Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 16:19   #3271
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Cami, jeszcze tak dokladnie nie wiem które łóżeczko wybierzemy. Musimy poogladac, podotykac ale na pewno cos z tych tańszych, jak nie to najtańsze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
W tych łóżeczkach nie ma wyjmowanych szczebelkow

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 16:20   #3272
aniama6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Które łóżeczko kupujesz?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

O aż tyle to pierwszy raz. Nie wiem czy to błąd pomiary pod spodem jest napisane że badanie wykonano 2x..

Tak, zawsze tak piszą ze 2 razy jak jest odchylenie, ale to nie zrobione 2x tylko sprawdzone. I jeśli się skleiły no to komputer tak policzy i koniec. Nie ma się co przejmować, częsta sprawa, ale ze ciąża, poród to trzeba badanie powtórzyć żeby się potem nikt nie czepiał. I żadnych metod specjalnie nie ma na podniesienie. Po prostu przy kolejnym badaniu zazycz sobie liczenia manualnego i wszystko będzie ok. A ja dziś w ramach zużywania zapasów z zamrażarki zrobiłam zupe krem z zielonego groszku, pycha. Co do godzin pracy to ja mam nieregularne i sobie chwale, tz 7-15, ale czasem 24 godz a potem dzień wolny i te dnie wolne są super bo naprawdę można dużo zrobić/załatwić.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 16:49   #3273
fioletowe okulary
Raczkowanie

Camelitos A może masz po prostu maloplytkowosc ciężarnych? Poczytaj o tym, to nic strasznego, czesc ciezarnych tak ma i nie wiadomo jaka jest tego przyczyna,a po ciąży płytki odbijają już do normalnego poziomu ja dzisiaj trafiłam do szpitala i dostałam pierwsze sterydy na płuca, jutro drugie. Wiecie może ile po takich zastrzykach trzymają w szpitalu?
Stary 2018-05-15, 16:58   #3274
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Camelitos A może masz po prostu maloplytkowosc ciężarnych? Poczytaj o tym, to nic strasznego, czesc ciezarnych tak ma i nie wiadomo jaka jest tego przyczyna,a po ciąży płytki odbijają już do normalnego poziomu ja dzisiaj trafiłam do szpitala i dostałam pierwsze sterydy na płuca, jutro drugie. Wiecie może ile po takich zastrzykach trzymają w szpitalu?
Jak to jesteś w szpitalu??
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 16:58   #3275
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
W tych łóżeczkach nie ma wyjmowanych szczebelkow

a to jest jakaś megam potrzebna funkcja? W sensie, starczy na krócej takie lóżeczko?
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 17:02   #3276
pola25
Zakorzenienie

Bursztynku.lepiej Ci???
Stary 2018-05-15, 17:22   #3277
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Bursztynku.lepiej Ci???
Polu słonko, tak trochę lepiej, boli mnie ten brzuch jeszcze ale nie tak często i rzadziej mi się ten brzuch stawia. Ale tak jak mówiłam leżę cały dzień, na dodatek boli mnie dzisiaj głowa ale to pewnie z niewyspania i pogody.
Zwiekszylam dawkę magnesu i przy mocnym bólu nospa forte.

A ty jak? Bo pisałaś że też masz dzisiaj kiepskie samopoczucie, mam nadzieję że to tylko przez pogodę.

A no i apetyt mam dzisiaj straszny, cały czas coś od bym jadła

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Co się stalo? Mam nadzieję że wszystko ok?
Ja jak byłam miesiąc temu w szpitalu miałam 4 dawki sterydów co 12h. A trzymali mnie tydzień ale to bardziej taka ich polityka niż potrzeba żeby tak mnie długo trzymać. Trafiłam do szpitala w poniedziałek a w sumie w środę mogliby mnie wypuścić a dotrzymali do następnego poniedziałku i wyszłam na własne żądanie.

Daj znać co się dzieje

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
a to jest jakaś megam potrzebna funkcja? W sensie, starczy na krócej takie lóżeczko?
Zua bardziej może wygoda, jak dziecko jest większe i już chodzące to po drzemce samo może wyjść z łóżeczka i nie woła żeby je wyciągnąć. Moja córcia jak była malutka to dzięki tym wyciąganym szczebelkom wchodziła sama do łóżeczka żeby np. się pobawić albo jak czuła się zmęczona to sama wchodziła i zasypiała. Ale to nie jest reguła że muszą być wyciągane jak dla mnie.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 17:28   #3278
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Polu słonko, tak trochę lepiej, boli mnie ten brzuch jeszcze ale nie tak często i rzadziej mi się ten brzuch stawia. Ale tak jak mówiłam leżę cały dzień, na dodatek boli mnie dzisiaj głowa ale to pewnie z niewyspania i pogody.
Zwiekszylam dawkę magnesu i przy mocnym bólu nospa forte.

A ty jak? Bo pisałaś że też masz dzisiaj kiepskie samopoczucie, mam nadzieję że to tylko przez pogodę.

A no i apetyt mam dzisiaj straszny, cały czas coś od bym jadła

U nas pochmurno i cos pewnie z ciśnieniem,tak mi nie fajnie jest.
Byliśmy po.fotelik,kupilismy pebble z baza,byla znizka 15%,więc cena niezła,kolor szary,bo inny.mi.się nie podobal.W gratisie dostaliśmy.piękna opaske.

Byla położna i mowila,aby myc buzię w środku!!!!Starszemu.nie mylam.Slyszalyscie o tym???Wodą przegotowana lub mineralna,myjka lub pieluszka.

Pani mi humor poprawiła,bo powiedziała,że gdyby mnie z synem na ulicy zobaczyla,to nie powiedziala że jestem jego mama,bo bardzo mlodo wygladam.Odmlodzila mnie o 10 lat.

Byla dziewczyna z 34 tyg,miała bardzo mały brzusio,ustąpił a mi.miejsca,bo chyba myslala,ze zaraz rodze.Od 2dni mam jeszcze wiekszy brzuch-95 cm.

No i byliśmy na pysznym obiadku i kawce.

Ja nie mam.apetytu,chyba prxez to.,że zmierzylam cukier po śniadaniu i.mialam wysoki????!!!Potem po każdym posiłku ok,ale ten.ranny mnie zmartwil.
Stary 2018-05-15, 17:42   #3279
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Byliśmy po.fotelik,kupilismy pebble z baza,byla znizka 15%,więc cena niezła,kolor szary,bo inny.mi.się nie podobal.W gratisie dostaliśmy.piękna opaske.

Byla położna i mowila,aby myc buzię w środku!!!!Starszemu.nie mylam.Slyszalyscie o tym???Wodą przegotowana lub mineralna,myjka lub pieluszka.

Pani mi humor poprawiła,bo powiedziała,że gdyby mnie z synem na ulicy zobaczyla,to nie powiedziala że jestem jego mama,bo bardzo mlodo wygladam.Odmlodzila mnie o 10 lat.

Byla dziewczyna z 34 tyg,miała bardzo mały brzusio,ustąpił a mi.miejsca,bo chyba myslala,ze zaraz rodze.Od 2dni mam jeszcze wiekszy brzuch-95 cm.

Ja nie mam.apetytu,chyba prxez to.,że zmierzylam cukier po śniadaniu i.mialam wysoki????!!!Potem po każdym posiłku ok,ale ten.ranny mnie zmartwil.
O tym myciu buzi wewnątrz słyszałam, gazikiem lub pieluchą tetrową na palcu zamoczoną w przegotowanej wodzie .

No przestań, ja mam prawie taki sam brzuch (93 cm) i nie wydaje mi się jeszcze taki giga

Stary 2018-05-15, 17:47   #3280
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
O tym myciu buzi wewnątrz słyszałam, gazikiem lub pieluchą tetrową na palcu zamoczoną w przegotowanej wodzie .

No przestań, ja mam prawie taki sam brzuch (93 cm) i nie wydaje mi się jeszcze taki giga

ile masz wzrostu?ja mam 1,50
Stary 2018-05-15, 17:48   #3281
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
ile masz wzrostu?ja mam 1,50
10 cm więcej, to już robi różnicę

Stary 2018-05-15, 17:53   #3282
aniama6
Zadomowienie

Ale macie małe brzuchy, u mnie dawno setka przekroczona, ale pewnie blisko setki było przed ciąża, ale za to po porodzie planuje dojść do figury modelki haha. Ale mam złe samopoczucie dziś. Leżę w łóżku i nie nam siły wstać, a wiem ze jak nie wstanę to będę bez energii do wieczora. I co tu robić hmm

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 17:54   #3283
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:

Ja przemywalam córce buzię w środku właśnie pieluszką lub gazikiem.

My też zamówiliśmy w poniedziałek wózek i do tego był fotelik maxi Cosi Citi ale bazy nie kupuję, miał być za dwa tygodnie ze względu na wybrany kolor ramy i obicia a będzie już jutro.

15%to zawsze coś

Stary 2018-05-15, 17:56   #3284
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przemywalam córce buzię w środku właśnie pieluszką lub gazikiem.

My też zamówiliśmy w poniedziałek wózek i do tego był fotelik maxi Cosi Citi ale bazy nie kupuję, miał być za dwa tygodnie ze względu na wybrany kolor ramy i obicia a będzie już jutro.

15%to zawsze coś

200zł

Kurde jakiś spadek nastroju mam,chętnie bym sobie popłakała

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-15 o 17:58
Stary 2018-05-15, 17:58   #3285
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
200zł
No 200 drogą nie chodzi super

Stary 2018-05-15, 18:00   #3286
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
200zł

Kurde jakiś spadek nastroju mam,chętnie bym sobie popłakała
Popraw sobie czymś humor, może jakaś komedia do obejrzenia, książka, coś słodkiego ?

Stary 2018-05-15, 18:00   #3287
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
No 200 drogą nie chodzi super

Dokładnie!

Dziewczyny ponawiam pytanie o kurzajkę!

Pyt nr 2:co kupujecie do wózka-przesciaradlo?jesli tak to jakie?
Stary 2018-05-15, 18:10   #3288
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Dokładnie!

Dziewczyny ponawiam pytanie o kurzajkę!

Pyt nr 2:co kupujecie do wózka-przesciaradlo?jesli tak to jakie?
Ja wezmę albo w babyboom, albo w Magmarisie prześcieradła do wózka, chociaż trochę się obawiam, czy mi wystarczą na długość, bo wszystkie sa 38x80, a moja gondola będzie miala az 83cm. Najwyżej doszyje jakieś naddatki czy coś. Nie wydaje mi sie, żeby było jeszcze coś potrzebne, no poza dzieckiem, jego ubrankami i ew. kocykiem/pieluszką.

Fioletowe okulary, mam nadzieję, że jesteś tylko na jakiejś niegroźnej obserwacji i szybko wyjdziesz do domu

Moim zdaniem też macie małe brzuszki, jeszcze tyle cm do setki Ja te wymiary mialam chyba ze 2 m-ce temu, a też mi się wydaje, ze nie jestem gruba, każdy mówi, że dobrze wyglądam i że w pierwszej ciąży często brzuszek nie rośnie za duży, i że tak właśnie wyglądam

A co do fotelika to też u nas już decyzja zapadła, bierzemy Nanie Ferrari BeOne czarny albo szary. Pasuje do naszego stelaża bez żadnych adapterów, ma prawie identyczne wyniki w Adacu jak Maxi Cosi (ogólna ocena to też 4 gwiazdki), a cena jest dwa razy niższa. Trochę nie rozumiem tego boomu na Maxi Cosi, jak dla mnie maja zarąbisty marketing i stąd ich popularność i siła przebicia wśród rodziców, a jest dużo marek, które maja takie same czy porównywalne parametry bezpieczeństwa.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2018-05-15 o 18:13
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 18:26   #3289
summer_overture
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedź odnośnie kąpieli. Ja zobaczę, ile wyniesie mój koszyk na Gemini i jak już niczego nie będę dorzucać, to zostawię ten zestaw z Musteli za stówkę. Jak nie - oliwa z oliwek i olejek z Babydream na rozstępy (ma fajny skład).

Zua - na razie mam na oku ten bujaczek z Tiny Love, bo trafił się używany, jak nie zdążę go capnąć, to wtedy wezmę Kinderkraft. Chociaż nigdzie ich nie widuję stacjonarnie i to mnie martwi - Tiny Love można macnąć choćby w Smyku, a ten...

Fioletowe - co się dzieje? skoro dają ci sterydy to podejrzewają, że akcja porodowa się zacznie niebawem?

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 18:30   #3290
fioletowe okulary
Raczkowanie

Od kilku dni miałam mocniejsze skurcze niż zawsze i ból kręgosłupa, dzisiaj mój lekarz mnie zbadał i szyjka w 2 tyg. Skrocila się z 32 do 25 mm stąd decyzja o sterydach
Stary 2018-05-15, 18:35   #3291
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Ja wezmę albo w babyboom, albo w Magmarisie prześcieradła do wózka, chociaż trochę się obawiam, czy mi wystarczą na długość, bo wszystkie sa 38x80, a moja gondola będzie miala az 83cm. Najwyżej doszyje jakieś naddatki czy coś. Nie wydaje mi sie, żeby było jeszcze coś potrzebne, no poza dzieckiem, jego ubrankami i ew. kocykiem/pieluszką.

Fioletowe okulary, mam nadzieję, że jesteś tylko na jakiejś niegroźnej obserwacji i szybko wyjdziesz do domu

Moim zdaniem też macie małe brzuszki, jeszcze tyle cm do setki Ja te wymiary mialam chyba ze 2 m-ce temu, a też mi się wydaje, ze nie jestem gruba, każdy mówi, że dobrze wyglądam i że w pierwszej ciąży często brzuszek nie rośnie za duży, i że tak właśnie wyglądam

A co do fotelika to też u nas już decyzja zapadła, bierzemy Nanie Ferrari BeOne czarny albo szary. Pasuje do naszego stelaża bez żadnych adapterów, ma prawie identyczne wyniki w Adacu jak Maxi Cosi (ogólna ocena to też 4 gwiazdki), a cena jest dwa razy niższa. Trochę nie rozumiem tego boomu na Maxi Cosi, jak dla mnie maja zarąbisty marketing i stąd ich popularność i siła przebicia wśród rodziców, a jest dużo marek, które maja takie same czy porównywalne parametry bezpieczeństwa.

Ja prześcieradła do wózka kupiłam frotte w baby boom będą na chłodniejsze dni i w macmaris te z jersey na lato. Jutro mają być paczki to zobaczę jak to wygląda. Też się zastanawiam wymiarami ale może jakoś się naciagnie

Co do fotelika to parametry bezpieczeństwa jak dla mnie to punkt pierwszy, ale zaraz po nich liczyła się też dla mnie waga fotelika i to jak dziecko jest w nim ułożone. Za fotelik maxi cosi zapłaciłam ok 330 zł więc nie wydaje mi się żeby był bardzo drogi + adaptery ok 50 zł.

Stary 2018-05-15, 18:42   #3292
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
No to trzeba się będzie po prostu przymierzyć do niego
A ty wyrabiasz za mnie normę owoców jak mniemam, bo jak dla mnie (dla nas:P) to owoce są be

Elu, ja wstępnie mój Valco miałam mieć czarny, ale to z braku laku - gondole producent wypuszcza tylko w takim kolorze. Niemniej sądzę, że jeśli robisz to ze względów estetycznych, to powinnaś się zastanowić, czy maluchowi nie będzie za gorąco w takiej gondoli. Poza tym na czarnym wózku wszystko widać - plamy, sierść (chociaż to akurat pewnie tylko mój problem :P) i kurz. Tak więc ja raczej nie jestem fanką tego koloru tapicerki wózka, choć sam kolor dominuje w mojej garderobie

Ja pracowałam od 6.40 do 14.40 (na własne życzenie) i byłam przeszczęśliwa. W życiu nie dałabym rady pracować do 17 czy 18,ale znam wiele takich osób, które z kolei na mnie patrzą jak na dziwoląga, no bo jak można tak wcześnie zwlekać się z łóżka?!

P.s. dopinam właśnie zamówienie na Gemini i mam kilka pytań. Któraś z was zamawiała kompresy Medicomp (5x5 cm??) - do czego będziecie je stosować?
Któraś kiedyś polecała termometr Microlife NC 150 - sporo dobrego i złego piszą o nich internety, zamawiałyście może? A może kupujecie/macie jakiś inny termometr?
I ostatnie pytanie: czytałam gdzieś, że jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą to powinno się je myć samą wodą z dodatkiem oliwy spożywczej. I tak planowałam robić, a z drugiej strony Medela ma taki fajny skład kosmetyków i zastanawiam się nad zestawem startowym dla malucha. A wy co kupujecie, w czym planujecie myć?
gaziki do przemywania oczu ( + sól fizjologiczna ) i kikuta. Termometr kupiłam i wczoraj się nim bawiliśmy ciężko powiedzieć, że się sprawdza po 1 dniu ale jesteśmy zadowoleni - można też mierzyć temp wody
Kupiłam emolium do kąpieli aby nie musieć oliwkować dziecka po. Dzisiaj nam położna to na SR potwierdziła inaczej oliwka obowiązkowa

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hejka Dzisiaj też, podobnie jak niektóre z Was, mam spadek formy. Plecy połamane, brzuch jakiś cięższy niż zwykle i ciągle chce mi się jeść. Gdyby mi tylko ktoś podstawił talerz z czymś dobrym pod nos, a tak...

Z pożytecznych rzeczy to jedynie skrocilam mężowi spodnie, obiecywałam już ze 3 tygodnie. A było to o tyle trudne, że nie umiem szyć na maszynie Dopiero się uczę na maszynie po mojej mamusi. Umiem bardzo mało, nawet nie wiem, czy mam dobrze nić nawleczoną, ciągle mi naprężenie wychodzi nie takie, jak trzeba. Żałuję, że nie próbowałam sie nauczyć szyć bezpośrednio od mamy, gdy jeszcze żyła... No ale jakos uszyte, przeprasuje się i TŻ spokojnie bedzie używał spodni.

Co do godzin pracy to mąż ma właśnie ciekawy system - jeden tydzień 7-15, drugi 9-17. W jednym ma dużo wolnego dnia po pracy, a w drugim się wysypia. Ja niestety do tej pory pracowałam do 17, a często dłużej i wieczorami w domu. Uroki wolnego zawodu I raczej nie ma szans na poprawę sytuacji, bo chyba musiałabym się w urzędzie zatrudnić, żeby mieć fajrant o 15, a to po prostu nierealne

Dziękuję za opinie o wanienkach. Dalej nie zdecydowałam sie na rozmiar, chyba wezmę większa, ale jeszcze nie ma 100%.

Blanka, trochę Cie rozumiem ze zmiana pracy u męża, ja też lubię czasem porobić domowe obowiązki jak mojego nie ma, wydaje się to zupełnie inaczej iść niż jak kręci mi się pod nogami i o wszystko się pyta

Kurcze, Wy już konczycie szkoły rodzenia, a my dopiero idziemy pierwszy raz 22go maja! Mam nadzieję, że zdążymy zaliczyć cały kurs, chociaż cały czas z tyłu głowy mam, że za późno kazali nam się zgłosić, to tylko parę tygodni przecież

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

A co do termometru to my będziemy kupować Novamę Free.

22 maja za tydzień mamy ostatnie zajęcia o karmieniu piersią w grupie połowe mam jest czerwcowych, więc wcale tak późno nie zaczynacie szkoły
dzisiaj było wszystko o noworodkach - kupy, szczepienia, badania i wszystko o zmianach skórnych tych fizjologicznych, czyli kiedy nie panikować na końcu ćwiczenia na lalkach zmiana pieluchy ( ważne aby nie podnosić za nóżki!) i kąpiel - tatusiowie się spisali na medal
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-15, 18:44   #3293
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
gaziki do przemywania oczu ( + sól fizjologiczna ) i kikuta. Termometr kupiłam i wczoraj się nim bawiliśmy ciężko powiedzieć, że się sprawdza po 1 dniu ale jesteśmy zadowoleni - można też mierzyć temp wody
Kupiłam emolium do kąpieli aby nie musieć oliwkować dziecka po. Dzisiaj nam położna to na SR potwierdziła inaczej oliwka obowiązkowa
To i ja dorzucam te gaziki
Emmo, a nie obawiasz się Emolium? ja nim kiedyś świetnie wyleczyłam sobie oparzenia chemiczne, ale ostatnio, chyba u Sroki, przeczytałam, że wbrew pozorom to Emolium ma słabiutki skład. Poza tym tak sobie myślę - czy to całe kremowanie, olejowanie i nacieranie dziecka to nie jest marketingowa ściema i strzał w stopę? Nie sądzę, żeby nasze matki o to dbały, a poza tym ja jestem żywym dowodem na to, że skóra na moich nogach wygląda najlepiej, kiedy balsamów nie używam. Jak zacznę - to ciągle skóra się tego domaga. No i mam taką zagwozdkę... Pure nature czy jednak kremiki

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-05-15, 18:45   #3294
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:

tak, buzię w środku należy przemywać myć gazikiem same dziąsła.
u mnie w prawie 33tc jest 88cm i to po obiedzie choć brzuch mi bardzo odstaje i proporcjonalnie do mnie wydaje się ogromny - taka piłka wystająca

a na poprawę nastoju polecam coś słodkiego każdej z nas zdarzają się gorsze chwile, ach te hormony
Stary 2018-05-15, 18:47   #3295
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Emmo, a nie obawiasz się Emolium? ja nim kiedyś świetnie wyleczyłam sobie oparzenia chemiczne, ale ostatnio, chyba u Sroki, przeczytałam, że wbrew pozorom to Emolium ma słabiutki skład. Poza tym tak sobie myślę - czy to całe kremowanie, olejowanie i nacieranie dziecka to nie jest marketingowa ściema i strzał w stopę? Nie sądzę, żeby nasze matki o to dbały, a poza tym ja jestem żywym dowodem na to, że skóra na moich nogach wygląda najlepiej, kiedy balsamów nie używam. Jak zacznę - to ciągle skóra się tego domaga. No i mam taką zagwozdkę... Pure nature czy jednak kremiki
Ta położna dzisiaj powiedziała,aby stosować emolienty, gdy ze skórą jest coś nie tak. A tak to samą wodą lub rzucić garść mąki krupczatki!Myć w normalnej nie przegotowanej.

Mówiła,żeby 3 koszule wziąć do szpitala.
Mówiła,żeby używać chust.nawilż.tylko poza domem,w domu wacik+woda przegotowana.
Stary 2018-05-15, 18:48   #3296
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie chcę uniknąć tego kremowania i oliwkowania, stąd takie emolium do kąpieli. Wystarczy kilka kropel dodać do wody i to wszystko zobaczymy czy się będzie sprawdzać, sama używam naturalnych olei więc też jestem za nimi zależy mi właśnie na tym aby woda w wanience była na tyle nawilżająca aby później w ten upał nie zatykać porów u dziecka jakimiś kolejnymi kremami czy olejkami. Jestem zwolenniczką im mniej nakładamy na siebie tym lepiej
Stary 2018-05-15, 18:51   #3297
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Ta położna dzisiaj powiedziała,aby stosować emolienty, gdy ze skórą jest coś nie tak. A tak to samą wodą lub rzucić garść mąki krupczatki!Myć w normalnej nie przegotowanej.

Mówiła,żeby 3 koszule wziąć do szpitala.
Mówiła,żeby używać chust.nawilż.tylko poza domem,w domu wacik+woda przegotowana.

ooo, dobrze gada, polać jej

Emmo, właśnie dlatego ja się przychylam do tej oliwy z oliwek. Ale sprawdź jeszcze to Emolium u SrokaO, bo jakoś mi to spokoju nie daje. A jak nie to ja potem poszukam, bo już sama nie wiem, coś się kołacze w tej łepetynie, ale ciąża sprawia, że nie wiadomo co i po co
W każdym razie chyba wywalę z koszyka ten zestaw z Musteli, zawsze to stówka do przodu, choć sama jestem zaintrygowana ich kosmetykami, więc pewnie skończyłoby się tym, że pędraka traktowałabym smalcem wieprzowym a w siebie wcierała nektar Mustelowy

Wymiana KSIĄŻEK

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 18:53   #3298
pola25
Zakorzenienie

Emma jakoś mnie dzisiaj odrzuciło od słodkiego (ostatnio naparwdę przesadzałam),gdy zobaczyłam cukier po śniadaniu.Niby cukrzyca mi nie wyszła,a tu taki numer Może to od tych bułek

Poryczałam i chwilowo mi lepiej

Summer ja używałam te kosmetyki musteli z synem,teraz też kupiłam,drogie,ale skuteczne

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-15 o 18:55
Stary 2018-05-15, 19:06   #3299
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo, dobrze gada, polać jej

Emmo, właśnie dlatego ja się przychylam do tej oliwy z oliwek. Ale sprawdź jeszcze to Emolium u SrokaO, bo jakoś mi to spokoju nie daje. A jak nie to ja potem poszukam, bo już sama nie wiem, coś się kołacze w tej łepetynie, ale ciąża sprawia, że nie wiadomo co i po co
W każdym razie chyba wywalę z koszyka ten zestaw z Musteli, zawsze to stówka do przodu, choć sama jestem zaintrygowana ich kosmetykami, więc pewnie skończyłoby się tym, że pędraka traktowałabym smalcem wieprzowym a w siebie wcierała nektar Mustelowy
mam

napisała, że niefajne, bo później nic się nie wchłonie, a mi właśnie o to chodzi aby później nic nie musieć wcierać
ale tak jak mówię, jestem na tak a jak wyjdzie, jak maluszek będzie reagować to czas pokaże

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Emma jakoś mnie dzisiaj odrzuciło od słodkiego (ostatnio naparwdę przesadzałam),gdy zobaczyłam cukier po śniadaniu.Niby cukrzyca mi nie wyszła,a tu taki numer Może to od tych bułek

Poryczałam i chwilowo mi lepiej

Summer ja używałam te kosmetyki musteli z synem,teraz też kupiłam,drogie,ale skuteczne

czasami tak najlepiej. A cukry to rzeczywiście mogły skoczyć przez pieczywo..
Stary 2018-05-15, 19:29   #3300
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej dawaj znać co i jak! Trzymamy kciuki
Cytat:

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

22 maja za tydzień mamy ostatnie zajęcia o karmieniu piersią w grupie połowe mam jest czerwcowych, więc wcale tak późno nie zaczynacie szkoły
dzisiaj było wszystko o noworodkach - kupy, szczepienia, badania i wszystko o zmianach skórnych tych fizjologicznych, czyli kiedy nie panikować na końcu ćwiczenia na lalkach zmiana pieluchy ( ważne aby nie podnosić za nóżki!) i kąpiel - tatusiowie się spisali na medal
U nas dzisiaj karmienie piersią i szczerze zszokowała mnie sytuacja gdzie położna zaprowadziła nas do sali gdzie mama karmiła 4dniowego maluszka. Ta oczywiście się na to zgodziła i wyglądała naprawdę dobrze. Poopowiadała nam trochę o karmieniu w kapturkach, bo sama ma wklęsłe brodawki i super jej to idzie u nas za tydzień spotkanie z psychologiem i to ostatnie spotkanie
Cytat:
mam

napisała, że niefajne, bo później nic się nie wchłonie, a mi właśnie o to chodzi aby później nic nie musieć wcierać
ale tak jak mówię, jestem na tak a jak wyjdzie, jak maluszek będzie reagować to czas pokaże

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

czasami tak najlepiej. A cukry to rzeczywiście mogły skoczyć przez pieczywo..
U nas też emolium siostra używała u córy i sobie chwaliła. Spróbuję na synku, czy spasuje czy nie

Aaa dziękuję dziewczyny za odzew w sprawie koloru wózka

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-05-15 o 19:35
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości