|
|
#631 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. VI - Porodówka :)
Cytat:
sama nie wiem czemu Taka mialalam nadzieję że coś się w nocy rozkręcić, a ty cisza :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tak samo, nie myślę w ogóle o tym, że mogłabym urodzić za tydzień, bo donoszona, zwariowałabym! Czekam potulnie do terminu i wtedy zacznę myśleć Ale tak gadam może dlatemu, że nie męczę się z tym brzuchem jakoś bardzo, jeśli chodzi o wielkość, bo bolesne stawianie się czy bóle podbrzuszs, to swoją drogą
|
|
|
#634 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc fajnie by było wywołać sobie samej tej poród niż jakimikolwiek środkami no ale jeśli się nie uda to trudno, jakoś przeżyję Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#635 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Właśnie się dowiedziałam, że dziś wychodzi my do domku Wypisy od 14 dopiero, a po drodze jeszcze badanie na choroby metaboliczne i szczepienia na gruźlicę i WZW. Super się cieszę, kp ale wczoraj bez pytania dokarmiali mi małą mm... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku choć nie obyło się bez niespodzianek... Tym razem kruszynka u Ciebie, a u mnie taka Klusia Ja bym mogła wyjść ze szpitala po brytyjsku![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki za wypis!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
|
#636 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#638 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przeraziło mnie te dokarmianie.. po co oni to robią? Były jakieś "wskazania"? ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Dobrze Cię mieć ![]() Jakbym coś głupiego pisała, to trzepnij mną.
|
|
|
#639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wychodząc że szpitala lekarka mi powiedziała do zobaczenia we wtorek ![]() A co do dokarmiania to jak się dowiedziałas o tym? W ogóle nie powinni Cię zapytać czy wyrazasz zgodę? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-07-06 o 09:16 |
|
|
|
|
|
#640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Mówiłam, że karmię tylko piersią, ale powinnam wyraźnie zaznaczyć że nie chcę dokarmiania podobno... Innej położnej mówiłam, że nie chcę mm ale to nie wystarczyło... Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2018-07-06 o 09:17 |
|
|
|
|
|
#641 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe widzisz jak to się zmienia podejscie Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#644 |
|
Rozeznanie
|
No bardzo byłam zła i strasznie przykro mi się zrobiło, w końcu to moje dziecko i mam plan na karmienie, ja wiem że duże dziecko, ale nie po to wisi na cycu non stop, żeby byle kto w dowolnym momencie dawał jej mm wg swojego widzimisię...
|
|
|
|
#645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#646 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#647 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dawała mi ten sprzęt to taki tekst o tym podaniu mm: "to chyba nic, studia skończy..." Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#648 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
![]() Kuzynka, która rodziła w lutym mówiła, ze gdyby nie szwy po nacięciu, to fruwałaby na drugi dzień. Ach, różnie to jest. Jak nie będę w stanie, to nie będę dźwigać, problem wielki. ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Robię pkacki.. z cukinii
|
|
|
#649 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie i tak mają mnie za jakąś nawiedzoną, na porodówce nie chciałam wenflonu na pierwszą fazę porodu, podpisałam odmowę nacięcia krocza, nie chciałam od razu zgodzić na oksy, a po chwili kontaktu skóra do skóry, kazałam nie ubierać maluszka żeby dokończyć po szyciu. Potem robię aferę o jedno dokarmianie i odłożyłam szczepienia do trzeciej doby
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Z tym dźwiganiem po porodzie SN to jednak trzeba uważać, łatwo o obniżenie narządu rodnego, nietrzymanie moczu i inne takie atrakcje, nawet jak się dobrze czujemy.
Placki z cukinii też lubię, ale teraz będę się zastanawiać czy iść w tą dietę kp czy nie... Smażone unikać np te placki czy nie... Trzecia dzidzia a dylematy te same... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#653 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wózek znoszę, ale jak mąż dopatrzy to zaraz chwyta by mi pomóc wszystko zależy jak będziesz dochodzić do siebie ![]() Cytat:
![]() My dopiero wstaliśmy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#655 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wybaczam, bo ja pierwszy raz w tym roku i są o wiele prostsze i szybsze od ziemniaczanych! Cytat:
Chciałabym tak samo jak Ty, walczyć o to wszystko.Cytat:
![]() Będę na siebie uważać!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-07-06 o 10:00 |
|||
|
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja miesiąc leżałam w szpitalu to też łatwiej mi było poczekać 2 tygodnie niż 6 z pełnym rozruszaniem się.Cambria, a to Małpy, też bym się wkurzyła . Moja Młoda była dokarmiana wiele razy prawdopodobnie z tych samych powodów- że szybciej itd. Na szczęście w tym szpitalu, w którym będę teraz rodzić mają duży nacisk na kp |
|
|
|
|
|
#657 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale też nie wiem jak przestrzegają w Zabrzu tego planu porodu ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#658 |
|
Zadomowienie
|
http://www.mjakmama24.pl/porod/polog...,546_7860.html
Jeszcze takie coś się może zrobić jak się dźwiga za szybko po porodzie |
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Sandam No mu to na końcowe jestesmy
. Bedziemy gasić swiatla porodówki z Norka razem.Cambria tez bym sie zdenerwowała gdyby dali sztuczne mleko. Moj Tz sie bardzo angażuje w dziecięce sprawy. Tesciowa mowi ze nie spodziewała sie tego po nim . Dostalismy listę rzeczy do szpitala i tam była tez osobna lista dla Tz wlasnie (takie jak spray dla mnie do ochłodzenia, aparat foto, ładowarka, swoje ubranie na zmianę). Ja moja torbe spakowalam bo tz juz mnie od tygodnie poganiał. I w poniedziałek mowie mu ze moja torba gotowa... patrze a Tz wychodzi z garażu ze swoja mała walizeczka do podroży biznesowych i pakuje ja w domu tym wszystkim ze swojej listy 🤣🤣🤣. No miałam ubaw po pachy, mowie mu ze tych rzeczy jego jets tak mało to moze do mojej dopakowac. A on sobie juz walizkę przygotował. |
|
|
|
|
#660 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Karolina, padłam Ależ to jest urocze! Co zawiera pełna lista dla mężczyzny? Może i mojemu się przyda? Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

sama nie wiem czemu 

Ale tak gadam może dlatemu, że nie męczę się z tym brzuchem jakoś bardzo, jeśli chodzi o wielkość, bo bolesne stawianie się czy bóle podbrzuszs, to swoją drogą
Właśnie się dowiedziałam, że dziś wychodzi my do domku
Wypisy od 14 dopiero, a po drodze jeszcze badanie na choroby metaboliczne i szczepienia na gruźlicę i WZW. Super się cieszę, kp ale wczoraj bez pytania dokarmiali mi małą mm...

przemywam ją, ale mnie to mega stresuje. I mnie piecze miejsce cięcia/szwy przy chodzeniu i wstawaniu. Wstawanie z pozycji leżącej to masakra.
trzymam kciuki za wypis!
Mąż tak samo, mówię wczoraj ze jadę do babci potem wejdę do Rossmanna po kilka rzeczy żeby dopakować torbę do szpitala to walnął tekstem, napisz mi kartkę to wejdę do pracy a Ty auto zostaw w spokoju czy ktoś też tak ma? 

Dobrze Cię mieć 

Ale ja miesiąc leżałam w szpitalu to też łatwiej mi było poczekać 2 tygodnie niż 6 z pełnym rozruszaniem się.
. Moja Młoda była dokarmiana wiele razy prawdopodobnie z tych samych powodów- że szybciej itd. Na szczęście w tym szpitalu, w którym będę teraz rodzić mają duży nacisk na kp