|
|
#4681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Od rana powitaly mnie wymioty. Kiedy sie one skoncza?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
Co do wózków to na pewno pompowane koła dodają wagi. Wydaje mi sie,ze w cenie do 1500 raczej są podobne wagowo wózki,bo różnica 1.5 kg jak bobo rośnie to jest nic. Niech jeszcze inne dziewczyny sie wypowiedza,ja na wage nie patrzyłam,bo mieszkam w domu na parterze
Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam.pytanie
Dzisiaj dowiedziałam się że moja koleżanka też jest w ciąży ale tp czerwiec od poczatku ciazy miała 3 razy plamienia. 1 na początku, 2 ok 8 tygodnia i 3 teraz.. wszystkie plamienia w kolorze takim jakby brązowym. Oczywiście chodzi do gin niby nic nie wykazuje złego to plamienie. 2 i 3 raz zauważyła to plamienie po braniu tabletek dopochwowych... ( Raz po luteinie, drugi raz po nystatynie - ma jakąś infekcje)) Czy ktoras z Was miała taką sytuację? Ona już ręce załamuje bo niby gin mówi że jest ok ale zawsze jest jakaś doza stresu
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-01-12 o 11:02 |
|
|
|
#4686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny! Witam się o normalnej porze dnia!
Przetrzymałam sen do jakiejś 4tej, zasnęłam wiercąc się niesamowicie ok. 4:30, może później i niedawno się obudziłam. Szok! Mój plan podziałał ![]() Madziara, dziękuję, że mnie tak żałujesz, miłe to W ogóle, dużo mnie tutaj żałuje. Dziękuję Wam ![]() Coraz więcej nas z lubelskiego, fajnie! A nuż widelec może kiedyś się spotkamy ![]() Sandam, mocne kciuki za wizytę! Daj znać po, koniecznie, my tutaj też się przejmujemy ![]() Ze smakami, to ja chyba bardziej w słodkie, ale już sama nie wiem, bo bigos słodki nie jest ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Ale trafiają się i takie przypadki, że kobiety wymiotują do 4tego miesiąca czy nawet prawie do końcówki.. Pocieszyłam Mocno wierzę, że niedługo Ci przejdzie, nie poddajemy się.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-12 o 11:02 |
|
|
|
|
#4687 |
|
Przyczajenie
|
Sandam, Arya, trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty - na pewno będziecie miały okazję pooglądać od stópek do główek wasze zdrowe maleństwa
![]() Pisałyście o rodzeństwie. Ja też mam dwie młodsze siostry i to są moje dwie najbliższe przyjaciółki. Wiadomo, że jak razem mieszkałyśmy to bywało różnie, ale zawsze miałyśmy w sumie dobre relacje. Teraz każda z nas mieszka "na swoim" ale utrzymujemy stały kontakt i dziewczyny bardzo mnie wspierają. Najbardziej doceniam to u jednej z nich, która sama boryka się z mężem z problemami z zajściem w ciążę i nie wiedziałam do końca jak zareaguje na to, że nam się tak szybko udało. Ja mam póki co na każdej wizycie usg, ale nie są to takie dokładne badania, tylko podejrzenie maluszka. |
|
|
|
#4688 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do smaków to z Ewą miałam szał na owoce i lody ale bez problemu jadłam wszystko no i Ewa uwielbia owoce, poza tym je wszystko. Teraz tak jak z Ewą, owoce, warzywa i lody bym jadła bez końca ale nie mam większego problemu z innym jedzeniem. Wczoraj byłyśmy w galerii i nie ominęłam Grycana, standardowo wzięłam koktajl truskawkowy (połowę Ewka mi wypila ) i lody truskawkowe, oczywiście bylo mi mało.Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#4689 |
|
Zadomowienie
|
lody bym zjadła 😍😍😍
|
|
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tes
Takiego szejka z Maca bym wypiła, ale boję się, że gardło mi siądzie.. Albo wypiłabym jakiś porządny koktajl owocowy, mniam mniam
|
#4691 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4692 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zaczynam doceniać mojego gina, mimo że na NFZ. Dojeżdżam do niego spory kawał i teraz widzę, że to był dobry wybór - badania przy każdej wizycie, USG też (choć zaakceptował fakt, że nie zgodziłam się na comiesięczne USG), mam do niego numer telefonu i dzwonię, kiedy mam wątpliwości, raz nawet poinformował lekarza dyż. z izby przyjęć, że przyjadę z takim a takim problemem ![]() Carmelitos, ja miałam takie plamienia, koło 10 tygodnia były brązowe, lekarz szybko rozwiał moje obawy - w moim przypadku była to infekcja intymna, która mi dokuczała od samego początku ciąży. Jak byłam na pierwszej wizycie koło 7. tygodnia to już się zaczęło, ale gin nie chciał dawać antybiotyku, więc dostałam probiotyki itd., niestety to nie pomogło i koło 10. tygodnia plamienia były już brązowe. Konieczny był antybiotyk (wybrałam 3 globulki - zamiast całej serii - Macmiror), po tygodniu i infekcja, i plamienia zniknęły. Może u twojej znajomej to to? Wszak w ciąży jesteśmy bardziej narażone na takie problemy... Lekarz powinien ją zbadać i pobrać materiał do badań, żeby mieć pewność co to jest.... Póki co może ratować się probiotykami, wg mnie najlepsze to Invag (dopochwowo) i Provag, dodatkowo lekarz zalecił mi płukanki z kefiru (sic!) - 1 łyżka na miskę ciepłej wody i... wiadomo co dalej ![]() Ach, i dodam jeszcze na koniec taki banał może: mój gin mówi, że upławy w ciąży są normalne, od II trymestru występuje wzmożona ilość (potwierdzam), pod warunkiem, że są w kolorze nie budzącym podejrzeń (czyli przezroczyste czy białawe) i bez żadnych objawów towarzyszących. I ja się tego trzymam. Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-01-12 o 11:49 |
||
|
|
|
#4693 |
|
Wtajemniczenie
|
Summer, widzę, że nasi lekarze na NFZ są bardzo podobni, o ile nie identyczni. Jakbym o swoim czytała
Też daleko, kontakt jest, USG na kazdej wizycie, a na infekcje m.in. kazał podmywać się serwatką Opowiadał jak jego babcie czy mama tak robiły kiedyś.U mnie z probiotyków to Lactovaginal dopochwowo i Lacibiosfemina doustnie.
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim... SANDAM i ARYA kciuki za usg genetyczne
![]() Evees gratuluję zdrowego maluszka ![]() Elaaaa dużo zdrowia, faktycznie lepiej nie czekać dłużej z takimi objawami ![]() Patrycja już 16, brawo ![]() Słyszałyście może, że wczoraj urodziła Dorota Szelągowska (bardzo lubię babkę ) i dała na imię swojej córeczce... Wanda . Tak jak było z Heleną 4 lata temu, na porodówce takie oczy robili, że wymyślam a potem parę "gwiazd" dało tak na imię i dziś Helena już w pierwszej 20 chyba nawet ...
|
#4695 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona że swoim gin jest stalym kontakcie tel. Wizytę miała też niedawno ale mówiłam jej żeby poszła dzisiaj jeszcze lekarz jej mówi że racji tego że tabletka jest duza. Z pewnością uszkadza sobie aplikując ścianę pochwy Rozumiem ją to jej.pierwsza ciąża jak i moja więc stresuje się
|
|
|
|
|
#4696 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Trzymam kciukasy za dzisiejsze UG! Będzie dobrze ![]() Cytat:
Bardzo sobie cenię moją lekarkę- jest kompetentna, tłumaczy wszystko i jest cierpliwa ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny byłam dzisiaj na krótkich zakupach i co? Kupiłam buty z przezeny w CCC i obłowiłam się w Rossmannie Założyłam sobie kartę Rossnę! i kupiłam sobie Palmers- jak on obłędnie pachnie!Co Wy stosujecie na brzuch i przeciw rozstępom? Wiem... genetycznie uwarunkowane itp. ale jakoś lepiej mi, jak się czymś posmaruję Mam jeszcze olejek z MoMme- w enie regularnej dość drogi, a zapach hm... jak się nim smarujęto jest ok, ale potem dziwnie pachnie na skórze. Chcę go jak najszybciej zużyć i kupię sobie olejek z Palmers, bo ten zapach Drugie pytanie do Was- czy Wy planujecie jeszcze jakiś urlop/wyjazd przed porodem? Jak tak to w kraju czy za granicę? Chcielibyśmy z mężem gdzieś pojechać, ale za bardzo nie wiemy gdzie i kiedy...
|
|
#4697 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka we wszystkich ciążach smarowałam się oliwką w żelu J&J a w tej nie mogłam znieść konsystencji
|
#4698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4699 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka ja tez mam taka wydzielinę. Jak brałam sztuczny progesteron to było jej strasznie duzo. Teraz bez niego tez jest ale troche mniej jednak musze wkładki nosić i czesto zmieniać bo czesto to ze mnie wypływa. To jest naturalny progesteron ktory chroni malucha.
Jesli ciąża rozwija sie normalnie to mi położna powiedziała ze do 30 tygodnia moge latać normalnie Pozniej w zależności od rozwoju trzeba podpytać lekarza. Wszystkie kraje Europejskie sa ok. Jesli poza Europę i szczególnie kiedy potrzebujesz szczepionki na jakies choroby zakaźne to wtedy trzeba koniecznie z lekarzem przedyskutowac. W sumie głownie zalezy tez od długości lotu. Ale miałam koleżankę ktora leciała ze mna w 38 tygodniu. Niby jej lekarz wystawił zaświadczenie ze moze. Lot trwał 3 godziny i wpuścili ja normalnie na pokład... Dokąd planujecie? Wiosna??? |
|
|
|
#4700 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny byłam u lekarza, ale niestety stwierdził, że wszystko czyste.. a dusi mnie jak gruzlika 😐 na antybiotyk jest czas, a doraźnie coś dostanę w aptece.. tyle że seria prenalen to sam cukier, a cukier to nic innego jak żywiciel bakterii, więc szkoda kasy. Mam robić inhalacje ewentualnie no i tyle się dowiedziałam 😊
Też chciałabym gdzieś wyjechać, ale zawsze wyjeżdżaliśmy we wrześniu, a w tym roku to chyba chrzciny, a nie wakacje 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-12 o 13:15 |
|
|
|
#4701 |
|
Raczkowanie
|
Kropka nad i - też używam Palmersa, ktoś to tutaj polecał dawno temu i kupiłam, ale nie jestem systematyczną w stosowaniu.
Wczoraj kupiłam książkę "Ciężarówka przez 9 miesięcy ", fajna z humorem, pisze też w niej o tym naszym katarze ;-) Książka z dystansem, opisuje tydzien po tygodniu co sie dzieje u nas, co u dziecka, opisane sa dolegliwosci, sposoby radzenia z nimi, polecam - a i nowa kosztuje 50 zł, ja kupiłam używana w stanie idealnym - za 15 zł . Siedze i czytam od poczatku żeby dobrnąć do mojego 16 tygodnia , narazie jestem na 10 tygodniu :-D
|
#4702 |
|
Wtajemniczenie
|
My moze na wiosne na kilka dni nad morze, zobaczymy jak to wyjdzie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wyjazd to może na kilka dni do rodziny w okolice Wałbrzycha, Wrocławia albo Częstochowy. Raczej nie chcemy wybierać nigdzie dalej. |
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gratuluję wszystkim świetnych wieści z wizyt! norka, Ela, pozytywna - towarzyszyłam wam w nocy ale byłam tak padnięta, że nie miałam siły pisać. Miałam nadzieję, że zasnę jeszcze,ale od mojego wiercenia się obudził się synek i zaczął sobie śpiewać zasnął po godzinie, ja z nim, ale co z tego jak zaraz musiałam wstawać... Ledwo już siedzę w pracy, jeszcze dość intensywny dzień mam.Kropka, planujemy wyjazd, na pewno w II trymestrze (pewnie w kwietniu) i raczej nad polskie morze. Byliśmy o tej porze w zeszłym roku i było super. Z tym, że jeździliśmy dużo na rowerach, teraz dla mnie rower odpada. No ale spacery brzegiem morza też są świetne. Można znaleźć naprawdę dobre oferty wiosenne w Polsce (my byliśmy z travellist). Kto polecał panią Witkiewicz do czytania? Zua? Szukałam czegoś, co mnie zbytnio nie wciągnie bo nie mam czasu, ale przepadłam. Czytam z przyjemnością "Pudełko z marzeniami" i jest to baaardzo miła lektura. Dzięki Trzymajcie kciuki i za mnie, dziś wizyta i mam niezłego stracha... |
|
|
|
#4705 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uf, to i ode mnie dobre wieści po wczorajszej wizycie. UG przebiegło idealnie, poza tym, że zapomnieliśmy dopytać czy coś widać wskazującego na płeć! Ja się tłumaczę kalafiorem ciążowym, a mąż chorobą, więc jesteśmy usprawiedliwieni. Wszystko gra, Żelek lub Żelka to oaza spokoju. Przezierność 1,7, od głowy do pupki 6,4 cm, czyli idealnie się zgadza z terminem OM. Łożysko wysoko na przedniej ścianie – czy ma to jakieś znaczenie lub konsekwencje? Jak się przyjrzycie, to na zdjęciu dziwnie widać nóżki, ale to dlatego, że siedział po turecku wtedy. |
|||||
|
|
|
#4706 |
|
Rozeznanie
|
My już po wizycie, wszystko w najlepszym porządku. Na wyniki krwi musimy czekać chyba że coś byłoby nie tak to będą dzwonić. Trafiliśmy na bardzo fajnego lekarza wszystko dokładnie tłumaczył i pokazywał
. Co do płci nie było widać za dobrze, wydaje mu się że chłopiec ale naprawdę tylko zgaduje, musimy poczekać jeszcze żeby się dowiedzieć. ![]() Maluch ma 5.5cm dwie rączki i nóżki, i co najważniejsze mózg zaczyna się rozwijać w dwóch półkulach. kość nosowa obecna, NT 1.7, prawdopodobieństwo zespołu Downa 1:5641 czyli podobno bardzo niskie.![]() IMG_20180112_131343.jpg Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
O jejuniu ! Dziewczyny-napisałyście tyle że nie mam szans na nadrobienie- zwłaszcza że czytam z pracy
mignęło mi kilka nowych "ciężarówek" więc witam serdecznie U nas już 16 tydzień - wczoraj odebraliśmy wyniki testów genetycznych i wszystko jest ok Co do płci- ja od samego początku czułam że mam Kropka, z resztą tak by wychodziło z daty poczęcia i z mojego samopoczucia a tu niespodzianka nasze małe jest Kropką - także kolejna lipcowa dziewczyna Co do wyprawek i takich tam rzeczy, to nie mamy absolutnie nic i jak na razie wydaje mi się że jeszcze kupa czasu żeby takie zakupy robić- może się mylę i jak zawsze zostanę ze wszystkim na ostatnią chwilę? Widziałam, że któraś z Was pytała o kredyt hipoteczny. My załatwialiśmy kredyt rok temu, skorzystaliśmy z mdm i w sumie większość dokumentów załatwialiśmy przez doradcę finansowego- ja szczerze polecam to rozwiązanie bo gościu sam do nas dzwonił i informował, jakie dokumenty czy wnioski musimy złożyć a dodatkowo łatwiej mu było się "przebić" w rozmowach z bankiem i wynegocjował całkiem dobre warunki ![]() Przepraszam ale nie wiem, która z Was opisała wizję jak jej kot ładuje się do łóżeczka dla dziecka- napisze tylko "Siostro wiem co masz na myśli " ja mam w domu dwa takie koto-podobne rozpieszczone stwory, które ładują się wszędzie i jestem pewna że córce też nie przepuszczą ![]() BTW. bardzo fajnie się Was czyta Dziewczyny |
|
|
|
#4708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4709 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- A co do jabłek to moze cos w tym jest. Z chlopcami w ciazy po zjedzeniu ich wymiotowalam w tej ciazy po nich nie wymiotuje. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
||
|
|
|
#4710 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Blanka, też myśleliśmy o tym, żeby jechać teraz jakoś w góry a później (kwiecień/maj) nad morze. Tylko jakoś zatrzymałam się na wyszukiwaniu lokalizacji w górach no i nici Możecie coś polecić? Kierunek w sumie dowolny, byle góry ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle to robię dzisiaj na obiad pizzę
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

Przetrzymałam sen do jakiejś 4tej, zasnęłam wiercąc się niesamowicie ok. 4:30, może później i niedawno się obudziłam. Szok! Mój plan podziałał 
W ogóle, dużo mnie tutaj żałuje. Dziękuję Wam 

Ale trafiają się i takie przypadki, że kobiety wymiotują do 4tego miesiąca czy nawet prawie do końcówki.. Pocieszyłam
Mocno wierzę, że niedługo Ci przejdzie, nie poddajemy się.

. Tak jak było z Heleną 4 lata temu, na porodówce takie oczy robili, że wymyślam
...