|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3571 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cześć !
Co do tego kosza wyprawkowego, to chyba rozwiązanie dla bardzo zajetych i bogatych ludzi ![]() ![]() Princess napisz cos do nas Kochana i trzymaj sie mocno. Regular czekamy na wyniki !!!!! Ja nie mam bólów głowy tylko raczej szybko robi mi sie słabo. Dzis przed warsztatami zalece do sh ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3572 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
W którym dokładnie tygodniu ciazy jesteś ?
Ja jeszcze ruchów nie czuje 😭😭😭 Gon się mnie pytała czy już czuje jestem w 17 tygodniu i czy to jest normalne ze jeszcze nic u mnie nie czuć ? Dzidzia ma 10 cm i na ostatnich badaniach (07.02) mało się ruszało w porównaniu do poprzedniego miesiąca ....Hmmm u Was jest podobnie ?🤔 i od czego to może zależeć ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3573 |
Zadomowienie
|
Norciu, tu masz mój post o wózkach
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post81089881
#3574 |
Przyczajenie
|
Tez bym już chciała poczuć ruchy bobaska 😍😍😍 napewno wspaniałe uczucie ☺️
|
![]() ![]() |
![]() |
#3575 |
Raczkowanie
|
Fajnie Blanka, że wróciłaś
![]() Gosia inhalacje są dobre, co do płukania to właśnie zależy czy masz nos zatkany za przeproszeniem "smarkami" wtedy płukaj, a jak zatkany od obrzęku, bez wydzieliny, to lepiej nie. Ja mam obrzęk i mi płukania też go pogarszały i czułam większe puchnięcie w środku. A zresztą może u Ciebie to nie zatoki? Zdarza się, że niektóre dziewczyny mają od 2 trymestru zatkany nos od hormonów. Boli Cię głowa w okolicach czoła, policzków, szczęki? Jeśli tak, to faktycznie zatoki podejrzane. Mnie już trochę niepokoi brak ruchów, dziś 18+0, ale ja pocieszam się, że u mnie przez tłuszcz nic nie czuć ![]() Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-02-09 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3576 |
Zakorzenienie
|
Mi się ostatnio przez szaleństwa małej brzuch ruszał. Żałuję, że nie miałam telefonu, aby to nagrać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz większość czasu leżę, bo mam problem z siedzeniem czy chodzeniem ![]() Co do usg przez brzuch a tylozgiecie, nie wiem bo u mnie wszystko widać.. Od 9tc mam. Usg tylko przez brzuch, prenatalne też miałam przez brzuch i wszystko dobrze widać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-09 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gin powiedział, że jeśli bóle będą bardzo uciążliwe, albo będą powodowały zawroty głowy/omdlenia to dobrze skonsultować się z neurologiem. U mnie 18+2 i od dwóch dni czuję takie mocniejsze łaskotanie, ale na 100% nie jestem w stanie powiedzieć czy to dzidziuś, więc na razie jeszcze się nie nakręcam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3580 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Norka,pewnie jesteś takim przypadkiem jak ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-02-09 o 11:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3582 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To dziwne z tym tyłozgięciem. Wczoraj był 14t6d, według USG 14t i niemal nic nie było widać, co mnie zdumiewa, bo ja przecież jeszcze bardzo szczupła i niemal nie mam tłuszczyku na brzuchu. Tak a propos, znalazłam gdzieś informację, że NT dziecka mierzy się do CRL 85 mm, a dzidzia przedwczoraj miała 80 mm i NT 1,5.
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Co do.wózka,to my mamy mutsy 4 rider,gondole i spacerowke.
Jest naprawdę ok,nie jes ciężki,łatwo się sklada,super prowadzi nawet po wertepach,solidny,ale dla mnie trochę za wysoki. |
![]() ![]() |
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masaże pomagały na chwilę. Teraz i basen odpada i leki. W ciąży się bardzo nasililo, wcześniej występował atak bólu, i czasem po kilku h, czasem na nastepny dzien już był spokój. Raz na jakiś czas trwało to długo np. Kilka dni. Teraz to się ciągnie i ciągnie 3dzien.. W końcu przestanie i znów zaatakuje.. Tylko ciekawe kiedy? Pożyjemy zobaczymy. No chyba faktycznie tylozgiecie jedno, drugiemu nie równe, ciekawe jak to jest, że u jednej tak u drugiej tak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3585 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3586 |
Zakorzenienie
|
Blanka.konsultowalas ten.niski.puls?
Tez mam.tylozgiecie,usg przez brzuch,mało tkanki.tluszczowej,gin powiedzial ze super wszystko widac. Odowska niby.wiem,ze od 26 tyg powinno.się luczyc ruchy,ale moja księżniczka kopala regularnie,a tu.cisza.Wypilam kawę,zjadłam jabłko,sernik i nic Teraz stygnie fasolka |
![]() ![]() |
![]() |
#3587 |
Wtajemniczenie
|
2. WÓZKI
Wchodzimy (a raczej podsumowujemy) w temat wózków. Zacznę od razu od superhiperekstra listy podanej przez Folinkę (pozdrawiamy!), myślę, że wielu z nas ułatwi to wybór wózka. Folia przeciwdeszczowa na gondolę i/lub spacerówkę (czy jest/są w komplecie - często ta na gondolę nie bardzo pasuje na spacerówkę, czy zakrywa dobrze daszek, podnóżek, czy ma okienko/wywietrzniki) Oparcie spacerówki (czy podnosi się do pionu i rozkłada na płasko - wiele spacerówek w "pionie" ma mocno pochylone oparcie i dziecko ciągle "zjeżdża", regulacja jedną ręką - regulacja na pasku dwoma rękami to dla mnie duża wada) Koła (piankowe, pompowane) Buda (czy naciąga się do przodu, ma okienko, wentylację) Podnóżek (czy dobrze podpiera nogi, czy dobry i dla małego, i większego dziecka - nóżki nie powinny dziecku zwisać) Fotelik (czy są adaptery do maxi cosi lub podobnego) Wysokość rączki (czy dobra regulacja, wysuwana/zginana) Oparcie gondoli (czy podnosi się, czy położone na płasko jest gładkie - wiele częstochowskich ma wyraźny uskok w miejscu gdzie się zgina) Osłonięcie gondoli (czy buda jest duża, naciągana do przodu, czy ma wentylację) Hamulec (nożny/ręczny, czy naciska się z góry, żeby odblokować - przy naciskanym z dołu brudzi się i niszczy buty) Amortyzacja (czy jest i na przednie i na tylne koła, jak duża - różnice bywają bardzo znaczące) Siedzisko (czy można przodem i tyłem, czy składa się ze stelażem) Waga Rozmiar siedziska gł/szer/wys w cm (ważny jeśli spodziewamy się dużego dziecka lub wózek ma być na 3 lata) Kosz (czy duży i łatwo dostępny) Pokrycie ściągane do prania Oczywiście nie wszystkie punkty są równie ważne albo dla jednej osoby coś jest ważne, dla innej nie. Czasem coś może być mniej lub bardziej ważne jeszcze w zależności czy maluch będzie zimowy czy letni, lub czy planujemy jeden wózek na 3 lata, czy z góry wiemy, że do roku wymienimy. Wybierzcie sobie co dla Was jest ważne, ale warto sprawdzić wszystko, żeby potem było łatwiej w domu podjąć decyzję. Ja sobie to drukowałam hasłami w tabelce i z taką kartką szłam do sklepu i jak już jakiś wózek mi się spodobał, to sobie punkt po punkcie wszystko sprawdzałam i notowałam, nawet te drobniejsze rzeczy, bo potem uwierzcie w domu to się wszystko miesza po oglądnięciu dziesiątek wózków, a czasem te detale bardzo decydują o wygodzie korzystania z wózka albo czy jakieś akcesoria trzeba dokupić. Starałam się napisać tak krótko hasłami, ale też żeby było jasne o co w danym punkcie mi chodziło. Sprzedawcy wg mnie nie są pomocni, bo zwykle po prostu nie mówią nawet o wielu z tych spraw, które są powyżej, np. czy siedzisko jest faktycznie blisko pionu albo czy pokrycie ściąga się do prania. (O dziwo nie zawsze, a ja np. nie wyobrażam sobie wozić dziecka w spacerówce dwa lata bez porządnego prania, tylko jakieś mycie po wierzchu gąbką.) Inna sprawa jest taka, że mówią np. że ten czy tamten model jest fajny, bo dobrze się sprzedaje, ale niestety osoby kupujące wózek po raz pierwszy często wybierają coś co wydaje się fajne, ale po jakimś czasie użytkowania wiedzą, że inaczej już patrzą na to i co innego wydaje się lepsze/ważniejsze. Jak zrobisz rundkę po sklepach i popróbujesz, pomacasz sobie wózki, to na pewno co nieco Ci się rozjaśni! Najlżejsze wózki na rynku jakie wypatrzono (pozdrawiamy Emmę): Cybex Balios - 11,2 kg; cena 2000 zł, gondola wew. - 76 x 31 x 24 cm Greentom Carrycot - 9,1 kg; cena od 1600 zł, gondola wew. - 78 x 33 x 15 cm Bugaboo Cameleon - 9 kg; cena od 4400 zł, gondola wew. - 76 x 32 x 18 cm Miałam wpisać też Joolz Day 2, ale jego waga z gondolą to 14,3 kg (tak znalazłam). Jeśli chodzi o typowe polskie wózki zwane pieszczotliwie czołgami (pozdrawiamy Folinkę ![]() Polskie wózki: - Kacbru - BabyDesign - Jedo - Roan W sumie to chyba nie napisałam niczego nowego ani olśniewającego. Wybór wózków i osobiste wymagania są tak rozmaite, że nie sposób tego bardziej uściślić. Mutsy 4 Rider (gondola i spacerówka) - jest naprawdę okej, nie jest ciężki, łatwo się składa, super prowadzi nawet po wertepach, solidny. Spacerówka fajnie się odchyla do spania, są pasy, jest pałąk. Dla osoby z 150 cm wzrostu troszkę za wysoki (jej odczucia). Minusem jest mały kosz. Cena wózka głębokiego - od 1800 zł, a głęboko-spacerowego od 2100 zł. Joie Mytrax - nie ma tragedii z wagą wózka. Dobra alternatywa między spacerówką z zestawu 2w1, a parasolką. Nadaje się na zakupy, do lasu, na pole i jest super. Budka dla starszaka jest okej, nisko się opuszcza. Kosz na zakupy niewielki, ale to naturalne w takim wózku. Regulowana wysokość rączki, która się przydaje.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-09 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3588 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak.ktoś będzie zainteresowany mutsym,to służę radą.Musimy przywieźć wózek od teściów i mogę odpowiadać na pytania. Spacerowka fajnie się odchyla do.spania,są pasy,pałąk Minusem w wózku jest mały kosz |
![]() ![]() |
![]() |
#3589 |
Wtajemniczenie
|
Te, które mają jakiś model obcykany i chcą go omówić, to zachęcam. Będę edytować główny post, żeby wsio było w jednym miejscu.
#3590 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o polskie wózki, to dla osób zainteresowanych takimi, z moich własnych poszukiwań i z doświadczenia koleżanek (u nas też zdaje się parę osób je wspomniało) zdecydowanie bym poleciła spojrzeć na firmy BabyDesign, Jedo i Roan.
Na tym miejscu muszę też powiedzieć, że miałam czołg dwa razy ![]() Jak będę mieć dłuższą chwilę dziś, to Wam jak najbardziej opiszę historię moich wózków, choć mało mam konkretnych modeli do polecenia, ale trochę kombinacji robiłam, to może gdzieś tam jakaś myśl coś komuś pomoże. Teraz czas na drugie śniadanie i biorę się za długo odwlekane wystawienie rzeczy na ebayu.
2006.03.28 ur. Maksymilian ![]() 2012.05.15 ur. Kajetan ![]() 2017.01.02 ur. Lidia ![]() 2018.07.05 ur. Beniamin ![]() Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-02-09 o 11:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę wózek miec przy sobie i.ewentualne.pytania z Waszej strony bylyby.mile.widziane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3592 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3593 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mąż się nic nie odzywa bo chyba liczy na kolejną dziewczynkę, i nie chce zaczynać lawiny pytań... Tak jak po drugiej ciąży, gdzie mieliśmy już syna i córkę ciągle: macie już wszystkie dzieci, ale się trafiło. Utarło się z tą "parką" i tyle... Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
wózki
Ja mam Joie Mytrax. Nie pamiętam ile waży, ale nie ma tragedii. Dla mnie to jest dobra alternatywa między spacerówką z zestawu 2w1 a parasolką. Jeżdżę nim na zakupy, do lasu, na pole i jest super. Budka dla starszaka jest ok,nisko się opuszcza. Kosz na zakupy jest niewielki, ale to naturalne w takim wózku. A, i regulowana wysokość raczki bardzo przydatna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-02-09 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#3596 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze nie czuje ruchów, a dzis jestem w 17t1d. Wieczorem czasem mi sie wydaje jakies takie drganie, ale ciezko stwierdzić, czy to ruchy. Ale jestem jeszcze spokojna w I ciąży zwykle koło 20 sie pojawiają.
O Pola25 widzę, ze jesteśmy podobnego wzrostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3598 |
Wtajemniczenie
|
Ja tez jeszcze nie czuje ruchów
![]() ![]() ![]() Co do wózków to póki co bede czerpać wiedzę od Was, ale hestem nastawiona na zakup ktoregos z czołgów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#3599 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3600 |
Zakorzenienie
|
Co do wózka, u mnie jednak opcja z używanym od koleżanki nie wypali,mąż wkroczył na wojenną ścieżkę i on sie na używany wózek nie zgadza. No trudno,przeżyje jakoś :P
Ale mam nowego faworyta.. http://www.edwozki.pl/lungo-b-and-w.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.