Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-07, 18:34   #2281
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny! Wyszło tak pół na pół Oja nie mogę, czemu to jest takie trudne? Toż ludzie mają poważniejsze problemy, aż mi głupio tak nad tym dumać. Ten za 350 jest po jednym dziecku, a macać go będę dopiero 22 maja.
Po.jednym.dziecku,powinie n być jak nowy
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 18:40   #2282
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Norka ja też bym brała z komisu, zależy jak wygląda czy faktycznie w dobrym stanie. A z drugiej strony ten za 350 też kuszący pomimo tej gwarancji nie ponosisz dużych kosztów.

Ja też dzisiaj byłam za wózkiem i na ten co mi się podoba musiałabym czekać od 6 do 8 tygodni więc na styk przed porodem zaraz będę szukać w i innych sklepach i na necie może coś wcześniej się uda.

A najlepsze jest to że przed chwilą mąż mi oznajmił że za naprawę auta musimy zapłacić ponad 2 tysiące jestem załamana i mam łzy w oczach. Wiem że to nie jego wina ale jestem na niego zła.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bursztynku, a czemu jesteś zła, skoro to nie jego wina?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Najlepiej jak sobie je zobaczysz wizualnie i sprawdzisz wtedy zdecyduj. Dziecko, dziecku nie równe, wiem w rodzinie mamy dwójkę braci. Po pierwszym to wszystko było jak nowe, za to drugi mały łobuzik wszystko potrafił rozbroić
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Po.jednym.dziecku,powinie n być jak nowy
Po zdjęciach i w przybliżeniu wygląda jak nowy. Jakby tylko koła umyć, to szał ciał. Tak nad tym rozstrząsamy, a po narodzinach kolor wózka czy czego tam będzie najmniej istotną rzeczą, pewnie nawet przestanę zwracać uwagę..

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Dziewczyny, czkawkę dziecka czuje się jako takie miarowe piknięcia pod skórą, w miare delikatne?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 18:40   #2283
madziara889
Zakorzenienie

Kropka fajnie z tym mobilnym ktg. U mnie po każdym ktg jest konsultacja z lekarzem, na szczęście na ktg wchodzi się poza kolejnością.

Norciu ten tańszy wózek kusi ceną, wszystko zależy od jego stanu. My kupowaliśmy używany, jedynie dętki wymienialiśmy, innych awarii nie było.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 18:40   #2284
pola25
Zakorzenienie

Norka a nie mozesz zobaczyć wcześniej?
Stary 2018-05-07, 18:42   #2285
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki Dziewczyny! Wyszło tak pół na pół Oja nie mogę, czemu to jest takie trudne? Toż ludzie mają poważniejsze problemy, aż mi głupio tak nad tym dumać. Ten za 350 jest po jednym dziecku, a macać go będę dopiero 22 maja.
Cytat:

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Po zdjęciach i w przybliżeniu wygląda jak nowy. Jakby tylko koła umyć, to szał ciał. Tak nad tym rozstrząsamy, a po narodzinach kolor wózka czy czego tam będzie najmniej istotną rzeczą, pewnie nawet przestanę zwracać uwagę..
Norka jezeli wizualnie sa identyczne to teraz odstaw mysl o wozku i zastanow sie co dla Ciebie jest istotniejsze- gwarancja, czy kasa. Jeżeli i tak planujesz zakup innej spacerowki, to bralabym za 350zl- i tak za 6do8miesiecy przejdziecie na spacerowke. A jezeli przy tej opcji nie bedziesz kupowac spacerowki, to moze faktycznie lepiej ten z komisu z gwarancja.

Co do koloru to myślę ze wlasnie tak będzie juz teraz powoli mi zwisa- a jeszcze kilka tygodni temu bylam taka uparta i mialam takie dylematy

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 18:46   #2286
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka a nie mozesz zobaczyć wcześniej?
Nie mogę, bo specjalnie musiałabym jechać godzinę w jedną stronę, a tak 22 maja w mieście obok niego mam zrobić badania na wizytę, ktora będzie 25 maja i chciałabym wsio odbębnić za jednym razem, rozumies?

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Norka jezeli wizualnie sa identyczne to teraz odstaw mysl o wozku i zastanow sie co dla Ciebie jest istotniejsze- gwarancja, czy kasa. Jeżeli i tak planujesz zakup innej spacerowki, to bralabym za 350zl- i tak za 6do8miesiecy przejdziecie na spacerowke. A jezeli przy tej opcji nie bedziesz kupowac spacerowki, to moze faktycznie lepiej ten z komisu z gwarancja.

Co do koloru to myślę ze wlasnie tak będzie juz teraz powoli mi zwisa- a jeszcze kilka tygodni temu bylam taka uparta i mialam takie dylematy

A nu z tym kolorem, Kropka trafiła w kropkę. Pewnie na wiosne albo i wcześniej trzeba będzie przesiadać się w spacerówkę, więc temu mnie trochę świerzbią te ceny.. Aj masz rację z tą przesiadką. Planuję zakup Mytraxa, no chyba że znajdę coś równie świetnego, ale lżejszego.

Stary 2018-05-07, 18:47   #2287
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mogę, bo specjalnie musiałabym jechać godzinę w jedną stronę, a tak 22 maja w mieście obok niego mam zrobić badania na wizytę, ktora będzie 25 maja i chciałabym wsio odbębnić za jednym razem, rozumies?
I

Bralabym tańszy,300zl będziesz miała na inne rzeczy z wyprawki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 18:47   #2288
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kochane jesteście, że tak się angażujecie w moje dylematy

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
I

Bralabym tańszy,300zl będziesz miała na inne rzeczy z wyprawki.
Będę miała na fotel.

Dziewczyny, miałam Was zapytać.. gdzie kupujecie majtki? Bo ja do tej pory w Pepco, ale to jak się rozciągają, mechacą doprowadza mnie już do szału. Nie mówię o ciążowych z niższym stanem, bo mnie ten problem nie dotyczy - przydługa trochę jestem.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-07 o 18:49
Stary 2018-05-07, 18:48   #2289
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
dokładnie mam ale niewiele daje

Zua a jak radzisz sobie na diecie cukrzycowej? czy coś pomyliłam?
Emma - nie radze sobie, bo nie muszę, i nie mam przez to motywacji. Cukry mam dobre niewazne co zjem - ostatnio tylko jem mniej chleba pszennego i ziemniaków, no i unikam bananów i winogron. Nie jem fast-food ani nic jakiegoś mocno niezdrowego, po prostu jem normalnie... dzis np pulpety a jutro robie zupę pieczarkowa. Czasami pozwole sobie na loda po obiedzie, kawalek czekolady czy cukierka.
Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Pozytywna, teraz nie robił mi usg, dwa tygodnie temu ważył 1600.

Zua mi na zgagę najlepiej pomagał gaviscon w syropie, nic innego nie pomagało.

O to chyba kupie to cudo.
Cytat:
Dziewczyny, pytanie na szybko: kupiłybyście wózek 2w1 używany w bdb stanie, w gwarancją do końca lipca 2018 (wiem ) za 350 zł czy używany, ale z komisu, odświeżony, itd. też 2w1 z gwarancją na dwa lata za 650 zł (z możliwością negocjacji, może za 600 by poszło) ??? Bo mąż mi nie pomaga.
Ja bym brala ten z gwarancją.

Znowu pojechalam do biedry i wydalam ponad 100.... dobrze, że tym razem pojechalam z zamiarem zrobienia zakupów, a nie tylko po chipsy

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 18:56   #2290
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, kochane jesteście, że tak się angażujecie w moje dylematy

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Będę miała na fotel.

Dziewczyny, miałam Was zapytać.. gdzie kupujecie majtki? Bo ja do tej pory w Pepco, ale to jak się rozciągają, mechacą doprowadza mnie już do szału. Nie mówię o ciążowych z niższym stanem, bo mnie ten problem nie dotyczy - przydługa trochę jestem.
Dokładnie!To.jest tylko.gondola?

Majtki.hm.lub esotiq,na promocji oczywiście
Stary 2018-05-07, 18:59   #2291
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Emma - nie radze sobie, bo nie muszę, i nie mam przez to motywacji. Cukry mam dobre niewazne co zjem - ostatnio tylko jem mniej chleba pszennego i ziemniaków, no i unikam bananów i winogron. Nie jem fast-food ani nic jakiegoś mocno niezdrowego, po prostu jem normalnie... dzis np pulpety a jutro robie zupę pieczarkowa. Czasami pozwole sobie na loda po obiedzie, kawalek czekolady czy cukierka. O to chyba kupie to cudo.Ja bym brala ten z gwarancją.

Znowu pojechalam do biedry i wydalam ponad 100.... dobrze, że tym razem pojechalam z zamiarem zrobienia zakupów, a nie tylko po chipsy

Ja dzisiaj miałam na obiad zupę pIeczarkowa

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 18:59   #2292
ovejita
Wtajemniczenie

Norciu Ja bym brała tańszy. Po ok. pół roku i tak przesiadziecie się na spacerówkę

Bursztynku, jednoczę się s bólu z wydatkami na samochód. Tz jutro jedzie do mechanika i ok 1500 zł będzie nie nasze :/. Najgorsze jest to ze chcemy sprzedać ten samochód, a póki co tylko w niego ładujemy pieniądze.
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 18:59   #2293
aaska92
Zadomowienie

Zua Z tego co piszesz wynika, że masz zgagę po prostu z powodu ciąży. Można tylko łagodzić. Mi pomaga jak bardzo dużo piję wody niegazowanej.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 19:05   #2294
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny za wsparcie, Kochane jesteście!

Na chwilę zrobiło mi się lżej, bo zęba udało się zrobić jakby z racji bycia stała pacjentka więc pieniążki w kieszeni

Oprócz tego, czekam jutro na tel ze szpitala, bo być może babcia jutro wyjdzie. Także też super!

Oprócz tego wpieniła mnie teściowa, nawet nie chce do tego wracać, bo aż mam do teraz drgawki na samą myśl.. ech..

Norciu ja bym brała raczej tańszy, nie wydaje mi się by wózki psuły się jakoś mega często by z gwarancji korzystać. Zwłaszcza, że on ma być na chwilę w sumie, na przetrzymanie zimy, więc pewnie codziennie nie będziesz użytkować. A nawet jak coś by się zepsuło, co może się nie zdarzyć przez te pół roku, to może mąż bądź ktoś kto ma pojęcie o rowerach na przyklad może sobie z usterka poradzić

Stary 2018-05-07, 19:11   #2295
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie!To.jest tylko.gondola?

Majtki.hm.lub esotiq,na promocji oczywiście
To jest 2w1, może i spacerówka nie okaże się tragiczna?

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie, Kochane jesteście!

Na chwilę zrobiło mi się lżej, bo zęba udało się zrobić jakby z racji bycia stała pacjentka więc pieniążki w kieszeni

Oprócz tego, czekam jutro na tel ze szpitala, bo być może babcia jutro wyjdzie. Także też super!

Oprócz tego wpieniła mnie teściowa, nawet nie chce do tego wracać, bo aż mam do teraz drgawki na samą myśl.. ech..

Norciu ja bym brała raczej tańszy, nie wydaje mi się by wózki psuły się jakoś mega często by z gwarancji korzystać. Zwłaszcza, że on ma być na chwilę w sumie, na przetrzymanie zimy, więc pewnie codziennie nie będziesz użytkować. A nawet jak coś by się zepsuło, co może się nie zdarzyć przez te pół roku, to może mąż bądź ktoś kto ma pojęcie o rowerach na przyklad może sobie z usterka poradzić

Fajnie z ząbkiem wyszło. Jakby mi z jedynką coś się stało, to chyba bym zwariowała, załamała tak totalnie, ale ja całe życie mam takie, że nie mogę na zęby narzekać, więc od tego dobrobytu szczękowego w głowie mi się przewróciło. Mam wszystkie zęby, łącznie z wszystkimi ósemkami, ale tak mnie denerwują, że po porodzie będę wszystkie wyrywać.
Pozdrowienia dla babci!
Denerwowanie kobiet w ciąży powinno być karalne..

Justyna, a jak tam sprawa z tym kradziejem pieniędzy? Bo inaczej tego nie ujmę.

Stary 2018-05-07, 19:11   #2296
KarolinaK
Zakorzenienie

Norka a myslisz ze z tej gwarancji w ogole skorzystasz? Jesli jedno dziecko juz w nim przejezdzilo to bierz tańszy!

Zua ten gasvikon czy jak to sie nazywa... bursztynek wspominała... to mi tez kazali brać na mdłości i zgagę wlasnie. Spróbuj! Mi to mleko jeszcze bardziej zgagę podnosi.

Ja to nawet stanika nie nosze tylko takie sportowe cos. To nie ma zadnych usztywnien. Ogólnie to mam wstręt do uciskających rajstop i staników z usztywnieniami teraz dodatkowo do majtek uciskających albo wchodzących miedzy pośladki. To jest takie niekomfortowe. Tak samo Nie umiem chodzić w spodniach dlatego ze uciskają na brzuch... wszystkie...

Moj środowy brzuszek. Kto jeszcze sie chwali?

ImageUploadedByWizaz Forum1525716702.067521.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 19:16   #2297
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Norciu Ja bym brała tańszy. Po ok. pół roku i tak przesiadziecie się na spacerówkę

Bursztynku, jednoczę się s bólu z wydatkami na samochód. Tz jutro jedzie do mechanika i ok 1500 zł będzie nie nasze :/. Najgorsze jest to ze chcemy sprzedać ten samochód, a póki co tylko w niego ładujemy pieniądze.
Ovejita, nasz samochód właśnie jest w naprawie, a trzeba zrobić.. zamek centralny, wymienić olej, naprawić szyby, klimatyzacje nabić, jakiś pasek naciągnąć, ręce opadają..

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Norka a myslisz ze z tej gwarancji w ogole skorzystasz? Jesli jedno dziecko juz w nim przejezdzilo to bierz tańszy!

Zua ten gasvikon czy jak to sie nazywa... bursztynek wspominała... to mi tez kazali brać na mdłości i zgagę wlasnie. Spróbuj! Mi to mleko jeszcze bardziej zgagę podnosi.

Ja to nawet stanika nie nosze tylko takie sportowe cos. To nie ma zadnych usztywnien. Ogólnie to mam wstręt do uciskających rajstop i staników z usztywnieniami teraz dodatkowo do majtek uciskających albo wchodzących miedzy pośladki. To jest takie niekomfortowe. Tak samo Nie umiem chodzić w spodniach dlatego ze uciskają na brzuch... wszystkie...

Moj środowy brzuszek. Kto jeszcze sie chwali?

Załącznik 7527791
Karolina, jakie odważne zdjęcie!! Pięknie wyglądasz, zgrabnie bardzo! Dzisiaj przymierzałam stanik sportowy w Pepco, bo chciałam kupić, ofc. wszystkie rozmiary S/M wykupione JAK ZWYKLE, a L/XL był za duży. Nie lubię bez miseczek. Zastanowię się nad zdjęciem.
Biere tańszy, nie ma co szaleć.

Stary 2018-05-07, 19:17   #2298
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Norka ja też bym brała z komisu, zależy jak wygląda czy faktycznie w dobrym stanie. A z drugiej strony ten za 350 też kuszący pomimo tej gwarancji nie ponosisz dużych kosztów.

Ja też dzisiaj byłam za wózkiem i na ten co mi się podoba musiałabym czekać od 6 do 8 tygodni więc na styk przed porodem zaraz będę szukać w i innych sklepach i na necie może coś wcześniej się uda.

A najlepsze jest to że przed chwilą mąż mi oznajmił że za naprawę auta musimy zapłacić ponad 2 tysiące jestem załamana i mam łzy w oczach. Wiem że to nie jego wina ale jestem na niego zła.

Bursztynku, to faktycznie jakas grubsza naprawa, współczuję Też mnie zawsze podłamuje, jak wychodzi jakaś większa usterka, i to pomimo wielkiego udogodnienia i oszczędności, jaką jest to, że wszystko naprawia mąż sam A robocizna przeważnie jest droższa niż części, więc i tak powinnam się bardzo cieszyć. No ale jakos te wydatki zawsze są bolesne.
Pomyśl sobie, że jak naprawicie, to będziecie mieć nówkę, nieśmiganą część, która nie ma prawa się zepsuć przez długi czas

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Wkurza mnie wizaż bo obcina mi cytowania i potem nie pamiętam, co chciałam napisać

Pola wpisz w google przedłużka stanik, to wyskoczą Ci linki np allegro. TO jest mniej więcej takie coś jak w załączniku!

Summer co do tego kufa itd. to ja też mam niewyparzony język. Ale jednak wydaje mi się, że co innego rzucić to w powietrze a wydzierać się na dziecko. A poza tym przynajmniej ja mam tak, że jak mam obok siebie dzieci, to bardziej zwracam uwage na to, czy przeklinam. Jakoś podświadomość mnie chyba ratuje.
A w przypadku wspomnianej szwgierki to wydaje mi się, że ona ma po rpostu zły stosunek do dzieci i do wychowania...

Odo

Zmotywowana do pracy?

Regular może gdzieś znajdziesz wózek? Ja wiem, co to znaczy kolor- sama dopłaciłam 200zł do swojego Ale po cichu liczyłam, żę będzie niedostępny, bo wtedy wybrałabym tańszą opcję Trzymam kciuki, żebyś jeszcze gdzieś znalazła. Podzwoń po sklepach internetowych czy też stacjonarnych- może nie mają wystawionego ale jednak gdzieś na magazynie leży!

zUa ja też nie mam samodyscypliny w jedzeniu... Niby chciałabym ograniczyć słodkie, ale jak wiem, że mam czekoladę w zasięgu ręki, to jestem w stanie jąw 5 min wciągnąć. A potem wydaje się na chipsy 50zł :brzyda l:

Madziara to już tuż tuż! Dzisiaj dowiedziałam się, że moja położna ma mobilne ktg i jeździ do pacjentk, które skończyły 36tc Więc mam mega ułątwienie!

pozytywna te wełniane to w ogóle jekaś wyższa szkoła wg mnie... tyle tego- co wybrać żeby było dobrze i nie zniechęciło mnie??

aaska gratki udanej wizyty

Norka trudne pytanie. A widziałaś i macałaś obydwa wózki? Jeżeli nie różnią się zużyciem ani wyglądem, to chyba wybrałabym tego bez gwarancji. 350zł to dobra cena. Dopytaj się może w komisie ile było właścicieli/ dzieci w tym wózku- to może mieć znaczenie na samo działanie wózka w późniejszym czasie.
Dobry pomysł, Kropko, z tym podzwonieniem po sklepach! Muszę się tym jutro zająć, bo to ostatni dzwonek, jeśli chcę zamówić nowy wózek i go dostać w mądrym terminie, tj. przed porodem

Cytat:

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Dziewczyny, czkawkę dziecka czuje się jako takie miarowe piknięcia pod skórą, w miare delikatne?
Tak, ja dokładnie tak odczuwam czkawkę jak to opisałaś. I to bardzo często, prawie codziennie sobie moja malutka czka, zwłaszcza wieczorami

A co do wózka, to chyba bym wzięła ten z gwarancją, bo sporo się ostatnio naczytałam o częstotliwości korzystania z reklamacji w przypadku wózków. Nie mówię, że tak by było z Twoim upatrzonym modelem, ale jednak w razie draki może to zapewnić darmowe założenie nowych części itp, tym bardziej, jak się zamierza intensywnie spacerować.

Polu, u nas w obowiązkach domowych jest jedynie częściowy podział, wyłącznie do męża należą tylko niektóre czynności, a resztę wykonujemy na zmianę w miarę potrzeb, możliwości i sił. Mąż próbował wprowadzić podział na zasadzie 'ja biorę kuchnię, ty łazienkę', ale prawdę mówiąc wolałam, żeby z sedesem i prysznicem też się od czasu do czasu zmierzył, nie odzwyczaił się od tego i przede wszystkim wiedział jak (niestety teściowa od swoich synów żadnych porządków nie wymagała i wszystkiego 'uczyć' musiałam ja ). Natomiast bardziej mnie boli, że on nie lubi i nie chce zajmować się sprawami urzędowymi, zalatwieniem czegoś na mieście, zorganizowaniem czegoś (np. zaplanowanie wydatków na kolejny miesiac itp) bo ciągle twierdzi, że ja mam wprawę i zrobię to lepiej. Częściowo z uwagi na mój zawód ma rację, ale przecież mi chodzi o rzeczy, jakie robi się w każdej rodzinie, a nie o wykonywanie moich czynności zawodowych. Argumenty, że ja się nie urodziłam z tą organizacją i że nie sprawia mi to w sumie frajdy, działają tylko przez jakiś czas.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 19:18   #2299
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Norciu mam nerwy bardziej na całą sytuację tyle wydatków a tu jeszcze to auto które już jest stare. Co prawda nie dokładaliśmy do niego wcześniej i teraz się kilka rzeczy skumulowało i niestety przez moje hormony tż dostał rykoszetem. Jutro pewnie będzie już lepiej jak ochłonę.

Ovejita szkoda że tak nam się jakoś ułożyło z tymi autami. U ciebie jeszcze to że chcecie go sprzedać ale jak nie naprawisz to się go nie pozbedziesz i koło się zamyka

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-07, 19:18   #2300
norka93
Wtajemniczenie

W babcinej kietce. Ale wygodna jest, nie powiem. Zdjęcie z przedwczoraj. IMG_20180507_201726.jpeg

Stary 2018-05-07, 19:20   #2301
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Ovejita, nasz samochód właśnie jest w naprawie, a trzeba zrobić.. zamek centralny, wymienić olej, naprawić szyby, klimatyzacje nabić, jakiś pasek naciągnąć, ręce opadają..

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Karolina, jakie odważne zdjęcie!! Pięknie wyglądasz, zgrabnie bardzo! Dzisiaj przymierzałam stanik sportowy w Pepco, bo chciałam kupić, ofc. wszystkie rozmiary S/M wykupione JAK ZWYKLE, a L/XL był za duży. Nie lubię bez miseczek. Zastanowię się nad zdjęciem.
Biere tańszy, nie ma co szaleć.

Za bardzo roznegliżowane ? Zaraz skasuje!
Stary 2018-05-07, 19:23   #2302
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Emma - nie radze sobie, bo nie muszę, i nie mam przez to motywacji. Cukry mam dobre niewazne co zjem - ostatnio tylko jem mniej chleba pszennego i ziemniaków, no i unikam bananów i winogron. Nie jem fast-food ani nic jakiegoś mocno niezdrowego, po prostu jem normalnie... dzis np pulpety a jutro robie zupę pieczarkowa. Czasami pozwole sobie na loda po obiedzie, kawalek czekolady czy cukierka. O to chyba kupie to cudo.Ja bym brala ten z gwarancją.

to super najważniejsze, że cukry w normie

ja dzisiaj na obiad zjadłam 1kg truskawek u nas są za 12zł, a dopiero teraz jem normalny obiad
nie pochodziłam za dużo, ale poopalałam się na ławce w parku, a teraz przenosimy rzeczy do sypialni na razie jest goło, bo wszystkie obrazki czy lustra pozdejmowane i muszę przemyśleć na nowo gdzie będą wisieć aby nie spadły na malucha
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 19:25   #2303
KarolinaK
Zakorzenienie

Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
W babcinej kietce. Ale wygodna jest, nie powiem. Zdjęcie z przedwczoraj. Załącznik 7527801

Ale Ci wyskoczył nagle! Sliczny, okraglutki. To ostatnie co na fb wrzucałas to ledwo widać było.

A tak co do czkawki to u mnie czuje taki regularne w miarę szybkie pukanie. Ale ledwo wyczuwalne przez brzuch. Raczej czuje tylko w srodku chociaz tez mysle ze zalezy jak dziecko jest ułożone... jesli przodem to mozna przez brzuch wyczuć jelsi tyłem to juz nie tak łatwo.
Stary 2018-05-07, 19:25   #2304
aaska92
Zadomowienie

Emma Już są u Was nasze truskawki? Jutro, aż sprawdzę w osiedlowym warzywniaku, czy się czasem nie pojawiły
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-07, 19:29   #2305
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Za bardzo roznegliżowane ? Zaraz skasuje!
A spróbuj tylko!

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Ale Ci wyskoczył nagle! Sliczny, okraglutki. To ostatnie co na fb wrzucałas to ledwo widać było.

A tak co do czkawki to u mnie czuje taki regularne w miarę szybkie pukanie. Ale ledwo wyczuwalne przez brzuch. Raczej czuje tylko w srodku chociaz tez mysle ze zalezy jak dziecko jest ułożone... jesli przodem to mozna przez brzuch wyczuć jelsi tyłem to juz nie tak łatwo.
Nas dzieli tydzień, a brzuszek masz zdecydowanie większy niż ja. :O A ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

I naprawdę Wam dziękuję za odzew w sprawie wózka. Rózyczka dziękczynna dla każdej z Wad

Stary 2018-05-07, 19:34   #2306
emma90
Wtajemniczenie

Karolina, Norka piękne brzuszki

Mój sprzed kilku dni 31tc, z przodu niewiele widać

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-07 o 19:36
Stary 2018-05-07, 19:35   #2307
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
A spróbuj tylko!

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Nas dzieli tydzień, a brzuszek masz zdecydowanie większy niż ja. :O A ile masz wzrostu?

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

I naprawdę Wam dziękuję za odzew w sprawie wózka. Rózyczka dziękczynna dla każdej z Wad

Norka mam 170 ale Ty jestes o wiele szczuplejsza ode mnie! To pewnie dlatego. Chociaz na wadze mam 6kg+.
Stary 2018-05-07, 19:37   #2308
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Emma Już są u Was nasze truskawki? Jutro, aż sprawdzę w osiedlowym warzywniaku, czy się czasem nie pojawiły
chyba nasze wyglądały jak polskie
Stary 2018-05-07, 19:45   #2309
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Emilka, potraktowałaś wybielaczem paluszki u stóp? Taki żarcik, fajnie to wygląda! Widać kto tu się opala, nóżki taki czekoladowe, mrah.. Pięknie wyglądasz, szczuplutko!

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Norka mam 170 ale Ty jestes o wiele szczuplejsza ode mnie! To pewnie dlatego. Chociaz na wadze mam 6kg+.
Rozciągnięta chciałaś napisać Ja też +6 kilogramów, idziemy łeb w łeb. Ale ostatnio pozwalam sobie na więcej słodkiego, a przecież miałam ograniczyć, ajć..

Stary 2018-05-07, 19:45   #2310
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ładnie wyglądasz!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości