Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-02-23, 17:23   #481
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ale to nie jest storczyk haha 😂 😂 to jest coś z dużymi liśćmi i tyle... Kwiatów raczej nie doczekam haha

O takie liście haha Załącznik 7444051

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Właśnie Sandam mnie uświadomiła szanse na odrost marne, ale nigdy nie mów nigdy
Stary 2018-02-23, 17:47   #482
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Ja właśnie zjadłam zapiekankę z brokułem, marchewką, brązowym ryżem i mozzarella , której mój małż upiekł wczoraj w ilości dla 5 osobowej rodziny ale smaczna była, teraz leżę i słucham muzyki dla brzuszka czekając do pomiaru cukru.

Wieczorem mam randkę podobno
Aandra mozesz mi podesłać te cukrzycowe przepisy ? Ta zapiekanka brzmi bajecznie...

Blanka kwiat rewelacyjny hahaha. Może potrzeba mu innej doniczki, z dziurami na dole. Ja tez nie mam ręki do kwiatów domowych. Mam jednego chwasta na parapecie, to staram sie go podlewac. Rok stoi i raz zakwitl, szalenstwo
Dzisiaj mialam trochę stresu i teraz leżę, ale juz swiruje, bo nie czuję babelkow może dlatego, że jeszcze nie zjadlam obiadu, moze Rozalka jest glodna a wyrodna matka czeka z obiadem na Starego zamiast dziecko nakarmić

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 17:52   #483
asiaczek
Zakorzenienie

Ja też nie mam ręki do kwiatków, zwłaszcza balkonowych. Rok w rok mi usychają,ale zwalam to na mocno wiejący wiatr

Była u mnie siostra z bratem,pobawili się z Mateuszem. Nic nie odpoczęłam, bo stałam przy garach,ale przynajmniej mogłam spokojnie ugotować i pozmywać, co ostatnio miałam okazję zrobić może rok temu

Stary 2018-02-23, 17:57   #484
dorka24
Rozeznanie

Witam się po badaniu
dziewczynka na 100%, pokazała co ma między nóżkami zdrowa dzidzia, wszystko przebadane
waga około 418g
Ładnie współpracowała z doktorem i nie miał problemu z badaniem, tylko jak chciał zrobić zdjęcie to na końcu zasłoniła rączkami buźkę, chyba ją raziło światło z głowicy
Blanka dopisz mnie proszę na pierwsza stronę 32l, pierwsza ciąża, TP 4.07 dziewczynka
kolejna wizyta 23.03

nad imieniem się jeszcze zastanawiamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180223_170225-1.jpg (77,5 KB, 52 załadowań)

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2018-02-23 o 18:17
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:02   #485
dorka24
Rozeznanie

wstydziuch po mamie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180223_170523-3.jpg (69,0 KB, 45 załadowań)

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:05   #486
ovejita
Wtajemniczenie

Jak dobrze że juz weekend! Ten tydzień w pracy mega dał mi w kość. Dziewczyny które są na L4 - czy udało Wam się odejść na zwolnienie ze spokojem ducha tj. przekazując wszystkie obowiazki? Bo ja mam wrażenie ze to mission impossible. Ciągle nie ma na to czasu bo są bieżące zadania. Planowałam pracować do końca marca ale chyba pójdę na L4 wcześniej, gdzieś za 2 tyg bo juz nie daje rady - za dużo obowiązków, stresu, nadgodzin. I zastanawiam się jak do tego podejść najlepiej.

Co do kwiatów to tez nie mam ręki. Wszystkie kończą w ten sam sposób Teraz dogorywa mi gwiazda betlejemska - chyba w weekend się pozegnamy.

A na obiad miałam łososia czosnkowy cytrynowego, kus kus i surowke. Pychotka!
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:18   #487
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Witam się po badaniu
dziewczynka na 100%, pokazała co ma między nóżkami zdrowa dzidzia, wszystko przebadane
waga około 418g
Ładnie współpracowała z doktorem i nie miał problemu z badaniem, tylko jak chciał zrobić zdjęcie to na końcu zasłoniła rączkami buźkę, chyba ją raziło światło z głowicy
Blanka dopisz mnie proszę na pierwsza stronę 32l, pierwsza ciąża, dziewczynka
kolejna wizyta 23.03

Piękna i najważniejsze, że zdrowa

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Aandra mozesz mi podesłać te cukrzycowe przepisy ? Ta zapiekanka brzmi bajecznie...

Blanka kwiat rewelacyjny hahaha. Może potrzeba mu innej doniczki, z dziurami na dole. Ja tez nie mam ręki do kwiatów domowych. Mam jednego chwasta na parapecie, to staram sie go podlewac. Rok stoi i raz zakwitl, szalenstwo
Dzisiaj mialam trochę stresu i teraz leżę, ale juz swiruje, bo nie czuję babelkow może dlatego, że jeszcze nie zjadlam obiadu, moze Rozalka jest glodna a wyrodna matka czeka z obiadem na Starego zamiast dziecko nakarmić

Podaj maila na pw to Ci podesle
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:25   #488
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
wstydziuch po mamie
Śliczna, duża dziewczyna, będzie trenować sztuki walki bo garde już trzyma hihi 😃
Gratuluję 😘

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:31   #489
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Jak dobrze że juz weekend! Ten tydzień w pracy mega dał mi w kość. Dziewczyny które są na L4 - czy udało Wam się odejść na zwolnienie ze spokojem ducha tj. przekazując wszystkie obowiazki? Bo ja mam wrażenie ze to mission impossible. Ciągle nie ma na to czasu bo są bieżące zadania. Planowałam pracować do końca marca ale chyba pójdę na L4 wcześniej, gdzieś za 2 tyg bo juz nie daje rady - za dużo obowiązków, stresu, nadgodzin. I zastanawiam się jak do tego podejść najlepiej.

Co do kwiatów to tez nie mam ręki. Wszystkie kończą w ten sam sposób Teraz dogorywa mi gwiazda betlejemska - chyba w weekend się pozegnamy.

Ja chodziłam do pracy przez ok 3 tygodnie wiedząc o ciąży i czekającym mnie zwolnieniu (wiedziałam, że będę leżeć do końca I trym) i w tym czasie starałam się obrobić wszystkie sprawy i nie brać nowych. To było trudne, bo nie mówiłam wtedy o ciąży przełożonym, więc próbowały jeszcze wrzucać mi nowe zadania. Co prawda już wcześniej mówiłam im, że się staramy i od grudnia prawdopodobnie będę już na ZL, ale chyba nie do końca wierzyły
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:33   #490
Kathyyy91
Raczkowanie

Radena gratuluję synka! a Tobie dorka córci
Elaaa Jak dobrze, że wszystko ok, dopiero weszłam poczytać na wątek i aż się przestraszyłam, ale dobrze, że z dzieckiem wszystko ok, a infekcję szybko wyleczysz
norka a dziękuję moja córcia ma się bardzo dobrze we wtorek miałam UP i w 19+4 ważyła 370 gram. Ssała sobie kciuka a na zdjęciu, które dostaliśmy zrobiła taki uśmiech, że sobie zerkam od czasu do czasu i aż mi serce mięknie z rysów twarzy wygląda jak mój tż, jego kopia.
Blanka ja też nie mam ręki do roślin, nawet jeden kaktus mi kiedyś zgnił, a inny usechł(???) jakim cudem to do tej pory nie wiem
U mnie dziś gołąbki mniam mniam uwielbiam
ovejita ja odeszłam z dnia na dzień, w listopadowy wtorek byłam w pracy, następnie było krwawienie i od środy leżałam już plackiem na duphastonie. WSZYSTKO w pracy miałam rozwalone, niedokończone. Cała dokumentacja, nieprzekazane obowiązki, nawet tylko mnie znane hasła do niektórych komputerów/ danych, ale nie było wyjścia. Zresztą wtedy mnie to kompletnie nie interesowało, bałam się tylko o ciąże, a w pracy no cóż musieli sobie poradzić. Jeszcze z miesiąc liczyli, że wrócę jeszcze do pracy, ale moja gin nie pozwoliła, telefonicznie przekazałam, co mogłam, potem jak się już lepiej czułam za ponad miesiąc pojechałam do pracy i przekazałam trochę co i jak i tyle.

Edytowane przez Kathyyy91
Czas edycji: 2018-02-23 o 18:45
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 18:33   #491
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po badaniu
waga około 418g
Blanka dopisz mnie proszę na pierwsza stronę 32l, pierwsza ciąża, TP 4.07 dziewczynka
kolejna wizyta 23.03

Gratuluję, jaka wstydziocha kolejny duży bąbel

Cytat:

Niby przygotowywałam osobę za siebie, ale wiem, że trochę brakło czasu, przeżywałam to potem jeszcze jakiś czas... byłam jednak postawiona przez lekarza w sytuacji, że wypisał mi zwolnienie i zagroził, że nie bierze za mój stan odpowiedzialności jak go nie przyjmę. Więc odeszłam nagle chociaż planowałam jeszcze miesiąc pracy.
Stary 2018-02-23, 18:57   #492
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po badaniu
waga około 418g
kolejna wizyta 23.03

jaka śliczna

Ovejita niestety nie przekazałam wszystkiego i do teraz mam telefony na służówkę, 2 razy w tygodniu przeglądam maila (mimo zwrotki o nieobecności mnóstwo osób do mnie pisze) i staram się jak mogę pomóc dziewczynom, które ogarniają za mnie. Miałam ogromne wyrzuty sumienia, że je tak zostawiam i tęsknię za pracą
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 19:30   #493
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się po badaniu
waga około 418g
kolejna wizyta 23.03

Gratuluję zdrowej dziewczynki!!
Dopisze cię do listy za godzinkę

Kurcze...
U mnie w szpitalu zmienili zasady i teraz trzeba mieć swoje ubranka dla maluszka na cały pobyt + rożek :/
Eh... Nie podoba mi się to, no ale trudno.. :/

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 19:35   #494
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dorka gratuluje zdrowej córeczki !!!
Blanka, a do tej pory szpital dawał takie rzeczy ? szok, ja nawet nie bralam pod uwagę tego, że ktos mi coś da

Stary 2018-02-23, 19:36   #495
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Dorka gratuluje zdrowej córeczki !!!
Blanka, a do tej pory szpital dawał takie rzeczy ? szok, ja nawet nie bralam pod uwagę tego, że ktos mi coś da

Tak, zawsze dawał ubranka itp i problem z głowy :/ tylko swoje pampersy i Chusteczki. Od stycznia zmienili..
No ale trudno.
Jedna torba więcej do szpitala 😂

Stary 2018-02-23, 19:36   #496
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, zawsze dawał ubranka itp i problem z głowy :/ tylko swoje pampersy i Chusteczki. Od stycznia zmienili..
No ale trudno.
Jedna torba więcej do szpitala 😂

Ostro to ma pewno Polski szpital ?

Stary 2018-02-23, 19:38   #497
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ostro to ma pewno Polski szpital ?

Taa 😂 można też od razy karmić mm taki numer
Ale jest również cdl do dyspozycji cała dobę pełen wypas dla każdego coś dobrego :d
Mam nadzieję, że w lipcu nie będzie pełnego oddziału, bo innego szpitala pod uwagę nie biorę

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-02-23 o 19:43
Stary 2018-02-23, 19:48   #498
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję zdrowej dziewczynki!!
Dopisze cię do listy za godzinkę

Kurcze...
U mnie w szpitalu zmienili zasady i teraz trzeba mieć swoje ubranka dla maluszka na cały pobyt + rożek :/
Eh... Nie podoba mi się to, no ale trudno.. :/

U nas w szpitalu od zawsze tak było i mi to nie przeszkadza. Wiem w czym moje ciuszki były uprane, jaki mają skład itp

ovejita mnie w tej ciąży odejście z pracy nie dotyczy, ale w poprzedniej prowadziłam całe biuro, miałam bardzo dużo obowiązków, które wykonywałam samodzielnie i nowa pracownica miała duże trudności żeby się wdrożyć. Bardzo mnie martwił o czy ona sobie poradzi,czy wszystkie trudne tematy zakończyłam, ja w zaawansowanej ciąży zostawałam dłużej w pracy a ona spieszyła się do dzieci, co mnie dodatkowo denerwowało. Jak już byłam na zwolnieniu to początkowo nie było dnia bez tel (pryw.),bardzo mnie to stresowało. Dopiero gdy urodziłam to pytania zaczęły się pojawiać bardzo sporadycznie.
Ciężki to temat, ale z perspektywy czasu i doświadczenia wiem, że nie warto pracy tak bardzo przeżywać. Nikt nie jest niezastąpiony (mój szef nawet otwarcie o tym mówił), to co nam się wydaje może całkiem inaczej wyglądać z perspektywy pracodawcy, a najważniejsze jesteśmy my,nasz dzidziuś i nasz spokój.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Taa 😂 można też od razy karmić mm taki numer
Ale jest również cdl do dyspozycji cała dobę pełen wypas dla każdego coś dobrego :d
Mam nadzieję, że w lipcu nie będzie pełnego oddziału, bo innego szpitala pod uwagę nie biorę
Ja urodziłam 26.05 i tego dnia było tak wyjątkowo dużo porodów,że niemal kolejka na porodówkę była a na co dzień w miarę jest luz.

Stary 2018-02-23, 19:49   #499
MalaGosia88
Zakorzenienie

U mnie też nigdzie w szpitalach w okolicy nie ma takich luksusów . Ale nie narzekam, ciuszki na 3 dni nie zajmują dużo miejsca, w razie czego Tż dowoził z domu .
Stary 2018-02-23, 20:05   #500
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dzięki Bogu, że z Nikosiem wszystko w porządku! A jaki to antybiotyk, pamiętasz nazwę? Jak coś, to możesz kupić sobie i dopomóc się jeszcze sokiem z żurawiny z EkaMedica. Mi ginekolog polecił jeszcze pić pokrzywe, ale nie wiem czy i jak ona pomaga na układ moczowy. Obie żremy Femisept

Aaa jaką herbatkę z Herbapolu kupiłaś i gdzie można takową dostać?
Norciu anybiotyk teraz mam zinnat, co 12h na 5dni i kontrola moczu.. taaa u mnie wchodzi już drugie opakowanie femiseptu a ten soczek, to gdzie można kupić w zielarskim, w aptece?

herbatkę kupiłam w kauflandzie oo taką jak w załączniku

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Na jedno szkoda że nie masz wcześniejszych objawów i wychodzi to dopiero po badaniu zawsze można jeszcze wcześniej zareagować. Ale i tak super że tak wszystko szybko zalatwilaś, szacun dla labu i dla pani ginekolog za szybkie reakcje.
Najważniejsze że dzidzia zdrowo się rozwija😃 życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

dokładnie, kamień z serca

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Elu, odnośnie twoich skosów. Córka znajomej ma skosy u siebie w pokoju i ona ma komodę ze skosami dopasowaną do ścian. Może o takiej pomyślcie? W górnej części może być szafka otwierana, a niżej już szuflady. Tylko nie wiem w sumie jak wysokie i długie są te skosy u Was.
tak myśleliśmy, ale to pewnie trzeba byłoby pod wymiar robić, bo raczej takowej nie kupimy tak o w sklepie. A że tu nie planujemy życia, to ciężko byłoby to potem pewnie dopasować pewnie do innego wnętrza.
Ale dziękuję Ci Kochana za chęci i pomyślunek o mnie

i szacun, za ściągę z przybornikami i koszyczkami. zgapiam

Cytat:
Witam się po badaniu
waga około 418g
kolejna wizyta 23.03

gratuluje zdrowej córy!

Blanka kwiat the best

ja mam tylko 5 storczyków i juke chyba im jest w miarę dobrze u mnie, bo nawet rosną i czasem kwitną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg herbapol-żurawina.jpg (19,7 KB, 44 załadowań)
Stary 2018-02-23, 20:10   #501
I ona
Zakorzenienie

Fajne tu macie patenty na pokoiki, organizery. Jako sierpniówka podczytuje Was i zbieram pomysły już dzięki Wam mam prawie łóżeczko wybrane. Z tymi organizerami też super pomysł!

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 20:40   #502
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Na poprawę humoru pokaże wam jaka mam cudowna roślinę! 😂
Miała 3duze liście ale zaczely zdychac to odcięlam...
Ale widzicie! Jest nowy listek i coś od dołu próbuje przeżyć zemna

No... Ręki do kwiatków to ja niestety nie mam... Muszę się z tym pogodzić. 😂 😂 😂 😂

Załącznik 7444016

Blanka moze to skrzydlokwiat? Ja mam dwa i pieknie sobie rosna na parapecie. Ostatnio cale awokado mi sie wysuszylo i chcialam je wyrzucić, ale patrze a tam suzo malych lisci.

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg spathiphyllum-811383_640-e1506330834958.jpg (33,1 KB, 41 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 20:48   #503
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Blanka moze to skrzydlokwiat? Ja mam dwa i pieknie sobie rosna na parapecie. Ostatnio cale awokado mi sie wysuszylo i chcialam je wyrzucić, ale patrze a tam suzo malych lisci.

Kurcze bardzo podobny kiedyś był ! Ale kwiatków to on u mnie nigdy nie miał haha 😂

Dobra, zrobiłam ciasto na pizze, a M. Niech robi resztę ja oglądam Harry Pottera i pożeram jabłka

Stary 2018-02-23, 20:49   #504
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze bardzo podobny kiedyś był ! Ale kwiatków to on u mnie nigdy nie miał haha 😂

Dobra, zrobiłam ciasto na pizze, a M. Niech robi resztę ja oglądam Harry Pottera i pożeram jabłka

Tez leze i ogladam harrego.
Moj kwiatek mial jakis rok temu

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:06   #505
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Fajne tu macie patenty na pokoiki, organizery. Jako sierpniówka podczytuje Was i zbieram pomysły już dzięki Wam mam prawie łóżeczko wybrane. Z tymi organizerami też super pomysł!

Ależ nie ma za co. Ja też co prawda sierpniówka, ale urodzę w lipcu, więc cicho sza.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norciu anybiotyk teraz mam zinnat, co 12h na 5dni i kontrola moczu.. taaa u mnie wchodzi już drugie opakowanie femiseptu a ten soczek, to gdzie można kupić w zielarskim, w aptece?

herbatkę kupiłam w kauflandzie oo taką jak w załączniku

tak myśleliśmy, ale to pewnie trzeba byłoby pod wymiar robić, bo raczej takowej nie kupimy tak o w sklepie. A że tu nie planujemy życia, to ciężko byłoby to potem pewnie dopasować pewnie do innego wnętrza.
Ale dziękuję Ci Kochana za chęci i pomyślunek o mnie

i szacun, za ściągę z przybornikami i koszyczkami. zgapiam
Eluś, może zabrzmi to dziwacznie, ale Zinnat to mój ulubiony antybiotyk. Miewałam tylko dawkę 500, brałam go 3 razy w życiu, ostatni raz przy zapaleniu oskrzeli w postaci zastrzyków i tabletek. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, nie pamiętam nawet, a przy takim Duomoxie zaparcia, wzdęcia, konwulsje brzuszne, sporo tego.. Wiem, że to zależy od organizmu, ale mogę Cię pocieszyć, że nie taki straszny jest. Zawsze zwalczał chorobiska, tylko pamiętaj o probiotyku 2-3 godziny po antybiotyku. Od siebie polecam Dicoflor 60 albo Sanprobi Super Formuła, bardziej Dicoflor, chociaż on pomaga chyba lepiej przy odbudowaniu flory pochwy, nie wiem dokładnie. Picie kefirów również bardzo pomaga - Biedronkowy z niebieską zakrętką z Mlecznej Doliny 400 gram jest naprawdę w porządku.

I w zielarskim i w aptece. W takiej dobrze zaopatrzonej na pewno mają.

Herbatkę zapisałam.

Tak żem troszkę właśnie myślała z tą komodą. Co innego gdybyście mieli mieszkać tam długo czy na stałe, a tak to pewnie się nie opłaca.

Dziewczyny, wszelkie linki, "ściągi", itd. są dla Was, nie piszę tego dla siebie, tak więc nie krępujcie się, możemy mieć identyczne koszyczki w komodzie.

Dorka, twoja Królewna póki co jest największa. Pewnie przybiera na wadze dzięki ćwiczeniom na pepowinie.

Kathy, tak się chwalić uśmiechem, a nie pokazać ciotkom?

Ja zamierzam rodzić w szpitalu, który jest godzinę drogi stąd i tam daja ciuszki, swoje trzeba tylko na wyjście - też zdziwiłam się, gdy dowiedziałam się o tym. I nawet w wannie można sobie posiedzieć przed fazą parcia (czy jak to się zwie) i elektrody masujące podłączają, ale powiem szczerze, że z tą wanną i elektrodami to troszkę po znajomości. Mam nadzieję, że koleżanka szeptnie słówko położnym.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-02-23 o 21:11
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:09   #506
KarolinaK
Zakorzenienie

Blanka „cudnego” kwiata wyhodowałas .
Ja tez raczej ręki do kwiatów nie mam. Jedyne co mi kwitnie to kwiaty w ogrodzie. Bo właściciel tak o nie piekne dbał. I mimo ze nie moje bo dom wynajęty to co roku piekne wyrastają. Chociaz obcinam badyle reguralnie i staram sie chwasty plewić. 3 tygodnie temu zaczela kwitnąć kamelia czerwona i biała a to środek zimy. Jutro za dnia wstawię fotkę.

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Żeby nie być gołosłowna moje hiacynty, oczywiście nie kupione tylko cebulki miałam z zeszłego roku. Załącznik 7444046

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Wow ale piekne!!!

Cytat:

U mnie dopiero w maju kogos przyjmą na moje zastępstwo. Wiec w maju dopiero bede przyuczać. Ale planuje pracowac do połowy czerwca.

We wtorek powiedziałam koledze z pracy (wyjadaczowi cukierków) jak mi po raz setny przypomniał ze bede miała zapieprz jak pójdzie na urlop we wrześniu, nie wytrzymałam i mu powiedziałam ze nie bede miała bo bede wtedy juz na urlropie maciezynskim. Dzis juz oczywsicie wszyscy wiedzieli. Koleżanka przyszła porozmawiać. I w sumie az mi miło sie zrobiło bo mowi ze wyglądam cudnie z brzuszkiem i ze nic a nic nie przytyłam . To mnie troche podbudowało. Na razie 2,3 kg na plusie. Ale apetyt mam wilczy. Jednak dojazdy do pracy pozwalają mi sporo spalić chyba.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:13   #507
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Blanka „cudnego” kwiata wyhodowałas .
Ja tez raczej ręki do kwiatów nie mam. Jedyne co mi kwitnie to kwiaty w ogrodzie. Bo właściciel tak o nie piekne dbał. I mimo ze nie moje bo dom wynajęty to co roku piekne wyrastają. Chociaz obcinam badyle reguralnie i staram sie chwasty plewić. 3 tygodnie temu zaczela kwitnąć kamelia czerwona i biała a to środek zimy. Jutro za dnia wstawię fotkę.

Wow ale piekne!!!

U mnie dopiero w maju kogos przyjmą na moje zastępstwo. Wiec w maju dopiero bede przyuczać. Ale planuje pracowac do połowy czerwca.

We wtorek powiedziałam koledze z pracy (wyjadaczowi cukierków) jak mi po raz setny przypomniał ze bede miała zapieprz jak pójdzie na urlop we wrześniu, nie wytrzymałam i mu powiedziałam ze nie bede miała bo bede wtedy juz na urlropie maciezynskim. Dzis juz oczywsicie wszyscy wiedzieli. Koleżanka przyszła porozmawiać. I w sumie az mi miło sie zrobiło bo mowi ze wyglądam cudnie z brzuszkiem i ze nic a nic nie przytyłam . To mnie troche podbudowało. Na razie 2,3 kg na plusie. Ale apetyt mam wilczy. Jednak dojazdy do pracy pozwalają mi sporo spalić chyba.
To go musiało zatkać!!! rozegrane po mistrzowsku
Stary 2018-02-23, 21:21   #508
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:

JA nie planowalam ciazy ani zwolneinia i praktycznie z dnia na dzien podjelam decyzje -przy nadcisnieniu i zlym samopoczuciu nie moglam ryzykowac. Moje obowiazki przejal szef nie mial wyjscia, bo pracuje na samodzielnym menedzerskim stanowisku. Jeszcze przez 2 miesiace mialam sluzbowy teleofn w domu i odbieralam sporadycznie maile lub przekierowywalam do wlasiwych osob, a od konca stycznia jest zatrudniona osoba na moje miejsce.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:21   #509
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
To go musiało zatkać!!! rozegrane po mistrzowsku

Sie zdziwił ale pogratulował. Nawet nie zauważył brzuszka bo on to jest otyły. Nie wytrzymałam bo mi o tym wyjezdzie od listopada truje... i non stop orzypomina ze do Vegas leci i bede miała zapieprz jak go nie bedzie. Jednak cukierki mi nadal znikają z prędkością swiatla ... on ma tupet. Bede szufladę na klucz zamykać.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-02-23, 21:22   #510
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
położna nie była pomocna?

nie planowałam takiej ilości wizyt, mimo, że wiem, że usg nie są wyjątkowo szkodliwe, to zawsze mniej ingerencji tym lepiej

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

O i jak? bardzo uciążliwa kuracja? jak zobaczyłam wielkość tych tabletek to padłam
Położna nie pomogła tak jak oczekiwałam. Bardzo się zawiodłam.

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Tak, u niej będę wtedy w 20+6 i jestem ciekawa ile będzie synek ważyć, pewnie ok 360g

tutaj dzisiejsze zdjęcia:

😍😍😍

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sadzicie.o magazynowaniu krwi pepowinowej?Będziecie to robily?
My na pewno nieee

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny za życzenia
Dołączam do życzeń 😙

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
Camelitos : happy birthday, wszystkiego najlepszego 😻

W środę byliśmy na up: Zalka jest wielka, niesamowicie ruchliwa i na ten moment absolutnie zdrowa 😸 mój mąż się wzruszył jak podgladaliśmy tą naszą kobitkę. Młoda waży obecnie 415 g 🙀 i tak się wierciła, że aż dostała czkawki 😸 A na zdjęciu 3d wygląda już z bardzo ładnie 😻
Załącznik 7443356

Co do bankowania komórek to rozumiem, że chodzi wam o bankowanie komercyjne. Jakby nie patrzeć to totipotencjalność komórek mezenchymalnych jest super i nie można tego negować, największy problem to obecnie brak potwierdzonych badaniami sukcesów w leczeniu niektórych chorób gł. nowotworowych, a co za tym idzie brak opracowanych procedur. O zbyt małej ilości komórek nie będę pisać bo to akurat mit i większość labów wie już, że od lat istnieją procedury namnażania i hodowli komórek i tkanek in vitro- więc ten argument ne jest trafiony.

My jesteśmy zdecydowani na bankowanie publiczne (oczywiście jeżeli Młoda będzie silna i zdrowa, a ciąża będzie przebiegać jak do tej pory). Ja sama przez kilka lat byłam dawcą krwi i jestem zarejestrowana jako dawca szpiku więc myślę, że nasza Mała już na starcie może komuś pomóc. Apeluje Dziewczyny zainteresujcie się tym tematem, bo jest na prawdę istotny a banki komórkowe to nie tylko biznes i $$$ ( chociaż w głównej mierze tak jest &#128548

Gratulacje udanej wizyty 😙

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Dziewczyny,Synek na 100%!

😁 Super😙

Cytat:
Witam się po badaniu
waga około 418g
kolejna wizyta 23.03

Gratuluję córeczki 😍😍😍😉

U mnie na obiad był barszcz czerwony z ziemniakami i kotlety z jajek surówka z pekinskiej😉

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości