|
|
#4381 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Blanka bardzo wcześnie czujesz ruchy super 😍 przyznam się, że ja też czuję od 2 tygodni... Nie są regularne oczywiście, ale raczej nie mylę z niczym innym😊 podpatrzyłam że tp masz na 6 lipca, to tylko 2 dni po mnie, wcześniejsza owu? termin przesunął Ci się po UG? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2018-01-09 o 12:06 |
|||
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po UG mi się przesunął, a lekarz powiedział, że tp z UG jest najpewniejszy i tego się trzymamy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4383 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=cambria04;80336161]Witam się z pracy 😊
Super, że wyniki lepsze! Napisz co stosowałaś? Jakieś suplementy czy samą dietą się udało? 😊 Lekarz może miał gorszy dzień i następnym razem będzie bardziej rozmowny😁 Folinka bilety już kupione to tylko czekać na upragnione usg😊 ja mam połówkowe właśnie 15 lutego😀 Jest w tym jakaś myśl, jak ktoś niezapowiedziany ma przyjść to tak właśnie działam😛 muszę to codziennie wprowadzić, bo u mnie kiepsko z porządkiem... Cytat:
Straszny sen, jak ja mam takie to potem cały dzień jestem rozbita :-( Cytat:
Oby Ci mdłości przeszły,dlugo Cie trzymaja ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz mam espumisan,ale i tak sie boję. Pewnie w końcu zrobie,bo juz ze 100 lat nie jadłamCytat:
Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
||||||
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
No te sny mogłyby być lepsze,bo potrafią wytracić z równowagi... A bezpiecznie jednak nawet na przejściu nie jest.
Fasolka to moje smaki ostatnio! Mogłabym jeść bez ograniczeń nawet samego pięknego jasia😛 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4385 |
|
Rozeznanie
|
A wiec dzidzia ma 7,39 cm i jest bardzo uparta. Kosc nosowa jest ale nie dala sobie zmierzyc porządnie przeziernosci karkowej i wyszlo 2,4 a gorna granica to 2,5. Pociesza mnie fakt ze u nas w rodzinie nie ma zadnych chorob genetycznych i jest kosc nosowa. Nie wiem czy gdzies sie nie zapisac jeszcze na usg na lepszym sprzecie.
Według om 14+4, wedlug usg 13+4. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Patrycja28100 Czas edycji: 2018-01-09 o 12:41 |
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
No to ja też objęłam kibelek. Po kapuśniaku :-(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zwróciłam wszystko co od rana zjadłam..
Jezu, a już myślałam, że mam spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4388 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ale efekty po 5 dniach już przeszły same siebie (żelazo z 28 na 111!!!) . Mocno przychylam się do tego co piszesz - każdy organizm jest inny i każdemu inny produkt będzie się lepiej wchłaniał, u mnie akurat cuda działa ten Żelazek.Też dużo słyszałam o zakwasie, nawet moja Mama przypomniała sobie, że mi go robiła jak byłam mała .Cytat:
. Może jakiś skoncentrowany krem albo maski? Na skórze głowy też masz problem czy tylko twarz?Cytat:
. Też pierwsze 3 dni miałam fuuuuj, a teraz wstaję rano i już myślę mniam, zaraz łyknę kieliszek soku ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Tak jak mówisz, mogło to być drgnięcie pomiaru skoro maluch taki ruchliwy. Wczoraj zajrzałam z ciekawości do badań prenatalnych u najmłodszej córki, miała NT 2,2, dziś jest zdrowym, energicznym bąblem. Gratuluję, nie stresuj się już
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Robilas pappe??. Ja bym jechała powtórzyć badanie na dobrym sprzęcie u innego lekarza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4391 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie mi przepisał Ferrum (lek, nie suplement), ale mam ogromne wątpliwości co do jego brania, pokrzywę za to piję w formie naparów już ponad 3 lata i uwielbiam ją. Tak więc wszystkie dziewczyny, które czują niechęć na samą myśl o pokrzywie - głowa do góry, można się przyzwyczaić, a nawet w niej rozkochać ) Trzeba tylko uważać - wrażliwcy z delikatnym żołądkiem albo wrzodowcy mogą mieć nieprzyjemności po spotkaniu z Panią Pokrzywą - może podrażniać śluzówkę. Niby dzieciom też nie powinno się dawać (ale znam ludzi, którzy od małego poją tym swoje dzieciaki), a dorośli powinni, jak każde zioło, stosować z przerwami. Gosiu, a sok z pokrzywy to gdzie i jaki kupujesz? Bo ja kilka razy widziałam na półkach ze zdrową żywnością, ale pokrzywy było tam tyle, co kot napłakał.... [QUOTE=Radena;80342501] Cytat:
![]() A mój TŻ co wieczór "puka" w mój brzuch i wywołuje swego potomka i nic. Zero reakcji I nadal nic nie wiem, nie mam terminu połówkowego, bo na UG byłam prywatnie u innego lekarza ![]() P.s. zapisałam sobie w telefonie tę fasolkę, bo aż mnie skręca.... Chociaż od początku ciąży nie mogę jeść strączków. Jak to jest z tym espumisanem? Gdzieś czytałam, że można brać z rzadka i tylko, jeśli lekarz zaleci. A czasem tak mnie męczy.... |
||
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Sunmer u mbie teraz 17tc i też jeszcze nie czuję ruchów ale spokojnie, jest jeszcze czas.
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4393 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Nie wytrzymam... mam tego juz po dziurki w nosie.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bóle głowy z tym okresie sa całkiem normalne i trzeba sie przyzwyczaic, wlasnie dzis mi to moja aplikacja powiedziała. Tez mam czesto takie ciśnieniowe bóle mimo ze ciśnienie jest ok. Cytat:
Czekam na to zaproszenie ma usg i nic nie ma z poczty. |
||||||
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=summer_overture;803 43996]No właśnie mi przepisał Ferrum (lek, nie suplement), ale mam ogromne wątpliwości co do jego brania, pokrzywę za to piję w formie naparów już ponad 3 lata i uwielbiam ją. Tak więc wszystkie dziewczyny, które czują niechęć na samą myśl o pokrzywie - głowa do góry, można się przyzwyczaić, a nawet w niej rozkochać
) Trzeba tylko uważać - wrażliwcy z delikatnym żołądkiem albo wrzodowcy mogą mieć nieprzyjemności po spotkaniu z Panią Pokrzywą - może podrażniać śluzówkę. Niby dzieciom też nie powinno się dawać (ale znam ludzi, którzy od małego poją tym swoje dzieciaki), a dorośli powinni, jak każde zioło, stosować z przerwami. Gosiu, a sok z pokrzywy to gdzie i jaki kupujesz? Bo ja kilka razy widziałam na półkach ze zdrową żywnością, ale pokrzywy było tam tyle, co kot napłakał.... Cytat:
|
|
|
|
#4395 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Tak na podsumowanie naszego małego głosowania chciałam napisać, że choć głosów nie było wiele, to zdecydowanym liderem jest tytuł Blanki: "Tydzień, za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci" i o ile nie pojawi się nagle burza nowych głosów, to będzie tytuł naszego nowego wątku, a zdaje się, że będzie to całkiem niedługo ![]() Co to za katary dziwne na wątku się panoszą? Zdrówka dla wszystkich!I gratuluję kolejnych nowych tygodni ![]() cambria, gratuluję ruchów, to też bardzo wcześnie u Ciebie, skoro już od dwóch tygodni To skoro tak piszecie, to ja też... Choć jeszcze nie śmiem dowierzać, ostatnie dwa wieczory poczułam delikatnie znajome bąbelki. Wcześniej też się tam co nieco w brzuchu działo, ale nie wierzę, że to mogły być ruchy tak wcześnie i mówię sobie, że to musiały być jelita, ale myślę, że teraz to już to Cytat:
To nie ma absolutnie co porównywać, Ty miałaś naprawdę paskudne choróbsko. Heh, teraz już nie ma niespodzianek ze wstawaniem - ferie się skończyły i budzik codziennie na 7, bo dzieci do szkoły (codziennie o tej samej porze wychodzą). I to nie jest tak, że ja dzień w dzień te 6h śpię, nie, nie, jak mam okazję, to sobie odsypiam i spokojnie te 8-9h śpię Cytat:
To będziemy mieć razem tego 15ego, choć ja po tym w Pl będę szła na tutejsze już z całkiem spokojną głową.O masakra z tym wypadkiem, nie chcę myśleć, co to był strach! Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że tylko na tych dobrych się skończy. A lekarz nie mówił o jakichś ewentualnych dalszych krokach? Ja też bym pewnie jeszcze jedno usg na wszelki wypadek rozważyła... Cytat:
Można espumisan, on się nie wchłania do organizmu. Na każdym leku zawsze i wszędzie jest napisane, że tylko z zalecenia lekarza. To jest tak trochę na wyrost, żeby kobiety w ciąży nie przesadziły z lekami na własną rękę, ale naprawdę nie sądzę, żeby kilka sztuk espumisanu stanowiło jakiś problem.
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio też tak kilka dni trzymało, ale na szczęście już przeszło. Kochana, uzbrój się w cierpliwość U mnie zawsze mówią, że się dwa tygodnie czeka i niestety tak zwykle jest.Niedobrze trochę, że tak późno miałaś tą pierwszą wizytę u położnej... Ale bądź dobrej myśli. Masz jeszcze sporo czasu. Do 14+1 wg tutejszych kalkulacji robią te prenatalne. Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej przyszedł list! ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Camelitos, nie zdążyłam rano już kciuków wysłać, ale czekamy na wieści! Mam nadzieję, że już tam piszesz same dobry nowiny ![]() I jakbym na jutro nie zdążyła/zapomniała, to Elaaa dla Ciebie moc na jutro
|
|
#4398 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Folinka 😉 już nie mogę się doczekać 😍
A dziś mnie tak męczy kaszel i nie wiem co się dzieje, ale mdli mnie cały dzień.. nie wiem czy to jakiś wirus czy to ciążowe mdłości ale wymiekam 🤒🤒 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Summer nie dziwię się, że się wahasz nad tym lekiem. U mnie każdy lekarz na hasło anemia startował z Tardyferonem, który guzik działał, a zaparcia miałam po nim takie, że szkoda pisać
. U Ciebie jak poważna jest anemia biedulko?Też jestem fanką ziołowych naparów! . A zapomniałabym- sok kupuję w aptece firmy AlterMedica. Szczerze, to też nie wiem czy jest taki w 100% najlepszy ale mocno polecany.Co do ruchów w 15 tc to jest bardzo, baaardzo wcześnie i chyba rzadko się zdarza, więc spokojnie. W pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam w 22 tc dopiero Ty się martwisz połówkowym a ja nawet prenatalnego nie miałam .Folinka gratuluję ruchów!!!
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszcze ruchow dziewczyny mam nadzieje, ze mój Okruszek nadal plumka w brzuszku, i za jakis czas tez cos poczujemy szkoda ze wizyte mam tak późno, bo dopiero 31 stycznia... nie wiem jak wytrzymam tyle czasu bez upewnienia sie ze wszystko w porządku, szczegolnie ze wokół tyle stresu. Dzisiaj mąż bedzie dzwonil do prawnika, mamy kogos z polecenia wiec licze na to, ze bedzie to dobry wybór. Zobaczymy ![]() Moja fasolka nadal sie gotuje, a przede mna najgorsza część.... smażenie kiełbasy bleeeaaahhh Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę na sałatkę z kiszonego ogórka cebuli, majonezu u sera
![]() Dzisiaj jemy obiado-kolacje kotlet z piersi puree ziemniaczane z chrzanem i smietana i do tego zrobię ta sałatkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4402 |
|
Rozeznanie
|
U mnie dzisiaj grochóweczka
![]() Ale na fasolkę mi teraz smaka zrobiłyście. Może zrobię na czwartek, bo na jutro mam ogórkową od babci ze swojskich ogórków. ![]() Już w piątek UG coraz bardziej się stresuję.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie na obiad były jajka sadzone, jak zawsze lubilam tak teraz trochę zjadłam i zaczęło mi się cofać.
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpadł mi pomysł, aby zrobić na obiad jutro.. Ale M. Nie zje..Śmieszny jest jajecznice zje ale jajka sadzonego nie dotknie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4407 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak ta sałatkę robisz??? Co to za ser dodajesz i jak wszystko kroisz. Niegdy o czyms takim nie słyszałam. Cytat:
O nie! Tylko nie jajka . Do końca życia nie tknę tego. Brzydzi mnie odkąd tylko na początku ciazy zjadłam trzy jajka na miękko.Cytat:
Cytat:
Ale chyba płci nie chce znać az do rozwiązania.
|
||||
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ser zwykły żółty Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4409 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka szybciutka sałatka 😉
Ja też nie mogę jeść jajek.. 🙈 zapach mnie jakoś odraża 🙄 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"]
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

. Jeżeli chodzi o zmiany w diecie to ograniczyłam nabiał, podobno przeszkadza we wchłanianiu.
!

trzeba dać radę podobno to samo przychodzi.
teraz mam espumisan,ale i tak sie boję. Pewnie w końcu zrobie,bo juz ze 100 lat nie jadłam

. Może jakiś skoncentrowany krem albo maski? Na skórze głowy też masz problem czy tylko twarz?

Zdrówka dla wszystkich!
U mnie dopiero zastrzyki pomogły.
. U Ciebie jak poważna jest anemia biedulko?