|
|
#1921 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
bo im jest ciężko i powinny się dopominac o swoje jakbym miała każdą starszą panią przepuszczac to pewnie do tej pory bym stała w kolejce, specjalnie zaczęłam się gladzic po brzuchu jakby nie zauważyły Tak samo w alabie jak byłam z samym moczem do badania - kolejka, wszyscy zerkaja na brzuszek, ale nikt nie spojrzy bezpośrednio, bo przecież jeszcze musiałby przepuścić.. Nie czułam się źle więc swoje odstalam. Teraz jeszcze głupio mi się upominać, ale może zacznę jak jeszcze urosne ![]() Cytat:
![]() A Ty o której? ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
"Przeszłości nie da się zmienić, ale przyszłość wygląda całkiem nieźle. Jest pełna nieskończonych możliwości." Nasza Niunia 13.03 Edytowane przez Ojoanna29 Czas edycji: 2017-10-25 o 20:12 |
|||
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoanna ja też wyjątkowo wcześnie jutro mam połówkowe bo o 11:40 gdzie zawsze wizytuje 16-17
mam nadzieję że dowiemy się jaka płeć będzie u nas! Bo chyba wszystkie inne dziewczyny już znają ![]() No a z tą glukoza u Ciebie to i tak jest przerwa chociaż 5 miesięcy, gorzej tak z tygodnia na tydzień robić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1923 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!
![]() Ja też mam jutro wizytę ale jestem bardzo spokojna. W ostatni piątek miałam polowkowe wiec wiem ze jest wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja baaardzo rzadko robie duże zakupy. Biorę wózek jeżdżący żeby nie dźwigać ale moje zakupy spokojnie zmieściłyby się w takim podręcznym koszyku- ograniczam zakupy do warzyw i owoców, czegoś do chleba i czegoś na obiad
|
|
|
|
|
#1925 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to będzie 3 podejście, miałam nadzieję na prenatalnych, potem na wizycie u gina, ale nie, macha tymi nóżkami jak szalone masz jakieś przeczucia? Imiona wybrane? ![]() Cytat:
wiem, że maleństwu prawidłowo bije serduszko, rusza się ładnie jak ma ochotę na pewno będę spokojniejsza po badaniu..Cytat:
a jak sa duże kolejki to czekam w samochodzie
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Wracam powoli po zajęciach 😏 wyglaszalam dziś prezentacje. Sama się nie spodziewałam, że trochę się zestresuje, ale poszło. Mam już za sobą. Szybko coś zjem i się położę na chwilkę
|
|
|
#1928 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bez sensu ten lekarz, nie ogarnął tematu chyba trochę :/ Matko, ale jestem padnieta, a młodego mi coś rozkłada. Czuję, że noc będzie kiepska
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Aloszka! Kupiłam dzisiaj legginsy ciążowe z H&M i są TAAAK wygodne że aż
Przymierzałam te kurtki ale jednak mnie nie stać a jeszcze się mieszczę w plaszczo kurtkę z tamtego roku z tym ze ona jest bezkształtna ![]() Po drodze z mamą zajrzałyśmy do nowo otwartej pączkarni i przepadałam... prawie 30smaków... zdecydowałam się na kokos i przepadałam NIEBO W GĘBIE! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie tydzień temu, wtedy był 20 tydzień i 6 dzień
Cytat:
Pretty zgadza się że po 24 tygodniu powinno się robić Cytat:
Już sam karton mleka to kilogram
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Ja dostałam skierowanie na najbliższą wizytę, więc jak będę robić badanie to będzie jakiś 23+2. Mam nadzieję, że to nie za wcześnie.
|
|
|
|
#1933 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam właśnie bloga dziewczyny, która miała termin na listopad a urodziła 10 sierpnia. Ciesze się mega, że u nich wszystko ok. Są mega silni! Mały urodził się z wagą niewiele ponad 700 g i radzi sobie dobrze. Ale teraz chyba 3 razy dziennie będę mierzyć ciśnienie
Mam nadzieje, że ja urodze kilka dni po terminie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie chyba jesteś ostatnia Cytat:
||
|
|
|
#1935 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
typy imion mamy już wstępnie, zobaczymy jutro kto się pokaże na Usg ![]() A jak u Ciebie? Są jakieś przeczucia? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Cytat:
ale jesteśmy raczej ostatnie, mam nadzieję że jutro to się zmieni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1936 |
|
Wtajemniczenie
|
Ten lekarz to jest chodząca masakra, człowiek minął się z powołaniem. Ja do niego chodzę tylko po skierowania. Plus wizyt u niego jest taki, że nie ma kolejek, zawsze jak przychodzę jest pusto, Choć to mało prawdopodobne bo na nfz raczej wizyty się zapełniają szybko, ale zaczynam podejrzewać, że tylko ja do niego chodzę
Anegdotka z nim związana: na wizycie we wrześniu siedziałam już na fotelu gotowa do badania. I słyszę, że coś burknął pod nosem do mnie. Zrozumiałam, "A co tam w ogóle słychać?" No i mózg na najwyższe obroty, no jak to?!?! To niemożliwe przecież, żeby zadał takie zwyczajnie ludzkie pytanie z troski czy grzeczności. Zapytałam "Słucham? Nie zrozumiałam." A on "Pupa niżej" ![]() I jeszcze jedna rzecz obrazująca jak się "troszczy" o pacjentki. Przed wizytą najpierw gadam z położną, wpisuje w kartę wyniki badań, PYTA CO SŁYCHAĆ, mierzy ciśnienie i takie tam. I w poniedziałek zapytała, czy robiłam usg połówkowe. Powiedziałam, że tak, dałam jej wyniki, obejrzała, wpisała co trzeba i mówi, żeby zostawić na wierzchu bo doktor pewnie też zajrzy. No i jak byłam u niego i wizyta dobiegała do końca mówię, że mam usg połówkowe czy pokazać. A on: "a wszystko w porządku?" ja: "no chyba tak. on": " to nie trzeba" Nawet nie spojrzał!
|
|
#1937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My już po badaniu. 45 min opóźnienia, ale jak już weszłam na badanie to wiedziałam czemu babeczka jakaś taka nieogarnięta I denerwowało mnie to, że w ogóle nie widziałam ekranu... Pokazała mi tylko jak sprawdzała buzię i płeć. Takie ładne jej ujęcie zrobiła 3d, a wydrukowała na tym usg wydruczku i bardzo straciło na jakości Gin do którego chodzimy prywatnie drukuje takie zdjęcia na połowie a4 i w kolorze Ale najważniejsze, że wszystko w porządku I nabiera masy - 443 g |
|
|
|
|
#1938 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
Z ta glukoza to roznie robia bo ja np mialam obciazenie tylko po 2h a moja siorka po 1h i po 2h.... Nie wiem jaka to roznica, polozna mowila ze moze gin za tydzien mi zleci to badanie... Aczkolwiek wolalabym poczekac ![]() No a dzisiaj dostalam skierowanie do dermatologa bo chyba mam plamke luszczycy na szyi chociaz moze lepiej ze to cos takiego a nie jakas grzybica, bo podobno to bezpieczne dla dziecka udalo mi sie na poniedzialek zapisac ![]() No i nie wytrzymalam i kupilam dzis torebke sobie bo juz wstyd mi bylo chodzic w tamtej.. Teraz moge sie pokazac na miescie jeszcze 1 spodnie musze kupic ciazowe, czarne i bedzie git
|
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula, ja tez mam problem z takim dopominaniem sie. Dopiero kilka razy sie przełamałam i raz sie udało. Inaczej musiałabym sobie odpuścić i jechać załatwiać w inny dzien, bo było na 2 godziny stania i nie dałabym rady.
Lelowa, ja na badania tez czekam w kolejce ze wszystkimi. W mojej przychodni nie ma numerków i trzeba raniutko byc zeby szybko zalatwic. Z glukoza to bedzie inaczej, bo w inne miejsce bede musiała isc robic, bo w mojej nie wykonują. Czarodziejka jeszcze chwilka i wolne. Odpoczniesz od uciążliwych ludzi tez. Kasia Asiula, ja tez jeszcze nie mam zleconej glukozy. Ale sie pewnie o tym dowiem za 2 tygodnie, ze mam isc zrobic Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja znajoma urodziła też w okolicach 26-27 tygodnia synka nieco ponad 600 gram (tam była ciąża bliźniacza, od początku bardzo mocno powikłana). Mały przeszedł bardzo ładnie okres inkubatorowy. Rozmawiałam z nią jak miał ponad rok i mówiła, że wyszedł obronną ręką, pięknie im się rozwija
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie jest mi wszystko jedno, byle wyszło ok fajnie by było mieć małą księżniczkę, ale z drugiej strony chłopiec miałby do towarzystwa siostrzeńca blisko ![]() W piątek mam wizytę u profesor, pewnie powie kiedy zrobić konkretnie glukozę. Specjalnie pojadę robić u rodziców w mieście w diagnostyce, żeby się nie pchać w Warszawie - robiłam tam ostatnio i przez te wszystkie godziny były 3 osoby, śmiertelnie się wynudziłam, bo telefon się rozładował, a na książkę nie miałam ochoty
|
|
|
#1942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
pretyy przedwczesnie.blogspot.pl
dolly ale duża juz <3 Torrence - dla mnie taka waga to abstrakcja... dzieci poniżej 3 kilo wydają mi się takie malutkie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1944 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1945 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak wyprzedzając moze trochę temat, ale przewinęło mi się ostatnio na fb w grupie "gdzie rodzić" o pomagaczach do porodu - balniku Aniball i żelu Natalis. Jako żem całkiem zielona w temacie, może któraś z was miała do czynienia i może się podzielić opinią?
Tak mnie zaintrygowały
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
___wysłane z telefonu, staram się sprawdzać co napisałam, ale czasami słownik "wie lepiej" ___
|
|
|
|
|
#1948 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I super wieści Ostatnio w biedrze dziewczyna coś kupowała i nie miało metki, zrobił się zator. Dwie panie przede mną zaczęły narzekać, a każda miała po 2 rzeczy, ciasteczka oczywiście. Dziewczyna robiła duże zakupy. Chwilę ze sobą walczyłam, czy nie zrobić im psikusa i nie poprosić kasjerki o przepuszczenie w kolejce z powodu ciąży. Jak nie mają czasu na wyjście do sklepu i stanie w kolejce, to niech nie idą, a nie fochy stroją
|
||||
|
|
|
#1949 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) więc temat jest mi bliski. Nie będę się zbytnio rozpisywać więc powiem tylko ku pokrzepieniu serc, że te kruszyny są waleczne, nasz z dnia na dzień przybierał na wadze, infekcje się go nie imały i ładnie dał radę ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Pięknie rośnie ta Wasza córcia o pięknym imieniu O tym żelu pisała mamaginekolog w artykule o gadżetach, ja nigdy wcześniej nie słyszałam
|
|
|
#1950 |
|
Wtajemniczenie
|
Juana, gadałyśmy dzis o tym blogu. Ja jak czytałam to ryczałam. Moze kiedyś sie przełamie i przeczytam całego
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

bo im jest ciężko i powinny się dopominac o swoje
jakbym miała każdą starszą panią przepuszczac to pewnie do tej pory bym stała w kolejce, specjalnie zaczęłam się gladzic po brzuchu jakby nie zauważyły

wiem, że maleństwu prawidłowo bije serduszko, rusza się ładnie jak ma ochotę 

NIEBO W GĘBIE! 
Już sam karton mleka to kilogram 

Mam nadzieje, że ja urodze kilka dni po terminie