej Gertrudy (pod Wawelem) i w Sukiennicach na Rynku).
A na pizzę prosto z pieca opalanego drewnem koniecznie trzeba iść do Pizza Garden na Konopnickiej (rezerwacja konieczna, bo inaczej żeby zjeść pizzę trzeba z godzinę w kolejce odstać. Można brać pizzę na wynos)
W sumie nie wiem co jeszcze. Kiedyś bardzo dużo po różnych knajpach chodziliśmy, a teraz jakoś nam się to "przejadło"
Oooo dziękuję Ci za tak cenne info. Muszę te wszystkie knajpki sobie zapisać. 😊 bo nie zapamiętam na dłużej. A biała różę też miło wspominam, mieliśmy tam wykupiona kolację degustacyjna na prezent ślubny. 5 dan było, porównywalne po tej kolacji miałam taki brzuch jak dziś 😜

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 09:57   #1763
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Zazdroszczę gór! Ja w tym roku byłam w tatrach i Bieszczadach. Bieszczady jesienią to coś pięknego <3

Torrence u mnie też wysyp dzieci Siostra ma 2miesiecznego synka, moje 2 kolezanki z paczki tez w ciąży, w pracy w tym roku 3 koledzy zostaną tatusiami, a jeszcze przyjaciolka stara się i drugie dziecko. A wśród znajomych jeszcze kilkoro dzieci do 2 roku życia. Będzie wesoło!

Dziewczyny a w jakiej dawce zazywacie magnez? Ja dostałam bo miałam ciągle ciągnięcie w brzuchu i powieka mi drzala cały czas. Przeszło dość szybko. Ale teraz mimo że nadal biore magnez znów zaczynam czuć brzuch wieczorami a wczoraj rano taki skurcz łydki mnie złapał, że cały dzień czulam skutki

alleyezonme - odwiedzając Kraków koniecznie wybierzcie się wieczorem na rynek. Ma swój urok <3

ScarlettO - wspolczuje remontu... u nas był remont balkonow od lipca do polowy października... całe lato nie mogłam wyjsc na balkon...

z Krakowskich knajp poza tymi polecanymi przez Lunak jak masz ochotę na góralskie klimaty to polecam chatę na Krowoderskiej i Morskie Oko na placu Szczepańskim albo ogniem i mieczem, z kuchni włoskiej polecam boscaiola na szewskiej w lecie przy ladnej pogodzie zielone tarasy przy długiej z widokiem na panoramę Krakowa
A wybierając się na Kazimierz polecam Kolanko No7 Jak jeszcze sobie coś przypomnę dam znać
A pizza garden - uwielbiam!

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:06   #1764
Mecassie
Zakorzenienie

Piszecie o Krakowie, miałam tam panieńskie i pamiętam że w klubie piwo 14zl kosztowało

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:07   #1765
muszkaaa8
Zakorzenienie

Dzień dobry w ten kolejny okropny i ponury dzień
Ja już zaliczyłam pobieranie krwi i oddanie moczu więc grzecznie czekam na wyniki, powinny być koło 14 na necie

Przyszła mi dzisiaj paczka z Zary z rzeczami dla dzidka Zamówiłam już trochę większe rozmiary bo na takiego maluszka to mi trochę szkoda wydawać tyle pieniędzy jak nie wiadomo czy to założy w ogóle

Cytat:
U mnie przed usg przez brzuch było badanie przez pochwe i na ekranie łapała początek i koniec szyjki. Mam zapisana dlugosc nawet w karcie ciąży
Mi nigdy nic takiego nie mówił, zapytam na następnej wizycie. Chociaż jakby było coś nie tak to chyba by mi powiedział

Cytat:
Ja w ogóle nie jestem mistrzem prasowania. Ponoć ubranka to trzeba kilka razy przeprac i przeprasowac przez porodem?
Nie no, po co kilak razy Nigdy się nie spotkałam z tym, żeby ktoś to robił kilka razy.

Cytat:
Oj, zdrowia dla córy Teraz taka pogoda, że nie trudno o chorobę

Cytat:
Ja się nie wybieram do szkoły rodzenia. Jak już urodzę to na pewno mama mi pomoże 'ogarnąć' bobasa, już mi się nawet pytała czy ma sobie urlop brać A jeśli chodzi o sam poród to przecież tyle kobiet urodziło bez tego więc ja też dam rade

20.05.2017
muszkaaa8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:21   #1766
Lunak
Wtajemniczenie

Mam pytanie laika, do dziewczyn, które robią badania krwi w Luxmedzie.

Czy trzeba się na nie jakoś zapisywać wcześniej? Czy starczy jak skoro świt (koło mnie bodajże od 7 jest pobieranie) stawię się w recepcji z kartką od lekarza? Pierwszy raz będę tam robić badania, a ten ich system to dla mnie czarna magia.
Stary 2017-10-25, 10:30   #1767
julietta83
Zakorzenienie

u mnie jest szkoła rodzenia przy szpitalu, gdzie zamierzam rodzić, bezpłatna dla osób, których lekarz prowadzący tam pracuje
po połówkowych zamierzam zadzwonić i popytać o szczegóły
każda wiedza mi się przyda, bo nie mam doświadczenia z niemowlakami, a pomagać mi nikt na początku nie będzie, oczywiście poza mężem
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:32   #1768
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:

Lelowa zdrówka dla córeczki

Hej dopiero wstałam 15 min temu i jem moje ukochane tosty francuskie (czyli tosty w jajku )

Kciuki za dzisiejsze wizyty!

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:36   #1769
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie laika, do dziewczyn, które robią badania krwi w Luxmedzie.

Czy trzeba się na nie jakoś zapisywać wcześniej? Czy starczy jak skoro świt (koło mnie bodajże od 7 jest pobieranie) stawię się w recepcji z kartką od lekarza? Pierwszy raz będę tam robić badania, a ten ich system to dla mnie czarna magia.
Z tą kartką jeszcze idziesz do recepcji i wtedy wywołują Cię do gabinetu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 10:36   #1770
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakby któraś chciała zamówić sobie książki Murkoff to na bonito jest akurat promocja na wydawnictwo -40% i jeszcze do tego jest kod rabatujący koszyk o 7% "legenda"
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości