|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III
Cytat:
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Blanka kwiat rewelacyjny hahaha. Może potrzeba mu innej doniczki, z dziurami na dole. Ja tez nie mam ręki do kwiatów domowych. Mam jednego chwasta na parapecie, to staram sie go podlewac. Rok stoi i raz zakwitl, szalenstwo Dzisiaj mialam trochę stresu i teraz leżę, ale juz swiruje, bo nie czuję babelkow może dlatego, że jeszcze nie zjadlam obiadu, moze Rozalka jest glodna a wyrodna matka czeka z obiadem na Starego zamiast dziecko nakarmić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam ręki do kwiatków, zwłaszcza balkonowych. Rok w rok mi usychają,ale zwalam to na mocno wiejący wiatr
![]() Była u mnie siostra z bratem,pobawili się z Mateuszem. Nic nie odpoczęłam, bo stałam przy garach,ale przynajmniej mogłam spokojnie ugotować i pozmywać, co ostatnio miałam okazję zrobić może rok temu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#484 |
|
Rozeznanie
|
Witam się po badaniu
dziewczynka na 100%, pokazała co ma między nóżkami zdrowa dzidzia, wszystko przebadane ![]() waga około 418g Ładnie współpracowała z doktorem i nie miał problemu z badaniem, tylko jak chciał zrobić zdjęcie to na końcu zasłoniła rączkami buźkę, chyba ją raziło światło z głowicy ![]() Blanka dopisz mnie proszę na pierwsza stronę 32l, pierwsza ciąża, TP 4.07 dziewczynka kolejna wizyta 23.03 nad imieniem się jeszcze zastanawiamy
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-02-23 o 18:17 |
|
|
|
#485 |
|
Rozeznanie
|
wstydziuch po mamie
|
|
#486 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dobrze że juz weekend! Ten tydzień w pracy mega dał mi w kość. Dziewczyny które są na L4 - czy udało Wam się odejść na zwolnienie ze spokojem ducha tj. przekazując wszystkie obowiazki? Bo ja mam wrażenie ze to mission impossible. Ciągle nie ma na to czasu bo są bieżące zadania. Planowałam pracować do końca marca ale chyba pójdę na L4 wcześniej, gdzieś za 2 tyg bo juz nie daje rady - za dużo obowiązków, stresu, nadgodzin. I zastanawiam się jak do tego podejść najlepiej.
Co do kwiatów to tez nie mam ręki. Wszystkie kończą w ten sam sposób Teraz dogorywa mi gwiazda betlejemska - chyba w weekend się pozegnamy. A na obiad miałam łososia czosnkowy cytrynowego, kus kus i surowke. Pychotka!
|
|
|
|
#487 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
Śliczna, duża dziewczyna, będzie trenować sztuki walki bo garde już trzyma hihi 😃
Gratuluję 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Radena gratuluję synka! a Tobie dorka córci
![]() Elaaa Jak dobrze, że wszystko ok, dopiero weszłam poczytać na wątek i aż się przestraszyłam, ale dobrze, że z dzieckiem wszystko ok, a infekcję szybko wyleczysz ![]() norka a dziękuję moja córcia ma się bardzo dobrze we wtorek miałam UP i w 19+4 ważyła 370 gram. Ssała sobie kciuka a na zdjęciu, które dostaliśmy zrobiła taki uśmiech, że sobie zerkam od czasu do czasu i aż mi serce mięknie z rysów twarzy wygląda jak mój tż, jego kopia.Blanka ja też nie mam ręki do roślin, nawet jeden kaktus mi kiedyś zgnił, a inny usechł(???) jakim cudem to do tej pory nie wiem ![]() U mnie dziś gołąbki mniam mniam uwielbiam ![]() ovejita ja odeszłam z dnia na dzień, w listopadowy wtorek byłam w pracy, następnie było krwawienie i od środy leżałam już plackiem na duphastonie. WSZYSTKO w pracy miałam rozwalone, niedokończone. Cała dokumentacja, nieprzekazane obowiązki, nawet tylko mnie znane hasła do niektórych komputerów/ danych, ale nie było wyjścia. Zresztą wtedy mnie to kompletnie nie interesowało, bałam się tylko o ciąże, a w pracy no cóż musieli sobie poradzić. Jeszcze z miesiąc liczyli, że wrócę jeszcze do pracy, ale moja gin nie pozwoliła, telefonicznie przekazałam, co mogłam, potem jak się już lepiej czułam za ponad miesiąc pojechałam do pracy i przekazałam trochę co i jak i tyle. Edytowane przez Kathyyy91 Czas edycji: 2018-02-23 o 18:45 |
|
|
|
#491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ovejita niestety nie przekazałam wszystkiego i do teraz mam telefony na służówkę, 2 razy w tygodniu przeglądam maila (mimo zwrotki o nieobecności mnóstwo osób do mnie pisze) i staram się jak mogę pomóc dziewczynom, które ogarniają za mnie. Miałam ogromne wyrzuty sumienia, że je tak zostawiam i tęsknię za pracą
|
|
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopisze cię do listy za godzinkę ![]() Kurcze... U mnie w szpitalu zmienili zasady i teraz trzeba mieć swoje ubranka dla maluszka na cały pobyt + rożek :/ Eh... Nie podoba mi się to, no ale trudno.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorka gratuluje zdrowej córeczki !!!
Blanka, a do tej pory szpital dawał takie rzeczy ? szok, ja nawet nie bralam pod uwagę tego, że ktos mi coś da ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale trudno. Jedna torba więcej do szpitala 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#496 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ma pewno Polski szpital ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jest również cdl do dyspozycji cała dobę pełen wypas dla każdego coś dobrego :dMam nadzieję, że w lipcu nie będzie pełnego oddziału, bo innego szpitala pod uwagę nie biorę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-02-23 o 19:43 |
|
|
|
|
#498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ovejita mnie w tej ciąży odejście z pracy nie dotyczy, ale w poprzedniej prowadziłam całe biuro, miałam bardzo dużo obowiązków, które wykonywałam samodzielnie i nowa pracownica miała duże trudności żeby się wdrożyć. Bardzo mnie martwił o czy ona sobie poradzi,czy wszystkie trudne tematy zakończyłam, ja w zaawansowanej ciąży zostawałam dłużej w pracy a ona spieszyła się do dzieci, co mnie dodatkowo denerwowało. Jak już byłam na zwolnieniu to początkowo nie było dnia bez tel (pryw.),bardzo mnie to stresowało. Dopiero gdy urodziłam to pytania zaczęły się pojawiać bardzo sporadycznie. Ciężki to temat, ale z perspektywy czasu i doświadczenia wiem, że nie warto pracy tak bardzo przeżywać. Nikt nie jest niezastąpiony (mój szef nawet otwarcie o tym mówił), to co nam się wydaje może całkiem inaczej wyglądać z perspektywy pracodawcy, a najważniejsze jesteśmy my,nasz dzidziuś i nasz spokój. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
a na co dzień w miarę jest luz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nigdzie w szpitalach w okolicy nie ma takich luksusów
. Ale nie narzekam, ciuszki na 3 dni nie zajmują dużo miejsca, w razie czego Tż dowoził z domu .
|
#500 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ten soczek, to gdzie można kupić w zielarskim, w aptece? ![]() herbatkę kupiłam w kauflandzie oo taką jak w załączniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dziękuję Ci Kochana za chęci i pomyślunek o mnie i szacun, za ściągę z przybornikami i koszyczkami. zgapiam Cytat:
Blanka kwiat the best ![]() ja mam tylko 5 storczyków i juke chyba im jest w miarę dobrze u mnie, bo nawet rosną i czasem kwitną
|
|
|
#501 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne tu macie patenty na pokoiki, organizery. Jako sierpniówka podczytuje Was i zbieram pomysły
już dzięki Wam mam prawie łóżeczko wybrane. Z tymi organizerami też super pomysł!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#502 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobra, zrobiłam ciasto na pizze, a M. Niech robi resztę ja oglądam Harry Pottera i pożeram jabłka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj kwiatek mial jakis rok temu ![]() Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#505 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też co prawda sierpniówka, ale urodzę w lipcu, więc cicho sza. ![]() Cytat:
Miewałam tylko dawkę 500, brałam go 3 razy w życiu, ostatni raz przy zapaleniu oskrzeli w postaci zastrzyków i tabletek. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, nie pamiętam nawet, a przy takim Duomoxie zaparcia, wzdęcia, konwulsje brzuszne, sporo tego.. Wiem, że to zależy od organizmu, ale mogę Cię pocieszyć, że nie taki straszny jest. Zawsze zwalczał chorobiska, tylko pamiętaj o probiotyku 2-3 godziny po antybiotyku. Od siebie polecam Dicoflor 60 albo Sanprobi Super Formuła, bardziej Dicoflor, chociaż on pomaga chyba lepiej przy odbudowaniu flory pochwy, nie wiem dokładnie. Picie kefirów również bardzo pomaga - Biedronkowy z niebieską zakrętką z Mlecznej Doliny 400 gram jest naprawdę w porządku. I w zielarskim i w aptece. W takiej dobrze zaopatrzonej na pewno mają. ![]() Herbatkę zapisałam. ![]() Tak żem troszkę właśnie myślała z tą komodą. Co innego gdybyście mieli mieszkać tam długo czy na stałe, a tak to pewnie się nie opłaca. Dziewczyny, wszelkie linki, "ściągi", itd. są dla Was, nie piszę tego dla siebie, tak więc nie krępujcie się, możemy mieć identyczne koszyczki w komodzie. ![]() Dorka, twoja Królewna póki co jest największa. Pewnie przybiera na wadze dzięki ćwiczeniom na pepowinie. ![]() Kathy, tak się chwalić uśmiechem, a nie pokazać ciotkom? ![]() Ja zamierzam rodzić w szpitalu, który jest godzinę drogi stąd i tam daja ciuszki, swoje trzeba tylko na wyjście - też zdziwiłam się, gdy dowiedziałam się o tym. I nawet w wannie można sobie posiedzieć przed fazą parcia (czy jak to się zwie) i elektrody masujące podłączają, ale powiem szczerze, że z tą wanną i elektrodami to troszkę po znajomości. Mam nadzieję, że koleżanka szeptnie słówko położnym.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-02-23 o 21:11 |
||
|
|
|
#506 | ||
|
Zakorzenienie
|
Blanka „cudnego” kwiata wyhodowałas
. Ja tez raczej ręki do kwiatów nie mam. Jedyne co mi kwitnie to kwiaty w ogrodzie. Bo właściciel tak o nie piekne dbał. I mimo ze nie moje bo dom wynajęty to co roku piekne wyrastają. Chociaz obcinam badyle reguralnie i staram sie chwasty plewić. 3 tygodnie temu zaczela kwitnąć kamelia czerwona i biała a to środek zimy. Jutro za dnia wstawię fotkę. Cytat:
Wow ale piekne!!! Cytat:
U mnie dopiero w maju kogos przyjmą na moje zastępstwo. Wiec w maju dopiero bede przyuczać. Ale planuje pracowac do połowy czerwca. We wtorek powiedziałam koledze z pracy (wyjadaczowi cukierków) jak mi po raz setny przypomniał ze bede miała zapieprz jak pójdzie na urlop we wrześniu, nie wytrzymałam i mu powiedziałam ze nie bede miała bo bede wtedy juz na urlropie maciezynskim. Dzis juz oczywsicie wszyscy wiedzieli. Koleżanka przyszła porozmawiać. I w sumie az mi miło sie zrobiło bo mowi ze wyglądam cudnie z brzuszkiem i ze nic a nic nie przytyłam . To mnie troche podbudowało. Na razie 2,3 kg na plusie. Ale apetyt mam wilczy. Jednak dojazdy do pracy pozwalają mi sporo spalić chyba.
|
||
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozegrane po mistrzowsku
|
|
#508 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JA nie planowalam ciazy ani zwolneinia i praktycznie z dnia na dzien podjelam decyzje -przy nadcisnieniu i zlym samopoczuciu nie moglam ryzykowac. Moje obowiazki przejal szef nie mial wyjscia, bo pracuje na samodzielnym menedzerskim stanowisku. Jeszcze przez 2 miesiace mialam sluzbowy teleofn w domu i odbieralam sporadycznie maile lub przekierowywalam do wlasiwych osob, a od konca stycznia jest zatrudniona osoba na moje miejsce. |
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Sie zdziwił ale pogratulował. Nawet nie zauważył brzuszka bo on to jest otyły. Nie wytrzymałam bo mi o tym wyjezdzie od listopada truje... i non stop orzypomina ze do Vegas leci i bede miała zapieprz jak go nie bedzie. Jednak cukierki mi nadal znikają z prędkością swiatla ... on ma tupet. Bede szufladę na klucz zamykać.
|
|
|
|
#510 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dołączam do życzeń 😙 Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie na obiad był barszcz czerwony z ziemniakami i kotlety z jajek surówka z pekinskiej😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:17.

, której mój małż upiekł wczoraj w ilości dla 5 osobowej rodziny
ale smaczna była, teraz leżę i słucham muzyki dla brzuszka
czekając do pomiaru cukru.
może dlatego, że jeszcze nie zjadlam obiadu, moze Rozalka jest glodna a wyrodna matka czeka z obiadem na Starego zamiast dziecko nakarmić 
Teraz dogorywa mi gwiazda betlejemska - chyba w weekend się pozegnamy. 

to ma pewno Polski szpital ? 

Ja też co prawda sierpniówka, ale urodzę w lipcu, więc cicho sza. 
Picie kefirów również bardzo pomaga - Biedronkowy z niebieską zakrętką z Mlecznej Doliny 400 gram jest naprawdę w porządku. 

... on ma tupet. Bede szufladę na klucz zamykać.