Panny Młode 2009 cz. III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-12, 17:20   #1831
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość

Nie było mnie tu przez dwa dni ,bo spędziłam je w łóżku.Miałam jakiś niewyjaśniony ból po prawej stronie brzucha Pojechaliśmy do szpitala ,ale w Irlandii opieka medyczna jest jeszcze gorsza niż w Pl Spędziłam tam 11 godzin na izbie przyjęć oczekując na lekarza.Porobili mi badania,wykluczyli zapalenie wyrostka ,a ból wciąż nie ustępował.Prawdopodobnie był to ból jajnika albo kolka nerwowa.Na szczeście leki które dostałam pomogły mi i teraz już czuję się lepiej.
To były najgorsze chwile w moim życiu,już wyobrażałam sobie najgorsze
Dzięki Bogu za dwa tygodnie jadę do Polski,to porobię wszystkie badania.Bo tutejszym lekarzom jakoś cięzko wierzyć....Po tym co się stało jeszcze bardziej tęsknię za domem
Dobrze, że czujesz się lepiej. Koniecznie zrób badania jak wrócisz do Polski, mam nadzieje, że jednak niczego nie wykażą, poza tym, że jesteś zdrowa. Swego czasu też miałam podejrzenie wyrostka, ale okazało się, że to nie to, lekarz tłumaczył mi, że to jakiś skręt jelit był prawdopodobnie, no i jeśli się to nie powtórzy to nie ma się czym martwić, jak dotychczas nic się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
Tak czytam wypowiedzi i myślę sobie że to już za rok a w zeszłym roku to pisano nam na tym wątku że za wcześnie że 2 lata a teraz o maj gad już za rok

sukienki oglądam ale co chwile zmieniam zdanie ale wkleję swoje typy już i bukietów też

na początku upierałam się przy jednej i ostatecznej ale kobieta zmienną jest
Piękne bukiety, szczególnie podoba mi się ten ostatni z białych róż i trawą sukienki również śliczne

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

Macie juz pomysly na fryzury i makijaze? Ja ostatnio obmyslilam, ze chce fryzure a'la lata '50 z kokiem hiszpanskim i makijaz z tamtych lat. Alez mam wymagania...
Mam kilka fryzur, które mi się podobają, wkleję niektóre. Generalnie stawiam na pokręcone i lekko spięte rozpuszczone włosy, albo na jakiś ciekawy kok. Co do makijażu to chciałabym coś w brązie, kremie, złocie, coś w ten deseń, niestety nie mam fotek na komputerze, z którego teraz korzystam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 17:39   #1832
jaga_2001
Zakorzenienie

baja, podoba mi sie ta przedostatnia fryzurka, z kwiatem sliczna.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 17:57   #1833
lady karen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Baja! Wielkie dzięki za info. A to bukiety, które mi sie na ten moment podobają (ciekawe czy mi sie jeszcze nie odmieni). Ja bym chciała taki biało- bordowy, tylko czy w mojej mieścinie taki zrobią?
piękne te bukiety, strasznie mi się podobają mogę ściągnąć pomysł?

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Napiszę krótko Podoba mi się ta sukienka
mi też, bardzo ładna

a co do piosenki na pierwszy taniec to fajna (tylko raczej na ślub zimą ) jest "Winter World Of Love" Engelberta Humperdincka http://www.youtube.com/watch?v=D3qcdytbuFQ
lady karen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 18:12   #1834
sas
Wtajemniczenie

baja, strippi, dziewczyny dzieki normanie to juz pojutrze i bede zonka ehh nie moge w to uwierzyc cio do piosesnki do wlasne nie bylam pewna tytulu mimo ze tyle razy ja slyszalam,dziekuje \za korekte

kurcze dziewczyny macie nieziemskie tempo z tym wszystkim na razie sie nie wlaczam z bytnio bo uwierzcie nie mam czasu dzis od rana sprzatanie zakupy itp..dobrze ze chociaz w pracy mam wolne do pon , aczkolwiek wszysko na biezaco czytam

Martucha mam nadzieje, ze juz zdrowko wrocilo

Widze, ze kilka z nas podobnie jak ja przebywa za granica ..ja lece do polski na rawie caly sierpien i wtedy mam zamair isc do krawcowej i zaczac szyc suknie tylko jeszcze musze dokladnie sie zdecydowac na fason chociaz powiem wam, ze jeszcze nie widzialam sukni ktora bym mnie urzekla

wogole cos mi sie shcrzanilo z wielocutyj i nie wiem jak to naprawic ehh
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 18:40   #1835
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asi_kol Pokaż wiadomość
Nie wiem czy mnie tu jeszcze ktoś w ogóle pamięta... Ale podczytuję Was regularnie Jutro obrona, więc moze potem będzie więcej czasu. W każdym razie piszę ze wzgledu na słowa śliweńki. Kochana nie martw się Ostatnia na 100% jestem ja ;D 29.12.2009 Ściskam Was wszystkie
No to, Asiu, już pewnie masz wyższe wykształcenie, czego Ci gratuluję. A co sie stało, że zmieniliście datę na 29.12.? O ile dobrze pamiętam, to miał być 26.12.... Chyba, że ja coś pomyliłam

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)

a tu sa fotki w sukience o ktorej wam mowilam kiedys z orseya
Załącznik 1534586

Załącznik 1534587

Załącznik 1534588
niestety nie mam na stojaco ale jest do pol lydki
Ładna sukienka A ta Twoja opalenizna...

Cytat:
Dziewczynki, świeże informacje cenowe z salonu Antra ( http://antra.pl/ ):

Kalina - 1680 zł
Matylda - 1860 zł
Oriana - 2000 zł
Klara - 1640 zł
Nobi - 1200 zł

Wypytałam się tylko o te modele, które mi się podobały
Podobaja mi się te ceny, rzekłabym nawet, że bardzo mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
(...)
Znalazłam zdjęcia . Sale wyglądają tak:
-s. pierwsza to ta zamówiona
-s. druga to ta nowa

Ostatnie zdjęcie pokazuje ścianę, która zasłaniać będzie jeden ze stołów.
PS nie patrzcie na dekorację
Bardziej podoba mi się sala nr 1. Z tego, co widze, wcale nie jest tak daleko na parkiet... Ale mogę źle widzieć

Cytat:
Ana*** fajna sala. Na ile osób przewidujecie wesele? My robimy w dosyć małej restauracji, ale podobno nie będzie dużego ścisku przy 70 osobach, a przynajmniej mam taką nadzieję
Bardzo ładny lokal

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
Zielony Motylku pisałaś coś wczoraj ze podoba cie sie również suknia Migela. Pisałam do salonu i są 2 opcje tej sukni z trenem lub bez i w 2 kolorach śnieznobiała i ecru. Jest na halce z kołem no ale to widac na zdjeciu. Mam nadzieje ze ci cos te wiadomosci pomogą. Pozdrawiam
Mnie też się podoba, mie też

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
(...)Nie było mnie tu przez dwa dni ,bo spędziłam je w łóżku.Miałam jakiś niewyjaśniony ból po prawej stronie brzucha Pojechaliśmy do szpitala ,ale w Irlandii opieka medyczna jest jeszcze gorsza niż w Pl Spędziłam tam 11 godzin na izbie przyjęć oczekując na lekarza.Porobili mi badania,wykluczyli zapalenie wyrostka ,a ból wciąż nie ustępował.Prawdopodobnie był to ból jajnika albo kolka nerwowa.Na szczeście leki które dostałam pomogły mi i teraz już czuję się lepiej.
To były najgorsze chwile w moim życiu,już wyobrażałam sobie najgorsze
Dzięki Bogu za dwa tygodnie jadę do Polski,to porobię wszystkie badania.Bo tutejszym lekarzom jakoś cięzko wierzyć....Po tym co się stało jeszcze bardziej tęsknię za domem
Bidulka kochana Masz rację, jak już będziesz w Polsce porób sobie badania. Będziesz spokojniejsza

Cytat:
Tak czytam wypowiedzi i myślę sobie że to już za rok a w zeszłym roku to pisano nam na tym wątku że za wcześnie że 2 lata a teraz o maj gad już za rok

sukienki oglądam ale co chwile zmieniam zdanie ale wkleję swoje typy już i bukietów też

Też mi się podoba ta koronka u góry, jak na jednym zdjęć

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
(...)
fryzure mam coś zbliżonego do tego co wkleiłam w załączniku, a jeśli chodzi o makijaż to jakiś delikatny, ale nic więcej na ten temat jeszcze nie myślałam
Podobają mi się takie fryzury Nie chcę mieć wszystkich włosów spiętych w sztywny kok, bo źle się wtedy czuję...

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
(...)wogole cos mi sie shcrzanilo z wielocutyj i nie wiem jak to naprawic ehh
Mnie też się czasem ta funkcja zacina, ale odświeżam stronę i wszystko wraca do normy
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 18:49   #1836
popscene
Wtajemniczenie

Rybulka, mnie interesują glównie polscy producenci, bo są po prostu tańsi a ja nie jestem jakaś bogata I nadal będę takich szukać. Może na targach ślubnych znajdę jeszcze jakieś ciekawe oferty
Stary 2008-06-12, 18:52   #1837
asi_kol
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
No to, Asiu, już pewnie masz wyższe wykształcenie, czego Ci gratuluję. A co sie stało, że zmieniliście datę na 29.12.? O ile dobrze pamiętam, to miał być 26.12.... Chyba, że ja coś pomyliłam
No to jestem już po obronie 5 jest. Dziękuję wszystkim za wsparcie Tak, termin faktycznie zmieniliśmy, ponieważ jak w listopadzie rezerwowaliśmy termim to już 26 był zajety, a bardzo nam zależało na Arkadii W sumie też fajnie, bo od Wigilii do Sylwestra będziemy imprezować To teraz zmykam oblewac obronę i ogladać mecz

asi_kol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 18:57   #1838
agnes208
Zakorzenienie

Cytat:
No to jestem już po obronie 5 jest. Dziękuję wszystkim za wsparcie Tak, termin faktycznie zmieniliśmy, ponieważ jak w listopadzie rezerwowaliśmy termim to już 26 był zajety, a bardzo nam zależało na Arkadii W sumie też fajnie, bo od Wigilii do Sylwestra będziemy imprezować To teraz zmykam oblewac obronę i ogladać mecz
No to moje gratulacje
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 20:05   #1839
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 20:07   #1840
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
GRATULUJE świetna wiadomość
W zeszłym roku byłam na weselu 29. 12, balowałam właściwie cały tydzień, bo najpierw święta, potem to wesele, poprawiny i bal sylwestrowy świetnie było i dałam radę przeżyć taki maraton
Stary 2008-06-12, 20:10   #1841
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

rany jak wam zazdroszczę, że już po obronach (i oczywiście gratuluję wszystkim mgr ) ja może na koniec miesiąca lub początku lipca się obrnonię..... echhhhh Zalezy jak długo promotorka będzie mi poprawiać i ile ja do poprawienia będę mieć...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 20:12   #1842
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Ladna, tylko nie do moich wlosow. Pewnie gdyby moje wlosy byly podatne na krecenie to nad taka fryzurka tez bym sie zastanawiala, ale niestety. Po 5 minutach od nakrecenia sa proste jak druty i nic na nie nie dziala, czy to mozna pianka czy lakier, czy wszystko razem. Sa za ciezkie i z racji tego musze brac jakies proste fryzury, w sensie, ze upiete wszystkie...
a ja mam naturalnie kręcone, tzn nie jakoś tak bardzo ale tak akurat w sam raz na tą fryzure no w każdym razie specjalnie kręcić ich nie będe musiała napewno

Rybulka ja właśnie też nie lubie takich mocno spiętych włosów, wole takie jakieś luźne upięcie, szczególnie, że TŻ'towi podoba się najbardziej gdy mam rozpuszczone, no ale na ślub to jednak jakoś trzeba spiąć żeby mi nie przeszkadzały
Cytat:
gratulacje same zdolniachy na tym wątku
Stary 2008-06-12, 20:27   #1843
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez co chjwile upatruje inna, bardziej podobającą mi sie... ale coz...

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Ładna sukienka A ta Twoja opalenizna...

Bardziej podoba mi się sala nr 1. Z tego, co widze, wcale nie jest tak daleko na parkiet... Ale mogę źle widzieć

Podobają mi się takie fryzury Nie chcę mieć wszystkich włosów spiętych w sztywny kok, bo źle się wtedy czuję...

opalenizna egipska.. jesczez sie trzyma ale co jakis czas ide na 10 minut na solarium zeby nieucieklado sierpniowego wesela

ja tez jestem na 1 sala chociaz ta ziolona dekoracja...
i rowniez niechce sztywnego koka.. mysle czy wogole miec spiente...

Cytat:
gratuluje wiedzialam ze ci sie uda

dziekuje za zyczenia zdrowia juz mi duzo lepiej wlasnie nanosze ostatnie (mniejmy nadzieje) poprawki na prace.. w niedziele oddaje calosc.. ma ja przeczytac i w przyszlym tygodniu mi powie czy znowu cos zmieniamy czy juz nie...
Stary 2008-06-12, 21:09   #1844
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam naturalnie kręcone, tzn nie jakoś tak bardzo ale tak akurat w sam raz na tą fryzure no w każdym razie specjalnie kręcić ich nie będe musiała napewno
szczesciara.

Gratuluje wszystkim "piontkuf" Zdolniachy z Was...

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-12, 21:32   #1845
ivoclar
Rozeznanie

no wkońcu gollllllllllll!!!!!!!

długo nie odzywałam sie ale skrupulatnie czytałam waszystko co napisałyście

ja rownież gratuluje wszystkim Wam zdania magisterek i licencjatów

a ja sie dostałam na specjalizacje i to tez był powód mojego rzadkiego udzielania sie na wizażu,może teraz będzie lepiej heheh

co to slubu i wesela u mnie narazie zastój ;jeszcze rok także trochę czasu jest;za suknia będę się rozglądąćw w styczniu-lutym gdyz uważam że takm jak jedna z Was napisała suknie ,które zazwyczaj nam się podobają w katalogu na modelce, zupełnie inaczej wyglądaja po przymierzeniu, także uważam że narazie dam sobie spokój

ostatnio byłam na weselu i spotkałam sie z nowością otóż w trakcie wesela para młoda rozdawała każdemu z gości zdjęcie na pamiatke ze slubu-myslelismy że robili przed slubem tę fotkę i szybko wywołali ,ale okazało się ze fotograf w trakcie wesela cyknął fotke parze młodej ich aparatem ,a jego człowiek(tj.fotografa)poj echał szybko do studia wywołac fotki tak żeby każdy z gosci juz na weselu mógł dostać te pamiątkę(mam nadzieje że za bardzo nie zamotałam)i ja mam zamiar również sciągnąć ten pomysł na moje wesele-muszępogadac ze swoim foto

no a tak wogóle to w połowie lipca wyjezdzamy z TZ na urlop na 2 tyg do Włoch ,ale na wycieczkę czyli będziemy zwiedzac Rzym,wenecję,florencję ,pizze,monte cassino,capri eh super juz sie nie moge doczekać

p.s.mam nadzieję że nasi wkońcu wygrają!!!!!!
Stary 2008-06-12, 21:44   #1846
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivoclar Pokaż wiadomość
no wkońcu gollllllllllll!!!!!!!

długo nie odzywałam sie ale skrupulatnie czytałam waszystko co napisałyście

ja rownież gratuluje wszystkim Wam zdania magisterek i licencjatów

a ja sie dostałam na specjalizacje i to tez był powód mojego rzadkiego udzielania sie na wizażu,może teraz będzie lepiej heheh

co to slubu i wesela u mnie narazie zastój ;jeszcze rok także trochę czasu jest;za suknia będę się rozglądąćw w styczniu-lutym gdyz uważam że takm jak jedna z Was napisała suknie ,które zazwyczaj nam się podobają w katalogu na modelce, zupełnie inaczej wyglądaja po przymierzeniu, także uważam że narazie dam sobie spokój

ostatnio byłam na weselu i spotkałam sie z nowością otóż w trakcie wesela para młoda rozdawała każdemu z gości zdjęcie na pamiatke ze slubu-myslelismy że robili przed slubem tę fotkę i szybko wywołali ,ale okazało się ze fotograf w trakcie wesela cyknął fotke parze młodej ich aparatem ,a jego człowiek(tj.fotografa)poj echał szybko do studia wywołac fotki tak żeby każdy z gosci juz na weselu mógł dostać te pamiątkę(mam nadzieje że za bardzo nie zamotałam)i ja mam zamiar również sciągnąć ten pomysł na moje wesele-muszępogadac ze swoim foto

no a tak wogóle to w połowie lipca wyjezdzamy z TZ na urlop na 2 tyg do Włoch ,ale na wycieczkę czyli będziemy zwiedzac Rzym,wenecję,florencję ,pizze,monte cassino,capri eh super juz sie nie moge doczekać

p.s.mam nadzieję że nasi wkońcu wygrają!!!!!!
no w koncu jestes a juz sie zastanawialam gdzie sie podzialas.

Gratuluje dostania sie na specjalizacje. Apropos specjalizacji, co poradzisz na mucocele, tylko nie moz, ze usuwac chirurgicznie.

rzeczywiscie fajny pomysl, ale u mnie chyba nie wejdzie w gre. Chociaz musialaym najpier pogadac z fotografem. Ciekawe ile wyjdzie taka jedna fotka.

ja tez za sukniami bede sie rozgladac dopiero pod koniec roku, ale moze pod koniec lipca pochodze mimo wszystko po salonach i troche pomierze, ale zrobie to tylko dla mamy, bo w grudniu czy w styczniu to jej nie bedzie i nie bedzie mogla ze mna sukni wybierac.

Ech, zazdroszcze wycieczki, bo tez chcialabym sie w taka do wloch wybrac... Szczegolnie obejzec Watykan.

A ja obliczylam, ze te zaproszenia, ktore bede robic sama i ktore wklejalam wczesniej kosztowac mnie beda 0,34 zl/sztuke razem z kopertami.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-12, 22:01   #1847
ivoclar
Rozeznanie

cieszę sie bardzo że mnie pamiętasz-cie
no sluzaczka zdecydowanie trzeba usunąc chirurgicznie bo lubi sie odnawiać także trzeba radykalnosci ,ale na pewno wiesz że nasza chirurgia szczekowo-twarzowa jest na bardzo wysokim powiomie tazke jakby cos to moge ci doradzic do kogo ewentualnie sie udać acha mówie tu i instytucie sstomatologii przy gigancie

aa i jeszce jedno zwracam ci Jaga honor z tym uniwersytetem medycznym-miałaś zdecydowana rację moje informacje były błędne także przepraszam

aa co do tych szczurów to wiesz co mój kumpel w tamtym roku zdawał mgr u nas na Twoim kierunku i on własnie pisał prace na temat tych szcurów tylko nie wiem czy temat pracy brzmiał tak samo ,ale na pewno też je kroił bo pamietam jak opowiadał

no ja tez się strasznie ciesze z tej wycieczki kupilisnmy ostatnio aparat w media markt (promocja!!!!!!)także fotki bedziemy trzepać

a zaproszenia kupimy najtańsze na allegro no jakieś za 1 zł bo i tak wylądują w koszu znam to z autopsji

wódke prawdopodobnie wezmiemy albo Pałacową albo Maximusa zobaczy sie jeszcze

co do bukietu hmm jak kupie suknie to wtedy będę się zastanawiac nad bukietem

jaga zazdroszcze ci tych prostych włosów ja zawsze marzyłam o takich
Stary 2008-06-12, 22:25   #1848
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę sie bardzo że mnie pamiętasz-cie
no sluzaczka zdecydowanie trzeba usunąc chirurgicznie bo lubi sie odnawiać także trzeba radykalnosci ,ale na pewno wiesz że nasza chirurgia szczekowo-twarzowa jest na bardzo wysokim powiomie tazke jakby cos to moge ci doradzic do kogo ewentualnie sie udać acha mówie tu i instytucie sstomatologii przy gigancie

aa i jeszce jedno zwracam ci Jaga honor z tym uniwersytetem medycznym-miałaś zdecydowana rację moje informacje były błędne także przepraszam

aa co do tych szczurów to wiesz co mój kumpel w tamtym roku zdawał mgr u nas na Twoim kierunku i on własnie pisał prace na temat tych szcurów tylko nie wiem czy temat pracy brzmiał tak samo ,ale na pewno też je kroił bo pamietam jak opowiadał

no ja tez się strasznie ciesze z tej wycieczki kupilisnmy ostatnio aparat w media markt (promocja!!!!!!)także fotki bedziemy trzepać

a zaproszenia kupimy najtańsze na allegro no jakieś za 1 zł bo i tak wylądują w koszu znam to z autopsji

wódke prawdopodobnie wezmiemy albo Pałacową albo Maximusa zobaczy sie jeszcze

co do bukietu hmm jak kupie suknie to wtedy będę się zastanawiac nad bukietem

jaga zazdroszcze ci tych prostych włosów ja zawsze marzyłam o takich
leeee, nie strasz tym chirurgiem. Juz mam dosc skalpeli. A tu jeszcze to. Fakt, odnawia sie srednio raz na dwa tygodnie... A tak odnawia sie juz 5 rok. Ale chetnie wezme namiary. Hmmm, po tej stronie co gigant, czy po tej co psk? Chodzi o to czy po tej stronie co hortex czy po przeciwnej (a propos hortexu to my stamtad bierzemy tort weselny ). Bo wiem, ze tam jakis niewielki budynek kolo psk jest i tam widnieje tabliczka, ze to szczekowka czy kjakos tak

aj tam, nie masz za co przepraszac. Nikt nie jest nieomyslny, ja tez czasem "strzelam gafy"

Z tymi szczurami to jak na razie mi sie upieklo, ale mojej kumpeli, ktora bedzie u mnie swiadkowac nie. Musiala zeskrobywac mieso z kosci.

To napstrykaj jak najwiecej. Kupcie tez karte pamieci by jeszcze wiecej napstrykac fot, bo pamiec samego aparatu jest niewielka i miesci chyba 50 zdjec.

No ja tez mialam kupic te najtansze na allegro, ale jak obliczylam, ze moge sama zrobic i wyjdzie jeszcze taniej, to po co przeplaca? Zwlaszcza, ze tak jak piszesz i tak wyladuja w koszu... To po co te kase wywalac do kosza... Wole te kase z roznicy przeznaczyc na cos fajnego.

Ja bukiet tez bede dobierac do sukni, ale na bank, ktorys z tych juz przeze mnie zamieszczonych.

Heh, nigdy nikomu nie da sie dogodzic. Ten kto ma krecone chcialby miec proste i na odwrot. Ja to bym chciala, zeby chociaz podatne byly na krecenie,a tu nic... Proste jak druty. Prostownicy nawet nie trzeba uzywac...

EDIT: Poszykalam jeszcze raz informaji o mucocele (choc i sa wersje, ze to mukocele). Znalazlam zdjecia tzw zabki (czyli torbieli podjecykowej) i byly tez zdjecia z zabiegu. Brrr. Ja nie chce Ale musze, bo jedno info mnie nastraszylo...

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-12, 22:41   #1849
ivoclar
Rozeznanie

Cytat:
leeee, nie strasz tym chirurgiem. Juz mam dosc skalpeli. A tu jeszcze to. Fakt, odnawia sie srednio raz na dwa tygodnie... A tak odnawia sie juz 5 rok. Ale chetnie wezme namiary. Hmmm, po tej stronie co gigant, czy po tej co psk? Chodzi o to czy po tej stronie co hortex czy po przeciwnej (a propos hortexu to my stamtad bierzemy tort weselny ). Bo wiem, ze tam jakis niewielki budynek kolo psk jest i tam widnieje tabliczka, ze to szczekowka czy kjakos tak

aj tam, nie masz za co przepraszac. Nikt nie jest nieomyslny, ja tez czasem "strzelam gafy"

Z tymi szczurami to jak na razie mi sie upieklo, ale mojej kumpeli, ktora bedzie u mnie swiadkowac nie. Musiala zeskrobywac mieso z kosci.

To napstrykaj jak najwiecej. Kupcie tez karte pamieci by jeszcze wiecej napstrykac fot, bo pamiec samego aparatu jest niewielka i miesci chyba 50 zdjec.

No ja tez mialam kupic te najtansze na allegro, ale jak obliczylam, ze moge sama zrobic i wyjdzie jeszcze taniej, to po co przeplaca? Zwlaszcza, ze tak jak piszesz i tak wyladuja w koszu... To po co te kase wywalac do kosza... Wole te kase z roznicy przeznaczyc na cos fajnego.

Ja bukiet tez bede dobierac do sukni, ale na bank, ktorys z tych juz przeze mnie zamieszczonych.

Heh, nigdy nikomu nie da sie dogodzic. Ten kto ma krecone chcialby miec proste i na odwrot. Ja to bym chciala, zeby chociaz podatne byly na krecenie,a tu nic... Proste jak druty. Prostownicy nawet nie trzeba uzywac...

instystut stmatologii -od strony hortexu trzeba przejsc na druga stronę od ulicy skłodowskiej ,po prawej stronie zaraz za szlavbanem (wjazd do giganta) jest instystut a tam na parterze jest rejestracja i tam juz dalej kierują.a jesli chodzi o lekarza to na pw moge dac ci namiaryJaga ale przeicez mucocela to nic strasznego zabieg trwa jakies 40 minut i bardzo duzo ludzi ma mucocle ,w w dodatku jest to zmiana niezłośliwa wiec nie ma sie czego obaqwiiać na studiach kilka razy bylłam na zabigu ch,opca pamietam chyba z 15 lat miał i tez miał mucocele także głowa do góry

acha mukocela a torbiel podjęzykowa wogóle torbiele to dwie rózne sprawy mucocela to mucocle czyli torbiel śluzowa a torbiele to nie nowotwory, torbiel to zmiana guzopodobna
a dogodzic to nam moga chyba tylko Nasi TZ

sorki ale musze to napisać chyba tego sędziego popier........... karny eh
Stary 2008-06-12, 23:00   #1850
popscene
Wtajemniczenie

Brak mi slów. Aż nie chce mi się wierzyć, że przy takiej technice jaką mamy teraz, nie da się zakwestionować blędnych decyzji sędziów. Taki sędzia powinien zostać pozbawiony swoich uprawnień. Ja bym go osobiście pobila. Kto wie, może spalila mu chatę.........Rozumiem, że można popelnic TAKI blad w sedziowaniu gdzieś w drugiej lidze, ale nie na mistrzostwach EURO!
Stary 2008-06-12, 23:04   #1851
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Brak mi slów. Aż nie chce mi się wierzyć, że przy takiej technice jaką mamy teraz, nie da się zakwestionować blędnych decyzji sędziów. Taki sędzia powinien zostać pozbawiony swoich uprawnień. Ja bym go osobiście pobila. Kto wie, może spalila mu chatę.........Rozumiem, że można popelnic TAKI blad w sedziowaniu gdzieś w drugiej lidze, ale nie na mistrzostwach EURO!
nie mamy... niestety i to niepierwszy raz..
w hekeju 2 sezony temu na podobnej zasadzie moje tychy niezdopbyly mistrzostwa bo jakis palant "zinterpretowal" przepisy.. potem go niby odsuneli.. i kogo w tym sezonie spotkalismy tez jego i przez kogo mielismy tez straty bo sie dopiepszali non stop kary wlepial a on.. .wiec ja uwazam ze tak jak w przypadku mojego ukochanego hokeja tak i w nodze najwazniejsi i tak sa sedziowie...
Stary 2008-06-12, 23:05   #1852
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się! brak mi słów na sędziego

ivoclar zazdroszczę wycieczki, też bym sobie gdzieś pojechała
Stary 2008-06-12, 23:09   #1853
popscene
Wtajemniczenie

Najgorsze że to się stalo w ostatnich sekundach Mój TŻ siedzi rozbity i trudno nam się otrząsnąć z tego szoku.

Ivoclar czy to jest zorganizowana wycieczka? Kto ją organizuje i ile jeśli mogę spytać kosztuje taki wypad? Kombinuje ostatnio gdzie by tu pojechać w podróż poślubną a Wlochy są calkiem romantyczne
Stary 2008-06-12, 23:12   #1854
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
instystut stmatologii -od strony hortexu trzeba przejsc na druga stronę od ulicy skłodowskiej ,po prawej stronie zaraz za szlavbanem (wjazd do giganta) jest instystut a tam na parterze jest rejestracja i tam juz dalej kierują.a jesli chodzi o lekarza to na pw moge dac ci namiaryJaga ale przeicez mucocela to nic strasznego zabieg trwa jakies 40 minut i bardzo duzo ludzi ma mucocle ,w w dodatku jest to zmiana niezłośliwa wiec nie ma sie czego obaqwiiać na studiach kilka razy bylłam na zabigu ch,opca pamietam chyba z 15 lat miał i tez miał mucocele także głowa do góry

acha mukocela a torbiel podjęzykowa wogóle torbiele to dwie rózne sprawy mucocela to mucocle czyli torbiel śluzowa a torbiele to nie nowotwory, torbiel to zmiana guzopodobna
a dogodzic to nam moga chyba tylko Nasi TZ

sorki ale musze to napisać chyba tego sędziego popier........... karny eh
poszlo pw.

wiem, ze torbiele to nie nowotwory, no i wiem, ze ta podjezykowa to inna niz mucocele, ale nigdy nie wiadomo co kiedy sie zezlosliwi. Dlatego lepiej wyciac i miec z glowy...

Ty mi tu 15latkow nie przytaczaj, bo to i tak mi ni pomorze. Najgorsze, ze przyjda studenciki i beda mi zagladac w zeby jak sie mucocele wycina. A swoja droga, w USA, stosuje sie laser, albi jakos nie zaszywa sie brzegow, by byl caly czas odplyw... Rana po laserze zdecydowanie bardziej mi sie podoba.

yyy, to jaki wynik, bo ja juz nic nie wiem.

popscene, no wlasnie WLochy tez mi sie marza jako poroz poslubna.

AV by jaga_2001
Stary 2008-06-12, 23:14   #1855
sas
Wtajemniczenie

Cytat:

mi tez brakuje slow na to wszytsko normalnie ehhh...wspolczuje temu sedziowi jesli mieszka gdzies blisko Polakow..oj bedzie mial przechlapane
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 23:24   #1856
popscene
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
mi tez brakuje slow na to wszytsko normalnie ehhh...wspolczuje temu sedziowi jesli mieszka gdzies blisko Polakow..oj bedzie mial przechlapane
Mam nadzieję, że będzie mial wyrzuty sumienia do końca życia.

Cytat:
popscene, no wlasnie WLochy tez mi sie marza jako poroz poslubna.
Ja jeszcze nie wiem czy Wlochy. Mam kilka opcji: Istria samochodem albo jakaś grecka wyspa też na wlasną rękę. Wlochy natomiast wolalabym w zorganizowanej wycieczce

EDIT:
http://supergigant.blox.pl/2008/06/Okradli-nas.html
Stary 2008-06-12, 23:26   #1857
ivoclar
Rozeznanie

Cytat:
Najgorsze że to się stalo w ostatnich sekundach Mój TŻ siedzi rozbity i trudno nam się otrząsnąć z tego szoku.

Ivoclar czy to jest zorganizowana wycieczka? Kto ją organizuje i ile jeśli mogę spytać kosztuje taki wypad? Kombinuje ostatnio gdzie by tu pojechać w podróż poślubną a Wlochy są calkiem romantyczne

ja sama sobie zazdriszcze dziewczynki

jaga pw poszło

jest to zorganiziowana wycieczka (tylko na takie wyjezdzam bo wiem że bedzie wszystko zorganizowane)no i oczywiscie jezdze tylko z wyprobowanych biur podrozy czyli tym razem jedziemy z opolskiej itaki 200%gwarancji jedziemy autokarem jedzie sie 12 godzin czyli wieczorem wyjezdzamy a rano juz jestesmy we wloszech,placilismy 4tyz za 2 osoby z pelnym wyzywieniem czykli sniadania i obiadokolacje,ale wycieczke wypupywalismy w styczniu i dlatego była 10% tańsza dodatkowo ze soba musimy miec okolo 150eoro na wstepy no i cos koło siebie kieszonkowe
dziewczynki ja z tz harujemy cały rok zeby potem móc sobie gdzies wyjechac (składamy składamy i jeszce raz składamy kase bo uwielbiamy podrozowac) w tamtym roku bylismy w grecji ale to były wczasy polaczona ze zwiedzaniem tez na 15 dni z biura funclub powiem ze w skali od 1 do 10 funclubowi daje 7.itaka 10,triada dno i wodorosty necerman 8

a w podroz poslubna umyslilam sobie wyspy zielonego przyladka heheh ale zobaczymy jak to wyjdzie
Stary 2008-06-12, 23:32   #1858
popscene
Wtajemniczenie

Ivoclar, kolejne pytanie Jak rezerwujecie w styczniu taki wyjazd, to placicie już calość? Czy jakąś zaliczkę? Bo po tych wakacjach zaczynamy odkladać na wesele i nie wiem jaki będzie stan naszej kasy w styczniu, stąd moje pytanie hehe
Stary 2008-06-12, 23:36   #1859
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulka, mnie interesują glównie polscy producenci, bo są po prostu tańsi a ja nie jestem jakaś bogata I nadal będę takich szukać. Może na targach ślubnych znajdę jeszcze jakieś ciekawe oferty
Ja też nie chcę wydac na suknię majątku. Chciałabym się zamknąć w 3000 złotych, ale już ze wszystkimi dodatkami, bielizną, fryzura itd....

Cytat:
(...)

Rybulka ja właśnie też nie lubie takich mocno spiętych włosów, wole takie jakieś luźne upięcie, szczególnie, że TŻ'towi podoba się najbardziej gdy mam rozpuszczone, no ale na ślub to jednak jakoś trzeba spiąć żeby mi nie przeszkadzały (...)
Z moim TŻem jest dokładnie tak samo On uwielbia jak mam rozposzczone włosy i w takich też wysłałby mnie na nasz ślub. No, ale ja stwierdziłam, że jednak cosik trzeba z włosami zrobić

Cytat:
(...)
no a tak wogóle to w połowie lipca wyjezdzamy z TZ na urlop na 2 tyg do Włoch ,ale na wycieczkę czyli będziemy zwiedzac Rzym,wenecję,florencję ,pizze,monte cassino,capri eh super juz sie nie moge doczekać(...)
Włochy!!! Zazdroszczę Tęsknię za tym krajem

A co do meczu... Powiem tylko tyle: tak to jest jak grają gospodarze turnieju... Jestem normalne w szoku...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-12, 23:37   #1860
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

sedzia co za cwel....oj niech go tylko dorwa na ulicy

sory ale jestem wkurzona

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości