Mamusie lipcowe 2018 cz.III - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-03-14, 11:23   #2551
aandra
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Aandra śmiesznie wyszło z tym synkiem

Kiedy Kochana Teściowa wyjeżdza?
Chyba w sobotę. Chociaż coś przebąkiwała, że w czwartek pojedzie do drugiego syna (gdzie generalnie cały tydzień stoi mieszkanie puste)

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:25   #2552
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aandra Pokaż wiadomość
Synkowi swojemu, czyli mojemu mężowi

Woda może spowodować spadek cukru we krwi i dać niemiarodajne wyniki, stąd nie zalecają picia podczas badania. Można zwilzyc usta

tak nam właśnie tłumaczyli ale jestem ciekawa wyników a taka dieta dobrze by mi zrobiła
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:26   #2553
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Karolina oj chyba nie, można wyciągnąć szczebelki, ale nie z każdego da się zrobić taki tapczanik. Chyba, że całkiem bez tego boku jednego?
hmm nie wiem ale wydaje mi się, że to musi być taka opcja
Można w kazdym chyba zdjąć bok i dokupić ten taki niski boczek zeby dziecko w nocy nie wypadlo. Ale nie każde da sie rozsunąć/powiekszyc
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Ja już po glukozie wyniki mailowo lub jutro do odbioru później byłam na śniadaniu u rodziców i właśnie wróciłam do domu
Super,ze juz po.
A mialam jeszcze pisac co do cytryny,ze ona przeciez tez ma cukier w sobie, moze nieznacznie ale tez moze zmienic wynik

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:41   #2554
summer_overture
Zadomowienie

Hej!!
Gratulacje dla mam Igi oraz Tosi ) Dla pozostałych wizytujących również wszystkiego najlepszego (umknęło mi niestety kto i kiedy....). Podczytuję od kilku dni, ale wciąż jestem nie na czasie, bo mam sporo rzeczy do ogarnięcia.

Dziś u nas paskudnie i deszczowo, co mnie totalnie dobija, bo niebawem mam 2 komisje lekarskie. Bardzo stresująca sytuacja dla mnie, słyszałam jak na tych komisjach traktuje się ludzi. Mam nadzieję, że będą mieli choćby krztynę litości dla ciężarnej, bo ja jestem nerwus i boję się, że gdzieś tam na korytarzu w międzyczasie tak mnie poniesie, że zemdleję albo coś.

Tak więc prosiłabym dzisiaj o mocne, mocne kciuki!

Jeśli wszystko będzie w miarę ok ,to jutro do was wracam z łupami z ciucha i rzeczami wyprawkowymi, bo przyszło mi zamówienie z kocykiem i rożkiem. Dziś może uda mi się podjechać do Tesco w przerwie i zobaczyć, co mają fajnego w F&F. Trochę mi przykro, że niestety WSZYSTKO muszę ogarniać sama i wciąż wszystko jest na mojej głowie, TŻ jakoś średnio się angażuje... Uff, musiałam się wygadać i wyżalić, bo ciężko mi dziś jak nigdy...

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:44   #2555
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Asiaczku ja wracałam max po 2-3 h.
Ja raz pojechałam po sukienkę na wesele to nie było mnie prawie cały dzień. A przy wyjazdach na 2-3godziny to mój synuś musiał mieć mleko na wszelki wypadek,bo on z reguły jadł mało ale często. Więc znowu wszystko zależy od dziecka

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-03-14 o 11:47
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:44   #2556
folinka
Zadomowienie

Hej dziewczynki!
Ja pewnie będę trochę nieobecna w najbliższych dniach. Mąż robi nadgodziny, jedziemy oglądać 2 wózki, w sobotę goście...

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Super ze poszlo gladko! Potwierdzam, ze kciuki mają moc! Jestem po echo serca- wszystko w jak najlepszym stanie. Echo robila certyfikowana Pani doktor, ocenila rowniez jeszcze raz inne struktury Malenstwa! No jest wszystko ok!

Cudownie! Tak się cieszę
To już chyba zostawiliście wszystkie strachy za sobą?

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

Ja już po swojej wizycie Wszystko ok, niestety infekcja nadal jest ale mniejsza Dzieć waży 546 g, nie mam niestety foty, ale pooglądałam na monitorze Ssała sobie kciuka a nogami kopała po brzuchu Zapytałam gina o tą wagę ale stwierdziła że to każdego indywidualna sprawa i że przecież wszystko jest ok to nie powinnam się martwić że przytyłam tylko 3 kg od początku ciąży

Blanka dopisz mi kolejne wizyty 15.05 i 29.05
Gratki!

To jak piszemy już wizyty na maj, to ja poproszę Już od stycznia mam u gina ustaloną na 24.05, a w międzyczasie pewnie będzie kilka u położnej.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 11:44   #2557
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Hej!!
Gratulacje dla mam Igi oraz Tosi ) Dla pozostałych wizytujących również wszystkiego najlepszego (umknęło mi niestety kto i kiedy....). Podczytuję od kilku dni, ale wciąż jestem nie na czasie, bo mam sporo rzeczy do ogarnięcia.

Dziś u nas paskudnie i deszczowo, co mnie totalnie dobija, bo niebawem mam 2 komisje lekarskie. Bardzo stresująca sytuacja dla mnie, słyszałam jak na tych komisjach traktuje się ludzi. Mam nadzieję, że będą mieli choćby krztynę litości dla ciężarnej, bo ja jestem nerwus i boję się, że gdzieś tam na korytarzu w międzyczasie tak mnie poniesie, że zemdleję albo coś.

Jeśli wszystko będzie w miarę ok ,to jutro do was wracam z łupami z ciucha i rzeczami wyprawkowymi, bo przyszło mi zamówienie z kocykiem i rożkiem. Dziś może uda mi się podjechać do Tesco w przerwie i zobaczyć, co mają fajnego w F&F. Trochę mi przykro, że niestety WSZYSTKO muszę ogarniać sama i wciąż wszystko jest na mojej głowie, TŻ jakoś średnio się angażuje... Uff, musiałam się wygadać i wyżalić, bo ciężko mi dziś jak nigdy...
Kciuki trzymamy! Czego te komisje dotyczą?

A mówiłaś Tżtowi, że chciałabys, żeby się bardziej angażowal? Może go jakoś podpytaj, czy chciałby z Tobą pojechać po zakupy dla dzidziusia, że byłoby Ci miło 😊

Stary 2018-03-14, 11:46   #2558
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!!

Powodzenia!

Faceci tacy są z reguły, że ciężko im się wczuć w ciążę. Może to dlatego,że nie w ich brzuszku rośnie dziecko.

Stary 2018-03-14, 11:51   #2559
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!!

musi być dobrze
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:03   #2560
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
psiaki wierne towarzysze swojej pani
super, że tak wyraźnie czujesz co dzieje się w Twoim brzuszku. Fakt natura zadziwia

Dziewczyny pomóżcie. Wczoraj wybraliśmy łożeczko, tzn chyba bo zastawiamy się nad takim, które późnej można wykorzystać dla starszego dziecka zdejmując bok. Macie doświadczenie z tym, faktycznie może coś być łożeczkiem, a potem łóżkiem? Nie mam zaufania do rzeczy 2 czy 3w1

oo takie cuś:
łóżeczko bardzo ładne i też je oglądałam na początku bardzo chciałam kupić z szufladą, ale mam coraz więcej wątpliwości, bo póki dziecko jest na dwóch pierwszych poziomach płyta zakrywająca szufladę będzie zbierać kurz i zastanawiam się czy da radę bez problemu ją wytrzeć. Bez szuflady nic się nie zbiera i ewentualny kurz osiada na podłodze, którą można umyć w każdym momencie.

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:04   #2561
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja to w sumie jak zwykle - nie zastanawialam sie nad monitorem oddechu.... czuje sie jak jaskiniowiec przy Was
Co do kamerki z ali to polecam - ja jeszcze nie mam, ale znam kogos kto ma, i za taką cene to jest rewelacyjna na prawde. My na pewno kupimy.
Karolinko, zazdroszcze takich sniadanek z owocami. Ja czekam do lata to wtedy tez sobie porobie takie pyszności
Aandra, juz jutro teściowa do lekarza idzie, to i zaraz pojedzie do domu
Summer, te komisje lekarskie to z zusu ? Ja bylam dwa razy ma takiej komisji. Naczytalam sie, ze tragedia, ale to wszystko zalezy od lekarza. Ja dwa razy dostalam swiadczenie rehabilitacyjne, ale fakt jest taki, że rzeczywiscie do dnia dzisiejszego nie jest ze mna dobrze. Mój TŻ też poki co slabo z zaangażowaniem, ale mam nadzieję, że jak zrobi sie cieplej, to wszystko stanie sie bardziej realne...i wtedy z kopyta ruszymy z wyprawka

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:12   #2562
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
łóżeczko bardzo ładne i też je oglądałam na początku bardzo chciałam kupić z szufladą, ale mam coraz więcej wątpliwości, bo póki dziecko jest na dwóch pierwszych poziomach płyta zakrywająca szufladę będzie zbierać kurz i zastanawiam się czy da radę bez problemu ją wytrzeć. Bez szuflady nic się nie zbiera i ewentualny kurz osiada na podłodze, którą można umyć w każdym momencie.
Ja mam z szufladą takie, że nawet jak materac jest teraz na najniższym poziomie to i tak jest szpara między materacem a tą płytą zakrywającą. Jednak bez problemu wyjeżdżam tam szczotką od odkurzacza albo płaskim mopem.

Stary 2018-03-14, 12:12   #2563
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Kciuki trzymamy! Czego te komisje dotyczą?

A mówiłaś Tżtowi, że chciałabys, żeby się bardziej angażowal? Może go jakoś podpytaj, czy chciałby z Tobą pojechać po zakupy dla dzidziusia, że byłoby Ci miło 😊

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Faceci tacy są z reguły, że ciężko im się wczuć w ciążę. Może to dlatego,że nie w ich brzuszku rośnie dziecko.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja to w sumie jak zwykle - nie zastanawialam sie nad monitorem oddechu.... czuje sie jak jaskiniowiec przy Was
Co do kamerki z ali to polecam - ja jeszcze nie mam, ale znam kogos kto ma, i za taką cene to jest rewelacyjna na prawde. My na pewno kupimy.
Karolinko, zazdroszcze takich sniadanek z owocami. Ja czekam do lata to wtedy tez sobie porobie takie pyszności
Aandra, juz jutro teściowa do lekarza idzie, to i zaraz pojedzie do domu
Summer, te komisje lekarskie to z zusu ? Ja bylam dwa razy ma takiej komisji. Naczytalam sie, ze tragedia, ale to wszystko zalezy od lekarza. Ja dwa razy dostalam swiadczenie rehabilitacyjne, ale fakt jest taki, że rzeczywiscie do dnia dzisiejszego nie jest ze mna dobrze. Mój TŻ też poki co slabo z zaangażowaniem, ale mam nadzieję, że jak zrobi sie cieplej, to wszystko stanie sie bardziej realne...i wtedy z kopyta ruszymy z wyprawka

Dzięki, dziewczyny, wasze wsparcie jest dla mnie ważne, bo tak naprawdę tylko ja się martwię, nikt inny jakoś nie dostrzega powagi sytuacji.
Komisja dotyczy odszkodowania a nie renty czy czegoś takiego, więc obstawiam, że lekarze będą zażarcie mi wpierać, że jestem zdrowa i czuję się świetnie + biorę pod uwagę docinki, złośliwości albo otwartą bezczelność. Niestety. Najgorsze jest to, że to są aż 2 osobne komisje z dwugodzinną przerwą, więc będę tam kwitnąć od 15 do 19. Nie wiem jak to zniosę. Mój organizm chyba już odczuwa skutki stresu, bo od rana boli mnie głowa, podbrzusze i jajniki.
A mój TŻ no to właśnie chyba nie może sobie wyobrazić tego, że to już za moment całe nasze życie wywróci się do góry nogami. Niestety trafił mi się taki egzemplarz lekkoducha, który uważa, że przesadzam z tą wyprawką, że nie jest to kwestia życia i śmierci itd. A i na wszystko mamy czas. A że ja jestem pedantem i mam obsesję organizacji i porządkowania, to wszystko robię sama. Ech...

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:16   #2564
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki, dziewczyny, wasze wsparcie jest dla mnie ważne, bo tak naprawdę tylko ja się martwię, nikt inny jakoś nie dostrzega powagi sytuacji.
Komisja dotyczy odszkodowania a nie renty czy czegoś takiego, więc obstawiam, że lekarze będą zażarcie mi wpierać, że jestem zdrowa i czuję się świetnie + biorę pod uwagę docinki, złośliwości albo otwartą bezczelność. Niestety. Najgorsze jest to, że to są aż 2 osobne komisje z dwugodzinną przerwą, więc będę tam kwitnąć od 15 do 19. Nie wiem jak to zniosę. Mój organizm chyba już odczuwa skutki stresu, bo od rana boli mnie głowa, podbrzusze i jajniki.
A mój TŻ no to właśnie chyba nie może sobie wyobrazić tego, że to już za moment całe nasze życie wywróci się do góry nogami. Niestety trafił mi się taki egzemplarz lekkoducha, który uważa, że przesadzam z tą wyprawką, że nie jest to kwestia życia i śmierci itd. A i na wszystko mamy czas. A że ja jestem pedantem i mam obsesję organizacji i porządkowania, to wszystko robię sama. Ech...
Pomysl o tej komisji jako o czymś, co musisz zrobić i mieć z głowy. Jak się źle czujesz od rana to w sumie będziesz jeszcze wiarygodniej wyglądać (chociaż oczywiście lepiej byłoby dla Ciebie, gdyby Cie nic nie bolało).

Moj jak sobie uświadomił, że za chwilkę 6 miesiąc, a 6 to już prawie 7 a w 7 to już niektóre rodzą, to już nic nie mówi, jak zamawiam kolejne rzeczy 😁

Stary 2018-03-14, 12:18   #2565
dorka24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja mam z szufladą takie, że nawet jak materac jest teraz na najniższym poziomie to i tak jest szpara między materacem a tą płytą zakrywającą. Jednak bez problemu wyjeżdżam tam szczotką od odkurzacza albo płaskim mopem.

nie pomyślałam o tym dzięki każde miejsce do przechowywania by nam się przydało

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:22   #2566
pola25
Zakorzenienie

Mój TŻ z synem był średnio zainteresowany,musiałam mu mówić,aby słuchał brzuszka itd Ale zakupy robiliśmy razem,ale głos decydujący mam ja. W ogóle my mamy taki niepisany podział obowiązków.
Po urodzeniu pełne zaangażowanie,ale później przyszła szara rzeczywistość,budowa domu itd i męża prawie w domu nie było,ale teraz nadrabia bawiąc się z synem,zresztą np w czasie wakacji on się głownie małym zajmował ,usypiał,przebierał itd Zresztą teraz też tak jest-wspólnie pływanie,gra w piłkę itd

Teraz na początku był bardziej zaangażowany,słuchał,mówi ł do brzuszka,teraz jest gorzej.
Co do wyprawki:kosmetyki.ciuchy ,to sama zdecyduje, on nie wie ,co kupić ,jaki kosmetyk itd Ciuchy -ja mam lepszy gust,zresztą nie wyobrażam sobie,żeby on mówił mi czy w kwiatki czy groszki.
Dla niego misie szumisie,monitor oddechu,torba do wózka za 200zł ,czy kosze mojżesza itd to abstrakcja. Wie,że rozsądnie podchodzę do wydawania pieniędzy i majątku nie wydam,chyba.Ja tylko chce,aby się nie krzywił,gdy będę coś kupowała.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:22   #2567
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Szczerze? Nie, w dzień nie planuje monitoru używać nie chce popadać w paranoje,za bardzo się stresować..
Jeśli już się zdecydujemy to tylko w nocy. Ale nie przemawia do mnie szczególnie ten zakup..
Jedynie się gryze z tym co zrobić, gdy będziemy przenosić mała do jej pokoju. Bardziej jestem na nie na chwilę obecną.

Nianie z jakimi miałam styczność były bardzo dokładne wylapywaly każdy szmer,my decydując się na kamerkę będziemy mieli dodatkowo podgląd na dziecko..
Ale ogólnie staram się nie myśleć o tym, że dziecko może się po prostu udusić, albo złapać bezdech bo bym zwariowała.
Nie słyszałam o takim przypadku ani od dalszych znajomych, ani od bliższych, śmierć łóżeczkowa też nie jest jakas częsta, z tego co pamiętam mamaginekolog podaję że 0.3% jakoś..

Nie chce przesadzać z nadmierna panika.

Co do modelu niani to na dzien dziejszy Motorola.
Ale nie zagłębiam się w temat jeszcze aż tak..
Musze się zdać na siebie, bo wszyscy mają zwykle Nianie.
Wiem, że na aliexpress zamawiają jeden model niania + kamerka który jest bardzo zachwalany,ale nie wiem co M. Na to.

Masz racje... moze faktycznie dobra niania bedzie wystarczajca! Maly bedzie u nas spac w nocy w dostawce, w dzien prawdopodobnie w lozeczku w pokoiku swoim. No poki co Twoje argumenty przemawiaja do mnie.
A dziewczyny, ktore mają juz doswiadczenie z monitorem? Jakie opinie?

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Od wczoraj zaczelam czuc maluszka juz znacznie po srodku brzucha. Wczesniej był jedynie po prawej stronie bo po lewej mam tego nieszczęsnego mięśniaka. Zaczelam szukac tego mięśniaka reka po lewej stronie i nie mogłam znalesc... wiecie ze ten ostatni ból ktory miałam tak silny w całym lewym boku to było od tego ze ten mięśniak przesunął sie całkowicie nad biodro 20cm dalej zeby zrobic miejsce dla maluszka . Wczesniej zawsze wyczuwałam go nad wzgórkiem łonowym, teraz jest bardzo wysoko nad biodrem. To niesamowite jak natura sama dzieła zeby maluszkowi było wygodnie... ból był bardzo silny i takie jakby wlasnie ciągniecie.
Teraz maluszek ma cały brzusio dla siebie.

A to moje śniadanie. Ktos wie ze sie i tak podzielę Załącznik 7471956
To super z tym miesniakiem, ze sie przesunął zeby zrobic miejsce (albo zostal wykopany )
Smacznego!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Laktator elektryczny medela swing maxi i czaję się na jakąś promocję od razu z butelkami w komplecie od nich też planuję kupić maść na brodawki. Poza kupię jedną tę mimijumi ( tak aby najbardziej przypominała sutek)
Zamówienie w Gemini zrobię po Świętach, tak, żeby w kwietniu mieć już te wszystkie higieniczne rzeczy

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Dziękuję, nie najgorzej. Myślałam, że będzie mi się w głowie kręcić czy coś, a brakowało mi tylko picia. U Was też zabraniali pić wody? specjalnie wzięłam ze sobą, bo myślałam, że mogę :/ niestety od razu stanowczo informowali o zakazie - więc miałam zwykłą glukozę ( bez cytryny ani nie o jej smaku) i brak wody
Mam nadzieje ze bede mogla pic, albo dodac cytyny do glukozy... bo inaczej to ja tam zwjde... nie naleze do osob ktore uwielbiaja slodkie...

Cytat:
Hej!!

Summer trzymam kciukasy za komisję! A nasze kciuki mają moc, sama sie o tym przekonalam!

Mój poki co interesuje sie w domu na kanapie, ale jak chce go zaciagnac do sklepu to juz taki mniej zainteresowany, twierdzi ze jeszcze mamy czas... a co do ciuchow to usmiecha sie i sie cieszy jak widzi te ciuszki ale sam jakos nie pedzi w strone tych stoisk. Ale widze jak mu sie oczy swieca jak ja o tym gadam albo pokazuje mu jakies ciuszki!
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
Ja pewnie będę trochę nieobecna w najbliższych dniach. Mąż robi nadgodziny, jedziemy oglądać 2 wózki, w sobotę goście...

Cudownie! Tak się cieszę
To już chyba zostawiliście wszystkie strachy za sobą?

Gratki!

To jak piszemy już wizyty na maj, to ja poproszę Już od stycznia mam u gina ustaloną na 24.05, a w międzyczasie pewnie będzie kilka u położnej.
No juz jestesmy spokojniejsi. Oczywiscie mamy obawy, ale sa to jaz takie normalne obawy jak u kazdego mlodego rodzica. Najwazniejsze, ze nic nie wskazuje na to, że wyniki ug i pappa po prstu niepotrzebnie nas nastraszyly...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:24   #2568
pola25
Zakorzenienie

Mój mówi,abym go nie stresowała remontami itdTeraz przez 3 tyg ma gorący okres w pracy i chyba mało zrobi,ale potem luz będzie
Stary 2018-03-14, 12:38   #2569
vesna85
Przyczajenie

Princess, bardzo mi przykro z powodu Waszej straty. Życzę Wam dużo sił

Cytat:
czego to nie wymyślą
Musiałam się dłuższą chwilę przyjrzeć, żeby zorientować się, co to takiego

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Hej! Daj znać jak te koszule bo sama planuję zrobić tam zakupy!
Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Vesna daj proszę znać czy jesteś zadowolona z koszuli i szlafrok bo też się przymierzam do zakupów od tego sprzedającego i jak wypada rozmiarowka?
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Napisz czy rozmiar który zamówiłaś odpowiada twojemu rozmiarowi, chce też tam zamówić ale nie wiem jak właśnie z rozmiarami jest czy są zawyżone czy zaniżone 😃

Zrobiłam wczoraj wieczorem przymiarki tych koszul nocnych z Dolce Sonno, poniżej krótka recenzja, oczywiście wszystko to moje subiektywne odczucia

Ja mam 160 cm wzrostu i aktualnie wymiary w biuście, brzuchu i biodrach po niecałe 100 cm (23t6d ciąży). Wszystkie rzeczy zamówiłam w rozmiarze S i na chwilę obecną wszystkie na siebie włożyłam Przy czym kupowałam je z myślą głównie na "po porodzie". Bawełna, z której są wykonane wydaje się być dobrej jakości, dość gruba, ale w tej chwili lekko sztywna(?), przy czym to powinno po praniu się zmienić.

1. http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...784221823.html
Jeśli chodzi o tę koszulę, to jest zdecydowanie najbardziej przylegająca ze wszystkich. Długość - dłoń powyżej kolana. Przyznam, że na chwilę obecną nie czułabym się w niej zbyt komfortowo śpiąc ponieważ ten pasek pośrodku z napami kończy mi się na wysokości pępka i trochę uwiera. Więc jeśli chodzi o korzystanie z niej w czasie ciąży to musiałabym wziąć sporo większy rozmiar. Po porodzie nie powinno być jednak z tym już problemu. Na biust jeszcze trochę miejsca zostało

2. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...785397725.html Ta koszulka jest już trochę luźniejsza, więc na chwilę obecną mogłaby być, ale pewnie pod koniec ciąży mogłoby mi w brzuchu być trochę za ciasno. Długość - dłoń powyżej kolana. Na biust jeszcze trochę miejsca zostało

3. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...661130399.html Ta koszulka jest zdecydowanie najluźniejsza. W pierwszym momencie pomyślałam nawet, że może źle wszyli metkę, ale sprawdziłam wymiary i mniej więcej zgadzają się z tymi, z tabelki aukcyjnej. Jest w niej sporo luzu - spokojnie powinna wystarczyć do końca ciąży. Jest też najdłuższa bo sięga mi do kolan.

Co do ubranek dla dziecka - Radena potwierdziłaś moje przypuszczenia, że są jakieś takie małe

To tyle ode mnie A teraz pora coś przegryźć, spacerek z psem i szykować się na wizytę do gina
vesna85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:45   #2570
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Mój M. Jest zaangażowany, ale na zasadzie "mamy wszystko wybrane, w maju/czerwcu puścimy zamówienie i już" teraz nie widzi sensu aby kupić wszystko, na to jego zdaniem jest czas..
Ale tak to wybiera model wózka / fotelika kolor, łóżeczko, komplet pościeli do łożeczka.
Interesuje się co potrzebuje do szpitala...
Pyta po co mi dicoflor dla małej, albo razem podejmujemy decyzję co do tego jakich pampersow będziemy używać, czy oryginalne czy inne.
Nie uważa, że np. Miś szumiś, czy Kokon, albo kocyk bambusowy, to mój wymysl, który jest niepotrzebny.

Do brzuszka się tuli haha 😂 ogólnie nie mogę narzekać

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-03-14 o 12:47
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:46   #2571
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

Cytat:
RudyKot czy obcinacie futrzakom pazury? 😺

Teściowa wczoraj, jak byłam w innym pokoju powiedziała synkowi, że na nią nakrzyczalam że sprząta! Uwielbiam jak ktoś tak kłamie, żeby zrobić z siebie ofiarę :/ na szczęście mój odpowiedział, że to bardzo dobrze, bo wiedział, że ściemnia, że nie podnioslabym na nią głosu.

Aandra cierpliwości do teściowej Ci życzę co do pazurów to tak obcinamy - chociaż ja mam takie trochę "niby-koty" i one nawet dobrze sobie naostrzyć na drapaku pazurów nie umieją i nie są zbytnio drapliwe

summer powodzenia na komisjach, nie stresuj się na zapas a z facetami to pewno sama wiesz że czasem jak z dzieckiem i na wszystko zawsze mają czas chociaż ja nie narzekam, bo co prawda nic nie mamy zrobione ani przygotowane ale z naszej dwójki to mój mąż zaczął ostatnio czytać coś o wózkach i fotelikach więc może twój też dozna olśnienia i wkrótce zacznie Ci pomagać w przygotowaniu wyprawki
RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 12:49   #2572
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, juz po usg polowkowym, Mareczek zdrowy, wazy 382g, 20t5d.
Najwyrazniej moje nadcisnienie mu nie przeszkadza
Z tej radosci objadlam sie w MacDonaldzie

Blanka dopisz mi prosze wizyte 21.03.
Gratulacje!

Jasne, Kochane, już Wam piszę o monitorze.
Jestem jak najbardziej zadowolona. Oczywiście nie jest to sprzęt idealny i gwarantujący na 100% bezpieczeństwo. Są różne opinie na minus. Ale wiem, że zrobiłam wszystko co się dało, żeby może zapobiec tej jednej fatalnej sytuacji w czasie, gdy ja będę np po prostu spała.
Na minus zwykle są wymieniane fałszywe alarmy i niby uśpienie czujności rodziców. Rzeczywiście chyba ze 3 razy włączył się fałszywy alarm, raz Lidka spała gdzieś w kąciku łóżeczka, raz nie i nie wiem czemu tak, a oddychała zupełnie spokojnie i nawet się nie obudziła. Dla mnie to nieważne! Wolę fałszywy alarm niż jego brak, gdy będzie potrzebny. Kilka razy też włączyło się tylko jedno piknięcie. Mój model tak ma, że po 15 sek pika raz, a po 20 zaczyna wyć. Ponoć może być tak, że to jedno piknięcie pobudza dziecko do wzięcia oddechu.
Z uśpieniem czujności też zupełnie się nie zgodzę, bo przecież do jasnej ciasnej przez to, że był monitor nie przestałam sprawdzać, czy moje dziecko jest bezpiecznie ułożone i jak każdy rodzic świata chodziłam sprawdzać, czy oddycha dla podwójnej pewności.
Powiem szczerze, że dla chłopców nie miałam monitorów. Nie było mnie po prostu stać w Pl na taki wydatek. Coś trzeba było wybrać i np. szczepiłam ich dodatkowymi szczepionkami, a to sporo pieniędzy... Było mi z tym źle, ale pocieszałam się, że ponoć jakieś badania nie potwierdzają tego, żeby takie domowe monitory wpłynęły na mniejsze ryzyko śmierci łóżeczkowej. Choć z drugiej strony są zalecane wcześniakom lub jeśli wystąpiły u dziecka jakieś problemy oddechowe.
Jednak teraz dla Lidki uznałam, że jest to zdecydowanie konieczny zakup, bo jednak ceny w stosunku do zarobków znacznie lepiej w UK się przedstawiają... A niania i tak była potrzebna. Teraz ta niania z monitorem będzie dla Benia , a dla Lidki kupię jakąś tanią typu sam dźwięk, bo będą spać w osobnych pokojach, a na dole jednak nic nie słychać...
Mam Angelcare, chyba 1320 nr modelu.
Stary 2018-03-14, 12:55   #2573
pola25
Zakorzenienie

Piszę czwarty raz,bo mi coś kasuje
Dla mojego TŻ m.in. miś szumiś to fanaberia,ale akceptuje wszystkie moje zakupy

U nas jest podział
moje- m.in.wystrój domu,jakieś gadżety,ubrania dla dzieci,zdrowie,wakacje ,gotowanie, edukacja dziecka ( w większości)
mąż- remonty,biurokracja,rachu nki, podwórko,ogródek ( w zeszłym roku mieliśmy super warzywka), zakupy (robię listę), zaprowadzenie/odprowadzenie dziecka ze /do szkoły,z zajęć dodatk./na zajecia dodatkowe
Stary 2018-03-14, 13:01   #2574
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Polecam Wam poczytać blog srokao- dziewczyna analizuje produkty dla dzieci, sprawdza skład,które nie mają szkodliwych składników

Sroka jest od dawna podana w pierwszym poście

Pierwszy raz słyszę o fałszywych alarmy z powodu bliskości rodzica. Spałam na wyciągnięcie ręki od Lidki, ale akurat u mnie te fałszywe alarmy włączyły się, gdy nawet nie było mnie w pokoju. Biegłam oczywiście z duszą na ramieniu, sercem w gardle, itp, ale z myślą "na pewno wszystko jest dobrze, tylko trzeba to sprawdzić"

Wiem, że to jedna z trudniejszych decyzji, cena jej nie ułatwia... Cóż, każdy musi sobie sam odpowiedzieć, które argumenty bardziej do niego przemawiają i co uznaje za ważniejsze.
Stary 2018-03-14, 13:07   #2575
aandra
Raczkowanie

Cytat:
Mój M. Jest zaangażowany, ale na zasadzie "mamy wszystko wybrane, w maju/czerwcu puścimy zamówienie i już" teraz nie widzi sensu aby kupić wszystko, na to jego zdaniem jest czas..
Ale tak to wybiera model wózka / fotelika kolor, łóżeczko, komplet pościeli do łożeczka.
Pyta po co mi dicoflor dla małej, albo razem podejmujemy decyzję co do tego jakich pampersow będziemy używać, czy oryginalne czy inne.
Nie uważa, że np. Miś szumiś, czy Kokon, albo kocyk bambusowy, to mój wymysl, który jest niepotrzebny.

Blanka, mój też zaangażowany
Pokazywałam Wam już kiedyś te mebelki co zrobił tekturowe do pokoju 😁
Co do ilości ubranek i pieluszek, to raczej zostawia to mnie, on będzie wybierał fotelik do auta, o gadżetach elektronicznych wspólnie zdecydujemy. Kolory i wzory ubranek to zdecydowanie moja działka i tej przyjemności mi nie odbiera
Skutecznie mnie przystopowal wczoraj jak buszowalam po allegro, mówiąc, że przecież po jego bratanicy dostaniemy pewnie trochę ciuszków 😊

Stary 2018-03-14, 13:12   #2576
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vesna85 Pokaż wiadomość
Princess, bardzo mi przykro z powodu Waszej straty. Życzę Wam dużo sił

Musiałam się dłuższą chwilę przyjrzeć, żeby zorientować się, co to takiego

Zrobiłam wczoraj wieczorem przymiarki tych koszul nocnych z Dolce Sonno, poniżej krótka recenzja, oczywiście wszystko to moje subiektywne odczucia

Ja mam 160 cm wzrostu i aktualnie wymiary w biuście, brzuchu i biodrach po niecałe 100 cm (23t6d ciąży). Wszystkie rzeczy zamówiłam w rozmiarze S i na chwilę obecną wszystkie na siebie włożyłam Przy czym kupowałam je z myślą głównie na "po porodzie". Bawełna, z której są wykonane wydaje się być dobrej jakości, dość gruba, ale w tej chwili lekko sztywna(?), przy czym to powinno po praniu się zmienić.

1. http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...784221823.html
Jeśli chodzi o tę koszulę, to jest zdecydowanie najbardziej przylegająca ze wszystkich. Długość - dłoń powyżej kolana. Przyznam, że na chwilę obecną nie czułabym się w niej zbyt komfortowo śpiąc ponieważ ten pasek pośrodku z napami kończy mi się na wysokości pępka i trochę uwiera. Więc jeśli chodzi o korzystanie z niej w czasie ciąży to musiałabym wziąć sporo większy rozmiar. Po porodzie nie powinno być jednak z tym już problemu. Na biust jeszcze trochę miejsca zostało

2. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...785397725.html Ta koszulka jest już trochę luźniejsza, więc na chwilę obecną mogłaby być, ale pewnie pod koniec ciąży mogłoby mi w brzuchu być trochę za ciasno. Długość - dłoń powyżej kolana. Na biust jeszcze trochę miejsca zostało

3. http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...661130399.html Ta koszulka jest zdecydowanie najluźniejsza. W pierwszym momencie pomyślałam nawet, że może źle wszyli metkę, ale sprawdziłam wymiary i mniej więcej zgadzają się z tymi, z tabelki aukcyjnej. Jest w niej sporo luzu - spokojnie powinna wystarczyć do końca ciąży. Jest też najdłuższa bo sięga mi do kolan.

Co do ubranek dla dziecka - Radena potwierdziłaś moje przypuszczenia, że są jakieś takie małe

To tyle ode mnie A teraz pora coś przegryźć, spacerek z psem i szykować się na wizytę do gina
Vesna dzieki za opinie! Ja przed ciążą nosilam eSki a teraz zastanawiam sie czy kupic eMki czy jednak zostac przy mniejszych. Wiadomo, zaraz po porodzie nie wroce do swojego rozmiaru, brzuch bedzie takiej wielkosci jak jest mniej wiecej teraz.

Cytat:

O moj też tuli sie do brzuszka i cieszy sie za kazdym razem jak go widzi "nieubranego" 😊
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Jasne, Kochane, już Wam piszę o monitorze.
Jestem jak najbardziej zadowolona. Oczywiście nie jest to sprzęt idealny i gwarantujący na 100% bezpieczeństwo. Są różne opinie na minus. Ale wiem, że zrobiłam wszystko co się dało, żeby może zapobiec tej jednej fatalnej sytuacji w czasie, gdy ja będę np po prostu spała.
Na minus zwykle są wymieniane fałszywe alarmy i niby uśpienie czujności rodziców. Rzeczywiście chyba ze 3 razy włączył się fałszywy alarm, raz Lidka spała gdzieś w kąciku łóżeczka, raz nie i nie wiem czemu tak, a oddychała zupełnie spokojnie i nawet się nie obudziła. Dla mnie to nieważne! Wolę fałszywy alarm niż jego brak, gdy będzie potrzebny. Kilka razy też włączyło się tylko jedno piknięcie. Mój model tak ma, że po 15 sek pika raz, a po 20 zaczyna wyć. Ponoć może być tak, że to jedno piknięcie pobudza dziecko do wzięcia oddechu.
Z uśpieniem czujności też zupełnie się nie zgodzę, bo przecież do jasnej ciasnej przez to, że był monitor nie przestałam sprawdzać, czy moje dziecko jest bezpiecznie ułożone i jak każdy rodzic świata chodziłam sprawdzać, czy oddycha dla podwójnej pewności.
Powiem szczerze, że dla chłopców nie miałam monitorów. Nie było mnie po prostu stać w Pl na taki wydatek. Coś trzeba było wybrać i np. szczepiłam ich dodatkowymi szczepionkami, a to sporo pieniędzy... Było mi z tym źle, ale pocieszałam się, że ponoć jakieś badania nie potwierdzają tego, żeby takie domowe monitory wpłynęły na mniejsze ryzyko śmierci łóżeczkowej. Choć z drugiej strony są zalecane wcześniakom lub jeśli wystąpiły u dziecka jakieś problemy oddechowe.
Jednak teraz dla Lidki uznałam, że jest to zdecydowanie konieczny zakup, bo jednak ceny w stosunku do zarobków znacznie lepiej w UK się przedstawiają... A niania i tak była potrzebna. Teraz ta niania z monitorem będzie dla Benia , a dla Lidki kupię jakąś tanią typu sam dźwięk, bo będą spać w osobnych pokojach, a na dole jednak nic nie słychać...
Mam Angelcare, chyba 1320 nr modelu.
Folinka, dziekuje za opinie. No wiec mam uzbierane za i przeciw... teraz musimy z mezem podjac decyzję.... musze przegadac z nim wszystko, przedstawic mu m.in wasze argumenty i podejmiemy decyzje. Z jednej strony moze to byc wydatek ratujacy zycie, z drugiej strony nie mamy portfela bez dna... i gdzies na jakims etapie bedziemy musieli z czegos zrezygnowac... teraz do nas nalezy decyzja, co jednak kupic a co nie...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 13:37   #2577
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny, przepraszam za te słabe odzywanie się, po prostu mąż jest w domu wczoraj i dzisiaj i staram się skupić uwagę na nim. Za to nie będzie go jutro cały dzień i pojutrze... Płakać mi się chce na samą myśl.

Dzisiaj o 16 wyjeżdżam na wizytę, wejście mam niby na godzinę 19, ale pewnie weszłabym dopiero ok. 20:30, alealeale dzięki temu, że będę z koleżanką, która niedawno urodziła, ma małe dziecko w domu i jest karmiąca, to ona ma pierwszeństwo przed wszystkimi, a że jesteśmy razem jednym samochodem godzinę od drogi zamieszkania, to wejdziemy razem, żeby ona nie musiała czekać na mnie.

No i kolejne ogłoszenie parafialne to takie, że coś mnie chyba bierze.. Gardło od wczoraj tak pokaźniej boli, a dzisiaj doszedł do tego lekki katar i dziwne samopoczucie. Wypiłam dzisiaj na razie jedną herbatę z imbirem, ale to słaby kaliber, co? Powinnam zmusić się do mleka z miodem, ale już bez czosnku, bo nie zdzierżę. Czuję się trochę jak kapeć, przepraszam, że się nie odniosę do nikogo, tak głupio mi z tym...

Odnośnie monitora i kamerki, to nie kupujemy. Mamy tak mikro mieszkanie, że wydaje mi się to zbędne, chociaż to nie tłumaczy braku monitora oddechu, to jednak nie nastawiam się na zakup. Pewnie jak wariatka będę obserwować dziecia, nie będę spać po nocach, itd. Tylko z łazienki nie będę miała nią oko. Gdy powieje grozą czy będę zbyt niespokojna jednak, to wtedy zakupię.

Jeśli chodzi o łóżeczko, najprawdopodobniej kupujemy te ---> http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...925109392.html Zwróciłam na nie uwagę, gdyż ma zakrywane boki szuflad, nie będzie mi się zbyt kurz tam zbierał. Do tego ten materacyk --> http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...925109392.html i klin pod --> http://allegro.pl/klin-poduszka-do-l...561045887.html

Muszę znaleźć jeszcze kogoś kto sprzedaje/uszyje mi pościel, poduszeczkę, prześcieradło, podkład, organizer i inne tego typu i podobne rzeczy. Póki co, skłaniam się ku AppleBerry (na fb.).

Vesna, ogromnie Ci dziękuję za to zestawienie. Ja mam 180 cm wzrostu i zaczynam się bać, że będą za krótkie.. W domu to pół biedy, bardziej do szpitala.

Tak się zastanawiam.. Jaką koszulę kupujecie do porodu? Idealną, nówkę sztukę za 30 zł, czy będziecie próbowały szukać w lumpeksie coś tańszego? Ja taką koszulę po porodzie raczej wywalę.

Aaaaa i zapomniałam napisać! Będziem robili z mężem pudełka/organizery z białej płyty HDF do szuflad. Gdybym miała komodę z Ikei, to problem rozwiązałby się sam, ale że mam takie, a nie inne szuflady, to nic mi po wymiarach nie pasuje, a ja lubię jak wszystko jest zrobione dobrze, dokładnie, nic nie lata, nie majta się. Jest też możliwość zrobienia samych przegród, ale musiałabym je przykleić do szuflady, żeby nie latały, a tak będę miała fajne, solidne pudełka, będę mogła wyjąć i przeczyścić w każdej chwili.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-03-14 o 13:48
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 13:46   #2578
pola25
Zakorzenienie

Norka zdrówka i kciuki za dzisiejszą wizytę!
Co do porodu,to nie pamiętam właśnie,co miałam,ale chyba szkoda włożyć coś ładnego. Raczej może wezmę jakąś koszulkę po mężu,aby mi szkoda nie było.
Stary 2018-03-14, 13:56   #2579
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka zdrówka i kciuki za dzisiejszą wizytę!
Co do porodu,to nie pamiętam właśnie,co miałam,ale chyba szkoda włożyć coś ładnego. Raczej może wezmę jakąś koszulkę po mężu,aby mi szkoda nie było.
Dziękuję! Ja to musiałabym mieć chyba koszulę po olbrzymie, żeby mi do kolana była.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-03-14, 14:06   #2580
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny, kupujecie witaminę D dla maluszka?
Ja tak to w kropelkach czy kapsułkach??

Planujecie może kupić dicoflor, albo bioGaje w kropelkach dla dziecka?

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości