Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-04-15, 18:58   #391
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Apali Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
już od dawna Was podczytuje ale postanowiłam się dołączyć z racji poruszanych tematów. Sporo mi podpowiedziałyście podczytując po cichu i nieco inspiracji dałyście

Co do kury babci dany, powiedzcie proszę : myślicie, że będzie wygodna do karmienia? rozmawiałam z koleżanką i się śmiała, że i tak musi się sporo nachylać żeby bobaska nakarmić. Inaczej musiałaby mieć kilometrowy cyc . Ale z drugiej strony chyba wszystkie poduszki mają taką podobną wysokość Dlatego wyszukałam nieco inną poduszkę, o innym kształcie. I sama nie wiem
Jakieś rady ?
Witaj na forum! Mam nadzieję, że bedziesz sie częściej udzielać
Co do poduszek to tutaj pierwszy raz widzialam te kure ja mam w łóżku poduuche w ksztalcie U ona jest do spania i bedzie do karmienia w lozku, a poza tym kupilam jeszcze taki rogal maly. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Oprocz dunkcji wspomagania trawienia bedzie tez takim mini kojcem dla Malego!

Wagą nie przejmuj się- na pewno szybko wrocisz,do formy!
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
za zamówienie wózka nasz już stoi w kartonach, fotelik z bazą również w folii jeszcze. Tym sposobem straciliśmy trochę z gwarancji, ale mam nadzieję, że nigdy nie będziemy z niej korzystać wózek dobrej jakości, wszystkie użytkowniczki zachwycone, więc żal było nie skorzystać

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

taka poduszka spełni taką samą rolę jak kura bez problemów. Jak już robiłam zamówienie z lamillou to od razu ją kliknęłam, ale fajne poduszki widziałam też w poofi
A jaki macie fotelik? Bo w sumie chyba wiekszosc firm ma dożywotnią gwarancje, a przynajmniej maxi cosi. A wozek chcialam juz teraz miec, ale czekam do jutra na info co z kolorem...
Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Elaaaa dzięki wzięłam zwykla glukoze cyytrynowej nie mieli w aptece

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Witaj na forum Apali

Tymi kilogramami sie nie przejmuj, ja mam ponad 15 kg nadwagi sprzed ciazy wiec nie weim czy sie ciesyc ze przytylam teraz 8 , mniej by wyszlo do zrucenia gdybym byla szczupal przed ciaza
Ja mialam zwykłą i zabralam ze sobą pol cytryny. Panie pozwolily mi wycisnąć ją do glukozy i moim zdaniem lepiej wchodzila. Najwyzej nie pozwolą Ci wcisnąć soku!
Cytat:
Napisane przez kitosa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie cukrzyca. Dzwoniłam do położnej i na jutro zapisałam się do swojego lekarza. Pewnie mnie skieruje do diabetologa. Mierząc kilka razy dziennie w domu i jedząc wszystko, cukier mam do max. 120, więc mam teorię, że moja trzustka nie wytrzymała tak końskiej dawki cukru, nie mam woreczka żółciowego, więc i trawienie zaburzone. Po prostu muszę ten cukier kontrolować, ciekawe co diabetolog powie.
ale moja znajoma miala tez cukrzyce i spokojnie przetrwala. Mysle ze dieta to kwestia przyzwyczajenia!

Dziewczyny ja dzisiaj mam slabszy dzień. Brzuch mi sie jakoś napina więc leżę na kanapie przy otwartych drzwiach tarasowych

A jak Wam minal dzien?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 19:24   #392
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny
już od dawna Was podczytuje ale postanowiłam się dołączyć z racji poruszanych tematów. Sporo mi podpowiedziałyście podczytując po cichu i nieco inspiracji dałyście

Co do kury babci dany, powiedzcie proszę : myślicie, że będzie wygodna do karmienia? rozmawiałam z koleżanką i się śmiała, że i tak musi się sporo nachylać żeby bobaska nakarmić. Inaczej musiałaby mieć kilometrowy cyc . Ale z drugiej strony chyba wszystkie poduszki mają taką podobną wysokość Dlatego wyszukałam nieco inną poduszkę, o innym kształcie. I sama nie wiem
Jakieś rady ?
Witaj
Ja mam kurę, ale nie mam pojęcia jak się sprawuje. Dwie koleżanki z pracy ją miały i obie mocno zachwalają
Co do skracającej się szyjki to też mam ten problem. Póki co bez pessara, ale co 2 tygodnie monitoruję sytuację.

Wagą się nie przejmuj - po porodzie wszystko spadnie Tak jak dziewczyny pisały - spacery, opieka nad maluszkiem etc i wszystko spadnie.

Macie już wybrane imię dla córeczki?
Pochwal się na jaki wózek się zdecydowałaś

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Hej. U mnie dzisiaj smutny dzień, miałam jakiś spadek nastroju dosłownie klika godzin przepłakałam.

A te torby są piękne, ale mnie na nią nie stać, muszę poszukać innej,która byłaby i do wózka i do spacerówki i potem jako moja torba z tysiącem rzeczy dla dzieci z drugiej strony jeśli byłaby taka uniwersalna i na lata to może jakoś na nią uzbieram..

Już wyrzucamy smutki z głowy, raz dwa

Z tego co kojarzę to chyba Folinka polecała torbę BabyOno, So city ona nie kosztuje milionów monet, a skoro spełnia swoją funkcję to może warto ją rozważyć?
Folinko, popraw mnie proszę jeśli coś przekręciłam

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja dzisiaj mam slabszy dzień. Brzuch mi sie jakoś napina więc leżę na kanapie przy otwartych drzwiach tarasowych

A jak Wam minal dzien?

Zawsze trochę świeżego powietrza złapiesz

Aniama6, umknęło mi - na jaki wózek się zdecydowałyście?
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 19:26   #393
asiaczek
Zakorzenienie

Ovejita
I tak,to Folinka polecała tę torbę i mam ją na uwadze

Stary 2018-04-15, 19:39   #394
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieki emma pocieszam się ze to nie gorzkie czy slone a slodkie to lubie
Monyaa zawsze możesz wziąć zwykła cytryne i wcisnąć u mnie nie było z tym problemu, jedna dziewczyna miała

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Co do poduszek to tutaj pierwszy raz widzialam te kure ja mam w łóżku poduuche w ksztalcie U ona jest do spania i bedzie do karmienia w lozku, a poza tym kupilam jeszcze taki rogal maly. Zobaczymy jak sie sprawdzi. Oprocz dunkcji wspomagania trawienia bedzie tez takim mini kojcem dla Malego!

Wagą nie przejmuj się- na pewno szybko wrocisz,do formy!A jaki macie fotelik? Bo w sumie chyba wiekszosc firm ma dożywotnią gwarancje, a przynajmniej maxi cosi. A wozek chcialam juz teraz miec, ale czekam do jutra na info co z kolorem...Ja mialam zwykłą i zabralam ze sobą pol cytryny. Panie pozwolily mi wycisnąć ją do glukozy i moim zdaniem lepiej wchodzila. Najwyzej nie pozwolą Ci wcisnąć soku! ale moja znajoma miala tez cukrzyce i spokojnie przetrwala. Mysle ze dieta to kwestia przyzwyczajenia!

A jak Wam minal dzien?

Ja dzisiaj kościół, obiad i potem spacer przeszłam 7 km ale wstałam dość wcześnie i już odczuwam zmęczenie ale na szczęście już leżę na apce wyszło mi że zrobiłam dzisiaj 11454 kroków

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 19:43   #395
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Dziewczyny a nianie elektroniczna jaka planujecie zakupić? Z monitorem czy tylko do słuchania???
Dzis ciąg dalszy zakupów. Mamy butelki, sterylizator i smoczki. Termometr do wody do pokoju i dla dziecka. Myjki, gruszkę itd... rany tyle tego a z listy wcale nie ubywa . No i park przyszedł. Tz juz gotowy do składania ale go przekonałam ze nie bede tego w pokoju trzymać 3 miesiace przed porodem .
Wow, mocno do przodu idzie wyprawką, super
Cytat:
Gosia nie mam pojęcia, jak lekarz to potraktuje. Dam znać. U mnie czynnikiem podnoszącym mógł być stres, bardzo się denerwuję u lekarzy, nie potrafię tego opanować Z ciśnieniem mam identyczną sytuację - w domu niskie, u lekarza wysokie
Monya dasz radę. Trzymam kciuki, ja miałam dodaną cytrynę. Dało się wypić.
Karolina TŻ chce zainstalować kamerkę w pokoju i ja będę sobie zerkać na łóżeczko np. z tableta.
Żona kuzyna urodziła wczoraj sn. Dziewczynka 3300 g. Zazdroszczę, że już ma swoją Małą.
Oby było dobrze, trzymam kciuki im mniej lekarzy tym mniejszy stres, więc oby skończyło się na jednej kontroli i poradach u diabetologa.

Stary 2018-04-15, 20:11   #396
Apali
Wtajemniczenie

Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe przywitanie już dawno podczytuję, ale jakoś nie wiedziałam jak zagadać

Cytat:
Dziewczyny, u mnie cukrzyca. Dzwoniłam do położnej i na jutro zapisałam się do swojego lekarza. Pewnie mnie skieruje do diabetologa. Mierząc kilka razy dziennie w domu i jedząc wszystko, cukier mam do max. 120, więc mam teorię, że moja trzustka nie wytrzymała tak końskiej dawki cukru, nie mam woreczka żółciowego, więc i trawienie zaburzone. Po prostu muszę ten cukier kontrolować, ciekawe co diabetolog powie.
może masz cukrzyce tylko na papierku powiedz lekarzowi jak sprawa wygląda. Na pewno coś mądrego zaradzi
ja na swoje wyniki czekam, jutro się wszystkiego dowiem. Ale jakoś bardziej niż badania boję się wyników

Cytat:
Hej. U mnie dzisiaj smutny dzień, miałam jakiś spadek nastroju dosłownie klika godzin przepłakałam.

Co do tej kury do karmienia to jest śliczna sama miałam zwykłego rogala i teraz chyba sobie kupię nowego,ale zwrócę uwagę,żeby był bardziej zbity i oplatał mnie bardziej. Wiadomo,że to też zależy od gabarytów mamy, ale zauważyłam,że ten mój stary rogal był dość krótki i było mi trochę nie wygodnie karmić synka.

A te torby są piękne, ale mnie na nią nie stać, muszę poszukać innej,która byłaby i do wózka i do spacerówki i potem jako moja torba z tysiącem rzeczy dla dzieci z drugiej strony jeśli byłaby taka uniwersalna i na lata to może jakoś na nią uzbieram..

Ja już mam na plusie z 10 albo 11 kg(zaczelam 26tc) i teraz jak spojrzałam w lustro na pupę i ręce to jestem zadowolona. Chciałabym po ciąży zostawić tyle kg aby te części ciała były takie jak teraz. Zawsze słyszałam przytyki,że jestem chuda,więc nigdy nie byłam zadowolona z mojego wyglądu.

Dziewczynki, dacie radę na glukozie, na pewno

Monyaa hemoroidow współczuję i niestety przy SN często to się pogarsza. A Ty jaki masz mieć planowo poród? Wybacz,nie pamiętam..
Tak czy owak szukaj później dobrego fachowca,po co się męczyć.

Mi też się kurka bardzo podoba. Klikam ją już od miesiąca i zakupić nie mogę. Ciągle się zastanawiam czy nie ma jednak czegoś lepszego (głupie gdybanie)
Na prawdę zazdroszczę akceptacji swojego ciała, ja ciągle się uczę. Chociaż głowa mówi, że nie ma powodu - to jakoś momentami ciężko. Ale TŻet na duchu podtrzymuje, więc nie jest najgorzej

Cytat:
Dziewczyny a nianie elektroniczna jaka planujecie zakupić? Z monitorem czy tylko do słuchania???
Dzis ciąg dalszy zakupów. Mamy butelki, sterylizator i smoczki. Termometr do wody do pokoju i dla dziecka. Myjki, gruszkę itd... rany tyle tego a z listy wcale nie ubywa . No i park przyszedł. Tz juz gotowy do składania ale go przekonałam ze nie bede tego w pokoju trzymać 3 miesiace przed porodem .
Jeśli chodzi o nianie, to na liście mam Motorole MBP36S, ale ten zakup zostawiam na sam koniec. Tak samo jak monitor oddechu.
Szczerze to nie wiem nawet co wybrać, pełno różnych opinii. Z jednej strony uważam to za zbędny gadżet (mamy łóżeczko w pokoiku małej, kupioną kołyskę przenośną i jeszcze dodatkowo cocoonababy więc dziecko będzie chyba ciągle na widoku) Ale z drugiej strony, chyba warto byłoby to kupić Z tych drobniejszych rzeczy pielęgnacyjnych (oprócz smoczków) nie mam jeszcze nic. Aż się boję za te zakupy zabierać... a chyba by wypadało. jakie butelki i sterylizator kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Witaj
Ja mam kurę, ale nie mam pojęcia jak się sprawuje. Dwie koleżanki z pracy ją miały i obie mocno zachwalają
Co do skracającej się szyjki to też mam ten problem. Póki co bez pessara, ale co 2 tygodnie monitoruję sytuację.

Wagą się nie przejmuj - po porodzie wszystko spadnie Tak jak dziewczyny pisały - spacery, opieka nad maluszkiem etc i wszystko spadnie.

Macie już wybrane imię dla córeczki?
Pochwal się na jaki wózek się zdecydowałaś
mamy już w domu Bugaboo Cameleona 3, w wersji kite a imię jeszcze nie potwierdzone na 100%. Ale TŻet bardzo chce imię Lea - i chyba na to przystanę, tak mu zależy że nie mam serca zmieniać jego marzenia

Dziękuję za pocieszenie
A ta skracająca się szyjka to faktycznie nieco stresów nawet w podświadomości. Ale całe szczęście że nie sytuacja u Ciebie jest na tyle dobra że nie trzeba jeszcze wkładki zakładać. To dobrze rokuje

Dopadły mnie od dwóch tygodni mocne napinania brzucha i z pessarem jest to dość nieprzyjemne i bolące ale widzę, że napinanie dopadło ostatnio chyba wszystkie tutaj z nas.

Co do pessara, to chyba wolałabym rozwiązanie wcześniejsze albo w terminie. Bo przenoszenia się panicznie boję (raczej tej letniej męczarni z brzuszkiem ) ale historię, o przenoszeniu/wywoływaniu paradoksalnie po wyjęciu wkładki słyszałam już sporo. Zobaczymy

Apali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 20:17   #397
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Polecam z kamerka, tylko nie motorole!
Cytat:
Ovejita
I tak,to Folinka polecała tę torbę i mam ją na uwadze

Moja przyjaciółka ma ta torbę i jest świetna! Sama się zastanawiałam która kupić

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 20:23   #398
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
nie planuję kupować. Mamy mieszkanie 2pokojowe, mały będzie ciągle na widoku. Jak kiedyś uznamy, że jest taka potrzeba to się kupi

Cytat:

Wagą nie przejmuj się- na pewno szybko wrocisz,do formy!A jaki macie fotelik? Bo w sumie chyba wiekszosc firm ma dożywotnią gwarancje, a przynajmniej maxi cosi. A wozek chcialam juz teraz miec, ale czekam do jutra na info co z kolorem...Ja mialam zwykłą i zabralam ze sobą pol cytryny. Panie pozwolily mi wycisnąć ją do glukozy i moim zdaniem lepiej wchodzila. Najwyzej nie pozwolą Ci wcisnąć soku! ale moja znajoma miala tez cukrzyce i spokojnie przetrwala. Mysle ze dieta to kwestia przyzwyczajenia!

A jak Wam minal dzien?

Cybex Aton 5 + baza isofix

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Monyaa zawsze możesz wziąć zwykła cytryne i wcisnąć u mnie nie było z tym problemu, jedna dziewczyna miała

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Ja dzisiaj kościół, obiad i potem spacer przeszłam 7 km ale wstałam dość wcześnie i już odczuwam zmęczenie ale na szczęście już leżę na apce wyszło mi że zrobiłam dzisiaj 11454 kroków

za km
My dzisiaj 10,1km i 14 770 kroków według aplikacji a nawet tego nie czuję, jestem przyzwyczajona robić duże odległości, ale cieszę się, bo pewnie spaliłam trochę z tych ostatnich codziennych lodów

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuję za miłe przywitanie już dawno podczytuję, ale jakoś nie wiedziałam jak zagadać

może masz cukrzyce tylko na papierku powiedz lekarzowi jak sprawa wygląda. Na pewno coś mądrego zaradzi
ja na swoje wyniki czekam, jutro się wszystkiego dowiem. Ale jakoś bardziej niż badania boję się wyników

Mi też się kurka bardzo podoba. Klikam ją już od miesiąca i zakupić nie mogę. Ciągle się zastanawiam czy nie ma jednak czegoś lepszego (głupie gdybanie)
Na prawdę zazdroszczę akceptacji swojego ciała, ja ciągle się uczę. Chociaż głowa mówi, że nie ma powodu - to jakoś momentami ciężko. Ale TŻet na duchu podtrzymuje, więc nie jest najgorzej

Jeśli chodzi o nianie, to na liście mam Motorole MBP36S, ale ten zakup zostawiam na sam koniec. Tak samo jak monitor oddechu.
Szczerze to nie wiem nawet co wybrać, pełno różnych opinii. Z jednej strony uważam to za zbędny gadżet (mamy łóżeczko w pokoiku małej, kupioną kołyskę przenośną i jeszcze dodatkowo cocoonababy więc dziecko będzie chyba ciągle na widoku) Ale z drugiej strony, chyba warto byłoby to kupić Z tych drobniejszych rzeczy pielęgnacyjnych (oprócz smoczków) nie mam jeszcze nic. Aż się boję za te zakupy zabierać... a chyba by wypadało. jakie butelki i sterylizator kupiłaś?

mamy już w domu Bugaboo Cameleona 3, w wersji kite a imię jeszcze nie potwierdzone na 100%. Ale TŻet bardzo chce imię Lea - i chyba na to przystanę, tak mu zależy że nie mam serca zmieniać jego marzenia

Dziękuję za pocieszenie
A ta skracająca się szyjka to faktycznie nieco stresów nawet w podświadomości. Ale całe szczęście że nie sytuacja u Ciebie jest na tyle dobra że nie trzeba jeszcze wkładki zakładać. To dobrze rokuje

Dopadły mnie od dwóch tygodni mocne napinania brzucha i z pessarem jest to dość nieprzyjemne i bolące ale widzę, że napinanie dopadło ostatnio chyba wszystkie tutaj z nas.

Co do pessara, to chyba wolałabym rozwiązanie wcześniejsze albo w terminie. Bo przenoszenia się panicznie boję (raczej tej letniej męczarni z brzuszkiem ) ale historię, o przenoszeniu/wywoływaniu paradoksalnie po wyjęciu wkładki słyszałam już sporo. Zobaczymy

Też się nad nim zastanawiałam, wahaliśmy się między Joolzem, a Bugaboo, jest piękny, ale dla nas za niski. Poza tym również ma wiele pozytywnych opinii, będziecie zadowoleni
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 20:26   #399
asiaczek
Zakorzenienie

Ja mam tę nianię: http://videoniania.pl/product-pol-82...0aAhltEALw_wcB

i jestem zadowolona. Zasięg ma dobry. Tylko dość głośno alarmuje o rozładowywaniu się baterii.

Ale Wy dużo km robicie ja ledwo godzinę koło domu się kręce z synkiem i już mnie nogi i pośladki bolą.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-04-15 o 20:28
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 20:36   #400
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
nie planuję kupować. Mamy mieszkanie 2pokojowe, mały będzie ciągle na widoku. Jak kiedyś uznamy, że jest taka potrzeba to się kupi

Cybex Aton 5 + baza isofix

za km
My dzisiaj 10,1km i 14 770 kroków według aplikacji a nawet tego nie czuję, jestem przyzwyczajona robić duże odległości, ale cieszę się, bo pewnie spaliłam trochę z tych ostatnich codziennych lodów

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Też się nad nim zastanawiałam, wahaliśmy się między Joolzem, a Bugaboo, jest piękny, ale dla nas za niski. Poza tym również ma wiele pozytywnych opinii, będziecie zadowoleni
No ja też sporo chodzę ale dzisiaj jakoś mnie zmęczenie dopadło jak się idzie tak w miarę powoli to się nawet nie odczuwa tych kilometrów

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Ja mam tę nianię: http://videoniania.pl/product-pol-82...0aAhltEALw_wcB

i jestem zadowolona. Zasięg ma dobry. Tylko dość głośno alarmuje o rozładowywaniu się baterii.

Ale Wy dużo km robicie ja ledwo godzinę koło domu się kręce z synkiem i już mnie nogi i pośladki bolą.

Nie wiem czy to ma znaczenie ale przed ciąża non stop byłam w ruchu spacery, rower, rolki, siłownia, squash więc po prostu chyba jestem wprawiona

Stary 2018-04-15, 20:39   #401
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też sporo chodzę ale dzisiaj jakoś mnie zmęczenie dopadło jak się idzie tak w miarę powoli to się nawet nie odczuwa tych kilometrów

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Nie wiem czy to ma znaczenie ale przed ciąża non stop byłam w ruchu spacery, rower, rolki, siłownia, squash więc po prostu chyba jestem wprawiona

ja tak samo, teraz mi tego ruchu brakuje i zostają spacery
a to są sumy zliczane przez cały dzień, między jest sporo przerw na odpoczynek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 20:40   #402
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
To ja swoje km zrobiłam w ciągu ale też czekam już mimo wszystko na powrót do tamtych czynności bardzo mi rolek brakuje i siłowni

Stary 2018-04-15, 20:45   #403
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
To ja swoje km zrobiłam w ciągu ale też czekam już mimo wszystko na powrót do tamtych czynności bardzo mi rolek brakuje i siłowni

Cytat:
Cytat:

Na pewno. Ja kiedyś praca siedząca, potem jak syn się urodził to zrobiłam sporo km nosząc go , ale teraz jednak dużo stoję przy garach,siedzę na podłodze i się bawię, zimą dużo nie wychodziliśmy na dwór, więc kompletnie nie jestem przyzwyczajona do spacerów. A poza tym wolę raczej szybszy marsz niż takie powolne chodzenie, które mnie dużo bardziej męczy

Stary 2018-04-15, 20:46   #404
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno. Ja kiedyś praca siedząca, potem jak syn się urodził to zrobiłam sporo km nosząc go , ale teraz jednak dużo stoję przy garach,siedzę na podłodze i się bawię, zimą dużo nie wychodziliśmy na dwór, więc kompletnie nie jestem przyzwyczajona do spacerów. A poza tym wolę raczej szybszy marsz niż takie powolne chodzenie, które mnie dużo bardziej męczy

Z pewnością ale przy synku już sobie zapewne nie możesz pozwolić na szybszy marsz

Stary 2018-04-15, 21:00   #405
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Z pewnością ale przy synku już sobie zapewne nie możesz pozwolić na szybszy marsz

Jedynie czasami muszę go gonić gdy ucieka na ulicę a tak to po woli, nóżka za nóżką, wszystkie kwiatki policzone, mrówki obejrzane itp

Stary 2018-04-15, 21:03   #406
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedynie czasami muszę go gonić gdy ucieka na ulicę a tak to po woli, nóżka za nóżką, wszystkie kwiatki policzone, mrówki obejrzane itp

Hehe ma to swoje uroki mimo wszystko

Stary 2018-04-15, 21:08   #407
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe ma to swoje uroki mimo wszystko

Jasne, że tak a najbardziej zadziwia mnie ta ciekawość świata, radość z pierdół, dostrzeganie mnóstwa zwyczajnych dla dorosłych rzeczy. I dlaczego też od dzieci można się naprawdę dużo nauczyć.

Stary 2018-04-15, 21:37   #408
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Jasne, że tak a najbardziej zadziwia mnie ta ciekawość świata, radość z pierdół, dostrzeganie mnóstwa zwyczajnych dla dorosłych rzeczy. I dlaczego też od dzieci można się naprawdę dużo nauczyć.

Asiaczek - ale pieknie to ujelas radość dziecka jest nieporownywalna mozemy sie duzo nauczyc i ja licze na to ze moj synus bedzie moim nauczycielem radosci
Pytalas o poród - planuje cc, jeszcze nie mam tego ustalonego, moj lekarz nietety nie prcuje na oddziale takze plany jedno a realia drugie, ale i tak sobie nie wyobrazam innego rozwiazania niz cc.

Kitosa -porozmwiaj z lekarzem moze skonczy sie na strachu czy korekcie diety i bedzie dobrze.

Dziewczyny - gratuluje aktywnosci, spacerów i zazdroszcze, ja sie tocze najwyzej 500m nie bylam mega aktywna przed ciaza, praca siedzaca po 12 h na dobe czesto, no to teraz mam kare

Licze ze nadrobie bieganiem za maluchem

Miło poczytać ze akceptujecie krągłości, ja bylam zawsze posiadaczka ogromnego tyłka wiec teraz po prostu mam nieco wiekszy niz zwykle ale coz nie wytne sobie wiec tez nauczylam sie z tym zyc

I dziekuje za sugestie co do cytryny- mam w lodowce ufff to jestem uratowana
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-15, 21:58   #409
KarolinaK
Zakorzenienie

Witaj Apali butelki i sterylizator Philips Avent. Nie znam sie zupełnie na tym wybrałam to co z widzenia znam... karmić chciałabym piersią ale na butelki tez chce byc przygotowana bo nie wiem jak wyjdzie w praniu. Podgrzewacza sobie oszczędzę poki co... Poza tym wodę tez trzeba podawac wiec beda do wody.

Nesska a czemu nie Motorola??? Wlasnie najwiecej Motoroli widze wszedzie...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-04-15, 22:05   #410
norka93
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny Dziękuję wszystkim za odzew w sprawie bazy izofix. Nie popełniam takiego grzechu nie kupując bazy, jak się okazuje.
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Norciu, fajny ten elaborat, z chęcią przeczytałam cały. Ale dlaczego tak rzadko nas teraz odwiedzasz, co?!

Dziewczyny, ma problem. Od kilku dni bolało mnie gardło i oczywiście to zignorowałam. Mam wrażliwe gardło, często mnie pobolewa i dlatego zbagatelizowałam problem. Dziś rano - zalewają mnie poty, boli mnie głowa, gardło tak boli, że słowa nie mogę wydostać i pojawił się mokry kaszel. A to, co wypluwam wygląda przeohydnie... Ostatnio sporo osób choruje na zapalenie oskrzeli. I stąd moje pytanie: co robić, jak i czy ratować się do poniedziałku? Jest choler$%^#$# eee... po prostu sobota, przychodnia zamknięta. Co ja mam zrobić?? Gdyby to było tylko przeziębienie to bym jakoś się po domowemu kurowała, ale ten kaszel... Boję się, że dziecku zaszkodzę, jeśli to jakieś zapalenie np. bakteryjne
Summer, jak Ty do mnie z kijem, to ja do Ciebie z Jak się czujesz? Gardło już lepiej?
Cytat:
polecam duże dawki witaminy C, najlepiej tą naturalną wersję Acerolę - działa cuda! biorę profilaktycznie jedną dziennie, a jak czuję, że coś mnie bierze wtedy końską dawkę uderzeniową poza tym oczywiście naturalne sposoby, ale i tantum verde w psikaczu miejscowo znieczula i da się wypić te wszystkie naturalne mikstury
Emma, a jak bierzesz tę acerolę? Bo ja piłam askorbinian sodu (wit. C i sód 9:1), żeby neutralizować ewentualnie przy wrażliwości na taki kwasek. Najlepszy sposób, to ogólnie z jakimś sokiem?
Cytat:
Witam się po krótkiej przerwie Wczoraj zaliczyłam kryzys - mąż przypomniał mi że na weekend mamy gości - jego kuzynkę która rodzi w czerwcu wraz z mężem.. Pełna niechęci pojechałam do sklepu, spędziłam w nim 2 godziny padnięta po pracy, wydałam hajs a tu nagle oni dzwonią że nie przyjadą bo.. nie... Ja już zdążyłam sałatkę zrobić, większość rzeczy naszykować a tu .upa.. Takie mnie nerwy wzięły że się popłakałam, zmarnowałam tyle czasu a mogłam przyjść i odpocząć...

Norciu po wizycie u stomatologa wszystko ok ale ja jestem z tych co nie mają problemu z chodzeniem do stomatologa, jedyne z czym mam problem to z płaceniem za usługę haha Wizytę kontrolną mam za pół roku

Super że z Anielką wszystko w porządku

Co do proszków do prania itd..
Nie do końca jestem pewna czy Lovela jest aż taka super, ale czytając różne fora i rozmawiając z osobami z otoczenia, które mają dzieci większość testowała kilka proszków/mleczek i zawsze wracała do Loveli

Nie mam co prawda w okolicy sklepu z chemią niemiecką, ale moja siostra ma, słyszałam że jednym z lepszych niemieckich proszków dla niemowląt jest Ariel Baby i płyn do płukania Softlan.
Cami, jak to przeczytałam, to moje serce płakało.. Chyba mnie by rozniosło... Ale już lepiej z samopoczuciem? Odpoczęłaś sobie należycie w ten piękny weekend?

Mam identyczny problem ze stomatologiem.. Ile to się pieniędzy tam zostawia, to głowa mała.. Dzięki Bogu, mam raczej mocne ząbki, chociaż pamiętam, że jak byłam jeszcze na przełomie podstawówki i gimnazjum, to rodzice regularnie zabierali do stomatologa. To na pewno swoje dało.

Dzieki Ci bardzo za informacje o płynach! Z ciekawości zerknęłam na ceny na allegro, ło matko.. Drogież to za taką ilość... Będę pytała u siebie, w chemii o te płyny.
Cytat:
A mój synek chyba ćwiczy jakieś sztuki walki, bo cały brzuch mi faluje jak ja kocham tego Maluszka
Ovejita, mi dzisiaj rano mała dała koncert życia! Trwało to jakieś 20 minut, jeszcze nigdy tak jej nie czułam. W pewnym momencie poczułam z lewej i prawej strony jednocześnie, ale nie jestem pewna czy te z lewej, to nie był tik nerwowy "mięśniowy" (czy jak to nazwać), bo mam takie na całym ciele, ale tak ją czułam, jakby wyszła z tego dołka i postanowiła pohasać. Wspaniałe uczucie, niesamowite! Tęsknię za tym bardzo...
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja jakoś specjalnie nie biorę do siebie taki informacji, owszem jest mi przykro, przez chwilę poczuje strach.. Ale potem myślę, że niestety takie rzeczy mają miejsce, ja robię wszystko, żeby było dobrze i ciąża zakończyła się szczęśliwie, a jak będzie czas i życie pokaże, to że bym nie wiedziała o takiej sytuacji, nie uchroni mnie przed tym, że może się coś stać, a przynajmniej wiem na co zwracać większą uwagę.

Moja od godziny tak szaleje, że szok.
Niestety musiałam przed 20.00 uciekać z urodzin, bo już mi zaczął się brzuch stawiać, niewygodnie krzesło, za długo w jednej pozycji.. Ehh ale już dobrze

Zastanawiam się nad tym czy kupić kocyk bambusowy, czy bawełniany...
Bo pieluchy bambusowe kupuje 5 szt... Więc może kocyk bawełniany dla odmiany??
Blanka, mam tak samo jak Ty odnośnie tych informacji. Nie uważam siebie za osobę nieczułą, owszem, jest mi bardzo przykro, ale staram się myśleć trzeźwo i nie popadać w lęki, bo to może nam tylko zaszkodzić. "Ale potem myślę, że niestety takie rzeczy mają miejsce, ja robię wszystko, żeby było dobrze i ciąża zakończyła się szczęśliwie, a jak będzie czas i życie pokaże, to że bym nie wiedziała o takiej sytuacji, nie uchroni mnie przed tym, że może się coś stać, a przynajmniej wiem na co zwracać większą uwagę." Dobrze napisane.
Cytat:
Dziewczyny- co myślicie o tummy tub (czy jak to tam sie to pisze)- to wiaderko do kąpieli dziecka? Warto? Nie warto? Niby mamy wanienkę już, ale zaczęłam się jeszcze nad tym wiaderkiem zastanawiać. Tzn. czy zażyczyć sobie takie wiaderko w prezencie od kogoś... czy jednak skupić się na czymś innym...
A powiem Ci Kropko, że zaczęłam mocno nad nim się zastanawiać swego czasu ze względu na oszczędność miejsca, ale jak zobaczyłam na filmiku jak wygląda kąpiel w takim wiaderku, to stwierdziłam, że to zdecydowanie nie dla mnie. Przeraża mnie trzymanie dziecka za głowę i jako pierworódka, nie jestem w stanie się przełamać. Może kiedyś.. Zależy mi na kontakcie i obserwacji dziecka w czasie kąpieli, wanienka da radę. Będziemy kąpać raczej na blacie w kuchni, a żeby za zimno dziecku nie było po wyjęciu z wody, to wcześniej, przed kąpielą, odpalimy palniki, żeby nagrzały powietrze w kuchni.
Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

Strasznie skołowana dziś jestem. I Wam też nie wiem co odpisać...

W środę się wybieram na krzywą cukrową, trzymajcie kciuki, żebym nie zemdlała, bo poprzednim razem było naprawdę blisko (zimne poty, mroczki przed oczami, niemoc). W piątek wizyta.

Wrzuciłam kilka plakatów "Dzień Dobry, Uśmiechu" w wersji do wydruku do pobrania, więc jak któraś by chciała to zapraszam: http://natalia-lub.pl/dzien-dobry/

W przyszłym tygodniu Młody wreszcie idzie do żłobka, ale mam w planie wreszcie rozliczyć PIT i załatwić zaległe sprawy jeszcze w związku z pracą, więc chyba też nie będę na bieżąco z wątkiem
Odowska, skąd to skołowanie? Jak się teraz czujesz? Lepiej już?
Cytat:
Z gorszych wiadomości to dopiero co dwa tygodnie temu skonczylam przeziębienie i wczoraj na nowo zaczelam . Co jest? Nie wiem juz.
Karolinko, ciąża rządzi się swoimi prawami. Spada nam odporność, jesteśmy wrażliwe albo wrażliwsze na czynniki, które były wcześniej bądź w ogóle nie było. Ja w 9 tygodniu ciąży zachorowałam na zapalenie oskrzeli, co mi nigdy w życiu się nie przytrafiło, do tego ta wysoka ponad 39 stopni gorączka.. Tego nie przetłumaczysz. Jeśli masz teraz spore problemy z odpornością, to warto wprowadzić profilaktykę przeciw temu. Dziewczyny pisały wcześniej o sposobach. Chyba że już je wprowadziłaś w życie od dłuższego czasu?

Witaj Apali! Mam nadzieję, że zagościsz u nas na stałe.

Ja mam totalny dylemat i nie wiem czy kupować poduszkę do karmienia za 40 zł czy za 100 zł, np. taką kurkę. I kura i rogal na allegro za 30 zł mają wypełnienie z kulki silikonowej - nawet zdjęcie jest pokazane jak ta kulka wygląda i zgadza się. Poza materiałem, tu chodzi o twardość rogala? W tych tańszych dają mniej wypełniacza?

Nu i popełniłam swoje pierwsze poważniejsze zakupy wyprawkowe (gruszka BabyOno w Pepco się nie liczy, co? ), a mianowicie dwa ręczniki BabyOno 100x100, dwa prześcieradła do łóżeczka, dwa prześcieradła do wózka i pokrowiec na przewijak (wszystko jersey na gumce), jedna pieluszka flanelowa, cążki oraz szczotka z grzebyczkiem od Tommee Tippee (niekoniecznie super najmiększa z koziego włosia - czytałam opinie i są okej.). Przyznam szczerze, że chciałam prostą, bez żadnych wzorków, ale ciężko o taką w normalnych cenach. Przeboleję napis. Kupowałam u Magmaris, bo zależało mi na prześcieradłach jersey, a Hubi nie ma.
Eluś, Kochana i jaką podjęliście decyzję w sprawie mieszkania? Jeśli byłabym na waszym miejscu, to powiem szczerze i nieskromnie, iż pod podsumowaniu tego co pisałaś - zamieniłabym się.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-04-16 o 00:22
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 05:12   #411
Elaaaa
Wtajemniczenie

Witajcie!

U mnie pobudka już o 5 dziś to deszcz mnie obudził.. pogoda niewyraźna, ale i tak mam w planie tylko posprzątać mieszkanie, ugotować obiad, więc może się zdrzemnę w ciągu dnia jak będzie tak szaro

Norciu, dziękuję że pytasz
Mąż sam doszedł do wniosku, że to faktycznie, bez względu na wszystkie argumenty przeciw dobra opcja. Udało nam się złapać właściciela i sytuacja wygląda tak, że mieszkanie jest wstępnie zarezerwowane dla jakiejś pary, która de facto szukała małego mieszkanka. Właściciel więc wpadł na to, że jutro bądź w środę pokaże im nasze obecne mieszkanie i być może zrezygnują z tamtego tak więc na razie mamy znak zapytania do decyzji tych ludzi, a w razie czego jakby się zdecydowali, to musimy opuścić mieszkanie do końca kwietnia. Tak więc byłby to szalony czas

Kochana i tak myślę o tych poduszkach, kurach ich cenach etc i myślę, że tu właśnie chodzi o to wypełnienie? Może jest to samo, ale jest go mniej, jest gorszej jakości i będzie się zbijać po praniu, czy odrobinie wilgoci? Nie wiem, nie mam doświadczenia, ale widziałam używana taka w średniej cenie i wyglądała jak worek kulek - totalnie bez jakiejś formy, nie przypominała wcale rogala to być może zbieg okoliczność i mocna eksploatacja, a może mamuśki się wypowiedzą, które przetestowały

My niani ani kamerki, na razie nie planujemy, małe mieszkanie więc na szczęście jeden wydatek mniej Gdybyśmy mieszkali w domu, bądź dużym mieszkaniu to pewnie też brałabym pod uwagę

Stary 2018-04-16, 05:44   #412
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:

Asiaczku przepięknie to napisałaś - to taka kwintesencja wszystkiego

Cytat:
Asiaczek - ale pieknie to ujelas radość dziecka jest nieporownywalna mozemy sie duzo nauczyc i ja licze na to ze moj synus bedzie moim nauczycielem radosci

Dziewczyny - gratuluje aktywnosci, spacerów i zazdroszcze, ja sie tocze najwyzej 500m nie bylam mega aktywna przed ciaza, praca siedzaca po 12 h na dobe czesto, no to teraz mam kare

Licze ze nadrobie bieganiem za maluchem

I dziekuje za sugestie co do cytryny- mam w lodowce ufff to jestem uratowana
Monya daj znać czy opcja z wciśnięciem cytryny przeszła no i jak tam w ogóle po badaniu

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Cami, jak to przeczytałam, to moje serce płakało.. Chyba mnie by rozniosło... Ale już lepiej z samopoczuciem? Odpoczęłaś sobie należycie w ten piękny weekend?

Mam identyczny problem ze stomatologiem.. Ile to się pieniędzy tam zostawia, to głowa mała.. Dzięki Bogu, mam raczej mocne ząbki, chociaż pamiętam, że jak byłam jeszcze na przełomie podstawówki i gimnazjum, to rodzice regularnie zabierali do stomatologa. To na pewno swoje dało.

Dzieki Ci bardzo za informacje o płynach! Z ciekawości zerknęłam na ceny na allegro, ło matko.. Drogież to za taką ilość... Będę pytała u siebie, w chemii o te płyny.
Ovejita, mi dzisiaj rano mała dała koncert życia! Trwało to jakieś 20 minut, jeszcze nigdy tak jej nie czułam. W pewnym momencie poczułam z lewej i prawej strony jednocześnie, ale nie jestem pewna czy te z lewej, to nie był tik nerwowy "mięśniowy" (czy jak to nazwać), bo mam takie na całym ciele, ale tak ją czułam, jakby wyszła z tego dołka i postanowiła pohasać. Wspaniałe uczucie, niesamowite! Tęsknię za tym bardzo...

Nu i popełniłam swoje pierwsze poważniejsze zakupy wyprawkowe (gruszka BabyOno w Pepco się nie liczy, co? ), a mianowicie dwa ręczniki BabyOno 100x100, dwa prześcieradła do łóżeczka, dwa prześcieradła do wózka i pokrowiec na przewijak (wszystko jersey na gumce), jedna pieluszka flanelowa, cążki oraz szczotka z grzebyczkiem od Tommee Tippee (niekoniecznie super najmiększa z koziego włosia - czytałam opinie i są okej.). Przyznam szczerze, że chciałam prostą, bez żadnych wzorków, ale ciężko o taką w normalnych cenach. Przeboleję napis. Kupowałam u Magmaris, bo zależało mi na prześcieradłach jersey, a Hubi nie ma.
Cześć Norko Tak odpoczęłam, jakoś sobie w głowie wszystko ułożyłam, później okazało się że kuzynka pisała do męża że nie przyjechali bo im się samochód zespuł.. Myślę sobie no trudno (chociaż wiem że mają 2 samochody), aż tu nagle wczoraj na facebooku widzę ich zdjęcie z Krakowa, a w tle to auto które się rzekomo popsuło bez komentarza

Mnie też rodzice prowadzali regularnie do dentysty i myślę że to również wpłynęło w duzym stopniu na stan mojego uzębienia i na to że teraz jak idę na wizytę to albo mam coś maluteńkiego do zrobienia albo słyszę - proszę przyjść za pół roku za to mam problem z mężem on ostatni raz był u dentysty... na lakowaniu zębów zraził się strasznie i nie wiem już jak go przekonać żeby poszedł.. fakt faktem ma zęby po swoim tacie i jak nie raz zaglądam mu w paszczę to nie widzę nic niepokojącego, ani próchnicy ani nic ale ja też nie jestem specjalistą w tej dziedzinie żeby wszystko określić tak jak trzeba

Co do płynów to daj znać jak będziesz już w sklepie z chemią niemiecką, interesują mnie te tematy, ale też czytając neta za wiele kluczowych info nie ma

Jesli chodzi o o wyprawkę to również zapisałam sobie w obserwowanych sklep Magmaris po tym jak napisałaś że Hubi nie ma prześcieradeł z Jersy ja używam tylko i wyłącznie tych prześcieradeł i też takie dla wielbładka chce kupić

Zapomniałabym napisać o najważnieszjym Gratuluję bounców brzuszku Skoro już się Twój Aniołek zaczyna uaktywniać to jeszcze da Ci popalić, gwarantuję

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie!

U mnie pobudka już o 5 dziś to deszcz mnie obudził.. pogoda niewyraźna, ale i tak mam w planie tylko posprzątać mieszkanie, ugotować obiad, więc może się zdrzemnę w ciągu dnia jak będzie tak szaro

Mąż sam doszedł do wniosku, że to faktycznie, bez względu na wszystkie argumenty przeciw dobra opcja. Udało nam się złapać właściciela i sytuacja wygląda tak, że mieszkanie jest wstępnie zarezerwowane dla jakiejś pary, która de facto szukała małego mieszkanka. Właściciel więc wpadł na to, że jutro bądź w środę pokaże im nasze obecne mieszkanie i być może zrezygnują z tamtego tak więc na razie mamy znak zapytania do decyzji tych ludzi, a w razie czego jakby się zdecydowali, to musimy opuścić mieszkanie do końca kwietnia. Tak więc byłby to szalony czas

Elcia czy te pobudki Cię nie wykańczają? Ja gdybym tak codziennie wstawała to byłabym padnięta.. Chociaż mówię sobie nie raz trudno - pośpię popołudniu to jak przychodzi co do czego to ja ni w ząb nie potrafię zasnąć w dzień...

Co do mieszkania to może się uda faktycznie zrobić taką wymiankę, że nowi lokatorzy do Was, Wy do sąsiada Fajnie że mąż zauwazył plusy i jest na tak

No nic, idę szykować się do pracy, chociaż u mnie dzisiaj również pogoda barowa.. szaro, buro i ponuro, do tego pada deszcz

Edytowane przez Camelitos
Czas edycji: 2018-04-16 o 05:48
Stary 2018-04-16, 06:05   #413
nesska89
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Apali butelki i sterylizator Philips Avent. Nie znam sie zupełnie na tym wybrałam to co z widzenia znam... karmić chciałabym piersią ale na butelki tez chce byc przygotowana bo nie wiem jak wyjdzie w praniu. Podgrzewacza sobie oszczędzę poki co... Poza tym wodę tez trzeba podawac wiec beda do wody.

Nesska a czemu nie Motorola??? Wlasnie najwiecej Motoroli widze wszedzie...
Ja mam model MBP421, zasięg jest duży. Ale bateria nie trzyma nawet 15 min. Siedząc w ogrodzie muszę cały czas mieć ja podłączona do prądu :/ zepsula się miesiąc przed końcem gwarancji, serwis wymienił mi ja na nową i dalej jest to samo :/ czasem jest tak że słyszę jak synek płacze przez ścianę, a w kamerce cisza :/ nie jestem z niej zadowolona

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 06:13   #414
asiaczek
Zakorzenienie

Elu,to trzymam kciuki,żeby udało się to mieszkanie wymienić

Norciu,fajnie, że miałaś okazję poczuć mocniejsze kopniaczki moja mała chyba jakoś się odwróciła i nie czuję już kopnięć w pęcherz tylko -o ile w ogóle czuję- to takie smyranie w różnych częściach brzucha. Śmieję się czasami,że ona chce mnie psychicznie wykończyć już w brzuchu tym swoim lenistwem i straszeniem mamy

U nas też pogoda brzydka,ale na szczęście jeszcze nie pada. Wstałam o 6, wypiłam kawkę i chyba muszę coś zjeść, bo Mateusz zaraz wstanie i nie będzie czasu.

A co do rogala do karmienia to ja miałam taki tańszy, nie był najgorszy,nie zdeformował się, ale był miękki i to w dużym stopniu wpłynęło na komfort karmienia. Zwłaszcza w szpitalu i z początku w domu to odczułam, gdy mały mi się zapadał. Później jak już mieliśmy wprawę to nie było najgorzej, ale i tak kupię sobie teraz nowy, jakiś bardziej zbity.

Stary 2018-04-16, 06:15   #415
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Witajcie!

My niani ani kamerki, na razie nie planujemy, małe mieszkanie więc na szczęście jeden wydatek mniej Gdybyśmy mieszkali w domu, bądź dużym mieszkaniu to pewnie też brałabym pod uwagę

by udała się zamiana
Co planujesz dziś na obiad?

Cytat:
Asiaczku przepięknie to napisałaś - to taka kwintesencja wszystkiego

Monya daj znać czy opcja z wciśnięciem cytryny przeszła no i jak tam w ogóle po badaniu

Cześć Norko Tak odpoczęłam, jakoś sobie w głowie wszystko ułożyłam, później okazało się że kuzynka pisała do męża że nie przyjechali bo im się samochód zespuł.. Myślę sobie no trudno (chociaż wiem że mają 2 samochody), aż tu nagle wczoraj na facebooku widzę ich zdjęcie z Krakowa, a w tle to auto które się rzekomo popsuło bez komentarza

Mnie też rodzice prowadzali regularnie do dentysty i myślę że to również wpłynęło w duzym stopniu na stan mojego uzębienia i na to że teraz jak idę na wizytę to albo mam coś maluteńkiego do zrobienia albo słyszę - proszę przyjść za pół roku za to mam problem z mężem on ostatni raz był u dentysty... na lakowaniu zębów zraził się strasznie i nie wiem już jak go przekonać żeby poszedł.. fakt faktem ma zęby po swoim tacie i jak nie raz zaglądam mu w paszczę to nie widzę nic niepokojącego, ani próchnicy ani nic ale ja też nie jestem specjalistą w tej dziedzinie żeby wszystko określić tak jak trzeba

Jesli chodzi o o wyprawkę to również zapisałam sobie w obserwowanych sklep Magmaris po tym jak napisałaś że Hubi nie ma prześcieradeł z Jersy ja używam tylko i wyłącznie tych prześcieradeł i też takie dla wielbładka chce kupić

No nic, idę szykować się do pracy, chociaż u mnie dzisiaj również pogoda barowa.. szaro, buro i ponuro, do tego pada deszcz
Nie wierze z tym zdjęciem na FB juz zdecydowanie uczciwie by było jakby napisali Wam ze maja inny pomysł na spędzenie dnia (i zaproponowali alternatywę tj. wspólny wypad do krk) ale nie... Woleli brnąć w kłamstwa

Co do zębów to moi rodzice też dbali o to od małego i zęby mam naprawdę w dobrym stanie chociaż mojego tz nie przebije - chodził do dentysty naprawdę rzadko (poza czasem gdy miał aparat na zębach i konieczne były wizyty celem regulacji aparatu) i ma tylko 1 plombe! Przez ostatni rok udało mi się go namówić na wizyty kontrolne co pół roku - zapisuje na ten sam dzien siebie i jego i jedziemy razem

U mnie w planach dziś prasowanie i chyba wizyta tesciow zastanawiam się czy nie zrobic jeszcze raz tego ciasta daktylowo- owsianego bo ostatnio non stop mam chęć na słodycze
Stary 2018-04-16, 06:21   #416
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry!

by udała się zamiana
Co planujesz dziś na obiad?

Nie wierze z tym zdjęciem na FB juz zdecydowanie uczciwie by było jakby napisali Wam ze maja inny pomysł na spędzenie dnia (i zaproponowali alternatywę tj. wspólny wypad do krk) ale nie... Woleli brnąć w kłamstwa

Co do zębów to moi rodzice też dbali o to od małego i zęby mam naprawdę w dobrym stanie chociaż mojego tz nie przebije - chodził do dentysty naprawdę rzadko (poza czasem gdy miał aparat na zębach i konieczne były wizyty celem regulacji aparatu) i ma tylko 1 plombe! Przez ostatni rok udało mi się go namówić na wizyty kontrolne co pół roku - zapisuje na ten sam dzien siebie i jego i jedziemy razem

U mnie w planach dziś prasowanie i chyba wizyta tesciow zastanawiam się czy nie zrobic jeszcze raz tego ciasta daktylowo- owsianego bo ostatnio non stop mam chęć na słodycze
Ja nawet jakbym umówiła mojego na wizytę do dentysty wtedy kiedy ja mam to raz ze by nie poszedł a dwa wkurzalby się że umówiłam go bez konsultacji z nim

Stary 2018-04-16, 06:46   #417
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nawet jakbym umówiła mojego na wizytę do dentysty wtedy kiedy ja mam to raz ze by nie poszedł a dwa wkurzalby się że umówiłam go bez konsultacji z nim

Ja zawsze go pytam czy mogę go umówić tz zawsze mnie zawozi do dentysty wiec i tak by tam jechał
Ale fakt faktem to jedyny lekarz do którego mój tz chodzi - tak to nawet z przeziębieniem ciężko go gdzieś wygonić
Stary 2018-04-16, 06:57   #418
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zawsze go pytam czy mogę go umówić tz zawsze mnie zawozi do dentysty wiec i tak by tam jechał
Ale fakt faktem to jedyny lekarz do którego mój tz chodzi - tak to nawet z przeziębieniem ciężko go gdzieś wygonić
To moj ma na odwrót z katarkiem leci do rodzinnego

Stary 2018-04-16, 07:10   #419
Elaaaa
Wtajemniczenie

Camelitos Oj Kochana wykańczają.. ale już chyba trochę przywykłam, bo praktycznie może niektóre z Was kojarzą, nie śpię od początku ciąży.. tzn teraz to już nawet nie ma tragedii, bo na początku potrafiłam zasypiać dopiero o 3-4 i wstawać o 6 bądź budzić się już o 2.. a teraz ze mnie ranny ptaszek, ale ciągiem pośpie 5-6h. Boję się tylko, że mój synuś też się przyzwyczai do takiego rytmu i będziemy mieć wesoło
Hah dlatego też większe mieszkanie i drugi pokój są bardziej wszystkie, by mąż ni chodził jak zombie

Miłego dnia w pracy! Byle szybko minęło w ta szaro-bura pogodę

Asiaczku Dziękuję ! oo widzisz, czyli wcale nie ma co skreślać tańszych rogali trzeba spróbować po prostu

Ovejita Ommm ja też mam ciągle smaki na słodkie w sobotę w biedronce zczaiłam, że słodycze wchodzą bez VAT, więc nakupilam "schoko boncow " czy jak się to pisze kinder bueno i czekolad milki teraz będę usilnie się z tym zmierzać początkiem ciąży w ogóle nie mogłam jeść słodkiego, a teraz ciągle coś dziubie

A u mnie dziś na obiadek takie kotleciki szarpane z piersi kurczaka z pieczarkami i serem żółtym coś z sałatą, pomidorkami koktajlowymi, ogórkiem i kukurydzą do tego jako sałatka i może ziemniaczki zapiekane? Albo puree

Zazdroszczę Wam zdrowych ząbków, u mnie niestety z tym problem.. nie z winy mamy, ale chyba genów.. mamy bardzo słabe zeby, jak i ja tak siostra i mama zresztą też.. ciągle jakiś uszczerbek, mimo ciągłych wizyt i deklaracji dentysty, że już wszystko zrobione, w ciągu pół roku coś ciągle się potrafi posypać boję się, że po ciąży będzie jeszcze gorzej.

Pozbieralo mi jakoś cytaty, heh pojawiła się tylko moja odpowiedź bez Waszych wypowiedzi wizaż ostatnio świruje

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-04-16 o 07:14
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-04-16, 07:15   #420
emma90
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

I po pięknej pogodzie

Norko biorę w tabletkach do ssania lub połykania, nie pije soków z aceroli. za kompletowanie wyprawki, sporo już zamowilaś czy widziałaś gdzieś może prześcieradła nie frotte?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości