Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-10-25, 20:10   #1921
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
To jest przykre ze o takich rzeczach trzeba mówić, przypominać. To nie chodzi o to co komu wolno albo nie ale o zwykłą ludzka życzliwość i zrozumienie. Przecież 99% z tych kobiet które najbardziej marudza było w ciąży i wie jak to jest. I jak jestem w stanie zrozumieć ze ludzie się denerwują jak muszą kogoś przepuścić w kasie (mogą się spieszyć do pracy, stać juz długo itp) tak nie rozumiem bulwersu jaki towarzyszy ustepowaniu miejsca w komunikacji miejskiej. Co kogo zbawi postanie chwile na własnych nogach...

Ostatnio jak byłam w biedronce to były okropne kolejki i otworzyli kolejna kasę. Przeszłam do tej kasy ale pomimo ciąży przepuścilam babeczke która wcześniej stała przede mną. Ja czułam się dobrze więc nie musiałam lecieć do tej kasy jako pierwsza a babka była szczerze zdziwiona ze ja wpuscilam a się nie wepchnelam. Po prostu wychodzę z założenia że jak otwierają kolejna kasę to i tak kolejność osób powinna być zachowana. Sama jakiś czas temu zwróciłam facetowi uwagę ze się w takiej samej sytuacji wepchnal przede mnie a ze jeszcze coś tam mamrolil pod nosem to dodałam ze jestem w ciąży I wolałabym nie zwymiotowac na środku sklepu a jestem temu bliska. Zamknął się na dobre. Ale wtedy czułam się źle, jak weszlam do sklepu to jeszczr było spoko a w trakcie zakupów zrobiło mi się niedobrze i nie miałam siły na dyskusje tylko marzyłam o wyjściu ze sklepu

Czy tylko ja nie mam zleconej glukozy?
Ja ostatnio w biedronce kupowałam kilka rzeczy, za mną stał chłopak z 2, przede mną kobieta z dzieckiem w wózku, a za nami wszystkimi 4 staruszki z wypełnionymi koszami, które głośno bulwersowaly się, że nikt ich nie przepuszcza bo im jest ciężko i powinny się dopominac o swoje jakbym miała każdą starszą panią przepuszczac to pewnie do tej pory bym stała w kolejce, specjalnie zaczęłam się gladzic po brzuchu jakby nie zauważyły
Tak samo w alabie jak byłam z samym moczem do badania - kolejka, wszyscy zerkaja na brzuszek, ale nikt nie spojrzy bezpośrednio, bo przecież jeszcze musiałby przepuścić.. Nie czułam się źle więc swoje odstalam. Teraz jeszcze głupio mi się upominać, ale może zacznę jak jeszcze urosne
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ojoanna o której jutro masz połówkowe?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
O 10 :boisie: na szczęście jak się zapisywałam to był cały wolny dzień, wybrałam poranną godzinę, ale żeby spokojnie dojechać metrem
A Ty o której?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
O której jutro wizytujesz?

Podobno badanie obciążenia glukozą ma największy sens po skończonym 24 tygodniu, wtedy najczęściej właśnie cukrzyca ciążowa się ukazuje. Ale ciekawe czy Cie gin jeszcze raz skieruje na obciążenie bo takie wypicie 75 g glukozy mocno obciąża trzustke i powinno się je robić minimalnie z pół roczna przerwa

Właśnie też o tym czytałam, ja miałam w 5tc i koleżanka się dziwila że będę jeszcze normalnie robić w 24tc
41/2018

Edytowane przez Ojoanna29
Czas edycji: 2017-10-25 o 20:12
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:12   #1922
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Ojoanna ja też wyjątkowo wcześnie jutro mam połówkowe bo o 11:40 gdzie zawsze wizytuje 16-17 mam nadzieję że dowiemy się jaka płeć będzie u nas! Bo chyba wszystkie inne dziewczyny już znają

No a z tą glukoza u Ciebie to i tak jest przerwa chociaż 5 miesięcy, gorzej tak z tygodnia na tydzień robić

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:14   #1923
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!
Ja też mam jutro wizytę ale jestem bardzo spokojna. W ostatni piątek miałam polowkowe wiec wiem ze jest wszystko ok

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:19   #1924
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio w biedronce kupowałam kilka rzeczy, za mną stał chłopak z 2, przede mną kobieta z dzieckiem w wózku, a za nami wszystkimi 4 staruszki z wypełnionymi koszami, które głośno bulwersowaly się, że nikt ich nie przepuszcza bo im jest ciężko i powinny się dopominac o swoje jakbym miała każdą starszą panią przepuszczac to pewnie do tej pory bym stała w kolejce, specjalnie zaczęłam się gladzic po brzuchu jakby nie zauważyły
Tak samo w alabie jak byłam z samym moczem do badania - kolejka, wszyscy zerkaja na brzuszek, ale nikt nie spojrzy bezpośrednio, bo przecież jeszcze musiałby przepuścić.. Nie czułam się źle więc swoje odstalam. Teraz jeszcze głupio mi się upominać, ale może zacznę jak jeszcze urosne

O 10 :boisie: na szczęście jak się zapisywałam to był cały wolny dzień, wybrałam poranną godzinę, ale żeby spokojnie dojechać metrem
A Ty o której?

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Właśnie też o tym czytałam, ja miałam w 5tc i koleżanka się dziwila że będę jeszcze normalnie robić w 24tc
A te babcie tak zmęczone ze musiały aż cały kosz zakupów załadować ja baaardzo rzadko robie duże zakupy. Biorę wózek jeżdżący żeby nie dźwigać ale moje zakupy spokojnie zmieściłyby się w takim podręcznym koszyku- ograniczam zakupy do warzyw i owoców, czegoś do chleba i czegoś na obiad
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:27   #1925
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
To jest przykre ze o takich rzeczach trzeba mówić, przypominać. To nie chodzi o to co komu wolno albo nie ale o zwykłą ludzka życzliwość i zrozumienie. Przecież 99% z tych kobiet które najbardziej marudza było w ciąży i wie jak to jest. I jak jestem w stanie zrozumieć ze ludzie się denerwują jak muszą kogoś przepuścić w kasie (mogą się spieszyć do pracy, stać juz długo itp) tak nie rozumiem bulwersu jaki towarzyszy ustepowaniu miejsca w komunikacji miejskiej. Co kogo zbawi postanie chwile na własnych nogach...

Ostatnio jak byłam w biedronce to były okropne kolejki i otworzyli kolejna kasę. Przeszłam do tej kasy ale pomimo ciąży przepuścilam babeczke która wcześniej stała przede mną. Ja czułam się dobrze więc nie musiałam lecieć do tej kasy jako pierwsza a babka była szczerze zdziwiona ze ja wpuscilam a się nie wepchnelam. Po prostu wychodzę z założenia że jak otwierają kolejna kasę to i tak kolejność osób powinna być zachowana. Sama jakiś czas temu zwróciłam facetowi uwagę ze się w takiej samej sytuacji wepchnal przede mnie a ze jeszcze coś tam mamrolil pod nosem to dodałam ze jestem w ciąży I wolałabym nie zwymiotowac na środku sklepu a jestem temu bliska. Zamknął się na dobre. Ale wtedy czułam się źle, jak weszlam do sklepu to jeszczr było spoko a w trakcie zakupów zrobiło mi się niedobrze i nie miałam siły na dyskusje tylko marzyłam o wyjściu ze sklepu

I ja też nie 🤔🤔

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:30   #1926
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Ojoanna ja też wyjątkowo wcześnie jutro mam połówkowe bo o 11:40 gdzie zawsze wizytuje 16-17 mam nadzieję że dowiemy się jaka płeć będzie u nas! Bo chyba wszystkie inne dziewczyny już znają

No a z tą glukoza u Ciebie to i tak jest przerwa chociaż 5 miesięcy, gorzej tak z tygodnia na tydzień robić

No muszą się pokazać, nie można rodziców tak długo trzymać w niepewności to będzie 3 podejście, miałam nadzieję na prenatalnych, potem na wizycie u gina, ale nie, macha tymi nóżkami jak szalone masz jakieś przeczucia? Imiona wybrane?
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!
Ja też mam jutro wizytę ale jestem bardzo spokojna. W ostatni piątek miałam polowkowe wiec wiem ze jest wszystko ok

Mnie na razie trzyma przy nadziei detektor, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze wiem, że maleństwu prawidłowo bije serduszko, rusza się ładnie jak ma ochotę na pewno będę spokojniejsza po badaniu..
Cytat:
A te babcie tak zmęczone ze musiały aż cały kosz zakupów załadować ja baaardzo rzadko robie duże zakupy. Biorę wózek jeżdżący żeby nie dźwigać ale moje zakupy spokojnie zmieściłyby się w takim podręcznym koszyku- ograniczam zakupy do warzyw i owoców, czegoś do chleba i czegoś na obiad
Sama też chodzę tylko po jakieś pierdółki, właśnie owoce i coś na kanapki, żeby nie dźwigać, a tak to chodzę z tz albo on sam jeździ w weekendy a jak sa duże kolejki to czekam w samochodzie
41/2018
Stary 2017-10-25, 20:32   #1927
Koma1002
Zadomowienie

Wracam powoli po zajęciach 😏 wyglaszalam dziś prezentacje. Sama się nie spodziewałam, że trochę się zestresuje, ale poszło. Mam już za sobą. Szybko coś zjem i się położę na chwilkę

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:47   #1928
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Asiula to bardzo dobrze że jeszcze nie masz!!! Wiesz jaką ja mam sytuację z tą glukozą? Otóż moja lekarka, do której chodzę prywatnie powiedziała w poniedziałek, że badanie miałam zrobione ZA WCZEŚNIE! Dodam, że skierowanie na to badanie dostałam od tego lekarza na nfz, a że obie wizyty miałam tego samego dnia to wzięłam te wyniki do prywatnej. Była mocno zdziwiona, że mnie skierowali już na to badanie, powiedziała, że na ten moment zrobienie tego badania było bez sensu. Dalej tłumaczyła, że chodzi tu o to, że aby to badanie miało sens to łożysko musi być już odpowiednio dojrzałe bo to ono wpływa na coś tam (już nie pamiętam co dokładnie). W konsekwencji jak się można domyślić, badanie będę musiała robić jeszcze raz!
Właśnie kojarzylam, że któraś z nas już robiła i się dziwiłam że tak wcześnie.
Bez sensu ten lekarz, nie ogarnął tematu chyba trochę :/

Matko, ale jestem padnieta, a młodego mi coś rozkłada. Czuję, że noc będzie kiepska
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:49   #1929
Mecassie
Zakorzenienie

Aloszka! Kupiłam dzisiaj legginsy ciążowe z H&M i są TAAAK wygodne że aż
Przymierzałam te kurtki ale jednak mnie nie stać a jeszcze się mieszczę w plaszczo kurtkę z tamtego roku z tym ze ona jest bezkształtna

Po drodze z mamą zajrzałyśmy do nowo otwartej pączkarni i przepadałam... prawie 30smaków... zdecydowałam się na kokos i przepadałam NIEBO W GĘBIE!

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:50   #1930
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
A w którym tygodniu robiłaś to badanie, że za wcześnie?
Dokładnie tydzień temu, wtedy był 20 tydzień i 6 dzień
Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Torrence masakra, dwa razy to goooowno pic
Cytat:
Podobno badanie obciążenia glukozą ma największy sens po skończonym 24 tygodniu, wtedy najczęściej właśnie cukrzyca ciążowa się ukazuje. Ale ciekawe czy Cie gin jeszcze raz skieruje na obciążenie bo takie wypicie 75 g glukozy mocno obciąża trzustke i powinno się je robić minimalnie z pół roczna przerwa
No właśnie, znowu się męczyć dwie godziny... Zła jestem bo sama sobie tego nie wymyśliłam, z zasady ufam lekarzom (choć za mojego lekarza prowadzącego uznaję prywatną). A tu ani lekarz się nie zorientował że za wcześnie ani położna!
Pretty zgadza się że po 24 tygodniu powinno się robić Lekarka kazała powtórzyć, nic nie mówiła że to takie obciążające mocno
Cytat:
Sama też chodzę tylko po jakieś pierdółki, właśnie owoce i coś na kanapki, żeby nie dźwigać, a tak to chodzę z tz albo on sam jeździ w weekendy a jak sa duże kolejki to czekam w samochodzie
No i właśnie prawie codziennie się przekonuję, że i te pierdółki potrafią ważyć Już sam karton mleka to kilogram
Stary 2017-10-25, 20:53   #1931
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula to bardzo dobrze że jeszcze nie masz!!! Wiesz jaką ja mam sytuację z tą glukozą? Otóż moja lekarka, do której chodzę prywatnie powiedziała w poniedziałek, że badanie miałam zrobione ZA WCZEŚNIE! Dodam, że skierowanie na to badanie dostałam od tego lekarza na nfz, a że obie wizyty miałam tego samego dnia to wzięłam te wyniki do prywatnej. Była mocno zdziwiona, że mnie skierowali już na to badanie, powiedziała, że na ten moment zrobienie tego badania było bez sensu. Dalej tłumaczyła, że chodzi tu o to, że aby to badanie miało sens to łożysko musi być już odpowiednio dojrzałe bo to ono wpływa na coś tam (już nie pamiętam co dokładnie). W konsekwencji jak się można domyślić, badanie będę musiała robić jeszcze raz!
gin mi też o tym mówił. Po 24tygodniu powinno być zrobione niby

Stary 2017-10-25, 20:56   #1932
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ja dostałam skierowanie na najbliższą wizytę, więc jak będę robić badanie to będzie jakiś 23+2. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie.
karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 20:57   #1933
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Czytałam właśnie bloga dziewczyny, która miała termin na listopad a urodziła 10 sierpnia. Ciesze się mega, że u nich wszystko ok. Są mega silni! Mały urodził się z wagą niewiele ponad 700 g i radzi sobie dobrze. Ale teraz chyba 3 razy dziennie będę mierzyć ciśnienie Mam nadzieje, że ja urodze kilka dni po terminie

Stary 2017-10-25, 20:59   #1934
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

Czekamy na płeć faktycznie chyba jesteś ostatnia
Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Właśnie kojarzylam, że któraś z nas już robiła i się dziwiłam że tak wcześnie.

Matko, ale jestem padnieta, a młodego mi coś rozkłada. Czuję, że noc będzie kiepska
Ja robilam też, nie pamiętam w którym tygodniu ale chyba coś około 13go ? Jakoś tak. Ale to z racji tego że zwykła glukoza wyszła mi za wysoka... teraz prawdopodobnie będę musiała powtórzyć

Stary 2017-10-25, 21:04   #1935
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
No muszą się pokazać, nie można rodziców tak długo trzymać w niepewności to będzie 3 podejście, miałam nadzieję na prenatalnych, potem na wizycie u gina, ale nie, macha tymi nóżkami jak szalone masz jakieś przeczucia? Imiona wybrane?

Mnie na razie trzyma przy nadziei detektor, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie dobrze wiem, że maleństwu prawidłowo bije serduszko, rusza się ładnie jak ma ochotę na pewno będę spokojniejsza po badaniu..

Mam przeczucia na dziewczynkę, zobaczymy czy się sprawdzi typy imion mamy już wstępnie, zobaczymy jutro kto się pokaże na Usg
A jak u Ciebie? Są jakieś przeczucia?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Cytat:
Czytałam właśnie bloga dziewczyny, która miała termin na listopad a urodziła 10 sierpnia. Ciesze się mega, że u nich wszystko ok. Są mega silni! Mały urodził się z wagą niewiele ponad 700 g i radzi sobie dobrze. Ale teraz chyba 3 razy dziennie będę mierzyć ciśnienie Mam nadzieje, że ja urodze kilka dni po terminie

Podasz nazwę tego bloga?

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Czekamy na płeć faktycznie chyba jesteś ostatnia
Jeszcze chyba lelowa nie zna płci ale jesteśmy raczej ostatnie, mam nadzieję że jutro to się zmieni

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:09   #1936
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ten lekarz to jest chodząca masakra, człowiek minął się z powołaniem. Ja do niego chodzę tylko po skierowania. Plus wizyt u niego jest taki, że nie ma kolejek, zawsze jak przychodzę jest pusto, Choć to mało prawdopodobne bo na nfz raczej wizyty się zapełniają szybko, ale zaczynam podejrzewać, że tylko ja do niego chodzę
Anegdotka z nim związana: na wizycie we wrześniu siedziałam już na fotelu gotowa do badania. I słyszę, że coś burknął pod nosem do mnie. Zrozumiałam, "A co tam w ogóle słychać?" No i mózg na najwyższe obroty, no jak to?!?! To niemożliwe przecież, żeby zadał takie zwyczajnie ludzkie pytanie z troski czy grzeczności. Zapytałam "Słucham? Nie zrozumiałam." A on "Pupa niżej" Także zaskoczenia nie było
I jeszcze jedna rzecz obrazująca jak się "troszczy" o pacjentki. Przed wizytą najpierw gadam z położną, wpisuje w kartę wyniki badań, PYTA CO SŁYCHAĆ, mierzy ciśnienie i takie tam. I w poniedziałek zapytała, czy robiłam usg połówkowe. Powiedziałam, że tak, dałam jej wyniki, obejrzała, wpisała co trzeba i mówi, żeby zostawić na wierzchu bo doktor pewnie też zajrzy. No i jak byłam u niego i wizyta dobiegała do końca mówię, że mam usg połówkowe czy pokazać. A on: "a wszystko w porządku?" ja: "no chyba tak. on": " to nie trzeba" Nawet nie spojrzał!
Stary 2017-10-25, 21:09   #1937
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Dopada mnie wątpliwość, czy ten serek da się u nas dostać. Obleciałam osiedlowe sklepy i w jednym były aż 4 różne waniliowe, ale nie ten.
Ja swój kupuję w SIMPLY Nigdzie indziej nie widziałam

My już po badaniu. 45 min opóźnienia, ale jak już weszłam na badanie to wiedziałam czemu babeczka jakaś taka nieogarnięta I denerwowało mnie to, że w ogóle nie widziałam ekranu... Pokazała mi tylko jak sprawdzała buzię i płeć. Takie ładne jej ujęcie zrobiła 3d, a wydrukowała na tym usg wydruczku i bardzo straciło na jakości Gin do którego chodzimy prywatnie drukuje takie zdjęcia na połowie a4 i w kolorze Ale najważniejsze, że wszystko w porządku I nabiera masy - 443 g
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:11   #1938
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hejka
Z ta glukoza to roznie robia bo ja np mialam obciazenie tylko po 2h a moja siorka po 1h i po 2h.... Nie wiem jaka to roznica, polozna mowila ze moze gin za tydzien mi zleci to badanie... Aczkolwiek wolalabym poczekac
No a dzisiaj dostalam skierowanie do dermatologa bo chyba mam plamke luszczycy na szyi chociaz moze lepiej ze to cos takiego a nie jakas grzybica, bo podobno to bezpieczne dla dziecka udalo mi sie na poniedzialek zapisac
No i nie wytrzymalam i kupilam dzis torebke sobie bo juz wstyd mi bylo chodzic w tamtej.. Teraz moge sie pokazac na miescie jeszcze 1 spodnie musze kupic ciazowe, czarne i bedzie git
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:12   #1939
Lunak
Wtajemniczenie

Asiula, ja tez mam problem z takim dopominaniem sie. Dopiero kilka razy sie przełamałam i raz sie udało. Inaczej musiałabym sobie odpuścić i jechać załatwiać w inny dzien, bo było na 2 godziny stania i nie dałabym rady.

Lelowa, ja na badania tez czekam w kolejce ze wszystkimi. W mojej przychodni nie ma numerków i trzeba raniutko byc zeby szybko zalatwic. Z glukoza to bedzie inaczej, bo w inne miejsce bede musiała isc robic, bo w mojej nie wykonują.

Czarodziejka jeszcze chwilka i wolne. Odpoczniesz od uciążliwych ludzi tez.

Kasia

Asiula, ja tez jeszcze nie mam zleconej glukozy. Ale sie pewnie o tym dowiem za 2 tygodnie, ze mam isc zrobic

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:17   #1940
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Czytałam właśnie bloga dziewczyny, która miała termin na listopad a urodziła 10 sierpnia. Ciesze się mega, że u nich wszystko ok. Są mega silni! Mały urodził się z wagą niewiele ponad 700 g i radzi sobie dobrze.
700 gram to już całkiem sporo tak naprawdę jak na wcześniaka choć wiem brzmi to jak abstrakcja Moja znajoma urodziła też w okolicach 26-27 tygodnia synka nieco ponad 600 gram (tam była ciąża bliźniacza, od początku bardzo mocno powikłana). Mały przeszedł bardzo ładnie okres inkubatorowy. Rozmawiałam z nią jak miał ponad rok i mówiła, że wyszedł obronną ręką, pięknie im się rozwija
Stary 2017-10-25, 21:20   #1941
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Mam przeczucia na dziewczynkę, zobaczymy czy się sprawdzi typy imion mamy już wstępnie, zobaczymy jutro kto się pokaże na Usg
A jak u Ciebie? Są jakieś przeczucia?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

Podasz nazwę tego bloga?

Jeszcze chyba lelowa nie zna płci ale jesteśmy raczej ostatnie, mam nadzieję że jutro to się zmieni

Mi wszyscy przepowiadaja dziewczynkę w sumie jest mi wszystko jedno, byle wyszło ok fajnie by było mieć małą księżniczkę, ale z drugiej strony chłopiec miałby do towarzystwa siostrzeńca blisko

W piątek mam wizytę u profesor, pewnie powie kiedy zrobić konkretnie glukozę. Specjalnie pojadę robić u rodziców w mieście w diagnostyce, żeby się nie pchać w Warszawie - robiłam tam ostatnio i przez te wszystkie godziny były 3 osoby, śmiertelnie się wynudziłam, bo telefon się rozładował, a na książkę nie miałam ochoty
41/2018
Stary 2017-10-25, 21:23   #1942
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:

Ja jeszcze też nie mam glukozy badać. A mam wizytę 9.11 i dostałam do wykonania tylko morfologie, mocz i hiv (2raz juz).

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:33   #1943
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

pretyy przedwczesnie.blogspot.pl

dolly ale duża juz <3

Torrence - dla mnie taka waga to abstrakcja... dzieci poniżej 3 kilo wydają mi się takie malutkie...

Stary 2017-10-25, 21:38   #1944
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość

My już po badaniu. 45 min opóźnienia, ale jak już weszłam na badanie to wiedziałam czemu babeczka jakaś taka nieogarnięta I denerwowało mnie to, że w ogóle nie widziałam ekranu... Pokazała mi tylko jak sprawdzała buzię i płeć. Takie ładne jej ujęcie zrobiła 3d, a wydrukowała na tym usg wydruczku i bardzo straciło na jakości Gin do którego chodzimy prywatnie drukuje takie zdjęcia na połowie a4 i w kolorze Ale najważniejsze, że wszystko w porządku I nabiera masy - 443 g
Super że wszystko w porządku. O i waga już też fajna... 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:45   #1945
_Dolly
Rozeznanie

Dziewczyny tak wyprzedzając moze trochę temat, ale przewinęło mi się ostatnio na fb w grupie "gdzie rodzić" o pomagaczach do porodu - balniku Aniball i żelu Natalis. Jako żem całkiem zielona w temacie, może któraś z was miała do czynienia i może się podzielić opinią? Tak mnie zaintrygowały
_Dolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:46   #1946
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ten lekarz to jest chodząca masakra, człowiek minął się z powołaniem. Ja do niego chodzę tylko po skierowania. Plus wizyt u niego jest taki, że nie ma kolejek, zawsze jak przychodzę jest pusto, s:
To już wiesz czemu kolejek do niego nie ma
Cytat:

Super, że wszystko ok.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:49   #1947
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj jakiś wilczy apetyt zjadłam już 3 śniadania. Musli z jablkami i jogurtem, sałatkę jarzynowa z chlebem i chleb z pasztetem obiad pewnie bedzie po 16:00 bo jadę dzisiaj do mamy

Wiem, wiem ale to zawsze będę miała dłużej

Nie ukarał Cię jeszcze ?
A tak serio to jest za to mandat ?

Skoro jesteśmy już przy samochodach to używacie tych adapterów do pasów ?

Ja kupię adapter po wynikach.

___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:50   #1948
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Asiulka, Parapet to może ja wam zladuje paczkę z tym krowkowym serem bo widzę go w każdym sklepie, i chociaż nie biorę go to przez was zwracam na niego uwagę. 😜 wolę nie testować bo jeszcze mi posmakuje a raczej jakieś mega zdrowe to nie jest. Chociaż czytałam że w porównaniu z danonkami i danio to ten z krowka jest dużo lepszy jakościowo. Ja gustuje w jogurcie naturalnym i bieluchu czasami.
Dziś w sklepie spotkałam z Łowicza waniliowy bez laktozy. Bardzo przyzwoity skład.

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Wracając z Luxmedu jeszcze zgarnęłam Męża samochodem i wpadliśmy do Biedronki po zapomnianego łososia żeby mieć z czego zrobić drugie śniadanko na jutro (tortilla) i wypinałam dzielnie brzuch ale ludzie tylko patrzyli i nic
W sklepach to nie ma szans na przepuszczenie, ale na pasach puszczają mnie jak królową

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
miałam dzisiaj w pracy masakrycznie ciężki dzień... miałam nie siedzieć pogodzinach, ale czasami nie da się inaczej Idę się położyć i trochę ciuchów powywalać z szafy

Jutro połówkowe idziemy z mężem chłopaka potwierdzić

miłego wieczoru wszystkim

Cytat:

Ha, jest trop, jest trop
I super wieści

Ostatnio w biedrze dziewczyna coś kupowała i nie miało metki, zrobił się zator. Dwie panie przede mną zaczęły narzekać, a każda miała po 2 rzeczy, ciasteczka oczywiście. Dziewczyna robiła duże zakupy. Chwilę ze sobą walczyłam, czy nie zrobić im psikusa i nie poprosić kasjerki o przepuszczenie w kolejce z powodu ciąży. Jak nie mają czasu na wyjście do sklepu i stanie w kolejce, to niech nie idą, a nie fochy stroją
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-10-25, 21:55   #1949
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Torrence - dla mnie taka waga to abstrakcja... dzieci poniżej 3 kilo wydają mi się takie malutkie...
Ja mam wcześniaka w bliskiej rodzinie, 27 tydzień, również z ciąży bliźniaczej, 930 gram (czyli całkiem spory ) więc temat jest mi bliski.
Nie będę się zbytnio rozpisywać więc powiem tylko ku pokrzepieniu serc, że te kruszyny są waleczne, nasz z dnia na dzień przybierał na wadze, infekcje się go nie imały i ładnie dał radę

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Dziewczyny tak wyprzedzając moze trochę temat, ale przewinęło mi się ostatnio na fb w grupie "gdzie rodzić" o pomagaczach do porodu - balniku Aniball i żelu Natalis. Jako żem całkiem zielona w temacie, może któraś z was miała do czynienia i może się podzielić opinią? Tak mnie zaintrygowały
Dolly przede wszystkim gratulacje wizyty Ja to o moim wcześniaku zaczełam i nie zauważyłam Twojego wpisu Pięknie rośnie ta Wasza córcia o pięknym imieniu

O tym żelu pisała mamaginekolog w artykule o gadżetach, ja nigdy wcześniej nie słyszałam
Stary 2017-10-25, 21:56   #1950
Lunak
Wtajemniczenie

Juana, gadałyśmy dzis o tym blogu. Ja jak czytałam to ryczałam. Moze kiedyś sie przełamie i przeczytam całego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości