Mamusie marcowe 2018 cz. 4 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-06, 22:30   #3601
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość

Eh nie chce mi się lapka włączać, leń

A Ty to masz ledwo co wystający brzuszek u dołu. ☺ Chyba wysoka jesteś, co?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Wlasnie mi od dolu idzie jakos nisko brzuszek. Jak ubiore obcisla sukienke to juz widac brzuszek, ale obstawiaja trzeci miesiac. A jak ktos nie wie to dalej nie wie. Jestem szersza w biodrach moze temu - nie wiem. Wzrost 160 cm. W dżinsy już np. nie wchodzę w talii miałam 68 cm teraz 75 cm, na wysokości pepka mam 84 cm, w brzuchu na dole miałam 84 cm, teraz 90,5 cm

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kornelciaczek, gdzie Ty to dziecię trzymasz
w 19tc6d ważył 360 g, gdzieś na pewno jest, ale ja faktycznie ruchów nie czuję tzn kopnięć. Może mam mocne mięśnie od siłowni i aero, bo pół roku przed ciążą ćwiczyłam 5 razy w tygodniu.
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 23:03   #3602
ScarlettO
Wtajemniczenie

dobry wieczór
Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Kurde póki co mam lenia do tej kosmetycznej wyprawki i chyba zostawię ją na "po nowym roku"

Ja chcę wrócić do pracy ale na innych zasadach, zobaczymy co z tego wyjdzie

dziekuje Dziewczyny za wyprawkę kosmetyczną, zrobiłam sobie notatki ale też kupię po Nowym Roku dopiero

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakies dziwne myślenie mi sie włączyło od przedwczoraj wieczorem, ze cos z Dzieciem sie dzieje. Ostatnio taki mało aktywny jest. W ciagu dnia zapominam, ale wczoraj wieczorem sie popłakałam w łazience az. Nie mam pojęcia skąd takie przeczucie. Przeciez do tej pory sie ruszał duzo i na połówkowych lekarz zapewniał, ze prawidłowe wszystko. A nic mnie nie boli ani nic innego. No nie wiem... Moze mi sie po prostu ciążowe cos załączyło w głowie nie wiem jak do wtorku do wizyty doczekam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja nie miałam takich załamek dotychczas, wiem że dzieć ma prawo być mniej lub bardziej aktywny i już, przyjęłam to do wiadomości choć ostatnio czuję go codziennie. też jutro wizytuję, chyba podejdę na usg.

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witajcie
Jakiś czas mnie nie było, ale załatwiałam sprawy. Dziś cały dzień malowanie.
W końcu ten akt notarialny przeszedł i kredyt został już wypłacony
Jesteśmy już zameldowani w nowym mieszkaniu, większość miejsc z tego tytułu załatwiona (praca, us, ZUS, PZU, bank itp). Nawet złożyłam już wniosek o nowe prawo jazdy szczegół ze omal nie zemdlałam u fotografa ale jest git . Co nie zmienia faktu ze się umęczyłam ;D

super, że już na swoim i tak dużo załatwione

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Hejka staram sie Was podczytywac ale nie mam sil na odpisanie. Z coreczka jest duzo lepiej, osluchowo jest juz czysta. Ja dzisiaj w domu spie i nowy kortez mi przygrywa. Wczoeaj najadlam sie strachu bo saturacja leciala strasznie i lekarka nie wiedziala czemu. W koncu sie okazalo ze maszyna nie podawala tlenu a odjeli jej sterydy i nie udzwignela ale potem juz byla spokojna noc i czekamy co bedzie dalej a ja po tej nocy czulam napiety brzuch i dzisiaj maz mnie wygonil do domu. Zle mi ze z nia nie jestem ale tlumacze sobie ze musze odpoczac chwile znowu zeby mi sie nic nie stalo bo bylby juz problem. A przeciez zostawiam ja w dobrych rekach. Powiedzcie ze nie jestem wyrodna matka
fajnie, że udało się wrócić do domu z córcią. i na pewnoe nie jesteś wyrodną matką

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Z tym ubieraniem choinki wcześniej to nie jest zły pomysł, po pierwsze, tak jak piszesz, jest już klimat i nastrój a po drugie nie robi się tego w pośpiechu u na ostatnią chwilę. U mnie w domu rodzinnym zwykle było tak, że ubieranie choinki było tak jakby ukoronowaniem tych świątecznych porządków i przygotowań i zostawało na końcu. No tak logicznie w sumie, ale w konsekwencji czasami było tak, że byłyśmy zmęczone już tym wszystkim i pojawiała się myśl "o masz, jeszcze choinka ". W zeszłym roku naszą pierwszą małżeńską choinkę też ubraliśmy wcześniej (byla srebrno-fioletowa, jak nasze wesele ) i było super. W ostatnich porządkach nie przeszkadzała.
my ubieramy choinkę zawsze 6 grudnia uwielbiamy świąteczny klimat i chcemy się nim cieszyć jak najdłużej

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Wczoraj po urodzinach było mi mega niedobrze
Chyba bigos mi zaszkodzil
No i przywitalam się z muszla
Mąż nad ranem wymiotowal, ale jego to chyba jelitowka dopadła.. pojechał do pracy i wrócił.
Jestem bez życia pół nocy nie spałam.. balagan w domu, masakra
Obiadu brak może jakies kopytka na szybko zrobie.
Spokojnej niedzieli życzę

nie zaraziłaś się tą jelitówką?

Cytat:
Hejo,wróciliśmy z tej rocznicy, najadłam się jak głupia i teraz cierpię poza tym zobaczyłam się w lustrze na siedząco bokiem i doznałam szoku jak grubo i źle wyglądam teraz mam doła

a ja czuję się w ciązy jakoś mega dobrze, podobam się sobie, lubię podkreslac brzuszek. ale mnie się ogólnie podobają kobiety w ciąży

Cytat:
Ja ogólnie najchętniej siedziałabym w domu. Tryb odludka mi się włączył. A jak wyjście na miasto to tylko z mężem. Może to też dlatego, że wszystkie znajome pracują, żadna nie jest w ciąży i w ogóle na innym etapie życia (przyjaciółka dopiero planuje ślub i widać po niej, że rozczarowana, że wtedy Dzieć będzie miał 4 m-ce i na pewno nie będziemy balować do rana) i dziwnie się siedzi w takim towarzystwie gdzie każdy ma inny ważny temat
też mam problem z tematami ze znajomymi, ja w sumie pierwsza w ciąży jestem ze znajomych i tak ooo...
Cytat:
Napisane przez punamama Pokaż wiadomość
Witam sie w poniedzialek juz w pracy
Weekend dosyc intensywny wiec sie nie odzywalam. W sobote mialam polowkowe. Dzidzia moja ma wszystko na miejscu i nic zlego badanie nie wykazalo a do tego 3 raz potwierdzono mi coreczke wiec sie mega ciesze. Synka juz mam wiec bedzie parka
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze jesli jakies sa i wracam do Waszych postow z weekendu. Milego dnia!

Sent from my iPhone using Tapatalk
super, że wizyta udana i dziewczynka potiwerdzona też kiedyś chciałabym mieć parkę
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-06, 23:43   #3603
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a czy nasza Słodka nie miała przypadkiem rozmowy w ośrodku adipcyjnym? Ciekawe co u nich

Słodka, odezwij się

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
u nas już wszyscy znajomi dzieciaci właściwie, więc od dawna imprezy wyglądają wiadomo jak

przyszły książki
chcę ograniczyć zabawki i inne pierdółki, więc pokoik będę "ozdabiać" głównie książkami
ale piękne wydania
Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Dostałam właśnie telefon ze wózek juz jest do odbioru. No nieco wcześniej niż zakładaliśmy ale i tak się cieszę

ło to szybciutko
Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość

Przepraszam ze ostatnio tak mało zaglądam ale mamy trochę zmartwień związanych z pracą tżta akurat teraz...
mam nadzieje, ze wszystko wyjaśni się na Wasza korzyść

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Widzę, że u nas niewielka różnica w terminach, dzisiaj brzuch prezentuje się tak miałam nadzieję, że ten pępek mnie ominie, a tu niestety, zaczyna wychodzić

Mam nadzieję, że teraz płeć to już się nie zmieni, zaczęłam kupować różowe rzeczy Załącznik 7303876

piękny brzuszek, ale duży już mi pępek wywala czasem wieczorami. tez mi sie nie podoba to akurat jedyna wada rosnacego brzuszka jaka zauwazylam dotychczas

