Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-09, 18:27   #2641
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Anima, zbieracie miodek ?
Asska super, że wszystko dobrze !!!
Jestem w trakcie przegladania różności ktore dostalam od przyjaciółki dla Małej, ciuszki itp, ale jestem szczęśliwa !

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 18:31   #2642
xXBlankaXx
Zakorzenienie

No Koszyki pełne na gemini i allegro.
Na minkibaby zamówiony kokon,rożek,kocyk bambusowy,kocyk minky i ochraniacz na poręcz do łóżeczka.
Wózek jedziemy zamówić pod koniec maja, ale wybrany już jest więc z głowy temat.

Pozostaje jedynie zamówić koszule do porodu i dwie piżamy na słodki sen
i wanienkę kupić,ale to tam gdzie wózek...
Mam 3x ręcznik kąpielowy
Spiworki też mam kilka sztuk.
Laktator w szafce już jest.
Kropelki sab simplex też mam już.

Muszę jeszcze znaleźć mydło ze srebrem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Przechwytywanie w trybie pełnoekranowym 2018-05-09 192106.jpg (123,8 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (68,7 KB, 68 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (71,9 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (71,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (77,9 KB, 65 załadowań)

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-09 o 19:06
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 18:42   #2643
pola25
Zakorzenienie

Blanka mydło ze srebrem do.krocza?
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 18:49   #2644
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Anima zbieracie miód?

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Hej,
Jestem po wizycie u gin aktualnie 29 tc 6 d wg om mały waży ok. 1,7 kg. Ma dosyć dużą główkę. Z usg teraz wyszedł mi termin na 12.07 czyli wcześniej o 8 dni, ale trzymamy się tego wyliczonego z miesiączki. Młody jest w górnych granicach wagowo, ale mówiła, że jeszcze może przystopować, a jeśli do ok 4 kg pod koniec dobije to raczej cesarka mnie czeka. Na razie mam się nastawiać na sn. Główką dalej leży w dół.

Kolejna wizyta 30.05
No to udana wizyta! Dzieć pewnie przystopuje! Mam nadzieję, że mój Kropson nie będzie 4kg ważyć... No nie wycisnę takiego

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja mam takie ręczniki 75x75 i też wydawały mi się ogromne ale w sumie można dziecko fajnie nimi otulić

Po obiedzie zjadłam lody, a teraz jeszcze wcinam ciasto dzisiaj jestem niemożliwa
Wiecie co? Ja mam jeden ręcznik z kapturem i nie planuję kupować więcej. No chyba że dostanę. Będę wycierać w zwykły ręcznik.

Aaaa wcinaj ciasto...

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Anima, zbieracie miodek ?
Asska super, że wszystko dobrze !!!
Jestem w trakcie przegladania różności ktore dostalam od przyjaciółki dla Małej, ciuszki itp, ale jestem szczęśliwa !

O fajnie że dostałaś! Pochwal się!
Ja przejrzałam to co mam już i stwierdzam, że najwięcej mam 56 A jak Kropson wyjdzie większy to co? Ogólnie to wyżyję z tym co już mam, ale muszę Mamie powiedzieć, że jak będzie kupować ciuszki, to najlepiej pajace 62 i 68

Blanka dzięki za listę produktów!
Kurcze nie pomyślałam o oleju ze słodkich migdałów... Pewnie dużo mam takich pojedynczych rzeczy, których będzie mi brakować...

Aaa tak w ogóle! Dziewczyny jeżeli planujecie zakup w Babyboom/Hubi to mam kod rabatowy na babyboom -5% Jeżeli któraś chętna, to piszcie na priv! Zawsze to kilka zł zaoszczędzone!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 18:57   #2645
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Anima zbieracie miód?

No to udana wizyta! Dzieć pewnie przystopuje! Mam nadzieję, że mój Kropson nie będzie 4kg ważyć... No nie wycisnę takiego

Wiecie co? Ja mam jeden ręcznik z kapturem i nie planuję kupować więcej. No chyba że dostanę. Będę wycierać w zwykły ręcznik.

Aaaa wcinaj ciasto...

O fajnie że dostałaś! Pochwal się!
Ja przejrzałam to co mam już i stwierdzam, że najwięcej mam 56 A jak Kropson wyjdzie większy to co? Ogólnie to wyżyję z tym co już mam, ale muszę Mamie powiedzieć, że jak będzie kupować ciuszki, to najlepiej pajace 62 i 68

Blanka dzięki za listę produktów!
Kurcze nie pomyślałam o oleju ze słodkich migdałów... Pewnie dużo mam takich pojedynczych rzeczy, których będzie mi brakować...

Aaa tak w ogóle! Dziewczyny jeżeli planujecie zakup w Babyboom/Hubi to mam kod rabatowy na babyboom -5% Jeżeli któraś chętna, to piszcie na priv! Zawsze to kilka zł zaoszczędzone!
Ja chce kodzik więc piszem

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 19:00   #2646
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Blanka mydło ze srebrem do.krocza?
Tak

Stary 2018-05-09, 19:02   #2647
aniama6
Zadomowienie

Tak dziewczyny wybieraliśmy miód. Takie Tż-ta hobby a i ja się wciągnęłam. Całkiem duża pasiekę mamy a ze w tym roku wiosna w pełni to i zbiory już całkiem całkiem.
Myślałam ze w tym roku już nic nie pomogę, ale spokojnie daje radę. Za to przed chwila wyszłam do ogródka, nic wielkiego 2 kwiatki posadziłam, pare chwastów usunęłam no i je da rady, schylanie powoduje wielka zgagę, już któryś raz z kolei.chyba nic już dziś nie zjem. Blanka fajnie ze udostępniłas swoje listy zakupów muszę się przyjrzeć co ja mam na liście i kupować powoli.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 19:05   #2648
KarolinaK
Zakorzenienie

Ehh mam dzis glowe w chmurach. Bylaw umowiona z mezczyzna od oswietlenia na 17 jeszcze wysłał mi SMS o 16 czy to spotkanie jest aktualne odpisałam ze oczywiscie czekam na niego... Mysle sobie mam jeszcze 2 godziny spokojnie zeobie sushi. Wstawilam ryz. Pokroilam wszytsko. Z kuchni widze ze jakis van parkuje mi przed oknem. Mysle sobie pewnie jakas przesyłka. Otwieram a gościu patrzy na mnie . A ja sie pytam o co chodzi? A on mi mowi ze światło przyjechał obejrzeć . Zupełnie straciłam poczucie czasu. Myslalam ze ma przyjechać o 19... z tego wszytskiego ryz wyłączyłam za szybko... nie dogotowal sie. Także musze nowy gotować. Wiec sie robi a przygotowanie tego ryżu to najbardziej skomplikowana cześć.
No nic w międzyczasie robie ciasto Poli. Piecze sie w piekarniku. Nawte miksera juz nie chciało mi sie wyciągać. Trzepaczką wymieszałam.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 19:08   #2649
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Tak dziewczyny wybieraliśmy miód. Takie Tż-ta hobby a i ja się wciągnęłam. Całkiem duża pasiekę mamy a ze w tym roku wiosna w pełni to i zbiory już całkiem całkiem.
Myślałam ze w tym roku już nic nie pomogę, ale spokojnie daje radę. Za to przed chwila wyszłam do ogródka, nic wielkiego 2 kwiatki posadziłam, pare chwastów usunęłam no i je da rady, schylanie powoduje wielka zgagę, już któryś raz z kolei.chyba nic już dziś nie zjem. Blanka fajnie ze udostępniłas swoje listy zakupów muszę się przyjrzeć co ja mam na liście i kupować powoli.

O podziwiam roboty pewnie jest przy takiej pasiece, ale za to miodzik wynagradza. W sezonie jesienno-zimowym to u mnie miodu idzie trochę.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 19:14   #2650
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dodałam jeszcze do gemini te mydło że srebrem, bo jednak jest dostępne, termofor z pestek wiśni, oraz mydełko w kostce dla małej - Linomag.
Teraz już mam wszystko

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-09 o 19:18
Stary 2018-05-09, 19:21   #2651
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Na minkibaby zamówiony kokon,rożek,kocyk bambusowy,kocyk minky i ochraniacz na poręcz do łóżeczka.
Wózek jedziemy zamówić pod koniec maja, ale wybrany już jest więc z głowy temat.

Mam 3x ręcznik kąpielowy

u mnie to samo właśnie - poszło zamówienie na gemini tylko kwota dwa razy większa.. ja nie wiem co ja tam nawrzucałam

a i u mnie pierwsze pranie się suszy przez moje samopoczucie, jakoś mam wrażenie, ze nie dotrwam do lipca więc spinam poślady i ogarniam to wszystko

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-05-09 o 19:25
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 19:23   #2652
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
u mnie to samo właśnie - poszło zamówienie na gemini tylko kwota dwa razy większa.. ja nie wiem co ja tam nawrzucałam
Może kupiłas laktator, termometr, katarek itp??

Stary 2018-05-09, 19:24   #2653
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Norce chodzilo o mój balkon
Tak jak mowilam, zjadlam cztery cukierki....DLACZEGO ?!

Zjadłaś bo są pyszne ja też przed chwilą zjadłam loda no i trudno stało się. Zostają tylko wyrzuty sumienia

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Cytat:
Obiecałam zagadkę co dziś robimy to daje zdjęcie, ale chyba prosta zagadka. Choć ja od godziny poleguje i czytam kryminał Mroza, fajny, lekki. Nawet przysnelam, ale to dlatego ze na burze się u nas zbiera. Która to polecała kawę z lodami? Właśnie wypiliśmy i chyba to będzie mój hit na najbliższe dni. Guru, ciekawy opis opieki ciążowej, generalnie mi się podoba, na luzie bez paniki, ale rzeczywiście badań genetycznych brak. U nas teoretycznie to wiele jest na NFZ, śle w praktyce pewnie ciężko się dostać. No genetyczne dla grup ryzyka. Ale mam znajome/osoby w rodzinie które chodziły na NFZ i wszystko ok. Muszę tez powiedziec, ze szpital który wybrałam tez z tego co wiem standardy podobne do tych co opisujesz, ja generalnie polecam placówki prywatne z kontraktem NFZ, sama w takiej pracuje i wiem ze wszystko inaczej działa niż w państwowych molochach. A teraz obiecane zdjęcie.Załącznik 7529631

O miodek będzie mniam, mniam

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 19:30   #2654
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja chce kodzik więc piszem

Wysłałam

Cytat:

No ja od schylania też mam zgage. I dzisiaj czuję w brzuchu, że jednak przeszłam kawał drogi przedpołudniem... Więc leżę i odpoczywam. Od czasu do czasu robię przery w leżeniu na oglądanie, co już mam dla Młodego Mam syf w domu ale nie będę sprzątać. Jutro...

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ehh mam dzis glowe w chmurach. Bylaw umowiona z mezczyzna od oswietlenia na 17 jeszcze wysłał mi SMS o 16 czy to spotkanie jest aktualne odpisałam ze oczywiscie czekam na niego... Mysle sobie mam jeszcze 2 godziny spokojnie zeobie sushi. Wstawilam ryz. Pokroilam wszytsko. Z kuchni widze ze jakis van parkuje mi przed oknem. Mysle sobie pewnie jakas przesyłka. Otwieram a gościu patrzy na mnie . A ja sie pytam o co chodzi? A on mi mowi ze światło przyjechał obejrzeć . Zupełnie straciłam poczucie czasu. Myslalam ze ma przyjechać o 19... z tego wszytskiego ryz wyłączyłam za szybko... nie dogotowal sie. Także musze nowy gotować. Wiec sie robi a przygotowanie tego ryżu to najbardziej skomplikowana cześć.
No nic w międzyczasie robie ciasto Poli. Piecze sie w piekarniku. Nawte miksera juz nie chciało mi sie wyciągać. Trzepaczką wymieszałam.
Podziwiam Cię, że chce Ci sie robić sushi! Ja uwielbiam je jeść, ale nie chciałoby mi się robić Za dużo roboty... Lenię jestę

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-09, 19:34   #2655
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Ale u mnie burza przyszła aż mam ciary na plecach wrrrr

Stary 2018-05-09, 19:37   #2656
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Ale u mnie burza przyszła aż mam ciary na plecach wrrrr

u mnie to samo, ale ja lubię burze
Stary 2018-05-09, 19:41   #2657
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Mam 3x ręcznik kąpielowy

Mi właśnie dzisiaj przyszło zamówienie z minky baby jestem zadowolona.

Stary 2018-05-09, 19:41   #2658
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka, super lista ! Przypomne tylko o pampersach - ktoras z dziewczyn mi mowila o tym jak zobaczyla u mnie w koszyku jedynki - jak jestes w klubie rossne to od 34 tygodnia ciąży mozesz odebrac paczke za 1 gr, więc ja wyrzucilam z koszyka
Kropko, a ten kod skad masz ? Pewnie tylko dla jednej z nas starczy
Pewnie nikogo nie zdziwie tym, ze nigdy nie jadlam sushi i dlugo nie zjem bo moj maz zgadnijcie co - nie jada ryb i ma pewno nie zje wodorosta hahaha
U Was burze a u mnie słońce i duchota caly dzień.
Ogolnie czytam o tych wyprawkach, koszykach, i zaczynam łapać jakiegos schiza, że to juz zaraz, a przeciez bylo tyle czasu wczesniej, i czy ja w ogole jestem gotowa psychicznie juz na to... boje sie że czegos nie ogarne, ogólnie czuje sie ostatnio jakas nieprzygotowana, wszystko mnie stresuje i powoduje jakis wewnetrzny dyskomfort.... czy to taki normalny strach pierworodki ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 19:43   #2659
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Blanka, super lista ! Przypomne tylko o pampersach - ktoras z dziewczyn mi mowila o tym jak zobaczyla u mnie w koszyku jedynki - jak jestes w klubie rossne to od 34 tygodnia ciąży mozesz odebrac paczke za 1 gr, więc ja wyrzucilam z koszyka
Pewnie nikogo nie zdziwie tym, ze nigdy nie jadlam sushi i dlugo nie zjem bo moj maz zgadnijcie co - nie jada ryb i ma pewno nie zje wodorosta hahaha
Ogolnie czytam o tych wyprawkach, koszykach, i zaczynam łapać jakiegos schiza, że to juz zaraz, a przeciez bylo tyle czasu wczesniej, i czy ja w ogole jestem gotowa psychicznie juz na to... boje sie że czegos nie ogarne, ogólnie czuje sie ostatnio jakas nieprzygotowana, wszystko mnie stresuje i powoduje jakis wewnetrzny dyskomfort.... czy to taki normalny strach pierworodki ?

Gwarantuje Ci że normalny ja też tak mam, a dzisiaj już sobie takie rzeczy sobie wkręcam że szok

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 19:57   #2660
aaska92
Zadomowienie

Cytat:

Te same myśli mi przechodzą przez głowę. Wydawało się tyle czasu, a tu teraz pędzi jak szalony. Ja nie dość , że pierworódka to nie miałam wcześniej kontaktu z tak maleńkimi dziećmi do 3-mca. Więc ogarnia czasem przerażenie. Uspokaja mnie lista wyprawko wa, żeby mieć wszystko co niezbędne i wykłady w szkole rodzenia. Powoli też zaczyna czasem mnie ogarniać strach przed porodem.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 20:00   #2661
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Kod mam z ulotki, którą dostalam przy pierwszym zamowieniu z hubi! Tam jest lista wyprawki i na koncu kod- i działa wielokrotnie. Wrzuce go na fb- nie chce tutaj żeby czasem go nie zablokowali

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-09, 20:11   #2662
pola25
Zakorzenienie

Zua to normalne!

Też muszę się zmobilizować z tą wyprawka!Jutro kończę gemini!
Stary 2018-05-09, 20:23   #2663
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Tak w końcu się spotkamy idziesz sama?

Oj w końcu! Tak blisko, a tak daleko Zapisana jestem z mężem, ale wiem, że w przyszłym tygodniu będzie pracował do 17, więc nie wiem, czy zdąży. Musimy się jakoś rozpoznać

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !
Dziś u mnie powrócił w nocy skurcz łydki, ale też ostatnie dni nie brałam dodatkowego magnezu. Zawsze biorę suplement i w nim coś jest, ale to za mało, także się poprawiam i liczę, że skurcze miną.

A mnie dziś w nocy pierwszy raz obudził ból przy przekręcaniu z jednego boku na drugi takie ukłucie w pachwinie jakby na zgięciu. Zaraz przeszło, ale się przestraszyłam.
Asiu, rozumiem Cię świetnie ze skurczami, jeśli już mają mnie łapnąć, to właśnie w nocy. Ostatnio nawet specjalnie wstawałam w nocy NIE NA SIKU, a na magnez O dziwo, zbadałam sobie poziom magnezu i mam w górnych rejonach normy. Ale może akurat miałam dobry dzień, gdy pobierali mi krew.

Cytat:
Dziewczyny melduję się po.wizycie ,wszystko ok,pozamykana itd Mała waży 2071g!!Termin z usg na 29.06.!!!
Lekarz też coś.powiedział jak bylam.na fotelu,tylko nie pamiętam dokładnie,mała przyparta??!!
Rewelacja, Polu 2 kilo, ładne gabaryty ma Twoja dziewczynka! Najważniejsze, że prawidłowo przybiera na wadze, to oznacza dobrych przepływów i nie ma się co martwić tym łożyskiem na zapas (tyle się dowiedziałam dziś od gina w tej sprawie - że postęp starzenia się łożyska i ew. jego niewydolności ma przełożenie na przybieranie dziecka na wadze, więc to pierwszy sygnał, że coś się dzieje nie tak. Jeśli jest w porządku, to nie ma strachu! A poza tym ocenianie wg skali Grannuma jest bardzo subiektywne, różni lekarz potrafią totalnie różnie ocenić to samo łożysko).

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Pierwszy fotel to ten za ok. 400 zł., jest na białych nóżkach.
Ten drugi nowy za 700 zł z wysyłką byłby obity tę fioletową tkaniną.
Fotel z czwartego zdjęcia totalnie skradł moje serce, ale kosztuje jakieś 1370 zł w wysyłką... Dlaczego.... Załącznik 7529316Załącznik 7529326Załącznik 7529331Załącznik 7529336
Ale wynalazłaś ładne meble Dasz linka do sklepu/sprzedawcy od tego drugiego fotela za 700? Na razie i tak mnie chyba nie stać, ale to fioletowe obicie by idealnie pasowało do pokoiku Madzi (mam nadzieję, że nie pogniewasz się za odgapianie, jakby co )

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Aha, summer, pytałaś skąd info o tym wiesiołku, że mógł wpłynąć na postarzenie się łożyska - tak nam wczoraj powiedział gin od prenatalnych. Bardzo mnie to zdziwiło, bo właśnie zewsząd miałam informacje, że wiesiołek jest dozwolony w ciąży. Koleżanka przez całą ciążę zażywała, bo świetnie wpływa na zapobieganie rozstępom, i nic nie mówiła, żeby jej zaszkodził. A ten ginekolog wczoraj podsumował, że nie jest zbadany dokładny wpływ różnych ziół na ciążę i dlatego uznaje się, że mogą powodować wapnienia. A już czystek jest kategorycznie zabroniony. Ale tak sobie myślę - zioła ziołami, przecież np. pokrzywa to też jakieś tam zielsko, a się je zaleca na poziom żelaza. Jakoś nie składa mi się to wszystko w logiczną całość

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-09, 20:25   #2664
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Oj w końcu! Tak blisko, a tak daleko Zapisana jestem z mężem, ale wiem, że w przyszłym tygodniu będzie pracował do 17, więc nie wiem, czy zdąży. Musimy się jakoś rozpoznać

Asiu, rozumiem Cię świetnie ze skurczami, jeśli już mają mnie łapnąć, to właśnie w nocy. Ostatnio nawet specjalnie wstawałam w nocy NIE NA SIKU, a na magnez O dziwo, zbadałam sobie poziom magnezu i mam w górnych rejonach normy. Ale może akurat miałam dobry dzień, gdy pobierali mi krew.

Rewelacja, Polu 2 kilo, ładne gabaryty ma Twoja dziewczynka! Najważniejsze, że prawidłowo przybiera na wadze, to oznacza dobrych przepływów i nie ma się co martwić tym łożyskiem na zapas (tyle się dowiedziałam dziś od gina w tej sprawie - że postęp starzenia się łożyska i ew. jego niewydolności ma przełożenie na przybieranie dziecka na wadze, więc to pierwszy sygnał, że coś się dzieje nie tak. Jeśli jest w porządku, to nie ma strachu! A poza tym ocenianie wg skali Grannuma jest bardzo subiektywne, różni lekarz potrafią totalnie różnie ocenić to samo łożysko).

Ale wynalazłaś ładne meble Dasz linka do sklepu/sprzedawcy od tego drugiego fotela za 700? Na razie i tak mnie chyba nie stać, ale to fioletowe obicie by idealnie pasowało do pokoiku Madzi (mam nadzieję, że nie pogniewasz się za odgapianie, jakby co )

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Aha, summer, pytałaś skąd info o tym wiesiołku, że mógł wpłynąć na postarzenie się łożyska - tak nam wczoraj powiedział gin od prenatalnych. Bardzo mnie to zdziwiło, bo właśnie zewsząd miałam informacje, że wiesiołek jest dozwolony w ciąży. Koleżanka przez całą ciążę zażywała, bo świetnie wpływa na zapobieganie rozstępom, i nic nie mówiła, żeby jej zaszkodził. A ten ginekolog wczoraj podsumował, że nie jest zbadany dokładny wpływ różnych ziół na ciążę i dlatego uznaje się, że mogą powodować wapnienia. A już czystek jest kategorycznie zabroniony. Ale tak sobie myślę - zioła ziołami, przecież np. pokrzywa to też jakieś tam zielsko, a się je zaleca na poziom żelaza. Jakoś nie składa mi się to wszystko w logiczną całość
Ja idę sama bo mój mąż nie zdąży no jakoś się zgadamy hihi

Stary 2018-05-09, 20:27   #2665
pola25
Zakorzenienie

Regular też tak myślę z tym.lozyskiem.Cieszę się ,że mała.ładnie przybiera,a dla mnie oznacza ,że.wszystko.jest.ok.:cmo k:

Dziewczyny przypomnialam sobie.z wizyty-to.glowka.jest.przyparta, czyli.napiera,jeśli.się by.pojawiły.skurcze to.urodzić można.Gin mnie.nie straszył,wie,że jestem panikara.Stwierdziliśmy z mężem ,że i.tak.więcej nie mogę zrobić,biorę magnez,doraznie rozkurczowe i.naprawdę się oszczedzam.
Ale czuję taki ból w kroczu od kilku dni i.tak.myslalam,że mała wyjścia szuka
Stary 2018-05-09, 20:37   #2666
aniama6
Zadomowienie

Zua ten strach zupełnie normalny. Mam to samo, raz strach przed porodem, dwa ze coś pójdzie nie tak, trzy jak to będzie z dzieckiem. Doświadczenie z dziećmi mam duże raczej i osobiście i zawodowo. No ale boje się niewyspania, ja jestem śpioch straszny; obawiam się 24 h z dzieckiem w domu itp itd. Tez się stresuje wyprawka i przygotowaniami ale z drugiej strony ci się stanie jak mi kocyka czy prześcieradła zabraknie? Kupię i tyle. Co nie zmienia faktu ze w pt i sobotę ostro jadę z lista.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 20:39   #2667
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu ważna, ze córa cała i zdrowa!

Norciu o czym Ty w ogóle piszesz fasolka z bułką... ommmmm ja uwielbiam taka od babci z ogródka

przespałam dwie godzinki, jakoś mi lepiej.
Odebrałam dziś kolejną paczkę a w nich pieluszki tetrowe, ręcznik babyono.. ale wzięłam 100x100 i to był chyba błąd. Jest ogromniasty teraz dostałam smsa, że w paczkomacie czeka kolejna paczka nie mogli za jednym razem?
w rossmanie kupiłam też trochę rzeczy do szpitala, chusteczki dla małego, woreczki na pampersy. oo i japonki pod prysznic
Tez kupiłam taki duży recznik stwierdzilam ze będzie można otulic małego poszukam jeszcze z jednego mniejszego i będzie elegancko

a pieluch tetrowycg to chyba nakupilam za dużo mam 16 dużych i 4 małe

Cytat:
ja mam takie ręczniki 75x75 i też wydawały mi się ogromne ale w sumie można dziecko fajnie nimi otulić

Po obiedzie zjadłam lody, a teraz jeszcze wcinam ciasto dzisiaj jestem niemożliwa
Na zdrówko u mnie ostatnio lody to praktycznie codziennie
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 20:42   #2668
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

a i u mnie pierwsze pranie się suszy przez moje samopoczucie, jakoś mam wrażenie, ze nie dotrwam do lipca więc spinam poślady i ogarniam to wszystko
ja nie wiem jak to zrobiłam, ale na Gemini mam grubo ponad 800zł :/ jest tam termometr bezdotykowy i spory zapas witamin ciążowych i mam wrażenie, że reszta to same niezbędne rzeczy..
Zamawiam w weekend, bo będzie już po najcięższych remontach i będę mogła pakować torbę i układać te rzeczy w szufladach

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Tez kupiłam taki duży recznik stwierdzilam ze będzie można otulic małego poszukam jeszcze z jednego mniejszego i będzie elegancko

a pieluch tetrowycg to chyba nakupilam za dużo mam 16 dużych i 4 małe

Na zdrówko u mnie ostatnio lody to praktycznie codziennie
też mam w koszyku 20szt tetrowych pieluch może to faktycznie przesada, ale każda mama mi mówi, że tego nigdy za mało
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-09, 20:47   #2669
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Regular też tak myślę z tym.lozyskiem.Cieszę się ,że mała.ładnie przybiera,a dla mnie oznacza ,że.wszystko.jest.ok.:cmo k:

Dziewczyny przypomnialam sobie.z wizyty-to.glowka.jest.przyparta, czyli.napiera,jeśli.się by.pojawiły.skurcze to.urodzić można.Gin mnie.nie straszył,wie,że jestem panikara.Stwierdziliśmy z mężem ,że i.tak.więcej nie mogę zrobić,biorę magnez,doraznie rozkurczowe i.naprawdę się oszczedzam.
Ale czuję taki ból w kroczu od kilku dni i.tak.myslalam,że mała wyjścia szuka
Polu będzie dobrze na pewno dotrwasz do terminu, tak jak piszesz dużo odpoczywać i się oszczędzać

Stary 2018-05-09, 20:59   #2670
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie wiem jak to zrobiłam, ale na Gemini mam grubo ponad 800zł :/ jest tam termometr bezdotykowy i spory zapas witamin ciążowych i mam wrażenie, że reszta to same niezbędne rzeczy..
Zamawiam w weekend, bo będzie już po najcięższych remontach i będę mogła pakować torbę i układać te rzeczy w szufladach

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

też mam w koszyku 20szt tetrowych pieluch może to faktycznie przesada, ale każda mama mi mówi, że tego nigdy za mało
Na jaki termometr się zdecydowalas?

Co do pieluch - tez wyszłam z takiego założenia dziś je poprałam, jutro czeka mnie prasowanie
A ubranka to nie wiem kiedy ogarnę
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości