|
|
#1711 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Cytat:
![]() Cytat:
Muszę mu dyskretnie dać do zrozumienia że już czas na mały "gifcik" dla mamusi ![]() Cytat:
Cytat:
Czekamy na fotki..niestety zobaczę je dopiero po powrocie z wakacji,a Łusia z pewnością pięknie się będzie prezentowala Cytat:
Cytat:
badania, badaniami a rzeczywistość sama to weryfikuje![]() Cytat:
![]() A już myślałam ![]() Fajniutko, że razem aktywnie spędzaliście czas z tatusiem, widać że pobyt tatusia udany...malutka faktycznie bardzo podobna do tatuśka... [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8333287] Pysiu: jak tam morale [/quote]Chyba bez zmian ![]() *********** Puchatek jeszcze śpi...ostatnio (tj kilka dni) budzi się o 8 wstaje w łóżeczku zrobi kilka kroczków siada i pada na brzuszek...z kołderką pod głową i jeszcze dosypia
![]() Dziś czeka mnie kolejny dzień zmagań Muszę zrobić ostatnie mam nadzieję pranie przed wyjazdem, prasowanie...Jak pomyślę ile musimy zabrać ze sobą to zaczynam powątpiewać czy nasz samochód to pomieści![]()
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla Maciusia Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8332781]Melduje, ze wstalismy o 4.30 ![]() Ciekawe czy w dobrym zdrowiu psychicznym dojdziemy do wieczora [/quote]Ojej współczuję Lea ![]() Edit: Mam je Dorka: http://www.huggies.com/pl/drynites.html Edit2: Te pieluszki są dla starszych dzieci niestety... |
|
|
|
|
#1713 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
wpadlam sie przywitac Pa! |
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzis czuję sie znacznie lepiej
![]() Michał dziś budził się w nocy tylko 2 razy a na śniadanie dopiero o 7! Normalnie to o 5 jest pierwsze jedzenie. Teraz znowu śpi i mogę zjeść spokojnie jedzenie. Od około miesiąca czy nawet dwóch nie mogę przy nim nic normalnie zjeść. Nie mogę mu dać swojego jedzenia z talerza a z takich przekąsek to może chrupki kukurydziane ale za nimi nie przepada. Jem jak on śpi albo jak już jego tatuś jest w domu. Masakra. Ale przzynajmniej nie przytyję
|
|
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Maxia...już 9 zębów A u nas dopiero 1 kiełkuje
|
|
#1716 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
no i zastanów sie nad tym jeździkiem bo jak chcesz po wakacjach to nie wiem czy jest sens.bo po dworzu to na prawde bardzo ciężko sie prowadzi. jest super kolorowy, czekam az Klaudufa zacznie sama na niego siadać ale na przyszłą wiosne to i tak zakupię rowerek.
|
|
#1717 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Najlepsze życzenia dla Maciusia
Cytat:
Nie wiem, włazi tam i myszkuje zagląda do wanny, wanienki, bada ręczniki, patrzy i dotyka pudełka. Mnóstwo rzeczy ma tam do zrobienia, szkoda, że nie pranie ![]() Może coś wtedy mówi i jest fajne echo, ja się tak bawiłam jak byłam mała My mamy bęben od góry więc na razie nie daje rady Maja tam głowy włożyć ![]() Cytat:
![]() [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8332781]Melduje, ze wstalismy o 4.30 ![]() Ciekawe czy w dobrym zdrowiu psychicznym dojdziemy do wieczora [/quote]Biedna Lea, Oli nie miał dziś serca dla mamy. Cytat:
Joasiah w bojowym nastroju Cytat:
Cytat:
My nie mamy tego problemu, Jak Maja wypije 125 ml przez cały dzień to jest sukces. Cytat:
Kiedy wyjeżdżacie? My w niedziel, jeszcze muszę poprać ręczniki i trochę ubrań. Dziś muszę zrobić listę rzeczy, które obowiązkowo muszę wziąć, przeraża mnie to pakowanie ![]() Pysiu bierzesz jakieś leki? I jakie jeśli bierzesz? Dla Kubusia oczywiście ![]() Cytat:
Gratuluję ząbka Maksiowi Już ma prawie połowę uzębienia![]() Cytat:
To jeden plus
|
||||||||
|
|
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla Maxsia!
![]() ![]() My pospaliśmy do 7 więc chyba nie mam co narzekać? potem kupa, kaszka i do zabawy! uwielbia jak się ja niby goni więc muszę zejśc do jej pozycji na czworaka i ganiać kokochę. My też róznie do niej mówimy ale Niczka, lala, nitula królują ![]() Joasiu czekam na powód kłutni? ja jakbym miała sypialnię to bym na biskupi fiolet strzeliła ale pomarzyć dobra rzecz ![]() Pysiu oczywiście że nie chciałaś zmartwić ale dobrze że napisałaś bo uświadamianie to podstawa żyjemy w XXI wieku a badania to poważna rzecz i nie ma co bagatelizować dobra |
|
|
|
#1719 |
|
Wtajemniczenie
|
82anusia- Klaudufka potrafi w nocy wypić tak 3x220 ml no i rano jak sie obudzi to jeszcze jedną potrafi czasami wypić a jak jej nie dam i ma pusta butelkę to sie bardzo złosci. juz próbowałam jej nie dawać tyle picia ale sie raczej nie da. no i w dzień tez troche pije ale mniej niz w nocy.
moje dziecko tez bardzo lubi łazienke a ja dzieki temu moge zawsze rano spokojnie sie umyć. no i musze szybko kupić nowa klawiaturę bo jak dziadek sie nauczył pisać to niestety nie mam juz literek bo wszystkie sie zmazały- dziadek tak paznokciami mi ja załatwił. ale musze kilka dni poczekać na nowy przypływ ggotówki.
|
#1720 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Mówiłaś może lekarzowi, że ona tyle pije? Może warto zrobić jej badania na poziom cukru?
|
|
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona pije głownie wodę mineralną smakową i to z dużą iloscią zwykłej przegotowanej wody.
|
|
#1722 | ||||
|
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy Maciusiu
Cytat:
![]() Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8332781]Melduje, ze wstalismy o 4.30 ![]() Ciekawe czy w dobrym zdrowiu psychicznym dojdziemy do wieczora [/quote]ranne ptaszki z Was ![]() Cytat:
fajnie masz z tym spaniem ![]() tak, troszkę się pomęczysz, ale jaka nagroda wspaniała. Nadmorski wypoczynek ze swoimi ukochanymi mężczyznami Cytat:
dla Maxia za ząbki, a dla mamusi za cierpliwość U nas . Agatka zasneła po 20, ok 22 przebudziła się, chwilkę utuliłam i spała dalej, aż do 7 rano. Jej ulubiona rozrywką jest marudzenie, gryzienie mnie po nogach lub ramionach .Na dworze pada, siedzimy od wczoraj w domu, może to ja denerwuje. Obiadek już sie wystudził, podam jej, może polepszy sie jej humorek .Buziaki |
||||
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Berbeii:
http://genialnymaluch.pl/naukaczytania/ |
|
|
|
#1724 |
|
Rozeznanie
|
Mam syrenkę w domu ![]() Głupia baba z allegro, napisała maila, że blender wysłała właśnie, bo wie jak pomocny jest w przygotowywaniu zupek . Sądziłam, że krócej to potrwa Chciałabym już wieczór, albo spokojniejsze dziecko ![]() |
|
|
|
#1725 |
|
Rozeznanie
|
Katarzynko ciagle zapominam napisac, ze jestem pod wrazeniem ile Twoja Lusia je
. Wedlug mnie jest to duzo jak na taka mala dziewczynke a jej waga to juz "taka jej uroda". I niech je na zdrowie a kiedys nadrobi w kg. Poki co ciesz sie bo masz mniej do noszenia kg na raczkach .Moona milego dnia! Fajnie nazywacie malego . No i wreszcie cos mu posmakowalo Joli dzieki. Ciesze sie ze synowa daje mamusi pospac, grzeczna niunia Demoniku swietny ten jezdzik. Taki kolorowy i ma extra tablice rozdzielcza . Byliscie u pediatry w zwiazku z tym niejedzeniem Jasia? Pytam bo mam wizyte za tydzien i chyba bede sie pytac mojego pediatry o to ale jak zwylke pewnie mnie zbedzie ze maly dobrze wazy i zeby przeczekac ten okres. Martwie sie oby Max nie byl takim niejadkiem jak ja. Moi rodzice mieli straszne problemy ze mna do 12 roku zycia w zwiazku z brakiem apetytu. Ivy twoje opowiesci perfumiarskie doprowadzaja mnie do lez. Wyobrazam sobie ciebie z ta iskra w oku jak widzisz jakis fejny egzemplarz perfumki no i te podchody do meza jak by tu jemu wytlumaczyc ,ze wlasnie ten zapach jest ci niezbedny do zycia. Kobieto koniecznie musisz otwozyc perfumerie! Maatra dzieki za pocieszenie ![]() Doraka Klaudufka slicznie sie prezentuje na zdjeciach . Wystrojona i jak zawsze usmiechnieta i zadowolona. Dziadek i tato zapatrzeni w mala jak w obrazek. Ja mam Huggsy na noc i sobie je bardzo chwale od kiedy je zakladam Max jeszcze sie nie przesikal w nocy. Myhsia kuruj sie i wracaj szybko do zdrowia Ivy bardzo plonaca jest ta wersja twojej sypialni. ![]() Ja mam bardzo nudna wersje mojej wymarzonej sypialni bo ecru z groszkowa posciela i bardzo ascetycznie urzadzona, koniecznie z jasna drewniana podloga i ogromnym oknem . Lece konczyc risotto dla Maxa. dzis debiut risottowy ciekawa jestem jak mu posmakuje . Pewnie znow sama zjem.
|
|
|
|
#1726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://zdrowo.info.pl/wody.html http://www.wodadlazdrowia.pl/pl/9096...o_ma_imie.html |
|
|
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
tu się zgadzam z Kasią te wody to sama chemia
berbeea klotnia o jego jeczenie ze nie chce mu sie wstac do zuzki akurat zabki bolaly wiec przeciwbolowoy i zasnela a te chlopty to nic rozumu nie maja (przepraszam są wyjatki) kupilam wkoncu tasmę i moge poobklejac się ![]()
|
|
|
|
#1728 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a Weroniczkę ciągnie do książek (patrz avator) ha ha Cytat:
Dorka Ty zawsze dawałaś Klaudii jedzenie "dla dorosłych" ale z tą wodą to przesadzasz! nie bedę Cię krytykowac bo to Twoja sprawa ale uczulę Cię bo koleżanki siostra dawałą wszystko tak jak Ty od małego dziecku, teraz mały ma 3 lata i musi mu podawać jakieś leki inwazyjne jak dobrze pamiętam i jest koszmar bo z nadwagą nie mogą poradzić, jedzenia dla dzieci nie chce wziąć do ust a waży jak 6 latek zawsze były między nimi o to spięcia bo mają dzieci w tym samym wieku. teraz z upływem czasu tamta przyznała rację mojej koleżance.przeczytaj co Katarzynka Ci poleciła i może zmienisz zdanie i podejście. uważam że ona może pije tyle tego płynu bo to w sumie dobre ale nawet my doroścli powinniśmy z tymi wodami uważać. |
||
|
|
|
#1729 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To sobie pomarzymy razem ![]() Cytat:
Kiedy moja prześpi całą noc Czekam z utęsknieniem. Cytat:
Maja też nie toleruje podnieconych widelcem swoich zup. Staram się by jednak nie była już to idealna, gładka papka, choć nie ma jeszcze zębów niech uczy się rzuć Ma tak twarde dziąsła, że jabłko „pogryzie” jeśli tak to można nazwać. Dziś dałam jej paseczek papryki też wszamała. Cytat:
Daj znać jak Maksiowi smakowało Jak się już poobklejasz , to pochwal nam się ... Obiad zrobiony, dziś leczo, tak mi się strasznie zachciało. Pranie wstawione, dziecko w końcu uśpione (ma ostatnio problemy ze spaniem w dzień). Co do żywienia dzieciaków, to myślę, że trzeba znaleźć umiar i „złoty środek”. Po coś są te produkty dla dzieci, chyba to nie tylko chwyt marketingowy. Prawda jednak jest taka, że nie potrafię odmówić Mai łyżki naszej doprawionej zupy, jak stoi i mówi: da am Próbuje pieczonego mięsa oczywiście środek, próbowała ogórka kiszonego (bardzo jej samkował). Jednak pewnych zasad przestrzegam np.: soczki i herbatki dostaje tylko przeznaczone dla dzieci, nie daje i nie mam zamiaru dawać jeszcze długi czas: czekolady, napoi gazowanych, coca coli (znam przypadki dziecka nie mającego roku, a pijącego to świństwo), chipsów, ciast z kremem, rzeczy mocno doprawianych.
|
||||
|
|
|
#1730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1731 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś częściowe jutro generalne pakowanie... Co do leków to ja ostatnio na wizycie u pediarty poradziłam się co zabrać i mój pediatra zalecil:
środki przeciw biegunce (np. smecta) oraz zapobiegające odwodnieniu (np. enterol, gastrolit) ew. też trilac Ale ustalilam że nie będę ich kupowała bez potrzeby gdyby sięcoś działo to będę dzwonila i on powie telefonicznie co podać ![]()
nie wyliczam kremów tj sudocrem, linomag itp bo te zawsze są w naszym zestawie do pielęgnacji![]() Cytat:
|
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poniżej fotki: 1. Czy ja juz pisałam, że mój syn jest bezstresowy ![]() 2. Wczoraj była próba samodzielnego jedzenia. Na tej (drugiej) łyżeczce się skończyło ![]() 3. Żeby nie być gorszym od Oliego michał wlazł do tego kosza. Nie mam pojęcia jak, ja z Kace byliśmy w łazience, jak wróciliśmy Mich był już w środku o bałaganie naokoło nie będę wspominać
|
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Hej, piszecie o karmieniach wiec ja tu tez sie dolacze. Bylismy w Hajnowce i uslyszalam ze ja to za ostrozna jestem w karmieniu Patryka. Ze zamiast dawania mu suchej skorki chleba to maselkiem lepiej posmarowac bo bedzie lepsze, ze nalesniki normalne na mące to juz dawno moglam mu dawac, ze bronie sie przed sokami z cukrem i nie chce ich dawac ani takich typowych dla dzieci ani domowych doslodzonych glukoza tylko daje wode i herbatki Bobowity, ktore tez maja cukier. Fakt, ze te herbatki maja cukier ale daje 1 lyzeczke na 250ml wody, wiec uwazam ze lepeij na tym wyjdzie moje dziecko niz na soczkach, ktorych w sumie to i nie lubi. Tez daje mu skubnac kawalek biszkopta, odrobinke czegos z naszego obiadu, jakis tyci okruszek ciasta ale wole zeby jadl rzeczy typowe dla maluchow a nie opychal sie od samego poczatku srednio zdrowymi produktami. Jak uslyszalam o tym chlebie, ze powinnam smielej dawac mu "dorosle jedzenie" to zrobilo mi sie troche przykro bo gotuje mu te zupki, one je w sumie chetnie zjada i nie chce wciskac kotletow i pulpetow ociekajacych tluszczem.
Po tym mam watpliwosci czy jak zostawialismy go, to czy nie posmakowal czegos pysznego z dziadkowych talerzy. Mopze cos w tym byc bo kolejny raz po powrocie jego kupy sa czarne i twarde. No i u nas drobna zmiana, dobrze ze sie z Murmeliusem nie umowilam. Wczasy wykupione mamy od poniedzialku ale chcielismy w sobote wyjechac juz i odwiedzic w Gdyni chrzestnego Patryka a tu dzisiaj drobna zmiana. Odwiedzimy go wracajac z urlopu. Edytowane przez aneta80s Czas edycji: 2008-07-24 o 18:34 Powód: depilacja TZta |
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urocze to z brokułami i to z spidermanem Cytat:
![]() p.s. Anetko jak twoje nowe hobby...czyli lepienie biżu? Ruszyłaś już coś ? *********** Skoro tu tak fotkowo to i niech będzie Puchatkowo
![]() Puchatek z najfajniejszymi zabawkami...niestety nie jego...a psa oraz w nowym wozie...pudle do zabawek![]()
|
|
#1735 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jedyny plus, że narazie nigdzie nie wyjeżdżam. Jeżeli gdzies pojedziemy to na krótko i nie będzie tyle problemów z pakowaniem się Cytat:
Cytat:
Cytat:
. Ja bym taki rozcieńczyła na trzy gary ![]() Nie przejmuj się gadaniem, bo Ty jesteś mamą i decydujesz o menu swojego dziecka. Mieli okazję się wykazać ponad 20 lat temu, teraz nasza kolej. Cytat:
.Super fotki, ale na tej drugiej Anetko, to przed urlopem jeszcze musisz depilację zaliczyć ![]() Oczka ma Patryś ogromne |
|||||||
|
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
Joli, juz po depilacji
dobrze, ze TZ nie widzial ze takie zdjecdie wkleilam ![]() A Wy znowu wszystko wypatrzycie, zolte staniki, nogi TZ .... |
|
|
|
#1737 |
|
Konto usunięte
|
Hej mamuski
![]() Wpadlam tylko na chwike, zeby wylac czare goryczy Co do postow to poczytam i napisze conieco wieczorem Siedze sobie w pracy i sie nudze, wiec wlaczam wizaz i czytam co na forum slychac i jestem przerazona tym co widze, nie wiem, czy wczesniej nie zwracalam na to uwagi, czy tego nie bylo, w kazdym razie rzucil mi sie w oczy ogrom zlosliwosci, drwiny i bezsensownych klotni na wizazu rowniez na Mamie z Klasa (o Plotkowym nie wspomne)...Zero szacunku do drugiej osoby, zero poszanowania odmiennego zdania, totalna nietolerancja, usilowanie na sile i z jak najwieksza iloscia jadu zanegowania odmiennego zdania... Dla mnie jest logiczne, ze pada temat, kazdy sie wypowie co o tym mysli, ale zeby od razu skakac do gardla bo ktos ma inne zdanie, lub robi cos co wydaje sie niesluszne, no ok, ja tez czesto mysle, ze tak nie powinno byc, napisze to, ale nie usiluje z uporem godnym lepszej sprawy dreczyc i nekac piszac ciagle, jaki to ktos jest zacofany/ nieodpowiedzialny/ malo rozgarniety.............. No, to popisalam sie ![]() Jeszcze 15 minut i do domu Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-07-24 o 20:42 |
|
|
|
#1738 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ciekawa byłam czy się poznacie że to Spider tam się czai ![]() Cytat:
Kacper jak był mały to miał kartonowy model autka z przodu doczepiłam sznurek i go ciągałam po pokoju
|
|||
|
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=joli31;8340207] jedyny plus, że narazie nigdzie nie wyjeżdżam. Jeżeli gdzies pojedziemy to na krótko i nie będzie tyle problemów z pakowaniem się [/qoute] No uważaj, to sie okaże czy mniej... Ja na weekend pakuję się tak samo długo jak na dwa tygodnie
|
|
|
|
|
#1740 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wy chyba nie czytacie tego co pisze. to nie jest tak że ja jej stawiam talerz z takim jedzeniem jak moję chociaż jest tam coś podobnego.gotuję specjalnie dla niej zupki i inne rzeczy ale nawet jak cos dla siebie to ja mało doprawiam bo sól może w mojej kuchni nie istnieć.i daję jej suchy chlebek do rączki- bez masełka i dużo owoców a nie ciasteczek. a inne to raczej na spróbowanie i chyba trochę przesadzcie- bo jak piszecie- to tez tak robicie. jak jade do teściowej to zabieram jej słoiczek i już uprzedziłam tż że nie chcę żeby moje dziecko jadło tam rosół bo dla mnie jest tłusty a co dopiero dla niej.zrobiło mi sie przykro jak tak mnie obsmarowałyście. ja wstaje tak wcześnie żeby dla niej obiadek zrobić. obieram warzyka, ścieram na tarce, obieram mięsko żeby było drobniutkie i mięciutkie a wy mi tak napisałyście.jeżeli dostanie trochę "normalnego"(na paluszku albo 2 łyżeczki raz na kilka dni) jedzenia to nic jej nie będzie. nie wiem jakie wy macie przykłady w rodzinie ale dzieci mojej siostry też tak były karmione i jest wszystko ok, żadnych problemów z jedzeniem i na nadwagę też nie cierpią i zadne raczej choroby ich nie dopadają.jak dawałam jej te soki dla dzieci to też mieszałam z wodą.a teraz jest 20 ml wody smakowej i 200ml zwykłej a chemia jest wszędzie - niestety.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.

badania, badaniami a rzeczywistość sama to weryfikuje

[/quote]

.
Mam syrenkę w domu
jedyny plus, że narazie nigdzie nie wyjeżdżam. Jeżeli gdzies pojedziemy to na krótko i nie będzie tyle problemów z pakowaniem się