![]() |
#1771 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009
Cytat:
![]() Na genetycznym Pani w rejestracji mi mówiła, że najlepiej jest dzwonić tak 4 tygodnie przed terminem usg, bo inaczej czasami jest problem z wciśnięciem się |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam już wyniki pierwszych badań krwi i moczu, wszystko ok. Na usg umówiłam się na 6 sierpnia. Pozdrawiam Mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1774 |
Zadomowienie
|
Ja miałam dzisiaj niemiłe zdarzenie: pani z kadr chciała sie ze mną polączyć telefonicznie a ja nie odbierałam i właczyła sie poczta, ale nikt w pokoju sie nie zorientował i odsłuchałam sobie potem cała rozmowę na mój temat: że wogóle po co to zwolnienie, a czy ktoś wie czy ciąza zagrożona, a po co ona (czyli ja) przychodziła do pracy jak chciała w ciążę zajśc, inna z kolei stwierdziła że ja już jak przyszłam to byłam w ciąży, ze niepoważna jestem....itd
![]() ![]() co za dwulicowe france.... jade tam jutro i dam im do zrozumienia że wiem co o mnie wygadywały i jeszcze mi problemy ze zwolnieniem robią, wymyśliły że coś jest źle i zus nie przyjmie...g prawda rozmawiałam z koleżanką z zus-u i powiedziała że z takim "pryszczem" to nie robią problemów nerwacja mnie wzięła
#1775 |
Zakorzenienie
|
Mumi ja nie wiem co im bym zrobila.Pojdz jutro do nich i z usmieszkiem powiedz "chce Pani posluchac cos fajnego co sie nagralo ... " Co za babska ...
Co do zwolnienia to dalej nie wiem co mam zrobic ![]() Jutro za to w pracy tylko 2 godz bo ide na pogrzeb cioci Tz mam nadzieje ze bedzie tam cien zebym gdzies nie padla ... Wiecie co a gdzie nasza lista ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Jukol, nasza lista na pierwszej stronie
![]() Freshona, dzięki! Dziś przeszłam pranie mózgu przez przyjaciółkę i już mi lepiej ale w sobotę ryczałam, potem spać nie mogłam a wszystko przez drania, który podobno jest moim bratem i całej rodzinie niszczy zdrowie i nerwy. Żałuję, że się o wszystkim dowiedziałam, ale Bratową mam młodą i pewnie nie pomyślała... Ech... No i przyjaciółka mi uzmysłowiła, że teraz mam taki Priorytet, że nic innego nie powinno się liczyć bo będę żałować. Więc się otrząsam ale mam wyrzuty sumienia za poprzednie nerwy ![]() Słuchajcie, na początku 20-tego tygodnia (19 tyg. 2 dni) chcę iść na USG 3D, w Polsce. Mam tylko jeden dzień by zrobić to razem z TŻ... Nie jest to za wcześnie? Bo tania nie jest ta przyjemność ale ponieważ praktycznie nie płacimy za opiekę w Hiszpanii to zdecydowaliśmy się zaszaleć w Polsce. Co o tym myślicie? ![]()
#1777 |
Zadomowienie
|
buuu nie wytrzymam tak mnie swędzi skóra na piersiach
![]() ![]() ![]() smaruje się namiętnie oliwką ,tyle tego ciape tylko zeby nie swędziało..... ![]()
#1778 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiscie lista jest ale nie zaktualizowana
![]() Uciekam na targ potem praca i pogrzeb ciezki dzien ![]() Milego Dnia Mamusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki,
Zaśmiecę wątek opowieścią szczęśliwej mamusi po wizycie na USG genetycznym. Mamusia będzie miała przechlapane i połamane żebra, jeśli małe będzie tak szlałao, gdy podrośnie. Zwiercone, ruchliwe i...wstydliwe jednocześnie. Juz od początku trudno było jakies pomiary robić, kilka razy lekarz robił podejście do tętna ![]() ![]() Załuję, że nie wypytałam o nerki, żołądeczek i itp, ale byłam tak przejęta tym, co widzę, że mi to do głowy nie przyszło. Myslę jednak, że gdyby coś było nie tak, to lekarz by to zobaczył, prawda? Liczbami nie będę wam głowy zawracać (chyba, że ktoś chce, to podam wartość ryzyka Trisomii 21). Jestem spokojniejsza, oglądam sobie zdjęcia i walczę z komputerem i sterownikami, żeby uruchomić nagranie z badania. Na USG połówkowe wybiorę się w 22 tc. Pytałam wczoraj lekarza i powiedział, że robi sie je między 20 a 22 tc i że im później, tym lepiej. Wcześniej pewnie jeszcze raz podglądniemy malucha (około 17-18 tc) bo mój M mi żyć nie da ![]() Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje zdrowej dzidzi!!! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
alez nie ma problemu, przyjezdzaj do Ire, masz u mnie zagwarantowany nocleg ![]() Tylko ostrzegam po 2 tyg deszczów mozna dostac depresji ![]() Ja juz odliczam, jeszcze tylko 5 miesiecy pracy, potem 6 m-cy maciezynskiego, potem musze wrócic do pracy na 5 mies i potem DO DOMKU!!! Juz nie umiem sie doczekac, a im blizej tym bardziej sie teskni. Brakuje mi niedzielnej kawki i ciacha u Babci na ogrodzie, zabaw i spacerów z miom czworonogiem, zbierania grzybów i takich tam, calkiem przeziemne sprawy a tu niestety niemozliwe. Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej, wierz mi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1782 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja właśnie wróciłam z szybkiego wypadu do Bochni/Krakowa/Wielkiczki.
Trochę martwie sie o maleńtwo bo brzuch nic nie rośnie, nadal nie mam żadnych konkretnych objawów a dziennie robiłam dobrych pare kilometrów spacerkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Rozeznanie
|
mumi24 - naprawde narobiłabym babom rabanu! Nie wiedzieć czemu kobiety uzurpują sobie prawo do wypowiadania się w ogóle na ten temat. Ja to bym im tam chyba wszystkim na głos i stanowczo powiedziała, że nie życzę sobie takich komentarzy - pewnie bym sobie wczesniej gatkę przygotowała! Ale się zdenerwowałam! Szok! Najprawdopodobniej każda z nich zrobiła by podobnie.A! Współczuję współpracowników!
Nimfetka - a smarujesz się regularnie? U mnie na razie swędzenia brak (tfu! tfu!), ale pocieszające jest to, że ponoć (choć pewnie dużo kobiet ma inne doświadczenia) w 16 tyg. piersi przestają już rosnąć - do porodu naturalnie ![]() ![]() AMILAMIJA - co znaczy "zaśmiecę"?!! Takich wiadomości właśnie nam trzeba! Ogromne gratulacje! Wszystkie wiemy jak takie informacje sa nam potrzebne! Bezsenność - a widziałaś brzuch dziewczyny, któej zdjęcie załączyła Jaroszania? To co widzimy to naprawdę co innego. Ile ma teraz maleństwo "wzrostu"? No i teraz pomyśl, czy dla teakiego wzrostu potrzebny mu duży brzuch? ![]() Ja ostatnio tez myślałam, że zmniejszył mi się brzuch i prawdę mówiąc do teraz tak uważam - ale - niestety ubrania mówią za siebie - więc chyba po prostu zaczęłam sie już do niego przyzwyczajać ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
|
Amilamija gratulacje dzidziuś zdrowy i aktywny (może przyszły sportowiec
![]() Skoja ehh mówie Ci szkoda gadać z tymi dwulicowymi babiszonami, miałam iść i im nagadać ale jak tam poszłam i jeszcze się dowiedziałam że nie przyjmą mi zwolnienia to ręce mi opadły ( a jak dzwoniłam do koleżanki z zusu to mówiła ze przyjmą takie bez problemu) i już na nic nie miałam siły i nie chciałam sie denerwować-nie warto ale robią mi na złośc ewidentnie...i to pracownice nie z mojego działu bo dzisiaj byłam u siebie w pokoju i było miło NIC SIĘ NIE PRZEJMUJĘ BO MAM SUPER DZIDZIĘ ![]() ![]() Czekam bo tż ma mi przywieźć pierogi oo już jest!
#1785 |
Zadomowienie
|
Ale sie wnerwilam. Wlasnie dostalam pasek z wyplata a tam prawie 100 mniej. No szlag mnie trafi. Okazalo sie ze bylam chora w maju i mimo iz mialam l4 to firma placi mi za 3 dni a reszte opieka spoleczna. Bylam na zwolnieniu od wt a policzyli mi 5 dni bo sobota. Nikt w Ire nie pracuje w sob! Co to kurka na wacie za przepisy prehistoryczne!!! Okazalo sie, ze powinnam dostac jeszcze jesden formularz od lekarza, oprócz l4, zeby zadac kasy od Opieki spol. Teraz pewnie dostane tylko za jeden dzien. Jak jeszcze kaza mi zaplacic za ten formularz u lekarza, to im ta bude tam rozniose.
Niby 100 to jakos przezyje, ale sam fakt takiego podejscia mnie wnerwia. Skad ja mam wiedziec ile formularzy potrzebuje. Normalnie tak sie wnerwilam, ze szok. Napewno wyskocza mi dodatkowe pryszcze z tego wszystkiego!!! Grrrrr.... Mam ochote kogos udusic, ale nie mezusia, bo przynajmniej on jest przeslodziachny. A Ps. dzieki, ze moglam sie wyzalic. |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A nie rozumiem - jak mogą nie przyjąć - jaki argument? Naprawdę nie kumam. Jak nie chcą, to zostawiasz w sekretariacie-kancelarii - nie wiem, tam gdzie przychodzi poczta, robisz ksero, prosisz, żeby Ci sekretarka podstęplowała datę kiedy odebrano i niech sobie wtedy interpretują co i jak chcą! Baby! siobhan1 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1787 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tez sie zastanawialam co u Was slychac moje kochane ![]() Wciaz mam duzo sprzatania,wiec bedzie mnie tu troszke mniej dopoki sie nie ogarne ![]() Cytat:
Cytat:
Do Kolobrzegu mam okolo 500km.Brzuch bolal mnie pozniej caly dzien W drodze powrotnej spuchl mi tak bardzo,ze jechalam z odpietymi spodniami Nie wybieram sie juz nigdzie jako kierowca.Jednak w ciazy ciezko sie prowadzi Jak sie dzis czujecie? Ja bardzo zle,jestem senna mimo ze rano wypilam slaba kawke(lekarz pozwolil z powodu strasznych boli glowy) Jestem w 15tyg i 2 dniu ![]() Czy nadal jestescie plaskie? Czy nadal macie poranne wymioty? Czy tylko Ja jestem jakims odmiencem? ![]()
![]() |
#1788 |
Zadomowienie
|
[quote=skoja;8393994]Oj pierogi - ale narobiłas mi smaku!
A nie rozumiem - jak mogą nie przyjąć - jaki argument? w okienku gdzie lekarz wstawił nr.1 bo myślał ze podam nip, została na 1 napisana gruba 2 bo nie pamiętałam nipu tylko podałam nr. dowodu, który właśnie oznacza sie numerem 2, a że nie jest to błąd w danych to zus przyjąłby bez problemu....ale nie bo paniusia się niby nie będzie nadstawiać żeby mieć potem problemy....pierniczenie nie chciała to nie przyjęła i tyle dobrze ze chociaż te pierogi wszamałam ![]() Pochwalę się Wam moim pierwszym zakupem dla maleństwa ![]() http://allegro.pl/item405163590_supe...wy_roz_50.html
#1789 |
Zadomowienie
|
Jejuuuuuuuuuuuuu jaka slodka krowka
![]() ![]() ![]() W ktorym tyg jestes? Objadam sie pyzami z miesem,ale kupnymi ![]()
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam ciuszki oglądać i do tej pory ostro sie hamowałam, żebu juz czegoś nie kupić Obiecałam sobie, że po USG genetycznym pozwole juz sobie na małe co-nieco. Jak mi jakieś cudo wpadnie w oko czy w łapki, to kupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Zadomowienie
|
Fajnie, ze juz ciuszki kupujecie. One sa takie slodziachne
![]() Obiecalam sobie, ze poczekam z zakupami do 25tc. Troszke sie to zmienilo, bo dostalam pakiet prezentowy od Mamy od kumpeli z pracy. To bylo bardzo mile z jej strony. Wiec tym sposobem mam 10 spioszków i 7 sliniaków ![]() Wiecej jak na razie nie kupuje bo chce skonsulwoac ile ciuszków dostane. Wózek zakupimy we wrzesniu a lózeczko i komode chyba dopiero w grudniu, bo bedziemy sie przeprowadzac i nie bedziemy tego 2 x dzwigac. Jedyne co to w leki bede sie musiala zaopatrzyc w Pazdzierniku bo sie wybieram do Polszy na 2 tyg, wiec bede miala czas sie za tym rozejrzec ![]() Byle do wrzesnia bo tego wózeczka to juz nie umieim sie doczekac ![]() Chyba dopiero wtedy do mnie tak na prawde dotrze, ze bedzie nowy czlonek rodziny. Tez tak macie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie mogłam się już powstrzymać ...a w sumie to czemu mamy sobie odmawiać takich przyjemności Siobhan jaki wózek kupujesz?
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
Jestem zdecydowana na Quinny Speedi.
Chce bardzo 3 kolowca, z pompowanymi kolami i z wpinanym fotelikiem na stelaz a nie na spacerówke. POczatkowo podobal mi sie Buzz, ale ze spacerówka jest podejzanie waska to przerzucilam sie na Speedi. Waga tez nie najgorzej 12kg, wiec powinno byc git. Do tego kupuje gondolke i fotelik Maxi Cosi. Najbardziej podoba mi sie kolor Chillie, ale dam sie jeszcze Tz wypowiedziec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Rozeznanie
|
Kurcze! Siobhan! Tyle już wiesz na temat wózków! Ja dosłownie nic! Skąd czerpałas wiedzę? Z netu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 |
Zakorzenienie
|
Kochane przepraszam, pomyliłam wątki... mam poporodowe otępienie
![]()
#1796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1797 |
Zakorzenienie
|
Jakos przezylam dzisiejszy dzien choc tesciowa mnie tak wkurzala ... jakos na pogrzebie wytrzymalam na stypie ze lzami w oczach poszlam.Duszno i slabo mi bylo jak nie wiem a potem dostalismy zaproszenie od rodzinki na kawe a dodam ze byla juz 18.30 a do domu jakies 40 km ja mowie ze sie zle czuje a tesciowa sfochowana "jak nie to nie pojedziemy"i z niesmaczona mina wsiadla do auta.Boze ona chyba zapomniala jak to jest byc w ciazy.Chcialam jej juz cos powiedziec ale sie powstrzymalam... dla pocieszenie powiedziala mi ze zrobi mi pierogi w czwartek zobaczymy ... Powiedzcie mi jak ja wytrzymam od pazdziernika z nia w jednej kuchni i lazience
![]() Ide jest kukurydze wygadalam sie i juz mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Minusy Buzza dla mnie to male przednie kólko, które nie jest pompowane i siedzisko spacerówki kubełkowe. Jakos nie wyobrazam sobie spiacego w nim dziecka. W Ire tez jest ich mnóstwo, ale jakos widz tylko z fotelikami albo gondolkmi wpietymi. Potem chyba wszyscy przerzucaja sie na McLareny spacerówki bo jest tu ich zatrzesienie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Raczkowanie
|
AMILAMIJA, serdeczne gratulki!
![]() SIOBHAN, dzięki za potwierdzenie słuszności terminu USG ![]() Ja też myślałam o Quinny ale... Te małe przednie kółka mnie nie przekonują i ta mała spacerówka ![]()
#1800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam teraz taki problem - lekarz coś poprawił, nie podbił, pracodawca mi odesłał L4 do domu z notką o poprawienie L4 przez lekarza. Ja w tym czasie byłam w szpitalu, a lekarz na urlopie, więc L4 leżało prawie 3 tygodnie... ciekawe kiedy ZUS mi za nie zapłaci (bo jestem już ponad miesiąc na L4, więc już nie płaci mi pracodawca) Ciuszek przecudny, ale baaaardzo malutki - czy on ma rozmiar 50?? A jak dzidzia się urodzi 58/60 cm? A ja dziś znów będę buszować do 3 albo 4 nad ranem... poszpałam od 12 do 17 i teraz... nie chce mi się spać :/ Pozdrowionka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.