![]() |
#4201 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-26 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4202 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za życzenia dla B., troche na raty odpisuje żeby nie widziała telefonu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4203 |
Zakorzenienie
|
Witajcie.
Nad jeziorem było przyjemnie,nie było spiekoty,ani.duchoty. Ale jak.pojechaliśmy do.restauracji.była masakra.Syn chciał siedzieć na zewnątrz,niby pod parasolem,ale było tak.duszno,goraco,na dodatkek.kawy się napilam i myślałam,że spłonę.A jak.przyszedł obiad,to nie mialam ochoty jeść,tylko.jechać do domu i.wziąć zimny.prysznic. Radena dbaj o siebie. U nas poschly ciuszki,mąż właśnie zaczął prasowanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4205 |
Zakorzenienie
|
Folinka, dziękuję za życzenia dla synka.
Radena, oszczędzaj się ile możesz i wszystkiego dobrego dla malutkiej ![]() Pozytywnaj, mam nadzieję, że z synem to jakaś przejściowa choroba i szybko się z tym uporacie. My w końcu dzisiaj pojechaliśmy do.mojej siostry z prezentem i tortem. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4206 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i dziękuje Wam za kciuki za moje remonty obiecuje sie nie przemęczać robota idzie szybko nie chce zapeszac ![]() Edytowane przez monyaa108 Czas edycji: 2018-05-26 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
Hej Radena! Wszystkiego naj dla B!
Cytat:
![]() Pola dzisiaj faktycznie duchota. Teraz jest na dworze przyjemnie ale znowu komary atakuja. Ja dzisiaj prawie caly dzien sprzatalam- oczywiscie wszystko na raty stąd caly dzień! Na jutro zostaly tylko kurze, ale to jest dzialka męża i on ma o to zadbać. Ja zmykam czytać książkę i pewnie zasne podczas czytania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znalazłam coś takiego w necie ![]() http://forum.gazeta.pl/forum/w,22462...si_cabrio.html Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-05-26 o 21:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4209 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() My na kolacje standardowo jemy zapiekanki - właśnie siedzą w piekarniku ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radena chociaż spróbuj się oszczędzać. U mnie dzień jak co dzień, mąż jak co rokuczapomniał, że ja też jestem mamą, a Ewa jest jeszcze za mała, żeby to ogarnąć. Na pocieszenie objadłam się u mamy ciasta z truskawkami, arbuza i musu z truskawek, banana i jabłek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4211 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ahh te chłopy czasami takie niedomyslne są ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W tamtym roku jeszcze coś mu kupiłam na dzień ojca ale w tym roku nie ma mowy, bie dostanie nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4213 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o fotelik to hmm nie miałam zamiaru prac pokrowca . Objadlam się czereśniami i teraz czuje się strasznie pełna. Dobrze ze ten duszny dzień się kończy, ale obawiam się ze kolejne mogą nie być lepsze.W sumie to zrobiłam wiele pran bo szybko schło - ale nie dziecięce jeszcze, jakieś porządki, ciasto upieklsm ale wszystko w żółwim tempie. Pozamawialam tez trochę brakujących rzeczy, w poniedziałek pokupie coś jeszcze stacjonarnie i zostaną mi tylko duże rzeczy typu dostawka, wanienka, przewijak. Chce to już zamknąć bo jak będę się czuć tak jak dziś to będzie kiepsko.A i dołączam do zasypiajacych nad książka- tylko ja przeważnie ok 2 w nocy zasypiam- już się z tym pogodziłam, przynajmniej nadganiamy czytelniczo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4214 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry! Kto nie śpi? Wczoraj chyba przesadzilam i mnie nogi bola, nadal mam je spuchniete i mnie swedza. Chyba zaraz naleje sobie zimnej wody do michy i je tam wsadze!
Anima to ja tez nie bede prać. Zwłaszcza ze boje sie ze jak raz sciagne to go juz ponownie nie założę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
Ja nie śpię od godziny
![]() Kropka, to może dziś odpoczywaj ile się da a tz niech pomasuje Ci nogi ![]() Ja wczoraj wieczorem pokłóciłam się z mężem i dało mi to jakiegoś powera, w związku z czym rosół już się gotuje, a wanna i prysznic lśni ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4216 |
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny!
Jak zawsze dziękuję za miłe słowa i otuchę, nie miałam czasu wczoraj zerknąć, bo mimo że ledwo człapałam to tż jakoś zapakował mnie do auta i uznałam, że czas zakończyć tematy wyprawkowe. Uwaga! Chwalę się! Mamy wózek, fotelik, karuzelkę nad kołyskę, przewijak (ten usztywniany 60x80). Wszystko poprane i poprasowane poza rożkami, pościelą, baldachimem nad kołyskę. Torby spakowane, nawet przygotowałam sobie całą półkę w szafie, na której ułożyłam rzeczy awaryjne, na zmianę, do dowiezienia w razie "w" - żeby tż wiedział skąd czerpać. Torba gotowa i na poród, i jakbym wcześniej musiała się położyć w szpitalu. Zostało tylko gemini i wanienka ![]() Od razu lepiej mi się choruje ![]() Radena - oszczędzaj się, bo nawet nie wiesz, kiedy szyjka zacznie się drastycznie skracać, nie daje to przecież żadnych objawów. To ciasto to naprawdę za wieeeele. Zajmij się B. i wypoczywaj ![]() Dziewczyny, macie jakiś pomysł na bezglutowy deser? Taki, przy którym nawet połamana kaleka będzie w stanie postać? Rozważam jagielnik z truskawkami, ale nie wiem, czy tż kupi żelatynę. Myślicie, że można ją zastąpić galaretką truskawkową?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4217 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja całą noc męczyłam się z bólem głowy, teraz jest niewiele lepiej ![]() ![]() Nie biorę apap-u bo nigdy na mnie nie działa, wiec bez sensu się faszerować. Asiaczek, bez względu na powód - zazdroszczę powera! Summer, zazdroszczę pełnej gotowosci! My w proszku. Miałam dziś pomoc tz malować meble (druga warstwę), ale nie dam rady i spada to na niego. Na jaki wózek i fotelik się ostatecznie zdecydowalas? Chwal się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4218 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dołączam się do prośby, pokaż jaki wózek ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() witam się niedzielnie z mokrą głową ![]() dzisiaj mamy bardzo rodzinny dzień, obiad i później moje imieninowe ciasto ![]() ![]() do 15 bierzemy się za pieczenie i odpoczywanie wpadłam wczoraj na pomysł żeby pojechać jeszcze na weekend w góry ![]() ![]() ![]() ![]() oczywiście w aucie będzie z nami spakowana torba i na następnej wizycie 06.06 dopytam lekarza czy nie widzi przeciwskazań Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-27 o 09:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4219 |
Zadomowienie
|
Dobry!
summer, wooow, jaki postęp! Gratki ![]() kropko, super że jest postęp z remontem! Ja wszystkie pokrowce piorę. Nie wyobrażam sobie tego nie zrobić. Przecież te materiały i całe produkty przeszły przez fabryki i magazyny, gdzie na pewno nie jest czysto! Wszystkie ubranka i kocyki pierzecie przecież tak starannie, to jak taki fotelik nie... Poza tym jego się używa 1-1,5 roku, to w tym czasie pasuje go przeprać czasem, prawda? ![]() ![]() ![]() ![]() Dobra, dość tego marudzenia, parę wskazówek miałam Wam dać, po pierwsze instrukcja zazwyczaj pokazuje krok po kroku, co gdzie odpiąć, jeśli nie to po drugie są filmy na yt, a z bardziej łopatologicznych sposóbow - róbcie sobie same zdjęcia krok po kroku ściągając pokrowiec, żeby potem w odwrotnej kolejności to założyć. Te pierwsze foteliki wszystkie się podobnie rozbiera - zazwyczaj najpierw trzeba z tyłu od spodu rozpiąć pasy i wyciągnąć, potem po bokach od spodu z takich małych haczyków odpiąć brzegi pokrowca i potem z części krokowej zdjąć jakoś sprytnie - trzeba na różne strony popróbować, jak się we właściwą pociągnie, to nie trzeba wcale używać siły. Reszta już sama zejdzie. Powodzenia! U nas nici z wyjazdu, natura nas pokonała... ![]() Wczoraj na to konto byliśmy na kilkugodzinnym spacerze z piknikiem w jednym z naszych ulubionych ogromnych parków, który jest rezerwatem przyrody. Wzięliśmy nowy wózek na próbę, choć jak się zbieraliśmy, to stwierdziłam, że wcale taki wielki nie jest nam na ten spacer potrzebny... A później zaczęłam pakować nasz piknik ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4220 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chwal się wózeczkiem ![]() Cytat:
![]() A gdzie planujecie się wybrać? ![]() ![]() ![]() Ja dziś pospałam do 8, całą noc, rozumiecie??? Ja? Nie wstałam o 5 ![]() Potem sprzeczka z mężem i tym samym spóźniliśmy się do kościoła, pójdziemy na późniejsza mszę.. na rozładowanie zrobil mrożona kawę i stwierdził, że dziś nie gotujemy i idziemy na miasto coś zjeść ![]() Noo niech mu będzie ![]() Miłego dnia! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4221 |
Zadomowienie
|
Wybraliśmy fotelik Maxi Cosi City (chyba) i wózek Bugaboo Cameleon. Mamy kolor Off White - jest taki piaskowy... Niestety zdjęć nie zrobiłam i teraz wam nie pokażę, bo wczoraj z mamą ściągnęłyśmy wszystko-wszystko i szykuje się wielkie pranie tapicerki. Tak więc został sam goły stelaż
![]() Zachwycona jakoś nie jestem, tj. pisała Folinka - nie ma wózka idealnego, ale ważne, że jakieś tak kryteria i oczekiwania spełnia ![]() Folinko, musicie przyjechać na urlop do Polski, u nas takie upały, że nie wyobrażam sobie, że w UK może być zimno czy wietrznie ![]() Emmo, gdzie chcecie jechać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4222 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() chcemy się wybrać do Wisły ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ważne aby nie było tłumów, ogólnie wakacji w sezonie nie lubię ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4223 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nam też w sumie nie dużo zostało ale z pewnością więcej niż Wam ![]() Wczoraj kupiliśmy łóżeczko i materac ale trzeba je jeszcze poskrecac ![]() Poza tym miałam Ci pisać że z piątku na sobotę śniło mi się że byłam w sh i był taki piękny bambusowy kocyk/otulacz i byłaś też tam Ty (lol nie wiem jak wyglądasz ale przedstawiłas się jako Summer z wizazu ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4224 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja bardzo lubię pogodę w UK. W sumie jak Karolina pisze o pogodzie to mam wrażenie jakbyśmy mieszkały przynajmniej z 1000 km od siebie, może u mnie jest lepiej, bo w mniej więcej w środku wyspy mieszkam, nie wiem... U mnie od tygodnia gdzieś słonecznie i 20-22 st, a odczuwalnie mi się wydaje jakby ze 25 lekko. Na kolejne 2 tyg prognoza podobna. Tu jak już pada to prawie nigdy nie jest to cały dzień czy dwa jak czasem w Pl, tylko często wychodzi słońce. Jak wychodzę teraz do miasta, to jest mi często o wiele za gorąco i nieraz się dziwię sobie i myślę o Was, że się męczycie biedne w tych 30 st. Tylko dziś te burze mają być niby, ale od 2h siedzę z dziećmi w ogrodzie i już ledwo wytrzymuję, bo gorąco i parno. Zaraz idę przebrać się w cienką sukienkę.
![]() |
![]() |
#4225 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My myślimy o październiku w tym roku, ale to wszystko zależy od tego jak nam będzie się z synkiem współgrać i czy jesień nie zrobi się jakoś bardzo wcześnie taka brzydka i deszczowa, skoro lato mamy od kwietnia ![]() Cytat:
![]() Nie czuje się jakoś wyjątkowo z tegoż względu, a dziwne, bo za mną prawie 10h snu z przerwą na siku, ale tylko raz ![]() Hmm może tak już będzie teraz? ![]() ![]() Oj tak co do pogody to u nas zdecydowana przesada, w cieniu temperatura już na granicy 30 stopni.. także troszkę zazdroszcze tych 20-25, bo dla mnie to tak optymalnie, przy tym co mamy obecnie.. Miłej niedzieli! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4226 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawzajem ![]()
![]() |
![]() |
#4227 |
Wtajemniczenie
|
Summer gratuluje ogarniecia tych wszystkich spraw! I koniecznie pokaz wozek jak juz go wypierzecie- kolor piaskowy brzmi cudownie!
Folinko i Eluu dziekuje za rady co do fotelika. Ja zniechecilam sie jakos przy tych pasach i balam sie, ze cos rozerwie... puszcze sobie jakiegos yt i sprobuje ogarnąć. Emma jak najbardziej jezeli czujesz se dobrze to jedź na weekend! Zwlszcza ze masz rzut kamieniem do miejsca wyjazdowego! My bylismy z tz w kwietniu w Karpaczu i bylo cudownie. Teraz chyba nie pochodzilabym tyle co wtedy... Tak piszecie o tych wyjazdach we wrzesniu/pazdzierniku. A ja sobi mysle, ze nie wiem czy to jest realne. My mmy po pierwsze bardzo daleko nd morze- pzynajmniej 6-7h drogi. Nowec odpada taka wycieczk z takim malenstwem. No i ni wiem, czy bede ju na tyle ogarnita z Kropsonem, zeby odwazyc se gdzies indziej nocowac.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4228 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Będziesz ogarnięta na pewno! Jak już nieraz była mowa z takim 2-3 miesiączniakiem jest łatwiej często niż ze starszym. Na wyjazdach to może tylko z myciem jest trudniej, ale nieraz myłam dzieci w jakichś miedniczkach czy umywalkach ![]() Mnie dziś ciąża rozłożyła... Skandal! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas dziś 29 stopni. Padam na ryj, trochę zaczęły mi puchnąć nogi, ale tak dziwnie, bo kostki są ok, bardziej palce, no i rwie czuję dyskomfort przy chodzeniu, ale nie narzekam, nie jest źle. Ja dziś zrobiłam typowo Śląski obiad haha jakoś tak mnie natchnelo. Ale głupim pomysłem było, aby robić go w tak upalny dzień. ![]() Teraz odpoczywam, on 17.00 jedziemy do babci, zrobiła mi ciasto rafaello ![]() ![]() ![]() Po kawałku czy dwóch nic się nie stanie... Potem jedziemy do teściów, bo wczoraj nie byliśmy z okazji dnia matki. Ja się najlepiej czuję od września do kwietnia, nienawidzę jak jest powyżej 22-25 stopni max ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4230 |
Wtajemniczenie
|
Blanka mam podobnie z pogodą- u mnie ulubiony przedzial temperaturowy to 18-22st
Nogi mi strasznie puchną, i nawet z twrzy jestem taka nalana... Ale zjadlabym ciasto rafaello ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Folinka to odpoczywaj- fajnie ze tz przejął dzieciakow! Mozesz troche odetchnac. Jakby nie patrzeć, zostal nam miesiąc... Co do wyjazdu to domyslam sie, ze taki kilkumiesieczny jest bardziej do ogarniecia niz taki ok roczny ktory juz biega sobie. Ale wlasnie ta jazda samochodem i to siedzenie w foteliku powoduje, ze jestem bardziej na nie co do tych wyjazdow. Ale jezeli ktos ma stosunkowo blisko, to czemu nie? Sama korzystalabym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.