| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2018-01-04, 17:13 | #3481 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-05 
				 | 

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

byłam dzisiaj na wizycie, ale u innej lekarki (mój lekarz wygrzewa się w Afryce   ). Ufff, wzięłam wreszcie L4. Z dnia na dzień czuję, że to był dobry czas na zwolnienie - jestem coraz bardziej zmęczona. Mówiłam położnej o puchnięciu nóg i dłoni, to powiedziała, że jeśli zdarza się to np. tylko na wieczór to jest normalne. I że to dopiero początki  Pytałam o współżycie w tym ostatnim okresie - podobno przy zdrowej ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań, nawet w dzień przed porodem  Ogólnie jestem tak średnio zadowolona z tej lekarki (albo przyzwyczaiłam się do swojego wygadanego prowadzącego  ). Pytam ją kiedy mam przyjść na USG 3 trymestru to powiedziała, że ona nie robi  Nie wiem czy chodziło jej o to, że ona nie ma tych uprawnień do prenatalnych  Tak czy inaczej zrobiła mi na szybko USG. Anatomicznie z dzieciakiem ok, przepływy ok, ilość wód ok, tętno ok  Wagi ani nic nie podawała. Ilsa, wpisz mi proszę wizytę na 01.02. Dziękuję  Chyba wtedy już mój lekarz zrobi mi USG   | 
|     | 
|  2018-01-04, 17:19 | #3482 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2012-07 
				 | 

Ale wszystko slodziutkie 😍 te rzeczy dla niemowlaków są takie urocze.  Ja codziennie idę do komody sobie popatrzeć i dotknąć ciuszka 😉 to jakiś mój nałóg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 17:19 | #3483 | 
| Zadomowienie | 

Lelowa dziś pewnie koło 22usnie chociaz z nią to nigdy nie wiadomo, a tak to normalnie kolo 21 chodzi spać.  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 17:27 | #3484 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Cytat: 
  a Lekarzowi to dobrze   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2018-01-04, 17:30 | #3485 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2011-01 Lokalizacja: TomorrowlanD 
				 | 

Mecassie - jakie piekny rozek    Kasia - to teraz odpoczniesz w domu   Lelowa - moja ziewa dniami a jak idziemy sie polozyc to wariacja na calego  a potem wieczorem ledwo zywa  Ja pajace przy malej nie uzywalam bo nie moglam ale teraz beda najwygodniejsze wiec troche ich mam. Wiekszosc welurowe zeby cieplo bylo  A moj mocz calkiem w normie  teraz tylko do pon i mam nadzieje ze maly rosnie   | 
|     | 
|  2018-01-04, 17:30 | #3486 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2015-03 Lokalizacja: Kraków 
				 | 

Kasia, pomimo, że wizyta taka średnia to i tak gratuluje zwolnienia i innych parametrów w porzadku   Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk | 
|     | 
|  2018-01-04, 17:35 | #3487 | 
				 | 

Dokładnie Kasia, chociaż lekarz średnio Cię satysfakcjinowal, to wiele dobrych info i tak dostałaś.  Tak że gratulacje ☺  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 17:37 | #3488 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2017-02 
				 | 

Cytat: 
  Moja jeszcze jak caly dzien nie ma drzemki to jest ok bo po kapieli pada jak mucha ale jak jej sie zdarzy oko pozno przymknac to jest masakra. Wlasnie u nas w domu goraco, ze hej i mi sie pajace nie sprawdzily w ogole na poczatku, pocila sie no i w ciagu dnia jakies takie nieporeczne, za to pozniej jako pizamki na noc jak najbardziej. | |
|     | 
|  2018-01-04, 17:57 | #3489 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-08 Lokalizacja: WWL 
				 | 

Mecessie kozacki ten rożek   Taki inny niż wszystkie, kobiecy, ale nie taki przesłodzony  Zastanawiam się czy rozsądne jest przejrzeć tą stronę  Kasia super że z maluchem wszystko w porządku  I choć lekarka była taka sobie to ważne że i Ciebie uspokoiła   
				__________________ Królicza matka   | 
|     | 
|  2018-01-04, 18:00 | #3490 | |||||||||||||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  U nas była dziewczyna, która zdążyła być na 2 zajęciach  Cytat: 
 Cytat: 
 Po łyżeczkowaniu miałam taki podłożony bez bielizny, ale leżałam. W porodzie, jeśli nie trzeba leżeć pod ktg, zalecają chodzić. Cytat: 
  Cytat: 
  Cytat: 
  No i niestety, ryzyko wypadania macicy   Myślę, że zacznę od ćwiczeń wzmacniających w domu i jak po 3 miesiącach zacznę biegać, to będzie ekstra. Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  Cytat: 
  A miałam zwykle taki ładny mocz. Niby na granicy normy, ale już oczywiście będę się zastanawiać, czy nic się nie dzieje i nie będzie rósł. Tym bardziej, że hemoglobina dalej 11. A jest jakiś typ anemii, w której może ten urobilinogen rosnąć. Byle do końca jakoś dotrwać i się zupełnie nie sypnąć.  Cytat: 
 Cytat: 
  Co do lekarki, to tak cię trochę na szybko potraktowała   | |||||||||||||
|     | 
|  2018-01-04, 18:04 | #3491 | 
				 | 

Kurczę to przescieradelko od Dolly kosztuje 11.90 a kurier 12 zł. Zamowilabym ale Januszuje na tej przesyłce 😝 no i co tu zrobić? 🤔 Torrence a tej Twojej teściowej to chociaż odrobinkę dziś głupio było że tak Ci plany zrypala? Jak się od nich już wyprowadzicie to pewnie przez miesiące jej nie odwiedzisz. I dobrze jej Tak! 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 18:06 | #3492 | 
| Zakorzenienie | 

Kasia dobrze że z dzieckiem wszystko ok   Ja w koncu zamowilam to gemini  to teraz zostało tylko łóżeczko, materac, wozek i fotelik i wsio   | 
|     | 
|  2018-01-04, 18:15 | #3493 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2018-01-04, 18:16 | #3494 | |
				 | 

Cytat: 
 Mnie to moja rodzina chyba od długów uratowała, bo tyle mam rzeczy po synkach moich siostr i synku brata że szok 🤤 wózek, kołyske, laktator, masę ubranek. 😊 aż trochę mi głupio że tak mało własnych rzeczy mam... No i nie mam aż takiej presji i ochoty kupowania w związku z tym. Ostatnio moja mama żartował że jak przyjadą za jakiś czas wszystkie wnuki na raz do niej to jej chalpe rozniosa w pył. 😊 bo będzie 4 chłopaków z bardzo mała różnica wieku 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2018-01-04, 18:19 | #3495 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  No te najbardziej kosztowne, ale na szczescie wystarczy tylko zamowic, kasa jest na to przygotowana   | |
|     | 
|  2018-01-04, 18:21 | #3496 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Hej Mazury, Mazury... 
				 | 

Hej. Ja jeszcze w trakcie nadrabiania    Ja mam termometr microlife i bardzo chwale. Ostatnio nam się przestawił i tez pokazywał 34 myślałam ze się zepsuł. A tam tylko pstryknąć trzeba   Inhalator tez mamy microlife. Nie wyobrazam sobie teraz bez inhalatora. Bardzo pomaga, a i leki wziewne na receptę są dobre. W 3 dni uporaliśmy się z kaszlem który męczył w nocy z dwa tygodnie. Frida- mówię stanowczo nie. Nie dość ze człowiek się upoci, bo jak katar gęsty to się ciągnie aż uszy się zatykają   do tego wiecznie byłam chora po takim odciąganiu. Teraz postawiłam na katarek. Ja w gemini kupowałam teraz: - katarek - nasivin 0,01% -espumisan 100mg - herbatka laktacyjna Dary Natury x2 - wiesiołek - duphalac dla mnie (niewyprawkowe) - czopki glicerolowe dla dorosłych i dla dzieci - paracetamol czopki 50 mg x2 - octenisept - płatki kosmetyczne dla dzieci - wkładki laktacyjne bella mama x2 - Vitaminer prenatal (niewyprawkowe) - acard (niewyprawkowe) - Magne b6 (niewyprawkowe) - podkłady higieniczne bella mama x3 - podkłady poporodowe 60x90 5 sztuk - baby ono patyczki do uszu - krople Wit d3 - biały jeleń do hig intymnej - maltan, maść do brodawek - ibuprom do szpitala Czeka mnie jeszcze kupno dwóch butelek, jednego smoczka, gąbki do kąpieli, ręczniczków. Mini kosmetyki do szpitala. Mam bujaczek, kołderkę na później, nowy materac, łóżeczko po starszej, dwa rożki, krem do pupy, sudocrem, oliwkę, płyn do mycia ciała, balsam z oillan, przewijak dostanę, mleko modyfikowane, pampersy dwie paczki dady 1 i 200 szt 2 pampersa, chusteczki nawilżane, szczoteczkę miękką, smoczek 0+, zawieszka do smoczka, laktator ręczny, krem do buzi. Do paznokci mam cążki, u nas najlepiej się sprawdziły. Do ciemieniuchy nam tez najlepiej sprawdziła się zwykła oliwka i szczoteczka. Majtek jednorazowych nie kupuję, biorę zwykle bawełniane majtki. Koszulę mam jedną, potem mam zamiar chodzić w luźnych spodniach i koszulce. To chyba cała moja lista  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 18:27 | #3497 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2017-07 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Kochana, jak dobrze, że masz zwolnienie 😉 Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |||
|     | 
|  2018-01-04, 18:32 | #3498 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
|     | 
|  2018-01-04, 18:34 | #3499 | |||
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2006-04 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 Cytat: 
  Majtek mam kilka tych siateczkowych, chyba 4, ale też biorę zwykłe bawełniaki (takie info mam na kartce od położnej). Nie pokazujcie mi tych słodkich ciuszków  Bo już nie mogę nic kupić. Po rozpakowaniu wczorajszych paczek zorientowałam się, że już przegięłam dla rozmiaru 56. A jako że niektóre rzeczy są takie pomiędzy rozmiarami to to przegięcie odbije się też na rozmiarze 62   | |||
|     | 
|  2018-01-04, 18:37 | #3500 | ||
				 | 

Cytat: 
  I może dobrze się wstrzymać bo coś się jeszcze przypomni a ten sprzedawca będzie miał? A co do teściowej to tak, chyba jest jej głupio  Przed chwilą wrócił mąż i jak zszedł na dół to mu się sama przyznała, powiedziała że niezłą lipę odwaliła  Już mi trochę złość na nią przeszła ale nie będę prosić więcej o samochód  Cytat: 
  Moja cioteczna siostra ma dwóch 7 i 4 lata i już na imprezach rodzinnych jest, ujmijmy to delikatnie i elegancko, mocno wesoło  Ale to też zależy od wychowania, temperamentu itd. Może Wasza babcia nie będzie miała tak źle. Wy będzie mieli fajnie bo będą się sobą zajmować   
				__________________ Królicza matka   | ||
|     | 
|  2018-01-04, 18:40 | #3501 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2017-07 
				 | 

Cytat: 
|     | 
|  2018-01-04, 18:41 | #3502 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: *miasto know-how 
				 | 

Cytat: 
  Czy wszystkie wózki mają tak że można unieść dół gondoli i nałożyć na niego prześcieradło z gumką ? Bo nawet nie macałam pod tym kątem bo nie wiedziałam że się używa tych przescieradelek  Cytat: 
 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | ||
|     | 
|  2018-01-04, 18:46 | #3503 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  Wózek Bebetto Bresso, fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Chyba że chodziło Ci Ilsa o laktator  to też wiem, Canpol Easy Start elektryczny, ale w innej aptece jest taniej niż w Gemini to tam kupię   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | |
|     | 
|  2018-01-04, 18:55 | #3504 | |
				 | 

Cytat: 
|     | 
|  2018-01-04, 19:04 | #3505 | 
				 | 

Jolinko a u nas ci chłopcy jako prezent od Mikołaja dostali... bębenki   O jakże rodzina była mi wdzięczna jak ode mnie dostali lego. Było około godziny spokoju   
				__________________ Królicza matka   | 
|     | 
|  2018-01-04, 19:08 | #3506 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2016-02 
				 | 

Ta-da-dum dopadły mnie jeszcze zatoki   jestem chodzącym nieszczęściem... Ktoś coś jakieś leki ?  Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 19:09 | #3507 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-05 Lokalizacja: Hej Mazury, Mazury... 
				 | 

Gratuluje udanych wizyt.   I zdrówka dla tych z jelitówką :// Mnie im bliżej terminu to tez wszystko przeraża i boje się ze nie dam rady  tylko ja to trzymam w sobie, nie mam komu się wygadać a tż ma swój świat. Zaczynajac od szpitala po zycie codzienne. W szpitalu pewnie będę cały czas sama, wiec muszę się zaopatrzyć w jedzenie i picie, jestem ciekawa czy nie czeka mnie powrót Taxi z noworodkiem bo tez prawka nie ma... potem załatwianie macierzyńskiego, rejestracja dziecka, załatwianie świadczeń, przychodnia, jeszcze załatwianie zerówki dla starszej (w marcu trzeba złożyć podanie i pilnować by potem osobiście potwierdzić przyjęcie), mam zamiar karmić piersią ale jak, przecież cycka w domu nie zostawię a tz to taka ciamajda (dzięki teściowej ) ze nic nie zalatwi. Ale on problemu nie widzi. Jeszcze mnie straszy ze w kwietniu jedzie na pol roczne szkolenie, przecież ja nie poradze sobie sama.... jak zakupy, jak przedszkole, przecież ja nawet sobie nie wyobrazam o 6 rano ściągać 6 latkę z łóżka zajmować się nią w międzyczasie karmiąc i ubierając niemowlę by starsza zaprowadzić do przedszkola , gdzie notabene sala jest na górze, wąskie przejścia. Tego nie da się ogarnąć. Wydaje mi się, że z jednym dzieckiem to takie wszystko proste, z palcem w nosie, a ja nie umiem sobie wyobrazić jak to teraz będzie, czasem mysle na co mi to było. Idę sobie popłakać. I się uspokoić, bo urodzę zaraz chyba. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 19:35 | #3508 | |
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-06 
				 | 

Cytat: 
|     | 
|  2018-01-04, 19:36 | #3509 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2017-01 
				 | 

Hej dziewczyny,  Gratuluję dobrych wieści po wizytach i dobrych wyników   Po tym co piszecie widze ze jeszcze nie mam dużo rzeczy  muszę się brac jak najszybciej żeby domknac sprawy. Po wizycie u nas już nie jest tak miło.. W ogóle jakas dretwa babka zbytnio się nie odzywala podczas badania.. nie mamy żadnego zdjęca było to usg lll trym. Konczyn nie ogladala bo stwierdzila ze już dziecko za duze, glowki tez nie mogła obejrzec bo już nisko jest... bez sensu... Mam mało wód plodowych afi 8 mały ma malutko miejsca.. dzwonilam do mojego gina to kazal mi się zapisac na ktg w poniedzialek do poloznej i we wtorek wizyta u niego. Ach no i nasz synek wazy prawie 1800.. takze przykoksil przez swieta... Martwię się, naczytalam się o tym malowodziu...   Do tego zlapalo mnie przeziebienie gardło i okropny katar..   Wysłane z aplikacji Forum Wizaz | 
|     | 
|  2018-01-04, 20:11 | #3510 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

jakiś konkretny powód ?
 jakiś konkretny powód ?  Jesteśmy zakochani po uszy
 Jesteśmy zakochani po uszy  ciężko mi się zaczyna robić z tym brzuchem więc chyba czas i pora.
 ciężko mi się zaczyna robić z tym brzuchem więc chyba czas i pora.

13.03.2008
 13.03.2008