Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 21:26   #3631
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

My tez dopiero odłożyliśmy małego. Bawić mu sie zachciało a potem se mruczał
Stary 2018-01-23, 21:47   #3632
emmos
Zakorzenienie

Dziewczyny nie wiem czy to Was pocieszy, ale moje dziecię też nie śpi, tż ją nosi od 21, każde odłożenie to ryk.

Jon, Carolles dzięki za odp. Brat nie ma kościelnego, bo bratowa jest niewierząca, więc on ma przez to komunii nie przyjmować...nie czaję, chyba jutro pójdę do proboszcza porozmawiać o tym...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-01-23, 21:49   #3633
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Mąż jedzie jutro do Warszawy i poznania, cały dzień go nie bedzie. Już się stresuję trasą do tego teściowa wbija sie jutro do mnie a w domu syyyyyyf
Stary 2018-01-23, 22:11   #3634
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Silli co za epidemia! Zdrówka żeby Was nie zlapalo nic.
Wszystkiego dobrego dla Lu 🎂❤

Mała u Was w przedszkolu tez ciekawie. Oby Tymon nic nie przyniosl do domu!

Xzora, Klaudia jest niesamowita 😊 N też taka mobilna się juz robi że sie nie mogę napatrzec jak Ona szybko mi wyrosla!

Zapytalas o cwiczenia i zapadla taka niezreczna cisza c'nie?😂
Ja nie mam się czym chwalic niestety. I upieklam dzis chlebek bananowy

Podziwiam Was za ćwiczenia mega!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Darietta tu mam dla Ciebie link jak rozszerzyć diete. Widzę ze masz obawy 😊 przeczytaj tej artykul.
https://www.hafija.pl/2014/05/rozsze...to-dobrze.html

Dzięki za artykuł. Jest tam napisane coś o mnie. Nie potrafię gotować i mam pustkę w głowie co podać Wiki do jedzenia.
W tym artykule jest że powinno się podawać dwa posiłki a ja daje tylko raz. Wiki zje kilka łyżeczek i już nie jest zainteresowana więc daje jej pierś na popitke.

To chyba też niedobrze?

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
To jedyna rzecz jaką osiągnęłam tym eksperymentem z tą drzemką Dzisiaj tak późno wstał, że i tak wyjdą nam tylko 3 drzemki (a normalnie ma 4), ale nie będę go już więcej trzymać przed nocnym spaniem 3h, bo on tyle nie wytrzymuje. Jakbym go położyła o 20 na drzemkę to też by nam to nie zakłóciło nocnego spania, ale wolę żeby szedł spać na noc o tej 21, a nie o 22, bo ja potem sobie czytam jeszcze książkę z godzinkę.
Jak ja będę musiała obniżyć łóżeczko i dostawić bok to N chyba z nami będzie spał w łóżku już na stałe....

Przez Pestycydę zrobiłam zakupy Małemu w h&m, klikacie coś?
4 drzemkibale zazdroszcze Wiki budzi się po 7 o 10 idziemy na spacer. Teraz budzi sie po 1h gora 1.5h i zasypia ok 15 czas drzemki ok 40 minut bo w domu i dopiero zasypia na noc a i tu jest problem.

Nie wiem czy zęby jej idą ale od grudnia jest placzliwa i musi spać ze mną. A teraz to już nawet w łóżeczku do pierwszego kp niedospi dziś zasneła o 20:45 a już o 21:10 płakała. Piersi nie dałam tylko wziełam na ręce to sie przytuliła i spała i żeby się nie obudziła śpi u mnie w łóżku.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 22:16   #3635
calineczka3
Zadomowienie

Pestycyda współczuję, biedny Wojtuś

Taedio to będzie miała co sprzątać

Vadi udanej wyprawy!

Emmos jest coś takiego chyba jak ślub jednostronny z osobą niewierzącą, może w takiej sytuacji tego wymagają

Hej, nie było mnie bo mieliśmy objazd po babciach i dziadkach na ich święto.
Młody śpi w nocy trochę dłużej, ale mamy za to problem z zasypianiem - bite 2 godziny A już było tak dobrze z wieczorami i rano w miarę długo spał. Teraz zasypia 22 i budzi się po 6. W trakcie oczywiście przerwy na jedzenie. Potem jest mega niewyspany i marudny, w dzień zasypia tylko przy cycu, na 20-30 minut i znowu chce mu się spać...
Jeszcze jutro mamy szczepienie i się boję bo ostatnio była gorączka.

AnnaPaula czemu Misia miała po pneumo kwarantannę?
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 22:52   #3636
karolinuuusia
Zakorzenienie

Bylam dzis z siostrą w kinie a Maz został z małą w domu. Fajnie tak wyjść bez dziecka, brakuje mi tego.

