|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Aga a co to za zdanie?
Ktos Ci cos powiedzial? Kto?![]() Na pewno nie mial nic zlego na mysli, wiesz jacy sa ludzi. Przeciez Ty jestes sliczna, szcuzpla dziewczyna! I my Ci mowimy prawde! I nie przejmuj sie innymi, jestem pewna, ze cos zle zrozumialas. Mozesz powiedziec, co dokladnie uslyszalas? ![]() Pamietasz jak sie cieszylas, ze zrezygnowalas juz z rowerka, ze to taki postep. Prosze nie poddawaj sie ![]() Jestes naprawde, ale to naprawde, naprawde, naprawde strasznie szczupla i ladna!
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurczę, mogłam iść w piątek do fryzjera, żeby przez weekend się przyzwyczaić i dopiero wyjść do ludzi, ale stało się.a Ty, a Ty, a Ty masz TŻa? ![]() no pewnie, że u rodziców nadrobisz z takim tatą ![]() edit: Aga i pewnie nieobecność TŻa Cię tak dołuje, prawda?
|
|
|
#3963 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zgadzam się z Madlen, pewnie znowu ktoś bezmyślnie głupotę strzelił. I od razu kroczek w tył. Aga, naprawdę jesteś super dziewczyną, taka ładna i szczupła, a tak się zadręczasz. Nie pozwól innym, by mieli na Ciebie wpływ, by odbierali Ci Twój sukces!Cytat:
![]() Ja TŻa nie mam, a chciałoby się. I żeby gotował jak tata, cha cha. xD Poważnie to po wakacjach zamierzam w glorii i chwale powrócić do Krk odmieniona wewnętrznie - z poczuciem własnej wartości. Może wtenczas jakiś TŻ się upoluje, bo póki co to nie mam odwagi co przystojniejszym nawet w okolice twarzy spojrzeć. :P
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
monochrome - dziękuję
Mam nadzieję,że jakiegoś TŻ-cika upolujesz
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3965 | |||||
|
Konto usunięte
|
Krytia, aż tak strasznie, to pewnie nie będzie wudac, ale fakt faktem- będzie. I niby to lepiej bo kości, ścięgna, żyły itp, sa dosyć obrzydliwe i nie lubie uczyc się anatomii na własnym ciele. Eh no, ale jesteś dowodem, że mozna jesc dużo i przytyc i nadal byc strasznie chudym..mało tego, mozna jeszcze przypadkiem schudnąć
Cytat:
. Ja sie chyba zdołuję, bo własnie nie weim, ciężki kierunek z tego humana, a jeszcze studia i praca trudne do wyboru. I współczuję tej "korekty" Cytat:
Nie no. Niemożliwe . Nie chce Cię martwić, ale raczej przed 50-tką nie przytyjesz![]() Cytat:
. I nawet tak samo historia mnie przeraża i zniechęca A fotki nowej fryzurki może bys przesłała tu i tam (np. mi) ?![]() Cytat:
Chcąc niechcąc musze się ważyć co tydzień, a raczej mama mnie waży. Także musze wchodzic na wage trochę częściej, bo jak schudłam lub przytyłam, to musze jakos skorygowac swoją wagę do ich oczekiwań(mamy i psych.). Wiele z osób tutaj same tyją i nikt nie odgraża sie im szpitalem, a mnie postawiono w takiej sytuacji, że objawy choroby raczej sie nasilaja. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Toffiee - nie. A wiesz dlaczego? Dlatego,że przez ostatnie dni było tak dobrze z jedzeniem,praktycznie w ogóle o nim nie myślałam,jadłam mniej więcej to na co miałam ochotę,myśli związane z akceptowaniem siebie już mnie tak nie dręczyły.
Dopiero dzisiaj ...
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3967 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam zamiar zdawać biologię, chemię i francuski rozszerzony
Ale pożyjemy zobaczymy. Jak ja Wam zazdroszczę metabolizmu. Wszystkie tu chudną. Wczoraj się pomierzyłam, bo kupiłam centymetr i jestem trochę przerażona... Jednym słowem kiepsko. Wywaliłam węgle ze wszystkich posiłków oprócz śniadania. Nie mam się czym chwalić- jem głównie pomidory. Mam kompletny dołek, właściwie nie wiem czym spowodowany. Jak jestem chuda, to źle. Teraz też się nikomu nie podobam. Jadłospisów nawet nie wklejam, bo to bez sensu. Chyba zaczęłam R... Oczywiście ciągle głodna. Boże, jaka głupota. |
|
|
|
#3968 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
Wiosenko przeslij fotke na maila to Ci powiem
|
|
#3970 |
|
Przyczajenie
|
agness51 - Dziękuję za wszystkie miłe słowa
. Trzeba cieszyć się życiem! I wierz mi, Kinder Bueno było boskie . Teraz to ja trzymam kciuki za Twoją psychikę, zobaczysz - jeszcze kiedyś wyjdziemy z tego . I nie będziemy pamiętały co to ED A... I nie bój się węgli. Te proste są w końcu najsmaczniejsze . Jak ja dam radę, to Ty także. Ach, i nie smuć się... Nie wiem co się stało, ale czasami takie wyżalenie się przed kimś może pomóc . Jeżeli to Ci pomoże- to napisz (jeżeli nie jest to oczywiście jakaś osobista sprawa).kasik30 - Gratuluję . EwelkaaS - Teraz będzie II gimn. A więc młodziutka jestem . Ech, a wędliny... Jakoś mam taki lęk przed obiadem, przed bułką... A przed słodyczami? Tylko tymi w za dużych ilościach . Jutro będę piekła z siostrą sernik, więc uwaga, uwaga... będzie wielkie żarcie . Hi, ale co tam... W końcu to samo zdrowie . A Ty Ewelka - wierzę, że kiedyś jeszcze do tej wędliny się przekonaszbrak-nicka - Ja kiedyś też nie mogłam znieść tekstów mojej rodziny... Czasami robili to przez przypadek, jakiś zwyczajny głupi żart i... No i jest to co jest. Ciągłe porównywanie (ja - moja szczuplutka wówczas siostra). Zaczęła się dieta, głodówki itp... Praktycznie gdyby nie okresy hospitalizacji, przez trzy lata żyłabym na samej wodzie i jakiś owocach. Teraz, kiedy postanowiłam z tego wyjść wszystko sobie wyjaśniliśmy, powiedziałam im co mnie denerwuje, czego w nich (moja rodzina) i w sobie nie cierpię. I myślę, że to bardzo pomogło. Na R nie przechodź - to głupota. Najlepiej zdrowo się odżywiać. Zaplanować częste, ale małe posiłki - napady powinny zniknąć. Chociaż wiadomo - najważniejsza jest psychika. Najpierw szczera rozmowa z bliskimi. Uwierz mi - wszystko będzie dobrze . Krytia - przeczytałam Twoją historię w tamtym wątku. Kiedy to robiłam, tak jakbym czytała o sobie... I z tym jabłkiem, kiedy biegłaś te 12 km... Przypomniała mi się sytuacja kiedy nic nie jedząc ćwiczyłam po kryjomu w domu i udawałam, że "jestem taka silna". A w sprawie szpitala... Długo byś pewnie tak nie pociągnęła, dobrze, że zaczęłaś jeść . Mi Tata ostatnio powiedział coś takiego - No dalej, wstawaj. Idziemy na spacer. Weź coś do picia, do jedzenia bo długo nas nie będzie. Teraz to ciągle gdzieś wychodzimy, nie ma nas w domu.. Bo jak to ujął mój mądry Ojczulek : Ty nie masz myśleć o kaloriach, masz się cieszyć życiem! Bo jak jeszcze raz trafisz do szpitala to cię tam zostawię i po ciebie już więcej nie wrócę. Hi, taka mała motywacja . Więc rolki są OK, po co masz siedzieć w domu . Tylko wiesz, z takim metabolizmem jak Ty to można trochę wiecej zjeść... . Ale cii, nic nie mówię . iza_wiosenna - Wiem, każda przełamana bariera to sukces. A waga... Boję się na nią wchodzić, wolę ją schowac głęboko do szafy i na nią nie patrzeć. Bo po co? W końcu jest lato, trzeba się cieszyć życiem .Bbasiulka - Nie przejmuj się kłótnią z bratem . Ja po kłotni z siostrą idę i piszę w pamiętniku. Albo robię coś innego... Cokolwiek, byle na nią nie patrzeć . Ostatnio w sklepie (moja rozmowa z siostrą): JA: Wziąć to czekoladę, czy nie..? S: No weź, zobacz jaka ona pożywna (obie - śmiech). I masz tu kakao w proszku, jaja w proszku, mleko w proszku... JA: No pożywna, pożywna (wkładam do koszyka). S: A ile energii ci doda, no samo zdrowie! Zjesz ja bez wyrzutów, mówię ci! JA: Tak, tak... Oczywiście. Samo zdrowie. A więc dziewczyny - jedzmy na zdrowie . A czekoladka pychotka. I ile witamin w sobie ma . No samo zdrowie .
|
|
|
|
#3971 |
|
Zakorzenienie
|
Toffiee - może masz rację z tym psychologiem. Chyba będę musiała spróbować jednak.
Kuraczku (fajnie brzmi) - dziękuję Ci za miłe słowa i czekoladę wcinaj,tym bardziej,że muuusisz przytyć!
|
|
|
#3972 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3973 | ||||||
|
Zadomowienie
|
[quote=monochrome;8068059]Może poszukasz kogoś? Ten błąd bardzo łatwo naprawić. Na pewno będzie Ci lżej.
Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Wiosenko masz zawody albo lepiej napisz czy chcesz w tą sobote bo kurcze ja niczego nie jestem pewna a już najbardziej czy chcesz
|
|
#3974 |
|
Zadomowienie
|
Hello kochane
Wreszcie mam troche wiecej czasu i napisze pare słow. Zyje. Raz jest lepiej raz gorzej. Madlen moze zdradzisz szczegoły randki? W ogole malo o sobie piszesz Krytia cos slabe to Twoje P skoro chudniesz Kuraku witam nowa edkowa Agness nie martw sie. Pociesze sie mowiac, ze nie dostalam fajnej pracy bo jestem za gruba, dokladnie powiedzieli mi zebym schudna wiec na jedno wychodzi ![]() Iza moze wyslesz zdjecie? na pewno slicznie wygladasz, masz takie ladne wlosy. A co do matury, polski i ang zdaje tak samo plus biologia. A potem psychologia. Jak znasz problem od wewnatrz to latwiej pomoc moim zdaniem. Mam jeszcze zamiar isc na drugi ale zobaczymy jak to sie skonczy
|
|
#3975 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedynie tata ostatnio zawołał mi do kuchni i pokazał przez okno pewną dziewczynę, młodszą o rok czy dwa i powiedział: "Ty uważasz się za grubą, a spójrz na nią. Jaki ona ma brzuch itd..." Wiem, że chciał dobrze, ale wcale mnie to nie pocieszyło. Ja nie chciałabym, żeby ktoś mówił tak na mój temat. Co do napadów, myślę, że to nie kwestia regularnych i zdrowych posiłków, ponieważ ja się do tego stosuję. Cytat:
Ciekawa jestem czy ona jest w Twoim wieku czy może starsza?
|
||
|
|
|
#3976 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale z drugiej strony nawet Cię rozumiem. No nic, zrobisz jak chcesz.Cytat:
błagam, tylko nie r. też zazdroszczę metabolzimu dziewczynom ![]() ok najpierw muszę zrobić kilka fotek
|
|
|
#3977 |
|
Wtajemniczenie
|
Kuraku, no tak młodziutka jesteś, w moim wieku
nie tylko do wędliny nie mogę się przekonac, ale cóż.Madlen, a dziś znów incydent z TĄ koleżanką był potwierdzający to, że ona naprawdę ma mnie gdzieś i woli tą drugą. Wyszło na to, że ona czeka na tą swoją przyjaciółkę, a ja jak chcę, mogę isc sama, bo przecież ta druga sama nie mogłaby do nas dojść. Kumpli rzadko widuję, oj rzadko, wszystkich gdzieś wywiało i poza tym jakaś taka dziwna pustka na mym podwórku, teraz, podczas gdy jeszcze zeszłym latem było nas tutaj ponad 20 osób..Agness ludzie czasem naprawdę mówią i mogą nawet tego co ty myślisz nie miec na myśli, czasem się nie zastanowią i coś palną, ale kochana, nie poddawaj się, nie załamuj, wiesz, że gdy mi mówili że troszkę przytyłam sama chciałam ucinac kcal tu i tam a jednak nie zrobilam tego bo wiedzialam ze to istna glupota, robie krzywdę sobie, a nie im. Wiosenko jak sobie zrobiłam grzywkę to aż się rozpłakałam, bo myślałam ze tak brzydko wyglądam, a tymczasem wszyscy mówili, że w grzywce o wiele ładniej ![]() A dziś .. uwagaa ! w pizzy, którą robiłam z mamą była kiełbasa i już chciałam ją powyciągać z niej ( ), ale w efekcie wyciągłam tylko kawałeczek, resztę zjadłam I wiecie co zauważyłam ? Że jak ja się rozpiszę to piszę i piszę i skończyc nie mogę, ciągle coś muszę dodac gaduła ze mnie, aah.
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałabym, Kuraczku, widzę, że Twoja rodzinka Cię wspiera, to super
|
|
#3979 |
|
Raczkowanie
|
Cześć koleżanki
![]() Co u Was słychać? Izunia bardzo proszę o fotkę w nowej fryzurce,na pewno wyglądasz za***iście ![]() A u mnie dziś fajnie z jedzonkiem to znaczy jeśli chodzi o kalorie to nie wiem czy dobiłam do tysiąca ale jadłam pożywne dania Batonik muesli,na obiad sałata z pomidorem,ogórkiem i serem feta a do tego dwie brzoskwinie+ciasteczka lu z ziarnem,może to niewiele ale jestem pojedzona i nie mam wyrzutów sumienia![]() A dzis byłam na zakupach w markecie i przy kasie przypomniałam sobie że nie wziełam zupki knorra w kartoniku,takiej gotowej tylko do odgrzania i mówie mojemu TŻ że zapomniałam jej wziąśc i mówię ze nie idziemy po nia bo jestesmy przy kasie a mój luby wyszedł z kolejki i mówi że idziemy po nią bo to jest jedyna normalna rzecz którą jem No i jutro mam na obiad zupkę![]() Pozdrawiam wszystkie laseczki ![]() Acha Agness nie zaczynaj znów z rowerkiem!Wierzę w Ciebie!
|
|
#3980 |
|
Raczkowanie
|
Ewelka brawo za kiełbaskę
|
|
#3981 | |||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i ja często mam spięcia z bratem więc dla mnie to norma, ale nie przejmuj się nim...rób swoje po prostuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też schudłam, paranoja. :| Ale też sobie myślę, że to wahania. ojej, kochana - zazdroszczę metabolizmu...ale domyślam się żę jest on dla ciebie uciążliwy jak tak bardzo próbujesz przytyć...a pijesz koktalje S(k)? może one coś pomogą?? ![]() Cytat:
cieszę się że ed już prawie za tobą...![]() Cytat:
na pewno jest bosko- bo boska z Ciebie dziołcha![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aczkolwiek, może zdradzisz Kuraczku jak CI na imię?Ojj ja też.. .Kuraczku, starsza/młodsza siostra?Cytat:
|
|||||||||||||
|
|
|
#3982 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie taka kiełbasa straszna . A zobaczysz jeszcze ich przywieje![]() Vixeen powiedzmy że z wielką niechęcią wsiadłam na rowerek stacjonarny i fruu godzine 32/h Nie za bardzo mi się chciało ale przecież ubyło te 0.6 to czemu nie więcej bo przecież nic się nie stanie![]()
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś znów moim zdaniem kolacja mała ;( znów wafle ryżowe kurczęedit: dziewczyny, zrobiłam zdjęcia :/ mozecie podać maile to wyślę ale mam arcy głupie miny na tych zdjęciach i geenralnie jestem nieładna i powiecie pewnie, że lepiej wyglądałam wcześniej
|
|
|
#3984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Czemu do kolacji dodałam całkiem ładną dużą grahamkę z pastą i tofu i płatkikrytia.wp.pl czekam z niecierpliwością
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko poproszę o fotki
ewelkasss@wp.plprzed ścięciem też bo nie widziałam cię jeszcze. A właśnie- masz nk ;> ? w takim razie prosiłabym przy okazji o link do profilu ![]() i inne dziewczyny, których nie mam nk, prosiłabym o linki jeśli można .
|
#3986 | ||||
|
Rozeznanie
|
[quote=vixeen89;8070009]hmm, co Krytuś zrobiłaś? właśnie że TO jest ważne...Jak chcesz to napisz na PW
hehe Krytia i Monochorome wymiatają z mega szybkim metabolizmem Basiulka, widze, że też zostałaś sama z bratem a rodzice wyjechali...Też tak iałam... i ja często mam spięcia z bratem więc dla mnie to norma, ale nie przejmuj się nim...rób swoje po prostuMamy ten sam problem - tez nieiwem co wybrac...i ciągle mysle nad psychologią na UJ, a czas płyyyniee... ![]() Aguś, prosze...Napisz choćby na PW o co chodzi...Martwie się o Ciebie ![]() Cytat:
![]() Na praktykach bardzo sympatycznie - młody zespół, wszyscy życzliwi, otwarci. Ale stresik i tak obecny. Miałam tworzyć różne pisma, obawiam się, że są na niskim dość poziomie, no ale każdy kiedyś zaczynał od zera, wciąż to sobie powtarzam. I staram się nie myśleć o sobie (choć kusi!), że jestem beznadziejna (masz rację, co tam będę czekać do października, startuję teraz z tym poczuciem wł. w. ^^), tylko jak najwięcej się nauczyć, choćby na samych błędach.Dosłownie przed chwilą mama przyniosła mi koktajl z przepisu S(k). Bo jej pokazałam i się spodobało. ^^Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moja też mi kazała różne czekoladki kupować, proponowała przekąski, w ogóle opiekowała się mną, ot młodsza o 5 lat siostrzyczka, a jaka mądra.
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
mną też się siostra i w ogóle cała rodzinka opiekowała
![]() wysłałam Wam, dziewczyny
|
|
#3988 |
|
Wtajemniczenie
|
Aa, Madlen nie sądzę, abym schudła na tym jadłospisie. A chodzi ci o ten na NCJ czy ten, który niedawno tutaj wstawiłam ;> ? Przytyłam na takim jedzeniu 1 kg, mało bo mało, ale zawsze coś, bo porównując to, ile kiedyś (gdy się odchudzałam, a w sumie jeszcze wcześniej- gdy się głodziłam) jadłam i teraz
to poprawa niesamowita o.O . Ale nadal boje się dużo jeść, a właściwie więcej.. Wiosenko ha ! co mówiłam ? no co ;> ? śliczna fryzurka, naprawdę ! wysłalam zapro .
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
Baaaardzo ładnie wyglądasz Wiosenko!
Super leciutka fryzurka, w sam raz na wakacje, bardzo Ci w niej do twarzy. )
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę, ale ja się boję, że jutro wszyscy powiedzą, że wyglądałam lepiej z dłuższymi
a powiedzcie szczerze, lepiej było z tymi długimi?
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

Ktos Ci cos powiedzial? Kto?

Idę o zakład, że wszyscy będą się gapić, bo będzie miło dla oka. 

kurczę, mogłam iść w piątek do fryzjera, żeby przez weekend się przyzwyczaić i dopiero wyjść do ludzi, ale stało się.

I żeby gotował jak tata, cha cha. xD Poważnie to po wakacjach zamierzam w glorii i chwale powrócić do Krk odmieniona wewnętrznie - z poczuciem własnej wartości.
Wos, mega pokręcony ,na Polskim przesadzili z pytaniami testowymi. Tak btw.iąt ludzie z mej humanistycznej klasy,piszący go na poziomie podstawowym ,niby dobrzy uczniowie,napisali go na 30-40 % ,all przez źle sformułowany temat wypracowania .

. Ech, a wędliny... Jakoś mam taki lęk przed obiadem, przed bułką... A przed słodyczami? Tylko tymi w za dużych ilościach
. Ale cii, nic nie mówię