|
|
#1591 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dla Puchatka, to teraz poleci jak torpeda....mąż jak zawsze stanął na wysokości zadania ( może odsprzeda deczko romantyzmu )Pierścionek bardzo ładny Cytat:
Cytat:
.Tez mi się nic nie chce, ale TŻ zabiera małą na spacerek. Przełamię lenia, bo z przyjemnością zobaczę dobrze wysprzątane mieszkanko. Muszę odrosty zafarbować, i trochę się popięknić. Czasu mi braknie na to wszystko
|
|||||
|
|
|
#1592 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Narobiłyście mi samaka Może w tygodniu znajdę chwilę i ja zrobię. Cytat:
Ja też przepędziłam lenia pół mieszkania już wysprzątane, obiad zrobiony. Maja śpi, nie chce jej buczeć odkurzaczem nad głową, wiec odpoczywam i ja.
|
||
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
ja teraz tylko na chwile, pochwalic sie.maciek dzis sam zobil papa pozniej nadrobie zalegosci, dopiero wrocilam z pracy
|
#1594 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Chyba tak mam nadzieję, że tak
.Przedwczoraj w sumie 7 kup, wczoraj 5, a dzisiaj do teraz 3. Wcześniej było ponad 10, więc chyba jest lepiej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No chyba jeszcze w Niemczech jest ![]() Cytat:
Cytat:
dla PuchatkaNo i wielkie dla taty Puchatka, Pysiu Ty to masz szczęście, u nas 4 zęby, a prezentu brak ![]() Chyba sama muszę przypomnieć o nim mojemu mężowi. Cytat:
Cytat:
dla MaciusiaEdit: Zapomniałam napisać, że moje dziecko postanowiło leczyć pupę od wewnątrz i pożarło trochę Sudokremu... mam nadzieję, że jej nic po nim nie będzie. |
||||||||
|
|
|
#1595 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak te brzdące nasze rosną! Maciuś pa pa zrób dla cioci Poiss życze Oli żeby już jutro ta laksa dała spokoj u nas spoczko dzis nawet dostałam propozycję od teściów ze zabiorą Weronikę na dwa dni do siebie! pomyślę pomyślę na razie odpowiedziłam że mogą jak do tej pory zabierać na spacery. ale może dam wnuczkę zobaczę![]() ![]() ![]() jutro imieniny teściowej ale bedzie fajnie bo bedą bliźniaki! |
|||
|
|
|
#1596 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie o to samo miałam zapytać Cytat:
![]() Może faktycznie Ola stwierdziła, że zacznie sama się leczyć ![]() Cytat:
dla Maciusia za postępy.Dzisiaj miałam zwariowany dzień. najpierw TŻ zabrał małą do teściowej a ja miałam mieć czas na sprzatanie i dla siebie. Pomyłam tylko szkło ( po remoncie przy zmianie mebli to dziadostwo zniknie )Dzwoni maż co na obiad, bo teściowa ma leczo i on ma smaka. za chwilę teściowa dzwoni, że Pucka nie ma smoczka, a marudzi bo jest śpiąca. Wrrrr. Szybko ogarnęłam nieposprzątane i do teściowej. Agatka zaraz przy piersi zasnęła. Zjedlismy obiad, wypiliśmy kawkę, potem poszlismy na spacer. Było prawie romantycznie Zaobserwowalismy królewnę jak staje na całych nóżkach. Ręce wyprostowane oparte o podłogę, nogi tak samo, a dupa w górze . Chwilę tak postoi , a właściwie poopiera się i siada.Wieczorem robiłam naleśniki i częstowałam Agatkę, a ta normalnie ugryzła mnie w palec. Ja w szoku, przeciez zęby poczułam z obu stron . Z TŻ zaraz operacja " ogladanie zębów" Darła się , wyrywała, ale wylukałam Uciekam, bo muszę zmyć farbę. Pa |
|||
|
|
|
#1597 |
|
Rozeznanie
|
Lea Ty tu?
Agatka ![]() ![]() klask i:Joli czy masz tyle odwago co Anetka i pokażesz się w farbie na głowie? Cieszy że tak sympatycznie spędziliście dzień. Mój mąż zasnął a ja liczyłam na niego |
|
|
|
#1598 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1599 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8280547]Nie ciotka, tu Simon i Oli [/quote]Hej chłopcy jak się bawicie Najgorsza przygoda ( dla niektórych zabawna ) spotkała nas po kolacji. W trakcie naszej konsumpcji Pucka postanowiła walnąć kupę. Stwierdziłam, że daruję jej nocnik i spokojnie zjemy. To był poważny błąd, bo przy przewijaniu uciekła mi dosłownie zaraz po rozpięciu pampersa Znowu trzeba było pranie nastawić.Dobrze, że już tak późno, bo co by się mogło wydarzyć .Dobranoc |
|
|
|
|
#1600 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla Maciusia ![]() Cytat:
Jest o wiele lepiej, oby coraz ich mniej było Cytat:
Olcia ma dość chyba bolącej pupy i wzięła sprawę w swoje ręce Maja kiedyś zjadła krem Babino, nic jej nie było, więc o po Sudocremie pewnie też nic Oli nie będzie.Cytat:
Ok., cieszy mnie to Bo w tym tygodniu to trudno byłoby mi się zorganizować. Może jeszcze inne mamusie się zdecydują, z bliższych i dalszych okolic Ja wracam 7 sierpnia Miłych imienin. Cytat:
Gratuluję Agatce nowych nabytków. Agatka się dobrze kamufluje jednak szydło wyszło z worka dzięki smacznym, mamusinym naleśnikom. Wiedziałam, że o czymś zapomniałam, miałam kupić sobie jakąś farbę do włosów Dziś sobie ubzdurałam, że może jednak, po rocznej przerwie, znów zafarbuję włosy Tż zgodził się tylko na zielony kolor ![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8280547]Nie ciotka, tu Simon i Oli [/quote]Hej chłopcy widzę, że rodzice balują, a wy na kompie Pozdrówcie mamuśki![]() Cytat:
... Byłam w 5-10-15, kupiłam 2 pary śpiochów i bluzeczkę , ale jutro jadę jeszcze raz Dziś nie miałam czasu buszować Może sobie coś kupię, ale to już gdzie indziej
|
||||||
|
|
|
#1601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Tobiaszka Chciałabym Wam wszystkim podziękować za wspieranie mnie przez te ciężkie dla mnie chwile. Wygląda na to, że przetrwaliśmy już to wszystko co najgorsze. Według schematu 7,5,3 Ola poprzestała wczoraj na 3 kupach. Dzisiaj rozszerzę jej dietę o marchewkę z jabłkiem (do tej pory był kleik ryżowy + sok z marchwi i moje mleko). No i jak jutro będzie naważeniu ok, to zacznę podawać zupki, bo już od tygodnia nie je mięsa. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za jedyneczkiEdit: U nas noc z takich budzących się, chyba te jedynki Oli dokuczają, ale przy piersi uspakaja się. Rano miła niespodzianka - brak kupy w pieluszce |
||||
|
|
|
#1602 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
![]() a gdzie konkretnie i kiedy? Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja daje kasze manne gotuje ja na wodzie, a pozniej wlewam gorace mleko (bebilon pepti) i mieszam blenderem[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8250519] Na oslode, oto co zastalam w pokoju po przyslowiowej minucie [/QUOTE]SUPER fotka ![]() Cytat:
Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8261175]Oglaszam wszem i wobec, ze juz nigdy nie napisze nic dobrego na tym watku na Oliviera ![]() Co za noc ![]() A po sniadaniu czyszczenie dywanu, Oliego, mamy i wszystkiego w obrebie metra [/QUOTE]ja tez tak czesto mam wszystko bruuuuuuuuuudneCytat:
Zdjecia z kredkami bardzo fajne
|
|
#1603 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden mi sie bardzo spodobal- cena zaporowa pol mojej wyplaty![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziekujemy ![]() Ja sie powoli pakuje, bo we wtorek jade w domu bede, juz w piatek rano
|
|
#1604 | |||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Tobiaszka
Cytat:
Bardzo się cieszę, że biegunka przestaje się dawać we znaki. Ucałuj Olunie ![]() Cytat:
U nas też, ale nie od zębów. Myślałam, że ładnie prześpi noc, poszła spać po 22, spała w dzień godzinę koło 12, , a jednak wstawała chyba z 4 razy. Jadę do Grzybowa 28 wyjeżdżamy, wracamy 7.Cytat:
To się miniemy
|
|||
|
|
|
#1605 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaa ja wlasnie,bede w tamtych okolicach
|
#1606 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
![]() Byłam u mojej siostry ciotecznej w Ostrowie Wilekopolskim. |
|||
|
|
|
#1607 |
|
Wtajemniczenie
|
witam-chyba jestem od was uzależniona-muszę chciaż na chwilke tu zajrzeć.
u nas super- byliśmy wczoraj z tż na dyskotece no i oczywiście było super- tego mi brakowało.potańczyłam , odstresowałam się no i miło było spędzic taki wieczór-noc z tż. mała grzeczna z dziadkiem. usnęła jeszcze zanim wyszliśmy . tż przyszedł po mnie wczoraj do pracy, poszliśmy na spacerek i zakupy dzisiaj też byliśmy - na huśtawkch, w piaskownicy, znajomi do nas przyjechali. no i byliśmy na chińszczyźnie ale to nie był chyba dobry pomysł bo bardzo źle sie czuję i chyba skończy sie to ...... miłego wieczoru. my jutro jedziemy na chwilke do babcji, co jednego kolegi no i do naszej pani Anety
|
#1608 |
|
Rozeznanie
|
Ja na razie w telegraficznym skrócie. Nie piszę, bo teraz jakieś paskudne katarzysko złapało Łuśkę. Zobaczymy jak minie noc. Oczywiście pogorszył jej się apetyt
. Na razie ważę ją regularnie i jeszcze nie schudła, bo oczywiście je tyle tylko, że odrobinę mniej.Odezwę się wkrótce... |
|
|
|
#1609 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Po to przecież jesteśmy Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie się Kasiu Dorka my działamy jak magnez. Super, że masz okazje odreagować, to jest nam bardzo potrzebne. Mój maż chodził do Chińczyka koło MOSIRu i był zadowolony, ten na Piotrkowskiej ponoć jest bleeee. Ja jakoś wcale nie mam przekonania do ich kuchni, raz jadłam i wystarczy. Nam dzionek minął spokojnie. Pucka łobuzuje, bo ok 18 ucięła sobie drzemkę i troszkę muszę ją przetrzymać, żeby zechciała zasnąć. Królewna dziś dwa razy opierając się o mnie wstała na nóżki. Zastanawiam się, czy gdyby miała normalne łóżeczko ze szczebelkami to może już by dawno wstawała. I tyle, bo Agatka juz domaga się zainteresowania, a tatus to nie mamusia
|
||||||
|
|
|
#1610 |
|
Rozeznanie
|
To ja pokażę obiecane fotoski
![]() Michał przez te parę dni zmienił się i rozwinął i przytył Tatuś wpadł do nas na weekend i nakarmił malucha owockami. Zrobiliśmy dogoterapię - ponoć działa odczulająco na początku wysypka zmalała, ale pod sam koniec wyjazdu się pogorszyło zdjęcia: 1 pyszna brzoskwinka 2 wisienka, trochę mniej pyszna, ale też fajowa 3 poznaję również roślinki 4 ... i trawkę 5 melancholia 6 i radość Podobno dzieci dzielą się na czyste i radosne. Moje dziecko było non stop w czymś upaskudzone, s tego wniosek że bawił się nieźle
|
|
|
|
#1611 |
|
Rozeznanie
|
Ciąg dalszy fotek. Narobiłam ich tyle, że ciężko mi się zdecydować które Wa pokazać
![]() 1 A ku ku 2 Obgryzam sobie łyżeczkę 3 a teraz dwie ![]() 4 już stoję! 5 pierwsze kroki na czworakach 6 kąpiel (na tym zdjęciu michał jest zupełnie do siebie nie podobny) |
|
|
|
#1612 |
|
Rozeznanie
|
Ostatnia partia zdjęć
![]() 1 do jedzenia też poraczkuję 2 potrafię sam jeść! 3,4 ,5 swoista dogoterapia oczywiście pod czujnym okiem opiekunów6 mrówki i mszyce |
|
|
|
#1613 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za ulotką "Alatan plus maść" Ostrzeżenia i zalecane środki ostrożności: W przypadku wystąpienia jakichkolwiek objawów nadwrażliwości, zaczerwienienia, uczucia swędzenia należy przerwać leczenie i zasięgnąć porady lekarza. Zatem jest możliwość wystąpienia alergii ![]() Cytat:
Dokładnie oby jak najmniej w takich okolicznościach Cytat:
Cytat:
i skórka już całkiem ładna się robi na buzi Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1614 |
|
Raczkowanie
|
ja tylko na chwile... ja czuję się lepiej ale wczoraj wieczorem moja mama zadzwoniła do nas że Mikołajek jest w szpitalu, ma cały czas wysoką temperaturę ok. 40 stopni i wymiotuje, dziś od rana bylismy przy nim...ponoć to od zapalenia gardła, cały czas jest pod kroplówkami i cały czas uraza sobie tą rączkę z wenflonem i płacze, dostaje antybiotyk i czopki na zbicie temperatury - pomagają na tyle ze spada na godzine , dwie do 37 - 38 i znowu rośnie, od wczoraj nic nie zjadł bo nawet po kilku łykach picia wymiotuje, musielismy wrócic bo maz musi podpic książeczkę i cos z peselem Mikołajka nie zgadza się ale jutro jak tylko załatwimy papiery jedziemy do niego, jest przy nim moja mama
|
#1615 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie tylko Ty ![]() Cytat:
U Was zawsze coś się dzieje, miłych wojaży Cytat:
Dużo zdrówka dla Łusi. Oby waga nie ucierpiała. Myślę, że wyglądałabym ... ciekawie ![]() [quote=joli31;8289037]a fotki gdzie ![]() Nie mam nadal aparatu. Mam nadzieję, że jutro mąż po niego pojedzie, bo czuję się jak bez ręki ![]() Cytat:
Gratulacje dla Agatki Na pewno wstałaby wcześniej, wiem po mojej Mai. W łóżeczku wstawała bez problemu, w kojcu miała trudności. Po pierwsze siatka, po drugie nasz jest głębszy od łóżeczka i ciężko jej było dostać obręczy. Michaś rzeczywiście wydoroślał. Buźka bardzo ładnie mu się wygoiła, jest znaczna poprawa od ostatnich fotek. Śliczne jest to zdjęcie „poznaje przyrodę”. Zabawa z psem przypadła mu do gustu, ma takie zadowolone minki ![]() Gratulacje dla Michałka za raczkowanie i stanie ![]() Z dnia na dzień coraz lepiej. Jutro będzie już jedna-normalna |
||||
|
|
|
#1616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Eszewerio bardzo mi przykro. Dużo zdrowia dla Mikołajka. Mam nadzieję, że szybko z tego wyjdzie. Ucałuj go mocno od Nas. Ty też się trzymaj |
|
|
|
|
#1617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym staniem to jakoś mi się nie śpieszy , a z chodzeniem też nie bardzo. Wydaje mi się, że to będzie strasznie, będzie wiecznie płacz, lament i non stop chodzenie . Pewnie zbyt demonizuję, ale ja lubię martwić się na zapas
|
||
|
|
|
#1618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymajcie się i dbajcie o siebie ![]() Strasznie przykro jest czytać o Waszych kłopotach, oby jak najszybciej minęły |
|
|
|
|
#1619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1620 |
|
Rozeznanie
|
Poiss, zapomniałam że tak na prawdę to i ziemniak może uczulić... Oszaleć można, dobrze że Michowi nie szkodzi. Alantan plus to u nas codzienna pielęgnacja. U nas na paskudną pupę lekarka zaleciła gencjanę i pomogła. Tyle że u nas to było jednorazowe a nie od "żrącej" kupy.
Michał dziękuje za słowa uznania U nas w domu zaczyna się masakra. Michał zagląda w każdy kąt i jest go wszędzie pełno. Gdzie się da to wstaje. Jak ja siedzę na podłodze to podchodzi i wspina się po mnie szarpiąc za ubranie, brutal jeden... Najchętniej wlazłby mi na głowę. Je ogromne ilości. Przynajmniej mi się tak wydaje. W sumie zjada 3x240 ml mleka = 720 ml plus słoiczek z zupką 125ml (dzisiaj taka porcja była za mała, bo po skońćzeniu załączyła się syrena) i 150ml Sinlacu z pół słoiczkiem owocków. Na każdą porcje rzuca się jak opętany. Jak widzi jedzenie to się trzęsie. Ile powinien zjadać niemal 9-cio miesięczny dzieciak? Dawno nie byliśmy na ważeniu a na wadze łazienkowej wychodzi mu 10 kg wagi. Ja mam już ręce do podłogi. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

. Miałam wielkiego pietra. Wyobraźcie sobie, że na mojej stacji, w niewielkiej miejscowości, są podjazdy dla wózków, a nie ma ich na stacjach warszawskich
. 

Poniżej fotka niespodzianki
dla Puchatka, to teraz poleci jak torpeda....
)

Może w tygodniu znajdę chwilę i ja zrobię.
.

do siebie! pomyślę pomyślę na razie odpowiedziłam że mogą jak do tej pory zabierać na spacery. ale może dam wnuczkę zobaczę
klask i:

. Bo u nas wybór jest beznadziejny. Zaglądam do trzech polskich sklepów internetowych (