Mamusie lipcowe 2018 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-12, 10:18   #4681
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Sandam trzymam kciuki, będzie Dobrze!!!! Pamiętam swój stres przed UG i doskonale Cie rozumiem. Ciężko się wyluzować, ale po badaniu wyjdziesz już spokojna i szczęśliwa że wszystko jest dobrze !

Kciuki za resztę wizyt !

Podlaczam się do pytania o lekki wózek.

Przez pierwsze dwa miesiące chodziłam na badania na NFZ i lekarz kazał mi nadać krem i mocz co 3-4 tygodnie. Teraz chodzę prywatnie i nic o badaniach mi dr nie mówi. Gdy zaczął się II trymestr sama sobie te badania zrobiłam i pokazałam lekarzowi.

Co ile Wy macie zalecane krew i mocz ?
Ja w poprzedniej ciąży na nfz mialam co wizyte zlecane badania,a teraz był na nfz jakiś inny lekarz, w ogóle chodze gdzie indziej i sama go zapytałam czy nie da mi skierowania na badanie krwi i moczu,bo nic na ten temat nie mówił

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:22   #4682
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Od rana powitaly mnie wymioty. Kiedy sie one skoncza?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Capture%2B_2018-01-12-10-21-24.png (129,0 KB, 39 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:25   #4683
Radena
Zadomowienie

Co do wózków to na pewno pompowane koła dodają wagi. Wydaje mi sie,ze w cenie do 1500 raczej są podobne wagowo wózki,bo różnica 1.5 kg jak bobo rośnie to jest nic. Niech jeszcze inne dziewczyny sie wypowiedza,ja na wage nie patrzyłam,bo mieszkam w domu na parterze

Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:43   #4684
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Stres przed UG tak mnie dopadł że spałam może 3 godziny.. Prosimy o kciuki bo zaraz jedziemy..
Arya09 niewiem o której masz UG ale trzymam kciuki tak jak za siebie

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Powodzenia Kochana, nie martw sie, wszystko bedzie dobrze 💖

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:59   #4685
Camelitos
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam.pytanie

Dzisiaj dowiedziałam się że moja koleżanka też jest w ciąży ale tp czerwiec od poczatku ciazy miała 3 razy plamienia. 1 na początku, 2 ok 8 tygodnia i 3 teraz.. wszystkie plamienia w kolorze takim jakby brązowym. Oczywiście chodzi do gin niby nic nie wykazuje złego to plamienie. 2 i 3 raz zauważyła to plamienie po braniu tabletek dopochwowych... ( Raz po luteinie, drugi raz po nystatynie - ma jakąś infekcje)) Czy ktoras z Was miała taką sytuację? Ona już ręce załamuje bo niby gin mówi że jest ok ale zawsze jest jakaś doza stresu

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-01-12 o 11:02
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:01   #4686
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Witam się o normalnej porze dnia! Przetrzymałam sen do jakiejś 4tej, zasnęłam wiercąc się niesamowicie ok. 4:30, może później i niedawno się obudziłam. Szok! Mój plan podziałał

Madziara, dziękuję, że mnie tak żałujesz, miłe to W ogóle, dużo mnie tutaj żałuje. Dziękuję Wam

Coraz więcej nas z lubelskiego, fajnie! A nuż widelec może kiedyś się spotkamy

Sandam, mocne kciuki za wizytę! Daj znać po, koniecznie, my tutaj też się przejmujemy

Ze smakami, to ja chyba bardziej w słodkie, ale już sama nie wiem, bo bigos słodki nie jest

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Od rana powitaly mnie wymioty. Kiedy sie one skoncza?

16 tydzień i wymioty? Niedobrze Ale trafiają się i takie przypadki, że kobiety wymiotują do 4tego miesiąca czy nawet prawie do końcówki.. Pocieszyłam Mocno wierzę, że niedługo Ci przejdzie, nie poddajemy się.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-12 o 11:02
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:03   #4687
vesna85
Przyczajenie

Sandam, Arya, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty - na pewno będziecie miały okazję pooglądać od stópek do główek wasze zdrowe maleństwa

Pisałyście o rodzeństwie. Ja też mam dwie młodsze siostry i to są moje dwie najbliższe przyjaciółki. Wiadomo, że jak razem mieszkałyśmy to bywało różnie, ale zawsze miałyśmy w sumie dobre relacje. Teraz każda z nas mieszka "na swoim" ale utrzymujemy stały kontakt i dziewczyny bardzo mnie wspierają. Najbardziej doceniam to u jednej z nich, która sama boryka się z mężem z problemami z zajściem w ciążę i nie wiedziałam do końca jak zareaguje na to, że nam się tak szybko udało.

Ja mam póki co na każdej wizycie usg, ale nie są to takie dokładne badania, tylko podejrzenie maluszka.
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:07   #4688
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry! Stres przed UG tak mnie dopadł że spałam może 3 godziny.. Prosimy o kciuki bo zaraz jedziemy..
Arya09 niewiem o której masz UG ale trzymam kciuki tak jak za siebie

Kciuki za ug. Będzie dobrze.

Cytat:
Przez pierwsze dwa miesiące chodziłam na badania na NFZ i lekarz kazał mi nadać krem i mocz co 3-4 tygodnie. Teraz chodzę prywatnie i nic o badaniach mi dr nie mówi. Gdy zaczął się II trymestr sama sobie te badania zrobiłam i pokazałam lekarzowi.

Krew mam co wizytę, mocz co drugą, poprzednio też tak mi dawał skierowania.

Co do smaków to z Ewą miałam szał na owoce i lody ale bez problemu jadłam wszystko no i Ewa uwielbia owoce, poza tym je wszystko.
Teraz tak jak z Ewą, owoce, warzywa i lody bym jadła bez końca ale nie mam większego problemu z innym jedzeniem.
Wczoraj byłyśmy w galerii i nie ominęłam Grycana, standardowo wzięłam koktajl truskawkowy (połowę Ewka mi wypila ) i lody truskawkowe, oczywiście bylo mi mało.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:12   #4689
pozytywnaj
Zadomowienie

lody bym zjadła 😍😍😍

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:14   #4690
norka93
Wtajemniczenie

Ja tes Takiego szejka z Maca bym wypiła, ale boję się, że gardło mi siądzie.. Albo wypiłabym jakiś porządny koktajl owocowy, mniam mniam

Stary 2018-01-12, 11:27   #4691
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam.pytanie

Dzisiaj dowiedziałam się że moja koleżanka też jest w ciąży ale tp czerwiec od poczatku ciazy miała 3 razy plamienia. 1 na początku, 2 ok 8 tygodnia i 3 teraz.. wszystkie plamienia w kolorze takim jakby brązowym. Oczywiście chodzi do gin niby nic nie wykazuje złego to plamienie. 2 i 3 raz zauważyła to plamienie po braniu tabletek dopochwowych... ( Raz po luteinie, drugi raz po nystatynie - ma jakąś infekcje)) Czy ktoras z Was miała taką sytuację? Ona już ręce załamuje bo niby gin mówi że jest ok ale zawsze jest jakaś doza stresu
Ja też miałam plamienia. Dwa razy mikroskopijne - raz w terminie spodziewanej miesiączki (pewnie plamienie implantacyjne) i raz po USG dopochwowym. No i w poniedziałek większe, takie ciemnobrązowe, bardzo się wystraszyłam, od razu poleciałam do lekarza. Zbadał mnie, zrobił USG i też nie znalazł przyczyny. Najprawdopodobniej to pękniecie jakiegoś naczynka. Mam dość nisko łożysko i podobno może mi się to zdarzać częściej. Dostałam zwolnienie, mam się oszczędzać, ale podobno plamienia mogą się zdarzać i nie muszą oznaczać czegoś złego. Nie zmienia to faktu, że zawsze warto je konsultować z gin.
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:34   #4692
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Sandam trzymam kciuki, będzie Dobrze!!!! Pamiętam swój stres przed UG i doskonale Cie rozumiem. Ciężko się wyluzować, ale po badaniu wyjdziesz już spokojna i szczęśliwa że wszystko jest dobrze !

Kciuki za resztę wizyt !

Cytat:
Dziewczyny mam.pytanie

Zaczynam doceniać mojego gina, mimo że na NFZ. Dojeżdżam do niego spory kawał i teraz widzę, że to był dobry wybór - badania przy każdej wizycie, USG też (choć zaakceptował fakt, że nie zgodziłam się na comiesięczne USG), mam do niego numer telefonu i dzwonię, kiedy mam wątpliwości, raz nawet poinformował lekarza dyż. z izby przyjęć, że przyjadę z takim a takim problemem

Carmelitos, ja miałam takie plamienia, koło 10 tygodnia były brązowe, lekarz szybko rozwiał moje obawy - w moim przypadku była to infekcja intymna, która mi dokuczała od samego początku ciąży. Jak byłam na pierwszej wizycie koło 7. tygodnia to już się zaczęło, ale gin nie chciał dawać antybiotyku, więc dostałam probiotyki itd., niestety to nie pomogło i koło 10. tygodnia plamienia były już brązowe. Konieczny był antybiotyk (wybrałam 3 globulki - zamiast całej serii - Macmiror), po tygodniu i infekcja, i plamienia zniknęły. Może u twojej znajomej to to? Wszak w ciąży jesteśmy bardziej narażone na takie problemy... Lekarz powinien ją zbadać i pobrać materiał do badań, żeby mieć pewność co to jest.... Póki co może ratować się probiotykami, wg mnie najlepsze to Invag (dopochwowo) i Provag, dodatkowo lekarz zalecił mi płukanki z kefiru (sic!) - 1 łyżka na miskę ciepłej wody i... wiadomo co dalej

Ach, i dodam jeszcze na koniec taki banał może: mój gin mówi, że upławy w ciąży są normalne, od II trymestru występuje wzmożona ilość (potwierdzam), pod warunkiem, że są w kolorze nie budzącym podejrzeń (czyli przezroczyste czy białawe) i bez żadnych objawów towarzyszących. I ja się tego trzymam.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-01-12 o 11:49
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 11:43   #4693
norka93
Wtajemniczenie

Summer, widzę, że nasi lekarze na NFZ są bardzo podobni, o ile nie identyczni. Jakbym o swoim czytała Też daleko, kontakt jest, USG na kazdej wizycie, a na infekcje m.in. kazał podmywać się serwatką Opowiadał jak jego babcie czy mama tak robiły kiedyś.

U mnie z probiotyków to Lactovaginal dopochwowo i Lacibiosfemina doustnie.

Stary 2018-01-12, 11:47   #4694
MalaGosia88
Zakorzenienie

Przede wszystkim... SANDAM i ARYA kciuki za usg genetyczne

Evees gratuluję zdrowego maluszka
Elaaaa dużo zdrowia, faktycznie lepiej nie czekać dłużej z takimi objawami
Patrycja już 16, brawo

Słyszałyście może, że wczoraj urodziła Dorota Szelągowska (bardzo lubię babkę ) i dała na imię swojej córeczce... Wanda nie ukrywam, że jest to jeden z moich głównych typów dla córeczki, ale pewnie teraz zrobi się boom na to imię znając moje szczęście . Tak jak było z Heleną 4 lata temu, na porodówce takie oczy robili, że wymyślam a potem parę "gwiazd" dało tak na imię i dziś Helena już w pierwszej 20 chyba nawet...
Stary 2018-01-12, 11:55   #4695
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Zaczynam doceniać mojego gina, mimo że na NFZ. Dojeżdżam do niego spory kawał i teraz widzę, że to był dobry wybór - badania przy każdej wizycie, USG też (choć zaakceptował fakt, że nie zgodziłam się na comiesięczne USG), mam do niego numer telefonu i dzwonię, kiedy mam wątpliwości, raz nawet poinformował lekarza dyż. z izby przyjęć, że przyjadę z takim a takim problemem

Carmelitos, ja miałam takie plamienia, koło 10 tygodnia były brązowe, lekarz szybko rozwiał moje obawy - w moim przypadku była to infekcja intymna, która mi dokuczała od samego początku ciąży. Jak byłam na pierwszej wizycie koło 7. tygodnia to już się zaczęło, ale gin nie chciał dawać antybiotyku, więc dostałam probiotyki itd., niestety to nie pomogło i koło 10. tygodnia plamienia były już brązowe. Konieczny był antybiotyk (wybrałam 3 globulki - zamiast całej serii - Macmiror), po tygodniu i infekcja, i plamienia zniknęły. Może u twojej znajomej to to? Wszak w ciąży jesteśmy bardziej narażone na takie problemy... Lekarz powinien ją zbadać i pobrać materiał do badań, żeby mieć pewność co to jest.... Póki co może ratować się probiotykami, wg mnie najlepsze to Invag (dopochwowo) i Provag, dodatkowo lekarz zalecił mi płukanki z kefiru (sic!) - 1 łyżka na miskę ciepłej wody i... wiadomo co dalej

Ach, i dodam jeszcze na koniec taki banał może: mój gin mówi, że upławy w ciąży są normalne, od II trymestru występuje wzmożona ilość (potwierdzam), pod warunkiem, że są w kolorze nie budzącym podejrzeń (czyli przezroczyste czy białawe) i bez żadnych objawów towarzyszących. I ja się tego trzymam.
Dzięki za odpowiedź ona że swoim gin jest stalym kontakcie tel. Wizytę miała też niedawno ale mówiłam jej żeby poszła dzisiaj jeszcze lekarz jej mówi że racji tego że tabletka jest duza. Z pewnością uszkadza sobie aplikując ścianę pochwy

Rozumiem ją to jej.pierwsza ciąża jak i moja więc stresuje się
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 12:54   #4696
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny!
Trzymam kciukasy za dzisiejsze UG! Będzie dobrze

Cytat:

Kciuki za resztę wizyt !

Ja chodzę z mojej ginekolog od zawsze. Przyjmuje prywatnie i z NFZ- przed ciążą chodziłam prywatnie ze względu na godziny przyjmowania, ciążę prowadzi mi na NFZ (z pracy zwalniam się na czas badań). Mam USG za każdym razem robione, tak samo badania. Ok. 10t miałam całą listę chorób, morfologię, mocz itp., potem sam mocz na 13t. no i mam kolejne skierowanie na morfologię i mocz na badania na 17t.
Bardzo sobie cenię moją lekarkę- jest kompetentna, tłumaczy wszystko i jest cierpliwa

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Powodzenia Arya!

A ja zajadam śniadanko .

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość

Ja mam lekkie upławy/ wydzielinę mleczną i lekarz potwierdza, że jest to prawidłowa wydzielina. I ja też tego nie kwetionuję

Dziewczyny byłam dzisiaj na krótkich zakupach i co? Kupiłam buty z przezeny w CCC i obłowiłam się w Rossmannie Założyłam sobie kartę Rossnę! i kupiłam sobie Palmers- jak on obłędnie pachnie!
Co Wy stosujecie na brzuch i przeciw rozstępom? Wiem... genetycznie uwarunkowane itp. ale jakoś lepiej mi, jak się czymś posmaruję Mam jeszcze olejek z MoMme- w enie regularnej dość drogi, a zapach hm... jak się nim smarujęto jest ok, ale potem dziwnie pachnie na skórze. Chcę go jak najszybciej zużyć i kupię sobie olejek z Palmers, bo ten zapach

Drugie pytanie do Was- czy Wy planujecie jeszcze jakiś urlop/wyjazd przed porodem? Jak tak to w kraju czy za granicę? Chcielibyśmy z mężem gdzieś pojechać, ale za bardzo nie wiemy gdzie i kiedy...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:00   #4697
MalaGosia88
Zakorzenienie

Kropka we wszystkich ciążach smarowałam się oliwką w żelu J&J a w tej nie mogłam znieść konsystencji koszmar, gdzieś mi się kleiła, wkurzała mnie strasznie i przerzuciłam się na olej kokosowy i właśnie balsam palmers na zmianę, te zapachy ♡
Stary 2018-01-12, 13:03   #4698
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Ja chodzę z mojej ginekolog od zawsze. Przyjmuje prywatnie i z NFZ- przed ciążą chodziłam prywatnie ze względu na godziny przyjmowania, ciążę prowadzi mi na NFZ (z pracy zwalniam się na czas badań). Mam USG za każdym razem robione, tak samo badania. Ok. 10t miałam całą listę chorób, morfologię, mocz itp., potem sam mocz na 13t. no i mam kolejne skierowanie na morfologię i mocz na badania na 17t.
Bardzo sobie cenię moją lekarkę- jest kompetentna, tłumaczy wszystko i jest cierpliwa

Ja mam lekkie upławy/ wydzielinę mleczną i lekarz potwierdza, że jest to prawidłowa wydzielina. I ja też tego nie kwetionuję

Dziewczyny byłam dzisiaj na krótkich zakupach i co? Kupiłam buty z przezeny w CCC i obłowiłam się w Rossmannie Założyłam sobie kartę Rossnę! i kupiłam sobie Palmers- jak on obłędnie pachnie!
Co Wy stosujecie na brzuch i przeciw rozstępom? Wiem... genetycznie uwarunkowane itp. ale jakoś lepiej mi, jak się czymś posmaruję Mam jeszcze olejek z MoMme- w enie regularnej dość drogi, a zapach hm... jak się nim smarujęto jest ok, ale potem dziwnie pachnie na skórze. Chcę go jak najszybciej zużyć i kupię sobie olejek z Palmers, bo ten zapach

Drugie pytanie do Was- czy Wy planujecie jeszcze jakiś urlop/wyjazd przed porodem? Jak tak to w kraju czy za granicę? Chcielibyśmy z mężem gdzieś pojechać, ale za bardzo nie wiemy gdzie i kiedy...
My w lutym do Zakopanego, a koniec maja/początek czerwca nad morze

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:04   #4699
KarolinaK
Zakorzenienie

Kropka ja tez mam taka wydzielinę. Jak brałam sztuczny progesteron to było jej strasznie duzo. Teraz bez niego tez jest ale troche mniej jednak musze wkładki nosić i czesto zmieniać bo czesto to ze mnie wypływa. To jest naturalny progesteron ktory chroni malucha.

Jesli ciąża rozwija sie normalnie to mi położna powiedziała ze do 30 tygodnia moge latać normalnie Pozniej w zależności od rozwoju trzeba podpytać lekarza. Wszystkie kraje Europejskie sa ok. Jesli poza Europę i szczególnie kiedy potrzebujesz szczepionki na jakies choroby zakaźne to wtedy trzeba koniecznie z lekarzem przedyskutowac. W sumie głownie zalezy tez od długości lotu.

Ale miałam koleżankę ktora leciała ze mna w 38 tygodniu. Niby jej lekarz wystawił zaświadczenie ze moze. Lot trwał 3 godziny i wpuścili ja normalnie na pokład...

Dokąd planujecie? Wiosna???
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:13   #4700
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny byłam u lekarza, ale niestety stwierdził, że wszystko czyste.. a dusi mnie jak gruzlika 😐 na antybiotyk jest czas, a doraźnie coś dostanę w aptece.. tyle że seria prenalen to sam cukier, a cukier to nic innego jak żywiciel bakterii, więc szkoda kasy. Mam robić inhalacje ewentualnie no i tyle się dowiedziałam 😊

Też chciałabym gdzieś wyjechać, ale zawsze wyjeżdżaliśmy we wrześniu, a w tym roku to chyba chrzciny, a nie wakacje 😎

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-01-12 o 13:15
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:19   #4701
fioletowe okulary
Raczkowanie

Kropka nad i - też używam Palmersa, ktoś to tutaj polecał dawno temu i kupiłam, ale nie jestem systematyczną w stosowaniu.

Wczoraj kupiłam książkę "Ciężarówka przez 9 miesięcy ", fajna z humorem, pisze też w niej o tym naszym katarze ;-) Książka z dystansem, opisuje tydzien po tygodniu co sie dzieje u nas, co u dziecka, opisane sa dolegliwosci, sposoby radzenia z nimi, polecam - a i nowa kosztuje 50 zł, ja kupiłam używana w stanie idealnym - za 15 zł . Siedze i czytam od poczatku żeby dobrnąć do mojego 16 tygodnia , narazie jestem na 10 tygodniu :-D
Stary 2018-01-12, 13:22   #4702
zUa_tysica
Wtajemniczenie

My moze na wiosne na kilka dni nad morze, zobaczymy jak to wyjdzie

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:25   #4703
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

Używam tylko kremu Nivea Soft na całe ciało, ale planuję coś kupić. Zastanawiałam się nad Palmersem, polecała mi go szwagierka, ale niestety ten zapach na dłuższą metę mnie męczy. Muszę mieć coś o bardziej neutralnym/delikatnym zapachu. Macie coś do polecenia?

Jeśli chodzi o wyjazd to może na kilka dni do rodziny w okolice Wałbrzycha, Wrocławia albo Częstochowy. Raczej nie chcemy wybierać nigdzie dalej.
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:28   #4704
Naeema
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Gratuluję wszystkim świetnych wieści z wizyt!

norka, Ela, pozytywna - towarzyszyłam wam w nocy ale byłam tak padnięta, że nie miałam siły pisać. Miałam nadzieję, że zasnę jeszcze,ale od mojego wiercenia się obudził się synek i zaczął sobie śpiewać zasnął po godzinie, ja z nim, ale co z tego jak zaraz musiałam wstawać... Ledwo już siedzę w pracy, jeszcze dość intensywny dzień mam.

Kropka, planujemy wyjazd, na pewno w II trymestrze (pewnie w kwietniu) i raczej nad polskie morze. Byliśmy o tej porze w zeszłym roku i było super. Z tym, że jeździliśmy dużo na rowerach, teraz dla mnie rower odpada. No ale spacery brzegiem morza też są świetne.
Można znaleźć naprawdę dobre oferty wiosenne w Polsce (my byliśmy z travellist).

Kto polecał panią Witkiewicz do czytania? Zua? Szukałam czegoś, co mnie zbytnio nie wciągnie bo nie mam czasu, ale przepadłam. Czytam z przyjemnością "Pudełko z marzeniami" i jest to baaardzo miła lektura. Dzięki

Trzymajcie kciuki i za mnie, dziś wizyta i mam niezłego stracha...
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:31   #4705
odowska
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
ja przy dziewczynce dużo gorzej jak przy chłopcu. Co łączy dziewczynkę z tą ciążą? jabłka. kocham jabłka

Jabłka na dziewczynkę mówisz... hm... właśnie pożeram trzecie pod rząd. Ciekawe czy się sprawdzi.

Cytat:
Napisane przez evees Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, długo się nie udzielałam, a podczytywałam Was tylko wyrywkowo, mam ostatnio intensywny czas w pracy, ale na szczęście już od przyszłego poniedziałku L4 i mam nadzieję będzie mnie tu więcej gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, ja miałam wczoraj UG i wszystko jest w najlepszym porządku, aż się łezka w oku kręciła kiedy pani dr opisywała każdą część ciała i każdy patametr i za każdym razem mówiła, że jest prawidłowy, cudowne uczucie wczoraj wg Usg 13t0d i NT 1.8 czyli dokładnie tak jak miałam przy córce maleństwo ma 67mm i piękny nosek mogę teraz odetchnąć z ulgą. Mdłości jakby powoli mi przechodzą i apetyt ciut lepszy, wraca we mnie życie ;-)
GRATULACJE!

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Słyszałyście może, że wczoraj urodziła Dorota Szelągowska (bardzo lubię babkę ) i dała na imię swojej córeczce... Wanda nie ukrywam, że jest to jeden z moich głównych typów dla córeczki, ale pewnie teraz zrobi się boom na to imię znając moje szczęście . Tak jak było z Heleną 4 lata temu, na porodówce takie oczy robili, że wymyślam a potem parę "gwiazd" dało tak na imię i dziś Helena już w pierwszej 20 chyba nawet...
Wanda cudnie! To mówisz, że jesteś prekursorką imion? Helenka jest przeurocze!

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Hej. nadrobię dokładnie później 😊Teraz tylko przyszłam dać znać, że wszystko w porządku. Mam luteinę brać 2x dziennie i magnez 3x dziennie. według UG jestem w 11t6d. Przeziorność karkowa 1.6 dzidziuś ma 5.19cm😍 Półkule mózgowe równomierne, kość nosowa obecna, serducho wysprawdzane jak się da długo słuchałam a lekarz sprawdzał 😍😍 Tak się cieszę!

GRATULACJE! Och, ten odgłos serduszka jest bajeczny!

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie wszystko ok mała ma ponad 8cm
No i ogólnie wszystko jak w najlepszym porządku.

Super! 8 cm, to już całkiem sporo!

Uf, to i ode mnie dobre wieści po wczorajszej wizycie. UG przebiegło idealnie, poza tym, że zapomnieliśmy dopytać czy coś widać wskazującego na płeć! Ja się tłumaczę kalafiorem ciążowym, a mąż chorobą, więc jesteśmy usprawiedliwieni. Wszystko gra, Żelek lub Żelka to oaza spokoju. Przezierność 1,7, od głowy do pupki 6,4 cm, czyli idealnie się zgadza z terminem OM. Łożysko wysoko na przedniej ścianie – czy ma to jakieś znaczenie lub konsekwencje? Jak się przyjrzycie, to na zdjęciu dziwnie widać nóżki, ale to dlatego, że siedział po turecku wtedy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Żelko.jpg (65,3 KB, 51 załadowań)
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:34   #4706
Sandam13
Rozeznanie

My już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku. Na wyniki krwi musimy czekać chyba że coś byłoby nie tak to będą dzwonić. Trafiliśmy na bardzo fajnego lekarza wszystko dokładnie tłumaczył i pokazywał. Co do płci nie było widać za dobrze, wydaje mu się że chłopiec ale naprawdę tylko zgaduje, musimy poczekać jeszcze żeby się dowiedzieć.
Maluch ma 5.5cm dwie rączki i nóżki, i co najważniejsze mózg zaczyna się rozwijać w dwóch półkulach. kość nosowa obecna, NT 1.7, prawdopodobieństwo zespołu Downa 1:5641 czyli podobno bardzo niskie.
IMG_20180112_131343.jpg

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:35   #4707
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

O jejuniu ! Dziewczyny-napisałyście tyle że nie mam szans na nadrobienie- zwłaszcza że czytam z pracy mignęło mi kilka nowych "ciężarówek" więc witam serdecznie
U nas już 16 tydzień - wczoraj odebraliśmy wyniki testów genetycznych i wszystko jest ok
Co do płci- ja od samego początku czułam że mam Kropka, z resztą tak by wychodziło z daty poczęcia i z mojego samopoczucia a tu niespodzianka nasze małe jest Kropką - także kolejna lipcowa dziewczyna

Co do wyprawek i takich tam rzeczy, to nie mamy absolutnie nic i jak na razie wydaje mi się że jeszcze kupa czasu żeby takie zakupy robić- może się mylę i jak zawsze zostanę ze wszystkim na ostatnią chwilę?

Widziałam, że któraś z Was pytała o kredyt hipoteczny. My załatwialiśmy kredyt rok temu, skorzystaliśmy z mdm i w sumie większość dokumentów załatwialiśmy przez doradcę finansowego- ja szczerze polecam to rozwiązanie bo gościu sam do nas dzwonił i informował, jakie dokumenty czy wnioski musimy złożyć a dodatkowo łatwiej mu było się "przebić" w rozmowach z bankiem i wynegocjował całkiem dobre warunki

Przepraszam ale nie wiem, która z Was opisała wizję jak jej kot ładuje się do łóżeczka dla dziecka- napisze tylko "Siostro wiem co masz na myśli" ja mam w domu dwa takie koto-podobne rozpieszczone stwory, które ładują się wszędzie i jestem pewna że córce też nie przepuszczą

BTW. bardzo fajnie się Was czyta Dziewczyny
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:43   #4708
odowska
Zadomowienie

Cytat:
My już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku. Na wyniki krwi musimy czekać chyba że coś byłoby nie tak to będą dzwonić. Trafiliśmy na bardzo fajnego lekarza wszystko dokładnie tłumaczył i pokazywał. Co do płci nie było widać za dobrze, wydaje mu się że chłopiec ale naprawdę tylko zgaduje, musimy poczekać jeszcze żeby się dowiedzieć.
Maluch ma 5.5cm dwie rączki i nóżki, i co najważniejsze mózg zaczyna się rozwijać w dwóch półkulach. kość nosowa obecna, NT 1.7, prawdopodobieństwo zespołu Downa 1:5641 czyli podobno bardzo niskie.
Załącznik 7387336

Super! Gratulacje! Taką samą przezierność mamy
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:56   #4709
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam.pytanie

Ja mialam plamienia od nadrzerki. Moze tez ma.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny byłam u lekarza, ale niestety stwierdził, że wszystko czyste.. a dusi mnie jak gruzlika 😐 na antybiotyk jest czas, a doraźnie coś dostanę w aptece.. tyle że seria prenalen to sam cukier, a cukier to nic innego jak żywiciel bakterii, więc szkoda kasy. Mam robić inhalacje ewentualnie no i tyle się dowiedziałam 😊

Też chciałabym gdzieś wyjechać, ale zawsze wyjeżdżaliśmy we wrześniu, a w tym roku to chyba chrzciny, a nie wakacje 😎

Moze holsy spróbuj. Jak ja mam taki kaszel do duzo ssam hollsow i jakos przechodzi

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A co do jabłek to moze cos w tym jest. Z chlopcami w ciazy po zjedzeniu ich wymiotowalam w tej ciazy po nich nie wymiotuje.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 13:56   #4710
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
My w lutym do Zakopanego, a koniec maja/początek czerwca nad morze

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Kropka ja tez mam taka wydzielinę. Jak brałam sztuczny progesteron to było jej strasznie duzo. Teraz bez niego tez jest ale troche mniej jednak musze wkładki nosić i czesto zmieniać bo czesto to ze mnie wypływa. To jest naturalny progesteron ktory chroni malucha.

Jesli ciąża rozwija sie normalnie to mi położna powiedziała ze do 30 tygodnia moge latać normalnie Pozniej w zależności od rozwoju trzeba podpytać lekarza. Wszystkie kraje Europejskie sa ok. Jesli poza Europę i szczególnie kiedy potrzebujesz szczepionki na jakies choroby zakaźne to wtedy trzeba koniecznie z lekarzem przedyskutowac. W sumie głownie zalezy tez od długości lotu.

Ale miałam koleżankę ktora leciała ze mna w 38 tygodniu. Niby jej lekarz wystawił zaświadczenie ze moze. Lot trwał 3 godziny i wpuścili ja normalnie na pokład...

Dokąd planujecie? Wiosna???
Na początku chcieliśmy gdzieś lecieć, ale potem tak gadaliśmy i trochę niepewnie czułabym się w obcym kraju, jeżeli musiałąbym iść nagle do lekarza, to co wtedy? Dlatego szukamy czegoś w obrębie Polski, ew. Czechy lub Niemcy.

Blanka, też myśleliśmy o tym, żeby jechać teraz jakoś w góry a później (kwiecień/maj) nad morze. Tylko jakoś zatrzymałam się na wyszukiwaniu lokalizacji w górach no i nici Możecie coś polecić? Kierunek w sumie dowolny, byle góry

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Używam tylko kremu Nivea Soft na całe ciało, ale planuję coś kupić. Zastanawiałam się nad Palmersem, polecała mi go szwagierka, ale niestety ten zapach na dłuższą metę mnie męczy. Muszę mieć coś o bardziej neutralnym/delikatnym zapachu. Macie coś do polecenia?

Jeśli chodzi o wyjazd to może na kilka dni do rodziny w okolice Wałbrzycha, Wrocławia albo Częstochowy. Raczej nie chcemy wybierać nigdzie dalej.
To może jakiś olejek do pilęgnacji dzieci? Też nawilży i natłuści, a będzie stosunkowo neutralny

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Jabłka na dziewczynkę mówisz... hm... właśnie pożeram trzecie pod rząd. Ciekawe czy się sprawdzi.

GRATULACJE!

Wanda cudnie! To mówisz, że jesteś prekursorką imion? Helenka jest przeurocze!

GRATULACJE! Och, ten odgłos serduszka jest bajeczny!

Super! 8 cm, to już całkiem sporo!

Uf, to i ode mnie dobre wieści po wczorajszej wizycie. UG przebiegło idealnie, poza tym, że zapomnieliśmy dopytać czy coś widać wskazującego na płeć! Ja się tłumaczę kalafiorem ciążowym, a mąż chorobą, więc jesteśmy usprawiedliwieni. Wszystko gra, Żelek lub Żelka to oaza spokoju. Przezierność 1,7, od głowy do pupki 6,4 cm, czyli idealnie się zgadza z terminem OM. Łożysko wysoko na przedniej ścianie – czy ma to jakieś znaczenie lub konsekwencje? Jak się przyjrzycie, to na zdjęciu dziwnie widać nóżki, ale to dlatego, że siedział po turecku wtedy.
Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
O jejuniu ! Dziewczyny-napisałyście tyle że nie mam szans na nadrobienie- zwłaszcza że czytam z pracy mignęło mi kilka nowych "ciężarówek" więc witam serdecznie
U nas już 16 tydzień - wczoraj odebraliśmy wyniki testów genetycznych i wszystko jest ok
Co do płci- ja od samego początku czułam że mam Kropka, z resztą tak by wychodziło z daty poczęcia i z mojego samopoczucia a tu niespodzianka nasze małe jest Kropką - także kolejna lipcowa dziewczyna

Co do wyprawek i takich tam rzeczy, to nie mamy absolutnie nic i jak na razie wydaje mi się że jeszcze kupa czasu żeby takie zakupy robić- może się mylę i jak zawsze zostanę ze wszystkim na ostatnią chwilę?

Widziałam, że któraś z Was pytała o kredyt hipoteczny. My załatwialiśmy kredyt rok temu, skorzystaliśmy z mdm i w sumie większość dokumentów załatwialiśmy przez doradcę finansowego- ja szczerze polecam to rozwiązanie bo gościu sam do nas dzwonił i informował, jakie dokumenty czy wnioski musimy złożyć a dodatkowo łatwiej mu było się "przebić" w rozmowach z bankiem i wynegocjował całkiem dobre warunki

Przepraszam ale nie wiem, która z Was opisała wizję jak jej kot ładuje się do łóżeczka dla dziecka- napisze tylko "Siostro wiem co masz na myśli" ja mam w domu dwa takie koto-podobne rozpieszczone stwory, które ładują się wszędzie i jestem pewna że córce też nie przepuszczą

BTW. bardzo fajnie się Was czyta Dziewczyny
Gratuluję wyników

W ogóle to robię dzisiaj na obiad pizzę

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości