|
|
#3601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 4
Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- w 19tc6d ważył 360 g, gdzieś na pewno jest, ale ja faktycznie ruchów nie czuję tzn kopnięć. Może mam mocne mięśnie od siłowni i aero, bo pół roku przed ciążą ćwiczyłam 5 razy w tygodniu. |
|
|
|
|
#3602 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
Cytat:
ale też kupię po Nowym Roku dopiero ![]() Cytat:
choć ostatnio czuję go codziennie. też jutro wizytuję, chyba podejdę na usg.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
uwielbiamy świąteczny klimat i chcemy się nim cieszyć jak najdłużej![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też kiedyś chciałabym mieć parkę |
|||||||||
|
|
|
#3603 | ||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi pępek wywala czasem wieczorami. tez mi sie nie podoba to akurat jedyna wada rosnacego brzuszka jaka zauwazylam dotychczasCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() u Ciebie to prawie w ogole nie widac, wow! możliwe, ze to przez wycwiczone miesnie. ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- mało mnie, bo czekają mnie ciężkie 2 tygodnie, po 18 listopada powinno być u mnie lepeij z czasem... teraz ledwo wyrabiam
|
||||||||||||||
|
|
|
#3604 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w 21 tygodniu
Dziś na wizytę, ale czekać będę na spokojnie. Dzieć wczoraj na wieczór tak poznawał swoje otoczenie, że aż miło mi się siedziało mam nadzieję, że gin bedzie chciała sobie go ogladnac (a nie stwierdzi, ze 2 tyg temu miałam połówkowe to nie trzeba), bo ja bardzo chetnie rzucę okiem ![]() Ale za to od wczoraj mnie mój chłop denerwuje z tym swoim wyjazdem służbowym :/ juz mam dosc jego słuchania o tym jak to nieogarnięte jest i on im powie, ze w takim razie nigdzie nie leci Cytat:
Tobie słuchawka sama spadła, a mnie mąż na wieczór zagwarantował takie atrakcje. Nie przycisnął na baterii tego dzymbała od prysznica a słuchawkę zostawił ustawioną wylotem na łazience. No i musiałam wszystko wycierać. Cytat:
Może on z tych co uważają, ze ubrankami powinna sie zając kobieta? Smutne takie podejscie, ale rożne egzemplarze sie trafiają. Cytat:
Brawo! Gratuluję chłopaka ![]() Pisaliście jeszcze o zabobonach i podejściu teściowych/swoich rodziców do wczesnych zakupów. Nam moja mama tylko na samym poczatku jak im powiedzieliśmy, mowila żebyśmy nic wczesniej nie kupowali, bo teraz w sklepach to wszystko jest i duży wybór. Raz tylko jej gadanie zgasilismy tekstem, ze na wózek mozna do 8 tygodni czekać tak jak na meble na zamowienie i przestała sie odzywać w tej kwestii. Kornelciaczek, gdzie Ty masz to dziecko?! Taki zgrabniutki brzuszek. Widać, ze porządnie wyćwiczony to mięśnie mocno sie trzymają Trzymam ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty pamietam, ze na pewno Alley i ScarlettO(?) ze mną wizytują dzis ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#3605 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
Wlasnie wypilam glukoze i czekam. Juz mialam niemila sytuacje bo odlecialam po pierwszym pobraniu, ciemno przed oczami, szum w uszach. Oj obym dala rade utrzymac to w sobie przez te 2h. |
|
|
|
#3606 |
|
Wtajemniczenie
|
Lunak, od lipca nie ćwiczę. Od listopada zaczęłam chodzić na aerobik dla kobiet w ciąży. Właśnie, a fałdki później linii pępka nigdy wyćwiczyć nie mogłam. I pomyśleć, że jako dziecko byłam otyła. Poza tym, mój synuś bardzo grzeczny jest i nie kopie, co mnie trochę martwi.
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- 3mam kciuki!! |
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Lelowa kciuki mocne zaciskam
![]() Kornelciaczek, jak wczesniej ćwiczyłas codziennie to mięśnie pamietają i sie trzymają razem. Za nic nie powiedzialambym, ze byłaś otyła. Jak sie człowiek mobilizuje to mozna osiągnąć wiele ja to nigdy nie miałam do tego samozaparcia i boje sie co bedzie po ciąży. A moze nie czujesz jeszcze ruchów, bo łożysko na przedniej ścianie? I przez takie mięśnie ciezko mu sie przebić ![]() Zjadłam banana i Dzieć szaleć zaczął. Jak dobrze wiedzieć, że wdał sie w mamę z owocami a nie to co tatuś ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Kciuki, żebyś dała radę i za dobry wynik. A ja dziś ostatni dzień w pracy. Trochę się cieszę i trochę mi smutno. |
|
|
|
|
#3609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam zamiaru czekać z zakupami, aż mi łaskawie teściowa pozwoli i powie że już można. Aż miałam ochotę powiedzieć, że dla siebie z zakupami też za bardzo niech nie szaleje, bo nigdy nie wiadomo jak długo się przydadzą żadnej pomocy z niczym nie zaproponowała, a z takimi głupotami się wtrąca Moja mama jest kilka lat od niej młodsza, a zachowuje się zupełnie inaczej - najchętniej sama kupiłaby nam wózek, ogląda w internecie rzeczy do wyprawki itp itd, można z nią spokojnie o wszystkim porozmawiać, a ta.. Już się rozpędzam na te odwiedziny, obawiam się, że nagle wrócą mi mdłości jak będziemy jechać i wyślę tż samego Cytat:
|
|
|
#3610 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co za durne badanie ![]() Cytat:
I że nic złego się do tej pory nie stałoJak haftować, to tylko do swojego kibelka
|
||||
|
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
ja już po porannym pobraniu krwi
najbardziej stresuje mnie fakt, że po moim nocnym wstawaniu do toalety nie będę miała co złapać do pojemniczka ![]() następnym razem pewnie czeka mnie glukoza... |
|
|
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
Ale mi syn szaleje po glukozie.
|
|
|
#3615 |
|
Wtajemniczenie
|
Joanna, tekst genialny
i taki odpowiedni do gadania teściowej ![]() Czarodziejka, dzis sie z nimi pożegnasz i bedziesz tylko zwolnienia dowozić. Bardzo dobrze Ci to zrobi ![]() Karolka, i Ty dzis tez glukozę? Oj przytula zeby Wam szybko te 2 godziny zleciały. Uświadomiłam sobie, ze bede musiała poszukac gdzie miejsca gdzie mi to zrobią, bo w mojej przychodni odsyłają. Ehh... Dzis musze ich wypytać o to. Julietta, tez mam zawsze ten stres, ze jak idę do toalety koło 3 w nocy to czy na rano cos bedzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
W zły moment wstrzeliła się moja urocza teściowa z tym tekstem, na czwartek miałabym termin porodu pierwszej ciąży i jakoś tak sporo o tym myślę, a ta jeszcze człowiekowi szpile wbija - pewnie nieświadomie, ale mogłaby takie głupoty zachować dla siebie.
Co do brzuszków - mi ostatnio taka kulka się zrobiła, po tym nieszczęsnym usg na którym była za mała, mam nadzieję, że teraz nadrobiła i ładnie rośnie staram się też więcej pić, więc może uzupełniłam wody do odpowiedniego poziomu ![]() Glukozę robicie prywatnie czy w przychodniach/szpitalach na nfz? Ja niby póki co mam skierowanie od profesor, więc do zrobienia prywatnie, ale pewnie dostanę też w poniedziałek od ginki na nfz, tylko jakoś nie widzi mi się przepychanie z tymi wszystkimi ludźmi w szpitalu, zawsze mają jakieś problemy, zawsze są kłótnie i krzyki, to chyba na spokojnie sobie pojadę do diagnostyki
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się aż tak nie mierzę, sprawdzam tylko wagę.
Wczoraj partner przyszedł z pracy z informacją, że moglibyśmy się przejść na jakieś warsztaty. Jedne nawet sam znalazł. Po czy ja mu pokazałam drugie no i idziemy na "bezpieczny maluch" i "świadoma mama" czy jakoś tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3618 |
|
Raczkowanie
|
Ja glukozę robię prywatnie, ale punkt poboru mam w szpitalu razem z tymi na NFZ. Także ludzi tłum
|
|
|
#3619 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
Rano miałam zabawną sytuację, mąż nastawił budzik na 7:30 i od razu wstał ja zostałam w łóżku, słyszałam że szykuje śniadanie "do łóżka" także wzięłam od razu tabletkę i udawałam że śpię żeby nie było mu przykro Cytat:
Cytat:
mnie też to czeka po raz drugi niestety Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3620 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja dzis 23t+0Cytat:
![]() Mnie tez to czeka niedługo. Cytat:
Cytat:
Ja robię prywatnie ![]() Dzien dobry TZ wzięło wczoraj na gotowanie i stefanke zrobił
|
||||
|
|
|
#3621 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Heja we wtorek
Mam dzisiaj jakiś słaby dzień. Oddanie projektu, wczoraj musiałam po godzinach zostać. Dzisiaj jak jechałam rano do pracy do zahaczyłam samochodem o słupek na drodze - na szczęście tylko delikatnie ale i tak się wkurzyłam ![]() Niech mnie ktoś przytuli ![]() Na szczęście dzisiaj mam połówkowe więc mam nadzieję, że humor się poprawi ![]() Dodatkowo ten tydzień mam krótszy bo piątek nam zrobili wolny (za sobotę) więc jak by nie patrzeć jeszcze niecałe 3 dni do weekendu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Też mam dość tych zabobonów. Moja teściowa tak samo gada - wstrzymajcie się z wózkiem bo to źle wróży, pffff. Gdybym miała w to wszystko wierzyć i tego słuchać to chyba bym oszalała ![]() Jak jej powiedziałam, że na niektóre wózki czeka się kilka tygodni to zamilkła. Jaki chudzielec ! ![]() Cytat:
Moja teściowa z tymi samymi tekstami wypala. Niech spadają |
|||||
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dalam rade uff. Karolka jak tam? Kciuki
Ojoanna js na nfz robilam. |
|
|
|
#3623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pytałam wczoraj o krzywą w labo to u nas Ok. 30 zł. Ja tez wyniki robię prywatnie bo nie chodzę na NFZ. Tylko pierwsze wyniki robiłam na fundusz. Oj tak mi się teraz przypomniało jak ja reaguje na za dużą ilość cukru. Jestem po operacji żołądka i po tym niestety zmieniła się moja tolerancja na cukier ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3624 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super! |
||
|
|
|
#3625 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze 40 minut do drugiego pobrania. Najgorsze, że mają problem, żeby pobrać mi krew, bo nie widać żył. Więc już mnie bolą ręce
a poza tym myślałam, że będzie znacznie gorzej.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
za dzisiejsze wizyty.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój klocek waży ponad 600 g i go czuję raczej delikatnie. Do tego łożysko na przedniej ścianie amortyzuje ruchy jeszcze Cię obstuka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3628 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkie badania robię prywatnie, nie mam cierpliwości do wizyt na nfz
dzisiaj za morfologię, mocz, zwykły cukier, hiv i hcv zapłaciłam 112 zł
|
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Tak w ogóle, dzień dobry wszystkim
witam się z łóżka, bo czuję, że jak wstanę to od razu będzie paw... Co do tesciowych. Moja w ogóle się nie wtrąca, zapłaciła za wózek, a wcale nie wybrałam najtańszego, traktuje mnie jak księżniczkę i ostatnio przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Na duzym spotkaniu rodzinnym pytali mnie wszyscy oczywiście o ciążę, dziecko, poród. Standard. Wypalilam w którymś momencie, że nie wyobrażam sobie rodzic sama, bez męża...a co na to moja teściowa? Że gdybym chciała to ona może iść ze mną, pomóc mi to nie głupi pomysł, bo mądra i ogarnięta z niej babka, postawilaby pół szpitala na nogi, gdyby było trzeba. Ja się wzruszylam po prostu...dobra z niej kobieta, bardzo ją lubię i wiem teraz, że gdyby mąż coś nie domagał to mogę na nią liczyć. Dziewczęta nasze, trzymajcie się na glukozie!! Do którego tygodnia się ją robi? Wizytę mam za tydzień i to będzie równo 24+0 chyba zdążę? I kciukasy za wizyty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Każda taka powinna być z takim podejściem. A nie traktować drugiego człowieka z góry, bo się jest "lepszym" i trzeba to pokazać albo coś głupio gadać. Mnie strasznie ruszają teksty typu: a dawniej to... a jakoś kobiety dzieci rodziły. Do 28 tygodnia się robi glukozę, więc spokojnie zdążysz
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.

nie wiem jak do wtorku do wizyty doczekam. 
a ja po tej nocy czulam napiety brzuch i dzisiaj maz mnie wygonil do domu. Zle mi ze z nia nie jestem ale tlumacze sobie ze musze odpoczac chwile znowu zeby mi sie nic nie stalo bo bylby juz problem. A przeciez zostawiam ja w dobrych rekach. Powiedzcie ze nie jestem wyrodna matka
". W zeszłym roku naszą pierwszą małżeńską choinkę też ubraliśmy wcześniej (byla srebrno-fioletowa, jak nasze wesele

to akurat jedyna wada rosnacego brzuszka jaka zauwazylam dotychczas

pamietam, ze na pewno Alley i ScarlettO(?) ze mną wizytują dzis 

Moja mama jest kilka lat od niej młodsza, a zachowuje się zupełnie inaczej - najchętniej sama kupiłaby nam wózek, ogląda w internecie rzeczy do wyprawki itp itd, można z nią spokojnie o wszystkim porozmawiać, a ta.. Już się rozpędzam na te odwiedziny, obawiam się, że nagle wrócą mi mdłości jak będziemy jechać i wyślę tż samego 

Co za durne badanie 

a poza tym myślałam, że będzie znacznie gorzej.
witam się z łóżka, bo czuję, że jak wstanę to od razu będzie paw...
to nie głupi pomysł, bo mądra i ogarnięta z niej babka, postawilaby pół szpitala na nogi, gdyby było trzeba. Ja się wzruszylam po prostu...dobra z niej kobieta, bardzo ją lubię i wiem teraz, że gdyby mąż coś nie domagał to mogę na nią liczyć.