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 23:22   #3637
siilmariien
Wtajemniczenie

Hej! Jutro u nas te jasełka w przedszkolu... Strasznie się boję, no ale nie mogę Lili nie puścić, tyle się przygotowywała, czekała... Oby nie dopadł nas ten wirus

Łucja z okazji pół roku usiadła dziś popołudniu kilka razy z pozycji na czworakach Najpierw robiła jakąś jogę w pozycji konika z nogą wyciągniętą do przodu, potem siadła i później powtórzyła to ze 2-3 razy. To jeszcze takie niepewne i niezbyt opanowane było. A rano rozmawiałam z moją ciocią przez telefon i kłóciłam się z nią o to siadanie, ona twierdziła że już powinna Łucja siedzieć itd. a ja mówiłam same wiecie co Chyba weszła Łucji na ambicje Jak potem Lu próbowała siadać, to też trochę momentami przemieszczała się do przodu na czworaka - ogólnie niezdecydowana była czy w tą czy w tą

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny u nas cud! Hugo miał okropne zasypianie, w końcu padł po 21, ale ok 22:40 się obudził wzięłam. Go więc do siebie... Nie miałam siły go odkładac! I spał do 3:40! Prawie 5h! Albo ja nie pamiętam już, że się budził. Na pewno ja się budziłam o 2 i on sobie słodko spał
Potem już co godzine! Ale głowa dziś inna

Super! Oby tak dalej i coraz lepiej!

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Hahaha sama prawda

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Mała, miałam vibrucol w czopkach na kolki ale nie pomagało ale ludzie chwalą przy zębach... U nas paracetamol nie pomógł ale podobno na żeby lepiej coś na ibuprpfenie.

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Sili, masakra z tą jelitowka! Faktycznie pogrom! Może jakiś rotawirus?
Wszystkiego najlepszego dla Łucji niech rośnie zdrowo!

Darietta, brawo za warzywna. Nie martw się że RD zastąpi cyc. Nie zastąpi

Mała, brawo dla Hugo! Super nocka. Należało się

Devileek, ulubiony żart moich rodziców przy obcych ludziach to " mamusia to jeden wielki cyc" ha ha ha -.-

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Wiecie jak to jest jak myślicie - nie no już gorzej to on/ona nie będzie spał/a. I przychodzi ONO. Ząbkowanie! Histeria za histerią co 30-45 minut
Dzień dobry, czy mogę prosić o zastrzelenie?

Dzięki! Ząbki dopiero przed nami

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Sill
Ojej! Ale epidemia! Obyście nie zachorowali :/
Żarłoczek z Łucji fajnie!
Sto lat dla Łucji!

Chciałam dać małemu kaszkę ale nie smakowało mu
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super, ze udało jej sie zasnąć z szumisiem.

Dobrze, ze jelitówka was nie dopadła. Super, ze Łucja taka chętna do rozszerzania diety. A jak nie dostanie prezentu na pol roku to chyba sie na was nie pogniewa

Miło czytać, ze w koncu lepsza noc za wami.

Dobre!

My chyba dzisiaj zlikwidujemy lozeczko dostawne. Obniżymy wysokość i przykręcimy drugi bok. Juz ją samą nie zostawiam w łóżeczku, bo niebezpiecznie. Do tego ma manie wspinania sie po wszystkim i boje sie, ze przez szczebelki przeleci, bo są nisko w stosunku do materaca.

Mamy zahasłowanego bloga rodzinnego, gdzie wrzucamy foty i różne informacje i tam jest post z okazji pół roku Lili, gdzie widać prezenty od nas - głupio będzie jak kiedyś będą porównywać sobie Mąż kupił kulę-hulę i taką książeczkę: https://www.smyk.com/catalog/product...category/3019/ W sumie fajna sprawa, nawet Lila była zachwycona (Łucja jeszcze oniesmielona trochę). Chyba zrobię im coś podobnego też sama.

Cytat:
Sill
Dobrze ze nie zlapaliscie tej epidemii. Uff
U nas w przedszkolach wirus. U Tymonka w grupie 5 os, na całe przedszkole 17, więc zrobili jedna grupę. To samo w prywatnym gdzie Tymon wcześniej chodził. Jakiś wirus, gorączka i ból nóg! Każde dziecko to samo.

Pestycyda
Bosz! Współczuję...
Ja dziś idę do apteki coś kupić.. Bo strach przed takim czymś właśnie.

Xzora.
Dobry pomysł z tym łóżeczkiem, Klaudia to spryciula więc trzeba się zabezpieczyć.

Ojej to też jakaś masakra u Tymonka w przedszkolu

Cytat:
Dziewczyny, jak wasze ćwiczenia? Ja ostatni raz ćwiczyła w środę z tej aplikacji. W czwartek pokazało mi dzien wolny, który przesunęłam na piątek, bo w czw miałam pole dance i czułam, ze moje ciało potrzebuje odpoczynku.
W sb nie było chwili zeby poćwiczyć, w nd brzuch miałam jak balon i na nic nie miałam ochoty. Wczoraj pd. Dzisiaj juz nie ma wymówki.

Hahaha dobre pytanie! W punkt Ale jak Was nadrobilam to widzę, że sporo osób potrzebowalo przerwy teraz - to też mobilizujące. Ja też miałam przerwę od wszystkich ćwiczeń. Dobrze wiedzieć, że nie tylko mi było ciężko w tej materii.

Cytat:
Silli co za epidemia! Zdrówka żeby Was nie zlapalo nic.
Wszystkiego dobrego dla Lu

Mała u Was w przedszkolu tez ciekawie. Oby Tymon nic nie przyniosl do domu!

Xzora, Klaudia jest niesamowita N też taka mobilna się juz robi że sie nie mogę napatrzec jak Ona szybko mi wyrosla!

Zapytalas o cwiczenia i zapadla taka niezreczna cisza c'nie?
Ja nie mam się czym chwalic niestety. I upieklam dzis chlebek bananowy

Podziwiam Was za ćwiczenia mega!

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Darietta tu mam dla Ciebie link jak rozszerzyć diete. Widzę ze masz obawy przeczytaj tej artykul.
https://www.hafija.pl/2014/05/rozsze...to-dobrze.html

Dzięki!

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Siil dobrze że nic nie złapaliście, pewnie jutro Lila będzie mogła iść na jasełka oh jak ja nie cierpię jelitówki!
Sto lat dla Lu

Pestycyda jak Wojtkowi już wyszły te ząbki to dziwne, że on robi takie histerie, to już nie powinno boleć po przebiciu

Mała, Devileek super że jest jakaś poprawa

Xzora ja nadal ćwiczę z apką, na razie nic nie pominęłam. 3 dni temu miałam brzuszki z klaśnięciami, brzuszki z rowerkiem, nożyce i deskę, jeszcze wczoraj miałam po tym zakwasy w brzuchu! Z ciekawości sprawdziłam jakie są ćwiczenia w 30 dni i to już nie jest taki lajcik jak teraz

Ja niewiele osiągnęłam tym wczorajszym eksperymentem ze spaniem, budził się co 3h, a przez kilka dni spał już 4h, ledwo wytrzymał te 3h wieczorem, nie mógł usnąć i musiałam dać mu smoka. Zasnął o 20:45 a obudził się o 9:30, więc ta drzemka, którą mu zabrałam jest mu potrzebna

Dzięki! Brawo za ćwiczenia!!!

Cytat:
Nela tez ledwo 3 godziny wytrzymuje my czasami sie kladziemu o 18.30 nawet i dosypia do6.30-7 rano.
Ja nic nie klikam nic ciekawego dla N nie widze. Poza tym wlaczylam tryb oszczędzanie ostatnio.

Tak Xzora duzo mi ten artykuł dał. Ja go czytalam juz dawno, uznalam za ciekawy i zapisalam w zakładkach i teraz jak bylam na tym szczepieniu to mi sie przypomnial ten artykul i wrocilam do niego.
I nie posluchalam pediatry. Idziemy wlasnym rytmem rd. Nela dostaje pojedyncze warzywa i kaszkę Holle raz dziennie czasamo daję do niej jablko. I pierś dostaje na żądanie a nie na deser.

Myślę, że intuicja dobrze Ci podpowiada. Kciuki za rd i za kolejne ważenie Neli!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Nie było mnie chwilę, ale już wracam Byliśmy od piątku do wczoraj trochę u mojej mamy, trochę u teściowej. Amelka jest strasznie marudna od pewnego czasu, wciąż potrzebuje mojej uwagi, potrafi zabawić się przez chwilę, a potem jest ryk przy zamkniętych oczach i tylko rączki ten płacz ratują. Mam nadzieję, że to drugi ząb jest tego przyczyną i za chwilę wrócimy na dawne tory.

Mała, mega się cieszę z Twojej nocki
oby kolejne były podobne

Xzora, ale zdolniacha z Twojej Klaudii

Siil, zdrówka, obyście nic nie złapali

Carolles, jak czytam o Twojej teściowej to mam wrażenie, że moją opisujesz

Niestety w weekend poszalałam ze słodkim. Ale jak tu się oprzeć sernikowi mamy Ćwiczyć też nie ćwiczyłam, ale dziś mam w planach

Starałam się czytać na bierząco, ale teraz to już nie pamietam co komu.

Amelka spróbowała podstawowych warzyw, teraz jemy owoce, a w przyszłym tygodniu dorzucimy kaszkę. Rd pomiedzy kp. Po gruszce troche mi ulewała, ale nie wiem czy nie wciągnęła zbyt wiele po prostu.

Anusia, super, że wychodzicie na prostą.

Spóźnione życzenia z okazji pół roczku dla smyków Carolles i Pestycydy

Darietta ja podaję wodę przegotowaną.

Vadi, kciuki za wyjazd, bawcie się dobrze nie mogę doczekać się relacji po powrocie

Dzięki!

Cytat:
Pestycyda u nas o 18-19 też już maruda do potęgi.
Teraz właśnie go omotalam i ma drzemke.

A z tą lydką to nie mięsień Pestycyda tylko Piszczel, tak jakby kość, reumatyczny taki ból, myślałam, że to od kolana ale kolano ma się lepiej a noga boli
Głównie w nocy.

Xzora
Ja też, chociaż mam. Nadzieję że to mi po prostu minie
No i obserwuje.o
Mam nadzieje, że nie będę musiała zrezygnowac z treningu.
Ale z bólem też kariery nie zrobię przecież...

Xzora foto w załączniku - następne będę robić w jakiejś sportowej bieliźnie bo wstyd!

Carolles
Mam nadzieję że się Wam wszystko unormuje i waga i kupka

Ale mi się dziś na spacerze zachciało spagetti z krewetkami
Az musiałam wejść do Lidla...

Mniam!

Załącznik 7401681
Załącznik 7401686
Załącznik 7401691

Dziewczyno, wyglądasz rewelacyjnie! Brawo!

Cytat:
Dostał już ale na moje dziecko to nic nie działa. TŻ jakoś go uśpił zobaczymy na jak długo

Kciuki ogromne, żeby już było spokojnie teraz!

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Mąż jedzie jutro do Warszawy i poznania, cały dzień go nie bedzie. Już się stresuję trasą do tego teściowa wbija sie jutro do mnie a w domy syyyyyyf
Kciuki za spokojną i szczęśliwą podróż męża!

Dziewczyny wracamy do ćwiczeń!!!
I mam pytanie a propos diety: w jakich godzinach jecie posiłki? Jeśli macie w miarę stałe pory? I o której wtedy ostatni posiłek?
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 23:25   #3638
emmos
Zakorzenienie

Calineczka u nas dokładnie te same godziny snu, ok 22 zasypianie, a o 6 pobudka.

Dzięki za info, brat raczej nie będzie brał ślubu jednostronnego do chrzcin

Darietta ja nie kupowałam tego talerzyka. Tez podaję na razie jeden posiłek, jak dojedzie kaszka beda dwa. Spokojnie, zawsze możesz od jutra coś dorzucić

Taedio, szerokości dla Tż ✊️

Karolinusia, fajnie, że wyjście udane

Od jutra wracam do ćwiczeń

Stary 2018-01-23, 23:31   #3639
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Bylam dzis z siostrą w kinie a Maz został z małą w domu. Fajnie tak wyjść bez dziecka, brakuje mi tego.

Super

Acha i jeszcze mam jedno pytanie: czym teraz smarujecie buzie maluchów na dwór? Wtedy kiedy bywa u Was temperatura poniżej zera? Ten krem nivea macie wszystkie? Jak buzie maluchów reagują? Ja mam Momme Zimowy krem do zadań specjalnych i niby jest fajny, ale mam wrażenie, że Łucji "przemarzają" trochę policzki, takie rumieńce jej się robią i potem w ciągu dnia też ma, po spaniu na przykład... Nie wiem czy to od zimna, czy od spania po prostu... Nie chodzimy po dworze zbyt długo, zwykle 1-2h.

Stary 2018-01-23, 23:33   #3640
emmos
Zakorzenienie

Siil, brawo dla Łucji za nowe umiejętności i oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku

Ja śniadanie jem około 8 i potem staram się co 3 godziny jeść kolejne posiłki, z reguły mi wychodzi.

Stary 2018-01-23, 23:39   #3641
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Siil, brawo dla Łucji za nowe umiejętności i oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku

Ja śniadanie jem około 8 i potem staram się co 3 godziny jeść kolejne posiłki, z reguły mi wychodzi.

Dzięki! Czyli ostatni posiłek ok 20? I potem już totalnie nic? U mnie jest masakra z tym, bardzo późno jemy z mężem. Też przez to, że zwykle bardzo późno się kładziemy. Ja śniadania też jem późno. Ale muszę to zmienić, bo czuję że ćwiczenia na nic się zdadzą, jak tak dalej będzie. Kolację często jem o 22-23

Stary 2018-01-24, 07:39   #3642
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dzięki za artykuł. Jest tam napisane coś o mnie. Nie potrafię gotować i mam pustkę w głowie co podać Wiki do jedzenia.
W tym artykule jest że powinno się podawać dwa posiłki a ja daje tylko raz. Wiki zje kilka łyżeczek i już nie jest zainteresowana więc daje jej pierś na popitke.

To chyba też niedobrze?
Początki takie są. W miarę jak pozna wiecej smaków i zaczniesz jej mieszać bedzie zjadac wiecej. Narazie jej nie zmuszaj niech je ile chce. I dobrze że dajesz piers po. Ja daje pierś a za 40 min gdzieś np warzywo i czesto konczy piersią tez. W artylule jest to fajnie opisane ze piers to nadal glowny posilek.
Co do ilości posiłków to tak jak Emmos pisze ze jutro np czy dziś wprowadz jej np kaszkę albo owoc i tez kilka łyżeczek na początek. Za jakiś czas wprowadzisz trzeci posilek. Na spokojnie. Wazne jest ze zaczelas rd i nie cofaj tego juz. A Wiki przywyknie.

Silli dziękujemy! 😘
Ja jem nieregularnie wiec nawet się nie wypowiadam 🙈
Brawo dla Lusi za siadanie! A to zdolns bestia 😂
Ja kam krem Nivea dla N i jeszcze nie wróciła ze zmarznietymi policzkami z dworu a bylismy kiedyś na spacerze przy -8 chyba 1,5 godziny 😉

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 08:47   #3643
xzora
Zakorzenienie

Pestycyda - współczuje płaczu Wojtusia.

Darietta, ja nie mam takiego talerza.

Taedio - akurat teściowa zajmie sie wnukiem a ty ogarniesz

Karolinuusia - potwierdzam, ze fajnie wyjsc bez dziecka

Siilmariien - myśle, ze kogo wirus miał dopaść to juz dopadł. Kciuki za jasełka!
Wow, ale zdolniacha z Łucji. Szybko zaczęła siadać, fajnie.
Fakt, jak jedno dziecko dostało prezent to szkoda drugiemu nie dać.

Odnośnie godzin posiłków to u mnie jest w miarę co 3h zaczynajac od ok. 9.00. Ostatni posiłek 19.00-20.00. A jak wracam z pole dance to jem po zajęciach. Ty jak pozno chodzisz spac to normalne ze tez pozno jesz kolacje. Staraj sie jeść 2h przed snem i nie patrz czy to 23 czy północ
Ja nie używam kremu na wyjście Klaudii.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 08:51   #3644
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siilmariien Pokaż wiadomość
Super

Acha i jeszcze mam jedno pytanie: czym teraz smarujecie buzie maluchów na dwór? Wtedy kiedy bywa u Was temperatura poniżej zera? Ten krem nivea macie wszystkie? Jak buzie maluchów reagują? Ja mam Momme Zimowy krem do zadań specjalnych i niby jest fajny, ale mam wrażenie, że Łucji "przemarzają" trochę policzki, takie rumieńce jej się robią i potem w ciągu dnia też ma, po spaniu na przykład... Nie wiem czy to od zimna, czy od spania po prostu... Nie chodzimy po dworze zbyt długo, zwykle 1-2h.

Ja mam cały czas krem nivea i jako weteranki spacerowania muszę powiedzieć że działa. Wiki nawet nie ma zaczerwienionych policzków. A czasami mamy 2-3 spacery bo ona śpi tylko na dworze.

Ja za to tyłek mam tak zmarzniety że masakra. Wczoraj to myślałam że spodni nie założyłam tak zmarzłam

Co do pór jedzenia nie mam reguły wszystko zależy od czasu i Wiki.
Teraz np zasneła mi przy piersi a ja nie wiem czy wstać z łóżka i jeść czy poleniuchowac.
Bo myślę że spacer się przesunie na pozniejszą godzinę
Stary 2018-01-24, 08:57   #3645
Mała!
Zakorzenienie

Sill
No właśnie, bo chyba zapomniałam o życzeniach dla Łucji. Wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku! Ale ten czas leci.
No i te jej postępy

Co do posiłków to ja śniadanie jem w około 30 min po wstaniu. Zazwyczaj ok 8:00 i staram się co 3h coś zjeść czyli ok 12:00- 2 SN, potem obiad ok 15:00 czasami później i wtedy kolacja jest ok 19:00 jakąś lekka. Ostatni posiłek jem też ok 2g przed snem hak Xzora, ale gdy mnie ssie np to na 30 min też czasami coś przekąsze. ( niby najlepiej białko) ale u mnie to często wadę ryżowy np lub kefir.
Ale ja już o 22 śpię.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 09:47   #3646
siilmariien
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi o posiłkach i kremach

Cytat:
Sill
No właśnie, bo chyba zapomniałam o życzeniach dla Łucji. Wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku! Ale ten czas leci.
No i te jej postępy
Dzięki!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

Ale miałam kałmagedon przed chwilą Śpiwór załatwiony na maksa, nie wiem czy uda się go odzyskać

Xzora dzięki, to pocieszające, że mogę coś zjeść o 22 jak idę spać po północy Muszę w ogóle poczytać więcej o odżywieniu... Jelitówka nadal grasuje w przedszkolu tylko teraz piętro wyżej, u 5 i 6-latków... Maluchy zaraziły starsze rodzeństwo i rozniosło się...

Stary 2018-01-24, 10:09   #3647
pestycyda
Zakorzenienie

Emmos, mam nadzieję że jednak udało się Ami odłożyć.

Taedio, kciuki za Tża żeby szczęśliwie dojechał wszędzie. No i nie daj się teściowej

Darietta, ale co jest niedobrze? No dobrze ładnie że dajesz pierś na popitke niepotrzebnie swirujesz mój też tak ma czasami że nie chce tknąć jednego z posiłków. Rzadko jest tak że zjada dwa ze smakiem a i tak więcej z tego ląduje na podłodze także chillout
Ja mam ten talerz

Calineczka, kciuki za szczepienie. Współczuję zasypia ja. Może ma gorszy dzień?

Karolina, super! Na czym byłyście?

Silli, brawo dla Lu! To już mamy dwie dziewczynki siadające Twoja Łucja i Olga myszowatej zdrówka dla Lili oby nie załapała żadnego wirusa i jasełka odbyły się w spokoju
Ja używam kremu Nivea. Na mrozie lekko zaróżowione policzki ale było schodzi. W domu jak się zagrzeje to czasami też ma albo od spania na jednym boczku.
Jak W. dostał taki rumień na
jednym policzku to po dwóch dniach mu się ząbki wyrżnęły.
Współczuję kałmagedonu

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 10:11   #3648
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Siil ogromne brawa dla Lu ale sobie uczciła pół roczku 😍 zdolniacha z niej straszna!
My używamy kremu z hipp, ale zawsze zapominam nim smarować, więc słowo "używamy" zostało użyte chyba trochę nad wyraz

N zaliczył jakąś poranną histerię, nie mam pojęcia czy to ząbki czy jakiś inny powód. Trwało to 1,5h. Uspokajałam go i usypiał a po chwili się budził i zaczynał płakać. Potem nagle mu przeszło i zaczął sobie gadać
Ale za to noc w porządku

Stary 2018-01-24, 11:43   #3649
xzora
Zakorzenienie

Siilmariien - współczuje kalmakedonu. Moze jak od razu ubierzesz spiworek to się dobierze? Mi Klaudia załatwiła przewijak kupą marchewkową, nie chce się ta cerata odplamić. W ogole to juz nie bede kupować jednorazowych podkładów - do tej pory zawsze nakrywalam nimi przewijak - bo tak sie wierci, ze i tak tego podkładu nie ma pod pupą. Ostatnio mi spodnie obsikała.
Oby wirus was juz nie dopadł w przedszkolu.

JonSnow - dobrze, ze noc w porządku. Ciekawe czy ta histeria przez zeby. Klaudia tez marudna.

Poki co jestem zadowolona ze zmiany łóżeczka. Wczoraj bez problemu odłożyłam Klaudię, rano wzięłam ją do naszego łóżka na KP. Dzisiaj tez zaliczyła drzemkę w sypialni. Jak sie obudziła mogła spokojnie trochę polezec w łóżeczku, a ja nie bałam sie ze przejdzie na nasze łóżko i spadnie.

Zamówiłam sobie botki na eobuwie - trzy pary, mam nadzieje, ze któreś bedą dobre. Brakuje mi takich bardziej eleganckich.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

A i dzisiejsze ćwiczenia zaliczone. Za to wczoraj w koncu nie ćwiczyłam - wstyd, bo to ja wywołałam temat

Stary 2018-01-24, 12:58   #3650
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki! Czyli ostatni posiłek ok 20? I potem już totalnie nic? U mnie jest masakra z tym, bardzo późno jemy z mężem. Też przez to, że zwykle bardzo późno się kładziemy. Ja śniadania też jem późno. Ale muszę to zmienić, bo czuję że ćwiczenia na nic się zdadzą, jak tak dalej będzie. Kolację często jem o 22-23

Rak max do 21 jem kolację, bo czasem przerwy mam, np. 3h15min i troszkę się przesunie. Po 21 staram sir nie jeśc. Spać chodzę po 23.

Cytat:
[/COLOR]Ale miałam kałmagedon przed chwilą Śpiwór załatwiony na maksa, nie wiem czy uda się go odzyskać

U mnie rozszerzanie diety również powoduje straty

Cytat:
Zamówiłam sobie botki na eobuwie - trzy pary, mam nadzieje, ze któreś bedą dobre. Brakuje mi takich bardziej eleganckich.

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

A i dzisiejsze ćwiczenia zaliczone. Za to wczoraj w koncu nie ćwiczyłam - wstyd, bo to ja wywołałam temat

Dobrze, że wywołałaś, bo ja ćwiczyłam. Nie z apki, bo kom mi padł, ale jadnak

Pochwal się butami

Cytat:
Super

Kremem Oilatum tym co na codzień

Stary 2018-01-24, 13:45   #3651
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Rak max do 21 jem kolację, bo czasem przerwy mam, np. 3h15min i troszkę się przesunie. Po 21 staram sir nie jeśc. Spać chodzę po 23.

U mnie rozszerzanie diety również powoduje straty

Dobrze, że wywołałaś, bo ja ćwiczyłam. Nie z apki, bo kom mi padł, ale jadnak

Pochwal się butami

Kremem Oilatum tym co na codzień

A ten krem Oilatum nie jest nawilżający? Krem na mroz musi byc tłusty, bez wody.
Mam nadzieje, ze któreś bedą dobre. Takie najzwyklejsze czarne botki chce na obcasie.
IMG_1516797805.328139.jpgIMG_1516797815.343301.jpg

Stary 2018-01-24, 15:29   #3652
pestycyda
Zakorzenienie

Jon, brawo za noc. Współczuję poranka. Ja też czasem nie łapie o co tym naszym dzieciom chodzi

Xzora, fajnie że łóżeczko się sprawdza jak przyjdą buty to zrób focie najbardziej mi się chyba te Gino Rossi podobaja.

Ja chyba muszę się przyłożyć do drugiego śniadania bardziej bo zazwyczaj szykuje się koło 10-11 z małym na spacer i on jojczy już strasznie. Wychodzę i za chwilę mega głodna jestem to kupuje coś słodkiego... Albo tak jak dziś wpadłam do domu ledwo żywa bo cukier mi tak spadł i dopadłam się do ciastek owsianych i banana, potem kawa i tak do 16 do obiadu ehhh.

Stary 2018-01-24, 15:39   #3653
emmos
Zakorzenienie

Xzora, masz rację, muszę kupić coś konkretnego, z tym, że z nivea miałam próbkę i skóra Ami niezbyt dobrze zareagowała na ten krem. W sumie najniższa temp., w jakiej do tej pory spacerowałyśmy to -2, ale dobry krem bez wody na pewno jeszcze się przyda.

Dziewczyny, karmicie już dzieci w krzesełkach?
Stary 2018-01-24, 15:53   #3654
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Emmos, mam nadzieję że jednak udało się Ami odłożyć.

Taedio, kciuki za Tża żeby szczęśliwie dojechał wszędzie. No i nie daj się teściowej

Darietta, ale co jest niedobrze? No dobrze ładnie że dajesz pierś na popitke niepotrzebnie swirujesz mój też tak ma czasami że nie chce tknąć jednego z posiłków. Rzadko jest tak że zjada dwa ze smakiem a i tak więcej z tego ląduje na podłodze także chillout
Ja mam ten talerz

Calineczka, kciuki za szczepienie. Współczuję zasypia ja. Może ma gorszy dzień?

Karolina, super! Na czym byłyście?

Silli, brawo dla Lu! To już mamy dwie dziewczynki siadające Twoja Łucja i Olga myszowatej zdrówka dla Lili oby nie załapała żadnego wirusa i jasełka odbyły się w spokoju
Ja używam kremu Nivea. Na mrozie lekko zaróżowione policzki ale było schodzi. W domu jak się zagrzeje to czasami też ma albo od spania na jednym boczku.
Jak W. dostał taki rumień na
jednym policzku to po dwóch dniach mu się ząbki wyrżnęły.
Współczuję kałmagedonu

Myslałam że źle że zaraz po rd podaje pierś. Bo Wiki zjada doslownie 3-4 łyżeczki i odwraca głowę i pluje.

Dziś np dałam jej brokuła z marchewką i dodałam ziemniaka. Bo samego ziemniaka nie chciała. I coś jej nie pasowało. Zjadła 3 łyżeczki i koniec.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
A ten krem Oilatum nie jest nawilżający? Krem na mroz musi byc tłusty, bez wody.
Mam nadzieje, ze któreś bedą dobre. Takie najzwyklejsze czarne botki chce na obcasie.
Załącznik 7402431Załącznik 7402436

Super botki
Stary 2018-01-24, 15:57   #3655
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Cytat:
Jon, brawo za noc. Współczuję poranka. Ja też czasem nie łapie o co tym naszym dzieciom chodzi

Xzora, fajnie że łóżeczko się sprawdza jak przyjdą buty to zrób focie najbardziej mi się chyba te Gino Rossi podobaja.

Ja chyba muszę się przyłożyć do drugiego śniadania bardziej bo zazwyczaj szykuje się koło 10-11 z małym na spacer i on jojczy już strasznie. Wychodzę i za chwilę mega głodna jestem to kupuje coś słodkiego... Albo tak jak dziś wpadłam do domu ledwo żywa bo cukier mi tak spadł i dopadłam się do ciastek owsianych i banana, potem kawa i tak do 16 do obiadu ehhh.

Dlatego my na spacer wychodzimy po moim drugim śniadaniu Klaudia tez nie moze byc głodna.
Dzisiaj wyjątkowo nie wyszłyśmy, bo Klaudia zasnęła, dała sie odłożyć do łóżeczka i jeszcze długo w nim spała, a ja miałam czas dla siebie

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Xzora, masz rację, muszę kupić coś konkretnego, z tym, że z nivea miałam próbkę i skóra Ami niezbyt dobrze zareagowała na ten krem. W sumie najniższa temp., w jakiej do tej pory spacerowałyśmy to -2, ale dobry krem bez wody na pewno jeszcze się przyda.

Dziewczyny, karmicie już dzieci w krzesełkach?
Emmos, ja Klaudię w krzesełku juz karmie.

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Myslałam że źle że zaraz po rd podaje pierś. Bo Wiki zjada doslownie 3-4 łyżeczki i odwraca głowę i pluje.

Dziś np dałam jej brokuła z marchewką i dodałam ziemniaka. Bo samego ziemniaka nie chciała. I coś jej nie pasowało. Zjadła 3 łyżeczki i koniec.

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Super botki

Pierś dobra na wszystko wczoraj Klaudia jadła kaszkę z owocami az jej sie uszy trzęsły. Dzisiaj dałam samą kaszkę i bez większego entuzjazmu. Zjadła pol porcji.

Stary 2018-01-24, 16:03   #3656
darietta
Zakorzenienie

Zamawiała któraś z was może portfele na ali. Myślę nad tym ale miejsce gdzie są karty je ma zapiecia i może być niepraktyczne.

WEICHEN Nowy Geometrycznej Koperty Sprzęgła Portfel Dla Kobiet, PU Leather Hasp Projektowania Mody Portfel Dla Telefonu Worków na Pieniądze Monety Kiesy
http://s.aliexpress.com/aayQ7VzQ?fromSns=Copy to Clipboard
(from AliExpress Android)

Albo możecie polecić inne źródło.
Zawsze kupowałam firmy andrus ale nic nowego nie mają.

Nie umiem udostępnić wam linku z aplikacji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2018-01-24-16-05-20.jpg (70,3 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2018-01-24-16-05-31.jpg (85,3 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez darietta
Czas edycji: 2018-01-24 o 16:06
Stary 2018-01-24, 16:16   #3657
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Fajne botki
Mi się te 2 podobają. Świetne!

Darietta.
Portfele też fajne! Róż śliczny.

Emmos
Ja karmię w krzesełku.

My z Hugo spacer mamy 10-12 w tym tygodniu. Jak wracam to coś przekasze i robię trening. Potem obiad.

Pestycyda zabierasz że sobą kanapkę lub omleta w kawałkach.

Hugo wszystko smakuje na razie. Dziś były brokuły, ziemniak i ryba. Brokuł najpierw w kawałkach ( sprzątania masa) potem dostał mix.

1516806985187.jpg

Stary 2018-01-24, 16:19   #3658
pestycyda
Zakorzenienie

Darietta, ale piękny ten portfel... Chyba mnie namowilas

Ja chyba jestem złą matką. Nie mam już cierpliwości do Wojtka. Normalnie takie myśli mi przechodzą przez głowę jak on tak ryczy że aż wstyd się przyznać ciągle jestem zdenerwowana i zła ostatnio. Nie rozumiem czemu większość moich koleżanek nie ma takich cyrków i cieszą się macierzyństwem a u nas nawet jak jest tydzień względnego spokoju to za chwilę znowu coś

Stary 2018-01-24, 17:16   #3659
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Weź! Jaką zła matką, bo w .upe dostsniesz!
Chciałbym znać odpowiedź na te Twoje wszystkie pytania, antidotum na Wojtka i na Hugo też... Ja wieczorami i nocą też mam dość i też czasami do głowy przychodzą różne myśli, na szczęście tak szybko jak przychodza to odchodzą.
Musi im to kiedyś minąć i w jakiś sposób może nas wzmocnić, więź czy coś! Ale na pewno skończy się to dobrze!

Stary 2018-01-24, 17:19   #3660
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Darietta, ale piękny ten portfel... Chyba mnie namowilas

Ja chyba jestem złą matką. Nie mam już cierpliwości do Wojtka. Normalnie takie myśli mi przechodzą przez głowę jak on tak ryczy że aż wstyd się przyznać ciągle jestem zdenerwowana i zła ostatnio. Nie rozumiem czemu większość moich koleżanek nie ma takich cyrków i cieszą się macierzyństwem a u nas nawet jak jest tydzień względnego spokoju to za chwilę znowu coś

Ja myślę nad rozowo szarym ale są inne kolory jeszcze i nie wiem sama.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości