|
|
#391 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() Co do poduszek to tutaj pierwszy raz widzialam te kure ja mam w łóżku poduuche w ksztalcie U ona jest do spania i bedzie do karmienia w lozku, a poza tym kupilam jeszcze taki rogal maly. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Oprocz dunkcji wspomagania trawienia bedzie tez takim mini kojcem dla Malego!Wagą nie przejmuj się- na pewno szybko wrocisz,do formy! Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale moja znajoma miala tez cukrzyce i spokojnie przetrwala. Mysle ze dieta to kwestia przyzwyczajenia!Dziewczyny ja dzisiaj mam slabszy dzień. Brzuch mi sie jakoś napina więc leżę na kanapie przy otwartych drzwiach tarasowych ![]() A jak Wam minal dzien? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#392 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam kurę, ale nie mam pojęcia jak się sprawuje. Dwie koleżanki z pracy ją miały i obie mocno zachwalają Co do skracającej się szyjki to też mam ten problem. Póki co bez pessara, ale co 2 tygodnie monitoruję sytuację. Wagą się nie przejmuj - po porodzie wszystko spadnie Macie już wybrane imię dla córeczki? Pochwal się na jaki wózek się zdecydowałaś Cytat:
Z tego co kojarzę to chyba Folinka polecała torbę BabyOno, So city Folinko, popraw mnie proszę jeśli coś przekręciłam Cytat:
![]() Aniama6, umknęło mi - na jaki wózek się zdecydowałyście?
|
|||
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Ovejita
![]() I tak,to Folinka polecała tę torbę i mam ją na uwadze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
przeszłam 7 km ale wstałam dość wcześnie i już odczuwam zmęczenie ale na szczęście już leżę na apce wyszło mi że zrobiłam dzisiaj 11454 kroków ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#395 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
im mniej lekarzy tym mniejszy stres, więc oby skończyło się na jednej kontroli i poradach u diabetologa .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#396 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe przywitanie
już dawno podczytuję, ale jakoś nie wiedziałam jak zagadać Cytat:
powiedz lekarzowi jak sprawa wygląda. Na pewno coś mądrego zaradzi ja na swoje wyniki czekam, jutro się wszystkiego dowiem. Ale jakoś bardziej niż badania boję się wyników Cytat:
Na prawdę zazdroszczę akceptacji swojego ciała, ja ciągle się uczę. Chociaż głowa mówi, że nie ma powodu - to jakoś momentami ciężko. Ale TŻet na duchu podtrzymuje, więc nie jest najgorzej ![]() Cytat:
Szczerze to nie wiem nawet co wybrać, pełno różnych opinii. Z jednej strony uważam to za zbędny gadżet (mamy łóżeczko w pokoiku małej, kupioną kołyskę przenośną i jeszcze dodatkowo cocoonababy więc dziecko będzie chyba ciągle na widoku Z tych drobniejszych rzeczy pielęgnacyjnych (oprócz smoczków) nie mam jeszcze nic. Aż się boję za te zakupy zabierać... a chyba by wypadało. Cytat:
mamy już w domu Bugaboo Cameleona 3, w wersji kite a imię jeszcze nie potwierdzone na 100%. Ale TŻet bardzo chce imię Lea - i chyba na to przystanę, tak mu zależy że nie mam serca zmieniać jego marzenia ![]() Dziękuję za pocieszenie ![]() A ta skracająca się szyjka to faktycznie nieco stresów nawet w podświadomości. Ale całe szczęście że nie sytuacja u Ciebie jest na tyle dobra że nie trzeba jeszcze wkładki zakładać. To dobrze rokuje ![]() Dopadły mnie od dwóch tygodni mocne napinania brzucha i z pessarem jest to dość nieprzyjemne i bolące ale widzę, że napinanie dopadło ostatnio chyba wszystkie tutaj z nas.Co do pessara, to chyba wolałabym rozwiązanie wcześniejsze albo w terminie. Bo przenoszenia się panicznie boję (raczej tej letniej męczarni z brzuszkiem ) ale historię, o przenoszeniu/wywoływaniu paradoksalnie po wyjęciu wkładki słyszałam już sporo. Zobaczymy ![]() |
||||
|
|
|
|
#397 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#398 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za km ![]() My dzisiaj 10,1km i 14 770 kroków według aplikacji a nawet tego nie czuję, jestem przyzwyczajona robić duże odległości, ale cieszę się, bo pewnie spaliłam trochę z tych ostatnich codziennych lodów ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tę nianię: http://videoniania.pl/product-pol-82...0aAhltEALw_wcB
i jestem zadowolona. Zasięg ma dobry. Tylko dość głośno alarmuje o rozładowywaniu się baterii. Ale Wy dużo km robicie ja ledwo godzinę koło domu się kręce z synkiem i już mnie nogi i pośladki bolą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-04-15 o 21:28 |
|
|
|
|
#400 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak się idzie tak w miarę powoli to się nawet nie odczuwa tych kilometrów Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
spacery, rower, rolki, siłownia, squash więc po prostu chyba jestem wprawiona Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to są sumy zliczane przez cały dzień, między jest sporo przerw na odpoczynek
|
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też czekam już mimo wszystko na powrót do tamtych czynności bardzo mi rolek brakuje i siłowni Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#403 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ale teraz jednak dużo stoję przy garach,siedzę na podłodze i się bawię, zimą dużo nie wychodziliśmy na dwór, więc kompletnie nie jestem przyzwyczajona do spacerów. A poza tym wolę raczej szybszy marsz niż takie powolne chodzenie, które mnie dużo bardziej męczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#404 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to po woli, nóżka za nóżką, wszystkie kwiatki policzone, mrówki obejrzane itp![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a najbardziej zadziwia mnie ta ciekawość świata, radość z pierdół, dostrzeganie mnóstwa zwyczajnych dla dorosłych rzeczy. I dlaczego też od dzieci można się naprawdę dużo nauczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#408 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pytalas o poród - planuje cc, jeszcze nie mam tego ustalonego, moj lekarz nietety nie prcuje na oddziale takze plany jedno a realia drugie, ale i tak sobie nie wyobrazam innego rozwiazania niz cc. Kitosa -porozmwiaj z lekarzem moze skonczy sie na strachu czy korekcie diety i bedzie dobrze. Dziewczyny - gratuluje aktywnosci, spacerów i zazdroszcze, ja sie tocze najwyzej 500m nie bylam mega aktywna przed ciaza, praca siedzaca po 12 h na dobe czesto, no to teraz mam kare ![]() Licze ze nadrobie bieganiem za maluchem ![]() Miło poczytać ze akceptujecie krągłości, ja bylam zawsze posiadaczka ogromnego tyłka wiec teraz po prostu mam nieco wiekszy niz zwykle ale coz nie wytne sobie wiec tez nauczylam sie z tym zycI dziekuje za sugestie co do cytryny- mam w lodowce ufff to jestem uratowana
|
|
|
|
|
|
#409 |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Apali butelki i sterylizator Philips Avent. Nie znam sie zupełnie na tym wybrałam to co z widzenia znam... karmić chciałabym piersią ale na butelki tez chce byc przygotowana bo nie wiem jak wyjdzie w praniu. Podgrzewacza sobie oszczędzę poki co... Poza tym wodę tez trzeba podawac wiec beda do wody.
Nesska a czemu nie Motorola??? Wlasnie najwiecej Motoroli widze wszedzie... |
|
|
|
|
#410 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam identyczny problem ze stomatologiem.. Ile to się pieniędzy tam zostawia, to głowa mała.. Dzięki Bogu, mam raczej mocne ząbki, chociaż pamiętam, że jak byłam jeszcze na przełomie podstawówki i gimnazjum, to rodzice regularnie zabierali do stomatologa. To na pewno swoje dało. ![]() Dzieki Ci bardzo za informacje o płynach! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny pisały wcześniej o sposobach. Chyba że już je wprowadziłaś w życie od dłuższego czasu?Witaj Apali! ![]() Ja mam totalny dylemat i nie wiem czy kupować poduszkę do karmienia za 40 zł czy za 100 zł, np. taką kurkę. I kura i rogal na allegro za 30 zł mają wypełnienie z kulki silikonowej - nawet zdjęcie jest pokazane jak ta kulka wygląda i zgadza się. Poza materiałem, tu chodzi o twardość rogala? W tych tańszych dają mniej wypełniacza? Nu i popełniłam swoje pierwsze poważniejsze zakupy wyprawkowe (gruszka BabyOno w Pepco się nie liczy, co? Przeboleję napis. Kupowałam u Magmaris, bo zależało mi na prześcieradłach jersey, a Hubi nie ma.Eluś, Kochana i jaką podjęliście decyzję w sprawie mieszkania? Jeśli byłabym na waszym miejscu, to powiem szczerze i nieskromnie, iż pod podsumowaniu tego co pisałaś - zamieniłabym się.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-04-16 o 01:22 |
||||||||
|
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
U mnie pobudka już o 5 dziś to deszcz mnie obudził.. pogoda niewyraźna, ale i tak mam w planie tylko posprzątać mieszkanie, ugotować obiad, więc może się zdrzemnę w ciągu dnia jak będzie tak szaro ![]() Norciu, dziękuję że pytasz Mąż sam doszedł do wniosku, że to faktycznie, bez względu na wszystkie argumenty przeciw dobra opcja. Udało nam się złapać właściciela i sytuacja wygląda tak, że mieszkanie jest wstępnie zarezerwowane dla jakiejś pary, która de facto szukała małego mieszkanka. Właściciel więc wpadł na to, że jutro bądź w środę pokaże im nasze obecne mieszkanie i być może zrezygnują z tamtego tak więc na razie mamy znak zapytania do decyzji tych ludzi, a w razie czego jakby się zdecydowali, to musimy opuścić mieszkanie do końca kwietnia. Tak więc byłby to szalony czas Kochana i tak myślę o tych poduszkach, kurach ich cenach etc i myślę, że tu właśnie chodzi o to wypełnienie? Może jest to samo, ale jest go mniej, jest gorszej jakości i będzie się zbijać po praniu, czy odrobinie wilgoci? Nie wiem, nie mam doświadczenia, ale widziałam używana taka w średniej cenie i wyglądała jak worek kulek - totalnie bez jakiejś formy, nie przypominała wcale rogala to być może zbieg okoliczność i mocna eksploatacja, a może mamuśki się wypowiedzą, które przetestowały ![]() My niani ani kamerki, na razie nie planujemy, małe mieszkanie więc na szczęście jeden wydatek mniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#412 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bez komentarza ![]() Mnie też rodzice prowadzali regularnie do dentysty i myślę że to również wpłynęło w duzym stopniu na stan mojego uzębienia i na to że teraz jak idę na wizytę to albo mam coś maluteńkiego do zrobienia albo słyszę - proszę przyjść za pół roku za to mam problem z mężem on ostatni raz był u dentysty... na lakowaniu zębów ![]() Co do płynów to daj znać jak będziesz już w sklepie z chemią niemiecką, interesują mnie te tematy, ale też czytając neta za wiele kluczowych info nie ma ![]() Jesli chodzi o o wyprawkę to również zapisałam sobie w obserwowanych sklep Magmaris po tym jak napisałaś że Hubi nie ma prześcieradeł z Jersy ja używam tylko i wyłącznie tych prześcieradeł i też takie dla wielbładka chce kupić ![]() Zapomniałabym napisać o najważnieszjym Gratuluję bounców brzuszku Skoro już się Twój Aniołek zaczyna uaktywniać to jeszcze da Ci popalić, gwarantuję ![]() Cytat:
Co do mieszkania to może się uda faktycznie zrobić taką wymiankę, że nowi lokatorzy do Was, Wy do sąsiada Fajnie że mąż zauwazył plusy i jest na tak ![]() No nic, idę szykować się do pracy, chociaż u mnie dzisiaj również pogoda barowa.. szaro, buro i ponuro, do tego pada deszcz
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-04-16 o 06:48 |
||||
|
|
|
|
#413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#414 |
|
Zakorzenienie
|
Elu,to trzymam kciuki,żeby udało się to mieszkanie wymienić
![]() Norciu,fajnie, że miałaś okazję poczuć mocniejsze kopniaczki moja mała chyba jakoś się odwróciła i nie czuję już kopnięć w pęcherz tylko -o ile w ogóle czuję- to takie smyranie w różnych częściach brzucha. Śmieję się czasami,że ona chce mnie psychicznie wykończyć już w brzuchu tym swoim lenistwem i straszeniem mamy![]() U nas też pogoda brzydka,ale na szczęście jeszcze nie pada. Wstałam o 6, wypiłam kawkę i chyba muszę coś zjeść, bo Mateusz zaraz wstanie i nie będzie czasu. A co do rogala do karmienia to ja miałam taki tańszy, nie był najgorszy,nie zdeformował się, ale był miękki i to w dużym stopniu wpłynęło na komfort karmienia. Zwłaszcza w szpitalu i z początku w domu to odczułam, gdy mały mi się zapadał. Później jak już mieliśmy wprawę to nie było najgorzej, ale i tak kupię sobie teraz nowy, jakiś bardziej zbity. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#415 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
by udała się zamiana ![]() Co planujesz dziś na obiad? ![]() Cytat:
Co do zębów to moi rodzice też dbali o to od małego i zęby mam naprawdę w dobrym stanie U mnie w planach dziś prasowanie i chyba wizyta tesciow zastanawiam się czy nie zrobic jeszcze raz tego ciasta daktylowo- owsianego bo ostatnio non stop mam chęć na słodycze
|
||
|
|
|
|
#416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tz zawsze mnie zawozi do dentysty wiec i tak by tam jechał ![]() Ale fakt faktem to jedyny lekarz do którego mój tz chodzi - tak to nawet z przeziębieniem ciężko go gdzieś wygonić
|
|
|
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z katarkiem leci do rodzinnego ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#419 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos Oj Kochana wykańczają.. ale już chyba trochę przywykłam, bo praktycznie może niektóre z Was kojarzą, nie śpię od początku ciąży..
tzn teraz to już nawet nie ma tragedii, bo na początku potrafiłam zasypiać dopiero o 3-4 i wstawać o 6 bądź budzić się już o 2.. a teraz ze mnie ranny ptaszek, ale ciągiem pośpie 5-6h. Boję się tylko, że mój synuś też się przyzwyczai do takiego rytmu i będziemy mieć wesoło Hah dlatego też większe mieszkanie i drugi pokój są bardziej wszystkie, by mąż ni chodził jak zombie ![]() Miłego dnia w pracy! Byle szybko minęło w ta szaro-bura pogodę ![]() Asiaczku Dziękuję ! oo widzisz, czyli wcale nie ma co skreślać tańszych rogali trzeba spróbować po prostu ![]() Ovejita Ommm ja też mam ciągle smaki na słodkie w sobotę w biedronce zczaiłam, że słodycze wchodzą bez VAT, więc nakupilam "schoko boncow " czy jak się to pisze kinder bueno i czekolad milki teraz będę usilnie się z tym zmierzać początkiem ciąży w ogóle nie mogłam jeść słodkiego, a teraz ciągle coś dziubie ![]() A u mnie dziś na obiadek takie kotleciki szarpane z piersi kurczaka z pieczarkami i serem żółtym coś z sałatą, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem i kukurydzą do tego jako sałatka i może ziemniaczki zapiekane? Albo puree ![]() Zazdroszczę Wam zdrowych ząbków, u mnie niestety z tym problem.. nie z winy mamy, ale chyba genów.. mamy bardzo słabe zeby, jak i ja tak siostra i mama zresztą też.. ciągle jakiś uszczerbek, mimo ciągłych wizyt i deklaracji dentysty, że już wszystko zrobione, w ciągu pół roku coś ciągle się potrafi posypać boję się, że po ciąży będzie jeszcze gorzej.Pozbieralo mi jakoś cytaty, heh pojawiła się tylko moja odpowiedź bez Waszych wypowiedzi wizaż ostatnio świruje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-04-16 o 08:14 |
|
|
|
|
#420 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
I po pięknej pogodzie Norko biorę w tabletkach do ssania lub połykania, nie pije soków z aceroli. za kompletowanie wyprawki, sporo już zamowilaś czy widziałaś gdzieś może prześcieradła nie frotte?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.

Dlatego wyszukałam nieco inną poduszkę, o innym kształcie. I sama nie wiem 

ja mam w łóżku poduuche w ksztalcie U ona jest do spania i bedzie do karmienia w lozku, a poza tym kupilam jeszcze taki rogal maly. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Oprocz dunkcji wspomagania trawienia bedzie tez takim mini kojcem dla Malego!
za zamówienie wózka 
ale moja znajoma miala tez cukrzyce i spokojnie przetrwala. Mysle ze dieta to kwestia przyzwyczajenia!

. No i park przyszedł. Tz juz gotowy do składania ale go przekonałam ze nie bede tego w pokoju trzymać 3 miesiace przed porodem
Z ciśnieniem mam identyczną sytuację - w domu niskie, u lekarza wysokie
im mniej lekarzy tym mniejszy stres, więc oby skończyło się na jednej kontroli i poradach u diabetologa

. Co jest? Nie wiem juz.
Przeboleję napis.
to być może zbieg okoliczność i mocna eksploatacja, a może mamuśki się wypowiedzą, które przetestowały
Skoro już się Twój Aniołek zaczyna uaktywniać to jeszcze da Ci popalić, gwarantuję
wizaż ostatnio świruje