Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-16, 11:23   #4471
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Monya miałam cukrzyce cieżarnych w poprzedniej ciąży( wystraczyła dieta,cukry zawsze miałam dobre,ale Dawid jak na moje gabaryty dość spory,waga 3580 w skonczonym 39 tyg),po ciąży wyszła mi nietolerancja,gin już dawno powinien zlecić mi obciążenie,ale tego nie zrobił.W sumie jestem pod opieką diabetologa,ale przestałam chodzić po 1 wizycie.Wiem ,wiem bardzo nieodpowiedzialnie... Od tego czasu w miarę trzymam dietę.
W tej drugiej ciąży martwiłam się ,jakie mam te cukry. Wiedza zła,ale niewiedza jeszcze gorsza . Ta beta hcg wyszła źle ,no i pewnie rzeczy trzeba kontrolować.
Miałam glukometr accu check go,ale już do niego pasków nie produkują ,firma bezpłatnie wymienia na accu check performa. We wtorek kurier mi go przywiózł.Kupiłam paski i mierze.
Polus a Ty kupujesz na recepte paski ? Są strasznie drogie bez recepty

Dziewczyny dopiero wstałam, co za masakra haha.... jutro jade na badania - na krzywą morfologie i mocz. Zebym nie zapomniala poprosic męża o kuono pojemnika, bo bede w sloiku wiozla hahahaha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 11:27   #4472
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Zua dostałam 10 pasków testowych ,a 100 paskow kupilam za 37 złoty,drogo,ale poradnia ,do której jestem zapisana jest 100km stad i wyjdzie mi na to samo. A Ty ile dawałaś za paski?
Szczęściaro,co tak długo śpisz?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 11:28   #4473
asiaczek
Zakorzenienie

Ehh jakoś dziwnie "meczy" mi się brzuch. Nic mi raczej nie twardnieje, ale jakoś tak dziwnie mnie pobolewa.
Nie wiem jak to określić bo w poprzedniej ciąży tak nie miałam.

My może wieczorem pójdziemy na koncert charytatywny dla dziewczynki 15miesięcznej z dalszej rodziny męża.

Stary 2018-02-16, 11:30   #4474
fioletowe okulary
Raczkowanie

Folinko czy to Ty polecalas okrycia kąpielowe z kapturkiem BabyOne? Doradzisz czy kupować frotte czy welurowe ? Z góry dziękuję

Moje UP wyszlo prawidłowe, będzie chłopiec, całość badań wyszła na 20 tydzień natomiast obwód brzuszka na 22 tydzień <szok> . I lekarz kazał jak najmniej dotykać brzucha bo to wzmaga twardnienie, spróbujcie u siebie
Stary 2018-02-16, 11:31   #4475
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ehh jakoś dziwnie "meczy" mi się brzuch. Nic mi raczej nie twardnieje, ale jakoś tak dziwnie mnie pobolewa.
Nie wiem jak to określić bo w poprzedniej ciąży tak nie miałam.

My może wieczorem pójdziemy na koncert charytatywny dla dziewczynki 15miesięcznej z dalszej rodziny męża.

ja miałam wczoraj tak ,jak długo w samochodzie byłam w jednej pozycji
Stary 2018-02-16, 12:11   #4476
Radena
Zadomowienie

Pola, ja już ciut lepiej się czuję, miło, że pytasz

Dziewczyny z cukrzycą, czy Wy nie macie tych pasków refundowanych?

Powiem Wam, że ja też mojej ciąży ostatnio za bardzo nie czuję. Tylko czasem robi mi się trochę słabo jak za długo stoję. Nawet brzuch mam wrażenie, że mniejszy. A dzidzio czasem kopie, ale tak jednorazowo i cisza. Aż sie zastanawiam, czy to nie jelita
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 12:17   #4477
pola25
Zakorzenienie

Radena paski powinny byc refundowane,ale ja mam do diabetologa 100 km. Tutaj ,aby dostać się do poradni potrzebuje,skierowania itd Nie chce mi się biegać po przychodniach,gdy są takie zachorowania.
Stary 2018-02-16, 12:25   #4478
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Radena paski powinny byc refundowane,ale ja mam do diabetologa 100 km. Tutaj ,aby dostać się do poradni potrzebuje,skierowania itd Nie chce mi się biegać po przychodniach,gdy są takie zachorowania.
Moja sis to jakoś inaczej załatwia, zapytam ją

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wydaje mi się, że ona normalnie bierze receptę od lekarza rodzinnego, ale ma cukrzycę 1 typu, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jaka to jest cukrzyca... Może diabetolog mógłby dać jakieś zaświadczenie ile potrzebujecie pomiarów i na tej podstawie lekarz rodzinny mógłby przepisywać paski
Stary 2018-02-16, 12:34   #4479
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Moja sis to jakoś inaczej załatwia, zapytam ją

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Wydaje mi się, że ona normalnie bierze receptę od lekarza rodzinnego, ale ma cukrzycę 1 typu, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie jaka to jest cukrzyca... Może diabetolog mógłby dać jakieś zaświadczenie ile potrzebujecie pomiarów i na tej podstawie lekarz rodzinny mógłby przepisywać paski
nie wiesz,ile płaci?
Stary 2018-02-16, 12:35   #4480
folinka
Zadomowienie

Dobry!

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Oj właśnie liczę na to, że wszystko się unormuje. Lekarz podsunął mi bardzo dobry argument - dziecko rozwija się dobrze i nawet przeskakuje termin, więc ma ku temu warunki i ani to małowodzie ani łożysko ani żelazo nie jest narazie dla niego zagrożeniem. Bardzo mnie tym uspokoił i tego się trzymam. Wiem, że gdyby było źle, naprawdę źle to leżałabym w szpitalu a nie mogła swobodnie chodzić. Co do małowodzia narazie mam podejrzenie bo to pierwszy wynik, który mi wyszedł tak nisko. A łożysko ponoć jeszcze jest "wędrujące" może jeszcze się przesunąć.
Więc bez paniki podchodzę do tematu .
Tak, miałam jedno CC i chociaż szybko doszłam do siebie to stokroć wolę poród SN. U mnie narazie nie było mowy o ew. cięciu, ale nie dziwię się, że u Ciebie je rozważają. Chociaż wyciągają wnioski z Twojej przeszłości i chcą zminimalizować wszelkie ryzyko. Nie wiem jak u Was wygląda opieka po CC, ale u mnie położne były na każde skinienie przez 2 pierwsze doby, pamiętam, że Małą miałam dostawianą dosyć szybko i dopiero na noc ją zabrały. Kolejnego dnia od rana też już pomagały z piersią a to one a to Mąż. Także nie było problemów z kp.
Fajne podejście Twoje i lekarza!
Myślę, że podobnie jest z opieką i jeśli nie pozwolę na butlę to nie dadzą, co w Pl niestety w wielu szpitalach jest na porządku dziennym. Wiem, że jakoś to się da wszystko, tylko właśnie nie chcę nawet na tą jedną noc oddawać maluszka. Z Lidusią była bardzo ciężka pierwsza doba z kp, pracowałyśmy nad dobrym chwyceniem piersi dłuuugo. Nie chcę ryzyka, że taka jedna butla nam popsuje sytuację, o wpływie na jelita nie wspominając. Ja jak z wiesz z tych bardzo restrykcyjnych co do kp I tak jak mówisz po sn jednak lepiej, człowiek statystycznie dużo sprawniejszy Ale na razie już nie gdybam Będzie coś pewnego, to wtedy będę myśleć i się nastawiać. Następne spotkanie z ginekologiem i pewnie usg mam w 35tc, o ile położna mnie wcześniej nie wyśle.

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem moja córka miała okazję poczuć ruchy malutkiej siostrzyczki ale była radość, zwłaszcza dlatego że udało jej się poczuć jeszcze przed tatą. Mąż jak przyłoży rękę to mała od razu przestaje kopać.

Miłego dnia wam życzę i lepszego samopoczucia 😃

Ale fajnie!
Ja myślę, że też już u mnie czuć przez brzuch od jakichś trzech dni. Tzn średnio raz dziennie jest taka akcja, ale dotąd nikomu z rodzinki nie udało się nawinąć we właściwym momencie.

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Ja tez spie raz lepiej raz gorzej.
Ale mam ostatnio na lososia wedzonego
Polowa ciazy a ja sie nie czuje jakbym w ciazy byla, nawet dzidzi nie czuje no moze czasami.

Witamy w połowie! Gratki
O, kochana, wiesz przecież jak to jest - przed nami ta połowa ciąży, w której zdecydowanie to czuć, często aż za bardzo

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Folinko czy to Ty polecalas okrycia kąpielowe z kapturkiem BabyOne? Doradzisz czy kupować frotte czy welurowe ? Z góry dziękuję

Moje UP wyszlo prawidłowe, będzie chłopiec, całość badań wyszła na 20 tydzień natomiast obwód brzuszka na 22 tydzień <szok> . I lekarz kazał jak najmniej dotykać brzucha bo to wzmaga twardnienie, spróbujcie u siebie
Tak, ja. Ja lubię zdecydowanie klasyczne frotte.
Gratuluję zdrowego synka
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 12:35   #4481
Radena
Zadomowienie

Mówi, że około 3.40 za opakowanie
Stary 2018-02-16, 12:38   #4482
cambria04
Rozeznanie

Dziękujemy za gratulacje! 😘
Cytat:
Napisane przez nesska89 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt wasi znajomi i rodzina też są zawiedzeni płcią dziecka? Mam już synka, teraz wszyscy wmawiali mi córkę. Gdy okazało się że będzie drugi synek mam wrażenie że wszyscy są zawiedzeni... A pytania w stylu " To już pewnie że chłopak?" Wyprowadzają mnie z równowagi... Nie wiem czy odbieram wszystko negatywnie przez hormony czy wszyscy do okola naprawdę liczyli na dziewczynkę... Ja się cieszę że będzie chłopak wyprawkę już mam dla mnie ważne że jest zdrowe! Wczoraj cały wieczór przeryczałam przez to...

Powiem Ci, że u nas też tak było - mamy już dwóch chłopców i teraz presja otoczenia na dziewczynkę była straszna😛 na każdych spotkaniu jeszcze przed ciążą teściowie i szwagierka życzyli nam jeszcze córki, po wiadomości o ciąży to samo i to już od wszystkich, nawet moja dyr z pracy pytała czy modliłam się o dziewczynkę, wtf 😒 nie przejmuj się😘

Pozytywnaj - ciągle się zastanawiamy nas imieniem😊 podobają nam się m.in. Ida, Alicja, Julia, a mnie jeszcze Melania, Łucja, Matylda, Emilia na przykład, ale raczej nie na tyle żeby się na któreś zdecydować w domu mamy Aleksandra i Franciszka😀

Blanka wazektomia to może akurat rozwiązanie dla Was, nie wiem czy u nas by przeszło😉 chociaż więcej dziedzi nie planujemy... Fajnie, że macie sprecyzowane poglądy co do ilości dzieci, ja zawsze chciałam mieć 3 😀 czego na przykład moja babcia nie potrafi zrozumieć - dla niej jedno to za mało a dwa to za dużo😛
Co do kosmetyki pośmiertnej czy osób zmarłych niestety miałam często styczność i nie robi to na mnie wrażenia, prawda jest taka że człowiek do wszystkiego się przyzwyczaji, a specjalistów w tej dziedzinie jest na prawdę mało. Gorsze dla mnie jest historia danej osoby i nieodwracalność śmierci, w jednej sekundzie jesteś w innej już Cię nie ma...
Cytat:

Gratuluję udanej wizyty😊 rozbierzność 2 tyg to w normie jeszcze ...

Ja miałam refundowane te paski w poprzedniej ciąży, ale receptę miałam z poradni diaberologicznej dla ciężarnych. Nie wiem czy da się to obejść...

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 12:42   #4483
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Witam się w 21tc. 50% ciąży już za mną
Moje dziecko dla przypomnienia, że jest przypomniało mamusi o wymiotach z rana tak dla oczyszczenia żołądka haha 😂

Macie jakieś wieści od Princess??

Screenshot_20180216-123950.png

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-16 o 12:44
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 12:43   #4484
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Zua dostałam 10 pasków testowych ,a 100 paskow kupilam za 37 złoty,drogo,ale poradnia ,do której jestem zapisana jest 100km stad i wyjdzie mi na to samo. A Ty ile dawałaś za paski?
Szczęściaro,co tak długo śpisz?
Pola ja nie kupuje jeszcze, bo dopiero jutro ide na krzywą. Moj maz placi podovbie jak siostra Radenki - okolo 4 zl za opakowanie. Wydaje mi sie, ze rodzinny powinien wydać recepte na paski, ale glowy uciac nie dam. A Ty kiedy robisz krzywą ?
A spie sobie tak dlugo bo i tak nudze sie w domu sama caly dzien, a jak spie to chociaz jakies sny mam i zatapuam sie w marzeniach dzisiaj snily mi sie najpierw glupoty a potem nawet spoko sen o wycieczce w jakies egzotyczne kraje, ale polski akcent musial być, bo biegalam po lesie jakbym byla bohaterka bajki disneya, w tle jakas piosenka, a ja szukam grzybów... wtf ?!
Cytat:

Gratuluje udanej wizyty Kochana !!!!

Stary 2018-02-16, 12:51   #4485
pola25
Zakorzenienie

Fioletoweokulary super!U mnie mówił,że długie nogi ,długie ręce.Brzuszek ciężko było zmierzyć,bo sobie go przygniotła. Łobuzica leżała głową w dół, odpychała się nogami.
Co zaskakujące u mojego gina ,przeliczając na tyg,większy brzuch niż nogi,a na wczorajszym up na odwrót. Sprzęt mają podobny,tylko mój gin małomówny.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Radena, Zua dzięki za odpowiedz.

Zua no fajne masz te sny.Ciekawe.

Blanka co do długości ciąży,idziemy prawie łeb w łeb.

Prines się wypisała na własne żądanie,wróciła do domu, ma obserwować,czy nie dochodzi do zakażenia organizmu. Wczoraj poszła do szpitala na usg.Macica się skurczyła deformując główkę malutkiej: mad:Tak mi smutno,gdy sobie o nich myślę
Stary 2018-02-16, 12:52   #4486
madziara889
Zakorzenienie

Pola dziękuję, że pytasz. Jest dużo lepiej, wczoraj na siłę, ze łzami w oczach się rozciągała, wygrałam dupkę w wannie i pomogło.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 12:54   #4487
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Fioletoweokulary super!U mnie mówił,że długie nogi ,długie ręce.Brzuszek ciężko było zmierzyć,bo sobie go przygniotła. Łobuzica leżała głową w dół, odpychała się nogami.
Co zaskakujące u mojego gina ,przeliczając na tyg,większy brzuch niż nogi,a na wczorajszym up na odwrót. Sprzęt mają podobny,tylko mój gin małomówny.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Radena, Zua dzięki za odpowiedz.

Zua no fajne masz te sny.Ciekawe.

Blanka co do długości ciąży,idziemy prawie łeb w łeb.

Prines się wypisała na własne żądanie,wróciła do domu, ma obserwować,czy nie dochodzi do zakażenia organizmu. Wczoraj poszła do szpitala na usg.Macica się skurczyła deformując główkę malutkiej: mad:Tak mi smutno,gdy sobie o nich myślę
Matko.. Dlaczego oni nie wywołują porodu? Mała nadal żyje??

Stary 2018-02-16, 12:56   #4488
pola25
Zakorzenienie

Madziara cieszę się,że już lepiej.

Nie wiem,czy ktoś wrzucał taki link http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Blanka mała żyje,takie procedury.Może to ma wpływa to ,co się teraz dzieję z tymi klauzulami sumienia, ustawami w sprawie aborcji. Ja tak zaczęłam łączyć te wszystkie sprawy. Nie do uwierzenia. Kraj cywilizowany. 21 wiek.
Stary 2018-02-16, 13:04   #4489
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Madziara cieszę się,że już lepiej.

Nie wiem,czy ktoś wrzucał taki link http://wyprawkabobasa.blogspot.com/p/spis-tresci.html

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Blanka mała żyje,takie procedury.Może to ma wpływa to ,co się teraz dzieję z tymi klauzulami sumienia, ustawami w sprawie aborcji. Ja tak zaczęłam łączyć te wszystkie sprawy. Nie do uwierzenia. Kraj cywilizowany. 21 wiek.
Nie wiem,ja miałam w dalszej rodzinie przypadek niedawno, gdzie wystąpiło krwawienie , zaczęło odklejac się łożysko chyba,nie było szans dla dziecka. Od razu zostały podane odpowiednie leki, wywoływany poród, aby matka nie musiała cierpieć i czekać.. Tak samo dziecko.
Dla mnie to jest chore,jak można pozwolić na takie cierpienie. Szok szok szok. Ona była w innym szpitalu??
Ile już minęło od odejścia wód??

Stary 2018-02-16, 13:19   #4490
pola25
Zakorzenienie

Blanka była najpierw u siebie,potem.w Lodzi i wczoraj u siebie na usg

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Wody chyba w zeszłym tyg odeszły,nie pamiętam.Między piatkiem,a niedziela

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Blanka moze odklejenie łożyska jest bardziej niebezpueczne.dla matki.
Stary 2018-02-16, 13:21   #4491
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Wiesz co, może i bardziej niebezpieczne.. Ale przecież w takim tc dziecku już czuje.. Ono się po prostu męczy..
Szok szok szok po prostu,bylam pewna, że już jest po wszystkim..

Stary 2018-02-16, 13:23   #4492
pola25
Zakorzenienie

Blanka zgadzam się z Tobą w 100!%
Stary 2018-02-16, 13:50   #4493
asiaczek
Zakorzenienie

Brak mi słów co do sytuacji Princess. To musi być ciężkie dla wszystkich, straszne te procedury.
Oby tylko teraz nic nie zagrażało Princess

Stary 2018-02-16, 14:35   #4494
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny to straszne co sie dzieje u Princes, skazuja ją na okropne cierpienie, nie wiem jak tak można, to niehumanitarne....

Stary 2018-02-16, 14:38   #4495
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Boże okropne wieści z tą naszą Princess ile ta dziewczyna musi wycierpieć i ile to maleństwo😂, ja tak jak wy nie mogę sobie tego w głowie poukładać, jak tak można .

Wróciłam z tych plotek, najedzona że szok. Najpierw kawa z bitą śmietaną i białą czekoladą z tortem szwardzwalskim a potem baigiel z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i sałatą polany sosem miodowo musztardowym. Już dzisiaj nic chyba nie tknę.

Ja też się witam w 21 tygodniu dzisiaj dokładnie 20+0😃
Blanka my chyba tak samo mamy?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Pola dziękuję, że pytasz. Jest dużo lepiej, wczoraj na siłę, ze łzami w oczach się rozciągała, wygrałam dupkę w wannie i pomogło.

No to dobrze że już lepiej 😃

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 14:38   #4496
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Boże okropne wieści z tą naszą Princess ile ta dziewczyna musi wycierpieć i ile to maleństwo😂, ja tak jak wy nie mogę sobie tego w głowie poukładać, jak tak można .

Wróciłam z tych plotek, najedzona że szok. Najpierw kawa z bitą śmietaną i białą czekoladą z tortem szwardzwalskim a potem baigiel z boczkiem, jajkiem sadzonym, serem i sałatą polany sosem miodowo musztardowym. Już dzisiaj nic chyba nie tknę.

Ja też się witam w 21 tygodniu dzisiaj dokładnie 20+0😃
Blanka my chyba tak samo mamy?

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

No to dobrze że już lepiej 😃

Tak u mnie tez dzisiaj 21tc

Stary 2018-02-16, 14:58   #4497
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Witam się w 21tc. 50% ciąży już za mną
Moje dziecko dla przypomnienia, że jest przypomniało mamusi o wymiotach z rana tak dla oczyszczenia żołądka haha ��

Macie jakieś wieści od Princess??

Gratuluję!
To chyba coś o jeden dzień inaczej liczycie z Patrycją, bo tp Wam się różnią, ale to nic
W takim razie dziś gratulacje za połowę jeszcze dla Was, bursztynku i Anett!

Cytat:

Powiedziałabym, że to raczej drobna różnica w sposobie mierzenia tych dwóch ginów. Takie różnice do kilku dni są zupełnie nieznaczące. Jeden zmierzy mm mniej, drugi więcej i już różnica wychodzi.

Biedna Princes! To straszne, niewyobrażalne...

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-02-16 o 15:00
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-16, 14:59   #4498
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Powiedziałabym, że to raczej drobna różnica w sposobie mierzenia tych dwóch ginów. Takie różnice do kilku dni są zupełnie nieznaczące. Jeden zmierzy mm mniej, drugi więcej i już różnica wychodzi.

Biedna Princes! To straszne...
Nie wiem od czego to zależy.. Długości cykli?? Wystąpienia owulacji??
Ja liczę tp z UG, nie z ostatniej miesiączki.
Z ostaniej miesiączki mam 11.07

Stary 2018-02-16, 15:04   #4499
pola25
Zakorzenienie

Folinko wiem ,wiem

Blanka ja też powoli przestawiam się,że ten termin z usg jest wiarygodniejszy i widzę,że dla lekarzy też.
Stary 2018-02-16, 15:05   #4500
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Pola, ja już ciut lepiej się czuję, miło, że pytasz

Dziewczyny z cukrzycą, czy Wy nie macie tych pasków refundowanych?

Powiem Wam, że ja też mojej ciąży ostatnio za bardzo nie czuję. Tylko czasem robi mi się trochę słabo jak za długo stoję. Nawet brzuch mam wrażenie, że mniejszy. A dzidzio czasem kopie, ale tak jednorazowo i cisza. Aż sie zastanawiam, czy to nie jelita

Ja płace za 50 pasków 6 zł bo mam 30%
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości