Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 10:04   #4051
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Ghhhhh to tak kurde zawsze :/ Mieszkam w klatce M (przykładowo 1M/26 ale to nie mój adres :P ) i ludzie zawsze myślą że to znaczy że mieszkam w bloku 1 w mieszkaniu 26 (a taki też istnieje na osiedlu tzn istnieje blok 1 i blok 1M). I fachowiec nie wziął telefonu, dzwonił pod tamten adres gdzie nikt nie odbierał i wysłał dziś ludzi gdzie indziej Chce wejść jutro, co dla mnie oznacza że jutro pewnie wniosą swoje bambetle i zaczną dopiero w środę. To jest tak zawsze

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:04   #4052
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
bo "stylowa musi byc"

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
i respekt na dzielni
Stary 2018-01-08, 10:04   #4053
Koma1002
Zadomowienie

Torrence, to w takim razie powodzenia 😄

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:05   #4054
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry w nowym tygodniu
Dzisiaj mam w planach zamówić e końcu gemini i wyprać ciuszki te które mają trafić do szpitalnej torby

Oprócz tego wieczorem basen! W końcu, dwa tygodnie przerwy zdecydowanie dało mi odczuć zmęczenie

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:10   #4055
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej ja w nocy mialam 2h pauze w spaniu bo cora sie przebudzila a ja nie moglam zasnac a maly dostal 30minutowej czkawki
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:16   #4056
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Ciężko mi określić częstotliwość bo pierwsze ataki miałam w podstawówce, byłam u lekarza ale jego jedyną rada było "wyrosniesz z tego". Jak dostawałam ataku to leżałam i czekałam a przejdzie, masakra. potem kilka lat spokoju i wróciły pod koniec studiów czyli ostatnie 4-5 lat. Powiedzmy raz na 3-4mc zdarzał się atak ale tylko kilka razy długi na tyle że musiałam jechać na sor. W ciąży się bardzo pilnuje, lykam jak najwięcej magnezu, mało kawy, wysypiam się. Ale wystarczy że np nie wyspie się w jedną noc to na drugi dzień czuje kilka dziwnych uderzeń serca :/

Przez to że ataki mialam stosunkowo rzadko to wmowilam sobie że nie potrzebuje ablacji. Teraz żałuję.

Mój ginekolog powiedział, że każda jego pacjentka z tą przypadłością miała CC. Ale zapytam na pewno czy nie mogłoby to być jak u Ciebie czyli CC przy przedłużającej się akcji.

To ja 2razy lezalam z takim atakiem ze nie chcialo puścić. Pierwszy raz gdy mnie zdiagnozowali jak mialam 18 lat, odwodnilam sie po imprezie bo wymiotowalam i nie chcialo puścić. A drugi raz jakos wlasnie zadecydowal o ablacji, bo to byl w ciagu tygodnia 3atak i nie chcialo puscic. Za drugim kopali mnie pradem bo nic nie dzialalo niestety. Na amiodaron jestem uczulona. Ogolnie to na początku mialam ataki co pol roku okolo, potem co raz czesciej i czesciej i w koncu wlasnie lekarze zasugerowali ablacje, jesli chce miec dzieci. No i rok po zaczęliśmy starania, ale szczerze to mysle ze bylo wczesnie na ciaze bo serducho nie doszlo jeszcze dobrze wtedy do siebie.
Podczas ablacji bylam trudnym przypadkiem bo mialam czestoskurcz przedsionkowo komorowy, bolalo dosc mocno. Odczucia w sumie porownywalne do cesarki z tym ze po juz nic nie boli.

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam po synku kilka i w sumie to mi nie jest potrzebny, ale chciałam jakiś słodkopierdzący dla dziewczynki

W sumie to jest mysl 😉 choc ja dostalam taki jasutko kremowy i niby neutralny a tako dziewczynski. Mysle ze obede sie bez, a moze jeszcze dostane
Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja już rano zaliczyłam labo teraz czekam na wizytę o 15.

Mój mąż też już coraz bardziej zaabsorbowany. Czuje że ten dzień się zbliża wielkimi krokami. Ja też już powoli zaczynam panikować

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:19   #4057
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Torrence, to w takim razie powodzenia 😄

I nawzajem

(choć widać jak mi idzie skoro jestem tutaj)
Stary 2018-01-08, 10:23   #4058
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
My tez dokupujemy Malm ale ta waska, 40cm. Mamy juz z tej serii dwie szerokie i sa super pojemne

Bylismy dzis w smyku i jestem rozczarowana. Tak naprawde nic tam nie ma. Jedyne co to spodobal mi sie przewijak w chmurki. Ani lozeczka (3 lozeczka z tego samego modelu tylko w roznych kolorach), ani przescieradel (byly tylko w rozmiarze 70 x140). No nic specjalnego

A co do bolu kregoslupa- polozna mowila ze po ciazy jest jeszcze gorzej bo w trakcie ciazy kregoslup wolno sie zmienia i wygina, a jak sie dziecko urodzi to kregoslup szybko wraca do normalnej pozycji i noli bardziej. Nie wiem ile w tym prawdy ale brzmi logicznie

Też wczoraj byliśmy w smyku megastory ale drogooo tam strasznieee... czyli ogólnie tylko pooglądalismy co nam jeszcze trzeba i będę zamawiała na necie

Aaaa jedyne co to na półce z laktatorami była taka miarka do mierzenia sutkow z Madeli. Przed zakupem laktatora niby trzeba zmierzyc. Mam mniej niż najmniejszy rozmiar
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Może położna da smoczek ? Moja ostatnio dała z Lovi anatomiczny smoczek i butelkę, aczkolwiek przy kp niby lepiej jest podać smoczek po 3 tygodniach jeśli się będzie go stosować

Właśnie ja mam dwa smoczki z LOVI od gina i jeden dostałam pod choinkę z MAM. To samo z butelkami, nie kupiłam żadnej wszystkie dostałam, ten sam zestaw + jeszcze taka maleńka z AVENTU. Mężowi najbardziej podeszła firma MAM

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
PAdam po lazienkowej gimnastyce przed jutrzejsza wizyta caly dzien w ogole zabiegany, musialam nadrobic wczorajsza robote papierkowa i jutro na poczcie mnie ludzie zlinczuja wiec mam juz herbatke i relaks na kanapie
Obawiam sie tylko ze maly sie obrocil glowa do gory alurat na wizyte oby to bylo tylko moje zludzenie
Kciuki za wizytę no i oby to było złudzenie tylko i leży już główka w dół !

Mi się wydaje że moja leży bokiem

Stary 2018-01-08, 10:25   #4059
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
To ja 2razy lezalam z takim atakiem ze nie chcialo puścić. Pierwszy raz gdy mnie zdiagnozowali jak mialam 18 lat, odwodnilam sie po imprezie bo wymiotowalam i nie chcialo puścić. A drugi raz jakos wlasnie zadecydowal o ablacji, bo to byl w ciagu tygodnia 3atak i nie chcialo puscic. Za drugim kopali mnie pradem bo nic nie dzialalo niestety. Na amiodaron jestem uczulona. Ogolnie to na początku mialam ataki co pol roku okolo, potem co raz czesciej i czesciej i w koncu wlasnie lekarze zasugerowali ablacje, jesli chce miec dzieci. No i rok po zaczęliśmy starania, ale szczerze to mysle ze bylo wczesnie na ciaze bo serducho nie doszlo jeszcze dobrze wtedy do siebie.
Podczas ablacji bylam trudnym przypadkiem bo mialam czestoskurcz przedsionkowo komorowy, bolalo dosc mocno. Odczucia w sumie porownywalne do cesarki z tym ze po juz nic nie boli.

O rany, no to jesteś na moje amatorskie oko trudniejszym przypadkiem niż ja niestety mimo kilku wizyt na sor nie pamiętam nazwy leku która mi podawali, ale dostawałam jeden zastrzyk i dosłownie jak ręką odjął wszystko wracało do normy. Oczywiście byłam osłabiona jakbym maraton przebiegła ale jak serce wraca do normalnego rytmu to jest ulgą nie do opisania.

Ja sobie wymyśliłam że przecież mogą mi podawać kroplówkę z elektrolitami i nie dopuścić do ataku. Wtedy urodzę. Ale to oczywiście moje wymysły, zrobię i tak to co lekarze doradzą.

Dziś spędzę dzień na allegro, może uda się pozamawiac wanienkę, przewijak i inne gadżety. Potem fryzjer i SR. Czyli wieczór zajęty i nie będę musiała się denerwować kłótniami teściów :/ jeszcze ponad 3 tyg do przeprowadzki...

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:25   #4060
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Wow ale party wam zorganizowali 😉

W polskim szpitalu pewnie kroma chleba z pasztetowa 😉 muszę wziąć swój prowiant bo takie cudo mi nie przejdzie przez gardło.

A z tymi drozdzowkami i pizza to super że dobre na laktacje. Będzie dobra wymówka 😎

Chyba chciałaś napisać 5 kromek i pasztetowa w ilości na jedną

Stary 2018-01-08, 10:26   #4061
Lunak
Wtajemniczenie

Ilsa, łącze sie z Tobą w tym nieogarnianiu ludzi. Tez mam taką sytuacje ze swoim blokiem, ze pod 1 numerem jest X budynków (i bedzie wiecej), drogi dojścia są 3, ale tylko 1 dojazdowa i nasz blok ma osobną bramkę. Jeszcze sie nie zdażyło zeby jakis nowy kurier, dostawca jedzenia, taxi itd podjechało pod właściwy adres (tutaj tez jest wina Google, bo jeszcze nie istniejemy tam)

Torrence, chyba mobilizacyjny bacik trzeba nad Tobą zawiesić :p

Zjadłam pol dużej czekolady i surówkę z jabłka i marchewki. Ruszyć mi sie przez to nie chce teraz z kanapy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:34   #4062
Jolinko
Zadomowienie

Ojej Torrence i Koma... podziwiam was z ta nauka. Chyba nikt by mnie obecnie nie wypchnal na studia. Tak że szacun laski!! 😊

Faceci chyba potrzebują mieć takie widoczne bodźce żeby poczuć to wszystko co kobieta czuję od "dwóch kresek". 🤔 teraz widzą duże brzuszki, czują ruchy dziecka pod dłonią i zaczynają ich pochłaniac te wszystkie sprawy dzieciowe 😊 mój też bardzo czeka i często mówi co będzie robił z synem, gdzie go zabierał i jak się opiekował 😊

Dieta matki karmiącej? Hmmm wiem że trzeba pić dużo wody i nie jeść rzeczy wzdymajacych typu kapucha 😜 no i teraz jeszcze wiem żeby jeść duuużo drożdżówek 😉

Ilsa jakby mi ktoś w dzieciństwie zawalił zabawki to też bym straciła ufność i pilnowala swoich bibelotów 😎

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:36   #4063
Mecassie
Zakorzenienie

Chciałam również wylać swój żal że mam tak późno szkole rodzenia... nic nie wiem w ogóle. Nawet mój szpital nie ma żadnej listy co trzeba zabrać do szpitala wezmę wszystkiego po 3 sztuki i tyle najwyżej mąż dowiezie. Ale jakieś ręczniki to nie mam pojecia.

Czas na kawę

Stary 2018-01-08, 10:39   #4064
Ojoanna29
Zakorzenienie

Zrobiłam pranie, planowałam na dzisiaj 2, a jutro prasowanie, ale cała suszarka zajęta Aż się zmachałam tym wieszaniem i brzuch mnie zabolał, więc teraz siedzę i czekam na 2 śniadanko, a potem wizyta szyjkowa
Oczywiście wrzuciłam ubranka razem z pieluszkami na 50 stopni, potem doczytałam, że bambusy powinno się prać w 40 i troszkę mi się pokrzywiły, no trudno
W sobotę albo następny poniedziałek chcę iść do sklepu u rodziców i kupić wanienkę, przewijak i rzucę okiem na smoczki, może rzeczywiście przyda się jeden w razie czego.. A zaraz zamawiam gemini
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:40   #4065
julietta83
Zakorzenienie

chyba nici z dzisiejszych planów, byłam na małych zakupach i ledwie doczłapałam do domu
kręgosłup mniej boli tylko jak się położę
mam nadzieję, że to młody naciska jakiś nerw i w ciągu kilku dni przejdzie
na dodatek zjadłam mandarynkę i zgaga pali ze zdwojoną siłą...

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2018-01-08 o 10:41
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:41   #4066
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Chciałam również wylać swój żal że mam tak późno szkole rodzenia... nic nie wiem w ogóle. Nawet mój szpital nie ma żadnej listy co trzeba zabrać do szpitala wezmę wszystkiego po 3 sztuki i tyle najwyżej mąż dowiezie. Ale jakieś ręczniki to nie mam pojecia.
Kochana, podam Ci listę z mojego szpitala, zawsze możesz według własnego uznania coś odrzucić lub dodać

Cytat:
MAMA:

kosmetyki oraz przybory toaletowe, w tym mydło w płynie (w czasie pobytu w Szpitalu nie wolno stosować przyborów kąpielowych takich jak: gąbki, myjki, pumeksy),
dwa ręczniki (wyprane w domu w temperaturze 90°C),
ręczniki papierowe w rolce,
obuwie na zmianę, np.: kapcie
klapki pod prysznic,
krem lub pomadka do natłuszczania ust,
woda mineralna niegazowana,
koszulę na pobyt na oddziale położniczym – po porodzie,
bieliznę (biustonosz do karmienia piersią , siateczkowe majtki połogowe (nie flizelinowe!) lub luźne majtki bawełniane),
laktator (jeśli posiadasz)
sztućce i kubek (jeśli wolisz mieć swoje)
Nie zabieraj koszuli do porodu – pacjentki do porodu otrzymują koszulę szpitalną i szlafrok

DZIECKO:

chusteczki nawilżane
rękawiczki „niedrapki”
Wszystkie pozostałe rzeczy zapewnia Szpital!

Nie zabieraj:

zabawek, misiów, grzechotek, gryzaków
fotelika, nosidełka i ciuszków na wyjście do domu – te rzeczy dowiezie Tobie rodzina w dniu wypisu.
OSOBA TOWARZYSZĄCA:

lekkie(!), wygodne ubranie oraz wygodne klapki lub buty na zmianę na pobyt w Sali Porodowej. Osoby towarzyszące otrzymują od nas odzież ochronną, która oprócz emocji dodatkowo nagrzewa organizm laugh
coś do zjedzenia i do picia – na terenie Szpitala funkcjonuje Bufet, który jest czynny tylko od 8 do godziny 19 w dni powszednie oraz od 10 do 19 w soboty, niedziele i święta. Nie chcemy też, aby osoba towarzysząca przegapiła najważniejszy moment cheeky
monetę 2zł do otwierania szafki na Oddziale Porodowym

Niezbędne dokumenty:

dokument potwierdzający tożsamość z numerem PESEL,
karta przebiegu ciąży,
Plan porodu (nie jest obowiązkowy)
zaświadczenia o zdrowiu związane z ciążą lub porodem (np. karty informacyjne z pobytów szpitalnych, konsultacje lekarskie) – jeśli takie posiadasz.
Dobrze przygotowana Mama ma również ze sobą:

Zgłoszenie położnej POZ
NIP pracodawcy

Wymagane do przyjęcia wyniki badań:

dokument laboratoryjny potwierdzający grupę krwi
wynik badania GBS - na obecność paciorkowców z grupy B
wynik badania na obecność antygenu Hbs
wynik odczynu Wassermanna - VDRL
Czyli trzeba oprócz ciuchów mieć teczkę z wynikami

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:41   #4067
Mecassie
Zakorzenienie

Właśnie zamówiłam kołyskę na OLX

Stary 2018-01-08, 10:41   #4068
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam pierwszego smsa od szefowej z pytaniem odnośnie pracy

Coś szybko 😉

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:42   #4069
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Teraz maja dramatyczna obsuwe- nie wiem czy w Chinach nie ma jakiegos problemu z poczta bo cos mi sie obilo o uszy- ja, moja mama i moj maz czekamy na paczki juz prawie dwa miesiace. Przy czym i tak do mnie nie doszlo wszystko co zamawialam wiec ten czas moze sie jeszcze wydluzyc. Tez zawsze mialam paczki mniej wiecej po miesiacu a teraz niestety sie czeka.

Ide zobaczyc co w lodowce bo jakies sniadanie musze ogarnac

Ja czekam na niektóre paczki jeszcze z 11.11 chociaż dochodzą powoli, ale dochodzą.

Hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki za moją bo też dziś wizytuje, chociaż dopiero po 16

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 10:42   #4070
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Kochana, podam Ci listę z mojego szpitala, zawsze możesz według własnego uznania coś odrzucić lub dodać

Czyli trzeba oprócz ciuchów mieć teczkę z wynikami
Oooo poczytam do kawy

Edit. Ale fajny szpital nic dla bobo nie musisz mieć! Ja pewnie wszystkie ciuchy

Edytowane przez Mecassie
Czas edycji: 2018-01-08 o 10:43
Stary 2018-01-08, 10:52   #4071
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Torrence, chyba mobilizacyjny bacik trzeba nad Tobą zawiesić :p
Oj taaak... I nawet nie bacik tylko bacisko
Cytat:
Ojej Torrence i Koma... podziwiam was z ta nauka. Chyba nikt by mnie obecnie nie wypchnal na studia. Tak że szacun laski!! ��
Nie dziwię Ci się. Grudniowe zjazdy to były dla mnie męczarnie, chyba nic z nich nie wyniosłam Dla mnie ciąża to nie jest dobry czas na studiowanie.

Cytat:
Dieta matki karmiącej? Hmmm wiem że trzeba pić dużo wody i nie jeść rzeczy wzdymajacych typu kapucha ��
Nawet kapuchę można Chyba, że Ty się po niej źle czujesz ale o dziecko nie ma co bać. Pokarm produkuje się z krwi a nie z treści pokarmowej. Mitem jest już to, że to, co zjadła matka może powodować kolki

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
na dodatek zjadłam mandarynkę i zgaga pali ze zdwojoną siłą...
Mi bardzo pomaga rennie. Bardzo bardzo
Stary 2018-01-08, 10:57   #4072
Mecassie
Zakorzenienie

Info odnośnie tego że kupiłam kołyskę nieaktualne babka odpisała że nieaktualne.

Stary 2018-01-08, 10:57   #4073
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
I nawzajem

(choć widać jak mi idzie skoro jestem tutaj)
O tym samym pomyślałam 😂😂

Stary 2018-01-08, 11:04   #4074
Mecassie
Zakorzenienie

Uwaga kolejne dwa pytania:
1. Czy planujecie jakiś fotelik czy cos w ten deseń do wanienki ?
IMG_20180107_142910.jpg
2. Jaką polecanie maść na sutki ?

Stary 2018-01-08, 11:04   #4075
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam pierwszego smsa od szefowej z pytaniem odnośnie pracy

Szybko! Ja sie dowiedziałam ostatnio że szef dał zakaz dzwonienia do mnie w sprawach służbowych Mogą dzwonić tylko w kwestiach prywatnych
Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Ja już rano zaliczyłam labo teraz czekam na wizytę o 15.

Mój mąż też już coraz bardziej zaabsorbowany. Czuje że ten dzień się zbliża wielkimi krokami. Ja też już powoli zaczynam panikować
Kciuki za wizyte!
Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja czekam na niektóre paczki jeszcze z 11.11 chociaż dochodzą powoli, ale dochodzą.

Hej
Kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę o kciuki za moją bo też dziś wizytuje, chociaż dopiero po 16

Kciuki!!!

Ja dziś siedzę nad wyprawką...Wczoraj zaplacilam na gemini wiec czekam aż spakuja zamówienie Nie mogę zdecydowac teraz jaki chce rożek! Pomocy!!!

Dziewczyny a kupowalyscie nianie elektriniczna? Macie coś godnego polecenia?

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:07   #4076
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7383196

Dobrze, że mi przypomniałaś, wrzuciłam do koszyka na allegro maść Flos-lek, podobno super i niedroga

Siostra miała takie siedzonko dla małego, jak wreszcie odważyła się użyć to już się nie mieścił
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:08   #4077
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Czas na kawę

Ja wcale nie idę na SR ... teraz dopiero widzę z jakiego choćby powodu była potrzebna.

Ilsa, też czytam Twoją listę 😄 bo jestem w d*pie
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Oj taaak... I nawet nie bacik tylko bacisko

Nie dziwię Ci się. Grudniowe zjazdy to były dla mnie męczarnie, chyba nic z nich nie wyniosłam Dla mnie ciąża to nie jest dobry czas na studiowanie.

Nawet kapuchę można Chyba, że Ty się po niej źle czujesz ale o dziecko nie ma co bać. Pokarm produkuje się z krwi a nie z treści pokarmowej. Mitem jest już to, że to, co zjadła matka może powodować kolki

Mi bardzo pomaga rennie. Bardzo bardzo
Eee, to studiowanie byłoby fajne, gdyby miało bardziej praktyczny wymiar...wkurza mnie takie uczenie się głupot na pamięć...do niczego się to nie przydaje6, tylko czasu szkoda

Stary 2018-01-08, 11:13   #4078
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7383196
1. Nie, samą wanienkę
2. Kupiłam a-pectus. Kasia kiedyś o tym mówiła więc kupiłam Położna laktacyjna na SR mówiła żeby kupić taką, która ma w składzie lanolinę
Stary 2018-01-08, 11:17   #4079
Lunak
Wtajemniczenie

Mecassie, ja do wanienki nic nie planuje kupic. Mam nadzieje, ze na SR naucza mnie jak takiego malucha trzymać.

Juana, mój technolubny maz wybrał jakaś full profesional nianie elektroniczną z philipsa z opcją podglądania dziecka i mówienia do niego. nie pamietam jaki model, ale cena mnie powaliła i kazałam mu szukać czegos tańszego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 11:18   #4080
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Załącznik 7383196

1. Nie.
2. Najlepsza jest czysta lanolina, bo nie trzeba jej zmywac z sutkow przed karmieniem. Linomag maść biało-zielona

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości