Panny Młode 2009 cz. III - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-28, 09:11   #2731
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość
Stoić tej sali to napewno już nie trzeba, a możecie wogóle? Ale nie uważam by było na niej już za dużo.. moim zdaniem jest ok...
dzieki nam własciciel powiedział, ze mozna robic na niej co sie chce
ale ja chce ją pozostawic tak jak była (pojade tam jeszcze i ewentualnie zobacze jak ta płachta wygląda, ale jak bylam kiedys to wcale się w oczy nie rzucała tak jak na zdjęciu) i ewentualnie jeszcze chcemy faceta od oświetlenia wynając aby jakies fajne ewekty przed sala i na sali zrobił

Dziewczyny a ja dzis jadę na 19 na te wesele. wiec zdam wam relacje. a ślub bedzie w moim kosciele moze znowu bedzie taki krótki jak ostatnio gdzie całosc trwala tylko 30 minut hehe dla mnie super. nie lubie jakies długiej mszy w taki dzien bo ksiądz zbytniu skupia sie na kazaniu, które nie ma często nic wspólnego z miłoscia czy slubem a jak wtedy byłam to było kilka słwo wlasnie o miłosci, przysiega a potem ksiądz zyczył wszytskim gosciom udanej zabawy w sali bankietowej - pierwszy raz takie cos słyszałam. to był ksiądz co dawał mojemu TZ bierzmowanie wiec jak żadnego lepszego nie znajdziemy to bedziemy chceli aby i on nam slub poprowadził

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 10:51   #2732
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

EDIT: Strippi to tez zalezy od bioder. ZNam dziewczyne, ktora wystapila w podobnej kiecce (gora byla tylko inaczej zdobiona), tez miala kolo, ale ladniej sie suknia ukladala, bo dziewczyna byla szczuplejsza.
a ja znam dziewczyne ktora byla podobnych wymiarow jak ja...czyli 36 gora...a dol 40 nawet 42.. i slicznie wygladala...gorset pieknie podkreslil talie a styl princess zakryl bioderka i nogi

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość

halkę ma jedną, ale kilka warstw tiulu. Bez koła też ślicznie pewnie wygląda, ale ja bym się pokusiła na jakieś elastyczne koło jednak
ojj mam nadzieje ze zdjecia dodasz
Stary 2008-06-28, 11:11   #2733
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 11:23   #2734
kaska87
Zakorzenienie

a ja im wiecej mysle nad suknia tym bardziej jestem przekonana o tym, ze chyba w dresie pojde na slub nic mnie nie urzeklo

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 11:32   #2735
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-06-28, 11:34   #2736
kaska87
Zakorzenienie

mi się ta nawet podoba(tylko biala) ale wiem, że za tydzień będę już uważać ją za brzydką i tak w kółko
http://www.lisaferrera.pl/product_in...9b1014d0574b06

Stary 2008-06-28, 11:37   #2737
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Ja tez mam do ślubu jeszcze równy roczek a o tej godzinie to będę już w kościele - a może nawet po przysiedzę bo ślub o 16. Juz sie nie mogę doczekać! Ale miałam dziś przygodę aż mi serce stanęło - zgubiłam PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY! Ale po kolei! Ja pracuje oprócz szkoły jeszcze na świetlicy i właśnie dziś robiliśmy różne rzeczy z papieru i kleiliśmy to klejem z mąki - w takim wielkim garczku go robimy, więc jak w domu się zorientowałam, że go nie mam to łzy w oczach przeszukałam dom i pomyśłałam może w tym kleju? To pędem do pracy, dobrze ze blisko, i sru ręke w klej i szukanie - nie ma. Tu juz miałam dość. Ale na szczęście sie znalazł- przypomniałam sobie ze dawałam dzieciom klocki lego i znalazł sie w tych klockach. Kamień z serca!:ju pi:I to jeszcze dziś - na rok przed. W ogóle sie zdziwiłam jak mogłam go zgubic bo raczej nie jest lużno i to była pierwsza i mam nadzieję ze ostatnia taka sytuacja. Ale Tz chyba nie powiem.
A w ogóle to myslicie ze to może jakis znak, ze własnie dziś. Ja to w takie rzeczy nie wierze, ale przez moment taka myśl przeleciała mi przez głowe.

Rosette! - wspólczuje! Nie wiem co wiecej powiedzieć.

Popscene! - no no Twoj Tz to Cie pozre jak Cie w tym zobaczy!
Ja jak zgubiłam byłam przerażona, tż powiedziałam dopiero jak znalazłam, a zostawilam go u takiej masażystki.