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Witajcie !
Jutro wizyta

U mnie talia się zachowała, brzuch rośnie po środku omijając biodra (tak śmiesznie się to odznacza ) na szczęście brzuch nie jest już tak wielki jak jeszcze jakiś czas temu. Po prostu zbieram dużo wody Załącznik 7303781
ale nadal masz tqalię
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
doskonale Cie rozumiem Ja ostatnio się prawie poplakalam jak mąż ostatnio tak niespodziewanie powiedział "jesteście dla mnie najważniejsze. obie" i nas przytulil Chyba niewiele mi ostatnio trzeba do wzruszeń

mój też miewa takie rozczulające momenty, lubi rozmawiać z brzuszkiem

Cytat:
2w1 a fotelik chcemy nowy prawdopodobnie będzie Cybex. Wózek kosztuje 650zł czyli ładna cena

fajny wózek, cena też korzystna

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Aż mnie zmobilizowałyście do wejscia na wage
Mam + 4kg i wielki brzuch. Az sie dziwie, ze przytylam tylko 4Załącznik 7304271

ojej piekny brzuszek

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Nie wiemy nawet gdzie będziemy mieszkać dokładnie

my may to samo... stresuje mnie temat mieszkania w ogole

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem po prenatalnych. Dzwon między nogami to ślepy by zauważył więc 100% chłopczyk. Okaz zdrowia. Wszystko ma na swoim miejscu. Waga 386gr.
ekstra! gratuluję chłopca

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wy macie fajne te brzuszki! Mój wygląda jakbym się nażarła, co zresztą ciągle robie
Ps. Hmm. Myslalam że to wina świata, teraz patrzę a tu mam caaaly aparat w telefonie porysowany.... Załącznik 7304386

ale maly i zgrabny

Cytat:
Ostatnio myślałam, że się rozpłaczę jak teściowa stwierdziła, że mamy wózka nie kupować. Już myślałam, że sypnie groszem i sama nam kupi w prezencie czy coś, a ona stwierdziła, że przed porodem nie kupuje się takich rzeczy, ani wózka, ani łóżeczka, bo może się coś stać. Super się poczułam jak to usłyszałam, szczególnie po tym swoim poronieniu w maju jestem ciekawa czy pozostałym dzieciom też tak świetnie doradzala, to będzie jej 4 wnuk. Tz chce jechać w odwiedziny, ale jakoś straciłam ochotę na rozmowy z nią i słuchanie reszty mądrości

moja teściowa też tak mówiła, powiedzialam jej, ze obecnie czeka sie w hurtowni nierazna zamowienie wozka do kilku tygodni, wiec wole wczesniej wszystko zalatwic. juz nic nie mowi
Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość

dziś jakieś drobnostki mi wpadły w ręce na zakupach... w tym nowa czapeczka za całe 2 zł na lato... nie wiem czy praktyczna czy nie ale jest fajowa jak się nie sprawdzi może zostać misiowa na zawsze
świetna

Cytat:
Napisane przez Kornelciaczek Pokaż wiadomość
Mnie tez nie laduje z tel, ale z lapka tak :/ 21tc3d
u Ciebie to prawie w ogole nie widac, wow! możliwe, ze to przez wycwiczone miesnie.

---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

mało mnie, bo czekają mnie ciężkie 2 tygodnie, po 18 listopada powinno być u mnie lepeij z czasem... teraz ledwo wyrabiam
Stary 2017-11-07, 07:09   #3604
Lunak
Wtajemniczenie

Dzień dobry w 21 tygodniu

Dziś na wizytę, ale czekać będę na spokojnie. Dzieć wczoraj na wieczór tak poznawał swoje otoczenie, że aż miło mi się siedziało mam nadzieję, że gin bedzie chciała sobie go ogladnac (a nie stwierdzi, ze 2 tyg temu miałam połówkowe to nie trzeba), bo ja bardzo chetnie rzucę okiem

Ale za to od wczoraj mnie mój chłop denerwuje z tym swoim wyjazdem służbowym :/ juz mam dosc jego słuchania o tym jak to nieogarnięte jest i on im powie, ze w takim razie nigdzie nie leci

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Tak dziwnie, wyskoczyła mi z uchwytu słuchawka prysznicowa (sama wyskoczyła). Najpierw dostałam wodą po oczach, więc zanim się ogarnęłam to już woda była wszędzie.

Tobie słuchawka sama spadła, a mnie mąż na wieczór zagwarantował takie atrakcje. Nie przycisnął na baterii tego dzymbała od prysznica a słuchawkę zostawił ustawioną wylotem na łazience. No i musiałam wszystko wycierać.

Cytat:
Ale moj chlop mnie wkurza. Postanowilam sie nie odzywac do odwolania i juz przestane gadac o zakupach okolodzieciecych bo to chyba dla niego drazliwy temat. My nawet nie mamy pol skarpetki dla małej a z tego co czytam u Was to nawet wozki juz powynieralyscie. Wczesniej mi bylo smutno ze tak bardzo nie chce nic kupowac ale teraz to sie wkurzylam.

Może on z tych co uważają, ze ubrankami powinna sie zając kobieta? Smutne takie podejscie, ale rożne egzemplarze sie trafiają.

Cytat:
Cześć. Jestem po prenatalnych. Dzwon między nogami to ślepy by zauważył więc 100% chłopczyk. Okaz zdrowia. Wszystko ma na swoim miejscu. Waga 386gr.

Brawo! Gratuluję chłopaka

Pisaliście jeszcze o zabobonach i podejściu teściowych/swoich rodziców do wczesnych zakupów. Nam moja mama tylko na samym poczatku jak im powiedzieliśmy, mowila żebyśmy nic wczesniej nie kupowali, bo teraz w sklepach to wszystko jest i duży wybór. Raz tylko jej gadanie zgasilismy tekstem, ze na wózek mozna do 8 tygodni czekać tak jak na meble na zamowienie i przestała sie odzywać w tej kwestii.

Kornelciaczek, gdzie Ty masz to dziecko?! Taki zgrabniutki brzuszek. Widać, ze porządnie wyćwiczony to mięśnie mocno sie trzymają

Trzymam ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty pamietam, ze na pewno Alley i ScarlettO(?) ze mną wizytują dzis

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 07:23   #3605
lelowa
Zakorzenienie

Dzien dobry!
Wlasnie wypilam glukoze i czekam. Juz mialam niemila sytuacje bo odlecialam po pierwszym pobraniu, ciemno przed oczami, szum w uszach. Oj obym dala rade utrzymac to w sobie przez te 2h.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 07:33   #3606
Kornelciaczek
Wtajemniczenie

Lunak, od lipca nie ćwiczę. Od listopada zaczęłam chodzić na aerobik dla kobiet w ciąży. Właśnie, a fałdki później linii pępka nigdy wyćwiczyć nie mogłam. I pomyśleć, że jako dziecko byłam otyła. Poza tym, mój synuś bardzo grzeczny jest i nie kopie, co mnie trochę martwi.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Wlasnie wypilam glukoze i czekam. Juz mialam niemila sytuacje bo odlecialam po pierwszym pobraniu, ciemno przed oczami, szum w uszach. Oj obym dala rade utrzymac to w sobie przez te 2h.
3mam kciuki!!
Kornelciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 07:43   #3607
Lunak
Wtajemniczenie

Lelowa kciuki mocne zaciskam

Kornelciaczek, jak wczesniej ćwiczyłas codziennie to mięśnie pamietają i sie trzymają razem. Za nic nie powiedzialambym, ze byłaś otyła. Jak sie człowiek mobilizuje to mozna osiągnąć wiele ja to nigdy nie miałam do tego samozaparcia i boje sie co bedzie po ciąży.
A moze nie czujesz jeszcze ruchów, bo łożysko na przedniej ścianie? I przez takie mięśnie ciezko mu sie przebić

Zjadłam banana i Dzieć szaleć zaczął. Jak dobrze wiedzieć, że wdał sie w mamę z owocami a nie to co tatuś

Stary 2017-11-07, 07:44   #3608
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Dzien dobry!
Właśnie myślałam o Tobie czy juz po wypiciu jesteś.
Kciuki, żebyś dała radę i za dobry wynik.

A ja dziś ostatni dzień w pracy. Trochę się cieszę i trochę mi smutno.
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 07:50   #3609
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kornelciaczek, gdzie Ty to dziecię trzymasz

U mnie biust najpierw podrósł w okolicach 6-7 tygodnia o jeden rozmiar, potem wrócił do swoich rozmiarów a teraz znowu się powiększa.

Ojoanna, przykre takie gadanie Mama wie o tej majowej stracie ? To jest takie dziwne, jakby starsi ludzie kazali się nie ekscytować dzieckiem i nic dla niego nie mieć Jeszcze kupowanie łóżka kiedy mamusia siedzi w szpitalu jest realne ale wózka ? Gdzie na niektóre modele się czeka kilka tygodni i głównie przyszła mama powinna przetestować jak się jeździ
O pierwszej ciąży wszyscy wiedzieli prawie od razu, bo tż się chwalił na prawo i lewo, potem to odkręcanie było tragiczne
Nie mam zamiaru czekać z zakupami, aż mi łaskawie teściowa pozwoli i powie że już można. Aż miałam ochotę powiedzieć, że dla siebie z zakupami też za bardzo niech nie szaleje, bo nigdy nie wiadomo jak długo się przydadzą żadnej pomocy z niczym nie zaproponowała, a z takimi głupotami się wtrąca Moja mama jest kilka lat od niej młodsza, a zachowuje się zupełnie inaczej - najchętniej sama kupiłaby nam wózek, ogląda w internecie rzeczy do wyprawki itp itd, można z nią spokojnie o wszystkim porozmawiać, a ta.. Już się rozpędzam na te odwiedziny, obawiam się, że nagle wrócą mi mdłości jak będziemy jechać i wyślę tż samego

Cytat:
Dzien dobry!
Powodzenia
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 08:05   #3610
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Aż miałam ochotę powiedzieć, że dla siebie z zakupami też za bardzo niech nie szaleje, bo nigdy nie wiadomo jak długo się przydadzą
Powodzenia
Buhahahahaha 😂😂😂😂
Stary 2017-11-07, 08:15   #3611
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Dzien dobry!
Ja też po wypiciu właśnie. Wypić nie było tak źle, ale teraz już zaczyna mi się robić słabo

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 08:23   #3612
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Super

Cytat:
Teściowie i 90% społeczności 50+

Moja mama to szczyt co u niej jestem to słyszę że to normalne że będę brzydsza i grubsza jak spodziewam się córki albo że na pewno urodzę po terminie bo córki się nie spieszą na świat.. i inne tego typu "zabobony"
Ja z kolei słyszę, że dziewczynki wcześniej się rodzą i urodzę przed terminem

Cytat:
Dzien dobry!
Trzymaj się jakoś Co za durne badanie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja się cieszę, że idziesz na zwolnienie I że nic złego się do tej pory nie stało
Jak haftować, to tylko do swojego kibelka
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 08:30   #3613
julietta83
Zakorzenienie

ja już po porannym pobraniu krwi
najbardziej stresuje mnie fakt, że po moim nocnym wstawaniu do toalety nie będę miała co złapać do pojemniczka

następnym razem pewnie czeka mnie glukoza...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 08:30   #3614
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ale mi syn szaleje po glukozie.

Stary 2017-11-07, 08:41   #3615
Lunak
Wtajemniczenie

Joanna, tekst genialny i taki odpowiedni do gadania teściowej

Czarodziejka, dzis sie z nimi pożegnasz i bedziesz tylko zwolnienia dowozić. Bardzo dobrze Ci to zrobi

Karolka, i Ty dzis tez glukozę? Oj przytula zeby Wam szybko te 2 godziny zleciały.
Uświadomiłam sobie, ze bede musiała poszukac gdzie miejsca gdzie mi to zrobią, bo w mojej przychodni odsyłają. Ehh... Dzis musze ich wypytać o to.

Julietta, tez mam zawsze ten stres, ze jak idę do toalety koło 3 w nocy to czy na rano cos bedzie.

Stary 2017-11-07, 08:54   #3616
Ojoanna29
Zakorzenienie

W zły moment wstrzeliła się moja urocza teściowa z tym tekstem, na czwartek miałabym termin porodu pierwszej ciąży i jakoś tak sporo o tym myślę, a ta jeszcze człowiekowi szpile wbija - pewnie nieświadomie, ale mogłaby takie głupoty zachować dla siebie.

Co do brzuszków - mi ostatnio taka kulka się zrobiła, po tym nieszczęsnym usg na którym była za mała, mam nadzieję, że teraz nadrobiła i ładnie rośnie staram się też więcej pić, więc może uzupełniłam wody do odpowiedniego poziomu

Glukozę robicie prywatnie czy w przychodniach/szpitalach na nfz? Ja niby póki co mam skierowanie od profesor, więc do zrobienia prywatnie, ale pewnie dostanę też w poniedziałek od ginki na nfz, tylko jakoś nie widzi mi się przepychanie z tymi wszystkimi ludźmi w szpitalu, zawsze mają jakieś problemy, zawsze są kłótnie i krzyki, to chyba na spokojnie sobie pojadę do diagnostyki
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 08:57   #3617
_Selina_
Zakorzenienie

Ja się aż tak nie mierzę, sprawdzam tylko wagę.
Wczoraj partner przyszedł z pracy z informacją, że moglibyśmy się przejść na jakieś warsztaty. Jedne nawet sam znalazł. Po czy ja mu pokazałam drugie no i idziemy na "bezpieczny maluch" i "świadoma mama" czy jakoś tak.

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 08:58   #3618
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Ja glukozę robię prywatnie, ale punkt poboru mam w szpitalu razem z tymi na NFZ. Także ludzi tłum

Stary 2017-11-07, 09:12   #3619
Mecassie
Zakorzenienie

Cześć kobietki
Rano miałam zabawną sytuację, mąż nastawił budzik na 7:30 i od razu wstał ja zostałam w łóżku, słyszałam że szykuje śniadanie "do łóżka" także wzięłam od razu tabletkę i udawałam że śpię żeby nie było mu przykro
Cytat:
Dzien dobry!
Cytat:
Napisane przez karolka_boroweczka Pokaż wiadomość
Ja też po wypiciu właśnie. Wypić nie było tak źle, ale teraz już zaczyna mi się robić słabo

Powodzenia dziewczyny mnie też to czeka po raz drugi niestety

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 09:16   #3620
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty pamietam, ze na pewno Alley i ScarlettO(?) ze mną wizytują dzis

Tak, tez mam wizytę, ale u mnie juz mija miesiąc od prenatalnych i chciałabym podejrzeć synka ja dzis 23t+0

Cytat:
Dzien dobry!
To powodzenia! Razem z Karolka
Mnie tez to czeka niedługo.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Właśnie myślałam o Tobie czy juz po wypiciu jesteś.
Kciuki, żebyś dała radę i za dobry wynik.

Miałam podobne odczucia, ale u mnie zwolnienie wyskoczyło z dnia na dzien, wiec w ogóle nie miałam czasu sie przyzwyczaić do tej mysli. Choc mój pracodawca mysli ze ja wroce jeszcze do pracy...

Cytat:
W zły moment wstrzeliła się moja urocza teściowa z tym tekstem, na czwartek miałabym termin porodu pierwszej ciąży i jakoś tak sporo o tym myślę, a ta jeszcze człowiekowi szpile wbija - pewnie nieświadomie, ale mogłaby takie głupoty zachować dla siebie.

Co do brzuszków - mi ostatnio taka kulka się zrobiła, po tym nieszczęsnym usg na którym była za mała, mam nadzieję, że teraz nadrobiła i ładnie rośnie staram się też więcej pić, więc może uzupełniłam wody do odpowiedniego poziomu

Glukozę robicie prywatnie czy w przychodniach/szpitalach na nfz? Ja niby póki co mam skierowanie od profesor, więc do zrobienia prywatnie, ale pewnie dostanę też w poniedziałek od ginki na nfz, tylko jakoś nie widzi mi się przepychanie z tymi wszystkimi ludźmi w szpitalu, zawsze mają jakieś problemy, zawsze są kłótnie i krzyki, to chyba na spokojnie sobie pojadę do diagnostyki

Ja robię prywatnie z tego co kojarzę nie jest to drogie badanie. Pamietam ze jak robiłam krzywa cukrowo-insulinowa to oznaczenie insuliny kosztowało majątek, a glukozy pare złotych

Dzien dobry
TZ wzięło wczoraj na gotowanie i stefanke zrobił
Stary 2017-11-07, 09:20   #3621
alleyezonme
Zakorzenienie

Heja we wtorek
Mam dzisiaj jakiś słaby dzień. Oddanie projektu, wczoraj musiałam po godzinach zostać. Dzisiaj jak jechałam rano do pracy do zahaczyłam samochodem o słupek na drodze - na szczęście tylko delikatnie ale i tak się wkurzyłam Ostatnio jestem jak nie ja jako kierowca
Niech mnie ktoś przytuli

Na szczęście dzisiaj mam połówkowe więc mam nadzieję, że humor się poprawi

Dodatkowo ten tydzień mam krótszy bo piątek nam zrobili wolny (za sobotę) więc jak by nie patrzeć jeszcze niecałe 3 dni do weekendu

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
a ja wogóle o cyckach rozmawiać nie chcę
miały rosnąć tylko w 1 trymestrze, i co?
Dalej rosną?

Cytat:
Napisane przez FallenAnn Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wy macie fajne te brzuszki! Mój wygląda jakbym się nażarła, co zresztą ciągle robie
Ps. Hmm. Myslalam że to wina świata, teraz patrzę a tu mam caaaly aparat w telefonie porysowany.... Załącznik 7304386
No rzeczywiście ! Twój też jest śliczny i zgrabny

Cytat:
A ja mam rozstępy białe na biodrach i udach po okresie wzrostu jako nastolatka i jakoś mi nie przeszkadzają.

Gdzie idziesz na glukozę, bo ja też muszę :P
Ja robię glukozę u siebie w Artemidzie. Tu prowadzę ciążę i mam te badanie za darmo (oraz krew i badanie ogólne moczu).

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Gdybyśmy wierzyły we wszystkie zabobony ciazowe to musialybysmy sie pozamykac w zlote klatki na 9 miesiecy.
Dokładnie !
Też mam dość tych zabobonów. Moja teściowa tak samo gada - wstrzymajcie się z wózkiem bo to źle wróży, pffff. Gdybym miała w to wszystko wierzyć i tego słuchać to chyba bym oszalała
Jak jej powiedziałam, że na niektóre wózki czeka się kilka tygodni to zamilkła.

Cytat:
Mnie tez nie laduje z tel, ale z lapka tak :/ 21tc3d
Jaki chudzielec !

Cytat:
O pierwszej ciąży wszyscy wiedzieli prawie od razu, bo tż się chwalił na prawo i lewo, potem to odkręcanie było tragiczne
Nie mam zamiaru czekać z zakupami, aż mi łaskawie teściowa pozwoli i powie że już można. Aż miałam ochotę powiedzieć, że dla siebie z zakupami też za bardzo niech nie szaleje, bo nigdy nie wiadomo jak długo się przydadzą żadnej pomocy z niczym nie zaproponowała, a z takimi głupotami się wtrąca Moja mama jest kilka lat od niej młodsza, a zachowuje się zupełnie inaczej - najchętniej sama kupiłaby nam wózek, ogląda w internecie rzeczy do wyprawki itp itd, można z nią spokojnie o wszystkim porozmawiać, a ta.. Już się rozpędzam na te odwiedziny, obawiam się, że nagle wrócą mi mdłości jak będziemy jechać i wyślę tż samego

Powodzenia
Znam to. Też jestem po poronieniu (styczeń). Odkręcanie było najgorsze. Teraz w pracy powiedziałam dopiero na początku 4 miesiąca
Moja teściowa z tymi samymi tekstami wypala. Niech spadają

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 09:24   #3622
lelowa
Zakorzenienie

Dalam rade uff. Karolka jak tam? Kciuki

Ojoanna js na nfz robilam.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 09:28   #3623
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Heja we wtorek
Mam dzisiaj jakiś słaby dzień. Oddanie projektu, wczoraj musiałam po godzinach zostać. Dzisiaj jak jechałam rano do pracy do zahaczyłam samochodem o słupek na drodze - na szczęście tylko delikatnie ale i tak się wkurzyłam Ostatnio jestem jak nie ja jako kierowca
Niech mnie ktoś przytuli

Na szczęście dzisiaj mam połówkowe więc mam nadzieję, że humor się poprawi

Dodatkowo ten tydzień mam krótszy bo piątek nam zrobili wolny (za sobotę) więc jak by nie patrzeć jeszcze niecałe 3 dni do weekendu

Dalej rosną?

No rzeczywiście ! Twój też jest śliczny i zgrabny

Ja robię glukozę u siebie w Artemidzie. Tu prowadzę ciążę i mam te badanie za darmo (oraz krew i badanie ogólne moczu).

Dokładnie !
Też mam dość tych zabobonów. Moja teściowa tak samo gada - wstrzymajcie się z wózkiem bo to źle wróży, pffff. Gdybym miała w to wszystko wierzyć i tego słuchać to chyba bym oszalała
Jak jej powiedziałam, że na niektóre wózki czeka się kilka tygodni to zamilkła.

Jaki chudzielec !

Znam to. Też jestem po poronieniu (styczeń). Odkręcanie było najgorsze. Teraz w pracy powiedziałam dopiero na początku 4 miesiąca
Moja teściowa z tymi samymi tekstami wypala. Niech spadają

Ja pytałam wczoraj o krzywą w labo to u nas Ok. 30 zł. Ja tez wyniki robię prywatnie bo nie chodzę na NFZ. Tylko pierwsze wyniki robiłam na fundusz.
Oj tak mi się teraz przypomniało jak ja reaguje na za dużą ilość cukru. Jestem po operacji żołądka i po tym niestety zmieniła się moja tolerancja na cukier zwykle musli z mlekiem może mnie nieźle zmulić a co dopiero 75 g glukozy. Mam nadzieję że nie zwymiotuję

Stary 2017-11-07, 09:31   #3624
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ja się cieszę, że idziesz na zwolnienie I że nic złego się do tej pory nie stało
Jak haftować, to tylko do swojego kibelka
Coś w tym jest

Cytat:

Ja prywatnie, w diagnostyce.

Cytat:

Super!
Stary 2017-11-07, 09:31   #3625
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:

Ja jeszcze 40 minut do drugiego pobrania. Najgorsze, że mają problem, żeby pobrać mi krew, bo nie widać żył. Więc już mnie bolą ręce a poza tym myślałam, że będzie znacznie gorzej.

Stary 2017-11-07, 09:37   #3626
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 09:46   #3627
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Lunak, od lipca nie ćwiczę. Od listopada zaczęłam chodzić na aerobik dla kobiet w ciąży. Właśnie, a fałdki później linii pępka nigdy wyćwiczyć nie mogłam. I pomyśleć, że jako dziecko byłam otyła. Poza tym, mój synuś bardzo grzeczny jest i nie kopie, co mnie trochę martwi.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

3mam kciuki!!
Nie ma się co martwić, bo on jest jeszcze malutki mój klocek waży ponad 600 g i go czuję raczej delikatnie. Do tego łożysko na przedniej ścianie amortyzuje ruchy jeszcze Cię obstuka

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 09:49   #3628
julietta83
Zakorzenienie

wszystkie badania robię prywatnie, nie mam cierpliwości do wizyt na nfz
dzisiaj za morfologię, mocz, zwykły cukier, hiv i hcv zapłaciłam 112 zł
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 10:03   #3629
Koma1002
Zadomowienie

Tak w ogóle, dzień dobry wszystkim witam się z łóżka, bo czuję, że jak wstanę to od razu będzie paw...
Co do tesciowych. Moja w ogóle się nie wtrąca, zapłaciła za wózek, a wcale nie wybrałam najtańszego, traktuje mnie jak księżniczkę i ostatnio przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Na duzym spotkaniu rodzinnym pytali mnie wszyscy oczywiście o ciążę, dziecko, poród. Standard. Wypalilam w którymś momencie, że nie wyobrażam sobie rodzic sama, bez męża...a co na to moja teściowa? Że gdybym chciała to ona może iść ze mną, pomóc mi to nie głupi pomysł, bo mądra i ogarnięta z niej babka, postawilaby pół szpitala na nogi, gdyby było trzeba. Ja się wzruszylam po prostu...dobra z niej kobieta, bardzo ją lubię i wiem teraz, że gdyby mąż coś nie domagał to mogę na nią liczyć.

Dziewczęta nasze, trzymajcie się na glukozie!! Do którego tygodnia się ją robi? Wizytę mam za tydzień i to będzie równo 24+0 chyba zdążę?

I kciukasy za wizyty

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-07, 10:06   #3630
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle, dzień dobry wszystkim witam się z łóżka, bo czuję, że jak wstanę to od razu będzie paw...
Co do tesciowych. Moja w ogóle się nie wtrąca, zapłaciła za wózek, a wcale nie wybrałam najtańszego, traktuje mnie jak księżniczkę i ostatnio przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Na duzym spotkaniu rodzinnym pytali mnie wszyscy oczywiście o ciążę, dziecko, poród. Standard. Wypalilam w którymś momencie, że nie wyobrażam sobie rodzic sama, bez męża...a co na to moja teściowa? Że gdybym chciała to ona może iść ze mną, pomóc mi to nie głupi pomysł, bo mądra i ogarnięta z niej babka, postawilaby pół szpitala na nogi, gdyby było trzeba. Ja się wzruszylam po prostu...dobra z niej kobieta, bardzo ją lubię i wiem teraz, że gdyby mąż coś nie domagał to mogę na nią liczyć.

Dziewczęta nasze, trzymajcie się na glukozie!! Do którego tygodnia się ją robi? Wizytę mam za tydzień i to będzie równo 24+0 chyba zdążę?

I kciukasy za wizyty

Świetną masz Teściową Każda taka powinna być z takim podejściem. A nie traktować drugiego człowieka z góry, bo się jest "lepszym" i trzeba to pokazać albo coś głupio gadać. Mnie strasznie ruszają teksty typu: a dawniej to... a jakoś kobiety dzieci rodziły.

Do 28 tygodnia się robi glukozę, więc spokojnie zdążysz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości