|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
może właśnie zalecą leżenie,założą ten pesar i będzie dobrzeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Madziara mimo wszystko gratuluję synka
liczyłaś na drugą córeczkę? oswoisz się napewno niedługo .Princes o rany... jestem z Tobą, całym sercem, tym razem musi być dobrze... choćbyś miała leżeć plackiem do finiszu... bądź dzielna!!!
|
#3483 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam to uczucie pewnego rozczarowania, ale chłopcy też są fajni![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3485 |
|
Rozeznanie
|
Princes 18
Trzymaj się i bądź dobrej myśli, wiem łatwo nam mówić, ale w szpitalu będziesz pod dobrą opieką i napewno zrobią wszystko żeby było dobrze.
|
|
#3486 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam jedną kieszonkę Milovii i jest super. AIO też miałam w tym próbnym zestawie. Wygoda - bajka, czas schnięcia - tragedia Tak to jest, każdy typ ma swoje plusy i minusy, opcji są dziesiątki. Nawet jak ktoś Cię pyta "co jest najlepsze?", to nie ma jednej odpowiedzi, bo to wszystko zależy, jak chcesz prać, jak suszyć, jak przewijać, itd...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3487 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziękuję za wszystkie gratulacje, bez względu na płeć będę kochać Teraz czeka nas kupno ubranek, bo po Ewce mało co jest neutralne, większość różowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3488 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrówka! Kawał córci już! Gratki! Cytat:
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję Was, na razie głowę mam zawaloną pisaniem pracy, obiecuję poprawę niebawem!
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków! Regularkate i Patrycja trzymajcie się dziewczyny, jesteście dzielne bardzo, bardzo! Ostatnio założyłam przyciasne majtasy i Mały zaczął tak wariować, że szok!
|
#3490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
podadza leki i bedzie ok
|
|
#3492 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3493 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinko proszę jak znajdziesz chwilkę, wpisz mojego synusia na pierwszą stronę : Nikodem
![]() i kolejną wizytę na 27.02.
|
|
#3494 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też proszę o wpisanie kolejnych wizyt na pierwszą stronę
13.03, 03.04 i 24.04
|
|
|
|
#3495 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
od 2 lat mam postanowienie, że choć jednego zjem "dla tradycji", ale potem zawsze żałuję, bo faktycznie są jeszcze gorsze niż normalnie.Zazwyczaj mają tego nadzienia tyle co kot napłakał. ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
będziesz teraz pod opieką i wszystko będzie dobrze. Dużo odpoczywaj i staraj się nie stresować. Wiem, że jest Ci cholernie ciężko, ale nerwy nie pomogą . Masz jakieś objawy typu twardnienie macicy, skurcze etc?Cytat:
Co do omawiania tematów, ja też jestem za omówieniem spraw większego kalibru typu wózek, łóżeczko etc w pierwszej kolejności Dziewczyny, mam pytanie: miałyście robioną cytologie w ciąży ew. jakieś inne badania tego typu? Bo ja w ostatnim czasie miałam powtórzoną cytologię (ostatnią miałam w styczniu rok temu) i potem też pobrany wymaz z szyjki, żeby mieć pewność, że nie rozwija się żadna infekcja utajona... Na szczęście wyniki są ok, ale tak się zastanawiam czy to może mieć wpływ na to, że szyjka będzie osłabiona etc. Niby nie miałam żadnych plamień ani podstaw do obaw, ale zaczęło mnie to nurtować, bo to jednak wziernik etc. Na pewno zapytam o to gin na wizycie we wtorek, ale może ktoś coś wie/ ma doświadczenia
|
|||||
|
|
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
madziara889
Tak samo na początku byłam tak nastawiona na córeczkę, że przez chwilę musiałam się oswoić, że jednak synek , ale najważniejsze, że wszystko się dobrze rozwija i potem będą tacy synkowie mamusi. princes Trzymam kciuki, w szpitalu na pewno się Tobą odpowiednio zajmą i będzie wszystko dobrze. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- ovejita Osobiście cytologii nie miałam robionej w ciąży, ale to tylko dlatego, że akurat byłam m-c wcześniej na kontrolnych badaniach. Na pierwszej wizycie to pierwsze co pytała, czy miałam robioną ostatnio cytologie. Z tego co kojarzę mam mieć chyba w III trymestrze jeszcze robioną i jest bezpieczna. |
|
|
|
#3497 |
|
Wtajemniczenie
|
Ovejita
ja miałam robiona cytologię chwilę przed zajściem w ciąże i to 4krotnie, bo ciagle wychodziła infekcja a jak niedawno poszłam po kopię wyniku, to okazało się, że jest tam data pobrania materiału, kiedy ja byłam na wakacjach gin stwierdziła, że to niezbyt wiarygodne, skoro wiem, że wtedy nie mogłam robić badania i że musimy powtórzyć, póki co jednak nie pobierała mi nic. A z tego co mi się wydaje, wyniki chyba wpisuje się w kartę ciąży, więc myślę, że będziemy mieć robiona, bo tka trzeba nie przejmuj się myślę, że mniejszym złem samo pobranie niż ewentualna niewiedza, jeśli wynik byłby nie taki jak trzeba.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-02-08 o 20:22 |
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest wojna o imię mamy zupełnie inne wizję, chyba Ewka przeprowadzi losowanie.Nie powiem, z drugą dziewczynką byłoby łatwiej i taniej, mamy masę ubrań po Ewce, wspólny pokój w przypadku dziewczyn jakoś lepiej się sprawdza niż przy chłopcu i dziewczynce ale damy radę. Muszę zmienić wizję na kilka rzeczy i będzie git. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Princes Trzymaj się, będziesz pod stałą opieką w szpitalu, więc to co możesz zrobić to przynajmniej postarać się zachować względny spokój. Trzymamy tu wszystkie kciukasy
Wierzę, że będzie dobrze ![]() Cytat:
Miałam za to wymaz z szyjki i po nim miałam takie mikro-plamienie. Z tym, że ja takie plamienia mam prawie po każdym badaniu. Ogólnie z dzidziem wszystko ok, szyjka też się nie skraca i nie mam rozwarcia, tylko się zawsze nastresuję. |
|
|
|
|
#3500 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, normalnie mam dość tego samopoczucia, te bóle głowy, ten stan takiej beznadziejności, brał sił na cokolwiek, ile można? Po drzemkach jest gorzej niż przed. Jutro z rana napiszę nowy temat wyprawkowy, żeby na wieczór nie zaczynać.
|
|
#3502 |
|
Zadomowienie
|
Ovejita, mi jak gin pobierał materiał na cytologie to mi powiedział,ze może byc lekkie plamienie,ale to normalne i na pewno bezpieczne dla dzidzi.
Princess, kciuki za Ciebie,na pewno dobrze sie Toba zaopiekuja znając Twoją sytuację :-* Trzymaj się jutro w szpitalu, myśl pozytywnie,musi być dobrze jak tu tyle osób o Was myśli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3503 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3504 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie
![]() Chciałam się zapytać czy tez macie bóle głowy ? Wydaje mi się ze za często je mam i ból potrafi się ciągnąć przez 2-3 dni . |
|
|
|
#3505 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bóle towarzyszą mi niemal codziennie od tygodnia, po drzemkach jest gorzej. Czuję się jak kapeć.
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Princes trzymaj się dziewczyno! będę cały czas mocno trzymać za Was kciuki
Dziewczyny ja byłam dziś w prywatnej klinice laryngologicznej w związku z tym zatkanym do granic możliwości nochalem. Zrobili mi endoskopię nosa (można w ciąży) no i to niestety nie żaden hormonalny nieżyt, tylko mam przerośnięty trzeci migdał z dzieciństwa, chore zatoki do operacji i jak to określiła lekarka: na czas ciąży ma pani przerąbane. Normalnie załamka... Ja miałam cytologię w 5-6 tyg. ciąży a po niej dosłownie krew się lała... Co prawda od nadżerki, ale wtedy gin nie była pewna tego, już więcej na cytologię w ciąży się nie zgodzę, nie będę przechodzić tego drugi raz. |
|
|
|
#3508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wylazło dopiero w czasie ciąży?
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Czasem mnie męczył katar dłuższy, ale zawsze przechodziło, więc nie robiłam nigdy prześwietlenia ani nic- mój błąd. a teraz ani ten Amotaks nie pomógł ani żadne krople na receptę nic. Po prostu już je tak zaatakowało, że szok. Do operacji. O tym migdale przerośniętym też nie wiedziałam, a okazało się, że on mi 1/2 drożności nosa blokuje. Wszystko na tej endoskopii wyszło dopiero.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.

może właśnie zalecą leżenie,założą ten pesar i będzie dobrze
liczyłaś na drugą córeczkę? oswoisz się napewno niedługo
Odpowiedź na zdjęciu. 

Wsio pomierzył, zbadał, dokładnie obejrzał i nie ma absolutnie żadnych zastrzeżeń. Dzisiaj jest 14t6d, według USG 14t0d. Kilka tygodni temu była o 6 do do przodu, a teraz do tyłu, nie ogarniam.
Bo ja uwierzyć nie mogłam, że jak to dziewczynka, skoro wszyscy mówili o chłopcu i ja sama czułam, no jak?! Po prostu w szoku jestem.

Znaczy nie, ja toleruję tylko te z bitą śmietaną w środku, omnomnomn..
będziesz teraz pod opieką i wszystko będzie dobrze. Dużo odpoczywaj i staraj się nie stresować. Wiem, że jest Ci cholernie ciężko, ale nerwy nie pomogą
a jak niedawno poszłam po kopię wyniku, to okazało się, że jest tam data pobrania materiału, kiedy ja byłam na wakacjach
gin stwierdziła, że to niezbyt wiarygodne, skoro wiem, że wtedy nie mogłam robić badania i że musimy powtórzyć, póki co jednak nie pobierała mi nic. A z tego co mi się wydaje, wyniki chyba wpisuje się w kartę ciąży, więc myślę, że będziemy mieć robiona, bo tka trzeba
Bóle towarzyszą mi niemal codziennie od tygodnia, po drzemkach jest gorzej. Czuję się jak kapeć.