Cytat:
(...)
Dziewczynki, jutro jadę z mamą do Wrocławia do salonu Lisa Ferrera przymierzyć moją wymarzoną suknię ślubną. Jest w przecenie za 999zl (wcześniejsza cena to 3300zl). Już nie mogę się doczekać, ale mam takie obawy, że nie będzie mi pasować, że coś będzie nie tak, a ja się tak napaliłam. Przy umowie biorą zaliczkę 300zl, myślicie, że suknia mogłaby leżeć w salonie do samego ślubu przez rok, a później przed ślubem zrobią poprawki krawieckie?? Biorę aparat to może wkleje wam fote jak wyglądam hehe
Ale masz fajnie czekamy na zdjęcia
Cytat:
Kaska, tu masz sukienki objęte promocją
http://www.lisaferrera.pl/informatio...fb9&info_id=25
Piękne...

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
skąd mam wziąść taka małą dziewczynkę zawsze chciałam aby taka małą dziewczynka sypała kwiatuszki a jak zobaczyłam te sukieneczki to juz wogóle
http://www.demetriosbride.com/us/ind...llection_kukla
A ja bym chciała parkę, dziewczynkę z bukiecikiem i chłopczyka z obrączkami.

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ja to sie boje, ze bede cała msze ryczała jak tylko usłyszę organy hehe a na przysiędze to juz w ogóle
Też się tego boję... tym bardziej, że mam do tego skłonności

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
ja obstawiam dwie opcje
- albo zaleję się łzami,
- albo będę się szczerzyć na maxa
Wolę to drugie
Właśnie

Cytat:
U mnie organow nie bedzie, beda skrzypce. Za to obawiam sie wycia podczas przysiegi... Jaja beda jesli to ie ja a TZ sie poplacze.
U mnie też będzie skrzypaczka

Cytat:
Nasz kamerzysta opowiadał, że filmował taki ślub, gdzie młody się poryczał, swoją przysięgę względnie spokojnie powiedział, ale jak ona mówiła to ten w ryk, próbował się opanować, ale z marnym skutkiem, co więcej odwrócił twarz, ale centralnie w kamerę no i wszystko było dokładnie zarejestrowane. Gość stwierdził, że takiego ślubu nigdy nie widział
Na naszym ślubie też może się coś takiego zdarzyć, bo mój tż to bardzo wrażliwy chłopak

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
ja widzialam swojego tylko raz płaczącego..jak sie pokłócilismy kiedys...

ale ja to pewnie bede ryczec, ze hoho...nie mowiac juc nic o rodzicach
Moja mamusia płacze jak tylko usłyszy marsza to ja nie wiem co to będzie.. a jak jej mówie żeby na moim ślubie nie płakała to już ma łezkę na policzku

Cytat:
aaa o tasmy hehe
Bo Kaska pytała czy mozna samemu dekorowac a ja mysle, ze juz dekorowac nie trzeba a tasmy napewno mozna zdjąc. choc jak ja byłam tam w srodku to one sa tak wysoko , że praktycznie sie w oczy nie rzucają. Na tych zdjeciach chyba bardziej opuszczone sa i dlatego tak je widac
A mnie się bardzo podoba

Cytat:
Niestety, ale ta sunkia nadaje sie tylko dla bardzo szczuplych dziewczyn, wysokim, o w miare waskich biodrach...

EDIT: Strippi to tez zalezy od bioder. ZNam dziewczyne, ktora wystapila w podobnej kiecce (gora byla tylko inaczej zdobiona), tez miala kolo, ale ladniej sie suknia ukladala, bo dziewczyna byla szczuplejsza.
Ja uwielbiam te 'szerokachne' i obszerne suknie Nie wiem czy będę w takiej dobrze wyglądać: 163 cm i rozmiar 36 lub xs
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 11:39   #2738
kaska87
Zakorzenienie

tutaj jest więcej tych sukni
http://www.demetriosbride.com/

Stary 2008-06-28, 11:42   #2739
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Rybulka, wlasnie ich filmiki przegladalam.
I jak tam? Podobają Ci się? Jak w ogóle trafiłaś na rybnickich kamerzystów?

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
No ja nie wiem co z tymi chrzestnymi jest nie tak . A najśmieszniejsze jest to, ze mój też w Niemczech pracuje.
Co prawda od mojej 18-stki minęło tylko 1,5 roku, ale przed nią widywaliśmy się średnio co 2 miesiące, w koncu to brat mojego taty...
A teraz?... dzwonią i mówią, że w sobotę przyjadą, mama nie raz tyle jedzenia naszykuje, nakupuje a tu później telefon.... a to że droga zablokowana, a to że mają biegunkę, a to, że goraczka dopadła Wstyd...
W końcu my mieliśmy do nich jechać, to na drugi dzień wujo zadzwonił, żebyśmy nie przyjeżdżali, bo Jego córka wraca i nie będzie miejsc do spania. Paranoja... wogóle nie wiem co się stało od tamtego czasu, bo mieliśmy takie dobre kontaty...
A co do teściów... moi i rodzice tż bardzo się lubią jak narazie jest w porządku, tylko teściowa się trochę "wtrynia".

Apropo to teście zaproponowali mi, abym jechała z Nimi, z tż oraz Jego rodzeństwem nad morze i później, że tak powiem przekazali by mnie moim rodzicom, bo też jadą... i kurna nie wiem co zrobić... fajnie tak dwa tygodnie nad Bałtykiem (tydzień z Nimi i tydzień z moimi ) tylko, że to takie wstydliwe jest... i nie wiem, czy godzić się na wyjazd, czy nie... Pomóżcie.

A... i z góry teściowa założyła, że będę spała w osobnym pokoju z siostrą tż.. Hehe śmiechu warte.
Co do chrzestnych, to niektórzy ludzie w ogóle wstydu nie mają... Takie wieczne wykręcanie się od spotkań, odwoływanie ich jest dla mnie mało kulturalne...
Co do wyjazdu z teściami, ja bym pojechała, ale nie zgodziłabym się na osobny pokój z TŻem... Przeciez jak jedziecie na wakacje sami, to chyba też nie bierzecie osobnych pokoji, nie? Poza tym to są wakacje, a one dla mnie polegają na spędzaniu czasu z TŻem w dzień w i nocy...

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
oki dziewczynki probojeje zaladowac...niestety powiem wam szczerze, ze fryzura moja mi sie nie podobala ale juz mialam za malo czasu by ja zmienic nie do twarzy mi we wlosach spietych do gory
Wow, alez Ty jestes krytyczna dla siebie! Ślicznie wyglądaliście Miło popatrzeć na takich szczęśliwych nowożeńców

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
Mala, ona już nawet do mnie nie dzwoni, bo ja też nie odbieram Kiedyś TŻ nie odbierał, to obraziła się na maksa. Rety, gorzej niż nastolatka... Hehe(...)
Moja teściowa nawet nie ma mojego numeru telefonu... Mój teść chyba ma, bo mu kiedyś wysłałam jednego smsa

W ogóle zauważyłam, że ostatnio teść się do mnie zbliżył. Potrafię z nim pożartować, pogadać, poprosił mnie o wypisanie książek dla swoich uczniów na koniec roku, zauważa, że mam np. nową bluzkę. Potrafi mi powiedzieć, że ładnie wyglądam itd. Nawet twierdzi, że dobrze tańczę (bo tańczyliśmy razem na weselu, na którym byliśmy dwa tygodnie temu). Rozmawia mi się z nim o wiele lepiej niż z teściową. Jakoś mam takie poczucie, że on mnie poważniej traktuje, mówi o mnie "synowa".
No i jest jeszcze babcia TŻa- 80-letnia kobieta, która uwielbia ze mna rozmawiać o fryzurach, paznokciach, solarium, makijażu, butach, ubraniach itd. Ostatnio padłam ze śmiechu, jak zapytała mnie czy byłam już w solarium. Odpowiedziałam, że nie, a ona na to: "No, ja tez jeszcze nie byłam." . Zupełnie, tak jakby miała 20 lat To jedyna starsza kobieta, jaka znam z takim cudnym podejściem do życia, która niczym sie nie przejmuje, uwielbia żartować, śmiać się, ciągnie ją do ludzi itd. Kocham ją jak właśną babcię

Cytat:
Napisane przez Ashleee Pokaż wiadomość
Witam
No to i ja się włączę nieśmiało do grona przyszłych panien modych
Ten magiczny dzień, którego nie mogę sę doczekać to 18.07.2009r.

Apropos teciów to na szczęście w moim przypadku są bardzo neutralni, czasem nawet bardziej wyluzowani niż ja. Czasem aż mi głupio
Witaj w naszym gronie

Marti86, córeczka bardzo do Ciebie podobna (jeśli to Ty jestes na zdjęciu w avatarku)

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
(...)
a myślałam dziś, że padnę!!!!!!!!!!!!!
Tż, razem z sukienką zaniósł do pralni marynarkę [ w zasadzie nie planowałam już jej założyć, i w ogóle na straty] wisiała sobie ładnie na wieszaczku i czekała aż ją zapakuję do szafy
Jakie było moje przerażenie, gdy zmieniając wieszaki zobaczyłam że nie ma guzików!!!
Zostały oderwane, pierwsza myśł, ok są w kieszonce odpadły przy czyszczeniu, ale nie ma!
Jak ja dziś wpadnę tam odebrać sukienkę to chyba nie pozbierają się w tej pralni!
A tż nawet nie sprawdzał czy jest cała czy nie, odebrał i przyniósł do domu
No kto by pomyślał! (...)
Nie ma to jak profesjonaliści... U mnie moje siostry i mama miały niezłe przekopy z krawcową... Aż szkoda gadać...

Och Rosette, sama bym pepiej nie ujęła co sie dzieje w naszej komunikacji miejskiej.
Rzadko juz teraz jeżdże autobusami, bo najczęściej jedziemy na zakupy z TŻem jego autem, a na uczelnię jadę pociągiem. W każdym razie wczoraj akurat tak się złożyło, że jechałam autobusem, takim właśnie jak opisałas na początku... Kompletnie nie rozumiem czemu kupują autobusy z klimatyzacją, a potem jej nie włączają, zwłaszcza w takim upale i kiedy autobus wypałniony jest po brzegi... Na starszych ludzie tez się czasem wkurzam. potrafią być bezczelni, ale za to narzekać na młodych potrafią godzinami...

Cytat:
byłam dzis na tej rozmowie o prace. zaraz wam wkleje co napisalam na innym wątku na ten temat bo juz z tego wszytskiego nie chce mi sie tego pisac jeszcze raz
"a moja komisja w przedszkola to jakies niekompetentne babki chyba
poszlam a one na poczatke jaka jest moja specjalnosc (jakby kurde w CV tego nie widziały ) wiec im mówie, ze wczesna edukacja zintegrowana. a te"aaaa to pani nie moze uczyc w przedszkolu??" mówie , ze moge. bo na dyplomie będzie napisane, że mam uprawnieniena do nauczania zarowno w przedszkolu jak i w szkole. poza tym miałam praktyki w obu tych miejscach i bez odpowiednich kwalifikacji przeciez by mi na to nie pozwolili,. a one"ale w nazwie specjalnosci nie ma tego napisanego" hmmm mówie, ze wczesna edukacja to jest przeciez nauczanie poczatkowe jak i nauczanie przedszkolne. a te do mnie"a to powinno byc tak w nazwie specjalnosci napisane" myslalam, ze padne. i nawet z nimi nie pogadałam. po raz pierwszy się z czyms takim spotkałam, bo żadna moja koleznaka z grupy nie miała z tym problemu i normalnie dostały pracę a te kobietki przebily wsyztsko hehe. i wyszlam wkurzone bo kurde dupe człowiekowi zawracaja jak wszytsko w CV mają. no nic. czyli plan wyjazd na 10 miesięcy dalej aktualny. TZ powiedział, ze pocieszy jak dzis przyjdzie ale czuje, ze ten cwaniaczek sie cieszy ze nie bedziemy tam jechac tylko na smae wakacje. i wiecie co?? ja chyba tez sie ciesze"
O ludzie, nie do pomyślenia...

Cytat:
Napisane przez Króliczka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Dołączam do wątku!
I od razu małe pytanie: planujemy ślub w przyszłe wakacje i chcemy zacząć wszystko już załatwiać, bo narzeczony pracuje poza Lubliniem, więc dojazdy trochę komplikują sprawę.
Czy nie jest jeszcze za wcześnie? Chodzi mi generalnie o sprawy w kościele bo sala i zespół to wiadomo że już. Ja nawet wyciągnęłam swój akt chrztu. Czy możemy się w najbliższych dniach udać do kancelarii celem spisania protokołu?
Witaj w naszym gronie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Boże, przeraża mnie to, że teraz jak się słyszy, że ktos umarł, to zawsze na raka...

Cytat:
Napisane przez popscene Pokaż wiadomość
No nie wiem, nie wiem. Pomyślicie, że jestem niegrzeczna albo coś w ten deseń
No dobra, ale ostrzegałam!
http://www.sklep.lupoline.pl/model,1059.html
Jacie! Juz widzę łobuzerską minę mojego TŻa, jakbym to na siebie włożyła...

Cytat:
a mój TZ chce koniecznie za granicę i mówi, ze moze w gory taaa juz to widze, my co roku sobie mówimy, ze tym razem jedziemy na wakacje w góry a tu dupa i lądujemy nad morzem hehe
To my mamy na odwrót Ciągnie nas nad morze, a zawsze lądujemy w górach Wyjeżdżamy już za dwa tygodnie i 1 dzień

Cytat:
(...)
Ja tez mam pare typow. Ma pare takich przezroczystych koszulek w domu, ale po co mi one, skoro spie zawsze nago. Jakos TZ sie do tego widoku tak przyzwyczail, ze chcialm mi kupic zwiewna, seksi koszulke, ktorych ja mam dosc sporo. No i zalozylam jedna z nich (skoro chcial). Gdy tylko weszlam do lozka on ja ze mna zdjal. (...)
Mam dokłanie tak samo. Ostatnie dni jak śpię u TŻa, to juz nawet niczego do spania nie bioręNago jest najlepiej

Cytat:
(...)
Dziewczynki, jutro jadę z mamą do Wrocławia do salonu Lisa Ferrera przymierzyć moją wymarzoną suknię ślubną. Jest w przecenie za 999zl (wcześniejsza cena to 3300zl). Już nie mogę się doczekać, ale mam takie obawy, że nie będzie mi pasować, że coś będzie nie tak, a ja się tak napaliłam. Przy umowie biorą zaliczkę 300zl, myślicie, że suknia mogłaby leżeć w salonie do samego ślubu przez rok, a później przed ślubem zrobią poprawki krawieckie?? Biorę aparat to może wkleje wam fote jak wyglądam hehe
Nie mogę się doczekac zdjęć!

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Ja tez mam do ślubu jeszcze równy roczek a o tej godzinie to będę już w kościele - a może nawet po przysiedzę bo ślub o 16. Juz sie nie mogę doczekać! Ale miałam dziś przygodę aż mi serce stanęło - zgubiłam PIERŚCIONEK ZARĘCZYNOWY! Ale po kolei! Ja pracuje oprócz szkoły jeszcze na świetlicy i właśnie dziś robiliśmy różne rzeczy z papieru i kleiliśmy to klejem z mąki - w takim wielkim garczku go robimy, więc jak w domu się zorientowałam, że go nie mam to łzy w oczach przeszukałam dom i pomyśłałam może w tym kleju? To pędem do pracy, dobrze ze blisko, i sru ręke w klej i szukanie - nie ma. Tu juz miałam dość. Ale na szczęście sie znalazł- przypomniałam sobie ze dawałam dzieciom klocki lego i znalazł sie w tych klockach. Kamień z serca! I to jeszcze dziś - na rok przed. W ogóle sie zdziwiłam jak mogłam go zgubic bo raczej nie jest lużno i to była pierwsza i mam nadzieję ze ostatnia taka sytuacja. Ale Tz chyba nie powiem.
A w ogóle to myslicie ze to może jakis znak, ze własnie dziś. Ja to w takie rzeczy nie wierze, ale przez moment taka myśl przeleciała mi przez głowe.

Rosette! - wspólczuje! Nie wiem co wiecej powiedzieć.

Popscene! - no no Twoj Tz to Cie pozre jak Cie w tym zobaczy!
Jejuniu, ja to bym od razu dzwoniła do TŻa wypłakac się Dobrze, że go znalazłaś

Cytat:
a ja juz sama nie wiem czy chce isc do ołtarza z tatą czy z TZ. a wy jak robicie??
Ja pójdę z tatą

Cytat:
ja obstawiam dwie opcje
- albo zaleję się łzami,
- albo będę się szczerzyć na maxa
Wolę to drugie
U mnie też na bank będzie albo jedno, albo drugie... Od skrajności w skrajność

Cytat:
Jejku ja też się na bank poryczę, zawsze mam oczy mokre na błogosławieństwie i przysiędze, a co dopiero na swoim ślubie. Makijaż mi się rozpłynie, ehh będę musiała zainwestować w bardzo dobrą wizażystkę hehe
(...)
Cytat:
hehee dobre, mój TŻ też może mieć takie skłonności, bo bardzo wrażliwy jest.
Anula, widzę, że jestem w tej kwestii podobna do Ciebie, a mój TŻ do Twojego TŻa

Cytat:
a ja nie widziałam jeszcze jak mój TZ płacze. twardy z niego facet

edit:
własnie znalazłam stronkę mojej sali weselnej (ale chyba jeszcze nie dokonczona bo nie ma wszytskich wpisów). juz wam pokazuje. jak myslicie trzeba jeszcze cos ją dekrowac?? ja mysle, że juz nie a jak sie bede tam wyrózniała wszytsko na bordowo- zloto a ja w białej sukni
co o niej sadzicie??
http://www.arkadia.ostroleka.pl
Piękna sala i na pewno nic nie trzeba w niej dekorować
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 11:54   #2740
kaska87
Zakorzenienie

jeszcze ta mi się podoba tylko koszuje 5000zł
http://www.suknie-slubne.pl/pl/lasposa.php?s=54.mecenas

Stary 2008-06-28, 11:59   #2741
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
i tak sobie mysle, że chyba nie trzeba juz jej dekorowac co>> chce tylko faceta od oświetlenie wynająć aby jakies fajne efekty dał
a przy sali jest taki duzy ogród i staw
no i jest tez apartament dla nowożenców
mi sie podoba sama kiedys ogladalam podobna tylko dekoracja byla w zlocie, krzeselka tez.. ale cena to 160, wogole w mojej okolicy sa same takie ceny.. dobrze ze jak podpisywalismy umowe na nasza to jeszcze niestala bo dzieki temu mamy 110 za 2 dni...

Cytat:
ale ja chce ją pozostawic tak jak była (pojade tam jeszcze i ewentualnie zobacze jak ta płachta wygląda, ale jak bylam kiedys to wcale się w oczy nie rzucała tak jak na zdjęciu) i ewentualnie jeszcze chcemy faceta od oświetlenia wynając aby jakies fajne ewekty przed sala i na sali zrobił

Dziewczyny a ja dzis jadę na 19 na te wesele. wiec zdam wam relacje. a ślub bedzie w moim kosciele moze znowu bedzie taki krótki jak ostatnio gdzie całosc trwala tylko 30 minut hehe dla mnie super. nie lubie jakies długiej mszy w taki dzien bo ksiądz zbytniu skupia sie na kazaniu, które nie ma często nic wspólnego z miłoscia czy slubem a jak wtedy byłam to było kilka słwo wlasnie o miłosci, przysiega a potem ksiądz zyczył wszytskim gosciom udanej zabawy w sali bankietowej - pierwszy raz takie cos słyszałam. to był ksiądz co dawał mojemu TZ bierzmowanie wiec jak żadnego lepszego nie znajdziemy to bedziemy chceli aby i on nam slub poprowadził
na 19? bozz dla mnie to juz zdecydowanie za pozno.. rozumiem 16 -17 ale 19? no ale jak juz pisalysmy kiedys co region to tradycja..

Rybulka juz niedlugo to bedzie tez Twoja babcia a mowisz do niej na pani czy babciu? moj tz do mojej babci mowi babciu i ona bardzo sie z tego cieszy
Stary 2008-06-28, 12:42   #2742
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
Rybulka juz niedlugo to bedzie tez Twoja babcia a mowisz do niej na pani czy babciu? moj tz do mojej babci mowi babciu i ona bardzo sie z tego cieszy
Zwracam się do niej bezosobowo... Jak już to "pani", choć kilka razy musiałam się ugryźć w język, bo chciałam się do niej zwrócić "babciu". Pewnie też by się jej to spodobało, ale ja bym się chyba poryczała, bo już dawno się tak do nikogo nie zwracałam i od razu przypomniałabym sobie moich dziadków...

Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wrześniowe wesele Cuuudne zaproszenie, które własnoręcznie robił ojciec panny młodej. Powiedziałam mu, że bardzo mi się podoba, a on na to, że chętnie nam też takie zrobi Cieszę sie, bo naprawdę są zachwycające. Może nie będziemy go męczyć, żeby zrobił zaproszenia dla wszystkich naszych gości, ale choć dla tych najbliższych...
Stary 2008-06-28, 12:45   #2743
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-06-28, 12:57   #2744
Rybulka
Zakorzenienie

Chętnie bym wrzuciła, ale nie mam aparatu cyfrowego Chyba, że dorwę aparat TŻa, to Wam wrzucę fotkę, ale to najszybciej jutro
Stary 2008-06-28, 14:04   #2745
Rybulka
Zakorzenienie

Zrobiłam zdjęcia komórką... Wyszły, jak wyszły... Na pierwszym zdjęciu zamaskowałam imiona młodych, w środku też niektóre dane. Nie wiem czy aż tyle było potrzebne Oczywiście w rzeczywistości zaproszenie jest ładniejsze
Stary 2008-06-28, 14:49   #2746
martucha84
Zakorzenienie

ja polubilam zaproszenia reczne odkad robilam dla przyjacioki.. sa takie bardzo osobiste..

u mnie na osiedlu poibiera sie pewna para dziewczyna i chlopak sa z tego samego bloku ale z innych klatek.. slub na 15.. i co widze troche po 14? podjezdza woz strazacki (on jest strazakiem) i wyje syrena wlasnie przed chwila wyszli juz od niej po blogoslawienstwie (slub na 15) i tez wyje syrena - jedzie woz a za nimi ich auto i cala reszta gosci.. swietnie to wyglada
Stary 2008-06-28, 15:00   #2747
jupik
Rozeznanie

cześć dziewczyny, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo ostatnio w ogóle się nie odzywałam, choć cały czas Was podczytuję ale miałam ostatnia sesję w życiu i teraz jeszcze tylko obrona... tym z Was które juz zostały paniami magister-GRATULUJĘ
co do Twojej sali Madzialenka- ja uważam że jest śliczna i jedyne co psuje efekt to te anemiczne róże w wielkim wazonach, które sa na jednym ze zdjęc ustawione na stołach, ale to chyba młodzi taki zły pomysł mieli.
Poza tym sala jest super! ja bym nic nie dekorowała, bo nie trzeba, co najwyżej malutkie stroiczki z kwiatków na stołach, ale nie w tych mega wazonach na pewno, które tam pokazali wstążki przy suficie są też ok, widziałam jak takie rzeczy wyglądają na żywo i mam wrażenie że zdjęcia jakoś zawsze psują efekt.
Cytat:
jeszcze ta mi się podoba tylko koszuje 5000zł
http://www.suknie-slubne.pl/pl/lasposa.php?s=54.mecenas
powiem jedno-WOW!!!!!aż pożałowałam że już mam suknię ta jest niesamowita!!! może będzie w jakiejść wyprzedaży, jesli nadal będziesz ją chciała mieć.
Co do sukienek princesek to są śliczne, ale troszkę przytłaczające i odwracają uwagę od panny młodej, takie mam wrażenie. No a jak chodzi o brak ramiaczek... powiem tak-miałam na sobie sukienki tego rodzaju no i jesli się wybierze dobry rozmiar to ten gorset tak ściska że NIC nie ma prawa zjechać w dół. Ale za to uczucie zduszenia jest niezbyt przyjemne i nie wytrzymałabym w takim pancerniku kilkunastu godzin!

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 15:02   #2748
anuulaa
Wtajemniczenie

Dziewczynki, ja tak z doskoku, dopiero wróciłam z wrocławia, ale spieszę się na rozmowę o prace. MAM JUŻ SUKNIĘ ŚLUBNĄ!!!! Strasznie się cieszę, ale później Wam opowiem i dodam fotki:
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 15:02   #2749
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
a ja im wiecej mysle nad suknia tym bardziej jestem przekonana o tym, ze chyba w dresie pojde na slub nic mnie nie urzeklo
mnie też jeszcze żadna nie urzekła, jest kilka, które mi się podobają, ale jakoś w żadnej się nie zakochałam. Nie przejmuję się jednak tym, na pewno znajdę tą wymarzoną.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
Wczoraj dostaliśmy zaproszenie na wrześniowe wesele Cuuudne zaproszenie, które własnoręcznie robił ojciec panny młodej. Powiedziałam mu, że bardzo mi się podoba, a on na to, że chętnie nam też takie zrobi Cieszę sie, bo naprawdę są zachwycające. Może nie będziemy go męczyć, żeby zrobił zaproszenia dla wszystkich naszych gości, ale choć dla tych najbliższych...
no kto by pomyslał, że ojciec panny młodej za zaproszenia się wezmie, to raczej rzadko spotykane, ale skoro ma zmysł plastyczny to bardzo dobrze

Cytat:
u mnie na osiedlu poibiera sie pewna para dziewczyna i chlopak sa z tego samego bloku ale z innych klatek.. slub na 15.. i co widze troche po 14? podjezdza woz strazacki (on jest strazakiem) i wyje syrena wlasnie przed chwila wyszli juz od niej po blogoslawienstwie (slub na 15) i tez wyje syrena - jedzie woz a za nimi ich auto i cala reszta gosci.. swietnie to wyglada
no niezle to musi wyglądać. Ja kiedyś, bardzo dawno temu widziałam, jak para młoda jechała w koszu (tym na wyciągniku) strażackiego wozu, no wyglądało to bosko hehe. pewnie pan młody też bym strażakiem.
Mój Tż też strażak, tyle, że ochotniczy ale już chyba na emeryturze, bo nic ta jego straż nie robi, w ogóle się nie spotkają żeby ćwiczyć

Madzialenko skoro śluby w waszym regionie zaczynają się nawet o 19 to do której zazwyczaj trwa wesele? Bo u nas śluby są przeważnie od 14-16 i wesele trwa do 5 a nawet 6 rano

anuulaa no to super koniecznie pokaż fotki

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2008-06-28 o 15:09 Powód: dopisek
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 15:07   #2750
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczynki, ja tak z doskoku, dopiero wróciłam z wrocławia, ale spieszę się na rozmowę o prace. MAM JUŻ SUKNIĘ ŚLUBNĄ!!!! Strasznie się cieszę, ale później Wam opowiem i dodam fotki:
jak tylko będziesz mogła wrzuć zdjęcia masz jakieś z przymiarki??
i czy to ta demetriosa o której pisałaś??czy jakaś inna? jaki kolor-biała czy kremowa? ojjj, już nie mogę sie doczekac tych fotek

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 15:08   #2751
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
ja polubilam zaproszenia reczne odkad robilam dla przyjacioki.. sa takie bardzo osobiste..

Mnie te zaproszenia ręcznie robione zawsze się podobały. Zresztą nie tylko ręcznie robione zaproszenia, ale też kartki z życzeniami na różne okazje. Tyle, że są drogie. No, a jak sobie człowiek sam zrobi, to się opłaca. Kiedys juz pisałam, że nie mam zmysłu artystycznego, ani TŻ, więc nie mielibyśmy szans zrobic sobie sami zaproszeń

Cytat:
Anula, super! Ty szczęściaro Już się fotek nie mogę doczekać! To musi być fantastyczne uczucie Pokażesz ją TŻowi?
Stary 2008-06-28, 15:46   #2752
kaska87
Zakorzenienie

Gdzie ta Anula ja juz siie moge doczekać aż nam fotki pokaże normalnie aż mnie skręca z ciekawości

Stary 2008-06-28, 15:59   #2753
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
wow... a co jak za pol roku wyjdzie nowa kolekcjia i sie w niej zakochasz? ja dlatego chce z sukniom czekac jak najdluzej mozna..... chyba ze pojde na zywiol i kupie pierwsza ktorej sie spodobam sobie

Cytat:
Mnie te zaproszenia ręcznie robione zawsze się podobały. Zresztą nie tylko ręcznie robione zaproszenia, ale też kartki z życzeniami na różne okazje. Tyle, że są drogie. No, a jak sobie człowiek sam zrobi, to się opłaca. Kiedys juz pisałam, że nie mam zmysłu artystycznego, ani TŻ, więc nie mielibyśmy szans zrobic sobie sami zaproszeń

Anula, super! Ty szczęściaro Już się fotek nie mogę doczekać! To musi być fantastyczne uczucie Pokażesz ją TŻowi?
mio sie tez podobaly.. moja przyjciolka kartki tez sama robi.. swietne sa
Anula gdzie fotkii i jak rozmowa..
nie pokazuj sie tztowi to ma byc niespodzianka

Cytat:
Gdzie ta Anula ja juz siie moge doczekać aż nam fotki pokaże normalnie aż mnie skręca z ciekawości
mnie tez
Stary 2008-06-28, 16:28   #2754
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
gratulacje nie moge sie doczekac zdjec

dziewczyny a JA zrobilam ciasto na przeprosiny dla mojego tż-ta
ciasto - Krówka

podoba się?? 1 zdjecie z lampa 2 bez..
Stary 2008-06-28, 16:32   #2755
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
dziewczyny a JA zrobilam ciasto na przeprosiny dla mojego tż-ta
ciasto - Krówka
podoba się?? 1 zdjecie z lampa 2 bez..
uwielbiam krówkę mniam daj gryza

Stary 2008-06-28, 16:37   #2756
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
uwielbiam krówkę mniam daj gryza
>kawałek_krowki_podaje< prosze :d

jeszcze wielka blache zrobilam do domu dla rodzicow na niedziele nameczylam sie troche ale co tam

te serduszka 2 to dla mojego
a duza blacha dla rodzicow
Stary 2008-06-28, 16:40   #2757
kaska87
Zakorzenienie

gdzie ta Anula no

Stary 2008-06-28, 16:48   #2758
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
I jak tam? Podobają Ci się? Jak w ogóle trafiłaś na rybnickich kamerzystów?
Niektore fragmenty fajne. Ja jednak wole cos bardziej "zywszego"
A trafilam... z watku mamusiowego.
Cytat:
Moja teściowa nawet nie ma mojego numeru telefonu... Mój teść chyba ma, bo mu kiedyś wysłałam jednego smsa
Moj tesc ma do mnie numer i zawsze dzwoni, gdy nie moze sie dodzwonic do TZ. A najczesciej jest to rano, o 6 gdy TZ spoznia sie do pracy, bo zaspal...
Cytat:

Boże, przeraża mnie to, że teraz jak się słyszy, że ktos umarł, to zawsze na raka...
Dziewczyny, juz z tym rakiem to nie przesadzajcie. Ja jestem po nowotworze i zyje. Grunt to wczesniej wykryc. A najlepiej raz na rok zrobic pelne badanie krwi, lacznie z romazem i OB.

Cytat:

Mam dokłanie tak samo. Ostatnie dni jak śpię u TŻa, to juz nawet niczego do spania nie bioręNago jest najlepiej
bezwstydnica

Rybulka, madzialenka, w naszym liczniku juz 3 na poczatku sie pojawila Za 34 dni zostanie nam tylko roczek
Cytat:
wow... a co jak za pol roku wyjdzie nowa kolekcjia i sie w niej zakochasz? ja dlatego chce z sukniom czekac jak najdluzej mozna..... chyba ze pojde na zywiol i kupie pierwsza ktorej sie spodobam sobie
Juz wyszla nowa kolekcja. Linki do nich podawalam pare stron wstecz. Mnie nic nie zaciekawilo... Pelno falban. Jak dla mnie blee...

Anuulaa, koniecznie wstaw zdjecia.

Strippi, super ciacho. Az mi slinka cieknie.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 17:53   #2759
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:

my mamy oświetlenie gratis od DJ'a więc super czekamy na fotki z wesela no i oczywisćie wrażenia..

Cytat:
na 19? bozz dla mnie to juz zdecydowanie za pozno.. rozumiem 16 -17 ale 19? no ale jak juz pisalysmy kiedys co region to tradycja..
Cytat:
Madzialenko skoro śluby w waszym regionie zaczynają się nawet o 19 to do której zazwyczaj trwa wesele? Bo u nas śluby są przeważnie od 14-16 i wesele trwa do 5 a nawet 6 rano
dla mnie też to strasznie późno.. praktycznie o połowe wesela mniej niż u mnie (u mnie norma to 12-15 -msza).. ale wydaje mi się że to chyba celowo żeby właśnie krócej wesele trwało.. przynajamniej tak kiedyś przeczytałam na stronie jednego dja z warszawy bo przypadkiem weszłam na jego www, ale może to nieprawda więc mnie poprawcie

Cytat:
pokaż pokaż pokaż i opowiadaj jak było i wogóle wszystko no wybrałaś tą po którą tam jechałaś czy jednak inną?

jupik Ty też pokaż swoją

Cytat:
Mnie się też strasznie podobają, a że mamy z TŻ'tem zmysł artystyczny (TŻ jednak bardziej niż ja) to zrobimy sami... po za tym jego siostra też sama robi kartki i bardzo lubi ęcznie robione dostawać, więc tym bardziej chcemy się postarać
Stary 2008-06-28, 18:20   #2760
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości