|
|
#1141 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Dziewczyny ja tylko na chwilke, jutro skomentuje fotki bo jest ich sporo a dzisiaj ...
Patrys dziekuje za zyczenia miesiecznicowe, za nami 8 miesiecy Wrzuce jeszcze kilka zdjec Patrysia, Murmusku az sie boje co tym razem napiszesz ![]() Na ostatnim zdjeciu widac usmiech i perelki mojego synka, zobaczcie na gorze ma taka szczeline ze ząb zęba nie widzi , to po Tatusiu, odstajace uszy ma po mnie
|
|
|
|
#1142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś będę litościwa i nie będę Patrysia z nikim porównywać. Najbardziej mi się podoba na 3 zdjęciu, ma fajną szelmowską minkę (prawie jak Malwinka , poza tym widzę czyjś żółty stanik lalalalala).Co do zębów to jeszcze poczekaj, aż całkiem wylezą. Na początku często tak wyglądają. Mi to zostało na dłużej, miałam bardzo długo szczelinę taką 1-2mm, ale potem się to zlazło, jak byłam już młodą panną .Uszki ekstra. |
|
|
|
|
#1143 |
|
Konto usunięte
|
Heej
![]() Wpadam i spadam... Wczoraj w nocy nianczylam Oliego od 2 do 5 na kolanach, potem spalam godzine, wiec padam na nochal...I skorzystam, ze lobuziak spi i sama tez ide, bo nie wiadomo co noc przyniesie ![]() Buziory |
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
ot, nie zobaczyla ja i nie wykadrowala
![]() A Ty moja droga mialas na Patryka patrzec a nie po szafkach i polkach zagladac ![]() Dziekuje za mile slowa i jakze dalekie od Teletubisiow ![]() dodam tylko, ze powiedzilam o tym Tz ze tu taka jedna takie skojarzenia ma i co...? I sam teraz do niego tak sie zwraca czasami
|
|
|
|
#1145 | |
|
Rozeznanie
|
Jak widzę ten nowy nick Leosi, to od razu mi do głowy przychodzi ta piosenka Belindy Carlisle
Uuuuuuuuuu La Luna, La Luna ![]() To chyba zmiksowanie Lei i Moony - wychodzi Luna .Cytat:
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Rozeznanie
|
Dusia słodziutka. Piękne oczka.
mamusia tez niczego sobie ![]() Cytat:
Na dziedziczenie to raczej nie patrz. Jeżeli by tak było to biedna Pucka ![]() wielkie odstajace uszyska, bujne owłosienie po nas obojgu, szeroki nos po mężu, długi po mnie. rany biedne dziecko [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8140911]Heej ![]() Wpadam i spadam... Wczoraj w nocy nianczylam Oliego od 2 do 5 na kolanach, potem spalam godzine, wiec padam na nochal...I skorzystam, ze lobuziak spi i sama tez ide, bo nie wiadomo co noc przyniesie ![]() Buziory Hej, to Oluś zadbał o mamusię . oby ta noc była spokojniejsza Mur Ty też się wyśpij Na koniec mała zagadka : co je 7 miesięczne dziecko ? Otóż znajoma mojej siostry niańczyła wnusia, chłopczyk ma 7 miesięcy i jest strasznym żarłokiem. Pani się żaliła " zjadł ogórka kiszonego, pół kotleta i jeszcze był głodny " ![]() Dobranoc |
|
|
|
|
#1147 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Majunia dziękuje wszystkim ciociom za pamięć i życzenia
Wszystkiego dobrego dla Patryczka, Kubusia, Piotrusia i Nadii Cytat:
Gratuluję Agatce postępów, może głodzenie jest sposobem na brak apetytu. Cytat:
Gratuluję Malwince podejmowanych prób samodzielnego stania i kolejnego ząbka. Wózeczek bardzo fajny, a zawartość śliczna. Joli jesteś bardzo wesołą mamusią zawsze się uśmiechasz. Cytat:
Gratulacje dla chodzącej Oli ![]() Cytat:
To miał Tż ręce pełne roboty Miałaś szczęście![]() [quote=dorka19801;8115866]wyraliśmy sie też z jeździkiem na mały spacerek a później wrócilismy po wózek i wybralismy sie do Palmiarni- piękne miejsce. Klaudufce też sie podobało. ni oczywiście zobaczycie to na fotkach.quote] Klaudunia urocza, mamusia zresztą też, fajne macie wycieczki. Cytat:
Klaudunia urocza, mamusia zresztą też, fajne macie wycieczki. Malwinka jest śliczna. Z jakim zaangażowaniem chce pochłonąć koniczynę jakie ma fajne pulchniutkie nóżki. Cytat:
Biedna Agatka przeżyła chwilę grozy. Cytat:
Agatka słońce w pełni. Jak fajnie jej się zasnęło. Kubuś w 100 procentach zasługuje ma miano Puchatka, jest taki milusi i uroczy. Pieszczoch z niego
|
|||||||
|
|
|
#1148 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Świetne zdjęcie, bardzo fajne kółeczko ma Klaudunia. Cytat:
Eszewerio trzymaj się, wracaj szybko do zdrowia Cytat:
Kubuś wygląda na bardzo zadowolonego z wyprawy na plac zabaw, zjeżdżalnia chyba bardzo przypadła mu do gustu Cytat:
Max już jest taki duży, śliczny chłopczyk, wygląda na wesołka Motylku trzymaj się, czekamy na Ciebie: cmok:[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8132925] ![]() No kto zgadnie, kto [/quote]Nasz Leosia znikła, a w jej miejsce Moona (jakoś tak dostojnie )Cytat:
Super spędziliście wyjazd, ja już nie mogę doczekać się wczasów. Cytat:
Gratuluję Blaneczce nowych umiejętności werbalnych, bardzo miłych dla Mamusi ![]() Śmieszka jak zawsze uśmiechnięta, bardzo ładne ma oczka takie aż błękitne ![]() Już prawie nie pamiętałam jak wygląda Darunia. Daria też ma okrąglutką buźkę. Bardzo ładna dziewczynka Cytat:
Murmelius u nas problemy z zasypianiem pojawiły się spore jak Mycha zaczęła stawać, nic innego wtedy nie miała w głowie. Po pewnym czasie to minie ![]() Cytat:
Patryczek jest taki trochę urwisowaty chyba Ma taki błysk w oku Ząbki czadowe![]() Cytat:
![]() ..... Dziękuję wszystkim za życzenia dobrej zabawy. Tak też było, wytańczyłam się za cały rok (ostatnio tańczyłam na weselu 2 tygodnie przed porodem ), bolą mnie wszystkie mięśnie i kości od stóp po barki Wczoraj jak wróciłam nie mogłam zasnąć z powodu bólu nóg, ale co tam było warto , w poprawiny też nie próżnowałam w końcu ostatnio nie mam zbyt wielu okazji na potańcówki. Mam nadzieję, że za tydzień będzie równie udane wesele ![]() Obawiałam się o całonocną nieobecność, ale Maja dała radę. Wstała 2 razy w nocy, dostał butle od babci i szła spać. Ja cały czas byłam jak coś w pogotowiu (wesele było 5 min jazdy od domu), ale nie było alarmu ![]() Wesele było bardzo fajne, tylko jeden incydent kładzie się na nim cieniem. Na wesele wtargnęli nieproszeni goście 4 młodych chłopców(15 lat), jeden był ubrany w garnitur, reszta w dresach, co zaniepokoiło trochę naszego kolegę. Zaczepił ich pytając z kogo strony są, w zamian dostał kopa w żebra, zaczęła się szamotanina. 3 z nich udało się złapać, jeden zwiał, przyjechała ochrona, potem policja. Po jakimś czasie kolega coraz bardziej źle się czuł (ból zaczął się nasilać) więc i pogotowie wezwaliśmy, jazda na ostry dyżur. Całe szczęście okazało się to tylko stłuczeniem |
|||||||||
|
|
|
#1149 |
|
Rozeznanie
|
O rany, ale naskrobalyscie, przebrnelam przez to i na poczatku do zyczen przejde.
Spoznione ale szczere zyczenia dla Majuni, dla Kubusia, Piotrusia i Nadinki. Patrys dziekuje za zyczenia i za mile slowa o zdjeciach. Anusiu, coraz czesciej slyszymy pytania czy maly to urwis bo na zdjeciach prawie kazdy widzi ten blysk No i coz, z dnia na dzien coraz bardziej daje poznac swoj uparty charakterek, probuje wymuszac wszystko ale jeszcze jakos panujemy nad nim.Pysiu, Kubus na placu zabaw sliczny, my jestesmy jeszcze obserwatorami ale w koncu i Patrys ktorego dnia zaszaleje On ma ogolnie smiechawke jak komus cos upadnie, kiedys na poczcie wszystkich rozweselil jak sie smial w glos ale to tak, ze az sie caly w wozku trząsl bo chlopczykowi spadal resoraczek z krzeselka. Teraz jak chlopcy graja w pilke (kopia, rzucaja) to on mysli ze ona tez im chyba wypada z rak i tez wtedy rechocze. Motylku, Maxiu cudny smieszek. Widac, ze wylegiwanie sie na kocyku to jego specjalnosc. Moj to juz trawe skubalby ![]() A propo trawy, Murmelius mala swietna, jeszcze w takim wdzianku i stapajaca po wodzie po prostu rewelacja. Bardzo ladna dziewczynka. Bianka, Blaneczka tez jest sliczna, ma bardzo wyrazna teczowke, oczka mocno niebieskie... super. Iza, wklejaj czescie zdjecia Darii, taka sliczna dziewczynka a my ja tak rzadko widzimy. Joli, zagadka bardzo trudna a odpowiedz taka banalna . Przeciez to oczywiste, ze 7-miesieczne dziecko polową kotleta to sie nie naje. Ma pomysly kobieta...![]() Na koniec przywitam sie jeszcze z nowa choc stara kolezanka Moona-lea na poczatku nie zaczailam, ze to Ty. Pozniej avatarek powiedzial mi wiecej
Edytowane przez aneta80s Czas edycji: 2008-07-08 o 09:06 Powód: literowka |
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
U nas dziś była przebojowa noc, koło 4 Maja urządziła sobie koncert. Po jakiś 40 minutach dała dalej spać. Oczywiście obudziła cały dom, babcia przybiegła z pomocą, ale i tak to nic nie dało, Majunia musiała się wydrzeć.
Rano, kiedy rozmawiałam przez tel. stacjonarny (góra 3 min.), zdążyła wyciągnąć pół opakowanie chusteczek higienicznych z pudełka. Także było wokół niej morze białego porozdzieranego papieru. U nas dziś była przebojowa noc, koło 4 Maja urządziła sobie koncert. Po jakiś 40 minutach dała dalej spać. Oczywiście obudziła cały dom, babcia przybiegła z pomocą, ale i tak to nic nie dało, Majunia musiała się wydrzeć. Rano, kiedy rozmawiałam przez tel. stacjonarny (góra 3 min.), zdążyła wyciągnąć pół opakowanie chusteczek higienicznych z pudełka. Także było wokół niej morze białego porozdzieranego papieru. Ciekawe ,co mnie czeka dziś za dzień Mam nadzieję, że mojej córce na dziś limit psot się skończył.
|
|
|
|
#1151 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pyśka sięmelduje...jak zwykle przy kawce ![]() Słodziutka i ... ..."Jej piękne czarne oczy Śnią się czarne oczy Ich nie przeoczysz Wiem że nie "... Cytat:
Te minki, ząbki ... gdybym nie wiedziała ile ma miesięcy dałabym mu więcej ![]() Zawsze nie mogę się napatrzeć na te jego piękne oczęta ![]() Cytat:
********* Jakaś dziś rozlazła jestm od samego rana
... myślałam że po kawie przejdzie ![]() Cytat:
Wiem, że Kasia pracuje, a myshia nie może... Demoniku, Aneciu ??????????
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEKUJĘ w imieniu Darii za wszelakie pochwały
Postaram się częściej ją pokazywać ![]() Wiecie,ja rzadko sie udzielam na forum,ale powiedzcie mi gdzie jest Ebena,Sylwia,Lipinka?
|
#1153 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu, u mnie TZ chory i jest na zwolnieniu do jutra. Boje sie spotykac z innymi dziecmi bo niby Patrysiowi nic nie jest ale jak w domu sa wiruski to wole nie ryzykowac.
No i tak jak pisalam wczesniej, wolalabym ogolnie jednak spacer, w wozku jest mi latwiej z nim wychodzic do ludzi
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecuję, że wszystko nadrobię wieczorkiem. Zaraz zbieramy się do lekarza, żeby sprawdzić, czy nic podejrzanego się nie dzieje i żeby potwierdzić, że gorączka od zębów.
|
|
|
|
#1155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wizazowe całusy dla chorusa Cytat:
![]() mam nadzieje ze to jednak zabki buziaczki dla Olci
|
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1158 | |||||
|
Rozeznanie
|
noc minęła nienajgorzej. Cytat:
Ledwo dałam radę jej tę koniczynę z paszczy wyrwać . Cytat:
Moja to by od razu te pół opakowania pochłonęła. Taki z niej pożeracz. Cytat:
no co Ty? Nie piszesz, że Barbapapa z niej? ![]() Cytat:
Cytat:
i za Olcię.
|
|||||
|
|
|
#1159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nie zrobiłam (nawet nie pomyślałam), jak najszybciej zabrałam jej chusteczki, bo ona też do buzi pakuje, do tego rwie na malutkie kawałeczki, co by mama łatwo nie mogła ich z buzi wydostać i miała więcej do sprzątania. |
|
|
|
|
#1160 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
czee Mooo..
gdzie fotki?
|
#1162 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Snila mi sie dzis Murmelis ![]() Wieczorem ponadrabiam zaleglosci, bo mnie dzis do szewskiej pasji doprowadzila strona linii lotniczych, chcialam zabukowac bilety i przez godzine mi wyskakiwal napis, ze blad na stronie, wrrrr. a potem Olis sie zbudzil i koniec z kompem, teraz spadam robic obiad, i zaraz do pracy wybywam, paaa aaaaa, Sylwia: brawo za spadek ![]() ![]() ![]() U mnie juz szybkimi krokami zbliza sie 5 z przodu
Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-07-08 o 12:05 |
|
|
|
|
#1163 |
|
Rozeznanie
|
Cześć od 9 rano byli teściowie! teraz Weroniczka padła więc wypijam kawkę
Demonik sortuje zdjęcia? Idę po południu do stomatologa i zaczynam się bać co ona mi będzie robić? uuu nie cierpię tego uczucia. Kalafiorowa na obiadek! Noc też nie najgorsza bo w sumie wstala tylko raz ale za to żeby ją okrywać to z 10 bo jak ją przykryję kocykiem to ona się kładzie na min i śpi w kucki choćby więć odwracam ją albo zostawiam i nakrywam i za pol godz to samo! wasze urwisy też takie wierciołki nocne? już nie wspomnę że jak jest z nami to ja na samym koniuszku leżę a ona rozwalona jak królowa raz po długości raz po szerokości a co tam! wolno jej maluta jest! i jeszcze mężą zapytanie no chyba Ci to nie przeszkadza? przecież lepiej że śpi wygodnie z nami niż by miała w łóżeczku jej nóżka w szczebelki wpaść! tatuś......zapewne on będzie kochany bo będzie ją rozpuszczał a ja zła bo będę do porządku przywoływać! rano zrobiła kupkę w nocnik a ja całą serię zdjęć z tego faktu bo komu nie mówię to się patrzy na mnie jak na kosmitę! mamy w rodzinie bliźniaki (dwóch chłopców), którzy mają prawie 2 latka i boją się nocników także nie wiem kiedy oni zaczną na nie siadać a co dopiero mówić o robieniu w nie? Weronika na razie nie kuma zupełnie co robi ale ja wiem kiedy ją posadzić i dlatego wolę ją zaprzyjaźniać już teraz. |
|
|
|
#1164 |
|
Rozeznanie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8144668]
Snila mi sie dzis Murmelis ![]() [/quote]
|
|
|
|
#1165 |
|
Konto usunięte
|
W przestrzeni miedzyplanetarnej
Na szczescie to byla tylko swiadomosc, ze mi sie snilas, zero obrazu w pamieci ![]() Teraz to juz naprawde spadam ![]() EDIT: zawsze tak jest, ze jak ja kwitne to nikogo nie ma, buuuu Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-07-08 o 14:08 |
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę...
...wpadłam zwęszyć co się dzieję ![]() p.s. Karamba spadam, bo mi zupa wykipi
|
#1167 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
.Cytat:
.Cytat:
Mamie nie chciało się ugniatać kruchego ciasta i użyła robota, ciasto potroiło wielkość, jaką miało ostatecznie osiągnąć .Poszperaj w necie - dobre ciasto kruche (koniecznie z prawdziwym masłem, maślany posmak jest niezastąpiony) + lekki krem (np. taki jak do karpatki, można chyba kupić gotowy) + wiśnie + opcjonalnie - galaretka wiśniowa. Łykam ślinę... ![]() Śliczna! Ma idealnie okrąglutką twarzyczkę z dwoma uroczymi węgielkami . Ty też świetnie wyglądasz!Cytat:
.Cytat:
.Szok. Cytat:
.15-latki to jeszcze dzieciaki... Przerażające. Pysiu, my z Jasiem prawdopodobnie się zjawimy, dam Ci jeszcze znać wieczorem. Już jestem umówiona z mężem, ale jutro ma być kiepska pogoda, a my musielibyśmy czekaćna tatuśka do 17:30 - 18:00. Przy ładnej pogodzie poszłabym do parku, powłóczyłabym się po Warszawie, a w takiej sytuacji chyba nie dam rady siedzieć tak długo w Złotych Tarasach... Wy pewnie będziecie wcześniej zmykać. Pogadam jeszcze z M. jak wróci z pracy. Cytat:
, oby gorączka związana była z zbąkowaniem.[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8144668]U mnie juz szybkimi krokami zbliza sie 5 z przodu [/QUOTE]Tobie też gratuluję! ![]() Żebyś wiedziała Z 550 zrobiło się 475, z czego większość Jasia w różnych konfiguracjach .Cytat:
Cytat:
.Cytat:
Sama mam takie dwie (bez rękawów) . W jedną, krótszą, już się mieszczę, w drugą, długą z odkrytymi plecami jeszcze nie
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-07-10 o 21:14 |
|||||||||
|
|
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
No to teraz obiecane fotki z wyjazdu
.
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Krótka przerwa, Jasiowi coś się przyśniło i zawezwał mamusię
.Kolejne:
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-07-18 o 14:53 |
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
...następne
:
Jaś ma: http://lb4f.lilypie.com/MTFXp2.png ![]() Antoś ma: http://lb1f.lilypie.com/AA2Gp2.png ![]() Edytowane przez demonik Czas edycji: 2008-07-18 o 14:54 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:59.

, poza tym widzę czyjś żółty stanik lalalalala).
.

.
przegłodziłam ją, 4,5 h.

. Teraz oczywiście maruda już się zalączyła i już sielanka się skończyła.

i
za Olcię.

.