|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
no kurcze mimo wszystko w głowie powinni mieć jakąś wizję że może ktoś nie lubi niezapowiedzianych odwiedzin.. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam współczuję nalotów,na szczęście teściowie przyjeżdżają bardzo rzadko,może 5 razy do roku,ale też często bez zapowiedzi.Teraz są często,bo 2-razy w tygodniu wożą syna na.karate.
Może drzwi nie otwierajcie??!! ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Myślę,że można spróbować zwrócić uwagę,ale teściowie Sandam nie przyjmą tego do.wiadomości-myślę,że to taki.typ |
|
|
|
|
#2403 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana. Ale dużo popisalyscie. Te co pokazały zdjęcia -Emma, Norka,Karolina- pięknie.super figury.ja mam zamiar o figurę walczyć po porodzie bo mam trochę dodatkowych kg, ale jestem zadowolona bo jak narazie tylko 6 na plusie. Tak jak sobie postanowiłam odżywiam się dość zdrowo, ćwiczę, spaceruje. Tylko ten sezon lodowy- prawie codziennie coś wpada! A jeszcze zrobilyscie smaka kawa mrożona- tez uwielbiam. Ja dziś wizyta o 17.30 jeszcze teraz zawiozę mocz do badania bo 2 tyg temu był taki na granicy. Wczoraj poczyniłem postęp wyprawkowy i zamówiłam mgiełkę Lullalove i szczotkę do włosów- no rzeczywiście pierwszej potrzeby rzeczy, a przeznaczony budżet się kurczy. Popatrzyłam tez na spis rzeczy do szpitala i tam prawie nic nie trzeba, co bardzo mnie cieszy, i naprawde szpital super już , jestem zdecydowana.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#2404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam dzisiaj wizytę, jestem ciekawa ile nasz brzdąc już waży pewnie kawał chłopa z niego już. Wogole przez te wszystkie przygotowania do ślubu itd nie zapisalismy się do szkoły rodzenia, myślicie że jest już za późno? I czy nie jest jeszcze za późno żeby umówić się na usg 3 trymestru? Mamy teraz tak intensywny czas jak nie ślub to mieszkanie, że kompletnie te sprawy wypadły mi z głowy... I jeszcze mam pytanie, wiem że gdzieś już temat był omawiany ale nie mogę znaleźć czy to na tym wątku czy na poprzednim, chodzi mi o ubranka dla malucha do szpitala i na wyjście, bierzecie rzeczy z krótkimi rękawami czy lepiej z długimi czy i takie i takie? Chcę zamówić jakiś ładny komplet na wyjscie ale niewiem za bardzo jaki.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Zakorzenienie
|
Aniama co.to.za mgielka z lullalove?
Sandam.nie jest za późno.Co do ubranka,to zdecydujemy.przy wyjściu,w zależności.od pogody |
|
|
|
|
#2406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak do nich jedziemy to chodzę głodna, bo dla mnie jej jedzenie jest za tłuste i za ciężkie. Wszelkiego rodzaju surówki są niedopuszczalne, bo to tylko zapycha żołądek. Z nalotami nie mam problemów, bo jak ja ich nie przywiozę to sami nie przyjadą, są u nas tak ze 4 razy w roku. Na początku namawiałam do częstszych wizyt, teraz cieszę się, że są tak rzadko. Teściowa zawsze siedzi niezadowolona i widać, że marzy tylko o powrocie do domu. W tym wszystkim jedynie szkoda mi Ewki, bo jak już przyjadą to nie wie co im pokazać, chce się wszystkim pochwalić. Najbardziej jefnak wkur.. mnie ich metody wychowawcze- dziecku trzeba dać wszystko co tylko chce, bo jest małe. Po wizycie u nich Ewa robi się diabolcem nie słuchającym nikogo i chce, żeby wszystko co chce było już i teraz. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak.się nikogo nie spodziewacie,to.można założyć ,że.to oni.No i.wtedy nie podnosic domofonu. Zacznie Was to mocniej wkurzac,jak na przykład będą znajomi i.oni Wam.wpadną |
|
|
|
|
|
#2409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos niestety męża też tak wychowali i często ma problem w dorosłym życiu, żeby ulec komuś, najlepiej, żeby zawsze było po jego 😒
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Widzę temat rzeka rodzice i teściowie. U mnie co do rodziców to spoko nic się nie wracają głównie dlatego że są daleko. Teściowej nie mam ale zostaje teść. Niby się nie wtrąca ale mieszka z nami i ten fakt już mnie denerwuje, mam kompletny brak swobody. Ze względu na mały metraż czuję się jakbyśmy siedzieli sobie wszyscy na głowie. Mieszkał w górach ale coś mu się porobiło i wrócił na stare śmieci. Oczywiście on nie widzi w tym problemu ze ja nie mogę sobie np.gości zaprosić bo on zajmuje salon, że na 50 metrach jest nas teraz 4 a za chwilę będzie nas 5 plus chomik .Codziennie szlak mnie trafia nawet w majtkach sobie pochodzić nie mogę.Co prawda cały czas szukamy nowego lokum ale na razie szans nie widzę na zmianę. Dla wizytujących dzisiaj kciuki i dajcie znać co i jak. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale macie przeboje z tesciamo, o maj gad.... Moi na szczescie są super, ale o tym juz pisałam. Teść ma tylko czasem takie gadanki jak sobie wypije, ale do przeżycia to jest
Moja mama za to jest taka, że potrafi dzwonic do mnie czasem po pięć razy dziennie z pytaniami pt. co masz dzis na obiad, co robisz, a w biedronce promocja na cukier.I dalej nie mogę wstawiać zdjęć z aplikacji :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2416 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy jest tu jakaś w ciąży która nie przytyła nic a nawet schudła? kurcze.... ja schudłam 5 kg i nic do przodu nie mam a brzuszek rośnie.... tylko diabetolog się troche drze.....
|
|
|
#2418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialam Was zaprosić na kawke na balkonik, ale nie moge wstawic zdjęcia no nie wiem dlaczego !!!!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#2419 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do męża to mogę przybić piąteczkę, bo mój to samo - zawsze na wszystko jest czas, nie ma się co spieszyć, a potem kończymy z ręką w nocniku. Tak u nas będzie z wózkiem, jestem tego pewna I ja też jestem odpowiedzialna za myślenie o wszystkim, bo jakby on miał decydować choćby o zapłaceniu rachunków, to byśmy nie mieli ani wody, ani prądu, ani niczego ![]() Cytat:
![]() Karolina, Norka, Emma - no piękne jesteście, dziewczyny Chodząca kobiecość! Cytat:
Dziewczyny, poszłam do Lidla (tylko po tofu, PRZYSIĘGAM! ), a tam w koszach samo dobro! Dużo ubranek z tej ostatniej kolekcji dziecięcej (biobawełna) w śmiesznych cenach, więc kupiłam w sumie 4 pary body i opakowanie otulaczy muślinowych 118x1118 za 14 zł! Były też sweterki, pajace i odzież ciążowa. Np. legginsy ciążowe, które kupiłam zimą za chyba 40zł dziś były po 12 zł , biustonosze do karmienia - dwupak za 20 zł. Padłam.... Jak macie gdzieś Lidla w okolicy to sprawdźcie czy przed czwartkową dostawą nowej kolekcji dzieciowej nie ma u was wyprzedaży tych poprzednich kolekcji
|
|||
|
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Upisalam.dlugiego posta i .upa!
Madziara moi teściowie mają podobne podejście do wychowania! ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Niestety przytylam! |
|
|
|
|
#2421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
pokaż foto! A staniki widziałam ale były mega duże rozmiary ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#2422 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos.ha generalnie nie.lubię gadać przez telefon,lepiej spotkać się.na żywo i pogadać.
Ponadto,w ciąży zrobilam się jedno zadaniowa,jak.gadam pezez telefon,to tylko.gadam,jak gotuję,to.gotuję |
|
|
|
|
#2423 |
|
Wtajemniczenie
|
ale się nasprzątałam
mam teraz za swoje, bo brzuch ciągnie ![]() już odpoczywam, piję kawkę i Was nadrabiam ![]() Moja teściowa (jak i teść) są bardzo aktywni i zdrowo się odżywiają, chciałabym wyglądać tak jak ona w jej wieku Moja mama prowadzi jednak bardziej siedzący tryb życia, ale też należy do szczupłych osób - a już jednak wszyscy dobiegają powoli 60 ![]() Pola chyba Ani chodziło o ten kocyk mgiełkę bambusowy 100%, jest taki cieniutki, idealny do otulania. Mam taki szary i biały---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Sandam na pewno z długim nie wie jeszcze konkretnie co, ale nawet przy dużym upale taki 3dniowy maluszek może zmarznąć.Co innego później, jestem przeciwna przegrzewaniu dzieci |
|
|
|
|
#2424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do lidla, to ja mam niedaleko siebie taki wyprzedażowy i tam od jakiegoś czasu leżą te ciuszki z biobawełny. Wyszukałam sobie (tzn. Małemu ) sweterek i.. tyle. Jakoś powiem Wam, że patrzę na te ciuszki z lidla i jakoś mnie nie powalają... a może już mam na tyle tych ciuszków że nie widzę sensu dokupywać kolejnych...Ale za to rozkochałam się w lumpach... i żałuję, że dopiero teraz! Wczoraj wpadłam na chwilę, i kupiłam pięknego rampersa za całą złotówkę Niestety w moim najbliższym lumpie ciuchy dziecięce przychodzą nieregularnie i trzeba zaglądać... Ale w przyszłym tygodniu jadędo pracy a tam obok jest duży lump to wejdę pooglądać- może coś wyhaczę
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Emma dziękuję
Kropka też.lubię trafić na okazję w lumpku,ale nie mam.cierpliwości |
|
|
|
|
#2426 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi teściowie mieszkają ok 40 km od nas i zawsze się zapowiadają (na szczęście!). Zazwyczaj to my jesteśmy u nich
. Moi rodzice mieszkają bliżej, ale też nigdy nie miałam nagłych niezapowiedzianych wizyt. Mam nadzieję, że zarówno teściowie jak i moi rodzice będą respektować nasze zasady co do odwiedzin i wychowania maluszka - czas pokaże, ale póki co - patrząc na ich dotychczasowe zachowanie - jestem dobrej myśli. Dziewczyny, zwariuję z wyborem łóżeczka :sciana: Cały czas zastanawiam się, czy brać takie pełniące jednocześnie funkcję dostawki: https://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozec...cm-x-10cm-/846 czy brać zwykłe. Z jednej strony ta dostawka jest fajna, ALE z drugiej strony jak tż pójdzie do pracy to ja sama nie przerobię tej dostawki na zwykłe łóżeczko, a chciałabym np. przestawić łóżeczko do salonu w ciągu dnia. No i chciałabym materac grubszy niż 6 cm, a oni dają w zestawie materac 120x60x10, który łączy łóżko rodziców z dziecięcym właśnie o grubości 6cm Ehh te problemy pierwszego świata |
|
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, zastanawiam się czy nie rzucić witamin. Dochodzą jarzyny owoce i nie wystarczyłaby tylko suplementacja dha+ np witamina D?
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Camel, to takie 2 pieluchy muślinowe - jak te z aliexpress, co kiedyś pokazywałam, tylko duuuuużo tańsze. Jedna jest brzoskwiniowa (oby syn mi to wybaczył
), a druga w jakieś słonie czy coś. W tej cenie nie wybrzydzałam ![]() Kropko, ja też teraz pokochałam lumpy właśnie w kontekście ubranek dziecięcych, a te z lidla wzięłam bo dwupak kosztował ze 12 zł, więc tylko trochę więcej niż w lumpie. Czytałam wasze rewelacje odnośnie teściów i cieszę się, że ja nie mam takich problemów. Moi to złoci ludzie. Teściowa ma czasem swoje jazdy i stylówę pt. "ja mam zawsze rację", ale do kwestii wychowania dzieci absolutnie się nie chce wtrącać. Nawet stopuje teścia, jak on się z lekka oburza, że nie będziemy chrzcić małego. A propos kawy mrożonej i lodów - mnie też teraz ciągnie.... Jak nigdy! Dzisiaj może sobie pozwolę na kawę z lodami, uwielbiam ten miks ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2429 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli przebywasz na zew ok 0,5h dziennie to już masz zapewnioną dzienną dawkę - szczególnie teraz, kiedy od miesiąca mamy w Polsce prawdziwe lato
|
|
|
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:18.

no kurcze mimo wszystko w głowie powinni mieć jakąś wizję że może ktoś nie lubi niezapowiedzianych odwiedzin.. 

.
nawet w majtkach sobie pochodzić nie mogę.
Moja mama za to jest taka, że potrafi dzwonic do mnie czasem po pięć razy dziennie z pytaniami pt. co masz dzis na obiad, co robisz, a w biedronce promocja na cukier.

Dobrze, że nam rodzice nie decydują o kolorze farb czy pościeli tylko my, bo faktycznie to pokolenie wyżej często ma takie sztampowe, przedpotopowe pojęcie o tych sprawach. Moja teściowa jak zobaczyła na zdjęciach, że pomalowaliśmy pokój małej na fioletowo-szaro to też widziałam, że zdusiła jakiś komentarz. Może też chciała wściekły róż?
A do niedawna mielismy kota na tymczasie, kocura, który od czasu do czasu sikał na stojąco, po prostu ogon do góry i zamiast w żwirek, to lał po przeciwległej ścianie, a stamtąd pięknie wszystko leciało pod kuwetę. Oj, też epitety odchodziły konkretne! Mam nadzieję, że będzie inaczej przy malutkiej.
) za 350 zł czy używany, ale z komisu, odświeżony, itd. też 2w1 z gwarancją na dwa lata za 650 zł (z możliwością negocjacji, może za 600 by poszło) ??? 
pokaż foto! A staniki widziałam ale były mega duże rozmiary
mam teraz za swoje, bo brzuch ciągnie 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)