|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Jeszcze raz dzień dobry.
Wykluczono wszystkie wady na które były robione badania. Doktor powiedział, że to oczywiście nie wyklucza wszystkich wad na świecie, ale te które były sprawdzane. Uff Powiem Wam, że mimo tej wady serduszka jestem dobrej myśli. Dzisiaj jedziemy kupić malutkiej pierwszą zabawkę, tak symbolicznie. :wzruszona: Dziękujemy Wam bardzo za wszystko, za całe wsparcie za kciuki, za dobre słowa. Jesteście cudowne :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
Selina, gratulacje! <3 cieszę się że wyniki dały wam takie dobre informacje. Kupcie jakaś fajna zabawkę, już niedługo będziecie się nią razem bawić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3033 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do urlopu ja biorę macierzynski i rodzicielski od razu na rok,ake zastanawiam się czy po 10 miesiącach nie wrócić na pół etatu. Zobaczymy jeszcze
![]() blood_marry - kciuki! Julietta - ja decyduje sie od razu na rok. Ostatnio dowiedziałam się, że jak ide na pół roku to po pol roku albo wracam do pracy albo przedluzam o kokejne pol roku i wtedy moge wrocic dopiero po skonczonym okresie. A jak biore na rok to mogę wrócić wcześniej na pol etatu i pracodawca musi sie wtedy zgodzic. Załóżmy ze wracam po 10 miesiacach na pol etatu i wtedy kolejne 4 miesiace moge praciwac na pol etatu i dostaje wyplate z pracy za te 20 godzin i drugi przelew za polowe rodzicielskiego ![]() Korneliaczek - to znartwilas mnie, że becikowe bierze dochód za 2016. Na pewno sie nie załapiemy. Od 2017 mąż jest na własnej działalnosci wiec mimo że przychód większy to dochód mamy mniejszy No to my też nic nie dostaniemy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3034 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Od około 19-20 tc macica zacznie rozciągać się nad pępek. Będziesz miała wyżej ten brzuszek. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Powiem wam, że bardzo testujecie tych swoich mężów Łatwo z Wami nie mają ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3035 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, wróciłam
![]() Byłam kilka dni w górach - widziałam wszystkie stany pogodowe Śnieg, deszcz, słońce i chmury, do wyboru do koloru. Trochę odpoczęłam. Po powrocie ogarnianie mieszkania po remoncie (malowanie ścian w całym domu). Starałam się być na bieżąco ale czasami nie sposób było Dzisiaj już w pracy,a tak bardzo mi się nie chce Dobrze, że dziś już czwartek ! A we wtorek już połówkowe We wtorek poszłam na badanie moczu między innymi i moczu nie przygotowałam Selina super, świetne wieści |
|
|
|
#3036 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina cudownie
I brawo dla Was - jesteście bardzo dzielni, podziwiam Was, cieszę się, że spotkała Was nagroda za te ciężkie dni. ![]() A lekarze zawsze będą zostawiali sobie tę furtkę bezpieczeństwa, żeby nie było później na nich, że coś nie zostało zdiagnozowane. Na moich opisach usg zawsze jest klauzulka, że badania te w 100% nie wykluczają wszystkich wad i chorób.
|
|
#3037 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3038 |
|
Wtajemniczenie
|
Selina - jak dobrze to czytać! Cieszymy się razem z Tobą!
Teraz już musi być wszystko dobrze! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I dochód z 2017 się liczy jak złożysz wniosek w drugiej turze w listopadzie jak dobrze pamiętam. Selina super info! Pochwal się co kupicie ![]() Maz właśnie składa nasze łóżko małżeńskie i po 10 zaczynam wyprawkę kompletowac tak bardziej konkretnie. Też bym chciała do stycznia mieć większość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w poniedziałek idę nadrobić
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie doczytałam że dochod z 2017 liczy sie przy późniejszym wniosku. Dziękuję! Teraz zobaczymy jaką premie dostane na koniec roku bo jestem tak na granicy ![]() Ale dzis mała ma czkawkę! A w nocy mąż poczul pierwszego kopniaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3043 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
Cytat:
chociaż mąż ma uff. Na szczęście przysługuje nam macierzyński ale niestety 500+ już nie Cytat:
miło czytać tak dobre wieści!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę dopytać u mnie w pracy, jak to dokładnie wygląda jeśli becikowe liczy dochód za 2016 to nawet lepiej dla nas, ale wkurza mnie, że lepiej pracować na czarno, to można liczyć na lepszy socjal nie zarabiamy szczególnie dużo, ale uważam, że wszyscy powinni dostawać tyle samo - czy zarabiają 1000 czy 10000 i podatek dla każdego też powinien być procentowo taki sam |
||
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
dubel
Edytowane przez julietta83 Czas edycji: 2017-11-02 o 09:50 |
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
Joanna, z tego co pamietam to możesz 3 razy odmówić, ale pozniej skreślają Cie. Znajoma, której rozwiązali umowę po porodzie najpierw przez rok była z dzieckiem w domu, a pozniej wlasnie zarejestrowała sie w UP i tam miała wypełnić jakaś ankietę gdzie wychodziły 3 typy ludzi szukających pracy. I sama urzędniczka jej podpowiedziała jak uzupełnić zeby wyszło ze szuka, ale nie jest gotowa do podjęcia pracy.
Selina! Brawa! Tak sie cieszę, ze wykluczyli te co badali teraz tylko musicie sie zorientować co dalej. A Wasz maluszek jest waleczny i z pewnością dacie radę ![]() Mam głupie pytanie: czy to możliwe, ze po dha odbija mi sie rybą? Bo od jakiegoś czasu zauważyłam, ze nawet jak nie jem ryb to mam rybny posmak w ustach Alley witaj po urlopie Mecassie dzis poniedziałek, ale jutro juz piątek. Jak ten czas szybko zasuwa ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zleci, zleci tym bardziej że właśnie jutro już piąteczek - takie krótkie tygodnie to ja lubię ![]() W następnym mamy wolny piątek (za sobotę 11.11) więc też krótszy tydzień. To lubięęęęęę
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3051 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i z telefonem w łóżku to zmora i u nas.. oglnie elektronika tak zapanowała nad nami, że masakra Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3052 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, kciuki za dzisiejsze wizyty
|
|
|
#3053 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Co do podejścia przyszłych tatusiów to mój się sam nie rwie do kompletowania wyprawki i oglądania tych wszystkich rzeczy, czytania książek itd ale ja tego od niego nie wymagam Poza tym, wychodzę z założenia, że skoro ja siedzę w domu i mam duuuużo więcej czasu niż on, to po prostu ja to wszystko przeglądam i wybieram. Jak nie jestem na coś zdecydowana to go pytam o zdanie i mi pomaga w wyborze. Książek nie czyta ale wydaje mi się, że nie każdy facet ma taką potrzebę po prostu, więc go do tego nie zmuszam. Ja sama je przestałam czytać Przecież przewijanie dziecka czy kąpanie nie jest chyba aż tak trudne, żeby się tego jakoś wcześniej uczyć Do szkoły rodzenia wiem, że by ze mną poszedł bo rozmawialiśmy o tym, z tym, że ja nie chce Rodzić chce ze mną ale jakby nie chciał to wzięłabym mamę Wydaje mi się też, że nawet jak facet nie chce to jak przychodzi co do czego to zmienia zdanie ![]() Ja się tym tak może nie przejmuje bo wiem, że sobie z dzieckiem da rade, że mi pomoże i będzie mnie wspierał - znam go ![]() Co do telefonu, to może nie będę się wypowiadała bo u nas w związku to ja mam z tym zdecydowanie problem ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3054 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Selina, bardzo się cieszę. Świetne wiadomości z rana!!!! Miałam noc do doopy. Najadłam się mandarynek na pusty żołądek (bo wcześniej wszystko zwymiotowałam) i potem obudził mnie ból brzucha :/ Poza tym mąż mnie wkurza :/ |
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo się cieszymy, oby było wszystko już jak najlepiej ☺Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
Tż we wtorek przyniósł do domu jakieś dodatkowe ubezpieczenie z pracy i się zdecydujemy, bo płacąc od stycznia około 250 zł, dostaniemy po urodzeniu dzidka łącznie jakieś 5tys + za pobyt w szpitalu |
||
|
|
|
#3057 |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę o wpisanie połówkowych na 23 listopada
|
|
|
#3058 |
|
Raczkowanie
|
Selina, wspaniałe wieści!
|
|
|
#3059 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ale pogoda za oknem aż się nie ma na nic ochoty ;/
|
|||||||||
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak
Gapiłam się na te góry bez opamiętania No i dobrze ! Dzisiaj poniedziałek a jutro już piątek ![]() Ja też się czuję jak by był poniedziałek, tym bardziej że wróciłam po urlopie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

No to my też nic nie dostaniemy 

Łatwo z Wami nie mają 
Dobrze, że dziś już czwartek ! 

chociaż mąż ma uff. Na szczęście przysługuje nam macierzyński ale niestety 500+ już nie

w ogóle nie wiem gdzie pytać co ze mną dalej, w zusie czy urzędzie pracy gdzie jestem zarejestrowana 
Sprzedają takie badziewie i to za prawie 80zl. Niech ich szlag!!! Sorry ale musiałam. Mąż mnie zaraz ż samochodu wyrzuci.
Dlatego każą to ćwiczyć sobie w domu. Asiula ma rację, że mąż przydatny, żeby tego pilnować w bólu.

Do szkoły rodzenia wiem, że by ze mną poszedł bo rozmawialiśmy o tym, z tym, że ja nie chce
bardzo się cieszymy, oby było wszystko już jak najlepiej ☺
aż się nie ma na nic ochoty ;/