Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-30, 12:10   #3241
_annika_
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
A widziałyście gdzieś może wózek Thule Urban Glide 2? Jakaś znajoma ma, albo w sklepie? Bardzo mi się spodobał, ale obawiam się, że będzie ciężko go gdzieś obejrzeć.
Kolezanka ma. Oni są zachwyceni, bo ciagle gdzieś łażą po górach i ten wózek sie swietnie sprawdza w takich warunkach. Ale niestety kiedyś widziałam jak go wkładali do bagażnika i ja osobiście bym takiego wózka nie chciała. Słabo sie składa i zajmuje dosłownie cały bagażnik. No ale cos za cos
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 12:21   #3242
sweetrose
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ale napisalyscie!

U nas tez leb urywa

Moi rodzice jada na 2 tygodnie do sanatorium w maju. Mama chciala jechac na przelomie maja i czerwca ale z racji mojego terminu wyjezdzaja jakos na poczatku maja i wracają chyba kolo 20tego. Dobrze ze jest świadoma tego ze starsza pojdzie do niej Takze wczesniej rodzic nie moge.

Czy tylko ja nie biore witamin?
Ja też nie biorę jedynie kwas foliowy.
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
spokojnie ja nie biore ale właśnie będe zamawiać coś na 3 trymestr i po ciązy bo w pierwszej coś łykałam a po ciązy wypadły mi wszystkie włosy...

u nas tez wieje masakrycznie

Olzapinka nie ma za co właśnie robie zamówienie zobacze gdzie wyjdzie taniej tam zamówie.
Oj włosy po ciąży to chyba normalne że wypadają.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 12:23   #3243
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość

Co do witamin, to chyba nie ważne co się bierze wszystkie są ok! Najważniejszy był kwas foliowy poza tym to tylko dodatek

Chyba nie dokońca tak jest, tam samo z kwasem foliowym tez pojawiaja się coraz to nowe opinie, że tak naprawde powinno brać się foliany a to co innego
Stary 2018-01-30, 12:33   #3244
agugus90
Zadomowienie

Rafał ma się dobrze! W sumie to lekarz nie powiedział o płci a ja się nie pytałam, ale ufam prowadzącemu
Trafiłam na tego samego lekarza, który robił mi genetyczne. Wszystkie parametry w normie, 388 gramów, serduszko super biło. A jutro powtórka z oglądania u prowadzącego oglądając wyniki, zauważyłam, że jedynie długość kości udowej ma z 20+4, a jestem 21+2, ale lekarz nic nie powiedział, że to ważne do monitorowania, czyli pewnie tak może być. Zresztą najwyżej będzie mieć krótkie nóżki, a nie będzie za ojcem Ale ze obwód główki to 19 cm, to nie mogę uwierzyć

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 12:35   #3245
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Kurcze faktycznie, to się zastanowie czy nie zmienić na doppel herz mama jak skończę te moje. Po pierwsze tez ma wszystko,po drugie w mniejszej dawce ma tylko magnez a po trzecie jest tańszy...ze też wcześniej tego nie widziałam

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
Ja właśnie do doppelhertz osobno biorę magnez, bo mój gin strasznie kładzie nacisk na branie tego magnezu

Byłam właśnie wybrać lekarza pierwszego kontaktu, pielęgniarkę i położną jakieś dziwne zasady mają tutaj w przychodni ale cóż, pewnie i tak będę korzystać z Luxmedu w Krakowie a tutaj tylko z położnej. Lekarze przyjmują od 8 najwcześniej, rejestracja jest od 6.15 osobista a telefoniczna od 8.15 i na telefon tylko 6 osób rejestrują boże co za średniowiecze. Od 6.15 to pewnie stare baby już czekają i okupują przychodnię...

Położna bardzo polecana ale też przyjmuje tylko w takich godzinach w jakich ja pracuję...
Stary 2018-01-30, 12:39   #3246
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Rafał ma się dobrze! W sumie to lekarz nie powiedział o płci a ja się nie pytałam, ale ufam prowadzącemu
Trafiłam na tego samego lekarza, który robił mi genetyczne. Wszystkie parametry w normie, 388 gramów, serduszko super biło. A jutro powtórka z oglądania u prowadzącego oglądając wyniki, zauważyłam, że jedynie długość kości udowej ma z 20+4, a jestem 21+2, ale lekarz nic nie powiedział, że to ważne do monitorowania, czyli pewnie tak może być. Zresztą najwyżej będzie mieć krótkie nóżki, a nie będzie za ojcem Ale ze obwód główki to 19 cm, to nie mogę uwierzyć

Super!
Gratulacje!

Jeju już wszystkie prawie po połówkowym, a ja dopiero w czw się umówię...

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 12:43   #3247
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 12:47   #3248
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Super!
Gratulacje!

Oj tam wszystkie, ja dopiero 8 lutego mam UP
Stary 2018-01-30, 13:01   #3249
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
W mieście życie bez prawka niewiele zmienia więc na pewno sama z tym nie jesteś. Ja sobie u nas na wsi nie wyobrażam nie mieć, tym bardziej, że do najbliższego sklepu mam 2 km

Nie spinaj się i staraj się podejść do tego na luzie, nawet jak nie za pierwszym razem to w końcu zdasz.
Pewnie, ze na wsi tym bardziej się prawko przydaje ale i w mieście gdy np muszę coś szybko załatwić. Albo np dziecko do przedszkola zawozic bo akurat blisko do przedszkola nie mam i pieszo by nie dało rady. Jeszcze pół biedy jak jest dobra komunikacja miejska i często jeżdżą autobusy czy tramwaje ( chodzi mi o te większe miasta). Ale u nas miasto jest średnie i mpk nie jeżdżą co chwilę

Cytat:
Napisane przez jowitazz Pokaż wiadomość
Tak, egzamin miałam 18 stycznia 2017, także jestem kierowcą od ponad roku

Tak, pytania są podchwytliwe, trzeba się dokładnie skupić na filmikach, czy zdjęciach. Wydaje mi się, że się wyrobisz. Ja zaczynałam teorię w połowie października 2016. Taķże widzisz sama, że w 3 miesiące da się zrobić prawko.
Może ten instruktor się wypalił zawodowo? On jeździ pewnie od lat to dla niego to wszystko proste. Poza tym to początki, każdy się uczył i to jest skomplikowane bo musisz o wszystkim pamiętać i być skupiona. Nie martw się Musisz mu wytłumaczyć, że w ciąży ciężej skupić uwagę i że prosisz by zwolnił.

No właśnie żeby było śmieszne ten instruktor ma około 50 lat ale w zawodzie pracuje od 4 więc nie powinno byc mowy o wypaleniu
Dziś jestem po kolejnej lekcji więc jeszcze trochę przede mna.
Może powinnam się bardziej skupić ale i on powinien być bardziej cierpliwy.
Mąż mnie pociesza ze i jemu na poczatku nie szło w ogole. Podobno przez 10 pierszych godz facet myślał ze nic z niego nie będzie ja tego nie widziałam bo sie wtedy nie znalismy ale teraz naprawdę jezdzi bardzo płynnie, normalnie jakby się z kierownicą urodził

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
karolinek jeśli nie czujesz się dobrze z intruktorem, uważasz, ze za mało Ci tłumaczy i za mało czasu poświęca podczas jazdy to zawsze możesz poprosić o zmianę - jeśli robisz prawko w szkole, zawsze jest tam paru instruktorów dostępnych.

I właśnie z takim przyczyn jak piszecie (nie wiadomo kiedy się przyda i co się wydarzy po drodze) ja zrobiłam prawko od razu po maturze i w sumie wychodzi, że jestem kierowcą już od prawie 9 lat ale tak realnie jeżdżę dopiero od 3
Ja wtedy nie robiłam bo moi rodzice też prawka ani auta nie mieli i powiedzieli ze i tak nie kupią więc nie ma po co iść. A na swoje w wieku 19 lat nie miałam kasy.
Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
Sorki, za takie lekki offtop - do dziewczyn, które są już na l4 i dostają z zusu - też dostajecie w 'częściach'? W sensie za część miesiąca, a potem za następną część? Bo nie wiem co o tym myśleć i czy to normalne
Tak w częściach. Oni jakieś tam swoje terminy mają
Cytat:
Napisane przez baniutka Pokaż wiadomość
Ja przy dwójce jechałam na dadach
Myślę że i tym razem też Dady

Ja tez byłam zadowolona z dady i teraz tez mam zamiar je kupować. Ewentualnie babydream z Rossmann

Wysłane z mojego SM-T113 przy użyciu Tapatalka

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 13:02   #3250
aaby
Zakorzenienie

Super wiesci agugus!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 13:02   #3251
pajeczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Kolezanka ma. Oni są zachwyceni, bo ciagle gdzieś łażą po górach i ten wózek sie swietnie sprawdza w takich warunkach. Ale niestety kiedyś widziałam jak go wkładali do bagażnika i ja osobiście bym takiego wózka nie chciała. Słabo sie składa i zajmuje dosłownie cały bagażnik. No ale cos za cos
Czyli na teren bedzie ok? Ta nowa wersja (2) na 2018 ma hamulec reczny, a to cos na czym mi zalezy na rolki. Na filmiku skladal sie bardzo prosto, jednym pociagnieciem, tylko fakt, 16 calowe tylne kola sa ogromne.
Cytat:

Pieknie Proporcje sa dobre jeśli ich pozycje centylowe nie roznia sie o więcej niz 2 pasma centylowe. Powinnas miec wyniki na siatkach centylowych. Z reszta: gdyby bylo cos nie tak to lekarz na pewno zwrocilby na to uwage

pajeczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 13:10   #3252
goldika
Zakorzenienie

Agugus super, że wszystko prawidłowo
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 13:16   #3253
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam połówkowe dopiero 19.02 więc pewnie będziesz przede mną

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 13:33   #3254
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Ja właśnie do doppelhertz osobno biorę magnez, bo mój gin strasznie kładzie nacisk na branie tego magnezu

Byłam właśnie wybrać lekarza pierwszego kontaktu, pielęgniarkę i położną jakieś dziwne zasady mają tutaj w przychodni ale cóż, pewnie i tak będę korzystać z Luxmedu w Krakowie a tutaj tylko z położnej. Lekarze przyjmują od 8 najwcześniej, rejestracja jest od 6.15 osobista a telefoniczna od 8.15 i na telefon tylko 6 osób rejestrują boże co za średniowiecze. Od 6.15 to pewnie stare baby już czekają i okupują przychodnię...

Położna bardzo polecana ale też przyjmuje tylko w takich godzinach w jakich ja pracuję...
I tak zrobię jak tylko skończę ten femibion

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:

Gratulacje

Stary 2018-01-30, 14:09   #3255
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:

Super, że wyniki dobre Mój Kazio też miał ostatnio na USG kość udową 4 dni młodszą niż wynika z TP, brzuszek 7 dni młodszy. Tylko główna opowiadała wiekowi ciąży. Lekarka mówiła, żeby się nie przejmować, bo takie różnice są w granicach normy. Ciekawe jak na połówkowym wyjdzie, tam mają lepszy sprzęt.

Cytat:
Super!
Gratulacje!

Jeszcze nas sporo na połówkowe zostało, nie martw się

Ja ostatnio choruję na wózek Anex Sport, no nie mogę go sobie wybić z głowy. Nawet u siebie w mieście używany widziałam za 1000 zł i kolor mi się podoba (granatowo-biały) Właśnie planujemy raczej używany, chociaż ostatnio tż ma trochę dodatkowych zleceń i więcej kasy wpadnie, to może jednak uzbieramy na nowy. Tylko mi zależy żeby mieć dobrze dopasowany fotelik również do samochodu, a do tego wózka pasuje Cybex i Maxi Cosi, więc trzeba najpierw sprawdzić, czy któryś z ich fotelików da się ładnie dopasować do tylnej kanapy w naszym samochodzie.
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:09   #3256
triolka
Zadomowienie

Agugus gratulacje😍

Stary 2018-01-30, 14:10   #3257
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Ja nie wydaję dużo na suplementy i leki. Euthyrox to tak pewnie ze 2,50 na miesiac. A teraz w końcu endo przepisała mi opakowanie 100 tabletek- koszt 8zł. Więc jeszcze taniej- miesięcznie biorę jakieś 22 tabletki. Bo raz pół a raz cała.
Witaminy to dopelherz premium mama- 23zł na gemini starczają na miesiac. Zrobiłam sobie zapas.
I magnez mam jakiś tani z doz w formie mleczanu. Myślę, że na razie zamykam się w tych 30- 35 zł.
Tylko moja ciaża odpukać zupełnie bezproblemowa.

Dostałam maila z rossnę. Ale dali promocję na pieluchy pampers 1 z 22zł na 20zł. Mega obniżka, naprawdę, aż kapcie spadają.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:16   #3258
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Kurcze faktycznie, to się zastanowie czy nie zmienić na doppel herz mama jak skończę te moje. Po pierwsze tez ma wszystko,po drugie w mniejszej dawce ma tylko magnez a po trzecie jest tańszy...ze też wcześniej tego nie widziałam

Tak czytam tą tabelkę i też pójdę po rozum do głowy i przerzucę się na doppel herz mama premium, bo tylko magnezu ma za mało, a to nie problem, żeby dodatkowo suplementować. Kurcze a ja już kupiłam słoik 200 tabletek witaminy D3

Kurcze, tylko ten doppel herz nie ma w składzie witaminy K2, a witamina D3 bez witaminy K2 może się źle wchłaniać i odkładać w tętnicach jako zwapnienia :/ Czyli muszę szukać dalej...
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]

Edytowane przez zawiechaczarny
Czas edycji: 2018-01-30 o 14:19
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:23   #3259
triolka
Zadomowienie

Dziewczynki przepraszam że nie na temat: przyszła mi paczka z zamówieniem i chce się pochwalić😁😁IMAG0392.jpgIMAG0393.jpgIMAG0394.jpgIMAG0395.jpgIMAG0396.jpgIMAG0397.jpgIMAG0398.jpgIMAG0399.jpgIMAG0400.jpgIMAG0401.jpg

Stary 2018-01-30, 14:24   #3260
triolka
Zadomowienie

😁😁

IMAG0402.jpgIMAG0403.jpgIMAG0404.jpgIMAG0405.jpgIMAG0406.jpg

Stary 2018-01-30, 14:26   #3261
Natus276
Zakorzenienie

triolka ale piękne wszystko

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:26   #3262
agugus90
Zadomowienie

Ale śliczne
I to już nie tylko ciuszki a i inne artykuły
Jeśli dobrze kojarzę, to Aaby też kupowała coś Zojce z jednorozcem

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:37   #3263
triolka
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny..normalnie oglądam te rzeczy i się cieszę sama do siebie😂
Nawet smaczki mnie zachwycają😂😂

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Ale śliczne
I to już nie tylko ciuszki a i inne artykuły
Jeśli dobrze kojarzę, to Aaby też kupowała coś Zojce z jednorozcem

Jednorożce rządzą😄

Stary 2018-01-30, 14:38   #3264
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie 'ułatwiacze' w kuchni my z mężem dostaliśmy od moich rodziców i dziadków w prezencie ślubnym Th ermomixa, duże ułatwienie w kuchni. No i gdyby nie on to pewnie bym nie piekła tych wszystkich chlebów, bułeczek, ciast itd. bo strasznie nie lubię wyrabiać ciasta rękoma zresztą jest różnica pomiędzy ciastem wyrobionym ręcznie a takim w maszynie, która ma dużą moc.

zapodaj jakie masz sprawdzone przepisy na chlebki i inne z ☠☠☠☠☠☠☠☠☠a! też posiadam ten cudowny sprzęt ale od niedawna.

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość

Ja wtedy nie robiłam bo moi rodzice też prawka ani auta nie mieli i powiedzieli ze i tak nie kupią więc nie ma po co iść. A na swoje w wieku 19 lat nie miałam kasy.
Ja też nie miałam samochodu ani widoków, żeby nim jeździć, wszyscy dookoła pomimo tego mnie namawiali, żeby zrobić, bo potem będzie coraz trudniej i ciężej i mieli rację

ale poszalałaś!
z jakiego sklepu zamawiałaś?
też mam zamiar się obkupić w lovi

A w kwestii pogody to trochę słońca było w Krakowie, ale wiatr taki jak wszędzie
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:46   #3265
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Może w weekend pojedziemy do domu, to trochę ogarnę ciuszki. Mam 2 pudła kartonowe po pampersach i jeszcze taką wielką torbę w kratę jak mieli ruscy na bazarach albo Wietnamczycy. Jakbym to chciała wszystko obfocić to pół dnia bym robiła zdjęcia.
Triolka wszystko piękne.
Eh też bym chciała jakies zakupy poczynić, ale uważam że chyba jeszcze wcześnie no i nie mam gdzie tego składować.
Juz zaczynam pakować torbę z rzeczami które jadą do rodziców. Wolę mieć jak najmniej skoro mamy sie przeprowadzać. Wydaje mi się, że chyba maż pożyczy od szefa dostawczaka, żeby to wszystko przewieźć na raz. a jak już będzie mały, to chyba będzie tir potrzebny.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 14:53   #3266
Feliska
Zakorzenienie

agugus zapomnialam pogratulować zdrowego dzieciaczka super, że wszystko ok!
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:14   #3267
goldika
Zakorzenienie

Triolka piękne zakupy!
Ten szary pajac z jednorozcem jest booooooski

Tsh mi spadlo z 2.9 do 1.6
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:47   #3268
_annika_
Zadomowienie

Agugus, gratulacje zdrowego synusia

Triolka, świetne zakupy! To ze Smyka wszystko?

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Zadzwoń do producenta/ dystrybutora to powie gdzie w Twojej okolicy mają go na sklepie.
Bobowozki mogą mieć też.
No ja tak zadzwonilam do Maxi Cosi to mnie wyśmiali, że skąd oni niby mają wiedzieć gdzie jaki wózek jest. Obraziłam sie na nich i juz na pewno nie kupie tego wozka

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Co do witamin, to chyba nie ważne co się bierze wszystkie są ok! Najważniejszy był kwas foliowy poza tym to tylko dodatek
No tu sie niestety nie zgodze. Sa bardzo duze roznice w skladach. Trzeba dokladnie czytac. Na przyklad najnowsze zalecenia w przypadku DHA sa takie, ze powinno sie przyjmowac okolo 1000 mg kwasu dziennie, a wiekszosc tabletek ma go od 150 do 300...

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Iiiiileeeeeee?
Najbardziej uderzyla mnie cena zelaza. Ja ostatnio 20zl placilam.
Nie mozesz miec jakiegos tanszego?
Akurat ja bardzo zle toleruje zelazo, a to jest jakies takie super hiper w formie plynnej i ponoc najlepiej sie przyswaja...

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
Mi gin w pierwszej ciąży mówił że jak nie ma kto zawieść to żeby dzwonić po karetkę. W praktyce nie wiem jak to wygląda

W Krakowie ponoc czesto odmawiaja ciezarnym mowiac ze karetka to nie taksowka. 2 lata temu nawet byla afera bo jakas kobitka zadzwonila po karetke i jej odmowili, a ze nie stac ja bylo na taxi to pojechala tramwajem i urodzila w tym tramwaju... Biedna

Cytat:
Napisane przez pajeczyna Pokaż wiadomość
Czyli na teren bedzie ok? Ta nowa wersja (2) na 2018 ma hamulec reczny, a to cos na czym mi zalezy na rolki. Na filmiku skladal sie bardzo prosto, jednym pociagnieciem, tylko fakt, 16 calowe tylne kola sa ogromne.Pieknie Proporcje sa dobre jeśli ich pozycje centylowe nie roznia sie o więcej niz 2 pasma centylowe. Powinnas miec wyniki na siatkach centylowych. Z reszta: gdyby bylo cos nie tak to lekarz na pewno zwrocilby na to uwage

No on jest bardzo mocno terenowy, ale moim zdaniem te ogromne kola sa tak nieporeczne ze szok. Owszem, sklada sie go dosc sprawnie, ale zeby sie jako tako zmiescil do bagaznika to trzeba te kola zdemontowac, a to juz wiecej roboty.

Ja bym bardziej zrobila tak, zeby kupic normalny wozek do miasta, a drugi taki terenowy bardziej w stylu przyczepki do roweru. Thule robi taki wozek (nie pamietam nazwy modelu), ktory moze byc i przyczepka do roweru i wozkiem do biegania i nawet sankami. Mozna do niego dopiac uprząż i ciągnąć na biegówkach w zimie. Fajna sprawa, sami sie nad tym zastanwialiśmy, ale to zdecydowanie jako drugi wozek dodatkowy.

Nie wyobrazam sobie tego Thula targac na codzien po alejkach albo na zakupy do galerii...

A co do hamulca recznego i jezdzenia na rolkach to powiem tak. Jesli masz zamiar jezdzic po nierownym terenie - czytaj zjezdzac z gorki, to owszem bardzo przydatna rzecz. Ale jesli planujesz jezdzic tylko po plaskim to moim zdaniem nie potrzeba zadnego hamulca, bo wozek wcale sie tak nie rozpedza. Raczej caly czas trzeba uzywac sily zeby go pchac i jak tylko zwalniasz to sam sie zatrzymuje.
Jestem wielka fanka jezdzenia na rolkach z wozkiem Z córą jeździlam codziennie przez caly sezon. Ciekawe czy z blizniakami tez sie uda
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:49   #3269
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Super!
Gratulacje!

Ja mam dopiero w sobotę. Już nie mogę się doczekać. A w czwartek jak będzie wszystko ok to wybieram się na krzywą cukrowa.

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:56   #3270
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Cudownosci

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości