Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-06, 13:03   #4201
agness51
Zakorzenienie

Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Orzeszku - ja nie umiem wytłumaczyć,dlaczego tak jest ... czuję się chudsza - super,jak czuję się grubsza - masakra,humor zwalony.
Nawet boję się zważyć,bo pewnie bym się załamała.
Nie daję rady,i bez cięcia kalorii się nie obejdzie.
Znowu zacznę R chyba ...

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 13:07   #4202
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Orzeszku - ja nie umiem wytłumaczyć,dlaczego tak jest ... czuję się chudsza - super,jak czuję się grubsza - masakra,humor zwalony.
Nawet boję się zważyć,bo pewnie bym się załamała.
Nie daję rady,i bez cięcia kalorii się nie obejdzie.
Znowu zacznę R chyba ...

Masz chore myślenie, Agnieszko. Powinnas skontaktowac sie z psychologiem.
Schudniesz do 53 i co? znowu bedziesz chciała czuc sie lepsza bo chudsza i znowu redukcja?
Humor masz zawalony bo ciagle sie uzalasz nad sobą, nad swoimi wadami a nie dostrzegasz zalet.
Moze za ostro napisałam, ale uwazam ze to co robisz to uzalanie sie nad sobą.
Tez przez to przechodziłam, tez sie uzalałam nad soba, miałam depresje, ba nawet mysli samobójcze.
Ale nie chce marnowc sobie zycia.
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 13:15   #4203
agness51
Zakorzenienie

Ja też nie chcę marnować sobie życia. Wiem,że jestem młoda i w ogóle,ale nie zaakceptuję siebie. Wiem to. Póki nie schudnę.
Napisałaś ostro, ale ... rozumiem Cię .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-07-06, 13:17   #4204
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Martynko - wiesz,jak ważyłam prawie 90kg to ciężko mi było znaleźć fajny ciuch ...

Orzeszku,Ewelko - chce mi się tylko ryczeć,jak czytam co piszecie,bo ja i tak w to nie wierzę. Może jestem głupia i za bardzo myślę o sobie,o tym,że jestem gruba itp,ale nic nie poradzę

Chciałam dzisiaj zacząć redukcję ... ale oczywiśnie śniadanie już zwaliłam,wszystko robię źle,nic mi nie wychodzi,nie umiem jeść normalnie,albo jem za mało,albo zjem czegoś za dużo i wyrzuty sumienia i rowerek (wczoraj też tak było,zjadłam prawie 1900kcal i potem rowerek 1h - ponad 800kcal spalonych) ... nie radzę sobie już z moim myśleniem,mam dosyć siebie,bo ciągle się nad sobą użalam,mówię jaka to jestem gruba i w ogóle,a gdybym w końcu wzięła się porządnie za reudukcję,to schudłabym może do tych 53-54 kg i może wtedy byłabym szczęśliwsza ... nawet nie mam siły szukać jakichkolwiek ćwiczeń,bo w takie upały to masakra,ale oczywiście ten przeklęty rowerek zawsze mnie skusi ...
Czuję,że już się poddaję,miałam przez te 2 tyg jak TŻ wyjechał zdrowo się odżywiać i nic mi z tego nie wyszło ... prawie codziennie lody,raz zapiekanka ...
Czuję się potwornie,nawet dzisiaj z tej bezsilności nie wiedziałam w co się ubrać,bo we wszystkim wyglądam źle,grubo ...

Wybaczcie ...
Myślisz, że mi się nie chciało ryczeć gdy dziewczyny pomagały mi z tego gó.wna wyjść ? Nieraz płakałam i wszystko przemyśliwałam (nie potrafię odmienić ; d) i nie raz doszłam do wniosku, że tak już być nie może. I zdaje ci się, że grubo wyglądasz, wmawiasz to sobie, choć nie jest to prawdą. I wiesz co ci powiem ? Jak ja się odchudzałam to byłam coraz chudsza i chudsza i tego nie zauważałam, nadal siebie nie akceptowałam. Aż wkońcu byłam za chuda. I co dałoby mi dalsze odchudzanie, skoro nie akceptowałam siebie, chociaż tyle schudłam ? Proszę, Agness, nie rób żadnych głupot i nie wpakowywuj się w to jeszcze bardziej. Gdyby wszytkie młode dziewczyny przejmowały się tylko cyferkami na wadze lub cm w udzie. Większość wogóle się nie mierzy i żyją, cieszą się życiem i korzystają z niego jak mogą, a ty jesteś taka młoda, pewnie masz pasje i marzenia, pomóż im się spełniać, jedzenie nie może zepsuć twego życia!

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 13:21   #4205
agness51
Zakorzenienie

Właśnie się zmierzyłam i co ? Niecałe 2 cm więcej w udzie,w talii o 1 albo 2.

Poddaję się ...

Stary 2008-07-06, 13:27   #4206
EwelkaaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie się zmierzyłam i co ? Niecałe 2 cm więcej w udzie,w talii o 1 albo 2.

Poddaję się ...
Boże, Agness, co to te 2 czy 1 cm ? Przecież tego nawet nie widać! Mi przybyło niedawno 2 cm w udzie, a po kilku dniach nagle znikły. Te cm mają rządzić twym życiem ? NIE ! Nie możesz marnować swej młodości na głupie cm w talii czy udzie ! Ja się wczoraj zmierzyłam i uznałam, że póki co nie będę się mierzyć bo nie chcę wpadać w to jeszcze bardziej. Kiedyś wogóle się nie mierzyłam i byłam szczęśliwa, więc teraz nie pozwolę sobie, aby to niszczyło me życie. Zrozum, że to zdrowie i psychika jest ważniejsza od chorych cm .. I po co się wogóle mierzyłaś ? Żeby wpadać w głębszego doła ? Aguś .. weź się w garść, proszę cię ..

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 13:28   #4207
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Toffiee Pokaż wiadomość
Dokładnie lekarze na pirwszym miejscu stawiaja masę. Ciągle słysze :" Teraz najwazniejsza jest waga" Najważniejsza jest waga o wszem, ale dla anorektyczk w zaawansowanej fazie choroby. Tyć każą , a o pomoc duchowa trzeba prosić.

Gronkowiec juz z 1,5 roku temu mnie opuścił Jeżeli nawet by sie okazało, ze go masz, to po kilku tygodniach, chyba nawet 2, już po problemie. u mnie teraz ze zdrowiem jak zwykle, idealnie, ale pod względem psychicznym, róznie bywa. Chyba częściej gorzej niz lepiej.
Dwa tygodnie? Oj to jeśli go mam, to musiałabym się sprężyc z jego leczeniem, bo za niecałe dwa tygodnie jadę na obóz taneczny, na którym nikogo nie będzie obchodzic moje gardło..
Może czas to zmienic?

Cytat:
Martynko - wiesz,jak ważyłam prawie 90kg to ciężko mi było znaleźć fajny ciuch ...

Orzeszku,Ewelko - chce mi się tylko ryczeć,jak czytam co piszecie,bo ja i tak w to nie wierzę. Może jestem głupia i za bardzo myślę o sobie,o tym,że jestem gruba itp,ale nic nie poradzę

Chciałam dzisiaj zacząć redukcję ... ale oczywiśnie śniadanie już zwaliłam,wszystko robię źle,nic mi nie wychodzi,nie umiem jeść normalnie,albo jem za mało,albo zjem czegoś za dużo i wyrzuty sumienia i rowerek (wczoraj też tak było,zjadłam prawie 1900kcal i potem rowerek 1h - ponad 800kcal spalonych) ... nie radzę sobie już z moim myśleniem,mam dosyć siebie,bo ciągle się nad sobą użalam,mówię jaka to jestem gruba i w ogóle,a gdybym w końcu wzięła się porządnie za reudukcję,to schudłabym może do tych 53-54 kg i może wtedy byłabym szczęśliwsza ... nawet nie mam siły szukać jakichkolwiek ćwiczeń,bo w takie upały to masakra,ale oczywiście ten przeklęty rowerek zawsze mnie skusi ...
Czuję,że już się poddaję,miałam przez te 2 tyg jak TŻ wyjechał zdrowo się odżywiać i nic mi z tego nie wyszło ... prawie codziennie lody,raz zapiekanka ...
Czuję się potwornie,nawet dzisiaj z tej bezsilności nie wiedziałam w co się ubrać,bo we wszystkim wyglądam źle,grubo ...

Wybaczcie ...
Ech Aga, i co Ci da ta redukcja? To jest jak błędne koło, schudniesz, przytyjesz, znowu się będziesz katowac? Problem nie leży w Twoim wyglądzie, tylko w psychice, byłaś już u tego psychologa? Też przez to przechodziłam, wiele razy podczas mojego ' najgorszego' okresu, jednak w pewnym momencie stwierdziłam : " dosyc, to już koniec, muszę się zaakceptowac taką jaką jestem". Nie jest to łatwo, ale da się, tylko Ty nie chcesz tego nawet, Twoje myśli skupiają się wokół wagi. Zapomnij o niej, uwierz w to, że jesteś świetną dziewczyną i jakiś głupi wskaźnik nie będzie wyznaczał tego czy Ty jesteś szczęśliwa czy też nie. Przestań, lody, zapiekanka? Są wakacje, jedź na to na co masz ochotę, oczywiście z umiarem. Jedna zpiekanka? Kochana... już nie wiem jak trzeba na Ciebie wpłynąc, masz poważny problem i tylko Ty sama możesz go rozwiązac, masz teraz dużo czasu.. przemyśl to wszystko.. Odpowiedź sobie na pytanie : czy Ty w ogóle chcesz kiedyś ' z tego ' wyjśc czy masz zamiar marnowac życie na liczenie kalorii i spelanie ' nadmiaru' na rowerku? Tylko wg Ciebie wyglądasz grubo.. Długo już czekam na ten moment kiedy w końcu Ty zaakceptujesz siebie, wierzę, że się doczekam i życzę Ci tego..

smak6malin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 13:31   #4208
agness51
Zakorzenienie

Ewelko - Wy wszystkie tutaj na wątku jesteście naprawdę szczupłe ... a ja ... pewnie daleko mi do tej chudości ... wszystkie tu ważą po 40 pare kilogramów,albo leciutko ponad 50 ... i to nie przy 160cm ale znacznie więcej ...

Poddaję się,nie daję rady.

Ale dosyć,nie będę już wprowadzać tu dzisiaj niewesołej atmosfery na wątku .
Jeszcze raz przepraszam .

Martynko - wszystko sobie jeszcze dokładnie przemyślę ...

Stary 2008-07-06, 13:34   #4209
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Ewelko - Wy wszystkie tutaj na wątku jesteście naprawdę szczupłe ... a ja ... pewnie daleko mi do tej chudości ... wszystkie tu ważą po 40 pare kilogramów,albo leciutko ponad 50 ... i to nie przy 160cm ale znacznie więcej ...

ja waze 60 kg przy 168 cm , wiec z tego wynika ze powinnam sie odchudzac , tak?
Albo anjlepiej mówic sobie jaka to jestem beznadziejna bo gruba

Redukcja Ci nie pomoze, bo Twój problem Agnieszko,jest w głowie, w sposobie myslenia.

Stary 2008-07-06, 13:42   #4210
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie porównuj się z innymi, to nie ma żadnego sensu. Są dziewczyny, które ważą niecałe 40kg i uważają się za grube, ale są także i takie, które ważą ponad 60 kg i uważają się za piękne, więc jak sama widzisz, waga nie jest najważniejsza. Ważne są proporcje, widziałam Twoje zdjęcia i u Ciebie są widoczne, nie masz powodów do tego, żeby się redukowac.

Stary 2008-07-06, 13:47   #4211
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smak6malin Pokaż wiadomość
Nie porównuj się z innymi, to nie ma żadnego sensu. Są dziewczyny, które ważą niecałe 40kg i uważają się za grube, ale są także i takie, które ważą ponad 60 kg i uważają się za piękne, więc jak sama widzisz, waga nie jest najważniejsza. Ważne są proporcje, widziałam Twoje zdjęcia i u Ciebie są widoczne, nie masz powodów do tego, żeby się redukowac.
nie musze sie uwazac za piekne, bo niektóre są nie tylko piękne ale i zgrabne...:rolleyes :

Stary 2008-07-06, 13:54   #4212
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
nie musze sie uwazac za piekne, bo niektóre są nie tylko piękne ale i zgrabne...:rolleyes :
Wiem, o to mi chodziło. Chciałam podkreślic to, że one akceptują siebie, bo Aga chociaż powinna, nie uważa się za taką.

Stary 2008-07-06, 14:23   #4213
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, o to mi chodziło. Chciałam podkreślic to, że one akceptują siebie, bo Aga chociaż powinna, nie uważa się za taką.
Myslałam ze napisałas, ze to one same sie uwazaja za piekne a nie sa tak odbierane przez ludzi.

Stary 2008-07-06, 14:35   #4214
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość
Myslałam ze napisałas, ze to one same sie uwazaja za piekne a nie sa tak odbierane przez ludzi.
Nie, nie. Miałam na celu podkreślenie tego, że sukces tkwi w samoakceptacji. U Agi jest tak, że inni ją odbierają jako naprawdę świetną dziewczynę, tylko ona sama siebie nie potrafi taką zaakceptowac..

Stary 2008-07-06, 14:48   #4215
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
Dwa tygodnie? Oj to jeśli go mam, to musiałabym się sprężyc z jego leczeniem, bo za niecałe dwa tygodnie jadę na obóz taneczny, na którym nikogo nie będzie obchodzic moje gardło..
Może czas to zmienic?

A może uda sie szybciej, każdy przypadek jest indywidulany. Byc może juz w tydzien po małym pasozycie nie będzie sladu? A poza tym, nawet jesli nadal zostanie, to, byc może sam ból gardła minie. Ja normlanie chodziłam do szkoły.
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 15:02   #4216
outofcontrol
Przyczajenie

Nie dam rady tego pokazać mamie, ona nie zrozumie...

agness51 jak ja Cię dobrze rozumiem eh

ciekawa jestem, czy tylko ja mam takie schizy, że chodzę (jeśli już muszę wyjść) latem w płaszczu wiosennym, bo mi się wydaje, że wszyscy na mnie patrzą i myślą "matko! ona taka gruba i się nie wstydzi!?". dziewczyny, jak sobie radzić z tym głupim myśleniem?
outofcontrol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 15:04   #4217
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
A może uda sie szybciej, każdy przypadek jest indywidulany. Byc może juz w tydzien po małym pasozycie nie będzie sladu? A poza tym, nawet jesli nadal zostanie, to, byc może sam ból gardła minie. Ja normlanie chodziłam do szkoły.
Oby było tak jak piszesz, tylko, że wiesz.. jak taki pasożyt jest w organizmie to organizm jest znacznie słabszy. A na obozie muszę byc w świetnej formie bo czeka mnie 6-10 h tańca dziennie.

Stary 2008-07-06, 15:32   #4218
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Oby było tak jak piszesz, tylko, że wiesz.. jak taki pasożyt jest w organizmie to organizm jest znacznie słabszy. A na obozie muszę byc w świetnej formie bo czeka mnie 6-10 h tańca dziennie.

Póki do tego czasu ukończysz kurację i będzie z wymazu wynik negatywny to całkiem według mnie spoko, ale każda choroba i kuracja antybiotykami to obciążenie dla organizmu - będzie trzeba x-krotnie więcej uważać żeby nie załapać nowej infekcji. Jeśli będziesz nawet podczas obozu brała antybiotyk to nie wiem, nawet jak będziesz się czuła spoko, to dla ciała to będzie obciążenie. Skonsultuj z lekarzem najlepiej - według twojego stanu to on najlepiej ci powie jak się będzie sprawowało twoje ciało na obozie
enex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 16:07   #4219
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale dzieki temu tłuszczykowi jest się mała, atrakcyjną kobietką, a nie dzieckiem I śliczny strój kapielowy, zapomniałam dodać
Dziekuje, juz stary, ale lubie go, bo ma spodenki

Cytat:

Super,że coraz lepiej u Ciebie,trzymam kciuki,aby dalej tak było.
U Ciebie tez bedzie, ale jak w koncu POJDZIESZ DO PSYCHOLOGA!

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość

Jesy to co lubisz i chcesz. Ciesze się że u ciebie dooobrze
No, jem, jem Ale fajnie

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
Podziwiam dziweczyny wasze podejście, mam nadzieję, że ja też kiedyś będę potrafiła tak powiedzieć, chociaż coraz bardziej w to wątpię...Probuję walczyć, ale czuję jak po każdym posiłku puchnę, to trwa już tak długo, a ja nadal nie umiem siebie zaakceptować. Wiem, że powinnam przytyć aby normalnie funkcjonować chociaż nie jest teraz tragicznie(49/173, wcześniej było 40/173), a jednak choroba pozostaje silniejsza. Myślicie, że można z tego wyjść raz na zawsze i cieszyć się życiem, jak dawniej, jakby problem z jedzeniem nie istniał?
Ja tez czuje sie taka spuchnieta gdy cos zjem, a w szczegolnosci obiad, ale kazdy tak ma, po prostu zjemy, jestesmy pelni i.. to normalne, KAZDY to odczuwa A mysle, ze mozna z tego wyjsc, ale to jest tak, jak z alkoholem, do konca zycia bedzie sie `ed-kowa`, ale mozna to uspic na zawsze

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Tak? Myszko, ja teraz jestem na U.

Przepraszam Was dziewczyny .
A jak dlugo jestes na U? Pewnie krotko i dlatego tak jest. Na poczatku tez tak mialam. Jadlam co popadnie. Najpierw sledz, potem kanapki z marmolada, potem pasztet, czekolada, lody i na koncu kanapki z szynka. Duuuzo za duzo i miszmasz totalny. Ale to sa poczatki, orgamizm tego potrzebuje. Z czasem to sie unormuje i.. wtedy to juz nie myslisz non-stop o jedzeniu. Jedzenie sprawia Ci to przyjemnosc, ale instynktownie znasz umiar. Potrzeba troche cierpliwosci

Cytat:
Napisane przez WeronikaWargulak Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie zawstydzajcie mnie. Po prostu czuję, że daję z Aną radę i to ja wygrywam. Plameczko dzięki tobie zawsze pamiętam o tym by nie zejść na dno. A jadłospisy pojawiają się, ale rzadko bo nie mam czasu w tygodniu (od rana na zajęciach i zmordowana wracam do domu). Widzicie dlatego założyłam ten wątek odnośnie byłych EDkowych, bo niedługo ja się też tam przeniosę.
To bardzo dobrze, ze wygrywasz. Ja tez czuje, ze to ja jestem gora I bardzo fajnie, ze nie tylko mnie, ale rowniez Ciebie moj podpis mobilizuje I.. ja tez chyba niedlugo bede mogla zagoscic w kolejnym watku, ale potrzebuje jeszcze troche czasu. Chociaz mysle, ze jeszcze bardziej zmobilizowaloby mnie to do walki

Cytat:
Napisane przez deMitia Pokaż wiadomość
smutno mi dzisiaj :-(

Dziewczyny, mam pytanie, czemu zaczełyście się odchudzać? Jesteście określić w stanie powód?
Od zawsze bylam okragla. Pozniej zaczelam dojrzewac i schudlam, wyciagnelam sie w gore, ale kolacje tez zmniejszylam. ozniej minely moze z 2 lata i szlam do nowej szkoly, takze trzeba przeciez dobrze wygladac i.. schudnac, a gruba sie czulam

Cytat:
Napisane przez taka nie inna Pokaż wiadomość
Czesc!

Widzę, że tu z jednej stronny kolorowo. Plameczko gratuluje podejscia, naprawdę piszesz mądre rzezczy. Mogłabym prosic o zdjęcia?
Z drugiej jednak czarno S(k) nie wiem co mam napisac. Zebys sie nie podawala walczyla, bo tutakj tylko walka, o którą tak cięzko może pomóc. Wszytskie tu musimy walczyc kazdego dnia na nowo. I ty KTORA JUZ TYLE OSIAGNĘŁAŚ nie możesz się teraz podac, bo będzie coraz gozrzej, zamkniesz się w 4 ścianachz amiast cieszyc się życiem.

Umnie nawet ok.Zrobilismy dzis tego grilla, choc padało, ale nawet fajny taki grioll w deszczu, zwłaszca jak się siedzi w altance:P .
Przemogłąm się do kiełbaski, małej bo małej, ale jednak i zjadłam do niej chclebka, nie białego, razowego, ale zjadłam.Co prawda mój całkowity dzisiejszy jadłospis jescze się na P nie nadaję, ale jest dobrze i mam nadziję, ze starczy ,misił, zeby walczyc każdego dnia.
Muszę walczy o okres, onormalnośc. Za tydzien jadę nad morzez, z rodzicami i trochę się boję tego wyjazdu. szcególnie plaży i swojego ciała w kostiumie. Braku bisutu, który przed tym wszytskim miał rozmiar C choc wcale nie byłam grupa, a szczupła, no ale coż. Jakoś to będzie musi....
Ja tez mam maly biust, to Cie pociesze I super, ze zjadlas ta kielbaske, bardzo sie ciesze! A masz tez jakies swoje fotki, abym mogla zobaczyc? Podaj maila, to wysle swoje

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość

Noo, rozsądek górą. ^^ Super, że tak dobrze Ci idzie i że jesteś zadowolona ze swego wyglądu. Mam prośbę, wyślesz mi te jakieś swe foteczki? niewyspanah@wp.pl
Juz wyslalam

Cytat:

A tam przemyslisz, juz uknulas sobie redukcje, a znowu Ci sie nie uda, bo takie jest ED i po prostu, nie schudniesz tylko przytyjesz i po co Ci to? Po co Ci napady, zle humorki, skoro jestes sliczna i szczupla? Sama pakujesz sie w bagno i zobaczysz agness, ze wpomnisz moje slowa jak bedziesz o 3 kg grubsza po tej redukcji. Takie jest ed, niestety. A ja mam 165cm i 53 kg i co? I 55 cm w udzie. I jestes gruba? Nie. A nie waze 4x kg. I nie masz za co przepraszac, my tu po to jestesmy, zeby przemowic Ci do rozsadku i pokazac co zlego sobie robisz.

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 16:50   #4220
noname12345TPa
Gość

Plameczko - zobaczysz niedługo (czas szybko leci) razem tam wejdziemy, w wrześniu sobie zdjątka po robię, ad co. A i jak dasz radę to wchodź na "pogaduszki dla byłych edkowych" - założyłam go po to by można sobie pogadać, bo bardzo się z wami zżyłam, wspierać on też będzie te dziewczyny które walczą z tym cholerstwem (bo miło będzie wejść do naszej grupy) i motywować je do wyjścia.
P.S. Jak tam wejdziesz (tyczy się też innych) to napiszcie mi priv, że chcecie dołączyć do klubu - wtedy dam wam zaproszenia.
Stary 2008-07-06, 17:45   #4221
Annie1441
Wtajemniczenie

Ja wazę 6X kg Czyli co Agness...? Grubaska? Dziewczyno... po prostu Twoja psychika nie nadążyła. Zewnętrznie ważysz 5X kg (nie pamietam ile) a wewnętrznie nadal 90...

Uwielbiam czytać Twoje posty Plameczko i Twoje Orzeszku. Mogłybyście wysłać mi zdjęcia na ania.lily@vp.pl ? I Ty Agness też, jakbyś mogła Chciałabym zobaczyć te słynne 'chude-grube' uda

btw. U mnie na razie w miarę. Jem, spaliłam miskę robiąc popcorn , humor nawet, nawet, zrobiłam dzisiaj na piechotę jakie 20 km i ledwo żyję. A jaka głodna, szok :P
Annie1441 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 17:57   #4222
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Witam Was dziewczyny
Znów coś skłoniło mnie, żeby udzielić się w tym wątku...
Przeżyłam kryzys - po tygodniu ubrałam spodnie (to już kolejna para) i nawet nie mogę się dopiąć.
We wszystkich niegdyś luźnych spodniach ledwo się poruszam.
Nie mogę patrzeć w lustro na swój brzuch, zadek i uda, które ostatnio zacznie się poszerzyły. I w dodatku wiem, że to już nie tylko wymysły, bo ciasne ciuchy mnie utwierdziły w tym przekonaniu.
Wczoraj przed snem jeszcze pałaszałowałam płatki (każdej nocy właściwie coś pałaszuję), bo wmówiłam sobie, że nie mam już tak silnej woli jak kiedyś. Błąd.
To był nóż w plecy.
Jestem w takiej desperacji, że dawno nie czułam nad niczym takiej kontroli.
Nie przyznam się, ile kalorii wyszło mi w ramach tej "pokuty".
Nie to jest najgorsze, bo problem w tym, że dobrze się czuję ograniczając jedzenie. A z jednej strony pragnęłabym znów normalności, z drugiej mam obraz dawniej siebie, on znów zaczyna mi się podobać. ;(

Poprostu brak sił

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 18:04   #4223
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje bardzo za uświadiomienie, idę we wtorek do lekarza.. Ja też właśnie nie czuję się źle jako tako, tylko to gardło od czasu do czasu daję się we znaki. A jak teraz u Ciebie ze zdrowiem?

Co do opryszczki wiem, mam ją drugi raz w życiu, okropnie mi z nią, nie mogę się doczekac aż zejdzie.
Także Ci gratuluję Zasłużyłaś na odpoczynek..
Rodzice pewnie są z Ciebie okropnie dumni

Przestań Aga, nie mogłaś znalezc fajnych ciuchów ? Znam osoby, które mają rozmiar 46/48 i świetnie się ubierają.
Oj babo, babo..
Jeśli chodzi o walkę z opryszczką, to bardzo polecam wyciąg z jeżówki. W formie tabletek Rutinacea albo w zielonej herbatce Tetley malinowej. Odkąd zaczęłam się tym wspomagać, to wirus się nie budzi.
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka, żebyś miała siły tańcować. ^^

Cytat:

Wybaczcie ...
Agness! R nie przyniesie Ci szczęścia. Jak wiele razy podkreślały dziewczyny, szczęście masz w sobie. Doceń to, że jesteś naprawdę atrakcyjną dziewczyną i nie zaczynaj znowu się zadręczać!

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość

Juz wyslalam
Kolejna laska! Masz śliczną figurkę. Ładnie się prezentujesz w tym kostiumie.

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość
Ja wazę 6X kg Czyli co Agness...? Grubaska? Dziewczyno... po prostu Twoja psychika nie nadążyła. Zewnętrznie ważysz 5X kg (nie pamietam ile) a wewnętrznie nadal 90...

Uwielbiam czytać Twoje posty Plameczko i Twoje Orzeszku. Mogłybyście wysłać mi zdjęcia na ania.lily@vp.pl ? I Ty Agness też, jakbyś mogła Chciałabym zobaczyć te słynne 'chude-grube' uda

btw. U mnie na razie w miarę. Jem, spaliłam miskę robiąc popcorn , humor nawet, nawet, zrobiłam dzisiaj na piechotę jakie 20 km i ledwo żyję. A jaka głodna, szok :P
Dobrze, że jest OK. Ale się nachodziłaś, zajadaj na zdrowie. ^^
Stary 2008-07-06, 18:16   #4224
smak6malin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Póki do tego czasu ukończysz kurację i będzie z wymazu wynik negatywny to całkiem według mnie spoko, ale każda choroba i kuracja antybiotykami to obciążenie dla organizmu - będzie trzeba x-krotnie więcej uważać żeby nie załapać nowej infekcji. Jeśli będziesz nawet podczas obozu brała antybiotyk to nie wiem, nawet jak będziesz się czuła spoko, to dla ciała to będzie obciążenie. Skonsultuj z lekarzem najlepiej - według twojego stanu to on najlepiej ci powie jak się będzie sprawowało twoje ciało na obozie
Dziękuje mądralo( ) za cenne informacje, oczywiście pogadam z lekarzem.

Cytat:
Jeśli chodzi o walkę z opryszczką, to bardzo polecam wyciąg z jeżówki. W formie tabletek Rutinacea albo w zielonej herbatce Tetley malinowej. Odkąd zaczęłam się tym wspomagać, to wirus się nie budzi.
Życzę szybkiego powrotu do zdrówka, żebyś miała siły tańcować. ^^

Dobrze wiedziec ! Już mi pomału schodzi, ale jak będę dzisiaj w sklepie to kupię sobie tę herbatę. Nie jest ona bardzo słodka?

Cytat:
Napisane przez Mangolina Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
Przeżyłam kryzys - po tygodniu ubrałam spodnie (to już kolejna para) i nawet nie mogę się dopiąć.
Nie mogę patrzeć w lustro na swój brzuch, zadek i uda, które ostatnio zacznie się poszerzyły. I w dodatku wiem, że to już nie tylko wymysły, bo ciasne ciuchy mnie utwierdziły w tym przekonaniu.
Wczoraj przed snem jeszcze pałaszałowałam płatki (każdej nocy właściwie coś pałaszuję), bo wmówiłam sobie, że nie mam już tak silnej woli jak kiedyś. Błąd.
To był nóż w plecy.
Nie to jest najgorsze, bo problem w tym, że dobrze się czuję ograniczając jedzenie. A z jednej strony pragnęłabym znów normalności, z drugiej mam obraz dawniej siebie, on znów zaczyna mi się podobać. ;(

Poprostu brak sił
Witaj, a Ty przypadkiem nie byłaś na przytyciu i nie chciałaś przytyc? Pewnie niewiele kalorii, co? Proszę Cię nie obcinaj tak znacznie kalorii, to nie polepszy sytuacji.. Może odwiedzisz psychologa, zanim będzie za późno?

Stary 2008-07-06, 18:31   #4225
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Kurde, dziewczyny to wraca.. ale wraca dlatego, że tyję.. Jadłam mało - jem dużo i tyję.. Nie mogę tego znieść i ucinam kalorie z jedzenia na rzecz innych rzeczy. Tak jak dziś.
1. 150g kurczaka gotowanego, pół pomidora
2. 4 gałki lodów
3. wieśniak lekki
głodówka jak nic, ale ja nie chce tyć i w podświadomości wiem, że to nie rozsądne i że nie mogę tak robić, ale w praktyce nie mogę tego przełożyć, jak patrzę na swoje uda, czy w ogóle to masakra.. Myślicie, że psycholog tu pomoże.. ?
Stary 2008-07-06, 18:33   #4226
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Witaj, a Ty przypadkiem nie byłaś na przytyciu i nie chciałaś przytyc? Pewnie niewiele kalorii, co? Proszę Cię nie obcinaj tak znacznie kalorii, to nie polepszy sytuacji.. Może odwiedzisz psychologa, zanim będzie za późno?

Tak Martynko, byłam kiedyś na P
Wszystko było dobrze, dopóki nie zaczęłam sobie nadto pozwalać - mnóstwo słodyczy przed samym snem. I nocne podjadanie stało się moim nawykiem. Efekty się w końcu pojawiły, bo moje ciało jest teraz znacznie pulchniejsze i flakowate...
Wiem, że powinnam szukać pomocy, tak więc teraz coś o moim podejściu...
Zwiedziłam kiedyś kilku psychologów.
Jestem osobą zamkniętą w sobie, moje poczucie własnej wartości jest równe zeru. I dziwnym sposobem nic i nikt nie był w stanie tego zmienić - żaden przyjaciel, znajomy, chłopak, psycholodzy, psychiatrzy. Nie działają na mnie sposoby psychologów, bo wiem, że oni tylko wykonują swój zawód, a ich osobista opinia jest zupełnie inna.
Jakoś zdecydowałam "wylać" to z siebie właśnie Wam. I większość z Was wie, co czuję. W tym momencie przypomniałam sobie swoje początki tutaj na forum Jakiego dostałam kopa, ach

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 18:38   #4227
monochrome
Rozeznanie

Cytat:
Witam Was dziewczyny
To był nóż w plecy.

Poprostu brak sił
Z tego co wyczytałam na forum, to tak super sobie radziłaś, osiągnęłaś normalność, nie pozwól jej uciec. Spodnie to tylko spodnie, założę się, że figurę wciąż masz świetną. Nie zadręczaj się ucinaniem kcal.

Cytat:
Dobrze wiedziec ! Już mi pomału schodzi, ale jak będę dzisiaj w sklepie to kupię sobie tę herbatę. Nie jest ona bardzo słodka?
Jest w porządku. Też nie lubię słodkich herbat, a ta mi odpowiada.

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Kurde, dziewczyny to wraca.. ale wraca dlatego, że tyję.. Jadłam mało - jem dużo i tyję.. Nie mogę tego znieść i ucinam kalorie z jedzenia na rzecz innych rzeczy. Tak jak dziś.
1. 150g kurczaka gotowanego, pół pomidora
2. 4 gałki lodów
3. wieśniak lekki
głodówka jak nic, ale ja nie chce tyć i w podświadomości wiem, że to nie rozsądne i że nie mogę tak robić, ale w praktyce nie mogę tego przełożyć, jak patrzę na swoje uda, czy w ogóle to masakra.. Myślicie, że psycholog tu pomoże.. ?
Wybierz się do niego, pomoże Ci!
Jadłospis koniecznie musisz wzbogacić, tak nie można. Przytyjesz, ale potem metabolizm Ci się przecież poprawi i będziesz mogła sporo jeść i utrzymywać wagę. Tylko trzeba przetrwać ten trudny etap, z pomocą specjalisty na pewno będzie OK.
Stary 2008-07-06, 18:49   #4228
vixeen89
Rozeznanie

Hej Dziewczyny
Z góry przepraszam, że nie odpowiem każdej z Was, ale jestem padnięta. (przeleciałam tylko wzrokiem co tam u Was słychać)Włąsnie wróciłam z nad jeziora, byłam z rodzicami i pojechaliśmy do znajomych m.in. trochę pojeżdziliśmy na rowerach Szczerze mówiąc potrzebne mi to bło, bo monotonia dnia codziennego mnie dobijała...Oderwanie się od rzeczywistości pozwoliło zapomnieć o połowie problemów

Agnes, załamałam się jak przeczytałam Twojego posta - proszę Cię idź do psychologa, on Ci pomoże...Podstawą wizyt u psych. jest budowanie właściwego obrazu siebie i samoakceptacja..Słuchaj, też mam kilka problemów (niezwiązanych z ed) i nie potrafiłam ich zaakceptować..Psycholog powiedziała mi że podstawą naszej pracy będzie zmienienie mojego toku myślenia...zyskanie jakiegoś poczucia wartości i przekonanie siebie samej, że nie warto skupiać sie na niedoskonałościach jeśli mamy sporo atutów (które musimy odkryć przed sobą)Dlatego nie przechodz na żadną redukcję tylko idź i się zapisz w końcu no!!
S(k) bardzo mi przykro , że nie układa Ci się..Ale proszę , nie poddawaj się..Przecież to nic nie da! prędzej czy później będziesz musiała się zmierzyć z tym problemem, czy ci sie podoba czy nie...I to nie dlatego, że kazą rodzice, lekarz, otoczenie,,czy my, edkowe....Tylko dlatego że tak nie da się żyć! Po prostu się nie da...Jak wyobrażasz sobie swoje życie na studiach, życie jako matka..?!? nie uciekniesz przed tym dopóki się z tym nie rozprawisz raz a dobrze
Mangolina, korzystasz z pomocy psychologa? przecież jesteś taka śliczna....Nie myśl o sobie, że jesteś gruba czy brzdka...Masz ogormne powodzenie u facetów...Doceń to - szczególnie że każdy CI mówi że jesteś śliczna i urocza

resztę doczytam dziewczęta, bo teraz nie mam już siły...

aa Plameczko, mogę prosić zdjęcia? byłabym wdzięczna - vixen2@tlen.pl
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-06, 19:01   #4229
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Cytat:
Wybierz się do niego, pomoże Ci!
Jadłospis koniecznie musisz wzbogacić, tak nie można. Przytyjesz, ale potem metabolizm Ci się przecież poprawi i będziesz mogła sporo jeść i utrzymywać wagę. Tylko trzeba przetrwać ten trudny etap, z pomocą specjalisty na pewno będzie OK.
Ale ja właśnie nie chce przytyć i tego najbardziej nie zniosę, nienawidzę się za kolejny cm w udach, albo w talii.. Niby jem co chce, ale pozniej sa tego rezultaty. Miewam czasem kompulsy, wtedy ide do sklepu na kupie sobie słodyczy i zjem wszystko na raz, pozniej wyrzuty sumienia i tak w kółko. Obcinanie redukcja, jedzenie tycie. Fałdka na brzuchu i płacz.. Ja już tak dłużej nie mogę. Czuje tak samo jak wy że znajomi widzą że przytyłam ale dalej zapewniają że jestem chuda i to mnie najbardziej drażni bo wiem że ja wcale nie jestem chuda.. W ogoóle bez sensu jest to wsyztsko...
Stary 2008-07-06, 20:46   #4230
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość
Ale ja właśnie nie chce przytyć i tego najbardziej nie zniosę, nienawidzę się za kolejny cm w udach, albo w talii.. Niby jem co chce, ale pozniej sa tego rezultaty. Miewam czasem kompulsy, wtedy ide do sklepu na kupie sobie słodyczy i zjem wszystko na raz, pozniej wyrzuty sumienia i tak w kółko. Obcinanie redukcja, jedzenie tycie. Fałdka na brzuchu i płacz.. Ja już tak dłużej nie mogę. Czuje tak samo jak wy że znajomi widzą że przytyłam ale dalej zapewniają że jestem chuda i to mnie najbardziej drażni bo wiem że ja wcale nie jestem chuda.. W ogoóle bez sensu jest to wsyztsko...
Redukcja tylko pogorszy sprawe. Przy Twoim stanie zamiast schudnac-przytyjesz. Kolejny raz napisze, ze przy ed na redukcji sie nie schudnie, tylko jeszcze mozna przytyc. A tego chyba nie chcesz? Malo jesc, potem napad i tycie. Nie lepiej byc na U tez troche przytyc i potem metabolizm sie ustabilizuje i bedzie okej? W ed zaburzony jest obraz normalnosci, zle podejscie do diety, napady objadania sie, stad skutkiem jest tycie na redukcji. Ja zauwazylam, ze odchudzajac sie jadlam wiecej niz teraz na U. Moim zdaniem powinnas wybrac sie do psychologa i w ogole powinnas nadal byc na U. Ile jadlas kalorii odchudzajac sie? Czemu nie wierzysz tym wszytskim, ktorzy mowia, ze jestes szczupla/chuda? Pewnie nie patrzysz na siebie obiektywnie, tylko spogladasz na poszczegolne czesci ciala. Kazdy ma faldki na brzuchu, nawet najwieksi chudzielce. Ale ludzie nie oceniaja brzucha, tylko calosc. A psycholog pomoze Ci w akceptacji siebie. Pozdrawiam

Cytat:

Tak Martynko, byłam kiedyś na P
Wszystko było dobrze, dopóki nie zaczęłam sobie nadto pozwalać - mnóstwo słodyczy przed samym snem. I nocne podjadanie stało się moim nawykiem. Efekty się w końcu pojawiły, bo moje ciało jest teraz znacznie pulchniejsze i flakowate...
Wiem, że powinnam szukać pomocy, tak więc teraz coś o moim podejściu...
Zwiedziłam kiedyś kilku psychologów.
Jestem osobą zamkniętą w sobie, moje poczucie własnej wartości jest równe zeru. I dziwnym sposobem nic i nikt nie był w stanie tego zmienić - żaden przyjaciel, znajomy, chłopak, psycholodzy, psychiatrzy. Nie działają na mnie sposoby psychologów, bo wiem, że oni tylko wykonują swój zawód, a ich osobista opinia jest zupełnie inna.
Jakoś zdecydowałam "wylać" to z siebie właśnie Wam. I większość z Was wie, co czuję. W tym momencie przypomniałam sobie swoje początki tutaj na forum Jakiego dostałam kopa, ach
Bardzo dobrze, ze zdecydowalas wylac to nam, sprobujemy Ci pomoc. A co do tego zdania, ktore pogrubilam, to abdolutnie NIEPRAWDA. Psycholog nie ma zupelnie innej opinii. Psycholog po prostu wie, co w zyciu jest najwazniejsze, co daje szczescie i sprobuje rowniez i Ciebie tego nauczyc, przekazac Ci tak wazne informacje, by byc szczesliwym. Tylko glupi ludzie oceniaja innych, obgaduja, obserwuja innych, plotkuja. A psycholog wlasnie ma calkiem inne zycie i dlatego jest szczesliwy a tamci ludzie-nie. Pozwol mu pomoc.

Cytat:

Kolejna laska! Masz śliczną figurkę. Ładnie się prezentujesz w tym kostiumie.
Ale mnie zawstydzilas, dziekuje

Cytat:
Napisane przez Annie1441 Pokaż wiadomość

To ja Ci wysle na maila fotki te w kostiumie kapielowym i od razu napisze Ci w mailu adres nk

vixeen wyslalam Ci maila

werka nie moge znalezc tego watku...

A ja mam jutro o 8.00 egzamin na prawko, to moj drugi. Strasznie sie boje. Mowilyscie ze bedzie 3maly kciuki, takze mozecie zaczac juz teraz i w ogole pomodlcie sie zebym zdala i dobrze zaparkowala i zebym nie miala parkowania rownoleglego oki? A za 1 razem nie zdalam nieslusznie, moj instruktor zlozyl skarge na egzaminatora i przez to egzaminatorowi zabrali 1000 zl premii. Ale wolalabym zamiast tego, zeby mi zaliczyli egzamin, bo boje sie, ze jutro zabraknie mi tego szczescia co na pierwszym... Ale jak sie pomodlicie i bedziecie 3maly kciuki to pewnie nie zabraknie

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości